- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Töröltem pár nagyon off hozzászólást.
A jövőben szorítkozzunk a hírhez kapcsolódó hsz.-ok írásánál.
Köszönöm. -
mr.geeZ
aktív tag
De vajon kell MacWorld tudósítás a WM7 topicba, ráadásul nem is offban...? Jópár maces fórum van, sőt még Air-es is, nem értem.
-
joey04
titán
szerintem nem egyszer nem kétszer leírták.af és mindenféle beállítás teljes hiánya a kameránál, videó, 3g,hsdpa, bt, saját csengőhang vagy sms hang(nemtudom már melyik)A2DP hiánya,kizárólag gyári füles használható,nincs rádió,kevés videóformátum támogatása,nem kivehető akksi(nevetséges)nincs egy normális task manager vagy valami hasonló,teljesen zárt bővíthetetlen rendszer.és nem érdekel hogy házi barkácsmódon mit lehet kihozni belőle és az sem hogy van akinek ez nem fontos mert egy ilyen árban lévő multimédiás eszköznek amin oprendszer fut és nem luxuskategória ezeket tudnia kell.
hasonlítottam már az SE-hez most is megteszem: nem érdekel hogy W-teló nem a kamerára van kihegyezve 100k felett(de inkább 50-60k felett) legyen benne AF és kész.
-
joey04
titán
Az iPhone tényleg csak annyiban jó hogy teljsen új kezelést tesz lehetővé.ebben zseniális másban nem.Ez bejött a népnek ezért egyre több gyártó, márka fejleszt ehhez hasonló kezelőfelületet.Szerintem ez természetes.Ezért viszont nem kell az Apple-t isteníteni mert ezen kívül kb 2-3 évvel ezelőtti tudást vonultat fel az iPhone mai csúcskategóriás teló árral megspékelve.Tehát a jó kezelőfelületért és gyenge tudásért fizessek annyit mint egy szintén jó de nem kiemelkedő kezelőfelület+nagy tudás kombóért?hát inkább nem.Elhiszem hogy valakinek fontosabb a design meg a kezelés mint a tudás de ettől még pofátlanul keveset tud abban a kategóriában ahová az ára teszi.mert divat-luxuskütyünek meg kevés nagyon.Egy Vertu rendben van hogy buta és milliókba kerül.azt erre találták ki. de az iPhone egy multimédiás eszköz is elméletileg, és mint ilyen leszerepelt.de sikeres mert Apple.mint az iPod.az is fele annyit sem tud mint a konkurencia aztán mégis fogy.
-
majom2
senior tag
Bazzz!!! 4 millió iphone 200 nap alatt!!! nagyon durva!
-
ZoZa™
senior tag
Nem félek telefonoktól. A fórum elején leírtam, örülök hogy mindenki lemásolja az a bizonyos kezelést, mert az a legjobb, és ez terjedjen csak. A WM alapjában egy másvilág. Nem az élményen van a hangsúly, se kezelésben sem sebességben sehol sincs. Nem ad semmit. Csak bővíthetőséget. Olyan mint egy munkagép. Gondolom sokak azért vesznek ilyet mert egyszerüen nincs más. Kaisert sem lehet máshogy kapni és a navik többsége is ilyennel szerelt.
Kár hogy nem lesz Apple PDA. Azthiszem akkor kicsit megváltozna az eladási statisztika. De ez csak fikció. Monopól helyzetben van az MS, és ott is marad.
Előítéleteim vannak, mivel volt már a kezemben több PDA is. A legjobb szó a használatukra részemről az "idegesítő" kifejezés.
A srác nevében akit megismertem, személyes sértésnek veszem a HSZ-edet.
Attól mert különbözik a véleményünk legalább idióta ne legyél.. -
keszi
csendes tag
Kicsit elharapóztak itt a dolgok
Szvsz szerint nem az a kérdés itt, hogy egyik, avagy a másik a jobb (eleve körtét hasonlítanak az almával - hehe). Egyszerűen csak arról van szó (ami azért ebben a fórumban is jópárszor előfordult), hogy a szakmabuzik többsége egyhangúlag kijelenti, hogy az apple termékek alapvetően gyengék, csak a marketing+design adja el, aztán utólag kiderül, hogy már sokadszorra is az Apple jelölt ki egy új csapásirányt.
Hasonló volt anno az iPoddal, amire mindenki fújt, hogy nem támogat csak kevés fájlformátumot, meg nincs benne rádió (ó, jaj, jézusom), csak az iTunes-al szinkronizálható, meg hasonló hibák sokasága, ehhez képest még most is, 6 év után is felfelé pörög az eladási mutató (nem is kicsit...az USA-ban, ha jól emlékszem valahol 75% körül van már a piaci részesedésük)
Szóval az eladási mutatók őket igazolják még a borsos árak mellett is, amiből én azt a következtetést vontam le, hogy az utóbbi években mégis csak az Apple találja el jobban, mire van szüksége az átlag vásárlónak, és bizony ezért még az olyan hatalmas vállalatok is, mint az M$, is őket követik. -
Integra
titán
te most attól félsz hogy az ms a wm7-tel esetleg lenyomja az imádott almádat?
tény, hogy az ms lassabb és ált utólag lép, nem ő az igazán innovatív. ezt mindenki tudja. tény, hogy a wm6 se a fú de leglegleg, ezt is mindenki tudja.
most az a baj, hogy kiadták a parancsot, hogy uraim, akkor tessék dolgozni és egy valóban frankó oprendszert összerakni ami kezeli a sima telókat, a pdatelókat és a gps-es pdatelókat is?
az ms sem szeretne a piacról kimaradni. ahogy eddig sem tette. érdekes mód, bitang sok wm teló illetve wm kombó készülék fogy a mai napig. még ilyen szar állapotban is. lehet hogy oka van..
mi a bajod neked tulajdonképpen?
ne használj wm7-et majd, mert lehet hogy jó lesz és lehet hogy kurva sokat tud majd, valóban értelmes és okos és hasznos újításokkal és esetleg még a kezelőfelülete is pofás lesz.
pofásak az almás termékek, ezt se tagadta le senki, de azért mert rávan nyomva egy alma, hagy ne szarjak már azonnal magam alá, ahogy engedtessék már meg ez a lehetőség másoknak is, akik látják, hogy az almás cuccok így, ebben a formában parasztvakítás nagyon sok tekintetben.
annak a hiper szuper mérnök cimborádnak meg innen üzenem, hogy ne böködjön többet a büdös életben ilyen termékeket, mert véletlen nehogy a saját szemét bökje ki...
aztán meg te se használjál ám soha többet ilyen kütyüket, mert a mérnök cimborád neked azt mondta, hogy NEKI mi a jó.. ami egyenesen azt jelenti, hogy neked is csak AZ lehet a jó..
pfffffffffffffffffff, veled mivan... -
majom2
senior tag
válasz
Viktor0610 #71 üzenetére
...nade h az EUban ennyire domináns legyen a symbian? nokia-land
tényleg érdekes. én sem gondoltam volna h a wm itt ennyire marginális...
hát ja, van itt mit csemegézni. pl a RIM brutális amerikai elterjedése, meg a japán piac egyoldalúsága (linux+symbian).
kiváncsi vagyok h az eu-ban az iphone mennyire szólt bele a dolgokba, bár gondolom közel sem annyira mint odaát. nem is tudom hivatalosan hány országban árulják... -
-
majom2
senior tag
-
ZoZa™
senior tag
Teljesen igazatok van. Én speciel márkahívő vagyok és szivesen alátámasztom tényekkel ezen álláspontomat mindannyiszor, amikor valaki alaptalan, fikció, vagy személyes jellegű HSZ-el támad rám vagy a telefonra, holott sem rólam, sem a készülékről nincsen személyes jellegű tapasztalata.
A kedvenc márkám a Sony-Ericsson, a kedvenc készülékem a zöld T650.
Ők az isten. (nyílik a bicska a zsebemben ha piszkáljátok őket)
-
joey04
titán
válasz
Remittenda #67 üzenetére
szerintem egyszerű.elvakult márkahívő
AS,legiaap-Samsung
mrlujoak-SE
ZoZa-Applecsak AS sokszor egyszerűen nem is reagál olyan hszra amiben bántják a samsungot legiaap harapósabb.mrlujoak tudományos szagú mélyrehatónak tűnő érvekkel próbálja az SE baromságait kimagyarázni, ZoZa meg olyan mint legiaap csak még egy fokkal harapósabb.
Nincs ezzel gond mindenkinek vannak defektjei, nekem is van annyi hogy fel sem merem sorolni!
-
Remittenda
aktív tag
Ez kb. olyan jó, mint néhány telefon tesztjük, rémes.
Ha nem értenek hozzá, minek irogatnak ilyen cikkeket?
ZoZa: Ez most mi itt? Mire írtad, és miért? Az jól látható, hogy szereted az Apple termékeit, de picit unalmas kezd lenni a dolog. Olyan kezdesz lenni, mint Móricka, mindenről az jut eszedbe... no offense, de tényleg nem értem, ezt a két hsz-t...
-
ZoZa™
senior tag
Mindenesetre nagyon érdekel, hogy ha olyan jó ez a WM rendszer, akkor miért jön belőle évente új és miért alakul át most globálisan az egész.. Hiszen a WM 7 kezelőfelülete még csak nem is emlékeztet az elődökre..
..és akkor megintcsak elérkeztünk egy bizonyos alma jeles cég bizonyos telefonjának nagyon hasonló felépítéséhez..
Nagyon kiváncsi leszek milyen lesz a 2. számú készülékük. Vajon hol tartanának ha nem most hanem mondjuk 5 éve száltak volna be a piacra. Szerintem nem létezne WM. Azthiszem nem is lenne konkurencia. Persze ez egy személyes vélemény, feltevésen és használaton alapszik.
-
ZoZa™
senior tag
Az iPhone nem okostelefon. Ha ezt állítják az hülyeség. Nem munkára való, igaz, ma már bármilyen jellegü programot lehet rá telepíteni. Van bőven.
Ha valakit érdekel, nem vagyok degenerált, ezenkívül sértésnek érzem az ilyen és ehhez hasonló minősítő jelzőket. Ez már az elfajult "de akkor is igazam van" dologra vezethető vissza. Nem minősítem.
A vitához csak annyit, hogy meg kell nézni mennyire fagy egy WM és meg kell nézni mennyire fagy (gondolom fagy) egy iPhone rendszere. Nekem a minőség alapdolog, emiatt nem tervezem ezen márkán kívül mástól a vásárlást. Nem érdekel hány akármi ment tönkre, minőségben a legjobbak, a tudás amit nyújt, nekem elég a mindennapokban.
A szoftvermérnők ismerősőm az életben nem akar látni többet szúrkálos telefont, lehetne az bármi. Jól tette hogy Nokiát vásárolt, az a legmegbízhatóbb márka.
-
majom2
senior tag
a saját igényeidet sztem ne vetítsd ki az átlagra, mert nem fogsz reális képet kapni.
pda-s telefonra gondoltam, de lehet h igazad van. holnap valószínű megtudjuk h mennyi iphone-t adtak el. én 3 millióra tippelek.
hát aki a MacWorld-ön az agymosásra kiváncsi, az hallgassa csak azt. engem a lényegi dolgok érdekelnek ;) -
majom2
senior tag
hehehe
remélem hamarosan prófétává válok!
iPhone iGO 8 3D navigációval -
Integra
titán
eszembe jutnak az ismerőseim, akinek szinte kivétel nélkül az összes ájpod tönkrement, midnegy melyik típusról legyen szó..
eszembe jut a grafikus cimbora aki nagy büszkén mutatta hogy macintosh gép, aztán kétszer ott fagyott le az arcomba miközben nyomogatta...
ezért ekkora felárat fizetni a konkurenciával szemben...
rabálás? az. de veszik. az apple épp manapság az egyik legjobb példa arra, hogy lehet akár a szart is simán eladni. mert legyünk reálisak, sok a szemét a palettájukon.
de ezt mondhatod bárkinek is, akinek alma lebeg a szeme előtt, úgysem érti meg -
Integra
titán
vagy mi a baj a wm alapú telefonokkal? nem tudod használni? te valami degenerált vagy?
vegyél nyuggereknek való gyogyós telefont, tudod max 16 nagy gomb egy kijelző, hivás-fogadás, oszt hello.jó az a kaiser, csak régi a wm6, ilyen egyszerű, szerintem ezt mindneki tudja.
megkéne várni a wm7-et, aztán lehet fikázni. tudom, most az ájfón, de hát vegye aki akarja és fizessen azért 30%-kal többet kapásból, hogy alma van rajta.
ne hidd hogy az ms a babérján ül, lehet utálni, de azért ha akar, akkor tud is..ha másra is használsz handheld készüléket mint telefonálásra, akkor meg már eleve wm alapban gondolkodik az ember, mert másra egyszerűen nincsenek olyan alkalmazások.
ilyen egyszerű ez.szóval kenhetem a hajamra az ájfón amúgy valóban jó szoftverét, ha szart se tud, amire nekem kell..
htc-t meg ne féltsük, még így is ver mindent a kaiserrel, főleg ájfónt, de mindegy. főleg a kaiser 2 wm7-tel. -
rumos14
nagyúr
nem értek egyet, sztem a marketing hosszú távon képes butítani az embereket
még arra is képes, hogy azt hidd, jó neked az a készülék. aztán az is lehet, hogy kell pár hónap az egyszeri iphone júzernek, mire rájön hogy milyen alapvető hiányosságokkal kell együttélnie, amiről a marketing persze nem szól és nem olvasott utána.ha meg nem jön rá, akkor minden szép és jó.
ja és naaa, azért nehogymán annyi iphone legyen forgalomban, mint pda...
ó istenem megint lesz ilyen macworld izé és hallgathatjuk a jobs féle agymosást? -
majom2
senior tag
-
majom2
senior tag
kedd 1800. már várom
mobilarénások, remélem ti lesztek itthon a leggyorsabbak
-
majom2
senior tag
szerintem meg ez hasonlóképpen működhet mint a mozijegy-eladás. még régebben láttam egy interjút A. Vajná-val aki szerint a reklámok az első heti mozijegy-eladásokért felelősek. a többit pedig már az adja el h mennyire tetszett a közönségnek - amit aztán ők elmesélnek barátaiknak ismerőseiknek. nem vagyok piackutató, de sztem valami hasonló lehet a történet más területen is, tehát a marketing max arra jó h beindítsd az eladásokat, és ha jó a termék akkor az népszerű is marad, ha meg szar akkor szépen lelohad a kezdeti lelkesedés.
van itt egy olyan felmérés, ami a fogyasztói elégedettséget ábrázolja. nem tudom mennyire reális, de mindenesetre erősen elgondolkoztató. sztem kb ennyi az iphone népszerüségének titka.
én az sdk-val kapcsolatban arra leszek leginkább kiváncsi, h mennyire lesz lekorlátozva egy-egy új applikáció felrakása. simán el tudom képzelni h csak jobs-ékon keresztül fizetve lehet majd megoldani, de nagyon remélem nem lesz igazam!
talán azért nem lehet bt-s gps-t rákötni mert jelenleg egyszerűen nincs semmi ami tudná használnivagy lehet h a következő iphone-ban már eleve benne lesz, ki tudja? mindenesetre én nem félek a 3rd party programok számától. iszonyat sok iphone van forgalomban (sztem lehet h több mint pda) egy meglehetősen fizetőképes réteg kezében. lesz itt kínálat rendesen. elég csak azt megnézni h hányan hekkeltek rá programot tök feketén eddig is. az a nagy kérdés h jobs mennyire cseszi szét a nagy lehetőséget. navigácó sztem nagyon hamar lesz rá - bár valószínűleg google motorral.
jobs nagyságrendekkel jobb előadó mint ballmer. de legalábbis nem viselkedik pszichopatakéntettől függetlenül nekem mindig egy sznob meleg elitista jut róla eszembe. nem szimpatikus
-
ZoZa™
senior tag
Az egyik ügyfelem a szakmában igencsak ismert szoftverfejlesztő és bemutató személy. Rengeteget utazik, ő inkább csak az országon belül, napi több órát telefonál. Telefonos PDA-ja volt, nem egy gagyibb fajta, navigálni is tudott, tipust direkt nem írok. Talán 3 hete cserélte le egy Nokia E61i messengerre. Az ő szavaival inkább nem méltatom a különbséget, maradjunk annyiban hogy ő azt mondta, inkább a notebookon jegyzetel, cserébe a Nokia megbízható és nem kell félni hogy mikor mi a francot fog csinálni munka közben.
-
NagyMesterB
tag
Nekem etenem van ami nem éri el a htc minőségét és mégse kell resetelgetnem, pedig raktam rá 40 megányi programot.
már majdnem egy éve megvan, de nem nagyon volt vele gondom, max olyasmi ami vmi béta kis progi volt, de egy unistall és kész.
Ezzel a hivásmegszakítással se találkoztam még. Szól a zene, bejövő hívás, zenét megálítja szépen , hívás rögzíti aztán mikor letettem zene folytatás. de ugyanezt navigácioval is onnan is rendesen vált.Félreértés ne essék nem isteníteni akarom a wm-et meg a wm-es pda-kat, érdemes megnézni hogy az utobbi 4 év alatt szinte semmit se fejlődtek, de azért nem kéne ilyeneket írni hogy aki használni akarja az nem fog ilyet venni.
Amugy a bestbuy egy iphone vas lenne linux oprendszerrel és wmhez található program elátotsággal, talán ezt tesztesíti majd meg az android, bár lehet még nem
-
rumos14
nagyúr
Zoza eddig egész jó dolgokat írtál, és még szimpatizáltam is veled ahogy a vmelyik iphone topikban a sok személyeskedésre nem vágtál vissza de ez a 2 hozzászólásod tartalmilag nagyon a béka hátsója alatt van. lehet hogy az elmúlt napokban történt veled vmi, nem tudom, de a propagandisztikus, a tényeket, valóságot figyelmen kívül hagyó, saját tapasztalatokat nélkülöző mondataid ijesztően buták.
-
ZoZa™
senior tag
Szerintem ezt te is tudod. Az SE W széria zenére kihegyezett modellekből áll, rengeteg jobbnál jobb van ott. Az iPhone egy komlett szórakoztató center a Walkmanekhez képest, azok csak a zenéről szólnak, ez meg a durva nettel és videóval múlja kicsikét felül azokat.
A W széria az mp3 lejátszó és a telefon együtt
Az iPhone egy teljes multimédiás lejátszó és telefon egyben.
-
Lortech
addikt
Még egyszer sem kellett eddig hiba miatt resetelni a pda-mat. 1.5 hónapja van meg, azóta jópár alkalmazást látott, első pda-m. Nem mellesleg alkalmazásokat fejlesztek rá, tehát van hogy 6-8 óráig csak build / deploy / install / uninstall a félkész programjaimmal. Nekem teljesen használható a kezelése egy 200MHz-es TI OMAP 850-es, nem éppen a leggyorsabb procival. Nem mondom, hogy tökéletes, korántsem az, de ahogy lefestetted a helyzetet, szvsz túlzás.
-
ZoZa™
senior tag
A WM-ről meg csak annyit hogy aki haszálni akarja valamire a készülékét az nem vesz olyat, de ezt nem kell elmondani senkinek sem akinek volt már a kezében ilyen dolog. Minél okosabb egy ilyen cucc, annál rémesebb kezelni. Lassú, akad, vagy csak egyszerüen szar kezelni. Esetleg felbontja a hívást beszéd közben.. Csúcs cuccok ezek!!
Aki szivatni akarja magát vegyen bátran ilyet!! Csak próbálja ki elötte, meddig bírja elviselni.
Minden szép és jó, juhú csomó program. Aztán felteszel hármat és már resetelsz is 10 percenként. Klasz dolog a mobil ablakos op.rendszer. Már ha müködik...Nemakarok soha többet ilyesmi készüléket. Ott a HTC Kaiser. Papíron mindent ver. Igen, papíron az N95 is navigál. A kaiser brutális hardverrel rendelkezik, jó lenne ha a szofver sem egy vacak táblázatszerü akármicsoda lenne. De még az is csak vánszorog a vason. WM és a sebesség szó nincs egy galaxisban. Nekem egyszer volt gyors, betüléptetéskor alig láttam mit nyomok. Éljenek a hosszú évek fejlesztései. Itt az iPhone. Talán egy év alatt gallyravágott mindekit a szoftverrel!!
Én mamár csak azt hiszem el amit látok jól müködni! -
ZoZa™
senior tag
Az iPhone egy hordozható lejátszó, ami telefonál. Rohadtul semmi több. Csinált más ilyet? Nem. Forradalmi? Már csak ezért is, holott lenne itt még pár dolog... Van rá igény? Igencsak! Sőt mindenki csinál valami hasonlót mert Apple rájött hogy ez valami marha jó cucc amiből dől a lé.
Navigáció? Ez nem PDA. Minek navigáljon egy mp3 lejátszó. Azt majd a WM 7 csinál neked.
Ez az első ilyen telefon és éppencsak nem tökéletes, erre itt a fél világ lehordja hogy ennyi telik tőlük? Ha valaki hát a tesztelő észrevehette volna hogy nem találkozott még hasonlóval... Már bocs de a nyomorék piacvezető 5 betüs márka milyen ujdonságot hozott a mobilvilágba?? Jha ezt mind.. Ez a Nokia világa és az Apple élete első cucca porig alázta a a többi fejlesztőket. Mindenkinek leesett az álla. Csak beköszöntek ide picit.. És már ez ekkorát szólt!!
Mi lesz a másodikkal? Ha cserélhető akksi, komoly kamera és HSPDA lesz benne,a többi gyártó lehúzhatja a rolót. És jöhet a Meizu vagy WM vagy maga a jóisten, mindenki iPhone-t akar majd venni.
-
rumos14
nagyúr
de, szerintem igenis lehet kimagasló eredményeket produkálni az emberek nagy többségének tetsző dizájnnal és erős marketinggel. most nem azt mondom hogy _csak_ ennek köszönheti az apple hogy a 10 évvel ezelőtti állapotához képest most "kicsit" jobban érzi magát, de negyon nagy részben ennek is.
én sem ragaszkodom a komplexitáshoz (leírni is alig bírom ezt a szót), de kicsit több tudást, funkciót és szabadságot várok el egy terméktől mint amit az iPod vagy iPhone nyújt.
ezzel a rablás témával nem is akarok foglakozni, mindegyik megéri a pénzét, mindegyik csak a profitot nézi, ennyi.
még kicsit jobban belegondolva hiába "nyílik meg" az iPhone, ha pl. maradnak ezek a buta hw-es megkötések. pl. miért nem lehet egy jól bevált BT-os gps-t rákötni? mikor lesz rá normális navigáció (lehetőleg iGo). nem értem, nem látja az apple a poternciált ebben? vagy amerikában most a youtube meg a google maps a trendi, ezzel lehet most leadni dolgokat? (válaszom: igen.)
igen, az ál-jófej, ál-"ő is olyan mint mi, közülünk való" egy elég jó leírás jobs-ra asszemha megnézek egy balmer videót, röhögök. ha megnézek egy jobs videót, egyrészt nyílik a bicska a zsebemben, másrészt fogom a fejem, hogy ennek megint mennyien be fognak dőlni. a hőháztartása viszont mérföldekkel jobb mint balmer-é
-
majom2
senior tag
sztem az apple "nagy" titka h minőségi ÉS mindenki által könnyen használható termékeket gyártanak, aztán jön még emellé a meglehetősen profi tartalomszolgáltatás. persze fontos a design meg a marketing is - amiben szintén jók -, de súlyos tévedés azt gondolni h pusztán ezzel (design&marketing) hosszú távon életben lehet maradni.
nincs mac-em nekem sem, sőt tíz éve még csak közelről sem láttam ilyesmit.
mindenesetre érdekes dolgok ezek... régebben nagyon szerettem a komplexitást, minél bonyolultabb volt valami, annál jobban szerettem - annak ellenére, hogy a (sokszor felesleges) komplexitás automatikusan hozta magával a problémákat is. mostanában már egyre inkább az az elvárás h a dolgok működjenek, és ebben nem kötök minimális kompromisszumot sem. funkcionalitás egyre kevésbbé, használhatóság egyre inkább lényeges. gondolom egy nem műszaki gondolkodású ember eleve inne indul...hát a fene tudja h rablás-e. ha a telefon jóvoltából a szolgáltató drágább csomagot tud eladni a vevőnek, akkor miért is ne részesedhetne a telefongyártó is az így keletkezett extra haszonból? szerintem nem teljesen megalapozatlan ötlet. gondolj bele, a szolgáltató a kisujját nem mozdítja meg ezért a plusszbevételért, ez a telefongyártó munkájának köszönhető. és a dolog működik: valami kimutatás szerint az átlagos iphone felhasználó minden más márkát(típust?) kenterbe ver adatforgalom alapján, tehát a szolgáltatónak mindenképpen nagy nyereség egy ilyen előfizető, egy ilyen telefon.
egyébként engem teljesen hidegen hagy a dolog, mivel sajnos sem apple, sem mobilszolgáltató részvényem nincs. de maga az ötlet sztem zseniális és tényleg elgondolkoztató.a vicces az, h már úgy is van program tonnaszám h meg sem nyílt a platform
én arra leszek kiváncsi, h az sdk alapból mennyi szabadságot ad majd, és h az így elkészült applikációt mennyire lehet szabadon felpakolni a gépre.
ballmer: sztem ő egy nagyon-nagyon agresszív és könyörtelen ember. én inkább tartom ilyesztőnek mint viccesnek. ja, az "ál-jófej kapitalista" elég találó.
nekem ez a developers új volt, köszi
én a majmos videót ismertem már régóta -
rumos14
nagyúr
amiben jók, az a dizájn (ízlés kérdése...) és a marketing. jójó, ez csak olyan fél vélemény, sosem volt apple termékem, iPod-okat próbáltam rövid ideig, Mac-et csak bótban nyomdkodtam.
nem mintha sajnálnám a teló szolgáltatókat, de egy ilyen rablás ötletet én annyira nem tudok díjazni.igen, hallottam az iPhone sdk-ról, akkor fog majd megváltozni a véleményem, ha lesz tonnaszám külsős progi.
visszatérve a jellemrajzokra, balmer egy vicces f@sz, jobs viszont egy veszélyesen gonosz ál-jófej kapitalista. sztem.developers: [link]
developers remix: [link]
remélem nem qrtam el a linkeket, érdemes megnézni az egyéb balmer videókat is -
majom2
senior tag
maga a cég nekem sem túl szimpatikus, de sajnos jó dolgokat csinálnak - másképp nem is lehetnének ennyire sikeresek. nameg van ott egypár vérprofi. mekkora ötlet volt például megfejni a szolgáltatókat - főleg h mindezt keresztül is tudták vinni. zseniális! 2 évig folyik a lé minden telefon után. ilyesztő, de erről szól a kapitalizmus. mindenki más megcsinálná ugyanezt ha megtehetné, ezért felesleges hibáztatni őket. állítólag kb 831 dolcsi így a tényleges ára az iphone-nak - emiatt olyan drágák a független EU példányok. miközben eddig minimum 2milliót eladtak már, de lehet h többet.
az egészben az a legviccesebb h elsősorban a többi gyártó impotenciája tette őket naggyá. a régi játékosok ültek a jó kis posványban, vakargatták a magukét, most meg kapkodnak össze vissza. azért megnézném h ballmer ma mit mondana abban az interjúban...gondolom azt te is tudod h lesz/van iphone sdk. februárra ígérték. valószínű 1 hét múlva erről is szó lesz és többet tudunk majd a részletekről.
mi ez a "developers"?
-
NagyMesterB
tag
6os vince miatt akkor nem lehet majd rá rakni régebbi gépekre? vagy nem ez fog majd gátat szabni neki
-
rumos14
nagyúr
nézd, szted egy kalap kaka, sztem meg nem. vszleg másban is eltér a véleményünk.
nekem vhogy messziről bűzlik ez az apple cég és az összes termékük, ez van. amíg az iPhone oprendszere nem nyílik meg úgy, olyan szinten a külsős szoftverkészítők számára mint a WM, addig egy röffenést sem ér számomra az egész.igazad van, lehet hogy nem lesz optimalizálás. 128 mb ram mellett végülis már egyáltalán nem vészes így sem a szitu.
a Balmer video belinkelésért viszont köszi
régen azt mondtam, hogy na ez egy hatalmas f@sz, most már csa azt, hog yvicces egy f@sz. azért nem szeretném ha ilyen főnököm lenne
developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers developers
-
majom2
senior tag
szeresd az iphone-t! nélküle ez a hír sem létezne! és hogy mit tud? éljenek a szemellenzők
btw, 1 hét múlva MacWorld! kiváncsi leszek mit kap elő a kalapból Jobs...
http://www.macworldexpo.com/conference_program/keynote -
Integra
titán
meglátásom szerint a májkroszoft nem akar ájfont, ahogy én látom, pont hogy az ájfont törik meg hogy végre valami alkalmazás is menjen rajta, ami az ms telefonokon, smartphoneokon, pda telókon már évek óta megy és ezernyi dolgot simán fel lehet tenni alá, használni etc...
mit tud az ájfon? telefonálni meg smst írni.
mindezt mennyiért is?
bravo az almásoknak meg azoknak akik megveszik.már alig várom hogy ezt a htc belegyömöszölje egy új procis vga kijelzős kaiser2-be..
ennyit az ájfónról -
majom2
senior tag
pedig a WM rendszerek felülete tényleg egy kalap kaka. gondolom egy kezem elég lenne a GUI-ra fordított munkaórák megszámlálására. win 95 kicsiben. és mikor is volt ez? 10 éve! piszkosul ráfért már erre a szegmensre az apple megjelenése. kár h erre az evolúcióra magától nem volt képes.
arra egyébként ne számíts h a MS optimalizálini fog. náluk bevallot stratégia h ilyet nem csinálnak. valahol őket igazolja h a hw-ek gyorsulása mindig tartotta a lépést a sw-ek lassulásával. memóriaszivárgás? majd megveszed drágábban a 128M-s modellt. különben is a hw gyártók sem halhatnak éhen.
a hírről: vicces és ugyanakkor szánalmas is ez a kétségbeesett éntelefon másolás. mindenesetre jó dolog h valami megmozdult.
http://www.youtube.com/watch?v=C5oGaZIKYvo -
wwenigma
Jómunkásember
Vajon WM07 menni fog MPx200-on, mint eddig az összes?
-
_Biztos_, h. fogok venni WM7-rendszerű PDA-t!
Tetszik!!!!! -
Bocha
HÁZIGAZDA
Szerintem mindkettőre szükség van. Sokan ódzkodnak a WM rendszerektől, mert valljuk be, nem túl felhasználóbarátok, pontosabban a laikus felhasználóknak nem barátai, a kicsit is hozzáértők már simán összehoznak maguknak egy gyors, stabil, használható rendszer - már ha jó gépük van. A Smartphone vonal viszont szerintem egy hatalmas tévedés, azaz nem is tévedés, de már évekkel ezelőtt ki kellett volna vonni a forgalomból - örülök, hogy ez most végre meg fog történni. Viszont örömteli újításnak látom azt is, hogy az új rendszer már X segédprogram feltelepítése nélkül is tökéletesen kezelhető lesz ujjal. A billentyűzárról és egyéb mókustvakításokról viszont inkább nem írnék semmit..
Rumos, gyanítom, hogy ezt is meg fogják oldani. Egyrészt mert új shell lesz, változtatnak a tárolókon, meg CE 6 kernelre fog épülni, nem 5.x-re. Másrészt mert enélkül esélyük sem lesz megnyerni azokat a felhasználókat, akik most iPhone-t nyomkorásznak.. -
rumos14
nagyúr
sőt, a wm2003-nál sem volt gondom a kezelőfelülettel.
nem is erre kellene gyúrni a MS-nak, hanem az erőforrásokkal való hatékonyabb bánásra. ne legyen memória szivárgás, ne legyenek rejtélyes belassulások. na _ez_ lenne forradalmi.
teszek én a mulitáccsra, sokkal egyszerűbb az iránygombokkal le/fel haladni olvasás közben és zoomolni egy képbe (mintha ezt olyan baromi soxor csinálná az ember).zoza, veled annyiban azért egyetértek, hogy jó lenne nem WM7-nek hívni.
-
ZoZa™
senior tag
Váá durva amikor már a Microsoft is az Apple telefonra akar hasonlítani
Nem, nem a multitács, hanem az egész rendszer ahogy kinéz, amennyire felhasználóbarátibb lett. Sokkal jobb! Elfogadnám amit egy nyomorúlt WM-rendszeres gépre sem mondtam még! Ez Nem WM7 hanem valami egészen új..
Simán átnevezném másnak. Ne WM7 legyen a neve ez megérdemel szebbet!
Örülök hogy elmozdultak a gyárak "errefelé", meg aztán talán végre befogják az ócsárolók is és rájönnek mitől forradalmi az iPhone.jójó.. befejezem
-
No-kia
addikt
nemúgy van ,hogy a kamerávallehet forgatni a teló kezelő felületét? azért hogy ne kelljen külön hardver rakni a pda-k ba. én úg ytudom
-
sztyui2
őstag
Jó cucc. Nagyon jó. Örüljünk, hogy iPhone által behozott multy touch-ot mindenki lemásolja. Végülis jó ez, de akkor nem szidja mindenki az iPhone-t, ha ezeket nem szidja. Végre talán sikerül a WM-nak is használható felületet létrehozni.
-
ithomas
őstag
"csak legyen minél több dolog, amiben előremutat, mert így csak köznevetség tárgya lehet.."
Miért a Win mobile 6.1 nem az?
Gyakorlatilag ugyanazt a tudást kiadják mint a sima 6-os verzió,azzal a hatalmas újitással,hogy új kezelőfelületet kap.
Még meg se jelent,de már most nevetséges az egész egy Iphone UI-hez képest!
Pedig ez lenne a lényeges(és majdnem hogy egyetlen) fejlődése. -
keszi
csendes tag
Én sem vagyok iPhone-buzi, nem is vennék, mert drága és felesleges nekem, de az első képről már az iPhone jutott az eszembe (közel teljesképernyős albumart, ráadásul a tavalyi MacWordon pont ezzel az albummal illusztrálta Steve Jobs, hogy mennyire "gyönyörű a teljes képernyőn"). Aztán a "kétujjas" megoldás is az Apple termékeire volt eddig jellemző, a virtuális billentyűzet meg már tényleg nem különbözik. A GoogleMaps-re kisértetiesen hasonlító Live Maps-re is érdemes felfigyelni, meg a Zune integrálására.
Akárhogyis nézzük ez egy az egyben egy iPhone Windows verziója az eddigi képek alapján, ami nem baj, csak legyen minél több dolog, amiben előremutat, mert így csak köznevetség tárgya lehet. -
Bárcsak valamikor lenne ilyen készülék, ami ennyire kihasználja a fizikai méretek adta lehetőségeket a kijelző méretét illetően!
-
DarkByte
addikt
Nem vagyok iPhone bolond, de azért itt van egy kis "utóíz"
Mindenesetre tetszik, maga a koncepció mobil és ez a UI stílus is jó.
-
kohi
tag
jövőre talán árulnak is olyan gépeket amit középkategóriába lehet sorolni és ezt futtatják
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest