- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csocsoszán
őstag
Megkértem a bootloader nyitó kódot! Még nem jött engedély. (Nekem nem volt egyszerű. Visszakérdez miután válaszoltál.)
Várakozom. -
kovacs65
őstag
-
k5.20
senior tag
válasz
csocsoszán #102 üzenetére
Ez nem rossz, de külön a screen-re kellene nyomni, hogy az a 40% mit takar órában, percben.
-
kovacs65
őstag
válasz
csocsoszán #94 üzenetére
Antutu: YT-n szinte mindnek 125K körül.
-
-
kovacs65
őstag
válasz
csocsoszán #94 üzenetére
-
csocsoszán
őstag
Nem is láttam a másik topikot!
linket dobna valaki? Köszönöm!
Megnyugodtam! Teljesen originált fóliázott darabot kaptam. Vszeg ezért gyári romos.
Nagy nehezen küzdöttem fel a play-t, meg a szinkronizálást! Baiduval jött le. (Simán nem telepítette!)
Az antutu mindenkinek ilyen kevés? -
kovacs65
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #92 üzenetére
Ne érdekeljen.....
Vegyél egyet! -
-
kovacs65
őstag
válasz
csocsoszán #90 üzenetére
Hurrá!
Vége megkönnyebbültél?
Érdekes az enyém global stabil MIUI-val jött ugyanonnan.
Sőt a "Telefonról menüben" van egy "MIUI Hungary" felirat is.Szerintem döntsük el, hogy melyik topikot használjuk, mert így mindkettőt kettőt nehezebb figyelni.
-
babosmiki
addikt
válasz
csocsoszán #88 üzenetére
Gratula, üdv a klubban!
-
csocsoszán
őstag
Kézbesült!(mikor megláttam.
) Spemall-tól vettem.
Mate 8 is szép de ez még annál is szebb. Írtam a már, hogy a mate is elég erős és gyors, nekem. A szépség a kijelző ami nekem most számítana. Na, elégedett vagyok!
Ez már nem a kicsik közé tartozik kijelző! Jók a színek és fényerő is van bőven.
Csináltam kicsomagolós videót. De telefonnal, már épp befejezni akartam volna mikor rám írtak! Azt hittem megütt a guta, mert ilyenkor ugye leáll a videó.
Na mind1.
Gyári Kínai rom van rajta 4 nyelv választással. Három pálcika pálcika székláb, és egy englis. Kicsit örülök, hogy nem global rommal kaptam. Teljesen originál volt a csomag! (Felraktam a play-t de ez így még nem az igazi.
(Az kicsit zavar, hogy 150-es antutu helyett csak 113-at csinált.)
Amitől kicsit tartottam a telefonbeszélgetés hang. Elfogadható! Érzem, hogy rezeg kicsit masszírozva a fülem, olyan közepes a hangminőség.
Csak javasolni tudom a vételt! (Egy samunál szt. többet ér!)
Úgyhogy öröm és bódógság! -
janosgal
tag
válasz
csocsoszán #84 üzenetére
Várjuk a tesztet. Előre is köszönjük!
-
csocsoszán
őstag
http://www.tek.no/artikler/test-xiaomi-mi-mix/364875/2[link]
Érdekesség! -
válasz
csocsoszán #84 üzenetére
Sok Sikert! -
csocsoszán
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #82 üzenetére
Elkészítjük a tesztet!
Bodrik11 ígért segítséget!(Ő beszokta tartani amit ígér!
)
Kicsomagolást is fel kell venni (a paypal reklamáció végett is! Spemall-nak is kell.).
De a teszt miatt kell egy pár nap amíg kicsit átnézem!
Videót is össze kell hozni! Arról ne beszéljünk, hogy ez lenne az első! -
válasz
csocsoszán #81 üzenetére
Szerintem ha ír valaki Mix tesztet, ott garantáltan lesztek páran.
-
csocsoszán
őstag
Leszünk itt valamikor sokan?
Kicsit lankadt ez a topik
-
csocsoszán
őstag
Egyértelműen igazad van! (De sötétben a legritkább esetben fotózom)
Az pl. érdekelne raw működik e?
Ha global romod van lehet sosem lesz OTA frissítés.
Viszont azt fontosnak tartom leírni, hogy a Kínaiaknak (nem csak!) maguk felé szokott hajlani a kezük! Ez azt jelenti, hogy a kínai romok jobbak (mate 8 tapasztalat). Másként használják a partíciókat, több funkció, engedélyezve van a telefonbeszélgetés felvevő funkció alapban, előbb jönnek a frissítések több jön......stb. -
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #78 üzenetére
Gondolom már várod
Konkrét hibába még nem futottam bele a ROMot illetően, bár a launchert én az első napon lecseréltem. Frissítés még nem jött rá, mióta megvan. Egyelőre én még nem is rootoltam, de ami késik, nem múlik.
Egyébként visszatérve a képekre, még nézegettem egy kicsit őket, és a Mate8-at csak jó fényviszonyok esetén veri, 'low light'-nál már egyértelmű a Mate8 fölényeDe majd kipróbálod, ha megjön. Én is úgy vettem amúgy a mixet, hogy tisztában voltam a fotós hibáival, tudtam, hogy nagy visszalépés lesz. Valamit, valamiért...
-
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #72 üzenetére
Teljesen jogos, a kép bemásolásánál már valamiért Mate9-re váltottam
Sorry.
Mate8-al valóban az a helyzet, amit írtál.
Ettől függetlenül, szomorú, hogy csak a Mate8-at veri. Az sajnos nem nagy teljesítmény.Számomra a lényeg, hogy a csúcskategóriától bizony messze van.
-
csocsoszán
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #75 üzenetére
Sajnos még egy két hetet várnom kell, hogy személyesen meggyőződjem a mix képességeiről. Úton van.
06:18:00Sorting in progress at local branch,Remark: item ready for despatch
06:16:00Arrived at Depot.
01:02:29The item has been departure the transport center of SF.
01:00:33The item has been arrival the transport center of SF.
Aztán ki fogom "vesézni". A saját tapasztalatom a fontos, mivel nekem kell élni vele.
Azért a tapasztalatom azt mondja, hogy javítottak a mate 8 kép minőségén, de csodák nincsenek. Írtam nekem nem is a fotó a legfontosabb.
Készítek majd teszt videót, remélem segítek másnak a választásban. (Kicsit más szempontokat is előtérbe helyezek, pl. a füles hang. Nekem fontosak s fejlesztői romok... stb. -
válasz
csocsoszán #74 üzenetére
Tudom, nem is nagyon neked szólt az üzenet.
Egyébként pont az eltérő értékek miatt nem szeretem az ottani tesztet. -
csocsoszán
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #73 üzenetére
A gsm arénának az összehasonlító képéről beszéltünk! Arról volt szó, hogy a mix nem üti meg közel sem a mate 8 képét. Nem a Mate 9-ét!
"Én most nem az én Mix-em képeivel hasonlítottam össze, hanem a GSMarena belinkelt oldalán található képekkel. Finoman szólva van különbség a Mate8 és a Mix között."
Erre írtam ezt.
"Megnéztem! A mixen a felirat szépen olvasható, a matén olvashatatlan. (Lincoln-nál)
Remélem javulni fog."
Nézd meg az utána behelyezett képet. Amin jól látszik, hogy a mate 8 felbontása rosszabb.
Remélem mindenki látja. -
Nem akarok beleszólni a vitátokba, de ha már itt linkelgetitek a képeket, állapodjatok meg abban, hogy a Mi Mix képeinek melyik verzióját nézitek, mert így csak egy üres vita a Duna két partjáról.
Segítek: a magas ISO érték több zajjal jár. Ajánlott egységesíteni az értékeket.
-
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #70 üzenetére
Mixnél szépen olvasható, Mate 9-nél olvashatatlan? Komolyan mondom el sem hiszem, amit írsz
Mármint ne vedd személyeskedésnek, de tényleg. Remélem csak elírás. Itt van a kép, felül a Mix, alatta a Mate9, legalul az S7. Ha ebből te azt látod, hogy a Mix képe jobb, mint a Mate9-é, akkor én ezennel feladom
-
csocsoszán
őstag
Megnéztem! A mixen a felirat szépen olvasható, a matén olvashatatlan. (Lincoln-nál)
Remélem javulni fog. Nekem a kijelző fontosabb, mivel sokat nézek filmet.
Szinte mindent telefonon csinálok, a laptopot alig kapcsolom be.
470 nit kicsit kevésnek tűnik! A matéé több papíron, viszont napfényben kevés! Ez aggasztóbb számomra. Meg a fehér az tényleg fehér e. A matén van színhőmérséklet beállító. Itt a fehér az fehér.
És még a hifi hangminőség fontos számomra. ("Rendes" fülessel!)
Úton van a készülékem hamarosan kiderülnek ezek a dolgok!
A global rom érdekel még! Arra bizony nem érkezik OTA. -
NovakX5
csendes tag
válasz
babosmiki #67 üzenetére
Én most nem az én Mix-em képeivel hasonlítottam össze, hanem a GSMarena belinkelt oldalán található képekkel. Finoman szólva van különbség a Mate8 és a Mix között.
Egyébként lehet szépíteni, ha Neked megfelel, és elégedett vagy, az örömteliSzerintem maximum átlagos középkategóriás képeket készít. Mondom ezt saját tapasztalatból, van mihez hasonlítsam.
Nálam egyébként Android verzió: 6.0.1 MXB48T, MIUI verzió: 8.0.7.0.0 Global 8.0 -
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #64 üzenetére
A hang szerintem teljesen rendben van. Kicsit célozni kell vele, de ez a hagyományos hangszóróra is igaz. Nekem a hangerő is elég, sőt nem is maximumon használom.
Visszatérve a képminőségre, a Mate 8-at távolról sem hozza. Monitor vagy TV-től függetlenül ha a belinkelt oldalon egymás alá teszed őket, és megnézed mondjuk Lincoln állán a szakállt... Mate 8 elfogadható kategória, a Mix-nél csak egy fekete pacát látsz a zajban. De ugyan ez igaz a középen lévő színes pálcákra is, nézd meg, hogy a Mix milyen durván elmossa, még a Mate 8-hoz képest is... Pedig a Mate 8 azért szintén nem a csúcsa a mobilos fényképezőknek. -
csocsoszán
őstag
Biztosan igazad van! Azt azért megjegyezném, hogy jó TV-n vagy jó monitoron nézd!
Mindjárt kissé megváltozik a véleményed! Erről a topikunkban voltak eszmecserék!
Viszont mivel nekem a kamera másodlagos, és ha megüti a mate 8 szintjét, már elég lesz!
Inkább a beszélgetés hangjától félek! -
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #62 üzenetére
Nem tűnik olyan rossznak? Válaszd ki a Mix alá mondjuk a Samsung S7-et, és 'Low Light' képet, majd húzd a nagyított részt a bal felső negyedben látható térképre. Utána erősítsd meg, hogy nem tűnik olyan rossznak
Még nézegettem egy kicsit, és egyébként a Mate8-nál is gyengébb a Mix. Nem kicsit. Kizárólag a 'Good Light' megvilágítás esetén hoz elfogadható képeket (ahogyan írtam is). De a tapasztalatom is azt mutatja, és a linkelt teszten is az látszik, hogy ha verőfényes napsütésnél egy fokkal borúsabb az idő, már elkeserítő a végeredmény. Már az a tény önmagában sokat elárul, hogy a tesztben az S7 ISO200-as, a Mix ugyanolyan megvilágítás mellett ISO2000-es érzékenységet használ. Azt hiszem ezt mindent elmond.
Persze ha az ember kevésbé érzékeny a fényképek minőségére, akkor azért használható, csak rettenetesen messze van az élmezőnytől. Minőségben egyértelműen középkategória (bár ha az A5 (2016)-ot is annak vesszük, akkor még az alatti). -
csocsoszán
őstag
[link]
http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone1=8400&idPhone2=7239
Sziasztok! Nekem most mate8-am van.
Ami szerintem jó képeket készít!
Itt az összehsonlításban, nem tűnik ez a mix olyan rossznak! -
beg
veterán
Az ember azt hinné, hogy tanulnak egyesek az intő, figyelmeztető jelekből. Nem így történt. Kár érte. Nagy csalódás.
-
NovakX5
csendes tag
Legyen itt egy ellenvélemény is;
szintén egy hete van a kezemben a készülék, de a kamera az minden, csak nem jó. Gyakorlatilag egy kategória párom Samsung A3 2016-osával. Verőfényes napsütésben elmegy, bár S7 Edge után azért bőven csalódást okoz így is. Ahogy csökken a fény, úgy hatványozottan romlik a minőség is, az eleve nem túl kiemelkedőhöz képest. Lassú, bizonytalan fókusz, a végén rengeteg zajjal. A látványos zajhoz egyébként még sötét sem kell, elég egy fényesnek számító nappali napközben (átlagos beltér), és már elvérzett a dolog. Videózás közben körülbelül 1-2 másodpercenként végigmegy a teljes fókusztartományon, ha kell, ha nem, ami a kész videót visszanézve igen zavaró (telefonon visszanézve még elmegy, nagyobb kijelzőn, TV-n, már rendkívül irritáló). Az optikai képstabailizátor hiánya pedig szintén nem javít sem a videók, sem a képek minőségén
S7 Edge-ről váltottam, féltem, hogy ekkora méretben kevés lesz a FullHD-nál épp, hogy nagyobb felbontású kijelző, ez viszont pozitív csalódás volt. A kijelzővel nagyon elégedett vagyok, színek, élesség és fényerő terén is. Itt nincs hiányérzetem.
Egyébként a kamera nem használhatatlan -félreértés ne essék-, de az S7 szériától nagyon messze van. Sőt még az S6-tól is. Ha lecserélem majd a Mixet, egész biztosan a kamera lesz az oka.
Ettől függetlenül gyors, szép készülék, kiváló üzemidővel (7 óra feletti kijelzőidőt spórolás nélkül hozza). Melegedést is eddig egyedül navigáció közben tapasztaltam, pedig éjszaka mentem vele, töltés nélkül. -
babosmiki
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #51 üzenetére
Valahol el kellett férjen az a majd 6,5 colos kijelző..
Élőben nem sokkal nagyobb mint az S7 edge, de a kijelző, na ott látszik a különbség.. -
-
babosmiki
addikt
Közben kiderítettem.
A CECT shop csinál minden mobilnál egy vizsgálatot, csak így küldik el, hogy biztosan rendben legyen. ( németek ) Igen, simán egy kisebb 6"-os mobillal vetekszik a mérete..#45: simán kezelhető egy kézzel is, több segéd is van hozzá a mobilon és tényleg nem vészes a mérete, sőt kisebb mint a Galaxy A9-em volt..
az eu-s MIUI meg szinte semmiben sem tér már el a stock androidtól, max hozzátesz jó dolgokat!#49: nem tudom te milyen MIUI-t láttál, de ez egyáltalán nem ilyen mint amiket te leírtál...
S7 edge mellett:
-
Sebhelyes
senior tag
Nem tetszik, mert az iOS mániájuk sajnos nemcsak a kinézetre terjed ki, ami orvosolható lenne, hanem az összekutyult beállításokra, ami miatt 3-4 helyen kell keresni mindent, meg erőforrás managementre is, ami miatt mondjuk képernyőfeloldáskor kapok meg értesítéseket 2 órával előbbről, mivel épp nem méltóztatik futtatni mondjuk a Gmailt a háttérben az X helyen végzett beállítások (autostart permission, lock in memory stb.) meg a 3GB RAM dacára, mert ...csak. Persze a MIUI appok gyönyörűen futnak mindig, a MIUI Forum app spamek ...izé akciós értesítések sosem késnek
-
Sebhelyes
senior tag
Jó ez a kütyü ha valakit nem zavar, hogy mindig 2 kézzel kell használni. A kis kínaiak a hangszóró kérdést is megoldották, nem úgy, mint a Sharp, aminél az fosch volt. Teljesítmény ott van, képernyőidő is elfogadható ekkor képernyőhöz, az egy buktató a MIUI
-
Upo
addikt
válasz
babosmiki #43 üzenetére
Megnéztem a videót. A kezdeti beállítások nem az eu rom miatt nem jelentek meg, hanem mert már valaki megcsinálta, és nem tudni hogy még miket állítgatott. Én biztos egy factory resettel kezdtem volna, saját telókon mindig azzal kezdem.
Amúgy nagyon ott van a teló. Nem tudsz esetleg valami ismertebb telót mellé tenni egy kép erejéig? Talán még a nexus6-nál is kisebb, pedig a képernyő nagyobb a mixen. -
Upo
addikt
Itt is van, és kiegészítők is hozzá.
-
dementor
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #40 üzenetére
Pontosan ez lenne a logikus üzletmenet. Úgymond megszondázzák a piacot.
-
-
meganers
csendes tag
válasz
PhilBrick #32 üzenetére
Pontosan. A Xiaomi alelnöke pedig a napokban azt mondta, hogy semmit se keresnek a telefonokon. Szóval ez (a telefon) valószínűleg marketingfogás - egy kicsit ötletesebb, mintha óriásplakátokon hirdetnének.
-
dementor
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #31 üzenetére
Ha jelzik, hogy folyamatosan kapható a készülék, csak több a várakozási idő a szokottnál akkor teljesen rendben van.
-
wolfman
veterán
Eleve ez egy új koncepció, nincs káva, pontosabban picike, nagy felületű kijelző, érdekli őket, hogy mennyi ember lesz rá vevő. A samsung hajlított kijelzője sem csúnya, de ennek ellenére megosztja a vásárlókat.
babosmiki: Teljesítményre mit mondasz rá ennyi idő után? Mennyire lehet megakasztani, belassítani?
-
-
-
PhilBrick
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #31 üzenetére
Szerintem az 3 nullával kevesebb(1,7 milliárd) és bevétel, nem nyereség.
-
-
válasz
johnny500 #10 üzenetére
Sokaknak nem okoz problémát a B20 hiánya,de ez szolgáltató függő.Ha mondjuk valaki Telekomos,az vidéken gyakorlatilag b@szhatja a mobilnetet,Sok helyen ahol nincs 4G ott csak 2G van,Telekom sose volt 3G szempontjából túl nyerő.Pl errefelé (dél Fejér) szinte nincs is 3G,a Telekom 800MHz beröffentése után lett csak notmális mobilnet mindenhol.
De ezt már vagy egy csomó Xiaomi cikk alatt kitárgyaltuk. -
babosmiki
addikt
Tesztre nincs időm, de pár eddigi tapasztalatot szívesen megosztok!
Élőben gyönyörű készülék, de vigyázni kell rá! Az akksi brutális, az első töltés után több mint 2 napot ment, 6 óra kijelző idő mellett! Magyar nyelv van!
Telefonáláskor az új hangszóró nélküli technika teljesen rendben van, bőven elegendő a hangerő és a minőség is! Kicsit más, ennyi. A kamera teljesen ok, gyenge fénynél kevés kicsit.. A többit inkább nézzétek meg: [link]
-
-
-
babosmiki
addikt
Én már péntek óta boldog tulajdonosa vagyok ennek a "megvehetetlen" készüléknek...
-
citkar
addikt
válasz
Depression #12 üzenetére
Vagy tényleg nincs rá szüksége. Bizony létezhet ilyen lehetőség is.
-
Most tudatosult bennem, hogy relatíve milyen olcsón adják a Mixet.
Persze, hogy viszik, mint a cukrot. -
Venyera7
senior tag
Várok addig, amíg teli nem lesz a polc, ami jót tesz az áraknak ès èn is veszek egyet, talán február környèkèn már lesz is egy.
-
Pubszon
veterán
38
-
wolfman
veterán
Úgy látom a következő készleteket ugyanazzal a kamu fotóval akarják kiüríteni.
-
no more
veterán
töretlen az érdeklődés (nem úgy, mint a kijelző)
Ezen felnevettem!
-
johnny500
tag
Ez a B20 probléma hol, kinek okoz és milyen problémát?
Debrecenben lakom szoktam járni vidékre is a környéken sehol nem érzem a b20 hiányát.
-
citkar
addikt
Mindenhol azt olvasom mennyi idő alatt fogyott el. Viszont sehol sem leltem arra, hogy mégis mennyi fogyott ilyen gyorsan, erről tud valaki információt?
-
Norb€€€
aktív tag
Nem tudom mennyire szándékos, de marketing szempontjából igen csak jó fogás. Nem lenne annyira exkluzív, ha bármikor be lehetne rendelni. Így még az is megpróbál rácsapni, akinek amúgy esetleg nem kellene feltétlenül, ill. a hírportálok is írnak róla egy-két sort minden héten
-
->Raizen<-
veterán
Kapós kis telefon, szerintem elfogadnék egyet, csak nem lenne kedvem kivárni amíg megérkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Motoros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest