- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
Áramkereskedővé akar válni a Google
van még kérdés?
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #175 üzenetére
adóbevallás tudtommal már megoldott Linuxon. az a rakás streaming videó is érdekelne. egyedül Silverlight-ról tudok, ami nem működik Linuxon, de ha jól tudom, azt is fejlesztik már. (ha meg valami ActiveX-es baromságra gondolsz, akkor talán az oldal szerkesztőjén verd le a port, ne az általa használt technológia kitalálóján.)
-
moonman
titán
"A '90-es években a Microsoft egy olyan licencet talált ki, amelynek során a számítógépgyártók kötelesek voltak fizetni egy MS-DOS licencért, még akkor is ha egy másik operációs rendszerrel működött a számítógép."
ez nagyon érdekelne, tökre kíváncsi lennék, hogy lehet pénzt kérni azért, amit el sem ad az ember.
amúgy fasza, hogy megint a 15-20 évvel ezelőtti dolgokra emlékezünk, de attól, hogy olcsó meg sokat lehet kapni belőle, még nem lesznek monopol.
-
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #168 üzenetére
"A Microsoft nem monopol cég?"
nem. most mondd meg."A Unix/BSD/Linux/egyéb GNU project-ek ~1%-os arányához és az Apple 9%-ához képest akkor minek kéne nevezni?"
piacvezetőnek. (az Apple amúgy jó lesz max 6%-nak is.)"Monopol mert sok területen nem tudod megkerülni, hogy ne másik OS-t használj, mivel számos saját szabványával (pl. DirectX) rá vagy kényszerülve, hogy ne tudj például játékot futtatni Windows-on kívül máson."
a játékon kívül tudsz még mondani valami nélkülözhetetlen dolgot, ahol nem lehet kikerülni?"Régebben voltak OpenGL alapú játékok azok elfutottak más OS-en is."
persze, feltéve, hogy másik OS-re is megírták őket. attól, hogy OpenGL, nem lesz rögtön platformfüggetlen. (ez amúgy aranyköpés szagú volt)"De említhetnénk a tervezőprogramoknál is az Autodesk és a Microsoft "közösködését"."
említhetnénk, csak semmi értelme nem lenne. Autodesk ugyanúgy fejleszt Apple-re is elég erőteljesen."Monopol szó nem azt jelenti, hogy másik alternatív rendszerek nem léteznek"
valóban nem, azt jelenti, hogy nem választhatod őket. -
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #167 üzenetére
"Microsoft is elég sok minden erős mégsem lett világvége."
senki nem mondta, hogy világvége lenne, de a Microsoft nem az adataimból él, hanem a pénzemből. ha nem adom oda neki, tönkremegy.
-
moonman
titán
egyetértek az előttem szólókkal, de az azért tökjó, hogy amíg Google-ről (meg nagyjából mindenki másról) van szó, addig fúdeklasz, lehetőség, meg ingyenes, de ahogy a Microsoft kerül a képbe, kényszerítés, terror és mocskos üzlet válik az egészből.
szeinted a Google a két szép szeméért kerül be az összes böngészőbe, mobil OS-be, az összes weblapra? vagy valami pénzek ott is mozognak esetleg...?
-
moonman
titán
válasz
fordfairlane #154 üzenetére
pontosan. csak ugye szokás kapásból, látatlanban az "átlag" márkás gépek fölé helyezni, csak mert Apple-nek hívják. hát szerintem meg egy business HP vagy IBM simán bucira ver egy MacBook-ot minőségben és anyaghasználatban.
(igaz, nem aluminiumból van a gépház, de magnézium-ötvözetből
)
-
moonman
titán
"egy dokkoló meg egy szép nagy és jó minőségű monitor"
pontosan, nálam is ez a felállás.
és még csak nem is vagyok grafikus.
-
moonman
titán
válasz
fordfairlane #150 üzenetére
csak azok legalább valóban luxus-autók és nem közönséges autók luxusként eladva.
-
moonman
titán
"Azért rakj egymásmellé egy Apple-t meg egy akármit van külömbség ránézésre is."
van, az Apple buzis."Kiemelném a kiváló kijelzőket, ezért is szeretik a grafikusok/fotósok (igaz mások is tudnak hasonlót, notik között nincs tudtommal jobb)."
annyira kiváló, hogy a fél Mac-társadalom lázad, amiért megszűntették a matt képernyőket és ezt a szar tükröződőt erőltetik. a törött kijelzővel érkező iMac-eket és iPod-okat most hagyjuk. -
moonman
titán
azért én nem misztifikálnám túl az "Apple-minőséget" sem, ugyanolyan Intel* és ATi alkatrészekből van, ugyanaz a szar (esetenként a dizájn rovására még gyengébb) minőségű műanyag az egész. nem véletlen, hogy az utóbbi időben egyre több törött, repedt, leégett, stb. Mac-ről, iPod-ról, satöbbiről olvasni. a Snow Leopard pedig nagyon jól megmutatta, hogy szar szoftvert bizony ők is tudnak írni.
szóval ha valaki a "minőséggel" jön az Apple szóba kerülésekor, arra én csak legyinteni szoktam.
*az is vicces ugyebár, hogy a PowerPC-időszakban mit össze szapulták az Intel platformot, aztán amikor ők is váltottak, hirtelen minden gépük 3x gyorsabb lett a PPC-nél.
-
moonman
titán
válasz
Speeedfire #131 üzenetére
gondolom, mivel japán animéről van szó és a film saját maguknak üzenet.
-
moonman
titán
"Meg nem lattam olyat, amikor a user jart volna jol."
akármennyire is nem szívlelem az Apple-t, ezzel vitatkoznom kell. nézd meg, melyik gyártó felhasználói a legelégedettebbek a termékkel. jó, hogy többségük buta, mint a sár az egészhez, de ez azért elárul valami. azt kapják, amire szükségük van, egy hüjebiztos, (hétköznapi módszerekkel nagyjából) elnyűhetetlen, ellenben - vagy épp ezért - végletekig zárt rendszert, ami viszont működik.
és akár tetszik, akár nem, ebbe az irányba halad a Windows és bizony - ha meg akar élni -egyszer majd a Linux is.
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #127 üzenetére
ajánlom még megnézésre e témában a Vexille-t, no meg a Matrix-ot.
-
moonman
titán
Hotmail-t kétféleképpen tudod IMAP-ként (igazából https sync) használni:
Windows Live Mail - ez alapból így csinálja.
Outlook Connector - az Office-os Outlook-hoz. -
moonman
titán
ja lehet, hogy félreérthető volt, a youtube-nál is a kommentekre értettem. maga a videóportál jó dolog, csak most már az is egyre inkább tele van önjelölt faszkalapokkal, nem is tudom, hány teljesen értelmetlen, debil, idióta videó van már ott is, úgy kell keresni az érdekes, normális tartalmakat.
a blog tudom, hogy hivatalosan webkettes dolog, de ezzel indult az egész és - a hulladékot leszámítva - sokkal értékesebb dolognak tartom, mint az összes többit.
-
moonman
titán
válasz
julius666 #117 üzenetére
"Egyébként vannak igenis jó blogok."
én a blogot sosem számítottam webkettőnek, és igen, remek blogok vannak, én is nem egyre fel vagyok iratkozva.
a facebook meg twitter és társai viszont véleményem szerint a web hulladékai. (de ide sorohatjuk pl. a youtube és híroldalak kommentjeinek 98%-át is.)
-
moonman
titán
válasz
Speeedfire #107 üzenetére
-
moonman
titán
válasz
julius666 #104 üzenetére
és ha erre most azt mondom, hogy undorodom az egész webkettőtől, akkor megint én vagyok a szemellenzős, maradi antigoogle-harcos.
mindenesetre, ha ez minden jó, amit a Google-től kaptunk, akkor kösziszépen.
Google Earth egyébként egyik kedvenc PC-programom, szóval ezzel nem vitatkozom.
állati klasz.
-
moonman
titán
"Tudtommal a java a megtestesült platform függetlenség (költői túlzással)."
méghogy nem vagy eltájolva./vicceskedés off: a Java minden, csak nem platformfüggetlen, ilyen dolog - tapasztalataim szerint - konkrétan nem létezik. viszont ha ők kizárólag Java fejlesztéssel foglalkoznak és ahhoz vettek Windows-t, akkor tényleg érdekes cég.
-
moonman
titán
"Szerintem inkább az az ovis érveléstechnika, hogy:
''namost email, térkép google előtt is volt.''miért, nem volt?
"Nyílván moonmannel szemben meg nem kell magyaráznom, hogy miért az ms-t hoztam fel."
nem ártana, ugyanis nem vagyok sem MS-dolgozó, se nem kapok fizetést a hozzászólások után, sőt semmilyen hasznom nincs abból, hogy itt vitázok. az egyetlen bűnöm, hogy az átlagnál kicsit jobban értek MS-megoldásokhoz és foglalkozom a témával. szóval legközelebb ha monopólium kerül szóba, MS helyett mondjuk inkább az Apple, vagy az Intel kerüljön szóba.
-
moonman
titán
válasz
julius666 #83 üzenetére
"ja, Einstein is egy hasznavehetetlen senkiházi köcsög volt, mert már találtak ki előtte is fizikai összefüggéseket."
te, gúnyolódni én is tudnék, de azzal nem jutunk előre. arról beszélek, hogy a Google csak látszólag tett hozzá annyit a web fejlődéséhez, mint azt sokan hiszik. egyszerűen a meglévő dolgokat nyomta saját név alatt tovább. nem mondom, hogy nem talált ki útközben remek dolgokat, meg nem feljesztett a régi lehetőségek implementációján, de igencsak meglennénk google nélkül is, mint ahogy előtte is megvoltunk.
ugyanez a Microsoftra, az IBM-re, az Apple-re nem igaz. most már igen, mert ha eltűnnének, lenne más, aki folytatja, de annak idején ők kezdték.
-
moonman
titán
válasz
#06658560 #82 üzenetére
"már dolgoztam pár helyen, ahol célszoftvernek volt választási lehetőség, mert több platformon megélt. De valahogy AIX-et rendre kigyilkolták, mert win kell, s a célszoftver nem volt jobb tőle."
ez csak a cégvezetést minősíti, érvnek nem jó. a vezetés pedig a legritkább esetben van tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mit csinál, miről dönt.
-
moonman
titán
"Egy ceg nem teheti meg, hogy pl MSOfficet futtat Linuxon, mert csak szivni fog vele."
ellenben nem is tud, tehát ilyen erővel a Linux is kényszerpálya, mert arra csak OpenOffice megy fel. (emulációt, virtualizálást most hagyjuk)
tehát ha valaki elkötelezte magát egy platform mellett, utána ne sírjon, hogy a másikra írt valami nem megy. a fájlformátumok interoperabilisek, a hálózati, stb. kommunikációs protokollok szintén, úgyhogy nincs ám elvágva egyik sem a másiktól.
"Es a Google is e fele halad. Nem tudom tudjatok-e, de pl az un nyilt Androidon csak google mailt lehet hasznalni, mert az egy zart, kiszedhetetlen komponens. Hogy is van ez akkor?"
úgy, hogy kezd mindenki rájönni az Apple titkára: csak úgy lehet normálisan működő, stabil platformot létrehozni, ha nem engeded, hogy bárki szétberhelje. ez áldozatokkal jár, de hosszútávon a user jobban jár. ez van.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
"De a cégnek is kényszer valahol a választás, mert tudják, hogy a többség a wint és az azon lévő szoftvereket ismeri. Tehát ha válogatni akarnak a munkaerőben, kénytelenek win alapú platformot kiépíteni, vagy nem így van?"
konkrétan nem. ha te azt hiszed, hogy egy cég az alapján választ szoftverplatformot, hogy majd mennyi gizi közül tud válogatni, akkor el vagy tájolva. általában célprogramok futnak, amik user szempontjából lényegtelen, hogy milyen OS alatt vannak.
"Persze lehet csak én látom "deformáltan" a dolgot, és neked van igazad: az ms egy makulátlan cég."
lehet ám gúnyoskodás nélkül is értelmes vitát folytatni.
-
moonman
titán
válasz
Speeedfire #68 üzenetére
webes felületről van szó. legalább lenne kikapcsolható.
-
moonman
titán
nézd, egy cégnél kényszer van, nem demokrácia. a cég választhat, te viszont ha ott akarsz dolgozni, azt csinálod, amit mondanak, különben dolgozhatsz máshol. azt sem te mondod meg, hogy Ford-ot szeretnél céges autónak, ha a cég az Opellal van szerződésben. így remélem érthető.
magadnak olyan OS-t telepítesz, amilyet akarsz, mindent meg lehet csinálni Linuxon is. azt viszont nem te választod, hogy a weboldalakon milyen reklám jöjjön szembe, vagy hogy melyik videómegosztót használd, ha azt akarod, hogy lássa is valaki a műved.
-
-
-
moonman
titán
válasz
julius666 #53 üzenetére
"Tény. És most ugyanerre kérlek, csak a windowsal. Ugye jó vízzel prédikálni?"
senki nem mondta, hogy nem jók a Google szolgáltatások. jó a Windows is, különben egyiket sem használná senki."2-3 alkalommal, fél-egy órára tényleg leállt."
nincs kedvem összeszedni azt a 15-20 esetet, de volt, hogy egész nap állt."még a wave-es képedhez: Ja, persze mindannyian tudjuk, hogy a májkroszoftos office 2010-et is bárki tesztelheti, nem kell kulcs."
kell kulcs, nyomsz egy "Download now"-t és ott virít mellette a generált kulcs. -
moonman
titán
válasz
Speeedfire #48 üzenetére
"nem azért használ valaki gugli alkalmazást mert gugli, hanem azért mert nagyon jó, gyors, ingyenes"
kérdezz meg 100 embert, mivel keres a weben és azt is, hogy miért. (hint: mert azt ismeri)"én még nem találkoztam olyannal h egy google szolgáltatás leáltt volna"
nem olvasol IT Café-t?"mindig van support"
persze közlik a blogjukon, hogy dolgoznak rajta, de becsszó ez volt az utolsó."nekem pl a böngészőm is chrom, mert kicsi, gyors mindent tud ami nekem kell"
akkor örülök neki, hogy jót választottál. nem ezzel volt eddig sem a problémám. -
moonman
titán
válasz
julius666 #45 üzenetére
"Őőő... Mi van?"
http://itcafe.hu/hir/google_books.html"Nálunk közterületen azt és akkor fotózol, amikor akarsz"
erről már több hosszú vita is folyt. igen, közterületen bármit. ehhez képest befotóznak a kertesház kertjébe is, a mi társasházunk előtti területnél pedig kint van a "magánterület, belépés csak lakóknak" tábla (önkormányzat tette ki, nem mi nyomtattuk) és mégis teljes részletességgel rajta van a google térképen a belső udvar is. az, hogy nem teszi be a lábát (szép is volna, páros lábbal rúgnánk ki) nem mentesíti őket a magánterület-sértés alól. ráadásul ez csak itthon érvényes, több országban is szigorúbban veszik ezt. -
moonman
titán
"tanár kollégáim csak MS Officet taníthatnak"
elbaszott egy iskola lehet, ugyanis már elég rég hivatalosan is mehet Linuxon az okatás."a kormány is azt mondja, hogy ez van, ezt kell szeretni"
a kormány pont nemrég foglalta törvénybe, hogy tökmindegy, mindaddíg amíg nyílt forrású dokumentumformátumokkal, protokollokkal működik."Lehetsz akármilyen elvakult az MS felé, nézz körül, mert a kedvenc céged is úgy beeszi magát még az oktatásba is, mint egy métely."
ezt egy másik topicban nemrég kifejtettem. ez egy közös érdekkapcsolat."Majd fogják őt is piszkálni a különböző kormányhivatalok mindenhol, ettől sem tartok."
én meg tartok. Apple-t is huszonhatszor fel lehetett volna akasztani már, valamiért mégsem nyúltak még soha hozzájuk. (leszámítva néhány apró európai pert.) -
moonman
titán
válasz
julius666 #38 üzenetére
"a gugliéknál sokkal jobb az integráció"
ez azért van, mert nekik a web az elsőszámú platform, míg a Microsoftnak a desktop OS. ott aztán megvan az integráció.
amúgy jó lesz ez a Live is, mert MS is felismerte a webalkalmazások fontosságát, csakhát náluk nem ez a cég profilja. a wave-ről meg ennyit.
-
moonman
titán
úgy látom, nem vagy tisztában a monopólium fogalmával. monopol pl. az, ha egy darab internetszolgáltatót választhatsz, mert a kerületben nincs más.
de amíg bármilyen rendszert választhatsz magadnak, a többség viszont saját akaratából, önállóan dönt a Windows mellett, az nem monopólium, hanem népszerűség.
-
moonman
titán
"No igen. Ezt megteszi a Microsoft is. Ja igen, őt is fel akarták darabolni! És mi lett a vége? Maradt egyben."
a vége az lett, hogy nincs monopol helyzetben és minden lépését árgus szemekkel követik, ha pedig merészel valami új dolgot befejleszteni a Windows-ba 26 jogi procedúrát kell végigjárnia, hogy ne basszák meg hátulról. ja és készítenie kellett Media Player nélküli, meg IE nélküli meg lassan Notepad nélküli változatokat is. ja és meg kellett nyitnia kvázi minden dokumentum és protokoll forráskódját. és még folytathatnám.
"a Google rendre engedett"
már bocsánat, de itt nem a Google-nek kéne "engednie", hanem a Google-nek először kérdeznie kéne, és ha megengedik, akkor csinálhatná, amit megengedtek neki. az pl. milyen már, hogy a Google beharácsolja a fizetős tartalmakat, azokat saját magán keresztül ingyen elérhetővé teszi, majd amikor a tartalmak előállítói elkezdenek hőzöngeni, a Google nagy kegyesen "engedményeket tesz"? mi az, hogy fogja magát és kimegy az utcára és lefényképezgeti a magántulajdonokat és ha rászólnak, hogy hé, nálunk ezt törvények szabályozzák ám, akkor nagykegyesen utólag - külön kérésre - kihomályosít részeket? és még sorolhatnám.
-
moonman
titán
válasz
adequate_cou #34 üzenetére
mobil értesítés (az igaz, hogy egyelőre magyarországra nem elérhető, de lesz)
"az oprendszerek terén ő is egy monopolista cég."
ha monopolista lenne, akkor nem léteznének market share grafikonok, meg OS X, Linux, Unix, stb. -
moonman
titán
válasz
adequate_cou #31 üzenetére
"Melyik szolgáltató akár hasonló dolgokat felmutatni?"
ha már hotmail-ről jössz tudhatnád, hogy a webes felületen ott van a:
- naptár
- mobil értesítés
- webmessenger
- Office Web apps
- levélszerkesztésnél oldalsávos gyorskereső, térképpel, képekkel, miegymássalszóval nem tudom, mi az a nagyon hűdeextra a gmail-ben.
"Milyen negatív dolgok sülhetnek ki ebből?"
reméljük, odáig nem jutunk el, hogy kiderüljön. de ha valakiben nincs annyi egészséges félelem, hogy tartson attól, hogy egyetlen mammutcég kezébe kerüljön lényegében a teljes internet és minden felhasználó minden személyes adata, azzal kár vitatkozni. -
moonman
titán
"Szerintem nem eros csak a keresesben."
akkor nézd meg, hány ismerősöd gmail-es? ha videót keresel, hol kezded? youtube-on. ha térképen tervezel hol kezded? google maps-en. honnan származik a hirdetések 95%-a a weboldalakon? google ads.és akkor a Chrome-ot és az Android-ot nem is vettük, mert ezek még viszonylag alacsony elterjedtségű cuccok, de rém erőszakosan nyomják ezeket is, a userek meg nyelik mint kacsa a nokedlit, merhát "gúgl".
"Gyakorlatilag az a tejelo tehene"
a kereső? na ne vicceljünk már. a reklámok, az a tejelő tehene."Kb most van abban a korszakban, mint 10 evvel ezelott az m$. De arrol is kiderult, hogy legvar volt az egesz, es senki sincs 1 termekere sem raszorulva."
utolsó információim szerint a Windows még mindig 95% fölötti részesedéssel bír."A Google is igy fog jarni, ha a felasznalok megunjak es elfordulnak tole"
utolsó információim szerint a Windows még mindig 95% fölötti részesedéssel bír."mert az egesz a felhasznalok altal letrehozott tartalomra epit"
tehát máris semmi köze a 10 évvel ezelőtti MS-hez."A dinoszauruszuk mindig kihalasra vannak itelve."
ehhez képest mindig is dinoszauruszok között éltünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest