- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #19620 üzenetére
uyganez a véleményem. Igazából nekem gond nemsok van vele, pár, amit még meg kell oldanom:
-Néha-néha akad a rendszer, nem nagyon, csak észrevehetően
-Az autostart-ot meg akarom oldani valahogy xposed-on belül (nem akarok már több programot telepíteni a play-ből emiatt), ami fontos, az a tűzfalam, valamint az Opera VPN, mert van egy kis leak bootolásnál
-init.d support kellene, csak nem merek másik kernel-t flash-elni emiatt (pedig a ZeurionX-et kipróbálnám, csak nem tudom, kompatibilis-e)
-az audio fx az nekem valamiért nem működikami kifejezetten tetszik benne:
-baromira tiszta rendszer, nincs benne semmi felesleg, bloatware vagy amit nem használnék (jó kivéve a browser, gallery meg az ilenek, amik cserélve vannak, de már tisztítottam is)
-permission manager is tetszik, bár állítom, hogy az Xpivacy jobb, csak kár, hogy nem értek hozzáamúgy írtam is, nekem is össze lett kuszálva pár dolog, szerintem a MIFlash-es műveletemnél, mert nemigazán hiszem, hogy egy 6.0, amit 1.2 giga szűzen, ráfér egy ~680 mb-os partícióra (MIUI MM alpha). Titanium backup nekem is 80 mb szabad helyet mutat, internal sd meg 13.3 giga össz-vissz (ami jó szerintem).
Nem igaz, hogy nem létezik egy olyan program se, ami normálisan mutatná milyen partíciók vannak és méretezni úgy, mint pl egy Gparted vagy Aomei....Másik érdekes dolog, hogy adb-vel tudok kommunikálni a telefonnal, de MTP-vel nem ismeri fel a Windows 10 a telefont, máshogy meg nem tudom megoldani. Sima storage-ként lenne a legjobb csatlakoztatni.
Szóval a feladat adott
(#19623) vampire17 De, lehet szó volt róla.... Beta fórumon
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #19585 üzenetére
A mait tettem fel, ez jól megy, még a mobilhálózatok beállításai sem FC-znek. Legújabb dynamic banks gapps ment mellé, ennél se volt FC (Ivanon valószínű azért van, mert nincs benne az a patch, ami alapból megad neki minden engedélyt). Kamerából kettő is van, Snapdragon kamera (egyből működött) és sima cm/aosp kamera (először meg kellett neki adni pár engedélyt). CM12-höz képest például a böngésző lett egy kicsit szebb, de ez még mindig nem a Gello, ami készülőfélben van és nagyon jónak ígérkezik. Negatív tulajdonságként azt hozhatom fel, hogy indokolatlanul sok menüpont angol a beállításokban.
-
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #19585 üzenetére
bootol.... bár hagyományokhoz híven, ismét volt egy kis gondom.
Nem tudom, a tegnapi MiFlash miatt, de az sorage tartalma nagyon összekuszálódott. Volt minden, internal_storage, sdcar, emulater, 0, 10 stb... mindenhol szétszórva atartalom... szóval régi barátom, Kali-t elővettem és rendszereztem... már fenntvan opengapps pico-val.... semmi gond eddig... ismétlem, eddig -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #19575 üzenetére
Még recoberyben töröld a setupwizardot, ha az FC-zik. Boot után meg minden engedélyt meg kell adni az összes Google appnak. Én úgy csináltam legutoljára és akkor jó volt.
bozarjoska lehet, hogy ez egy új hiba. Legalábbis remélem, mert akkor nem lehet nehéz javítani.
zolikaDB ha MIUI 7-ről van szó, a legjobb akkuidőket még az augusztusi verziókon értem el. De ezt valószínűleg az is okozza, hogy utána csak Stuxnet Reborn/ZeurionX kernellel használtam, az utóbbi hat hét meg teljesen kimaradt.
-
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #19485 üzenetére
True story
Vállalkozó szellemű felhasználókat keresnék!
Néhány áratalmasnak vélt kapcsolatot találtam, valamint itt is szó volt már a lehetséges MIUI backdoor-okról. Leszedtem egy friss Moaab host file-t és beleraktam új a címeket is, válogatva, mivel például maga a miui.com is szerepel a forrásban. Viszont én most nem MIUI-n vagyok, szóval ha vannak olyanok, akik szívesen kipróbálnák, hogy van-e valami hibája, azt megköszönném, és elküldöm a flash-elhető zip file-t.
Ami még fontos:
Valósznűleg azok a connection-ök is tiltva vannak, ami kell a Mi Cloud-hoz és sok más is (messenger, music, stb....), szóval nagy rá az esély, hogy valamiféle hibát fognak kidobni.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy akik használják ezeket, problémájuk csak akkor adódik, ha netes forgalmat akarnának generálni (pl zenében dalszöveget keresni).
Ha van valaki, aki kipróbálná, jelezzeVisszaállítani annyiba kerül, hogy simán flash-el egy eredeti Moaab zip-et, mert csak host file-t fogja lecserélni.
-
cjvt3o
aktív tag
válasz
mizoli #19466 üzenetére
Igen, bennem is felmerült a dolog, bár a rendszer akku diag szoftvere mindig elégedetten bólogatott (no persze ez nem feltétlenül szentírás), ráadásul 1 év alatt kevesebb, mint 200 alkalommal volt akárcsak 1 másodpercre is az USB bemenet használva (tehát töltve sem többször), ami ideális esetben az ötöde sincs az ilyen típusú akkuk életciklusának (szóval épp csak kamaszodna az akku, bár mondjuk a kamaszkor kemény
).
(Az USB bemenet halála lehet párhuzamos probléma, de maga a jelenség (vagyis az életjelek eltűnése) 60 %-os töltöttségnél következett be, tehát nem feltöltetlen állapotban.)
Egyébként nem reagál bekapcsolásra.
-
cjvt3o
aktív tag
válasz
mizoli #19464 üzenetére
Hát csinálni nem tudok semmit, mert melózok közben.
Na, mindenesetre nem nyúltam hozzá (nincs bekapcsolva elvileg), a piros LED viszont elmúlt valamikor (azóta nem világít).
(Volt tegnap vagy fél napig saját töltőn, pár órát más töltőn [mindkettő működő töltő / kábel egyébként], de akkor nem világított a LED. Éjszaka viszont nem volt töltőn, de a LED nem zavarodott össze ettől, továbbra sem világított.)
Szóval most ott járok, hogy már nem piros a LED, sőt semmilyen (nem világít).
-
cjvt3o
aktív tag
válasz
mizoli #19438 üzenetére
Ő....
Hú hirtelen rádugtam (fél perce) USB-n a gépemre (ez már előfordult az elmúlt 1 napban párszor), nem tudom megmagyarázni miért, de váratlanul most pirosan elkezdett világítani a LED, valamint az eszközillesztő program telepítése elindult (igaz sikertelen, nem azonosított eszköz)...
Viszont most nem merek csinálni egyelőre semmit...
Tegnap már többen írtátok, hogy így-úgy voltatok hasonló helyzetben... Szóval...
Mit csináljak?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #19436 üzenetére
Többen is jelezték, hogy illene, szóval igen.
Kérdés, hogy mi lenne jobb: ami gyárilag van telepítve Sonykon, vagy valami más, ami root jogokat is kezel? -
cjvt3o
aktív tag
válasz
mizoli #19434 üzenetére
Áááá....
Ha szoftverbuznyákolás lenne, még csak-csak bevállalnám (mégha tök más fejlesztési területtel töltöm is amúgy az időt), de a hardver az más tészta (még szöget se verek falba a kacska kezeimmel, ez meg nem csak annyi, hogy összerak az ember egy szervert, aztán neki áll rá gentoo-t fordítani).
-
Keil Walker
aktív tag
válasz
mizoli #19419 üzenetére
Igen, a fájlkezelő nekem is hiányzott.
Illetve lenne még két apróság:
- Bekapcsolásnál az a vakító fehér háttér rendesen kiégette a szememLehet szerencsésebb lenne fekete háttérrel megoldani. Egyébként ez a miui7-nél is zavar. A 6osnál sokkal jobb volt a fekete háttér.
- Az ertesítő sávban duplakoppal nem alszik el a telefon. Ezt be lehet tenni, vagy az xperia ui miatt tűnt el? -
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #19373 üzenetére
Le fogom menteni.
Amúgy, Miflash és ennyi az egész... oda-vissza. Szóval Töltöm le az RR-t is, mert ha még ma megunom, csak visszaflash-elem és ennyi.
Kíváncsian várom, hogy beletúrjak a Win bugyraiba (partíciók, fájrendszer, root stb.... )Fejvadi Tudod, én olyan vagyok, ha van valami új, megadom neki az esélyt, hogy elraboljon. Másfelől, addig nem mondok véleményt, amég nem próbáltam, másokét természetesen meghallgatom.... Főleg, hogy már tudom, hogy fogok androidos alkalmazásokat telepíteni (több/kevesebb sikerrel)
-
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #19338 üzenetére
szerintem meg android feature, mert mind a kettő 4.4-nél nagyobb verziószámmal rendelkeznek. ha nagyon ki akarod deríteni, tégy fel egy KK alapú CM-et, ha az is csinálja, akkor custom romba főznek több borsot a kelleténél.
A másik, amire gondolok, az az interferencia lehet. Ha telített az adott channel, akkor problémás lehet. a router beállításaiban a channel ne auto legyen, hanem a legkihasználatlanabb. Ezzel fel tudod deríteni a környezeted... -
vampire17
addikt
válasz
mizoli #19309 üzenetére
Eldőlt
Hazaértem, kiszedtem a sim talcat es igy abszolut semmi hangja nincs
A durva, hogy visszatettem sim kartya nelkul is es igy sincs hangja!!
Konkretan a sim kartya mozog a talcan! Ha kiveszem a talcat, rarakom a sim et es mozgatom a talcat, lehet hallani (meg latni is) hogy mozog a sim
Probaljatok ki nyugodtan
Kozben meg is oldottam a problemat
Szigus csodakra kepes
Igy mar nem mozog, azota semmi hangja nincs!!!
[url=http://www.kephost.com/image/Stui][img]http://www.kephost.com/images/2015/12/03/IMG_0024.th.jpg[/url]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #19212 üzenetére
Nem emlékszem ilyen problémára. Van alatta egy troll, lehet, hogy csak az trollkodik.
Más: Marshmallow RR test build addig nem jöhet, amíg kint nem lesz az első hivatalos kiadás. Szóval ez még 1-2 hét is lehet.
olzsy akkor szerintem a kijelző lehet sérült, esetleg gyenge minőségű nem eredeti. miui.hu-n keresd Digorj-t, ő foglalkozik ilyennel, ő ki tudná cserélni biztosan eredeti kijelzőre.
-
dhgm
tag
válasz
mizoli #19142 üzenetére
44000 antutu ponttal nekem tökéletes...
Egyébként sztem jobb mint ezek az egy kaptafára készült 5,1 romok, mindnek van valami nyűgje..., egyik jó akku idővel rendelkezik, de eldobálja a 3 g-t és sorolhatnám... alap dolgok nem mennek bennük. Most meg itt van a 6.0 ... katasztrófa, szenzorok nem működnek...
Ez azért így még gáz...Miui stabil nem kicsit testreszabható, mondom nekem tökély.
RR rom is problémás...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #19105 üzenetére
Azért reméltük, hogy ha már Mi4-re csinálják, akkor kicsit átdolgozzák a partíciókat is.
Igen, felteszem, de csak 26.-a után.
Látom tesztelgeted a basebandeket... A lecsatlakozások száma redukálódott valamelyikkel?bozarjoska köszönjük
Kár lenne itt veszni hagyni a hsz-ek közt, szerintem bemásolhatnád a blogodra. -
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #19078 üzenetére
Köszönöm nektek! a Kulcs az Opera VPN miatt van, értesít, hogy megfigyelhetik az adatforgalmam, ennyi.
Más: Aki tud jelezni esetleg az RR csapatnak: Legújabb final RR (5.1.1-es) ha a lock screen-nél beállítom a blur-t, akkor működik, de reboot-nál nem homályosít, ezért ki- és bekapcsolás után lesz csak jó.
Amúgy tetszik az RR
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #19078 üzenetére
Ha viszont azóta nem volt fent régebbi MIUI, az is lehet, hogy nekem vannak régebbi dolgok (kb 1 hónapja volt nekem MIUI utoljára). Akkor viszont ez nem lenne megoldás.
laci laci valószínű a másik systemen vagy. Kétféleképpen válhatsz: CWM-mel vagy úgy, ha a frissítés appból felteszel egy másik MIUI-t.
Szerk: szóval már átparticionáltál? Ez esetben nem kéne ilyennek történnie. Alapból Mi4-en is két system van.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #18984 üzenetére
Ha kell, éjjel kettőkor is azzal fogok foglalkozni
Múltkor az első 6.0-val is olyantájt kaptam bootloopot.
pozanos elég jó, stabil, csak pár extra beállítást hiányolok belőle (de ez érthető, elvileg AOSP).
A MIUI fórumon leírt két kisebb problémán kívül csak egyet találtam: Beállítások/Továbbiak/Mobilhálózatok FC-t dob.
Banks Gapps-t tettem mellé, boot után setupwizard FC fogadott, valahogy bejutottam a beállításokba és megadtam neki minden engedélyt, onnantól kezdve nem voltak vele problémáim.
Custom kernelt nem támogat, multirom esetén secondary ROMként csak akkor települ, ha törlöd az updater scriptből a verification-ös sorokat. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #18975 üzenetére
Tökéletes
Amúgy nyilván portolni kéne, könnyen lehet, hogy nem csak a systemui.apk-t kéne módosítani.FANaticpass először úgy volt, hogy GG van a Mi3-on is, később kiderült, hogy Dragontrail (olcsóbb) - bár szerintem ezt is kispórolták, az enyém legalábbis elég hamar megkarcolódott.
Az indiai Mi3-akra viszont már GG-t szereltek.vampire17 remélem jó lesz Mi3-ra, mert már nagyon érdekelne
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #18962 üzenetére
Csak az aláírás hirdette azt, nem volt időm átírni mert közben a laptopot is újratelepíettem
Egyelőre jól működik, csak a Chrome lassú valamiért, gyári böngésző/Chromium jó.
Valamiért nekem először bootloopolt, de multirom nélkül és gapps telepítése előtt rebootolva jó. -
blackfly
tag
válasz
mizoli #18808 üzenetére
Próbálgattam a hívás közbeni mobil adat elvesztés jelenséget, és csak bejövő hívásnál jelentkezik. Akkor is random. Van, hogy azonnal kikapcsol, van, hogy csak később a hívás közben. Van amikor egyáltalán nem. Próbáltam keresni a jelenségre, de nem találtam semmit.
Ezzel együtt kell élnem. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #18897 üzenetére
A multiwindow 6.0 óta nem extra, hanem alap.
Gombokkal kapcsolatos beállítások, hálózati forgalom-mérő, beépített kernel adiutor-féle és ambient display is van benne. A kezelőfelület hangoló is megtalálható itt is természetesen.
Szóval nyilván elég messze van egy RR-től, de Ivan ROMjától sokkal jobb választás.
Viszont készült egy BrokenOS MM build is tegnap este, abban elvileg egy csomó extra van. -
cimp
senior tag
válasz
mizoli #18712 üzenetére
Ezekkel (gps fix, gps tesz...) nézem release-ről release -re, hogy milyen szánalmasan sz.ar az egész! MIUI 5 -ön még a LEGJOBB gps-es telefonom volt! Most gyakorlatilag olyan mintha nem is lenne benne gps! gps.conf al se megy semmire. Már sikerült elérnem, hogy 2 mp alatt fix a pozíció, csak éppen a pontosság 4500 m
!! Míg nincs egy hold sem 20m ahogy jönnek a holdak 150-300m. elértünk oda, hogy az mi4 gps-ét zavarják a műholdak!!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #18619 üzenetére
Csak mintha azt sugalltad volna, Android kamera jobb, de ezek szerint szerinted is mindegy.
Ami fontosabb, hogy a holnaputáni CM-ben már nem lesznek túlexponáltak a HDR képek, úgy tűnik, sikerült javítani.Egyébként valakinek van arról infója, hogy a készülőfélben lévő stabil MIUIHU a kínai vagy a global verzión alapszik-e?
A stabil multi a kínain, azt tudom. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #18556 üzenetére
Annyira nem teszteltem, csak kipróbálgattam. Szóval lehet, hogy tényleg nem olyan jó.
blod001 igen, úgy kéne. De itt van egy kész zip, amit elég csak flashelni: [link]
Forrás: [link]Mr.C a gyorskapcsolók feletti Beállítások ikont hosszan nyomva pörögni kezd, ezután megjelenik a beállításokban egy SystemUI tuner opció is. Ott van tudtommal százalékos kijelzés meg gyorskapcsoló rendezés is.
A RAMhasználat cached processekkel együtt van? A MIUI úgy számolja, szóval ez miatt az emberek hajlamosak sarkítani AOSP esetén. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #18495 üzenetére
Az kellemetlen. Addig megleszek pár indiai teszterrel
Na meg Matoxxi is feltetteMr. C akarod mondani multirom.
Ivan-nal szerintem weibo-n lehetne kommunikálni esetleg, bár az XDA-s fejlesztők is keresték már, de nem válaszolt nekik. Szóval elzárkózik és forrásokat sem oszt meg, valószínűleg a Xiaomi nem engedi. -
pozanos
tag
válasz
mizoli #18454 üzenetére
Sajnálom hogy így jártál az RR-rel. Remélem sikerült visszaállítani mindent. Egy kicsit az újraindulás körülményeiről kérdeznélek: miközben sétáltál, ment valamilyen navi vagy valami ami a gps-t használja. Pár romnál (pl.Slim régebbi build, Tipsy szintén régebbi verzió) volt nekem olyan hogy iGO navi közben besodolt amikor hívtak.
Más: nemrég frissült a Fleksy, van benne téma szerkesztő. Szépen hozzá lehet igazítani a témákhoz, hátteret berakni, ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest