Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
net91
senior tag
válasz balu1977 #6199 üzenetére
Az értesítésmegjelenítés menüben az értesítés, meg a értesítések a képernyőzáron is be van kapcsolva.
De az alkalmazásengedélyeknél "Nincs megadott engedély". Itt kellene engedélyezve lenni a "telefon"-nak és az "üzenetek"-nek, amit szeretnék megjeleníteni a lezárt képernyőn, ha hívás vagy SMS érkezett. Ezeket kellene engedélyezni.
Tehát ezek ikonjai jelenjenek meg a lezárt képernyőn. Ez az android 9-nél működött.[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
net91
senior tag
válasz balu1977 #6195 üzenetére
Az alkalmazásengedély nem található.
Ha megnézem a Notify Buddy-t, akkor abban az alkalmazásengedélyeknél fel van tüntetve többek között a telefon és az üzenetek, de ha tovább megyek itt a menüben ott meg az van, hogy:
"Nincs megadott engedély".
hogyan tudom megadni az engedélyt?
A készülék engedélykezelőjében csak felsorolás található, hogy mik kerültek engedélyezésre, de új engedélyt itt nem tudok felvenni.
[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Wovbagger
tag
válasz catroot #6196 üzenetére
Ez a "merítők" sorrendje:
Hanghívások: 19,07%
Android rendszer: 17,65%
Cella készenlét: 13,94 %
Telefon - tétlen 13,68%
Sportalkalmazás 11,45%
Képernyő 9,73%
Google Play-szolgáltatások 3,21%Kínomban rákerestem a neten a kérdésre, ott azt írták, hogy váljak fejlesztővé (megtettem), majd kapcsoljam ki a MIUI optimalizációt. Ezt is megtettem.
Ma este feltöltöm 100%-ra az akkumulátort (a reggeli 58%-ról mostanra 38%-ra csökkent, ami normális érték), aztán meglátom mi történik reggelre. -
balu1977
senior tag
válasz balazsbence #6194 üzenetére
Nézzétek meg hogy a megjelenítés képernyőzáron be e van kapcsolva...
-
balu1977
senior tag
válasz balazsbence #6192 üzenetére
Akkor mégse...
-
balazsbence
senior tag
Nálam se megy a notify buddy, mindent átnéztem
-
net91
senior tag
Amióta felment az android 10 a készülékre a Notfy Buddy jelzései nem jelennek meg a lezárt képernyőn.
Lehet, hogy az új verzió letiltotta a jelzéseit? Hogyan tudom engedélyezni?Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Styleair
aktív tag
-
-
Wovbagger
tag
Sziasztok,
lassan fél éve használom a telefont, és eddig semmi bajom nem volt vele, egy-két apróságot kivéve. Most viszont megváltozott a helyzet.
Hétfőn jött értesítés az új verzióról, fel is telepítettem a készülékre. Most:
10 QKQ1.190828.002 Android és
11.0.2.0(QFBEUXM) MIUI
van rajta.
Hétfőn éjszakára kikapcsoltam (az esetek 80%-ában kikapcsolom éjszakára), reggel kapcsolom be: 40% a töltöttség. Ennél többre emlékeztem, de nem voltam biztos magamban, így csak legyintettem rá.
Tegnap éjszaka viszont megjegyeztem (és az akkuhasználati statisztika is ezt mutatja), hogy 85%-os töltöttséggel kapcsoltam ki, ami reggelre 58%-ra esett!
Nem hiszem, hogy az akku 1 nap alatt ilyen drasztikusan elromolhatott, ráadásul a telefon napközbeni fogyasztása teljesen normális volt tegnap, inkább az új Android verzióval lehet valami gond.
Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi? -
vince
őstag
válasz soundman1 #6183 üzenetére
Természetesen ki van kapcsolva az akkumulátorkímélő ennél az alkalmazásnál.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
soundman1
senior tag
Akkumulátorkímélő ki van kapcsolva az app-nál? Ha azt akarjuk, hogy idővel a rdsz háttérben tartson egy appot ki kell kapcsolni az akkukímélőt.
SAMSUNG A53+Amazfit Balance; Huawei Nova5t+HMW2; Xiaomi 9SE+Watch GT; LG g6DS; Honor 7; Inew 3; HTC Desire; Motorola Defy; Samsung Omnia; MDA III
-
vince
őstag
Általában nem, de változó, egyelőre nem látok benne logikát. Hetekkel ezelőtt, mikor gyakrabban használtam a kártyát, nagyon sokszor elég volt csak feloldani (ujjlenyomattal) a képernyőt és ment a fizetés értékhatártól függetlenül. Ritkán azonban visszadobta, olyankor be kellett lépnem az alkalmazásba és onnan indítani a fizetést. Most, hogy alig-alig használom, úgy emlékszem, hogy gyakrabban kell appba lépnem, de nincs pontos statisztikám róla.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
kreinerk
friss újonc
válasz Zorro(hun) #6152 üzenetére
Szia, köszi a segítséget! Olvastam én is a korábbi hozzászólásokat ,azért is tettem fel a 11.0.13.0 verziót, bízva benne, hogy utánna ota-n megjön az új droid alapu miui. Mai napig változatlan a helyzet "Nincs elérhető frissítés"-t ir ki azóta is és betallózva se engedi feltenni.....
-
Styleair
aktív tag
Szerintem kár aggódni. Még most is elég fasza a telónk!
Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
Styleair
aktív tag
Frissült az AOD. Mostmár látszanak lezárt képernyőn a Viber, Instagram, Outlook, üzenetek is, nem csak a Gmail, Messenger, stb. És ráadásul színes ikonokkal.
Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
zzz03
őstag
mi 10 se
de az a lyuk...fujj.
a mai napin.[ Szerkesztve ]
-
buvez
tag
Talán ezért lett gyengébb játék alatt.
Billentyűzet hiba! Folytatáshoz nyomjon F1-et! [HOT]<buvez>
-
sxxorp
őstag
válasz balu1977 #6138 üzenetére
A Facebooknak nemcsak feketednie kellene, de befejezni az akkuzabálást azon túl is a Messengerrel együtt. Egy élhető alternatíva (mindkettő helyett): [link]
Akárcsak a Kiwi browser Chrome helyett.Tegnap nekem is fekajánlotta újra, frissítettem. Eddig 2 'hatalmas' változást vettem észre: a Security app is fekete végre (óriási poén volt, hogy pont az akku fogyasztását csak vakító fehér felületen lehetett csekkelni), illetve a szöveg helyett ikonokra váltás miatt az Ébresztők mellett a Visszaszámláló is egyből elérhető!
Verziószám: 10-es MIUI, 2. build a 10-es droidból
ot93: screenshot az akkuhasználatról (alap /részletek /app-ok)?
[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
Nemtom nekem egy az android 10 update nagyon jól sikerült. Már harmadszor jön össze egymás után a kb. 10 óra kijelzőidő.
CRF300L
-
vince
őstag
Erste MobilePay-t használok, a február végi frissítés óta nincs vele probléma Android 10-zel sem.
-
mdraco
őstag
Használ valaki Android 10 alatt NFC-s fizetést? Én minden engedélyt megadtam az app-nak (autostart, lockscreen stb). Mégsem jelenik meg a lock screen-en miközben fizetek, persze attól végrehajtódik a fizetés a háttérben.
-
matti70
tag
válasz Zorro(hun) #6152 üzenetére
Ehhez képest a feleségem telefonjára ma jött meg magától a frissítés...
-
zzz03
őstag
válasz Ricsi 1984 #6150 üzenetére
nem tapasztaltam semmi negativ dolgot. mehet fel batran. szerintem.
-
Ricsi 1984
csendes tag
Sziasztok. Akkor most érdemes telepíteni az új verziót? Eltérőek a vélemények. Eddig nagyon elégedett vagyok a telefonnal,nem lenne jó ,ha valami negatív irányba változna. Köszi
-
kreinerk
friss újonc
Sziasztok! Az én esetemben nem ajánlotta még fel a rendszer az Android 10es frissítést. Jelenleg a 11.0.13.0 van rajta amit manuálisan tettem rá és azóta be is ragadt itt. Az új rendszert letöltöttem, majd betallóztam és a következő hibaüzenet jött: A frissítést ellenőrzése sikertelen. Ha rá megyek a legújabb frissítő csomag letöltése opcióra az alábbi hiba üzenet jön: A letöltés nem sikerült...Mit ronthattam el ? Találkoztatok már hasonlóval? Köszi előre is segítséget!
-
TunerJoe
senior tag
válasz zsici77 #6144 üzenetére
Ez nem hiba, hanem funkció (és egyébként eddig is volt már), az ún. "repeated calls". Pontosan nem tudom a magyar nevüket a menüknek, de úgy tudod kikapcsolni, hogy Beállítások-Hangok és rezgés-Néma/DND-Kapcsold be a DND módot és ott lesz egy olyan kapcsoló, hogy ha valaki 15 percen belül újrahív, akkor csörögjön a telefon, na ezt kapcsold ki.
[ Szerkesztve ]
instagram.com/albert__gyorgy
-
zsici77
lelkes újonc
Sziasztok.Újabb hiba frissítés után! Lenémított telefonnál("Ne zavarjanak")az első "csengetésnél" még valóba néma maradt de mikor újból kerestek már hangos volt!
-
egykori
őstag
válasz Bogyó bá' #6140 üzenetére
Nem tudom hogy van ez, de a 10.0.6.0 után (P...) volt, gondolom a 9-et jelzi, és a 10.0.2.0 után (Q...), ami az Android 10. Ezért én úgy magyaráztam nejemnek (neki van 9SE), hogy a 10-es Androidnál még csak a 10.0.2.0-nál tartanak. Ez lehet, hogy nem helytálló magyarázat, de gondolom, ekkorát nem lehet tévedni...
(Bár már kezdem megszokni, hogy a hírek címeit rendre hibásan teszik ki. Még egy sort sem tudnak hiba nélkül leírni.)
[ Szerkesztve ]
-
seadrone
őstag
Azt mondja a telóm hogy új frissítés van : 10.0.2.0
De nekem 10.0.6.0 van fenn,hogy ertsem akkor ezt?
-
balu1977
senior tag
Nálatok a Facebook és a Chrome fekete?
-
soundman1
senior tag
Köszi a tippet. Vásárláskor kipróbáltam, de pont és csak a méretezés funkció hiányzik belőle, a többi effekt továbbra is szuper. A fotót mintha hdr nélkül készítené, így eléggé romlik a kép minősége a kamera app-al készítetthez képest.
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG A53+Amazfit Balance; Huawei Nova5t+HMW2; Xiaomi 9SE+Watch GT; LG g6DS; Honor 7; Inew 3; HTC Desire; Motorola Defy; Samsung Omnia; MDA III
-
balu1977
senior tag
Vissza is vonták ezt a frissítést.
-
soundman1
senior tag
Android 10-re átállva eddig nem sok hiba jött elő, csak egy pár.
Az Edge gesture külsős app elvileg fel van készítve 10-esre, de egyes menükben kitakarja a vissza gesztusvezérlést.
Azt se értem, hogy a Huawei appgalleryben egyes menük sötét módban miért nem láthatók.
A Huawei watch GT órámmal továbbra sem tudom bluetooth-al feléleszteni, jó lett volna, ha javítják.
A kamera alkalmazást nem lehet kisebb felbontásra állítani továbbra sem. Pedig jó lenne, ha ebben a digitális távoktatás őrületben nem kellene 5 MB-os képeket feltöltenem a gyerekek házijához.
Amúgy tetszik a gyári sötét mód, az app drawer, akksi rendben, wifi még csak egyszer szakadt meg és mintha pörgősebb lenne a rendszer. Elérhető memória 3-2,6 GB, semmi extra méretű app esetén.SAMSUNG A53+Amazfit Balance; Huawei Nova5t+HMW2; Xiaomi 9SE+Watch GT; LG g6DS; Honor 7; Inew 3; HTC Desire; Motorola Defy; Samsung Omnia; MDA III
-
bunnyhu
senior tag
válasz balu1977 #6124 üzenetére
Kicsit végletekben gondolkozol, a folyamatosan a telefont basztatom és naponta töltöm és a gombos telefont használj, mert sokáig bírja között vannak ám átmenetek. De kérdésedre válaszolva 80%-ban semmire (ahol eddig úgy merült mintha használnám), a maradék 20% meg telefon, autóban navigáció, bringázáskor endomondo, utazáskor fotózás és kapcsolattartás, mert nincs ott számítógép. Néha a VLC távirányítás kanapéról. Elég részletes választ adtam?
-
konczy3
senior tag
Találkoztatok már ilyen [hibajelentéssel]?
Ranyomtam csak véletlenül vissza gombra is és el is tűnt.
Ez valami android 10 újítás?Never Settle
-
zsici77
lelkes újonc
Nekem az üzemidő semmit sem változott de rosszabb sem lett.Átlagos használat mellett-játékra nem használom- 2 kártyával. bekapcsolt mobilnettel,wifivel20-30% körül alakul este felére.Autóban bluetooth használatával folyamatos netrádió mellett kb.5 óra után úgy 50%
-
bunnyhu
senior tag
-
zsici77
lelkes újonc
Egyébként nálam semmi pozitív változást nem hozott az új rendszer semmilyen téren.Negatívat-az előző hsz.-n kívül-annál többet pl.1-2 nekem fontos alkalmazás el sem indul és a korábban említett AOD probléma nálam is jelentkezett!!
-
miatta
csendes tag
Üdv!
Az a problémám, hogy mobilnet használatával egy pár nap után nem mennek a Google szolgáltatásai; értsd: nem kapom meg a leveleimet gmail-ben, gmaps app nem tud térképet leszedni, hangouts-ba nem tudok bejelentkezni... Újraindítás nem használ, csak ha wifi hálózatra csatlakozom. Utána 1-2 napig megint megy mobilnettel. Viszont a mostani helyzetben még heti rendszerességgel sem tudok wifihez csatlakozni, nemhogy 2naponta...
Hallottatok már ilyenről, esetleg megoldási javaslatok van? Előre is köszönöm!
Globál 11.0.6., Magyar régió -
zsici77
lelkes újonc
Sziasztok.
Nálam két kártyával használva(Voda,Telekom) a Vodá-ra panaszkodnak többen,hogy visszhangzik mintha kihangosítóval beszélnékEzzel eddig soha nem volt gond csak a frissítés után!![ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
- Nekem egy picit javult az üzemidő.
- Az Android Auto (amit annyira vártam) végre hivatalosan is elérhető, magától frissül a Play-ről.
- Mivel nem játszom a telefonon, így hátrányos változást sem észleltem.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
buvez
tag
Mivel semmi pozitív változást nem vettem észre, de legalább a játékbeli teljesítménye romlott, számomra eléggé csalódás az új rendszer.
Billentyűzet hiba! Folytatáshoz nyomjon F1-et! [HOT]<buvez>
-
balu1977
senior tag
Nekem a közelség érzékelő szórakozik híváskor az új androidban. Nektek ok?
-
emilll
tag
Volt valakinek olyan problémája amikor frissíteni akarta, hogy a letöltésre nyomva feljött az, hogy kapcsolja be a WiFi-t miközben a WiFi be volt kapcsolva? Kikapcsoltam a Wifit, majd újra be, de továbbra is azt reklamálja, hogy kapcsoljam be a wifit, mert különben nem tudja letölteni a frissítést. Wifi bekapcsolva, tökéletesen bejön minden honlap.
-
konczy3
senior tag
-
mdraco
őstag
Első pozitív tapasztalat: battery saver működik rendesen android 10 alatt, egy éjszaka alatt szinte semmit merült, egyenes a fogyasztási görbe.
-
konczy3
senior tag
válasz Zorro(hun) #6097 üzenetére
Hello. Gondolom a PFBEUXM 11.0.6.0 van fent, akkor előbb [ezt] tedd fel, és utána már fel tudod az Android 10-eset is.
Never Settle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 8/256 minden gyári tartozékával+tokkal eladó
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue! 100% Aku, szép állapot!
- Eladó egyben 1 db. új, bontatlan Honor Magic 5 Lite és 1 db. új, Magic 6 Lite mobiltelefon
- Apple iphone 14 512GB gyárilag független éjfekete - 1 év magyar bolti garanciával! -
- Iphone 13pro 128gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest