- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
∂яσнυη
senior tag
+1
mizoli: Én is felvállalom.
Most ez az Iván nálam is betalált. Sokkal smoothabb mint egy MIUI. Mondjuk ez a Misc. eléggé szívja az aksimat, úgyhogy egy wakelock detect ráfér majd.
Blurred témát vagy Xposed modult tudtok hozzá mondani? Most mizoli tanácsára a Zooper Widget és a Nova gondoskodik a kinézetről.
Lockscreent még nem találtam gyorsat és szépet. A CM Locker nekem lassú. Esetleg ötlet?
Statusbar: Nekem most a Flat Style Bar Indicators(Xposed) van fent. Nagyon jól személyre szabható szerintem és az ikonok is szépek.
Ikon: Aurora most nagyon megtetszett. Tudom túl szaturált meg kontrasztos, de nekem tetszik.
-
cjvt3o
aktív tag
Jaj...
Most láttam először a feltételezett kinézetet... Ez a Samsung / Apple nagy alsó középső gomb borzasztó (a Samsungnál kényelmetlen is).
(Mondjuk utoljára a Mi3 / @Nokia
design tetszett kimondottan, már a Mi4 / MiNotePro vonal sem, de a Mi5 leak...)
Persze ízlések és pofonok...
-
Fejvadi
nagyúr
calamites szerintem úgy értette, hogy ő is örülne ha a Tomi-t beválasztanák.
Jelenleg annyira jó, ha felteszed a MiNote-ra, hogy be Boot-olni sem tud a telefon.Megjött tegnap a MiNote és ennyire szép telefont még életemben nem láttam.
Azt megtartom szerintem sokáig és már nem i izgat annyira az Mi5, de azért kicsit igen.
Látszólag papíron ugyan az a SoC, de mégsem mert nem azonos a száma az Mi4-el, ez talán valami fejlettebb verziója és gyorsabb. A Boot idő is sokkal kevesebb. Akku idő is rendben van, de majd az 5. töltés után pántosabban látom majd. -
-
mizoli
addikt
Köszi, jó írás. Továbbajánlom másoknak is
Jó ideje (bár nem kezdetektől fogva) hasonló módon szoktam eljárni, csak nem feltétlenül ugyanígy, ugyanezekkel az eszközökkel, de a lényeg ugyanez. Még az Offline Calendar is stimmel
Telepítés előtt kiveszem a SIM kártyát, felteszem a ROM-ot, (nem adok wifi elérést, és mindjárt tiltom amit lehet, ez romtól függ), telepítem a kedvenc programjaimat (pár hónapja csak az elmentett az apk-t teszem vissza), pl. AFWall+ fehér listával (csak az kap internet elérést, amit engedélyezek).
Ha hosszabb időre gondolom a ROM-ot, felteszem a (zero-nano-mini-pico) gapps csomagot (vagy válogatok a GoogleInstaller.apk-ban, ha épp lehet), letörlöm/fagyasztom/kikapcsolom a google cuccokat, csak az marad, ami kell a markethez. Bár megvan az összes apk, amit használok, nem is kellene még a market sem
Legnagyobb gondom a térkép, a programok túnyomó többsége nem megy, ha nincs telepítve google services.
Régebben már írtam fentihez hasonlót, bár nem pont így csináltam. Pl. a SIM kártyát csak azóta veszem ki, hogy sok telepített ROM azonnal hálózati forgalmat generál, mielőtt még bármit is léphetnek. Mint a Google apps, már az előtt küld adatokat és szinkronizál, mielőtt felállt volna a rendszer. Ezért is tetszik a MM, mert ha benn marad a simkártya, akkor is megkérdezi, hogy használhatja-e a hálózatot, ez pénzembe kerülhetPersze, nem tudom, hogy a kérdés előtt mit csinált
Röviden
De ez csak leírva ilyen hosszú, gyorsan megy. -
s4tch
veterán
Vagy Kryptont, ami szintén Tort használ. Nekem jobban bejött, mint az orbot, kezdve ott, hogy ez kimegy a céges proxyn, ellentétben az orbottal.
Egyébként nem muszáj semmit megadni a guglinak. Kamu google profil csak play store-hoz, névjegyek helyben tárolva, no gmail, no naptár, no keep, no térkép - simán megoldható.
-
truupi
csendes tag
-
Tomi_Ohl
veterán
Ízlések és pofonok. Fejvadi szavaival élve:
"Kinek a pap, kinek a papné és kinek a paplan. Nekem a lánya."
zolikaDB ki sem próbáltam inkább, Mi4 WCDMA-n sem megy.
Állítólag van rá esély, hogy megcsinálják 3G-s Mi4-re meg Mi3-ra is, de semmi biztos hír nincs róla. XDA-s fejlesztők meg nem fogják portolni, inkább a mályvacukorral foglalkoznak.
-
mizoli
addikt
Próbáld ezt.
CWM-ben format all (persze SD-t ne), aztán valami ROM telepítés (nálam CM12.1 volt, megnéztem benne DiskInfo-val, hogy megvan-e az 1.2GB-os system partició), aztán visszaflash TWRP (gondolom abban van a backup-od), system, data, cache, dalvik törlés, restore a mentett romod.
Ja, és azóta egyszer sem volt semmi FC
-
mizoli
addikt
Helyreállt a rend, jó ez a CWM (format all, visszaflash a TWRP, mert avval vannak a nandroid backup-ok, Ivan 6.0 vissza).
Az Xpivacy a legjobb
régen már írtam róla, bár most nincs fenn.
Igaz, hogy nem Xposed modulok, de az AFWall+ igen jó tűzfal, azt használom régóta, az SDMaid-del (sok más mellett) jól lehet az autostartokat is managelni. A rendszeren nem is néztem, lehet, hogy abban is.Másik kernelt én sem próbáltam az Ivan 6.0-hoz, de most, hogy írtad, lehet
Böngésző és Gallery nálam is törölve (meg a Google szinkronizálások), CM Browser és QuickPic a régi kedvenc.
Az audio fx-et nem néztem, nem szoktam használni, de ránézek, működik-e? PlayePro 3.1-et megvettem, van hozzá 10 sávos equalizer (DSPPack.)
Javasolom a NovaLaunchert, egész más kategória, mint a gyári Launcer3.Win7-en megy az ADB és az MTP is. Mostanában biztosan nem frissítek Win10-re, pedig folyton b@sztat.
Tomi_Ohl
Most már nálam is jókNem tudom mi volt, CWM-ben simán megoldottam, Link2SD 680MB-ra írja a szabadot. De nálam Ivan 6.0+open-pico gapps van.
-
mizoli
addikt
Tetszik
Az engedélykezelése kifejezetten jó. Talán nem annyira gyors, mint vártam, de lehet rosszul érzem, nem teszteltem. A 2015.12.12.-i open-gapps-pico-val viszonylag jól együttműködik, van ugyan vele pár play services FC, de azonnal újra is indul, nem zavaró. A Google mindenhez hozzáféréseit le szoktam tiltani, nem ezért van, már így indult, de inkább csak bekapcsolás után van. A kritikus részek: GPS, fényképező HDR mód, működik. FM rádiója szépen megy, ráadásul sokkal jobb a felülete, mint a Lollisnak.
Teljesen belaktam, azt hiszem maradok rajta egy darabig, ha sikerül életet lehelni a Mi3-ba.A rompartyn történt valami furcsaság, a kiterjesztett system particióból "elveszett" konkrétan a fele, az ~1.2 GB-ból csak 60 MB körüli a szabad, pedig 680MB szokott lenni - DiskInfo adat. Link2SD (ezzel fagyasztok, törlök rendszer appokat) azt mutatta, hogy a system partició 640 MB. Valami nagyon nem stimmel. Csináltam a 6.0-ról egy nandroid backupot, és vissza flasheltem a CM12.1-et, de nem indult el többszöri próbálkozásra sem. Az akku közben a TWRP szerint full töltésről 8%-ra merült, ami igaz is lehet, igen meleg volt, és max fényerőn világított a telefon jó sokáig, a (nem)bootolás alatt. Visszaflasheltem a CWM-et, majd formázom vele a particiókat, ha lesz benne egy kis áram
Aztán látódik, most semmi rendszerem nincs.
-
Tomi_Ohl
veterán
Feltéve, ha tényleg publikus lesz akkor. Ha a random rebootokat és az extrém merülést megoldják, tőlem jöhet
Érdekes, hogy rajen és vagyula nem tapasztaltak nagyobb hibákat. Lehet, hogy ebben a fastboot fájlban direkt rontottak el valamit, mert számítottak a leak-re. Aztán majd jön a béta tesztereknek az OTA, ami javítja ezeket a dolgokat.mizoli nem értem ezeket a Gapps csomagokat, de ez van, úgy látszik, szabad akaratuk van.
Lényeg, hogy a végén a pico úgy döntött, működik.pozanos ma történt velem megint egy érdekes dolog akku-ügyben. Még MIUI alatt egyszercsak esett nagyjából 40%-ot. Utána a töltés olyan lassú volt, hogy hiába volt töltőn a telefon, úgy is merült. Próbáltam a batterystats.bin-t törölni, nem segített. Aztán átparticionáltam, és amikor visszatértem TWRP-be, hirtelen kb 35%-kal többet mutatott.
-
Tomi_Ohl
veterán
Én ott tartok, hogy fel sem ajánlja, hogy vissza lehetne állítani.
mizoli mily meglepő
Egyelőre a nyelvi problémával találkoztam. HDR képek nem olyan szépek, mint MIUI-n, meg állítólag az USB OTG se megy, többet XDA-n sem írnak. GPS-t nem teszteltem. Ha ilyen jó lenne az MM MIUI, még mindig az lenne fent -
mizoli
addikt
"már fenntvan opengapps pico-val"
Én is próbáltam vele, de FC. Már nem is csodálkozom, hogy van ez
Volt olyan, hogy kétszer feltettem ugyanazt az akármit, tök ugyanúgy, először nem ment, aztán igenKali: nem vagyok nagy Linuxos, csak egy pendrive-ról szoktam időnként a Linux Mint-et felbootolni, ha nagyon kell.
-
Tomi_Ohl
veterán
Komolyan ez volt mindkettőtöknél a probléma? Mindig mondjuk, hogy ahhoz CWM kell
MIUI MM első benyomások:
-billentyűzet nincs, tehát legyen egy apk vagy egy flashelhető zip
-hasonlít a custom mm romokra a gyorsasága
-MM animációk
-néhol a blur-ral vannak kisebb problémák (későn jelenik meg vagy egyáltalán nem is)
-gombok világítása nem megy
-engedélykérő-rendszer a sima MM és a MIUI 7 megoldásait kombinálja
-gapps még nincs fent, de elvileg nem is marad sok hely, még meglátom, mi lesz. -
bozarjoska
őstag
-
bozarjoska
őstag
Hát igen ha javítanák a hibát akkor az időparadoxont hozna létre, amely során olyan láncreakció keletkezhet, amitől felborul az egész tér-idő kontinuum, és megsemmisülhet az egész világegyetem....ez persze csak a legrosszabb eshetőség, szerencsésebb esetben csak a mi galaxisunk fog megsemmisülni.
Imádom a Vissza a jövőbe trilógiát
-
Fejvadi
nagyúr
-
cjvt3o
aktív tag
Az összes libám megdöglött.
Az USB valóban érintkezési hibás lett (na mondjuk amúgy iszonyúan mosom kezeimet: gyakorlatilag külön ebből a célból, csecsemőkoruk óta kizárólag erre nevelt, hetedíziglen főúri családból származó 159-es IQ-val megáldott, 10 nyelven beszélő, évtizedes gyakorlattal bíró, professzionális restaurátorként dolgozó, szűz olimpiai bajnokok tették fel eredeti gyári töltőre eddig, kizárólag sterilizált műtőben), ráadásul olyan ponton kellene megállnia a csatlakozónak, ahol szinte lehetetlen a bolygón érvényes fizikai kötelmek miatt.
Volt már vkinek ilyen problémája? Van arra hajlandóság, hogy ezt alaplap csere nélkül farigcsálja meg egy szervíz, és mondjuk olcsóbban, mintha megvenném hozzá egy kisebb kínai település összes ingatlanát, plusz szponzorálnék 5 magyar nagyjátékfilmet Oscar-díjra hajazva (plusz egy gyémánt nyaklánc Timinek)?
-
Tomi_Ohl
veterán
Régebbi custom romokkal nekem is volt probléma, de pár hónapja már nem. Szerintem MIUI-val most is menne.
vampire17 nem, ennyire azért nem kéne standby-ban merülnie szerintem. De amint látszik is, sokszor felébresztette valami a telefont. Valószínűleg egy app csinálja, ki kéne deríteni, mi.
De szép a téma, amit használszMi a neve?
-
vampire17
addikt
Mar regen gondolkodom azon, hogy az akkum a xar, vagy ez normalis?
Tegnap este vettem le toltorol, este 3%-ot merult, ami meg okes is, de ma szinte semmit nem hasznaltam es negyed hetkor 65% on volt... Annyi h persze adatkapcsolat, wifi, BT ment (ezeket soha nem kapcsolom ki)
nektek is ilyesmi, vagy nalam van valami?
kijelzo most 1 ora 19 percen van.
-
Tomi_Ohl
veterán
Ja, vagy úgy
Nálam nincs gond. Semmi Miflash nem volt fent, egyszerűen csak rádugtam a telefont a gépre. Előtte engedélyeztem az USB debuggingot.FANaticpass MIUI 4.9.19 multi - 7 óra 38 perc képernyőidő
Iván 4.4 is elég jó ilyen szempontból
Jobb Lollipop ROMokon 6 óra körül szokott lenni. -
-
paolinho
őstag
Nekem egy cimbim ugyan úgy járt, mint vfeco (#19343) kolléga. Betolta az adaptert anélkül, hogy leragasztotta volna pl. celluxszal a felső felületet, és kihúzáskor beleakadt a lamellákba az adapter belső széle. Gondolom, tovább húzta erővel, és az szépen haza is vágta az érintkezőket a telón.
Nekem is volt hasonló gondom egyszer, de én szétkaptam a telót és úgy finoman ki lehetett piszkálni kártyát is és az adaptert is. -
cimp
senior tag
Hát nekem pl. külön felhívták a figyelmemet annak idején mikor vettem a Mi3-at, hogy ha micro sim-em van adapterrel, akkor nagyon óvatosan, mert bele akad az érintkezőkbe és tör - zúz! Gondolom ez történhetett vele. (De nekem nem micro sim -em volt ezért mikor Mi4-em lett ollóval csináltam belőle micro-t)
-
mizoli
addikt
Kösz, Wifi Analyzer-rel igen régi ismerősök vagyunk
Pl. Ivan 4.11.4, vagy a kedvenc MIUI, (ami a legjobb MIUI) a v5 34-es stab. mindig kapcsolódott. Lehet, hogy Lolli Android feature.zolikaDB
Nekem a stock kernellel sem kapcsolódik ki.Tomi_Ohl
Már nem friss az almája, meg van rágva -
mizoli
addikt
Már egyszer írtam erről, természetesen nincs bekapcsolva.
Egyébként azok amiket mentettem, kiváló jelerősségel (is) jönnek.
Frissen felrakott, mindenféle egyéb telepítés, állítgatás nélküli, gapps nélküli rendszeren is ezt csinálja nálam a CM/RR (a mentett hálózatokra nem kapcsolódik újra, mert nincs internet hozzáférés) Gondoltam arra (írtam is), hogy esetleg valami energia takarékossági feature, de lehet, hogy ez hülyeség.
Na mindegy, kösz a választ -
zolikaDB
veterán
En varnek vele.
Ha csak ezt lehetne, akkor is csak a Windowsost.
Igazabol koztudott teny:
- Mipad 1-et telibesz.rta a Xiaomi
- Forumokon szo szerint konyorogtek a kernelert, es idezem: ha mar ti nem tudtok egy rendes romot osszehozni, mi hadd probaljuk meg
- Multitasking kaki
- Youtube szaggatas gyakori problema
Egyetlen hasznalhato rom a cm11 volt, amit januartol juniusig reszeltek erdemben, de kernel hijan pumbaster kollega abbahagyta, bar eleg jo lett. En szinte vegig ezt hasznaltam.
Emellett tkp minden ujdonsagot kiprobaltam, hatha...Tomi, ROMolgato tarsak!
MIUI 5.11.19 cam fent. Az Opera, Chrome eleg sokszor kifagy, beleall a foldbe. A net az meg egy halal tkp, 5GB elofizum van, de napont 3000x szetkapcsol...
Mit javallott tennem?
Van olyan ROM ami kicsit stabilabb mostansag? (nem Ivan 4.4) Es jol extrazott? Es stabil, mint allat? -
Tomi_Ohl
veterán
Telegram csoportból szedtem, elvileg a kínai MIUI fórumról került oda.. Reménykedem, hogy igazs4tch Samsung csak egy-két telefont támogat jobban, HTC a One-okat.. Sony talán elég jó ilyen téren, 5.0 és 5.1 is volt az egész Z sorozatra (Z esetén 4.1 óta minden android verzió volt) meg másokra is. Más dolog, hogy 6.0 már csak Z2 felett lesz, szóval itt újra a Xiaomi lesz előnyben.
Más: aki egy kicsit más élményre vágyik, annak üzenem, hogy készült egy HTC Sense ROM is: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- SzoftverPremium.hu
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest