-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #23908 üzenetére
Napokig használtam gyári kernellel, aztán csütörtök éjszaka tettem fel a Zeuriont.
Azelőtt igazából nem értem el túl jó akkuidőket, de perpillanat a SOT-ra ránézve úgy tűnik, javult. Kb 30 perccel több SOT van most, mint valamikor a hét közben 100-ról 35-re merülésnél.
Kernel adiutorban a Sweeptowake be van kapcsolva, illetve beállítottam slim governort (tehát elvileg nincs semmi extra takarékosság engedélyezve).(#23911) szép
The DJ szia, én nem nagyon tapasztaltam ilyesmit. Igaz, gyári böngészőt használok, olyasmi meg, ami értesítéseket küldene, csak a Telegram van (azt is általában ki szoktam lőni, hogy ne zavarjon). Egy hétig volt fent a FB messenger, annál úgy éreztem, mintha magát az appot lőné ki időnként, újra megnyitás után már lezárt képernyőnél is jöttek értesítések.
Egyébként a lezárt képernyős értesítésekhez engedélyezni kell az internetelérést az alkalmazásnak ilyenkor is, az akkumulátor beállításokban. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #23808 üzenetére
Ne legyen igazad
kriver a 6.0.1 kb ahány ember, annyiféle tapasztalat és vélemény, nekem nem volt vele gondom (csak az, hogy általában túl magas az automatikus fényerő), másoknak viszont egész ijesztő dolgokat is produkál (újraindulások). Szóval kipróbálni a legjobb, ha meg nem akarsz kockáztatni, várj vele.
A wipe cache csak gyorsítótárakat töröl, semmi adatod nem veszik el. Nem biztos, hogy segít, de érdemes próbálkozni. -
Tomi_Ohl
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #23789 üzenetére
Na kipróbáltam a live displayt, megvan a hiba
Amikor sem a systemui restart sem a lágy újraindítás nem segített, kicsit megijedtem, de egy teljes újraindítás után már normális minden
Két kisebb hiba bukott még ki:
-cLock nem mutatja az időjárást
-feloldáskor néha csak a harmadik húzásra reagál.
Utóbbi kettő valószínűleg CM bug, egyik haverom Mi4-en hasonlóról számolt be a héten (official CM-mel). -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #23787 üzenetére
Az jó hír.
Már várom a következő verziót, szerintem azt majd felteszem.
FM felvétel - visszajátszás működik, legalábbis az előbbi rövid tesztem alapján.
Mobilnetet nem használok, ezt nem tudom.
A live displayesre egyáltalán nincs megoldás a wipe-on kívül? Akkor inkább nem most próbálom ki -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #23785 üzenetére
Már fent az új, eddig nagyon tetszik. Az előző két alkalommal, amikor AICP-n voltam, pont kifogtam két defektes buildet, de ez eddig jó. Aminek nagyon örülök, az a smart pulldown, eddig egyik mm romban sem láttam. RR-be visszakerült már? Az óra beállítások sem FC-zik, mit nézzek még meg?
laci laci open gapps picot tettem mellé, nem volt semmilyen error, a beállításvarázsló sem FC-zett.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #23768 üzenetére
Nem tudom, miért fáj nekik beletenni sok ROMba...
laci laci bocsánat, azt hittem, itt osztottam meg a kisebb problémákat a Tipsyvel, na akkor leírom:
-Hardveres gombok letiltása nem működik (ahogy az összes nem-CM alapú romon)
-A cLock widget nem mutatja az időjárást.
Én szerintem cserélem a hétvégén, de még nem tudom, pontosan mire. -
vampire17
addikt
válasz
mizoli #23743 üzenetére
Nekem mind1 igazsag zserint, hogy most a Xiaomi gyujti rolam az adatot, vagy a Google
Ha nem lennenek ezek a felho szolgaltatasok, akkor mas ceget hasznalnam. (Google, Amazon, stb...)
Szerintem az ilyen telefonszam szinkron, vagy wifi adatok szinkronja nagyban megkonnyiti az eletet... De tutdom hogy sokaknak van biztonsag fobiaja, en oket is megertem
-
Mr.C
őstag
-
havri1
félisten
válasz
mizoli #23659 üzenetére
Nekem közel egy hete fent van mi4-en a Miuihu stabilnak mondott 7.2.8.0
- 2x előfordult, hogy bejövő hívás fogadásánál nem működik a mikrofon. Csak restart segít. Ciki
- szintén 2x fordult elő, hogy hívás kezdeményezés utan, amikor kicseng, akkor bugyborékoló hangot hallok csak, illetve ha felveszik a túloldalon, akkor iszonyat hangosan recseg az egész. Borzasztó.
- SwiftKeyt rendszeresen elfelejti, helyette az xperia bill nyílik. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #23659 üzenetére
A V5-öt is eléggé kitisztítottad, nem?
A dizájn szubjektív dolog, neked nem tetszik, míg a v5 igen, nálam meg pont fordítva. Talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy nem vagy elégedett az új ROMokkal. A jól működés szerintem v7-ről is elmondható, maximum a friss 6.0 alap miatt lehet egy-két gond (OTG). -
RocknRoller
aktív tag
válasz
mizoli #23652 üzenetére
viszont az a problémám továbbra is fennáll, hogy ha lehúzom fentről az értesítéseket ahol a wifit, fényerőt és a többit lehet beállítani...valami miatt nem tudom kikapcsolni a riasztások kapcsolót. Vissza akartam volna állítani, hogy jelezzen minden értesítésre, de amikor rákattintok akkor nem kapcsolja ki..
valaki valami tipp?
-
laci laci
addikt
válasz
mizoli #23584 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.Holnap ismét megpróbálom felrakni az Ivánt az említett gapps-al.
Más :- az öcsém telojat(mi3) frissítettem miuihu 6.1.17-ről 6.3.17-re.Ok minden, de most sem akar működni a kijelző tájolás és a Promikxy szenzor.Lehet összefüggés abban, hogy az akku és a hátlap fel puposodott
-Fejlemény :közben megnéztem az elixir 2 progival és semmi aktív szenzort nem mutat. Nem elérhető.. -
RAZR_v3
tag
válasz
mizoli #23409 üzenetére
Milyenre értékeled az általad felsorolt ROM-oknál az akkumulátor üzemidejét? Jobb, vagy rosszabb, mint a decemberi KK alapú MIUI ROM-oknál?
heidricha és Tomi_Ohl: telepítettem a Google-billentyűzetet, most már kapok magyar nyelvű javaslatokat, tökéletes.
Gondoltam, ha már van AOSP billentyűzet, akkor annál próbálom megoldani a szótárat, de igazából mindegy, így is teljesen jó lesz, nincs különbség köztük.
-
Keil Walker
aktív tag
válasz
mizoli #23379 üzenetére
Nagyjából már átfutottam rajtuk, de a gravityboxon kívül nem sok értelmes van. Ezért is írtam, hogy azokat írom le, amik nekem hasznosak. Aztán ha valamit hiányoltok, akkor leírjátok és a végén összejöhet egy jó kis lista. Főleg a gravitybox-ról fog szólni valószínűleg
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #23339 üzenetére
A smart bart szokták kiemelni különleges extrának, arra kíváncsi vagyok.
Mr.C MM MIUI-hoz képest nem rossz, de még mindig nem az igazi...
Pénteken én is visszaállítom a MIUI mentésem (egyben frissítem is), ahogy számoltam, a hónap végéig nem is lesz aztán sok lehetőségem ROMolni. -
Tomi_Ohl
veterán
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
mizoli #23266 üzenetére
Zolikám.
Kizárólag csak is a MIUI miatt vettem eddig is Xiaomi-t. Tudod, hogy engem nem érdekelnek a custom ROM-ok. Annyira azért nem kedvező már az ár. Sok Kínai telefont lehet ezen az áron kapni és összeszerelésben is vannak ilyen minőségűek. Én nem adok 150 ezret egy olyan telefonért, ami tele van kompromisszumokkal. Annyi eszük sincs, hogy beépítsék a B20-at. Már a 40 ezres Kínaiakban is benne van. Ráálltak a pénz hajszolására és érdekli más őket. Ki tudja a jövőben mit találnak ki amivel megnehezítik a fejlesztők dolgát. A szavukra se lehet adni már jó ideje, mert csak terelnek, ígérgetnek és hazudoznak. Nem sokkal drágább már most sem egy S7, de szerintem mindenben jobb. 2 év háztól-házig garancia, IP védelem, Amoled, Kamera. A TW meg ízlés kérdése, de nem kérdez, nem akad. Elfelejtette a Xiaomi, hogy mire is épült a Miui és pont őket szívatja. Ez a felkészültünk most a vásárlói rohamra duma is nevetséges. A Pro-t még neki sem álltak gyártani. Ők így készülnek fel. Én most csalódtam bennük.Tomikám.
Egy S7 esetén nem érdekel a zárt BootLoader, mert nem kell ROM-ot cserélnem már ahhoz is, hogy Magyar nyelv legyen benne. Megvesz, kibont, használ. Én csak használni akarom és nem hétről hétre vacakolni vele.
Nekem a Multi ROM kell, semmi más nem érdekel. Pont ennek tartanak be és egyre adresszívebben. Persze van még 2 Xiaomi-m, lehet marad is. -
bozarjoska
őstag
válasz
mizoli #23262 üzenetére
Nem kötelező csak majd ha nem lehet használni, mert annyira korlátozzák, akkor mindeki így járt! Szörnyű hogy ilyen irányba haladnak... Nem érdekli őket semmi, mi volt régen, hogy egy nagy közösségből indult az egész most meg pont ezt szüntetik meg.
Persze ott a keleten minden oké így tökéletes csak ha esetleg ide akarnának nyitni akkor igencsak meg kéne változni de amit most csinálnak az szerintem pont az ellentéte ennek! -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #23232 üzenetére
Síelésből sosem elég
havri1 azt én is észrevettem, hogy a hangerő alacsonyabb, mint a nem-MIUI ROMoknál, de ez 4.4 alatt is így volt. Ma több órát hallgattam zenét buszon, az ajánlott hangerős értesítés alatt volt végig, nem kellett hangosabb. Igaz, az is számíthat, hogy Poweramp lejátszót használok.
-
Ájvé
veterán
-
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
mizoli #23173 üzenetére
Ez nagy hiba.
Sokat szól a rádió, de már rég a Tunein-t használom. Az Fm-en nagyon kevés fogható.
Különben még nem döntöttem el mi legyen. S7 vagy Mi5.
Mi5 csak akkor lesz, ha valamit kitalálnak a zárt BL-re és nem kell könyörögni a Magyar nyelvért. A Pro-t még nem is gyártják, pedig azt nyilatkozták, hogy felkészültek a vásárlók rohamára. Ha kiadják, onnan még sok hónap mire publikus lesz rá a Magyar, ha csak nem a xiaomishop-tól veszi az ember. Öreg vagyok én már bohócnak. Ez az állandó ROM-olgatás sem érdekel már.(#23177) batai15
Még nem rendeltem meg, mert már jártam párszor úgy, hogy a túl hamar rendelt telefonok, nem mindig voltak jó minőségűek. Megvárom inkább amíg az alaphibákat javítják. A VR se kell nekem, hiába írják, hogy ajándék, benne van a mostani árban (40e). Függetlent akarok, mert idegesít, bekapcsoláskor a T-Mob animáció és torz hangja. Várok méh kb.3 hónapot.(#23179) berzser67
Nem akarok már Mi4-et. -
Thomas16
tag
válasz
mizoli #23143 üzenetére
Igen mostmár tudom. De eddig csak itt a fórumban láttam kiírva, hogy változott a telepítés menete, a MIUI Android oldalon nem láttam semmi jelét ennek...
Csak az a gond ezekkel a leírásokkal, hogy fel kellene tennem ezeket a romokat a telóra, de az csak recoverybe indul újra, így nem tudok semmit másolni rá.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
mizoli #23123 üzenetére
Semmi extra, csak a szokásos figyelmetlenség, meg kapkodás.
Igazából MM 6.0-ról akartam visszatérni 4.4-re fastboot rommal, mert ugye twrp-vel nem ment fel a rom (this is omni cancro device not cancro. error 7 stb stb.). Aztán mindig leállt hibával a flash: ugye az egyesített partíció nem tetszett neki. Aztán megtaláltam az összefoglalóban a linket a szükséges tools-okhoz. Teló fastbootban rádugva a gépre+清除fastboot进磁盘操作 nevű fájl indítása rendszergazdaként.TÉGLA! Innentől meg jött ugye az unbrick ami lényegben egy + sor a flash all.bat-ban.
-
pozanos
tag
válasz
mizoli #23111 üzenetére
Köszi Zoli, tudtam hogy számíthatok rád.
laci laci Nagyon nehéz kikeverni, komoly stúdió munka, tényleg örülj neki.
gyurex17 +1, a jó symbianos korszak. Én UIQ-val nyomultam Sony Ericsson P1i, M600i, G900 telókon. De nagy mók volt, mikor rávarázsoltam a Walkman appot. Aztán lett Symbian v5 SE Vivaz Pro. Beleesett a levesbe, de sajnáltam..
-
Mr.C
őstag
válasz
mizoli #23113 üzenetére
Vannak, amikből nem engedek
BTW most elkapott a nosztalgia és a ZTE blade totyikot olvasomrégi szép idők, az volt az első telefonom és még froyo volt rajta... Vagy elcair? Nem tudom, melyik a régebbi
aztán nagy őrület volt a tabletre megjelenő honeycomb a holo -val...
Na jó, abbahagytam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged