Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A2 Lite (kódnév: daisy) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem elötte twrp és valami elcseszett nem frissülő lineageos volt fent, de innen ez volt kb. a telepítés:
adb push <útvonal>/rom.zip /sdcard
adb reboot fastbootfastboot flash recovery <útvonal>/orangefox.img
fastboot reboot
be recovery-be, wipe cache+dalvik és flashFejből írtam, lehet benne pontatlanság.
De xda-n tuti van valami leírás hozzá.Nálam eddig minden működött, de még nem próbáltam végig mindent; pl. infra, jack csati, hangerők, stb. mert zenét nem hallgattam eddig rajta, és a mi remote-ot sem tettem még fel.
-
Skaccok, most találtam meg a telóra az eddigi legjobb OS-t.
HavocOS, amit az OrangeFox recovery-vel lehet feltenni.
11-es droid, gyors, pörög, és elvileg van OTA update.
Ez utóbbit még tesztelni kell, amint megjelenik egy frissítés.
-
Orlin
addikt
Nekem megint nagyon halk.
A hívásokat alig hallom.Néztem videót azt írják ilyenkor ,ha kihangosítással lehet hallani a beszélgetést ,akkor nem szoftveres gond van elvileg.
Gyurmaragasztó meg utána fogkefés tisztítással is megpróbálkozok majd lehet. -
Sziasztok!
Az normális, hogy sikerült simán fastboot oem unlock parancsdal nyitni a bootloadert mindenféle Mi account izé nélkül? Nincs is Mi fiókom.

Lehet ennek negatív mellékhatása később?Kössz!
-
LiquidStep
csendes tag
válasz
g.peter23
üzenetére
Üdv.
Lineage-el ugyanez volt a problémám, annyi különbséggel, hogy a gmaps ment, csak állandóan dobta a jelet. Biztos, hogy nem a gapps a ludas mert nálam a nikgapps volt fent.
Erre van valami fixáló patch, vagy mi, de én nem mentem bele a dologba, inkább feltettem a havocot. Az szerencsére jól műxik.
-
g.peter23
tag
válasz
LiquidStep
üzenetére
Üdv
Sikerült megoldanom, egy alternatív telepítéssel: [link] 16-os hozzászólás.
Röviden: "payload dumper" programba futtatás a Costum ROM payload.bin file-t. Kapott boot.img, system.img, vendor.img file-okat TWRP-ben telepíteni.
Viszont van egy megoldásra váró problémám, már egy hete kűzdök vele.
Tiszta telepítés, format data. Syberian OS, ajánlott FlameGapps-al.
A GPS nem működik a térkép, egyébb appokba. (GoogleMaps, Locus, Időjárás)
[kép] [kép] [kép]
Ellenben a GPS Test/tool appokba stabil, erős a jel. [kép] [kép]
Sőt, ha fut a GPS-Test app, képaképbe. Néha a Googlemaps is talál jelet.
Valami ötlet? Nem hiszem, hogy a Gapps a rossz. egyéb app sem jó.
Köszi -
g.peter23
tag
válasz
LiquidStep
üzenetére
XiaoMiTool V2-val tudom csak ráküldeni a gyári ROM-ot. (TWRP Format Data után)
Volt több TWRP. Több fajta ROM (Havoc, Lineage, Experience), se SD kártya, se belső tárhelyről nem megy. -
g.peter23
tag
válasz
LiquidStep
üzenetére
Esélytelen bárhogy próbálom, több twrp-vel, több ROM-mal, ugyan az a végeredmény. Előtte a dolgok pedig mennek szépen.
-
g.peter23
tag
válasz
LiquidStep
üzenetére
Megpróbálom majd, de ha fastbooton próbálom ràflashelni akkor is hiba üzenet fogad.
-
g.peter23
tag
válasz
LiquidStep
üzenetére
Sajnos ugyan az a végeredmény.
Az általad küldött második link: [link] 7. pontja után ugyan az a hibaüzenet fogad, mint ez előző képemen. Az előtte dolgokat most úgy csináltam, mint a linkeken.
-
g.peter23
tag
Üdv!
Előző hsz-hoz kapcsolódóan, nekem a XiaoMiTool V2 program drivere oldotta meg a bajt.
Most viszont megint elakadtam, sehogy nem megy fel a Costum ROM, az aktív/inaktív slot-ra hibát dob ki.
Ez alapján is próbáltam: [link]
Videók alapján is, ahol egyszerűen csak felrakja twrpból slot váltás nélkül. De olyan videót is követtem, ahol slotokat vált. Mindig ugyan az a végeredmény.
Ha, követem a sárga szöveget, tehát recovery újraindítás, slot váltás, akkor az a vége, hogy kb féltégla lesz a telefon, CSAK fastboot módba indul el, amíg pc-ről nem küldöm rá ezt a parancsot: fastboot set_active a (vagy b)
Mit rontok el?
Köszi!
-
g.peter23
tag
Üdv!
Mitől lehet az, hogy nem marad Fastboot módba telefon? Ha PC-ről indítom újra parancssorral, fastboot módba, kb. 15-20 másodperc kilép.
Ha csak egymagába a telefont gombokkal, szintén kilép.
Leáll a telefont, mintha simán kikapcsoltam volna. (próbáltam ébren tartani a kijelzőt,nem csak lezár)
Van vmi tanács erre?
Köszi!! -
xray_
tag
Sikerült megoldanom. Nagyon nagy vonalakban:
1. Boot loader unlock, data wipe nélkül. [link]
2. Ideiglenes root - lásd összefoglaló.
3. Letöltöd a /system/priv-app/SystemUI/SystemUI.apk filet a telefonról a gépedre.adb pull /system/priv-app/SystemUI/SystemUI.apk
4. A letöltött apk file-ban (ami gyakorlatilag egy zip) átnevezed az alábbi fájlokat - nyilván előtte mentsd le mindegyik xml-t:back.xml -> recent_apps.xmlrecent_apps.xml -> back.xml
5. Az átnevezett fájlokat tartalmazó apk-t töltsed fel a telefon sd kártyájára.
6. Majd root explorerrel re-mountold a / file rendszert rw módban.
7. Csinálj egy biztonsági másolatot az eredeti /system/priv-app/SystemUI/SystemUI.apk -ról!!!
8. Írd felül az új módosított fájlneveket tartalmazó apk-val a az eredeti /system/priv-app/SystemUI/SystemUI.apk-t pl root explorerrel vagy adb-n keresztül.
9. reboot.Reboot után mivel már nem az ideiglenes rootolt image-et tölti a rendszer ezért root-od már nem lesz viszont a boot loadert ne zárd vissza, mert téglázhatod!!!
!!! A fenti leírás csak nagy vonalakban írja le. Ha nem tudod mit csinálsz akkor ne csináld mert téglázhatod a telefont !!!
No guarantee, stb, stb... -
zombei
senior tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Nem lehet, hogy rossz slot-on vagy ?
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
EZ alapján csináltam, a 7-es lépésnél vagyok elakadva.
-
Blackhole13
senior tag
Megpróbáltam felerőltetni egy Lineage romot a telefonra, de véletlenül bepipáltam a wipe internal storage-t is. Most sd kártyáról próbálnám feltelepíteni, de a flashelés elindítása utáni másodpercben újraindul és visszalép a twrp-be. (próbáltam official rommal is, ugyanez a helyzet)
Van tippetek, mi lehet a gond? -
g.peter23
tag
válasz
LiquidStep
üzenetére
Köszi!
Ebben is van magyar nyelv? -
g.peter23
tag
válasz
LiquidStep
üzenetére
Szia
Hogy szerepel a Havoc OS? Vannak benne bugok? -
Som@
őstag
válasz
LiquidStep
üzenetére
És a többi?🙄
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, véletlenül nektek nem fordított a térerő kijelzés a SIM kártyánál?
Lakásban -80dBm kint a szabadban különböző helyeken -100 -120dBm
ugye elméletileg a minél kisebb negatív érték mondjuk egy -55dBm lenne a legjobb.
Telenoros vagyok, idős édesanyámnak kéne a kertes házában, illetve a kertben a lehető legjobb lefedettségű pontot megtalálnom. Melyik applikáció erre a legmeghízhatóbb, kinek mi a tapasztalat? Kikapcsolás bekapcsolás, repülőgép módok voltak próbálva.
Köszi! -
Som@
őstag
válasz
LiquidStep
üzenetére
És Te tudsz segélyhívó számot hívni vele? (112, 105, 107, stb?)
-
g.peter23
tag
Mennyire használható a CIB Banki alkalmazás egy costum romnál? Azt olvastam, hogy figyelmeztet az app, hogy buhert a rendszer. az oké.
De egy fizetés jóváhagyásnál, ami egy push üzenet, értesítés, és onnan nyílik az alkalmazás, az mennyire problémás?
-
g.peter23
tag
válasz
LiquidStep
üzenetére
Üdv!
Ebbe a ROM-ba van magyar nyelv?
Tervezem felrakni a gyári telóra, egyre kevésbé vagyok vele elégedett. Ahogy nézegettem neten, talán ez a legnépszerűbb. Talán a Havoc-OS ami gyakori, -meglátásom szerint-.
Köszi -
Lathronos
őstag
válasz
LiquidStep
üzenetére
A ShapeShift-et ajánlotta juuh, de az is iszonyatosan meríti az akkumulátort. Nálam 1 napot bír.

-
LiquidStep
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jóféle romot? Jelenleg a lineage-et használom, de sokat fogyaszt és a gps is vacakol. Előre is köszi! -
xray_
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Sziasztok!
Sikerült valakinek megoldást találni Android 10-en a navigációs gombok felcserélésére? Tehát vissza gomb jobb oldalt a "recents" gomb pedig bal oldalt?
-
Adama123
aktív tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Indítsd újra a mobilt.
-
Blackhole13
senior tag
Nálatok is mindent bezárogat a háttérben a legújabb 10-es romon?
Jött egy EESZT frissítés, amihez előbb be kéne lépni az ügyfélkapuba, de visszalépni már nem tudok, mert bezáródott az app. (igencsak kellemetlen helyzetben derült ez ki)
Van erre megoldás vagy vadászhatok megint valami romot és szívhatom a fogam, hogy megint újra kell rakni a telefont? -
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Nekem a frissítés óta a kocsiban nem lát műholdat a gps(google maps).
Ha kiszállok meg szépen, csak ott meg már nem kell. -
Apa+Fia
aktív tag
Frissítés elérhető!
-
kopepe
aktív tag
Az enyém is igényelte a napi reboot-ot,de volt rá egy külön progi,
és be lett állítva, hogy hajnal kettőkor tegye meg.
Egészen addig tuti volt a dolog,(1 évig kb.) amig egy reggelre téglásította magát!
Most android 10-et kapott júni 1 -es csomaggal,elég stabil,és mindene műkxik...
Az öcsém a nagy király ebben ,de még ő is kinlódott vele két-három órát,mire életre keltette
Nem tudjuk mitől pusztult el ilyen szinten az oprendszer....de most újra heppi minden.
Az ilyen esetektől eltekintve is megtartom a telót,mert szeretem !
Évente egy új oprendszer pont belefér.Ha gyári ha nem. Kit érdekel..működjön! -
Sztui
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem már nagyon elegem van belőle, hogy naponta újra kell indítanom a telefont, mert belassul. Nincs valami szájbarágós step-by-step cikk (legjobb lenne ha videó) arról, hogy hogy lehet visszaállítani az eredeti Android 9-es verziót? Csak az a baj, hogy én annyit értek a telefonokhoz, hogy fel tudom venni, ha hívnak, ez meg gondolom nem egy egyszerű művelet azért....
Már majdnem 1 éve van ez a probléma, hihetetlen, hogy nem tudják kijavítani. Minden frissítésnél reménykedek, de semmi nem változik...
-
Apa+Fia
aktív tag
Megérkezett a frissítés 11.23 MB.
-
kopepe
aktív tag
válasz
tillatrilla
üzenetére
Screen Lock Én ezt használom évek óta,Teljesen jó !
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.simi.screenlock
Semmi flanc,mondjuk ez külön APP... -
Lacopapi
addikt
válasz
tillatrilla
üzenetére
Jól fogalmaztál,de véleményem szerint ilyen nincs a ONE-ban. Én másik launchert használok - van néhány a Play-en -, abban van pl. kétkoppos lezárás.
-
szetib
tag
válasz
tillatrilla
üzenetére
A képernyő kikapcsolást? Vagy a miui féle lebegő gombra gondolsz?
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! A lányomnak vettem egy A2 lite 4/64 telefont.Folyamatban van rajta az eddigi appok telepítése.Xiaomi RN5 van nekem évek óta,azt hittem ismerős lesz a rendszer,de tévedtem. A főkapcsoló fizikai gombján kívül ezen lehet állítani menüben,hogy a kijelzőn lévő 3 gomb közül valamelyik a kikapcsolást intézze?
-
kopepe
aktív tag
-
Apa+Fia
aktív tag
Van frissítés 26.10MB
-
Lacopapi
addikt
Üdv mindenkinek,most jutottam hozzá egy 4/64 -es kicsikéhez....egyelőre ismerkedünk,az első benyomások jók
-
tudos4
tag
válasz
vasszarvas
üzenetére
https://forum.xda-developers.com/t/detailed-installation-guide-for-custom-roms-mi-a2-lite-daisy.4142637/
Én ez alapjána guide alapján flashaltem a custom romot probléma nélkül.
-
zombei
senior tag
válasz
vasszarvas
üzenetére
Lehet a slot váltással van valami. Stock rommal megy rendesen a teló ?
-
vasszarvas
tag
Sziasztok,
Miui romot szeretnék tenni a telóra, és hibával leáll a telepítés a TWRP-ben, így néz ki:
Mit rontok el? Nem találok sehol megoldást. Mindent úgy csinálok mint az egyik youtube videóban. Már kipróbáltam vagy 3 romot, de ugyanaz a baj. Valami a slotokkal talán? Nem tudom, segítség kellene.... -
zombei
senior tag
Ha valaki mostanában összetörte volna a telóját, akkor lenne egy kijelzőm kerettel együtt.
(9 ezer forintért, nagyjából kintről is ennyi, így nem a pénz keresés a célom vele.) -
zoltay14
csendes tag
Bocsánat, de kifelejtettem, hogy a kijelző teteje elkezdett besárgulni és por is ment be alá, valószínűleg az érzékelő előtt is az van, így hardveres lesz a probléma. Beszéltem szervizzel, de kérdéses nekik, hogy szét tudják-e szedni úgy, hogy a kijelző egybe marad. 20-25 ezret pedig eddig nem volt szívem rákölteni, így gondoltam van valami app ami meggátolja az elalvást.
@szetib igen, Viber sem jó. -
fanci
tag
Sziasztok!
Tizes droidra telepíthető a Gcam! Esetleg tudna valaki egy "szájbarágós" leírást linkelni? -
Skel91
csendes tag
válasz
zoltay14
üzenetére
Csak tipp, de abban igazad lehet hogy nem hardware probléma van. A legutóbbi frissítés óta nekem is csinál ilyet mondjuk a hívások harmadánál, de fontos hogy nem mindig. Első körben próbáld meg hogy mondjuk naponta újraindítod a telefont. Ha így jó, akkor a custom ROM lehet a megoldás, ennek mikéntjéről van irodalom fentebb.
Az események hevében néha sikerrel járok ha nem jön vissza a képernyő hogy kikapcsolom majd visszakapcsolom azt és az értesítéseknél le tudod tenni a hívást (mondjuk 3CX-et nem használok, de gondolom ott is hasonlóan működhet). Lényegében azon múlik hogy az egész rendszer befagy-e, vagy csak bizonyos funkciók. -
zoltay14
csendes tag
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy meghalt a közelség érzékelő, így hívás közben ha elveszem a fülemtől a telefont nem kapom vissza a kijelzőt, tudtok erre valami beállítást vagy appot? Ha olyan megoldást tudtok ami más appok alatt is működik az még jobb lenne, mert appon(3CX) keresztül is telefonálok és így nem tudom letenni...
Kösziii
(próbáltam egy jó párat, de egyik sem működött) -
Bdanyy
addikt
Sziasztok! Ismerős telójáról kellene valahogy lementenem az adatokat, mert egyszer csak nem lehet bekapcsolni...
Ennyit ír (a könnyebb kereshetőség miatt az egészet bemásolom):
Android Recovery
xiaomi/jasmine/jasmine_sprout
10/QKQ1.190910.002/V11.0.17.0.QDIMIXM
user/release-keys
Use volume up/down and power.
Cannot load Android system. Your data may be corrupt. If you continue to get this message, you may need to perform a factory data reset and erase all user data stored on this device.Try again
Factory data resetTry againra ugyanez jön be.
-
Orlin
addikt
Meddig jön még biztonsági frissítés?
Vagy már nem jön?A márciusi kimaradt.
Bár sokat nekem nem változtatott...
Erre az évre még jó lesz a telefon.
Decemberben kipróbálom valamelyik Realme-t. -
Blackhole13
senior tag
Ma reggel úgy döntött a telefonom, hogy újraindul és nyom egy gyári visszaállítást. Más is járt így?
Kezd nagyon elegem lenni ezekből a hülyeségekből. Van most valami sláger rom? -
kisskd
tag
Míg írtam, közben válaszoltál, így tudok talán egyértelműen reagálni.
Hogy érted, hogy "rossz driver"? Ha sikerült gomb-kombinációval fastboot-ba tenni a telefont, akkor akár van rajta gép, akár nincs, 10-20mp közt újraindul a telefon, és onnantól megint végtelenül próbál betölteni.
Így a MiFlash-nek fastboot módban esélye sincs végigfutni. EDL-ben nekikezd, akkor jön a fenti hiba. -
kisskd
tag
Rájöttem, hogy elég esélytelen hiba nélkül reagálni, itt szakad meg az EDL-es flash:
[17:31:45 COM7]:Image ...\images\sec.dat transferred successfully,elapse 00:00:00.0230626
[17:31:45 COM7]:Write file ...\images\lksecapp.img to partition[lksecapp] sector 506
[17:31:45 COM7]:write file legnth 57352 to partition 506
[17:31:45 COM7]:program cmd: <?xml version="1.0" ?><data><program SECTOR_SIZE_IN_BYTES="512" num_partition_sectors="113" start_sector="506" physical_partition_number="0" /></data>
[17:31:45 COM7]:resdump:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?><data><log value="start 506, num 113" /></data><?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?><data><response value="ACK" rawmode="true" /></data>
[17:31:45 COM7]:resdump:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?><data><log value="Read back verify failed at sector 36,num sectors 506" /></data><?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?><data><log value="Finished sector address 506" /></data><?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?><data><response value="NAK" rawmode="false" /></data> -
zombei
senior tag
Ha újraindul fastboot-ban, akkor rossz driver van fent, ha pedig a mi flash végig megy, de hibát ír a végén mégis újraindul a telefon, akkor jól rakta fel. (nem tudom ilyet miért csinál, de volt nekem is ilyen) Ha így végigfut, és sajátmagát újraindítva bootlop-ol megint, akkor clean install kell neki.
-
kisskd
tag
Ha eljutok a fastboot logóig, 10-20mp, és újraindul. EDL-be raktam a pin-ek összezárásával, felismeri COM- portnak a MiFlash, de a flashelés nem fut végig. Nem vagyok benne biztos, h azonos verziószámmal próbálkozok. Van valami trükk, amivel EDL módban ki tudom deríteni a fent lévő verziót? Néztem QFIL-t is a letöltött image mbn-jével, de némi futás után az is hibára fut, akár a partoició kezelőt, akár mást nézek.
-
-
kisskd
tag
Hát ez nem hangzik jól, nem lesz boldog a gazdája. Fájl szintű mentésre sincs esélyem vmilyen trükkel?
A flashelést még egyáltalán nem próbáltam, nehogy az egye meg "fölöslegesen" az adatokat. Törlés nélkül merre kéne próbálkoznom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha kiszállok meg szépen, csak ott meg már nem kell.