- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #78 üzenetére
Gondolom már várod
Konkrét hibába még nem futottam bele a ROMot illetően, bár a launchert én az első napon lecseréltem. Frissítés még nem jött rá, mióta megvan. Egyelőre én még nem is rootoltam, de ami késik, nem múlik.
Egyébként visszatérve a képekre, még nézegettem egy kicsit őket, és a Mate8-at csak jó fényviszonyok esetén veri, 'low light'-nál már egyértelmű a Mate8 fölényeDe majd kipróbálod, ha megjön. Én is úgy vettem amúgy a mixet, hogy tisztában voltam a fotós hibáival, tudtam, hogy nagy visszalépés lesz. Valamit, valamiért...
-
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #72 üzenetére
Teljesen jogos, a kép bemásolásánál már valamiért Mate9-re váltottam
Sorry.
Mate8-al valóban az a helyzet, amit írtál.
Ettől függetlenül, szomorú, hogy csak a Mate8-at veri. Az sajnos nem nagy teljesítmény.Számomra a lényeg, hogy a csúcskategóriától bizony messze van.
-
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #70 üzenetére
Mixnél szépen olvasható, Mate 9-nél olvashatatlan? Komolyan mondom el sem hiszem, amit írsz
Mármint ne vedd személyeskedésnek, de tényleg. Remélem csak elírás. Itt van a kép, felül a Mix, alatta a Mate9, legalul az S7. Ha ebből te azt látod, hogy a Mix képe jobb, mint a Mate9-é, akkor én ezennel feladom
-
NovakX5
csendes tag
válasz
babosmiki #67 üzenetére
Én most nem az én Mix-em képeivel hasonlítottam össze, hanem a GSMarena belinkelt oldalán található képekkel. Finoman szólva van különbség a Mate8 és a Mix között.
Egyébként lehet szépíteni, ha Neked megfelel, és elégedett vagy, az örömteliSzerintem maximum átlagos középkategóriás képeket készít. Mondom ezt saját tapasztalatból, van mihez hasonlítsam.
Nálam egyébként Android verzió: 6.0.1 MXB48T, MIUI verzió: 8.0.7.0.0 Global 8.0 -
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #64 üzenetére
A hang szerintem teljesen rendben van. Kicsit célozni kell vele, de ez a hagyományos hangszóróra is igaz. Nekem a hangerő is elég, sőt nem is maximumon használom.
Visszatérve a képminőségre, a Mate 8-at távolról sem hozza. Monitor vagy TV-től függetlenül ha a belinkelt oldalon egymás alá teszed őket, és megnézed mondjuk Lincoln állán a szakállt... Mate 8 elfogadható kategória, a Mix-nél csak egy fekete pacát látsz a zajban. De ugyan ez igaz a középen lévő színes pálcákra is, nézd meg, hogy a Mix milyen durván elmossa, még a Mate 8-hoz képest is... Pedig a Mate 8 azért szintén nem a csúcsa a mobilos fényképezőknek. -
NovakX5
csendes tag
válasz
csocsoszán #62 üzenetére
Nem tűnik olyan rossznak? Válaszd ki a Mix alá mondjuk a Samsung S7-et, és 'Low Light' képet, majd húzd a nagyított részt a bal felső negyedben látható térképre. Utána erősítsd meg, hogy nem tűnik olyan rossznak
Még nézegettem egy kicsit, és egyébként a Mate8-nál is gyengébb a Mix. Nem kicsit. Kizárólag a 'Good Light' megvilágítás esetén hoz elfogadható képeket (ahogyan írtam is). De a tapasztalatom is azt mutatja, és a linkelt teszten is az látszik, hogy ha verőfényes napsütésnél egy fokkal borúsabb az idő, már elkeserítő a végeredmény. Már az a tény önmagában sokat elárul, hogy a tesztben az S7 ISO200-as, a Mix ugyanolyan megvilágítás mellett ISO2000-es érzékenységet használ. Azt hiszem ezt mindent elmond.
Persze ha az ember kevésbé érzékeny a fényképek minőségére, akkor azért használható, csak rettenetesen messze van az élmezőnytől. Minőségben egyértelműen középkategória (bár ha az A5 (2016)-ot is annak vesszük, akkor még az alatti). -
NovakX5
csendes tag
Legyen itt egy ellenvélemény is;
szintén egy hete van a kezemben a készülék, de a kamera az minden, csak nem jó. Gyakorlatilag egy kategória párom Samsung A3 2016-osával. Verőfényes napsütésben elmegy, bár S7 Edge után azért bőven csalódást okoz így is. Ahogy csökken a fény, úgy hatványozottan romlik a minőség is, az eleve nem túl kiemelkedőhöz képest. Lassú, bizonytalan fókusz, a végén rengeteg zajjal. A látványos zajhoz egyébként még sötét sem kell, elég egy fényesnek számító nappali napközben (átlagos beltér), és már elvérzett a dolog. Videózás közben körülbelül 1-2 másodpercenként végigmegy a teljes fókusztartományon, ha kell, ha nem, ami a kész videót visszanézve igen zavaró (telefonon visszanézve még elmegy, nagyobb kijelzőn, TV-n, már rendkívül irritáló). Az optikai képstabailizátor hiánya pedig szintén nem javít sem a videók, sem a képek minőségén
S7 Edge-ről váltottam, féltem, hogy ekkora méretben kevés lesz a FullHD-nál épp, hogy nagyobb felbontású kijelző, ez viszont pozitív csalódás volt. A kijelzővel nagyon elégedett vagyok, színek, élesség és fényerő terén is. Itt nincs hiányérzetem.
Egyébként a kamera nem használhatatlan -félreértés ne essék-, de az S7 szériától nagyon messze van. Sőt még az S6-tól is. Ha lecserélem majd a Mixet, egész biztosan a kamera lesz az oka.
Ettől függetlenül gyors, szép készülék, kiváló üzemidővel (7 óra feletti kijelzőidőt spórolás nélkül hozza). Melegedést is eddig egyedül navigáció közben tapasztaltam, pedig éjszaka mentem vele, töltés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest