Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Íme, a One UI 8
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
talamasca
senior tag
válasz
#54625216 #124 üzenetére
"ha elfogadhatóan fut Intelen is, akkor mehet a fícsör,"
"2020-as iPad Pro-n X fícsör nem fut olyan jól,"
Itt az ellentmondás. Azt kommunikálta az Apple is, hogy elfut a funkció az iPad Pro-n, csak nem olyan fancy, mint M1 alatt, ezért a felhasználó élmény, meg bal-bla-bla....
Erre Inteles gyengébb Macen is "elfut", de ott maradhat. Értem. -
törölt tag
válasz
talamasca #123 üzenetére
Ez nem igazságosság kérdése, hanem hogy megéri-e foglalkozni vele.
MacOS-en lefordítják a kódot, ha elfogadhatóan fut Intelen is, akkor mehet a fícsör, ha nem, akkor meg nem.
2020-as iPad Pro-n X fícsör nem fut olyan jól, ezért inkább kivették a csomagból, mint hogy a pár 100 ezer felhasználó kedvéért erőforrásokat pazaroljanak rá ahelyett, hogy a pár 100 millió usert érdeklő funkciókra fókuszálnának. -
talamasca
senior tag
válasz
#54625216 #122 üzenetére
Így van, árul inteles gépeket. És olyan is megkapja a MacOS Ventura-t és vele a Stage Manager-t, mint pl. a 2017-es 12"-s MacBook. Na, kérdem én, hogy ebben hol a logika? Erősebb a 2020-as iPad Pro, mégsem kapja meg...
A másik dolog az ablakkezelés... Tényleg?
Nem képes erőben legalább arra, hogy ne 4:3-ban tükrözze a képet egy külső monitorra???Értem az Apple válaszát. Tesztelték és nem adja azt az élményt. Igen, 6K-s kijelzőn, 8 megnyitott alkalmazással. És akkor már mindent el kell venni? Sok embernek már esetenként 2K felbontás is elég lenne, max 4 megnyitott alkalmazással.
-
törölt tag
válasz
talamasca #121 üzenetére
Népszerű dolog a "ráderőltetik a generációváltást" váddal ekézni az Apple-t, és nem minden alap nélkül, de ebben az esetben szerintem nem áll az érvelés, mert jelenleg a már megrendelt M1 eszközöket sem tudják leszállítani, tehát valószínűtlen, hogy marketing megfontolás lenne a háttérben, hogy akkor gerjesszék a keresletet, amikor nem tudják kiszolgálni.
Sokkal életszerűbbnek tartom, hogy a kevés 2020-as iPadPro user miatt egyszerűen nem éri meg a támogatással bajlódni.
Hogy egyébként hány generációval hátrébb az pont egy architektúra váltásnál nem lényeges szempont. Pl. az Apple még most is árul Inteles gépeket (aktuális generációnak tekinthető pl. a MacPro), pedig a macOS n+1 fícsöre már nem támogatja. -
talamasca
senior tag
válasz
#54625216 #120 üzenetére
Igazad van sok mindenben. De az ablakok menedzselése és külső kijelzők normális kezelése azért nem hiszem, hogy meghaladja a 2020-as Pro modell hardverét, de talán még a 2018-t sem. Ráadásul EGY generációval ezelőtti modellekről beszélünk.
Mint korábban írtam, nem véletlen volt visszaesés az iPad Pro-k eladásaiban. A komplett tech szakma várta, hogy ha már megkülönböztetnek sima, Air és Pro tableteket, akkor az valahol az alkalmazások vagy az iPad OS működésében is megjelenik. Amikor pedig belekerült az M1, akkor már egyértelmű elvárás volt. Aztán jött a pofon: Pro alkalmazások nem jöttek, most meg még az ablakok kezelésével is megy a bénázás.
Nem véletlen, hogy inkább választották az M1-es Air-t a vásárlók.Igen, szokták mondani, hogy ne a jövőbeni képességekre vásároljon valaki hardvert és az is igaz, hogy csalódott vagyok. DE az Apple igenis félrevezető reklámokkal operál és mindenki tudja, hogy ezek szándékos és erőszakos lépések az irányba, hogy cserélj hardvert. Amit egy 4-5 éves gépnél még érthetőnek is tartok. De egy generációval hátrébb? Ez komoly?
-
törölt tag
válasz
talamasca #118 üzenetére
Ez a szokásos "van rajta sapka, nincs rajta sapka" dilemma, ami minden Apple bejelentéskor előjön.
Ha szűkítik a támogatott hardverek körét, akkor megy a kajabálás, hogy bele akarják kényszeríteni a usert a hardver vásárlásba. Ha engedik települni a csirke hardverre az új fícsöröket, és szenved alatta a gép, akkor meg biztosan direkt lassítják a régi gépeken, mert bele akarják kényszeríteni a usert a hardver vásárlásba.
Szal értem én, hogy 6GB rammal, korábbi generációs hardverrel is elmenne valahogy a cucc, de akkor meg az első lagnál az lenne a sirám, hogy miért adják ki rá, ha nem megy legalább olyan jól, mint a többin.Valóban az A12Z-vel indították el az egész ARM átállást, de az egy fejlesztői verzió volt béta OS-el fejlesztőknek és nem végfelhasználóknak. Így mind az Apple, mind a userek részéről bele volt kalkulálva, hogy a hardver limitációi ronthatják a felhasználói élményt.
Ne felejtsük el, hogy akkoriban még erősen ment a kétkedés, hogy bármilyen ARM alapú megoldás képes-e egyáltalán megközelíteni a x86-osok teljesítményét (voltak, akik azt bizonygatták, hogy fizikailag lehetetlen, mert onnantól az ARM többet fogyasztana, mint az x86). Ehhez képest az A12Z kellemes meglepetés volt az M1 meg még inkább, ma meg már azon megy a vita, hogy az Apple mobil SoC-jai jobbak-e, mint a highend desktop x86 CPU-k, nem pedig, hogy utolérik-e őket.
Ettől még viszont az A12Z-t nem desktop feladatokra tervezték így érthető, ha nem akarnak időt és energiát fektetni a támogatásába gyakorlatilag csak a 2020-as iPad Pro userek miatt.A másik, hogy egyáltalán milyen eszközként definiálják az iPad Pro-t.
Az iPad a netbook-ok alternatívájaként jelent meg, egy dedikáltan tartalomfogyasztó eszközként. Később viszont az emberek elkezdték tartalomgyártásra is használni (első sorban 3d party bluetooth pencilekkel), így az Apple kijött a Pro sorozattal.
Innentől vált az egész termékkategória homályossá, mert egy alapvetően tartalomgyártásra is használható, de alapjában véve tartalomfogyasztó eszközt adtak ki, ami a tablet és az ultralight notebook-ok között rekedt meg valahol féltávon.
Az Apple az iPad Pro-t egyértelműen nem fő gépnek, laptop kiváltásra szánja, hanem kiegészítő eszköznek.
Lehet ezzel nem egyetérteni, mert mennyire f@sza lenne mondjuk egy M1-es iPad Pro 16GB rammal dual üzemmódban: leveszed a keyboardról - iPad OS, rárakod: átvált macOS-re.
Az Apple viszont világosan kijelentette többször is, hogy nem kívánják az iPad OS és a macOS vonalat a kelleténél jobban összemosni, azaz az iPad-ot meg akarják tartani egyszerű, átlaguser tartalomfogyasztó gépnek, aki meg dolgozni akar vehet M1 Air-t olcsóbban.
Így az iPad Pro megmarad annak a szűk rétegnek, akinek belefér hogy kreatív munkához két gépet tart fenn: egy iPad Pro-t rajzolásra és második monitornak, egy MacMini-t vagy iMac-et meg az egyéb munkafeladatokhoz. -
talamasca
senior tag
De a problémát tökéletesen leírja, hogy miért vannak a vásárlók megszívatva.
A 2020-as Pro eleve 6GB RAM-mal rendelkezik, ráadásul a MAC OS futtatására is vígan képes volt a developer Miniben.
Ha létezne Jailbreak, gondolom kb. a megjelenés másnapján be lehetne kapcsolni a funkciót, hogy működjön.
Sima lehúzás az Apple részéről, ráadásul a visszaesett iPad vásárlások miatt. Ezekről teljesen normálisan beszél a srác a videóban. Az, hogy a monitorra kötött kijelzőt neki csak tükrözte a gép, az valóban benézés, mivel csak csatlakozhatott egérrel működik. -
válasz
talamasca #116 üzenetére
Jó sok marhaságot összehord az ember amúgy.
Nem szabad elhinni mindent ebből a videóból mert elég tájékozatlan.
Tehát a linked címével nem értek egyet, ettől függetlenül valóban bírnia kellene már 4 gb rammal is legalább 3-4 appot, hiszen ezt most is tudja csak más kezelőfelülettel. -
talamasca
senior tag
-
törölt tag
Engem megvettek ezekkel az újdonságokkal (na,nem mintha amúgy terveztem volna droidra váltani).🤷🏻♂️
-
Mr.Silkó
veterán
Nekem főleg a Watch OS újdonságai tetszenek (Egészség app, stb.), de az iPhone is kap hasznos/mutatós új funkciókat.
-
Hallosz
senior tag
Hangerő szeparáció.
Minden alkalmazás azon a hangerőn nyílik meg, amelyikre beállítottam. Amit leírtál ezzel kapcsolatban, az nálam nem jelentkezett.Híváslista.
Az utolsó100 db hívást tárolja a hívástörténete. Van olyan időszak, pl. hétfő reggeltől kedd délutánig bőven túllépem. Ezekből sok a nem regisztrált szám és nincs módom elmenteni mert vezetek. De, arra emléxem, hogy 12-kor hívott hétfőn, másnap vagy szerdán majd visszahívom - DE - nem tudom, mert eltűnt a híváslistáról.
Vagy, hívnak de nem tudom fogadni a hívást, akkor a listában van módom megnézni, az elő éleben, (droidon) látom, hogy ez én hívtam a múlt héten kétszer, ő is keresett kétszer.
Ezek nekem fontos infók (munkára használom) amiket az iOS alatt nem kapok meg.Azonban piszokul tetszik a 12 és 13 készülék, formavilága és a megjelenítés, emellett nagyon szépen tisztán szól. Nálam így legfeljebb magán, vagy másod készülék lehetne belőle.
-
niof
veterán
válasz
balaaazs #105 üzenetére
Míg nem jött ez a megoldás, nekem is mappákba volt rendezve. Mióta ez van, csak a főképernyő van. Jobbra húzva appok, balra húzva 2db widget. Elvagyok vele, de egy "gyárilag" áttetsző hátterű óra nagyon baba lenne középen. Lehet mókolni rá, játszottam is vele anno (widgetsmith-el asszem), de az nem olyan...
-
jófejsrác
senior tag
Szemezgettem az M2 MacBook air-el. Tegnap is már számomra túl drága volt 520 ezer vagy mennyiért , ma már 600 ezer az alapmodell.
Nem tudok már ezzel hova lenni -
modd3r
őstag
válasz
kakuk.tamas #102 üzenetére
Remélem türelmes ember vagy...
-
kakuk.tamas
addikt
Toltam Applenek feedback-et, hogy oldják már meg, hogy az ugyanahhoz az AppleID-hez tartozó eszközök akku százalékát meglehessen nézni könnyen, widgetről is. Nem tudom, de nekem ez hiányzik…
-
törölt tag
válasz
talamasca #97 üzenetére
"A 2020-as PRO modelleknél már sokan kérdeztük, hogy mitől is a PRO jelző? Mert desktop szintű alkalmazások nem jöttek és úgy nagyjából mindent meg tudott az ember csinálni az alap iPaddel is."
Ez jogos kérdés, mint egyébként n+1 termék jelölés esetében is, hogy miért aggatnak valamire "ultra gold premium limited professional edition" jelzőket, amikor szinte semmiben sem különbözik "normál" terméktől? Hát, a marketing már csak ilyen: ha a jelzőhalmozástól többen veszik, akkor miért ne írnának rá mindent meg az ellenkezőjét is?Az igazán érdekes dilemma viszont az, hogy ha szerinted az iPad Pro az Apple marketing állításával szemben nem pro termék, akkor miért veszed meg? Vagy ha nem veszed meg, akkor miért érdekel, hogy milyen a szoftver támogatottsága?
"Ez milyen szintű arcon köpése a vásárlóknak???"Csak hogy biztosan jól értem-e: szerinted egy játékban a raytracing csak RTX kártyákkal elérhető az a 1080Ti tulajok arcul köpése?
"Miért is venne ezek után valaki PRO modellt, ha az egy évvel később kiadott nem PRO modell “többet tud”, ráadásul olcsóbban…
"
A száz alakban visszatérő kérdés: miért is venne bárki bármilyen hardvert, ha nem sokra rá nagyobb teljesítményt kap olcsóbban?
Lehetett Intel alapú MacbookPro-t is venni 2020-ban, aztán az M1-es Air köröket vert rá féláron.
Az ilyet úgy hívják, hogy technikai fejlődés. -
niof
veterán
válasz
GoldhandRent #99 üzenetére
Áhhh, értem!
Nálam ilyen sosem merült fel, nem kapcsolgatom ezeket ki-be, de így már érthető, hogy akinek kellhet, annak miért. Ha világosan leírják, mindjárt más. -
GoldhandRent
őstag
tegyük fel, hogy nem kötött munkarendben dolgozol, így vannak napok, mikor korábban mész el otthonról, és hamarabb visszaérsz, meg van amikor fordítva.
vagy egy sima hétvégi nap:
elmész otthonról -> wifit, bluetootht ki szeretnéd kapcsolni teljesen, nem csak kiszürkíteni, amihez ugye a beállításokba kéne menned
ezt egy kapcsolóval, ami egy külön mappaként jelenik meg, és jelenleg az egyik irányba tudod csak megcsinálnioptimális számomra az lenne, ha mobilnet bekapcsolása lekapcsolná a wifit, és a mobilnet lekapcsolása pedig bekapcsolná
-
talamasca
senior tag
válasz
#54625216 #55 üzenetére
Mondom, hogy ebben mi a röhej és hol az inkonzisztencia:
A 2020-as PRO modelleknél már sokan kérdeztük, hogy mitől is a PRO jelző? Mert desktop szintű alkalmazások nem jöttek és úgy nagyjából mindent meg tudott az ember csinálni az alap iPaddel is.
Erre most kiadnak egy egy PRO feature-t, amit egy PRO modell nem tud, ellenben egy AIR igen.
Ez milyen szintű arcon köpése a vásárlóknak???
Miért is venne ezek után valaki PRO modellt, ha az egy évvel később kiadott nem PRO modell “többet tud”, ráadásul olcsóbban… -
-
niof
veterán
válasz
markknight #93 üzenetére
Hát, ezt nem vágom, mert csak telefonom van tőlük. De ismerek olyan embert, akit tényleg összezavarna a változás.
#92 balaaazs
Nem, ez saját megfigyelés. Az teljesen rendben van, hogy a "nemrég hozzáadott" és a "javaslatok" csoportban tologatja az appok ikonját. De pl. a "hatékonyság" csoportban nekem szinte a kezdetektől az első helyen volt a gmail és a onedrive, most meg a jegyzetek az első, második a gmail, harmadik a MS authenticator.Miközben a jegyzeteket használom hetente egyszer, a gmail-t naponta többször, az authenticator-t meg csak ha kell, ritkán. Szóval igazából nem tudom, hogy mi alapján működik ez, de nálam variálja összevissza, felfedezhető logika nélkül. Tök jó lenne, ha legalább a user határozhatná meg azt, hogy az adott csoporton belül hogyan alakuljon a sorrend.
-
sz.balazs.95
veterán
Ez a webkamerás cucc eszembe juttatta a régi Alcatelem, amit lehetett webkameraként használni egy USB kábellel PC-re dugva.
-
niof
veterán
Az appkönyvtárban nem lehet saját csoportot létrehozni. Legalábbis én nem tudok róla. A főképernyőn nálam nincs semmi, csak az órát szeretném oda, de azt sem lehet. Mert az anno tök jó ötlet volt, hogy el lehet takarítani az appokat az útból, és egy azok számára fenntartott helyen vannak. És nálam variálja, hogy mikor melyik app hol van. Na nem minden nap, nem. De egy update után egész biztos. Lehet hogy használat alapján is rendezi, rémlik ilyesmi, de update után tuti más az ikonok sorrendje, ez már többször feltűnt, nem csak rámondom. És még azt sem engedi, hogy a csoportban te határozd meg, hogy melyik legyen az a három app, amik a fő helyeket elfoglalják. Például...
Ennyi a főképernyőm, tök jó lenne oda a zárolt képernyő órája, úgy, ahogy ott is kinéz. De erre valószínűleg sosem lesz lehetőség...
-
A gyáriak változtak, mail, stb. Nyilván nem sokat, de észrevehetően. Közelít a MacOS-ben látott ikon dizánjhoz.
Amúgy droidon meg ott a rakás lehetőség, de bármilyen "ikon packot' is vettem, nem sok idő volt, mire visszatértem gyárira. Mivel pár ikon tényleg jól nézett ki a cserével (jellemzően a gyáriak), aztán a többi 3rd party appok ikonjait meg úgy alakította, amilyen algoritmus alá volt téve. A végeredmény meg vagy szép lett, vagy nagyon nem.
-
niof
veterán
Bevált dolgokon ne változtass! Ráncfelvarrás esetleg, de újak nem hinném, hogy lesznek. Képzeld el, hogy hány embert összezavarna, ha nem találná a megszokott ikonokat.
Amúgy én azt sem értem, hogy pl. az appkönyvtárban miért kell frissítésről-frissítésre átvariálni, hogy mi hol van. Meg van jópár app, ami nem a logika szerinti csoportban van. És miért nem lehet saját csoportot létrehozni? De Cupertino nem arról híres, hogy a userek nyomásának engedne, inkább azt mondják: ez van, oszd be! -
niof
veterán
válasz
GoldhandRent #80 üzenetére
Hát, sosem értettem, hogy valakinek miért van szüksége ezek kapcsolgatására. Én is használom a fókuszt, vezetéskor pl. Meg az alvás mellé aktiválódik valami ne zavarjanak féle dolog, ahol van pár prioritás megadva, de kb. ennyi. És ezek automatikusak. Ha mondjuk értekezletre megyek, alap, hogy némítom minimum, vagy manuálisan berakom ne zavarjanak-ba. Mondjuk ha napi szinten kellene mondjunk 8:30-9h-ig, akkor csinálnék rá parancsot, de jelenleg nincs rá szükségem. Egyszerre több opció meg nem is értem, mire lenne jó. Miért nem elég az időkeret, vagy a hely, ha már ezeket hozták fel? Miért lenne jó kombinálni?
-
roli543
őstag
Igazából én azt sajnálom, hogy mostmár nagyon de nagyon régóta ugyanazok ah ikonok az iOS-ben. Azt gondoltam a 15 majd új ikonokat hoz, de nem. Gondoltam a 16 hátha, de az sem. 5S óta ugyanaz, szerintem egy nagy felület újítás is ráférne
de a lockscreent vàrom nagyon, kíváncsivá tett
-
Nyilván változni fog, első béta, min. 3 hónap múlva jön a végleges szoftver.
Ez csak egy fokkal jobb annál, mint mikor valaki felteszi az első nagy bétát és itt sír, hogy “dehát ez tök bugos”
Persze ha a véglegesben is így marad, akkor teljesen igazad van, lehetne jobb is. De addig…
-
Tibee86
nagyúr
Bluetooth-on már tudok csengőhangot küldeni a cimborámnak a barlangban ( mertnincsmindenholnetmegkülönbenisdrága)?
Értesítési led-et aktiválták?
Status bar-on lesz szép sorminta, mint androidon?
Ennyi pénzért ez 2022-ben már a minimum alatt van....
Bezzegandroidon...
-
eventus
veterán
Fent az os16.. valahogy nem all ossze ez a zarkepernyo logika. Grafika sem szep. Hiba nem a keszulekben van
-
GoldhandRent
őstag
én a múltkor azért offoltam a fenébe a fókusz módot, mert nem lehetett értelmes kapcsolatot rakni..
1 hónappal később második nekifutásra már valamit össze tudtam rittyenteni, de még csak az egyik irányba működik a dolog.. nem kapcsoló, csak lekapcsoló.-> a mobilnetet offolom, akkor kapcsoljon be a WiFi, majd ha a mobilnetet bekapcsolom, kapcsoljon ki a WiFi.
ezt meg aztán lehet tovább bonyolítani, de még erre sem képes.szóval szerintem IS fontosabb lett volna ráülniük erre, mint a widgeteket, meg a képernyőzárat csicsázni.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
karldergroße #75 üzenetére
En szeretem testreszabni a teloim feluletet (akarmilyen hihetetlen is ez iOS userkent), szoval nekem ez mindenkeppen hasznos feature. Ha par gyakori funkciot kitehetek oda, maris kevesebbszer kell feloldanom a telomat es megnyitni az adott appot.
Szoval:
Hasznos fejlesztes? Hasznos.
Lett volna fontosabb fejleszteni valojuk ehelyett (billentyuzet/fokepernyo)? Lett volna.Masnak en is jobban orultem volna (leginkabb az elhetobb billentyuzetnek), de azert ez is tetszik nekem. Szemely szerint en semmi hasznosra nem szamitottam, lehet ezert is becsulom ennyire a lockscreen kalapalos funkciot.
-
Mindenkinek más a fontos szerintem, ezt talán átkéne gondolnod. Én sem állok bele az első emberbe , ha látok valami olyat ami engem nagyon nem érdekel vagy számomra nem fontos "Úristen!"
Csak , hogy a költőt idézzem ... nem nem kell rá válaszolni köszi!
Pl :"És azt mikor lehet már megcsinálni, hogy a zárképernyőn lévő órát widgetként ki lehessen tenni a főképernyő közepére?"
-
karldergroße
senior tag
válasz
Felesbandi #73 üzenetére
Csak akkor már inkább ezt a főképernyő testreszabhatóságára (is) fordíthatták volna. Mit érsz több lockscreennel? A lockscreent csak addig látod, amíg fel nem oldod a telefont. Szerintem jobb lett volna a naponta szükséges eszközöket javítani, főleg azokat, ahol nagy az elmaradás.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
karldergroße #67 üzenetére
Abban egyetértek, hogy a billentyűzet gyenge iOS-en, még a Gboard is, ezeken javitani is kéne, de azért a lockscreen testreszabást parasztvakitasnak nevezni erős túlzás. Ha ez úgy fog működni mint ahogy promoztak, akkor droid fronton lesz hova felzárkózniuk. Én speciel 100% ki fogom ezt használni.
-
Ez beszólás akart lenni ?
csak mert ennyire én sose unatkozom...
De , hogy válaszoljak igen én megértem mert képzeld 2022 be alap dolognak kéne lennie (android tudja) és szomorú hogy a fél milliós Ft telefonom nem tudja ,de nézzük a jó oldalát gyönyörűre fogom tudni szerkeszteni a lock screent
-
karldergroße
senior tag
Ehelyett a parasztvakító lockscreentuning helyett javíthattak volna az alapvető használhatóságon. Jobban örültem volna egy olyan billentyűzetnek, amely az androidos billentyűzetek 50 %-os képességét hozza, egy testreszabható commandcenternek vagy éppen egy normálisabb tárcsázónak és névjegyzéknek.
-
SidCorky
őstag
válasz
bollokcs80 #39 üzenetére
Most meg ugyanez ingyenes lesz annak, akinek van Macje és iPhoneja, még az 1200 forintos app sem kell.
A tartó csak egy extra, a telót valaminek nekitámasztva, vagy állványra rakva is működik, nem muszáj felrakni a kijelzőre.
-
törölt tag
Úgy értettem, hogy ha számít a passzív és az aktív hűtés közötti teljesítmény különbség, akkor a 8gb ram még inkább számít, tehát ha egyáltalán van értelme a 13" macbook pro-nak, akkor az ember nem áll meg 8gb-nál, de onnantól meg már nincs értelme a 14"-hez képest.
Ez a klasszikus "ár lépcső", hogy ha az alap modellnél valamivel jobb kell, akkor két-három árkategóriát át kell ugornod, hogy a magasabb árért azzal arányos teljesítmény növekedést is kapj. -
Hátha valaki tudja , hogy az "és" kapcsoló benne lesz a fókusz módban ?
Csak mert a time frame és location azt "vagy" ként kezeli és nincs benne "és" kapcsoló.
Ezért megy a sírás a melóba
-
Maxxy10
addikt
FYI
Az új gépek nem lesznek kirakva csak kövi hónapban
-
sohajda90
tag
Az elrugaszkodott árakról. $1199 kezdőár Amerikában is nettó, ott a fogyasztói árak nettóban vannak megadva, mert az ÁFA államonként változik, így a retail árak nettóban vannak fixálva, hogy ezekben ne legyen eltérés, és amit ténylegesen fizetsz a kasszánál, az már államfüggő. Igazsághoz hozzátartozik, hogy azért ott az ÁFA nem 27%, hanem nagyon maximum 15%-ig megy fel, de inkább olyan 8-10% volt amikor én ott éltem, és ha jól emlékszem talán Nevada-ban nem volt egyáltalán. Szóval ott is inkább ~$1350 körül kezd.
Tehát a 599.990-es kezdőár, igen az $1199*365 = 437.635, erre jön az ÁFA (27%) és máris 555.495-nál tartunk. A különbözet ~45.000 Ft meg igen, a beárazott tervezett Forint árfolyam növekvény: mivel az Apple széria frissítésig konstans tartja az árat, ez nagyon mélyen benne van az üzletpolitikájában, ezért számolnia kell azzal, hogy sanszos, hogy jövő tavasszal már nem 365 Ft lesz 1 USD, hanem inkább 400 Ft. Okosabban kellett volna X-elni április 3-án, de ebbe inkább nem megyek bele, mert kimoderálnak innen...
-
Maxxy10
addikt
válasz
bollokcs80 #39 üzenetére
Pontosan ezt akarták elérni.
Mert így egy M1 999£ M2 1250£ Pro 1350£
Ha az M2 sikerült meggyőznie a vásárlót akkor már £350 többet költöttél.
-
zsoltiz
aktív tag
"Híváslistába mi kell? "
Hát oda sokminden kéne. Pl keresés. Multiselect és törlés (ne csak egyesével huzogatva lehessen törölni, vagy egyszerre az összeset, hanem pl rákeresni egy névre/számra és azokat törölni, dátum range-t törölni).
Normális csoportosítás, nem csak naponként, hanem pl kontaktonként. Esetleg opció, hogy egy kontaktnak mindig csak a legutolsó hívása legyen eltárolva. (nem érdekel, hogy előtte 100x hívott az elmúlt 3 hónapban, nem akarom mindet látni).
Kimenő-bejövő lista elkülönítése, vagy legalább egy szűrési lehetőség.
Lazán kapcsolódik: caller-id nélküli számok teljes tiltása. -
NemMo
őstag
Ha most vennék, akkor inkább rádobnám azt az 50 ezer forintot és a pro-t venném. Az m1-es air-t nem fogom lecserélni az biztos, majd talán az m3 macbook-ra
-
niof
veterán
És azt mikor lehet már megcsinálni, hogy a zárképernyőn lévő órát widgetként ki lehessen tenni a főképernyő közepére?
-
törölt tag
Mármint Air vs. 13" Macbook Pro-ra gondolsz?
Azoknál is az ergonómia vs. teljesítmény az alapvető különbség.
Az Air könnyebb, vékonyabb, szebb, jobb a képernyő, hang, kamera és nincs benne mozgó alkatrész. A 13" pro pedig az aktív hűtésnek köszönhetően nem fut bele hőmérséklet limitbe, ha csúcsra járatod a rendszert.
Szvsz aminek nem látom értelmét az pont a 13" Macbook Pro, mert ha már a teljesítmény szempont, akkor minimum 16gb ram, de onnantól már a 14" árában mérik, ami minden szempontból veri. -
GoldhandRent
őstag
iStyle raktárban nem dolgozik valaki, vagy valakinek az ismerőse?
Hogy a bánatba fogyott el az összes létező 2022-es iPad Air ? Minden szín minden modellje hiánycikk... Ráadásul egyik napról a másikra.Vagy a WWDC miatt vették le, és még nem rakták vissza, vagy szándékos készlethiánnyal manipulálnak
-
swayze
tag
Miért jó ha alkalmazásonként állítható lenne? Nekem ezzel droidon van tapasztalatom és azt idézi elő, hogy ha olyan helyen vagy hogy hangerő pluszba kell vagy mínuszba nem akkor minden alkalmazás megnyitás azzal folytatódik hogy taposod a hangerőt le vagy fel borzasztó idegesítő dolog arról nem is beszélve hogy alkalmatlan helyen elkezd ordítani nálad a telefon.
Híváslistába mi kell? Belekerülnek a hívások, ha messenger, ha sima, ha video, ha hang emlékszik visszamenőleg mindenre vagy 1 évre az egymást követő hívások ugyan attól a féltől csoportosítva vannak Mi kell még
.
-
aujjobba
addikt
válasz
bollokcs80 #39 üzenetére
-
balaaazs
senior tag
-
törölt tag
Ez inkább az egyéni igényeken múlik mint méret, súly, passzív hűtés, stb., nem a nettó ár/teljesítményen.
A 14" Macbook Pro is csak kb. 60K-val olcsóbb a 16"-nál, aminek nagyobb a képernyője, tovább bírja aksiról, jobb a hűtése, erősebb a tápja, stb. mégis népszerű a 14", mert sokaknak a kisebb súly és méret megér némi teljesítmény kompromisszumot. -
balaaazs
senior tag
válasz
bollokcs80 #39 üzenetére
Azt én sem értem, hogy ezután ki vesz majd air-t...
-
törölt tag
"Az iPhone clamp webcamnak egy szegyen. A legnemapplebb termek amit valaha lattam. Szar a webcam? Tegyetek bele jot, ne telefonnal idetlenkedjunk mar."
Ide is: ez nem a webcam kiváltására van, hanem plusz feature. Ha már úgyis ott figyel a gép mellett az iPhone, miért ne használnád, ha lehet mire?
Pl. nincs olyan webcam jelenleg a piacon, ami három nagy felbontású kamerából áll, hogy a nagylátószögűvel rálásson az asztalra, na meg hardverrel, ami kivágja és megtükrözi a képet, hogy az előtted lévő cuccokat párhuzamosan tudd mutogatni a hívás alatt? Nyilván nem létszükséglet egy ilyen funkció de ha úgyis van iPhone-od, akkor kinek árt, ha a rendszer kihasználja? -
bollokcs80
Korrektor
"Ki más ha nem Apple lenne az aki ahelyett, hogy egy "pro" webcamot rakna a "pro" gépeibe a vásárlóval vetett egy tartozékot, hogy utána a fél millió forintos telefonját webcamerakènt tudja használni a 600 ezer forintos MacBook-on. Zseniális "
Covid idején asztali PC-n, droidos telefonnal megoldottam a webkamera-használatot 1200 forintból egy Play-es programmal.
(Csak alkalomszerűen kellett.) Nem akarom fikázni az Apple-t, biztos lesz, akinek ez a jó megoldás és meg is veszi a cuccot hozzá.
Az árak viszont tényleg nagyon durván elszálltak.
Az új Air és a Pro között 50k különbség van, ha jól látom, ennek alapján akkor már inkább az a jobb választás.
-
törölt tag
válasz
Felesbandi #16 üzenetére
A Stage Manager egy nézet, amibe át lehet váltani, ha alkalmazások között akarsz navigálni, majd vissza, amikor magát az alkalmazást használod, tehát nem vesz el teret.
Az iPhone-os webcam lényege pedig annyi, hogy az iPhone több kameráját és hardverét használja a képmodósító effektekhez. Ha van iPhone-od, akkor ezután csak rábikkantod a magsafe álványra és automatikusan webcamként funkcionál, a hívásokat pedig átirányítja a gépre. Külön erre nyilván nincs értelme iPhone-t venni, ez inkább azoknak hasznos, akiknek már úgyis van (mac userek esetében elég valószínű). -
Sajnálom , hogy a sokat pletykált 15”-os méretben nem lesz továbbra sem Air.
-
modd3r
őstag
válasz
talamasca #31 üzenetére
"A következő mi lesz? Az új MacOS-t az inteles gépek nem kapják meg? Akkor már az is belefér…"
Én ezt simán el tudnám képzelni, de perpill úgy néz ki megkapják.szerk.: aki a szemüveg tegnapi bemutatásában reménykedett az várhat januárig. (vagy tovább)
-
nozs23
addikt
válasz
talamasca #27 üzenetére
Igazad van. Arra tenyleg nagyon jo. De meg csak ok sem ezzel reklamoztak. Nem annak a 10 Mac mini usernek akarnak segiteni. Hanem rendre darabokra vannak cincalva a botranyos webkamerajuk miatt. Legutobb pl. a studio display egett be, amit a tobb frissitessel sem sikerult normalis szintre hozni.
-
talamasca
senior tag
A Stage Manager kihagyása pl. a 2020-as iPad Pro-ból rohadt gusztustalan lépés.
Még jó, hogy ugyanazt a chipet használták a developer Miniben, az Apple silicon-ra álláskor.Egy Pro modellből kihagyják a pró felhasználást, az sima arcon köpés. Egy Air tudja, a Pro nem. A következő mi lesz? Az új MacOS-t az inteles gépek nem kapják meg? Akkor már az is belefér…
-
DopeBob
addikt
Hónapok óta halogatom az Air vásárlását, de azt hiszem kár volt, +250k azért eléggé fáj akár mennyire is tetszik.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
kakuk.tamas #25 üzenetére
13 minin nekem nem oldja fel. Rosszul fogom?
-
joey04
titán
Pofásak lettek az új rendszerek. A zárképernyőn mondjuk picit nagy katyvaszt lehet találni, olyan mókolós droidos, de persze nem muszáj így elcseszni. A cikket mondjuk írhatta volna kevésbé hater is, de annyi baj legyen.
-
talamasca
senior tag
“Szar a webcam? Tegyetek bele jot, ne telefonnal idetlenkedjunk mar.”
Speciel nem mindenkinek jelent egyet a Mac a MacBookokkal és iMacekekkel. Nekem a Mac Minivel és a meglévő 4K-s monitor kombóval ez egy marha jó feature lesz. Ritkán van szükség a gép előtt kamerára, de így ha lesz, akkor rögtön egy rohadt jó minőségű lesz.
-
janeszgol
félisten
válasz
kakuk.tamas #25 üzenetére
Ez zsöniális kérem.
Csak zt nem értem, hogy az iPhone X óta ez nem szúrt szemet a cégnek? Vagy a technológia most érett meg erre? -
modd3r
őstag
Nekem az iOS értesítésbeli újítások így a képek alapján tetszenek, ahogy a zárolt kéoernyőre kirakható widgetek is. Új CarPlay dizájn is jó, így már nem vesz el helyet oldalt a dock a képernyőből. ApplePay részletfizetés remélem nálunk is elérhető lesz egyszer.
A képernyő tetejére b@szott iPhone mint webkamera viszont szvsz ultragáz.
WatchOS számomra nem hoz semmi újat, ahogy a MacOS sem... -
janeszgol
félisten
A diktálás fejlesztése szimpatikus nekem. Az értesítések megreformálása is. Akadnak jó dolgok na.
-
Hallosz
senior tag
Arról nem láttam semmit a cikkben, hogy alkalmazásonként lehetne a hangerőt módosítani. Vagy a híváslista bővülne. Elkerülte a figyelmem, vagy marad olyan-amilyen?
-
nozs23
addikt
Kozben az Apple csendben korrigalta a magyar arakat a storejukban. Dollar arak nem valtoztak. A tavaly vásárolt iMac-em 150 ezerrel kerul tobbe, mint amennyiert vettem, de ugy latom, hogy a basic M1 MBA magyarisztáni ára is ugrott egy 70-est.
Köszi Apple, hogy figyelsz rá, hogy tartsa az árát a cuccom.
Az iPhone clamp webcamnak egy szegyen. A legnemapplebb termek amit valaha lattam. Szar a webcam? Tegyetek bele jot, ne telefonnal idetlenkedjunk mar.
iOS-re, MAC-re jonnek ertelmes es szuksegszeru dolgok. Unsend a mailbe, vegre. -
Tuhajohn
tag
Hangerő beállításait mikor akarják már megcsinálni? 2022 van és az ébresztő és a hívás hangerejét még mindig nem lehet külön állítani.
-
Felesbandi
senior tag
A Stage Manager MacBook-on es az iPhone-os webcam szamomra total foloslegesnek tunik.
Egyik (ha jol ertem) elfolglal oldalrol egy csomo ertekes helyet, a masikkal meg senki nem fog szorakozni.iOS lock screen szemelyre szabasnak viszont nagyon orulok.
Ami a MBA-t illeti, a notch meg mindig faj. Tul sok helyet foglal el ahhoz a kamerahoz, cserebe pont nem erdekel engem a nemileg jobb kepminosege. Minden nap meetingelek webkameraval, de meg igy se eri meg a notch a jobb kepminosegert cserebe. Plane, hogy halozattol fuggoen ugyis tomoritett lesz a kep.
-
törölt tag
Sajnálom, hogy kimaradt a rendes mac-es ablakos nézet iPadOS-ből. Nagyon bíztam benne. Nem rossz ez a Split View sem, de még mindig nem az igazi.
-
NemMo
őstag
Jók lesznek ezek az új rendszerek (ios+maacos)
Olyan hatalmas újdonságokat már szerintem nem nagyon lehet kitalálni. Ez persze androidra is igaz. -
Lesz itt pár érdekes és használható dolog, igaz nem sok (dehát akkor mi maradna jövőre, meg azután
).
A lockscreen változatások üdvözlendők, a watch-ot és a workout dolgokat érintők meg mindenképp jól jönnem számomra, talán azt használom a legtöbbet.
-
SidCorky
őstag
Na valami ilyesmire vártam, mikor "most még nincs értelme az M1-es iPad Pronak, de később csak megkap olyan funkciókat, ami miatt azt mondom, hogy megérte" felkiáltással leváltottam az iPad Minit, a Stage Managerrel és a jobb monitortámogatással tényleg már csak nagyon ritkán fog hiányozni egy asztali OS.
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy vajon külső monitorra kötve csak ez a kinda ablakos mód lesz elérhető, vagy a Split View is működik majd, csak már 16:9-ben, miközben magán az iPaden egy 3-4. app fut. Illetve, hogy a monitoron is futtatható-e app teljes kijelzőn és ha igen, hogy néz majd ki az az app, ami nincs külön felkészítve a 16:9-re. Jöhetnének már a bétás videók.
-
PuMbA
titán
Hát igen. Mind az iOS-nél, mind az Android-nál megszűntek a tényleges OS fejlesztések. Micsoda tanakodás lehet a cégeknél, hogy kínjukba mit fejlesszenek.
Jobban örültem volna, ha a 16-os verzióba például normális magyar navigációs hang került volna bele, nem ezek a haszontalan dolgok.
-
roli543
őstag
“A családon vagy kapcsolaton belüli erőszak áldozatainak védelme érdekében lesz egy Safety Check menüpont, amit használva át lehet nézni, ki fér hozzá a különböző fiókokhoz, kiknek adott hozzáférést a felhasználó különböző alkalmazásokhoz, jelszavakhoz.”
Ezért nagyon jár a taps!!! 🙏🏼
-
Noukoum
veterán
Menjenek a fenébe, mi az hogy M1 alatti ipadek nem kapnak meg minden funkciót? Jó kis terméktámogatás, vedd meg a legújabbat.
-
kewixtv
csendes tag
Ám a többi termék árával mi történt? Lement a mai event és macbook pro 14" base modell közel 1 millió forint lett, a mac studio pedig kerek 1 misi?
Ennyit romlott volna a forint "ilyen rövid idő alatt"? -
LosBlancosRM
őstag
Ezekhez minek verziószámot növelni? Elég lett volna csak a pont utánit léptetni.
-
Maxxy10
addikt
"1099 dolláros MacBook Airről"
Sztem az 1199$ lesz 1099$ a student price.
------
Ki más ha nem Apple lenne az aki ahelyett, hogy egy "pro" webcamot rakna a "pro" gépeibe a vásárlóval vetett egy tartozékot, hogy utána a fél millió forintos telefonját webcamerakènt tudja használni a 600 ezer forintos MacBook-on. ZseniálisAz iPadOS még mindig nem nyűgözött le de már évek óta várom, hogy na most! De mindig kimarad, HW elsőosztályú de a SW kicsit keveslem( attól függetlenül az iPad still No.1 tablet a piacon, mielőtt valaki le akarnà harapni a fejem).
Az új MacBook Air viszont kinézetre nagyon tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elkezdődött az Apple fejlesztői konferenciája, a rendezvény nyitóeseményén a cég bemutatta legújabb szoftvereit. Fejlesztői béta holnaptól, publikus béta júliustól, a stabil szoftver ősszel érkezik.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP szerverek áron alul
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest