- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
szs85
aktív tag
Nekem pozitív tapasztalataim vannak, de egy évig nem használtam egy telót sem, mert túladtam rajtuk. Pont a Mi9 se volt, talán fél éveg használtam nohon akkuval, és szuperül ment. Most 2 hete egy Mi A2-be raktam bele, egy lassú Samsung-ot váltott munkahelyi telóként, amelyet itt vettem a HA-n, a munkahelyi Samu meg egy kollégánál landolt. A Mi A2-t pakkban árulta valaki, amiből csak ezt tartottam meg.
Az eredeti akku 45 %-on volt az Accubattery szerint, ez a Nohon 102-103%-os. -
Bogyó bá'
nagyúr
Távmunkában dolgozom itthonról, napi 2-3-5 db pár perces hívásom van csak. Wifi-n lóg, így pittyeg ha emailem érkezik (amit viszont az asztali gépen nézek és válaszolok meg). Ennyi, nem több. Ha néha megyek valahová kocsival, akkor meg AA-n keresztül az autóhoz kapcsolódik, vezetékkel (magyarul folyamatosan töltődik).
Amúgy meglett az utódja tegnap, szerintem nagyon jutányos áron kaptam a 13T modellt, szállítással együtt volt 146 k HUF. Utálom hogy rohadt nagy és nehéz tepsi, de amúgy meg király.
-
ds21
újonc
A DRM-re gondolsz? Digital Rights Management, vagyis digitális jogkezelés. Csak az használhatja az adott fájlt, akinek licence van hozzá.
Röviden: régebbi Sony típusoknál a bootloader nyitása jogvédettséghez kötött bizonyos fájlokat töröl, aminek következtében egyes kamera funkciók (algoritmusok) nem elérhetőek és ez a képminőség észrevehető romlását okozza.
Ennél részletesebben nem tudom elmagyarázni, mert nem vagyok szakértő. Ezt én is csak olvastam, a képminőség romlást viszont megtapasztaltam, nem is kicsit.
Ha érdekel a téma, akkor magyar nyelvű Wikipedia "Digitális jogok kezelése" cikke a DRM-ről szó. Továbbá a
bootloader sony camera quality
kulcsszavakkal keresve konkrét leírások is olvashatóak és az is, hogy elvileg későbbiekben ezen változtatattak.
De mivel nem ismerek minden típust és gyártót, ezért inkább kérdezek azoktól, akik konkrétan azt a típust használják, ami engem érdekel. Jelen esetben ez a Xiaomi Mi 9 SE. -
xabolcs
őstag
-
mekker
őstag
Kis esély van rá, hogy az alsó és a felső miki is bedögöljön, talán valami bug. Sztem ha EU-n vagy, frissíts a Global stock ROM-ra, vagy hivatalos LineageOS -re. Nálam a Lineage stabilabb, mint a gyári szoft.
https://wiki.lineageos.org/devices/grus/install/
Legyen felhős és offline mentés! Az utasításokst szóról-szóra kell követni, és akkor egyszerű lesz. Nem kell root, TWRP, és semmi hasonló. Amin sztem el lehet csúszni, az három dolog 1. nagyon régi adb/fastboot verziót raksz a PC-dre 2. A "super_empty" lépést kihagyod 3. A GApps-ot (Play Store stb.) nem újraindítás előtt telepíted. De ezek mind le vannak írva linkekkel, figyelmeztetésekkel.Szerk.: 1x vettem Redmi 3S-hez utángyártott mikit (csak kihangosítva volt használható), és az botrány szar volt.
-
carr
őstag
Help.
Valahogy bekapcsoltam pár hete a Xiaomi felhőbe a képek mentését. Leválasztottam a készüléket, és töröltem a szükségtelen fájlokat de azt írta hogy törölni fogja a bejelentkezett készülékről a fájlokat is mint a felhőből. Azt Ben szeretném persze.
Szerintetek fogja visszamenőleg törölköző? Köszönöm -
xabolcs
őstag
és melyik Ali shop az amelyiket a nohon üzemelteti?
https://nohon.aliexpress.com/store/1102668953 -
Jozsó
tag
Mondjuk szerintem meg tipikus szerelő betegség ilyesmikre hivatkozni. Egy raklapnyi Xiaomi telefon van-volt családban és ismeretségi körökben és egynek sem volt gyenge az összeszerelési minősége vagy halálozott volna el ilyen módon.
Szóval szerintem ez egy nagyon sajnálatos, de egyedi dolog.
-
xabolcs
őstag
Ahhoz, hogy valami Xiaomi koltoztetovel at tudj ugrani egy masik telefonra, ahhoz az kellene, hogy elinduljon rajta a MIUI, nem?
Es most meg ott tartasz, hogy maga a telefon elindul, de a MIUI nem.
A boot animacio se indul mar el?Nekem olyan otletem van, hogy kinyitod, teszel ra egy olyan recovery-t, ami tudja decrypt-alni, keszitesz egy mentest es azt a mentest teljes gyalulas utan visszatoltod.
Ha nem szeretned teljesen gyalulni, akkor a muvelet idejere fel tudok ajanlani egy Mi 9 SE-t, hogy egyaltalan kideruljon mukodik-e a dolog.
Masik otlet, hogy fastboot-tal (adattorles nelkul) vagy custom recovery segitsegevel (pl. sideload) ujratelepited a gyari zip-et (vagy ami volt rajta).
-
xabolcs
őstag
Ha bekapcsolod a fejlesztoi beallitasokban a "reszletes wifi napozast" (vagy hogy irjak magyarul, angolul: "Turn on verbose logging"), akkor wifi beallitasok feluleten mindent ki fog irni, tobbek kozt azt is, hogy miert dontott ugy, hogy nem hasznalja.
Az alabbi kepen egy sikeres csatlakozas reszletes naplozasa lathato.
Persze ezzel meg nem fogod rabirni, hogy csatlakozzon, de legalabb valami sejtesed lesz rola, hogy miert nem csatlakozik.
-
mekker
őstag
Nem működik sajnos. Bizonyos MIUI appok telepíthetőek, de a Cloud az egy mélyebben integrált valami. Viszont ha be van kapcsolva a backup, akkor a Google és a Play Store rengeteg mindent backupol, és friss telepítésnél a Varázsló (illetve a Varázsló után még 1x) felajánlja a régi alkalmazások helyreállítását.
Sajnos a személyes fájlmappáidat kézzel kell lementened gépre vagy egy felhőszolgáltatásba, majd visszamásolnod.Maximum 1-2 speckó appról szoktam backupot csinálni csak, de ha mindent eredeti állapotban szeretnél megőrizni, akkor Titanium Backuppal le kell menteni az appok állapotát. Szerintem több munka, mint amennyit nyersz vele. Sőt, ha bebootolsz egy TWRP-t (custom recovery), akkor gyakorlatilag a teljes MIUI-s rendszert is le tudod menteni, és akkor képes leszel visszaállítani az eredeti állapotot, ha nem válna be a Lineage.
-
carr
őstag
nnna. Azóta nem volt ilyen. Akkor csinálta, mikor a fedexes futát az iphone-járól akart felhívni. Azóta nem járt erre, és nem is fordult elő. ÉRdekes. felettébb...
Az a lineage érdekesen hangzik. hozzáfér a xiaomi felhőhöz? átköltöztetés működik rajta mint a gyári miui-n?
-
carr
őstag
Megrendeltem azt amit küldtél. Az akku jó, mellékelt kép szerinti. De az eladó egy fasszopó kis buzi. És finoman fogalmaztam. Történet: mondom ha veszek egy akkut és egy kijelzőt elküldi e együtt spórolva ezzel kb 8e pezót. Mondja oké de akkor egy kicsivel több lesz mint 10€ mert nagyobb a súly. Mondom oké.
Mégsem 25€. Kérdi hová szeretném. Mondom Hungary. Aztán utána már soha nem válaszolt többé. Megy az egy csillag.
Az akku fasza. -
emilll
tag
Néztem videót az akku cseréjéről és a végén, amikor visszarakja a hátlapot, valami ragasztóval körbebigyózza a telefont és így rakja rá a hátlapot, majd ezután még rögzíti amíg a ragasztó megköt.
Ezt te hogy oldottad meg? Ragasztó nélkül ha meg is marad rajta a hátlap, nem hiszem, hogy stabil plusz a szigetelés se jó.
Az akkut is bele kell ragasztani. Küldtek ragasztót is az akkuval?
Leszedésnél meg felmelegítik mielőtt leszedik a hátlapot, hogy a ragasztó gyengüljön.
Ezeket hogy tudtad otthon megcsinálni? -
mekker
őstag
Google Play update-et ne kapcsold ki sose, mert akkor elég gyakran fognka dolgok eltörni. MIUI-n nem lehet kikapcsolni. Ugyan van ilyen opció, viszont azt is írja, hogy előbb-utóbb úgy is ráderőlteti a blatware-ek frissítéseit. Nálam működik a Firefoxszal (Nightly). Néha ilyen web view módban nyitja meg, de akkor is Firefoxszal:
-
carr
őstag
Azt figyeltem meg, hogy amikor valamelyik google alkalmazás küld értesítést, akkor már be van utána kapcsolva a gps. :@
Ezt a k.va kém mindenségit már ennek a szar cégnek. komolyan.
Milyen főzött romos lehetőségek vannak, amivel a xiaomi felhőt nem bukom?
Ti mit használtok a gyári helyett, milyen tapasztalatokkal? Köszi -
Nandivagyok
aktív tag
Sajnos nem tudom...
Volt valami bluetooth interferencia téma, ami a hasonló hullámhosszok miatti jelromlást taglalta, ha aktív kapcsolat van pl okosórával, de az még lehet hogy a Mi A1 topikban volt. Másik tipp, azt hiszem ha nincs engedélyezve a VoLTE, akkor ugye visszaválthat hívás közben 2g-re, de ez nem magyarázza hogy a wifi miért nem megy.
Nekem nem volt soha ilyen problémám és nem vagyok szaki.Gyári akksi kérdése engem is érdekelt már, de nincs külföldi fórumokon se egyértelmű válasz se a 100% eredetiségről, se beépítés után teljesítménymérésről. Cserét végző magyar cégtől érdemes érdeklődni.
-
aytukabozs
addikt
Én amúgy custom rom párti lennék, de ezt a telefont romolni kb olyan mint egy üres konyhában nekiállni főzni. :)
Szerintem a Mido-ra a mai napig nagyobb a választék mint erre a kis nyavajásra.
Néha valmi bug miatt elkap az inger, körülnézek XDA-n, vagy a Telegram csoportjában, aztán a pangás miatt el is megy rögtön a kedvem. -
sxxorp
őstag
Akku-csere. Ha ők adják mindenütt 12eFt.
Az Accubattery app is elég jó becsül sztem.
Nekem nem érte meg. Amit én küldtem, az érintetlen global-Rom-on belakva is végrehajtható. Az mondjuk érdekes, hogyha ROM-olásról kérdezgetsz, akkor miért lakod be (de egyébként milyen mértékű belakás ez, szűk 1 nap alatt...)
-
sxxorp
őstag
Én nem igazán látom előnyét a ROM-ozásnak. Mondtam, hogy gariidő után majd ihaj, de nem érzem, hogy megérné. A gyári ROM is kigyomlálható a feleslegtől ezzel: XiaomiADBFastbootTools.
De ha ragszkodsz hozzá vannak ROM-olók
Amit linkeltél tök érdekes, ilyet még nem láttam, jó lenne, ha vki kipróbálná
A 6/128 felhasználói szokásaidtól függően mindenre elég.
Én nem tudok szeptemberi frissítésről, de az utolsóval sem volt túl sok gondja a többségnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Formula-1
- Mobil flották
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- iPad topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 pro - Desert Titanium 256GB
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest