- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
-
s4tch
veterán
válasz
laci laci #22634 üzenetére
Szerintem töltsd egy darabig (mondjuk egész éjszaka, rendes fali töltővel), majd holnap fastboot módban tegyél fel rá egy romot. Emlékszem, a partíciókkal voltak nálad is gondok; anno én is belefutottam ebbe, és ez segített.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #22567 üzenetére
Én zenét hallgattam, dalváltáskor próbáltam görgetni a launcherben és akkor fagyott be majd halt meg.
Egyébként a mai CM-ben egy csomó, Mi3-at érintő változás van. A livedisplay drivert és egyéb kernelbeli változásokon kívül két dolgot kell kiemelni:
-factory reset protection: a képernyő zároló kódot már a /persist partíción tárolja, így egy factory reset nem törli le
-véletlen felébresztés akadályozó opció eltávolítva, elvileg mostmár nem lesz sod miatta. Viszont frissítés előtt mindenképp ki kell kapcsolni. -
heidricha
őstag
válasz
laci laci #22409 üzenetére
Sajnos nem. opengapps mm, micro, tegnapelőtti, aznapi volt az aicp is. Egyszerre telepítettem a ROM-mal, simán belehalt a beállításokba. teljes törlés volt előtte, még tárhelyet is gyalultam, otg-ről ment a telepítés.
ugyanaz az opengapps, ugyanonnan cm13-mal együtt tökéletesen működik. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #22385 üzenetére
Elfogult... Az RR iránt?
Wovbagger jó estét neked is. Eddig főleg olyan problémák voltak, hogy valakiknek egyáltalán nem syncelt naptárt, ilyesmire nem nagyon emlékszem. Biztos, hogy a Google fiókba (és nem mondjuk a Xiaomi fiókba) mented az eseményeket?
Esetleg próbaképp tedd fel a Google naptár alkalmazást, abban rendesen szinkronizál-e. -
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #22296 üzenetére
Van benne screenrecord.
Kiteheted a redőnyre is, és a kikapcsoló menübe is.
Húzd le az értesítési területet-Csempék szerkesztése- itt a plusz + ikont megnyomni-screerecordot felvenni
vagy/és
Menü-Configurations-Gombok-Kikapcsoló menü- ScreenrecordNa közben Tomi beelőzött egy 3. módszerrel
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #22296 üzenetére
Ismerős helyzet
Képernyő videó alatt azt érted, hogy videót csinálsz arról, ami a képernyőn történik? Azt ha minden igaz a hangerő fel + bekapcsoló gombbal kell. Át szeretnéd vinni másik ROMba? Szerintem azt így egy az egyben nem lehetséges, viszont vannak a Playen különféle screen recorder appok. Az egyik legjobb talán az scr, az belső hangot is képes venni. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #22284 üzenetére
Azért remélem, puhára esel
blackfly szia. Én anno a system/etc mappában található mixer-paths-3-2-forte.xml vagy valami hasonló nevű fájlt módosítottam, hogy hangosabb legyen a fülhallgató. Most (legalábbis lollipopon) csak egy sima mixer_paths.xml van, abban kéne a bt headsethez tartozó részt keresni. A sima fülhallgatónál az RX1 és RX2 Digital Volume értékét kellett nagyobbra átírni.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #22271 üzenetére
A magyar nyelvet értékelni fogod
RR-ről AICP-re akarsz frissíteni? Az nem biztos, hogy problémamentes lesz, de megpróbálhatod úgy, hogy nem törlöd a data-t.
Ha az RR új kiadására akarsz frissíteni, akkor persze nem lesz probléma. Olyankor elég egy wipe cache és wipe art cache. -
mizoli
addikt
válasz
laci laci #22268 üzenetére
Pont ugyanúgy tudod feltenni, mint az RR-t, vagy bármi mást. TWRP-ben wipe cache, data, system, (esetleg reboot recovery), és install. Én open-pico gapps-t tettem fel hozzá. A rom telepítésével együtt, vagy mindjárt utána telepítsd a gapps-t, akkor nem lesz beállítások és/vagy google szolgáltatás FC. Ha előbb elindítod a rendszert, és utána próbálod a google cuccokat feltenni, lehet, hogy FC lesz belőle, de lehet, hogy gond nélkül megy úgy is.
-
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #22227 üzenetére
Ha valamiért nem jó a törlés/formázás, az bizony okozhat gondot.
Ha a system, a data és cache particiókat formázod (wipe), akkor tiszta telepítést csinálsz. Esetleg még törölheted az Android (és a MIUI) könyvtárakat is, de általában szükségtelen.
Nem kell törölni az egész SD tartalmát (képek, zenék, telepíthető romok, mentések, stb.), persze megteheted, de csak nehezíted a dolgodat, és az új telepítésed nem lesz "tisztább".
Tudom, hogy nem mindenki gondolja így -
s4tch
veterán
válasz
laci laci #22131 üzenetére
Nem tudom, kérdezd meg a miui fórumon digojr-t; a Mi3 és a Mi4 kijelző árai eltérhetnek. Az enyémet megéri javítani, még úgy is, hogy használtan ~40-45 között érhet a telefon.
(#22145) Tomi_Ohl: állítólag játékoknál némileg melegszik, de azt pont magasról és szagosan, sosem játszok telefonon.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #22064 üzenetére
Configurations/Értesítési sáv: itt külön az óra és az akku stílusa állítható (akár rejtettre is). A többi dolgot pedig az Állapotsor ikonok menüben lehet ki-be kapcsolni.
Wovbagger ahogy mizoli mondja, hosszan nyomás után általában fel szoktak jönni az opciók. Bár gyári fájlkezelőt nem sokat nyüstöltem. Tényleg jó alternatíva az ES file explorer, bár én már áttértem Solid explorerre, az előbbibe túl sok felesleges/idegesítő funkciót építettek bele az utóbbi időben.
Az elsötétülésre: nem használsz véletlenül képernyővédő fóliát?
A ledeknek meg működniük kellene. Elég fura, hogy nem megy, pedig csináltál egy wipe data-t is mostanában.
Na, itt a szerkesztgetések közepette sikerült majdnem ugyanazt írnunk mizolival. Remélem havri1 nem haragszol meg. -
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #21981 üzenetére
Nem hinném, hogy gapps.
Az meg, hogy egyik rom jó, a frissítéssel meg rossz lesz, általános jelenség. Ugyanez van az app frissítésekkel is. Adok neki még egy esélyt, hátha csak átmeneti idegbaj, de a következő SOD-nál tényleg visszamegyek az előzőre. (Bár lehet, hogy nemsokára megjön a következő build.)Kivéve, ha annyira megtetszik a MoKee, hogy kicsit maradok rajta
Éppen most tettem fel.
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #21978 üzenetére
Az eddigiekhez még azt teszem hozzá, hogy pár perccel ezelőtt, töltés közben behalt, töltésjelző semmit nem mutatott, csak igen hosszú bekapcs után tért magához.
Érdekes, hogy az akku statisztikában a nagy semmi közben azt mutatja, hogy a wifi ment, ami totál képtelenség.
Lehet, hogy átszedem a kamerát, és visszalépek az előző build-re. Ott egyszer sem volt SOD, meg úgy általában is jó volt, a lassú töltést leszámítva. Azt meg újraindítással úgyis megoldottam. -
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #21860 üzenetére
Elég bugos még az statisztika, azért ilyen a grafikon. Na meg szerinte olyan is volt, hogy a képernyő be volt kapcsolva, de a telefon nem volt ébren - ez eleve lehetetlen.
Más: legújabb alpha MIUI értesítési felület:
Szóval ott is visszatért a blur a sima fekete háttér helyett. Így már majdnem tökéletes. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #21820 üzenetére
Kapcsolatokban nyomd hosszan a bal érintőgombot. Vagy menj a Beállítások/Rendszer alkalmazások/Kapcsolatok-ba.
Nem használom a Tiltás funkciót, úgyhogy jobban nem tudok segíteni. RR-ben lévő üzenetek app valószínűleg nem menne MIUI-n.havri1 tudtommal KK - fekete LP/MM - fehér. De lehet, hogy csak a Google alkalmazás verziótól függ.
kárátékutyá a frissítéses leírásba is linkeltem egy módszert a 4.4-re való visszatéréshez (ami vissza is particionál). Egyik fórumtárs, ha jól tudom bagly próbálta és sikerült neki.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #21727 üzenetére
Nem te vagy az egyetlen, akinél vannak random kikapcsolások, de nem tudom, mitől függ. Az is lehet, hogy csak a Mi4 3GB-t érinti (Barthezz2-nek is az van, hasonló helyzetben, mint te).
petrson jaja annyiból áll a root.
Adawayhez akkor nem szükséges, ha recoveryből flasheled.havri1
nálam most multi van fent, letöltöttem a Messengert, megnézem.szerk: laci laci gyorsabb volt. Ha minden kellő engedélyt megadsz neki, ill. bekapcsolod a megfelelő értesítéseket, nálad is jónak kell majd lenni.
Kínain nálam egy Google app FC sem volt, de mindegyiknek manuálisan kellett megadni minden engedélyt.seger ami nálad van fent, olyan
Ha már frissítenél MM-re, akkor azok közül a 6.1.28 a legjobb, de nem hibátlan (legzavaróbb az automatikus fényerőállítás nemműködése. A legtöbb egyéb hibát egy tiszta telepítéssel ki lehet küszöbölni). -
havri1
félisten
válasz
laci laci #21731 üzenetére
Köszi, igazából mindenkitől kérdeztem
Nagy kérés lenne, hogy kipróbáld a Messengert? Valamiért a kínain az istenért nem akart semmit se jelezni.
Alapban utalom, csak pont most szoktam át, mert a voip hívása tényleg nagyon jól működik, sokat vagyok külföldön. Csak így meg ha hívnak,észre se veszem.. -
vampire17
addikt
válasz
laci laci #21685 üzenetére
En is azt ajanlom. tedd fel a TWRP-t, majd torolj mindent (Wipe ban advenced es valassz ki mindent, kiveve az USB OTG-t) Nem art ez mellett meg kulon formazni a Data particiot is.
En miutan vegeztem, visszaraktam a MI recovery-t. (jobban szeretem az erdetei dolgokat
)
A mai (ujrakiadott) 6.1.28 ban javitva lett:
Rajen: Play szolgáltatások lettek javítva. De ha nincs baj, akkor nem kell újratelepíteni, nálunk mutatkoztak hirtelen leállások.
-
vampire17
addikt
válasz
laci laci #21681 üzenetére
Az altalam ismert Bug-ok mindegyike javitva lett, egyedul az Auto fenyero rendetlenkedik meg.. En MIUIHU-t hasznalok, a legujabb 6.1.28-asat (ma ujraraktam, elv visszavontak egy idore a tegnapit es ma adtak ki ujra. Sajnos nem irtak h mit javitottak, rakerdeztem de meg nem jott valasz.)
-
vampire17
addikt
-
kárátékutyá
őstag
válasz
laci laci #21614 üzenetére
Még nem tudom, most kezdtem el 4 perce használni. Egyenlőre leálltak az üzenetek, és végre az eddig ha beállítottam a MIBand miatt a minta képernyő lock feloldást, FC-zett. Eddig ez most nem mutatkozik. Simán rátelepítettem, de ment alul a csík, gondolom cache-t kilőtte.
vampire17: A teljes romot a frissítés App-ból (egyből TWRP-be tett, és ott tette fel)
-
kárátékutyá
őstag
-
vampire17
addikt
válasz
laci laci #21451 üzenetére
Amugy havernak Mi4 van es neki is lecsereltuk tegnapelott, de o nem tapasztalta azokat a bugokat (auto fenyero, kepernyozar FC) amit mi Mi3-al.
Konkretan az egyetlen bug amit tapasztalt, az az, hogy kicsit gyorsabban merul.
Szoval Mi4-el pont nem lettek volna ezek a gondok
Amugy ajanlom ezt az oldalt:
Lenyegeben olyan mint egy olcsobbat.hu, csak kinai telokra...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #21437 üzenetére
Amúgy egy indiai jelentkezett a Telegram csoportban, hogy ha még egy telefont szeretnél az örök vadászmezőkre küldeni, előtte keresd meg őt.Fejvadi annyira azért nem más. A romokhoz van linked, maximum egy fastboot fájlt kell keresni, az nem tart sokáig.
De mivel neked gyári állapotban van a telefonod, kicsi az esélye, hogy papírnehezék váljon belőle
Szerk: ja, és ha cancro romot tennél fel a Mi Note-ra, az sem baj, fut rajta.(QQ csoportban valaki véletlenül Mi Note (Virgo) ROMot tett a Mi3-ra, annyi, hogy kicsit kisebb volt neki minden).
-
blod001
tag
válasz
laci laci #21250 üzenetére
Komolyan széttörted a telefonod, mert nem sikerült feltelepíteni vagy csak trollkodsz?
Nem tudom, miért nem működik ilyen sok embernél. Nálam az egész procedúra kb 15-20 perc volt. Gyári recovery, gyári partíciók és még wipe-ot sem nyomtam. Ha nem volt már alapból össze-vissza buzerálva a telefon, akkor szerintem gond nélkül települt.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #21245 üzenetére
Pont te, aki már testpointos szerelést is véghez vitt?
Na jó, álljunk hozzá pozitívan: így legalább újra vehetsz Mi3-at (mert az jobban tetszett neked) és ha vársz egy kicsit akkor gyárilag 6.0 lesz rajta, tehát össze sem kell törnöd.calamites hogyan?? Letöltötted és elveszett?
nike90 Ha már akkora a partíciód, akár az mm is mehet egyenest... De csak akkor, ha azt a partíciót egy régebbi (sikeres) 5.12.17 telepítés okozta. Ha nem, akkor vissza kell particionálnod, mint a leírásban.
-
bozarjoska
őstag
válasz
laci laci #21245 üzenetére
Ez mi? Mert nem Mi3 az tuti!
Ja akkor Mi4 gondolom.
Szép voltLátom páran még szenvednek vele csak azt nem értem hogy akinek egyáltalán nem megy az minek erőlteti miért nem kér inkább meg mást :/
Kedvencem mikor írják hogy én a leírás alapján csináltam de se kép se hang, hát akkor biztos nem úgy csináltad mert akkor jó lenne. No mindegy végül is mindenki úgy "rontja el" a telefonját ahogy akarja. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #21156 üzenetére
Igen, CWM vissza, ott visszaparticionálsz. Nem tudom, hogy kötelező-e a lépés, de én utána visszatettem a TWRP-t, majd úgy feltettem az 5.12.4-et. Ezután tettem fel a Mirecoveryt (összefoglalóban három módszer is van rá), majd mindent úgy csináltam, ahogy le van írva.
vampire17 igen, FC nálam is...
Az értesítési felület meg oké, hogy nem akad, de nincs is blurSima szürke mint Globalon.
janakbacsi ha most teszed gépre, még mindig olyan sok formázható partíciót ír?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest