- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
-
moonman
titán
Áramkereskedővé akar válni a Google
van még kérdés?
-
jgyorgy
csendes tag
válasz
deathtania #196 üzenetére
vagy inkább "Rise of Google"
-
jgyorgy
csendes tag
válasz
deathtania #194 üzenetére
majd elkap és rabszolgává teszi az emberiséget és akkor jön a Mátrix verzió
-
jgyorgy
csendes tag
És a gugli lesz a Sasszem
-
deathtania
senior tag
na igen. azt hiszed Te keresel a gugliban, de a gugli keres téged. a gugli keres benned. ismer téged. a gugli körülvesz mindent és mindenkit. a gugli maga a Matrix...
-
törölt tag
ja, igen, ha jól emlékszem én is a végén egy virtalboxba telepített xp-re updatelt IE8-ra telepített active-x (?) cuccal meghajtott lejátszóval néztem az espn közvetítését azt hiszem. de pont erről beszéltem, hogy ehhez volt szükség mindenképpen windows-ra, mert az a bizonyos cucc nem tudott másra települni. és nagyon sok guglizás után sem találtam olyan weblapot, ahol másképpen volt megoldva
moonman: naigen...
bár műholdról elvileg lenne upc meg digi, de azok digitális adások már, amihez ugye annyi beltéri egység kéne, ahány tévé van a lakásban, de a nagyobbik baj, hogy egy 38 centis analóg tévén minek fizessek elő digitális adásra? illetve azért köttessen be az ember egy műholdat, hogy aztán pár hét alatt megváltoztassák az adókiosztást, és megint kereshessek másik megoldást?
-
zoltanz
nagyúr
Két cégre az alábbiakra akarták tudtommal Operációs rendszerek vállalata és az alkalmazások vállalata, mondjuk még mindig MS a nevük.
Az Intel x86-os architektúráján és más mikroprocesszorokon alapuló személyi számítógépek
Szerverek
Kézi eszközök, mint a menedzserkalkulátorok vagy mobiltelefonok
TV set-top boxok
Valamit ami ebből kimaradt az a másik cég. -
törölt tag
nem olyan streaming mediára gondolok, nem silverlight. az active-x esélyesebb, bár azt nem tudom pontosan hogy van, meg miért kell hozzá telepíteni a gépre dolgokat. amikor kerestem online stream-et a bajnokok ligájához, akkor az összes oldal lényegében ilyen volt.
lehet, hoyg az oldal fejlesztőjét kell megverni miatta, de akkor is megkerülhetetlen volt. -
sztikac
őstag
A '90-es években a Microsoft egy olyan licencet talált ki, amelynek során a számítógépgyártók kötelesek voltak fizetni egy MS-DOS licencért, még akkor is ha egy másik operációs rendszerrel működött a számítógép
Erről tudnál linket is adni?
Ezenkívül ragadozó taktikát is alkalmaztak az árban
Az milyen is
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #175 üzenetére
adóbevallás tudtommal már megoldott Linuxon. az a rakás streaming videó is érdekelne. egyedül Silverlight-ról tudok, ami nem működik Linuxon, de ha jól tudom, azt is fejlesztik már. (ha meg valami ActiveX-es baromságra gondolsz, akkor talán az oldal szerkesztőjén verd le a port, ne az általa használt technológia kitalálóján.)
-
moonman
titán
"A '90-es években a Microsoft egy olyan licencet talált ki, amelynek során a számítógépgyártók kötelesek voltak fizetni egy MS-DOS licencért, még akkor is ha egy másik operációs rendszerrel működött a számítógép."
ez nagyon érdekelne, tökre kíváncsi lennék, hogy lehet pénzt kérni azért, amit el sem ad az ember.
amúgy fasza, hogy megint a 15-20 évvel ezelőtti dolgokra emlékezünk, de attól, hogy olcsó meg sokat lehet kapni belőle, még nem lesznek monopol.
-
törölt tag
a játékon kívül tudsz még mondani valami nélkülözhetetlen dolgot, ahol nem lehet kikerülni?
adóbevallás? egy rakás streaming videót biztosító oldal, ahol csak gépre telepített segédprogram futtatása esetén játszhatod le a tartalmakat (és persze csak windowsra)? most hirtelen nem jut más eszembe, de biztosan van. -
zoltanz
nagyúr
Azért.
A '90-es években a Microsoft egy olyan licencet talált ki, amelynek során a számítógépgyártók kötelesek voltak fizetni egy MS-DOS licencért, még akkor is ha egy másik operációs rendszerrel működött a számítógép.Ezenkívül ragadozó taktikát is alkalmaztak az árban, hogy kiszorítsák a konkurenciát a piacról, és technikai gátakat szabtak, hogy a konkurens cégek termékei ne működjön a Windowson.
El is ítélték az ügyben.Miután a késői '90-es években kiadták az Internet Explorer webböngészőt, a Windows számára, és elértek egy igen említésre méltó piaci részesedést a webböngészők piacán, a Microsoft antitrust caset alkották meg és hozták fel a Microsoft ellen, így a céget megvádolta az Egyesült Államok államszövetségi bírósága, hogy nem tartotta be az előzöleg általa is elfogadott rendeletet és, hogy visszaélt a monopol helyzetével, az asztali számítógépek piacán. Az ügyet végül orvosolták (a Microsoftot felosztották két cégre),
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Hát nem volt aranyköpés szagú a térkép és e-mail mellett főleg nem. Ha tisztában lennél a dolgokkal majd minden OpenGL alapú játékhoz készült Linux változat, jobban mondva egy segédprogram amivel lehett telepíteni/játszani. Doom 3-hoz is készült, nem egy ismerősöm játszott is vele, de Mac-re is készültek.
-
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #168 üzenetére
"A Microsoft nem monopol cég?"
nem. most mondd meg."A Unix/BSD/Linux/egyéb GNU project-ek ~1%-os arányához és az Apple 9%-ához képest akkor minek kéne nevezni?"
piacvezetőnek. (az Apple amúgy jó lesz max 6%-nak is.)"Monopol mert sok területen nem tudod megkerülni, hogy ne másik OS-t használj, mivel számos saját szabványával (pl. DirectX) rá vagy kényszerülve, hogy ne tudj például játékot futtatni Windows-on kívül máson."
a játékon kívül tudsz még mondani valami nélkülözhetetlen dolgot, ahol nem lehet kikerülni?"Régebben voltak OpenGL alapú játékok azok elfutottak más OS-en is."
persze, feltéve, hogy másik OS-re is megírták őket. attól, hogy OpenGL, nem lesz rögtön platformfüggetlen. (ez amúgy aranyköpés szagú volt)"De említhetnénk a tervezőprogramoknál is az Autodesk és a Microsoft "közösködését"."
említhetnénk, csak semmi értelme nem lenne. Autodesk ugyanúgy fejleszt Apple-re is elég erőteljesen."Monopol szó nem azt jelenti, hogy másik alternatív rendszerek nem léteznek"
valóban nem, azt jelenti, hogy nem választhatod őket. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r #168 üzenetére
A #41-eshez meg, hogy már régen nem csak desktop OS-sel foglakozik az MS, ha már elvakult vagy körülnézhetnél az imádatod háza táján.
Rémlenek ezek esetleg?
- Microsoft Game Studio
- Microsoft hardware-ek (webkamera, billentyűzet, egér stb.)
- Microsoft X-Box360
- webszolgáltatások (Bing, Hotmail, Live cuccok stb.)
Elég csak az utóbbit megvizsgálni mennyi bevételt, hoz a konyhára, nem véletlenül hanyagolják a PC-s játékipart. De említheném a Bungie felvásárlást is. (Halo játékok készítői.)Természetesen nem "gond" ezek létezése, nekem is van/használok belőlük sokat, csak nem egy terülten mozog már a Microsoft sem.
-
moonman
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #167 üzenetére
"Microsoft is elég sok minden erős mégsem lett világvége."
senki nem mondta, hogy világvége lenne, de a Microsoft nem az adataimból él, hanem a pénzemből. ha nem adom oda neki, tönkremegy.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
"ha monopolista lenne, akkor nem léteznének market share grafikonok, meg OS X, Linux, Unix, stb."
Ezt remélem viccből írtad?
Ha nem aranykőpés szagú. A Microsoft nem monopol cég? A Unix/BSD/Linux/egyéb GNU project-ek ~1%-os arányához és az Apple 9%-ához képest akkor minek kéne nevezni? Monopol mert sok területen nem tudod megkerülni, hogy ne másik OS-t használj, mivel számos saját szabványával (pl. DirectX) rá vagy kényszerülve, hogy ne tudj például játékot futtatni Windows-on kívül máson. Régebben voltak OpenGL alapú játékok azok elfutottak más OS-en is. De említhetnénk a tervezőprogramoknál is az Autodesk és a Microsoft "közösködését".
Monopol szó nem azt jelenti, hogy másik alternatív rendszerek nem léteznek (ami naív kijelentés is lenne, főleg az UNIX rendszerek múltját tekintve.)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Kicsit vicces ezt látni, olyan embertől aki erősen az MS cuccait perferálja.
Microsoft is elég sok minden erős mégsem lett világvége. Előnyei meg vannak, a sok pénze miatt a Google-nek van pénze a színvonalat fentartani és még erősíteni.
Azért az sem elhanyagolható, hogy a versenyt is elég erősen kikényszeríti. Ha nem lenne Android akkor Nokia ülne a babérjain a már kissé elavult Symbian-jával, nem beszélve az MS kézi kütyükre szánt OS-evél ami ma már nagyon elavult a többséghez képest. A jövőben az Android komoly elelnfél lehet az Apple számára, ami megintcsak a piacnak tesz jót.
Böngésző terén ha nincs a Chrome nincs kikényszerítve a fejlesztésre sem a Firefox, sem az Opera, nem beszélve arról, hogy nem egy okos ötletet átvettek a Chrome-ból még az Opera is.
Egyébként is sok téren még van hová fejlődniük. A Google OS-e nagyon buta, aki annyira az open source-ot preferálja az maximum kiröhögi és felrak valami disztribúciót, aki meg ugyebár csak Windows-szal boldogul azt sem tudja mi ez az egész. Chrome is még fapados sok mindenkinek bár a kiegészítők már fejlődnek rajta és elég jól terjed.
Persze sok téren ahogy említve volt megkerülhetetlen. (Google Search, Translate, YouTube, GMail stb.) -
moonman
titán
egyetértek az előttem szólókkal, de az azért tökjó, hogy amíg Google-ről (meg nagyjából mindenki másról) van szó, addig fúdeklasz, lehetőség, meg ingyenes, de ahogy a Microsoft kerül a képbe, kényszerítés, terror és mocskos üzlet válik az egészből.
szeinted a Google a két szép szeméért kerül be az összes böngészőbe, mobil OS-be, az összes weblapra? vagy valami pénzek ott is mozognak esetleg...?
-
törölt tag
és annak, hogy jelenleg a bing létezik, és olyan amilyen, egyetlen oka van: hogy létezik a google, és úgy nyomult az utóbbi időben, ahogy tette.
szóval ez egyfajta kölcsönhatás már, de ez nem is baj. viszont remélem megőrzik azt a puritán és egyszerű külsőt, és nem akarják telepumpálni az oldalt mindenféle csicsával. -
caizzz
senior tag
Már bocs, de éppen hogy az új Google verzió (ami még nem éles, de itt már írtam róla) épül hasonló tematikára, mint a Bing. A Google saját bevallása szerint is igencsak elaludt a kereső projektjén, ezt próbálják behozni most. A konkurencia innovációra készteti őket is.. A Reatime search előtt le a kalappal pl, de a tematikus szűrés, az intelligens keresési filterek mind mind nagyon fejletlenek voltak. A hamarosan élesedő változatban ez javul hálistennek.
A relevanciát hagyjuk, azzal példálózni, hogy a Google több találatot hoz, badarság, miközben a találatok jórésze használhatatlan.
Szóval inkább tessék örülni, hogy fejlődik a Google is, is jelenleg ennek egyetlen oka van, a Bing példája.
-
dark100
aktív tag
válasz
fordfairlane #139 üzenetére
Szerintem a fo kulombseg nem a torekvesben, hanem a szituacioban van. A Googlenek nincs olyan konnyu dolga mint anno az m$-nek, sokkkal komolyabb versenyre van kenszeritve, es sokkal nagyobb figyelem terelodik a monopolizalasi torekveseire is.
Amugy az m$ mara bebizonyitotta,hogy van olcsobb mint az ingyenes:
http://www.theregister.co.uk/2009/12/19/verizon_snuffs_google_for_bing/De ez csak egy pelda. Tehat fizetnek, hogy az o eszkozuket kenyszeritsd masokra. Persze a taktika nem uj, megis effektiv az ingyenes eszkozokkel szemben.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #160 üzenetére
a thinkpad T széria nagyon jó meg még az R
Hp-ból meg a P illetve W (mondjuk ez nem kifejezetten üzleti)
dell latitude illetve xps -
fordfairlane
veterán
...hát szerintem meg egy business HP vagy IBM simán bucira ver egy MacBook-ot minőségben és anyaghasználatban.
Nagy a szórás mindegyik gyártónál. A Lenovo féle SL vagy N300 széria messze nem olyan jól összerakott, mint a régebbi T modelek, illetve T-nél is a széles kijelzőjű T61 nem kelt olyan stabil érzetet, mint a 4:3 oldalarányú régebbi T60-as. A sima műanyag Macbook borítása elég gyenge, a kéztámasz alatt könnyen töredezni kezd, ugyanakkor a fémházas Macbook nem rossz. Igazából a legjobb a régi G3-as Powerbook széria volt, az olyan elpusztíthatatlan érzést keltett, ahogy kézbe fogtam.
Azért ezeket hozom fel példának, mert ilyenek fordulnak meg itt nálunk.
-
moonman
titán
válasz
fordfairlane #154 üzenetére
pontosan. csak ugye szokás kapásból, látatlanban az "átlag" márkás gépek fölé helyezni, csak mert Apple-nek hívják. hát szerintem meg egy business HP vagy IBM simán bucira ver egy MacBook-ot minőségben és anyaghasználatban.
(igaz, nem aluminiumból van a gépház, de magnézium-ötvözetből
)
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #150 üzenetére
ahogy mondod! presztizs dolog az alma gép
nem tud többet mint a konkurencia
mint ahogy egy gyémántokkal kirakott gép sem -
moonman
titán
"egy dokkoló meg egy szép nagy és jó minőségű monitor"
pontosan, nálam is ez a felállás.
és még csak nem is vagyok grafikus.
-
fordfairlane
veterán
Az Apple gépei többségükben korrektül összerakott márkás gépek, semmi több, persze van néhány gyengébb szériájuk is. Ami felárat ezen kívül az Apple gépekért fizetni kell, az a márkanév presztízsének felára. A luxusautók sem csupán azért olyan drágák, mert jobb alapanyagokat használnak a gyártás során, hanem mert a presztízst is meg kell fizetni.
-
moonman
titán
válasz
fordfairlane #150 üzenetére
csak azok legalább valóban luxus-autók és nem közönséges autók luxusként eladva.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #142 üzenetére
amúgy meg szerintem nem éri meg az alma a felárat
Mint ahogy a luxus autók sem érik meg a felárukat.
-
moonman
titán
"Azért rakj egymásmellé egy Apple-t meg egy akármit van külömbség ránézésre is."
van, az Apple buzis."Kiemelném a kiváló kijelzőket, ezért is szeretik a grafikusok/fotósok (igaz mások is tudnak hasonlót, notik között nincs tudtommal jobb)."
annyira kiváló, hogy a fél Mac-társadalom lázad, amiért megszűntették a matt képernyőket és ezt a szar tükröződőt erőltetik. a törött kijelzővel érkező iMac-eket és iPod-okat most hagyjuk. -
törölt tag
-
-
törölt tag
notik közt nincs jobb? ezt szerintem rosszul tudod. bár persze attól függ kinek mi a jó. ha megbízhatóság kerül szem elé, akkor bármelyik business calss HP, Dell, Lenovo, Toshiba kenterbe veri.
a macbook minőségének hallatán csak azt tudom mondani, hogy egy ismerősöm, aki iartóan márkahű hozzájuk, már nagyjából ötször vitte szervízbe a gépét, mert kétszer a wlan modul, kétszer a vinyó, egyszer meg az alaplap adta meg magát... -
zoltanz
nagyúr
Persze ők is csak pénzből élnek,
tehát kielégítik a piac minden igényét, de aminnyire lehet minőség tartják szem elött mindenhol. Azért rakj egymásmellé egy Apple-t meg egy akármit van külömbség ránézésre is.
Kiemelném a kiváló kijelzőket, ezért is szeretik a grafikusok/fotósok (igaz mások is tudnak hasonlót, notik között nincs tudtommal jobb). -
moonman
titán
azért én nem misztifikálnám túl az "Apple-minőséget" sem, ugyanolyan Intel* és ATi alkatrészekből van, ugyanaz a szar (esetenként a dizájn rovására még gyengébb) minőségű műanyag az egész. nem véletlen, hogy az utóbbi időben egyre több törött, repedt, leégett, stb. Mac-ről, iPod-ról, satöbbiről olvasni. a Snow Leopard pedig nagyon jól megmutatta, hogy szar szoftvert bizony ők is tudnak írni.
szóval ha valaki a "minőséggel" jön az Apple szóba kerülésekor, arra én csak legyinteni szoktam.
*az is vicces ugyebár, hogy a PowerPC-időszakban mit össze szapulták az Intel platformot, aztán amikor ők is váltottak, hirtelen minden gépük 3x gyorsabb lett a PPC-nél.
-
fordfairlane
veterán
Nekem egy kicsit szimpatikusabb a Google modszere,...
Szerintem csak azért szimpatikusabb a Google, mert ők a monopolizálási törekvéseik folyamatában jóval hátrább vannak, mint a Microsoft a sajátjáéban. Majd idővel kiderül.
Persze mondhatjuk azt, hogy a Google esetében egy nyitott hálózatról beszélünk, de a Microsoft esetében is egy nyitott platform volt az alap, az IBM PC kompatibilis gépek platformja, amire elviekben bárki fejleszhetett, és fejleszthet rendszert, mégis sikerült a Microsoftnak praktikusan nélkülözhetetlenné tennie magát. Talán igazad van, és ez a módszer már nem fog ilyen jól működni az Internet meghódítása esetében, a verseny könnyebben fenntartható, de ne felejtsd el, hogy az ingyenes szolgáltatásokkal iszonyú nehéz versenyezni. Kb. olyan nehéz, mint rávenni a hardver és szoftver vendorokat, hogy a te rendszeredre fejlesszenek, ne csak a Microsoftéra.
-
dark100
aktív tag
válasz
fordfairlane #134 üzenetére
Egyetertek.
Nekem egy kicsit szimpatikusabb a Google modszere, mivel jobban ra van utalva a felhasznalokra mint a korabbi, operacios rendszer alapu monopolizalas, emiatt a goodwill sokkal fontosabb szerepet tolt be mint korabban.
-
fordfairlane
veterán
Iszonyú mennyiségű, a felhasználókat nagy erővel vonzó online alkalmazást kínálnak, kínáltak, s körülbelül 2007 vége óta elkezdődött ezek „összevonása”, vagyis az, hogy lassanként kialakítsanak egy nehezen meghatározható „Google-platformot”.
A másik, sokkal kevesebb hírverést kapó folyamat az, hogy a Google tőkeerejében és a válság ellenére is robusztus reklámbevételeiben bízva arra törekszik, hogy az online hirdetési piacon megkérdőjelezhetetlen pozíciót érjen el.
A harmadik szegmens az, amire valószínűleg a jövő heti bejelentés is utal: kilépni az online piacról, s a fizikailag megfogható világban is jelen lenni.
Mindegyik a hirdetési piac feletti kontroll megőrzését és további erősítését szolgálja, ez a Google bevételének alapja. Olvastam olyan híreket, hogy Androidra is a használható ad-sense infrastruktúrát tervezik. A hirdetési piac óriási, de a felhasználók nem hirdetéseket keresnek, hanem online szolgáltatásokat, amiknél ott a hirdetési felület. Ezeket a szolgáltatásokat vásárolja fel a Google, és köti össze őket.
Ugyanakkor a folyamat önmagában természetes, és ahogy többen is megemlítették, és a cikk is utalt a platformosítással, hasonló dolog történt az asztali rendszerek piacán 10-20 éve. Akkor is egy cég volt az, amelyik győztesen került ki a versenyből, a többiek a piaci szegmens töredékét voltak képesek megtartani. Akkor az oprendszer volt a kulcs, és a szolgáltatásokért (szoftverekért) kértek pénzt. A rendszert a szolgáltatásokat igénybevevők finanszírozták. Manapság a felhasználók a szolgáltatásokat online keresik, a szolgáltatások ezért költöznek át, és a hirdetőkön keresztül a vásárlók finanszírozzák az egész rendszert. Ami mellesleg egy sokkal nagyobb bázis, mint a szoftvervásárlók voltak.
-
moonman
titán
válasz
Speeedfire #131 üzenetére
gondolom, mivel japán animéről van szó és a film saját maguknak üzenet.
-
moonman
titán
"Meg nem lattam olyat, amikor a user jart volna jol."
akármennyire is nem szívlelem az Apple-t, ezzel vitatkoznom kell. nézd meg, melyik gyártó felhasználói a legelégedettebbek a termékkel. jó, hogy többségük buta, mint a sár az egészhez, de ez azért elárul valami. azt kapják, amire szükségük van, egy hüjebiztos, (hétköznapi módszerekkel nagyjából) elnyűhetetlen, ellenben - vagy épp ezért - végletekig zárt rendszert, ami viszont működik.
és akár tetszik, akár nem, ebbe az irányba halad a Windows és bizony - ha meg akar élni -egyszer majd a Linux is.
-
dark100
aktív tag
úgy, hogy kezd mindenki rájönni az Apple titkára: csak úgy lehet normálisan működő, stabil platformot létrehozni, ha nem engeded, hogy bárki szétberhelje. ez áldozatokkal jár, de hosszútávon a user jobban jár. ez van.
Ellenkezoleg. Csak egy monopolium jar jol a zart rendszerrel. Mert nelkulozhetetlenne valik. Es o donti el a szoftver jovojet. Meg nem lattam olyat, amikor a user jart volna jol. Egyebkent nyilt forraskodnal is gyakran ez tortenik, egy nagy megprobalja ratenni a kezet az egeszre, es a tobbieket bugfixelesre meg tesztelesre karhoztatni. Viszont ha tulzasokba esik, akkor meg mindig ott a branch lehetosege. Az Apple egyebkent meg affele high-end Linuxkent funkcional ahogy en latom. Szepen osszeszedik masok munkait es kiadjak sajat nev alatt.
-
moonman
titán
válasz
WonderCSabo #127 üzenetére
ajánlom még megnézésre e témában a Vexille-t, no meg a Matrix-ot.
-
WonderCSabo
félisten
Poén lenne, ha egyáltalán nem mobilról lenne szó.
Azért a Google polip karjainak szétnyúlása télleg aggasztó, de azért marhára kényelmes is - egyelőre. Pont most néztem meg a WALL-E-t, abban az egész világot egy cég uralta.
-
zoltanz
nagyúr
Én sose bízok meg egy dologban főleg nem a neten, a Yahoo keresőt is sokat használom. Videót pedig nem nagyon nézek, inkább filmet, azt pedig fájlcserélőkön keresztűl oldom meg. Amúgy tényleg komoly népszerűségnek örvend a keresője és a videofeltöltő oldala valamint sok érdekes/hasznos alkalmazása is van.
-
aram01
nagyúr
szeretjük a guglit jó az
-
moonman
titán
Hotmail-t kétféleképpen tudod IMAP-ként (igazából https sync) használni:
Windows Live Mail - ez alapból így csinálja.
Outlook Connector - az Office-os Outlook-hoz. -
Speeedfire
félisten
kinek a pap kinek a paplan
bár mondjuk írtam is h én nem igazán szoktam használni a webes felületet
az nekem csak 1 plusz dolog, ha esetleg nincs nálam a laptopom vagy az asztali gépem
igazán jó rendszerek meg soha sem fognak megszületni mert valakinek emiatt kell, valakinek meg amiatt
ezért jó h szinte minden dologból van legalább 2-3 alternatíva -
moonman
titán
ja lehet, hogy félreérthető volt, a youtube-nál is a kommentekre értettem. maga a videóportál jó dolog, csak most már az is egyre inkább tele van önjelölt faszkalapokkal, nem is tudom, hány teljesen értelmetlen, debil, idióta videó van már ott is, úgy kell keresni az érdekes, normális tartalmakat.
a blog tudom, hogy hivatalosan webkettes dolog, de ezzel indult az egész és - a hulladékot leszámítva - sokkal értékesebb dolognak tartom, mint az összes többit.
-
moonman
titán
válasz
julius666 #117 üzenetére
"Egyébként vannak igenis jó blogok."
én a blogot sosem számítottam webkettőnek, és igen, remek blogok vannak, én is nem egyre fel vagyok iratkozva.
a facebook meg twitter és társai viszont véleményem szerint a web hulladékai. (de ide sorohatjuk pl. a youtube és híroldalak kommentjeinek 98%-át is.)
-
julius666
addikt
és ha erre most azt mondom, hogy undorodom az egész webkettőtől, akkor megint én vagyok a szemellenzős, maradi antigoogle-harcos.
Nem, én is hányok a közösségi portáloktól pl, bár az pont nem a google sara.
De ő a blogokhoz és egyéb szarokhoz csak az eszközt adja, nyomorékok mindig is voltak akik nyomatják a szemetet 1000-rel.
Egyébként vannak igenis jó blogok. -
moonman
titán
válasz
Speeedfire #107 üzenetére
-
harry
veterán
Hey, a google sketchup hol marad? Az a kedvencem
Vagy csak az elnevezést nem láttam, de ez arra utalt? "megnyerték a kreatívokat a 3D-s alkalmazások közkinccsé tételével"
-
moonman
titán
válasz
julius666 #104 üzenetére
és ha erre most azt mondom, hogy undorodom az egész webkettőtől, akkor megint én vagyok a szemellenzős, maradi antigoogle-harcos.
mindenesetre, ha ez minden jó, amit a Google-től kaptunk, akkor kösziszépen.
Google Earth egyébként egyik kedvenc PC-programom, szóval ezzel nem vitatkozom.
állati klasz.
-
x007
tag
válasz
Speeedfire #105 üzenetére
gagyi emailrsz. vs Gmail
+nagy tárhely
+kereső funkció
+reklámmentesez fájt
-
julius666
addikt
válasz
google maps helyett én inkább earth-ot vettem volna alapul, úgy kb. 4× ennyi előny lenne
Egyébként azt elfelejtetted, hogy a térképen azt nézhetem, illetve olyan méretarányban, amilyenben kinyomták.
Gmapsban ezeket a paramétereket olyanra veszem, amilyenre akarom. -
ntomka
nagyúr
válasz
A gmail-es felsoroláshoz hozzávenném a fejlett szűrő (nem a spam szűrőre gondolok) kezelést is. Nemtom ezzel más mail szolgáltatók manapság hogy állnak, de a gmail már a meghívós korszakban igen jól megoldotta ezt, és akkoriban még nem találkoztam hasonlóan jó megoldással.
Valamint a POP3/IMAP/SMTP funkciók is nagyon jók. Úgy be tudom állítani más szolgáltatónál lévő mail fiókjaimat a gmail alatt, mint egy jobb desktop alkalmazásnál. -
Speeedfire
félisten
Papír térkép vs Google Maps
+gugli ingyenes
+mindenhol elérhető
+be lehet jelöni rajta dolgokat
+képeket lehet integrálni az egyes helyekhez
-net kell hozzá
-számítógép
-accountgagyi emailrsz. vs Gmail
+nagy tárhely
+kereső funkció
+reklámmentes
+minden reg email megérkezik
+okos spam szűrés
+csevegés (mondjuk konkrétan nem használom)
+cimkék
+gyors
-net kell
-számítógép
-imap nem mindig működik -
julius666
addikt
Azért szerintem van akkora lépcsőfok a középiskolai atlaszom és a google earth között, mint a korai windowsok és az azt megelőző oprendszerek között.
Egyébként abban, hogy a web tartalom irányából a szolgáltatások irányába mozdult el (az a híres webkettő), azért eléggé vastagon van szerepe a google-nak.
Azt aláírom, hogy nélküle is végbementek volna előbb-utóbb ezek a változások, de ez igaz a többi cégre is az általad felsoroltak közül. -
moonman
titán
"Tudtommal a java a megtestesült platform függetlenség (költői túlzással)."
méghogy nem vagy eltájolva./vicceskedés off: a Java minden, csak nem platformfüggetlen, ilyen dolog - tapasztalataim szerint - konkrétan nem létezik. viszont ha ők kizárólag Java fejlesztéssel foglalkoznak és ahhoz vettek Windows-t, akkor tényleg érdekes cég.
-
Speeedfire
félisten
gondolom mert mindenki attól fél h a gugli hatalomra tőr
egyelőre még messze van de jó úton halad afelé
és nagyon sokat a guglit az ms riválisának tarják
windows mobil <=> android
gmail <=> hotmail
lassan jön a google OS is
IE <=> chrom
és még lehetne sorolni
ntomka: persze, ők egy kontár cég -
moonman
titán
"Szerintem inkább az az ovis érveléstechnika, hogy:
''namost email, térkép google előtt is volt.''miért, nem volt?
"Nyílván moonmannel szemben meg nem kell magyaráznom, hogy miért az ms-t hoztam fel."
nem ártana, ugyanis nem vagyok sem MS-dolgozó, se nem kapok fizetést a hozzászólások után, sőt semmilyen hasznom nincs abból, hogy itt vitázok. az egyetlen bűnöm, hogy az átlagnál kicsit jobban értek MS-megoldásokhoz és foglalkozom a témával. szóval legközelebb ha monopólium kerül szóba, MS helyett mondjuk inkább az Apple, vagy az Intel kerüljön szóba.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #92 üzenetére
"arról meg nem tehet a google h jók
"
Persze, biztos semmi közük nincs hozzá.
-
RI/OS
addikt
Egyébként itt:
Azért elég durva az a ''gőzhenger'' amivel nyomulnak.
Valamit nagyon jól csinálnak azt azért lássuk be.
10 év alatt annyit hoztak össze, mint más cégek 100 év alatt se.Nem arra gondoltam, hogy milyen fasza dolgokat csináltak nekünk, hanem hogy milyen ütemben fejlődik/nő a cég...
-
moonman
titán
válasz
julius666 #83 üzenetére
"ja, Einstein is egy hasznavehetetlen senkiházi köcsög volt, mert már találtak ki előtte is fizikai összefüggéseket."
te, gúnyolódni én is tudnék, de azzal nem jutunk előre. arról beszélek, hogy a Google csak látszólag tett hozzá annyit a web fejlődéséhez, mint azt sokan hiszik. egyszerűen a meglévő dolgokat nyomta saját név alatt tovább. nem mondom, hogy nem talált ki útközben remek dolgokat, meg nem feljesztett a régi lehetőségek implementációján, de igencsak meglennénk google nélkül is, mint ahogy előtte is megvoltunk.
ugyanez a Microsoftra, az IBM-re, az Apple-re nem igaz. most már igen, mert ha eltűnnének, lenne más, aki folytatja, de annak idején ők kezdték.
-
ntomka
nagyúr
Nem, nem vagyok eltájolva. Akkor magyarázd már meg nekem, hogy miért van az a jelenség, mikor bekukkantok egy-egy java fejlesztő céghez, és windowson szenvednek a netbeans és társaival? Tudtommal a java a megtestesült platform függetlenség (költői túlzással). Akkor az a cég most (elnézést a kifejezésért) hülye, amelyik egy ingyenes fejlesztőkörnyezethez nem telepít ingyenes oprendszert, hanem kifizet súlyos összegeket (számomra) feleslegesen? Mert azt ne mondja nekem senki, hogy egy java (!) programozó számára nem mindegy, hogy milyen oprendszeren fejleszt.
(#87) tuskooo: Mert (sajnos) ott tartunk, hogy az egyetlen valamirevaló ellenlábasa a Googlenak az MS. Akárki akármit mond, ez így van. Az Apple lenne még, de az sokszor annyi idő alatt sem szerzett akkora potenciált az MS-sel szemben, mint a Google.
-
moonman
titán
válasz
#06658560 #82 üzenetére
"már dolgoztam pár helyen, ahol célszoftvernek volt választási lehetőség, mert több platformon megélt. De valahogy AIX-et rendre kigyilkolták, mert win kell, s a célszoftver nem volt jobb tőle."
ez csak a cégvezetést minősíti, érvnek nem jó. a vezetés pedig a legritkább esetben van tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mit csinál, miről dönt.
-
julius666
addikt
nézd csak meg Bing piaci részesedését.
A 2nek semmi köze 1máshoz, nem arra reagált.
mondj már egyet. már olyat, ami nem valami spéci hardveren, köpenyes rendszergazdák szervertermében futott, hanem a tömegek által is könnyen használható lett volna.
Habár nem vágom az infótörténelmet, de ha jól tudom pont hogy nem a windóz találta ki a grafikus felületet, ami miatt elterjedt annó, hanem nyúlták máshonnan. De teljesen lényegtelen, ezen kár vitázni.
-
moonman
titán
"Egy ceg nem teheti meg, hogy pl MSOfficet futtat Linuxon, mert csak szivni fog vele."
ellenben nem is tud, tehát ilyen erővel a Linux is kényszerpálya, mert arra csak OpenOffice megy fel. (emulációt, virtualizálást most hagyjuk)
tehát ha valaki elkötelezte magát egy platform mellett, utána ne sírjon, hogy a másikra írt valami nem megy. a fájlformátumok interoperabilisek, a hálózati, stb. kommunikációs protokollok szintén, úgyhogy nincs ám elvágva egyik sem a másiktól.
"Es a Google is e fele halad. Nem tudom tudjatok-e, de pl az un nyilt Androidon csak google mailt lehet hasznalni, mert az egy zart, kiszedhetetlen komponens. Hogy is van ez akkor?"
úgy, hogy kezd mindenki rájönni az Apple titkára: csak úgy lehet normálisan működő, stabil platformot létrehozni, ha nem engeded, hogy bárki szétberhelje. ez áldozatokkal jár, de hosszútávon a user jobban jár. ez van.
-
julius666
addikt
ja, Einstein is egy hasznavehetetlen senkiházi köcsög volt, mert már találtak ki előtte is fizikai összefüggéseket.
Mielőtt még valaki azt hinné, a gugli-t Einsteinhez hasonlítom - a példával csupán a hozzászólásod végtelenül gyerekes mivoltára próbáltam rávilágítani.Már elnézést, de az eddigi megnyilvánulásaid alapján ennél jóval többet vártam tőled.
-
törölt tag
akkor az inkább júzer error, mint rendszerprobléma. Pont ez ad követketőséget, összefogottságot a hagyományos, ömlesztett levelekhez képest. Az indexelése is igen jó a guglinak, ahogy tapasztaltam. Mondjuk a spamszűrő kezd romlani, kijátszhatóvá válni, néha fals eredményei is vannak...
moonman: DOS.
Egyébként valahol a cégek elég érdekesen választanak OS-t, ha kell. már dolgoztam pár helyen, ahol célszoftvernek volt választási lehetőség, mert több platformon megélt. De valahogy AIX-et rendre kigyilkolták, mert win kell, s a célszoftver nem volt jobb tőle. Amúgy egy linux is lehetett volna elterjedt, s felhasználóbarát. Legfeljebb hülye júzer nem tudta volna szétcseszni.
-
moonman
titán
-
dark100
aktív tag
Az igazi kenyszer nem a Windows, az MSOffice vagy SharePoint. Hanem, hogy ezek csak es kizarolag egymassal mukodnek egyutt. Es ez teremti meg a monopoliumot. Egy ceg nem teheti meg, hogy pl MSOfficet futtat Linuxon, mert csak szivni fog vele. Tehat a monopolium ott kezdoik, amikor a komponensek nem csak egyutt mukodnek, hanem amikor mindenki mas ki van zarva. Es a Google is e fele halad. Nem tudom tudjatok-e, de pl az un nyilt Androidon csak google mailt lehet hasznalni, mert az egy zart, kiszedhetetlen komponens. Hogy is van ez akkor?
-
moonman
titán
"De a cégnek is kényszer valahol a választás, mert tudják, hogy a többség a wint és az azon lévő szoftvereket ismeri. Tehát ha válogatni akarnak a munkaerőben, kénytelenek win alapú platformot kiépíteni, vagy nem így van?"
konkrétan nem. ha te azt hiszed, hogy egy cég az alapján választ szoftverplatformot, hogy majd mennyi gizi közül tud válogatni, akkor el vagy tájolva. általában célprogramok futnak, amik user szempontjából lényegtelen, hogy milyen OS alatt vannak.
"Persze lehet csak én látom "deformáltan" a dolgot, és neked van igazad: az ms egy makulátlan cég."
lehet ám gúnyoskodás nélkül is értelmes vitát folytatni.
-
julius666
addikt
1. nem bukott meg az ismerősöm, mert mentett, csak mivel csomó időt elvesztett, nem kapott olyan érdemjegyet, mint ami a tudásának megfelel (eléggé nagy koponya volt a srác informatikában)
2. Nincs problémám az opensource-val, sőt magam is személy szerint azt perferálom (mivel fizetős szoftverekre nem futja, lopni meg nem szeretek). Én csak azt mondtam, hogy amit sokan hangoztatnak, hogy "buzi m$ benyelte az okatást", és "opensource-t a népnek", az nagyon téves nézőpont. Egyébként ugyanazt a problémát fogalmaztam meg, mint te, úgyhogy úgy tűnik sikerült elbeszélnünk egymás mellett.Még ahhoz, hogy rossz az oktatási rendszer:
csak azt tudom mondani, amit Arkhimédész: "adj nekem egy biztos pontot, és kifordítom sarkaiból a világot". Szóval ha találsz minden iskolába infótanárt, aki tényleg ért az informatikához és rendesen meg tudja tanítani a nebulókat windózra, linuxra, miegymásra s hogy ne észnélkül kattintgassanak, akkor igazat adok neked, a renszerrel van a baj.
De a valóságban elég gyakori, hogy a diák jobban vágja a témát, mint a tanár és ezzel nem tudsz mit kezdeni.A másik része meg a dolognak: lehet hogy neked logikus, meg egyértelmű teszem azt, hogy egy honlapon a "vírust észleltem a gépeden, kattints ide hogy letöröld" hírdetés inkáb vírust rak a gépedre, mint letörli, de az emberek ~75%-nak nem. És nem (csak) azért, mert rosszul lettek nevelve, hanem mert nem értenek, nem is akarnak érteni hozzá. Én sem értek a jogi dolgokhoz, egy jogásztól sem várom el hogy linux alatt fordítson magának vmi opensource sz@rt.
Az persze más kérdés, hogy az informatikához ugye mindenki ért, és ha az ismerőseimnél vmi probléma van és megkérdeznek engem az ügyben, akkor én vagyok a hülye, de ez most messzire vinne... -
ntomka
nagyúr
De a cégnek is kényszer valahol a választás, mert tudják, hogy a többség a wint és az azon lévő szoftvereket ismeri. Tehát ha válogatni akarnak a munkaerőben, kénytelenek win alapú platformot kiépíteni, vagy nem így van? Persze lehet csak én látom "deformáltan" a dolgot, és neked van igazad: az ms egy makulátlan cég.
-
dark100
aktív tag
Mondhattal volna egy szimpla igent is
Amugy erdekes, hogy ahol moonman megjelenik rogton Windows VS Linux (vagy MSOffice VS OpenOffice) flame lesz, holott ez most a Googlerol vagy mirol kene, hogy szoljon. Aztan nem is o kezdi, egyszeruen a jelenlete ezt provokalja ki. Ez mar komolyan mondom tomegpszihozis
-
moonman
titán
válasz
Speeedfire #68 üzenetére
webes felületről van szó. legalább lenne kikapcsolható.
-
moonman
titán
nézd, egy cégnél kényszer van, nem demokrácia. a cég választhat, te viszont ha ott akarsz dolgozni, azt csinálod, amit mondanak, különben dolgozhatsz máshol. azt sem te mondod meg, hogy Ford-ot szeretnél céges autónak, ha a cég az Opellal van szerződésben. így remélem érthető.
magadnak olyan OS-t telepítesz, amilyet akarsz, mindent meg lehet csinálni Linuxon is. azt viszont nem te választod, hogy a weboldalakon milyen reklám jöjjön szembe, vagy hogy melyik videómegosztót használd, ha azt akarod, hogy lássa is valaki a műved.
-
RI/OS
addikt
Azért elég durva az a ''gőzhenger'' amivel nyomulnak.
Valamit nagyon jól csinálnak azt azért lássuk be.
10 év alatt annyit hoztak össze, mint más cégek 100 év alatt se. -
ntomka
nagyúr
"mennyivel jobb lenne, ha más terméken nőne fel, aztán nem kapna munkát, mert semmihez nem ért, amit a való életben használnak is."
Akkor végső soron ott tartunk, hogy win 95%-a is kényszer, nem?
Miért tanuljon mást az ember, ha úgyis csak a wint kell használnia mindenhol, vagyis meg van lőve, kényszerből. Ha már így fogalmazunk a google ads esetében.
-
-
dark100
aktív tag
akkor nézd meg, hány ismerősöd gmail-es? ha videót keresel, hol kezded? youtube-on. ha térképen tervezel hol kezded? google maps-en. honnan származik a hirdetések 95%-a a weboldalakon? google ads.
Erdekes hogy ez a 95% a totalis diktatorikus monopolium, mig a Windows 95%-a pedig csupan a nepszeruseg
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #57 üzenetére
Mire gondolsz? Hogy a barátodnak lefagyott az ooo? Most egy elszigetelt esett miatt a pokolba kéne kívánni az egész linux platformot? Mert a windows-zal és az azon lévő termékekkel nem fordulhat elő, hogy lefagyjon? Ha rendesen feltelepítesz egy linuxot, az nem fog könnyedén lefagyni (ahogy a windows sem). Az, hogy lefagyott az ooo neki, arra annyit tudok mondani, hogy ezért szokás (mind ms office, mind ooo alatt) időnként a mentés gombra kattintani (nálam legalábbis). És akkor mindjárt nem bukott volna meg ő sem. Erről ez a véleményem. Persze kifejthetnéd, hogy mire gondolsz pontosan. Én, ha nem értettél volna meg, annyit akarok mondani, ha valaki kezdettől nem windows rendszeren nő fel (szándékosan nem linuxot írok, mert nem az egyetlen alternatíva), akkor később neki a windows lesz idegen, és a régi jól megszokott rendszerét kívánja vissza. Aki egy kicsit kíváncsibb, nyitottabb, az úgyis fog más rendszert is használni, akármin nő fel, ugye? De a többség nem ilyen, hanem olyan, mint az előbb fogalmaztam meg: amit ismer, amit megtanítanak neki, azt használja. Persze lehetne mondani, hogy akkor a tanár felelőssége ez, hogy miért nem tanít mást. Bűnbakot lehet keresni, persze. Én magam sem az MS ellen vagyok, mert nekem pl az MS Office a kedvenc irodai programcsomagom. Azt tényleg nagyon jól csinálják. Szóval én nem a megoldást fogalmazom meg, hanem a problémát. Capishe?
(#58) moonman: Most emlegessem megint a monopol szót, amit te annyira tagadsz?
Nem, nem lenne jobb. A baj nem az, hogy mit használnak az emberek, hanem az, hogy pl nem általános fájlműveleteket tanulnak meg, hanem, hogy a windowsban hogy kell fájlműveleteket végezni. Érted?
Ha olyan munkahelyre kerül, ahol véletlenül linuxot használnak (mert van ilyen), akkor csak lesni fog.
-
julius666
addikt
senki nem mondta, hogy nem jók a Google szolgáltatások. jó a Windows is, különben egyiket sem használná senki.
Félreértetted, az a hozzászólásom erre ment:
"kérdezz meg 100 embert, mivel keres a weben és azt is, hogy miért. (hint: mert azt ismeri)"Ugyanez igaz a windózra, a többségnek az a számítógép, nem is tudják hogy van más. Ha megemlítenéd nekik az operációs rendszer szót, sztem azt hinnék sebész vagy.
kell kulcs, nyomsz egy "Download now"-t és ott virít mellette a generált kulcs.
Oh, tényleg igazad van, rossz példa volt. Amikor ősszel néztem akkor elég macerás volt jelentkezni tesztelésre, de ez azóta változott.
De köszi a tippet, tép is lefeléViszont gondolom érted mire gondoltam, teszteléshez általában vmi kulcs kell, a wave rendszere így még nyitottabb is mint sok másik. Ezzel sztem nincs semmi probléma (meg ez egyébként is kukacoskodás).
-
törölt tag
A probléma az, hogy nem gondolkodó felhasználásra tanítják az embereket, hanem agyatlan módon kattintgatásra. Akik csak azt tudják, mit hol kell keresni, ha véletlen nincs ott, már visítanak, ahogy a nem talált betűtípus esetén is. Ez pedig rendszerfüggetlen.
moonman: mondd, miért okoz idegbajt neked a gmailes levélkezelés admini oldalról? ami egyébként a felhasználók jelentős részének bejön.
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #51 üzenetére
"Ha meg linuxon neveled fel az embereket, akár hiszed, akár nem, pont ugyanolyan értetlenül fognak majd a windóz előtt állni, mint most a linux előtt."
Erre akartam felhívni igazából a figyelmet, hogy a baj azzal van az MS estében, hogy mindenki az ő termékein nő fel. Ezért nem egészséges, hogy annyira hagyják beférkőzni az oktatásba. Mert ok, nekik is kell alkalmazkodni egy kicsit, opensource document meg ilyesmi, de ezt letudják egy patch-el vagy sp-vel (lásd office 2003 és 2007), és mindenki boldog. A rendszergazdák az iskolában boldogok, mert nem kell akár platformot váltani csak azért, hogy opendocumentet taníthassanak. De bárki megpróbálhatja: be kell menni egy iskolába, felvázolhatja az igazgatónak, hogy ma már lehet linuxon is oktatni. A nyitott igazgató még el is gondolkozik rajta. De a többség úgyis úgy lesz vele, hogy jó neki úgy ahogy van. Nem kell telepítgetni (mert a gépet alapból winnel telepítve veszik), nem kell könyvelgetni, hogy milyen termékeket használnak, nem kerül időbe, nem kell supportot venni a rendszerhez, nem kell kínlódni, ha esetleg nem sikerül valami elsőre. Bizony az ms monopóliuma itt látszik meg, nem az otthonokban, ahol tényleg csak rajtam múlik, hogy mit telepítek fel.
De hogy jó példát is mondjak, nálunk az egyetemen (Debrecen) a legtöbb gép dualbootos. Ott figyel rajta egymás mellett valamelyik win verzió és linux disztrib. Szóval a választás itt is már csak a hallgatón múlik, hogy melyiken dolgozik/tanul az adott órán.
-
moonman
titán
válasz
julius666 #53 üzenetére
"Tény. És most ugyanerre kérlek, csak a windowsal. Ugye jó vízzel prédikálni?"
senki nem mondta, hogy nem jók a Google szolgáltatások. jó a Windows is, különben egyiket sem használná senki."2-3 alkalommal, fél-egy órára tényleg leállt."
nincs kedvem összeszedni azt a 15-20 esetet, de volt, hogy egész nap állt."még a wave-es képedhez: Ja, persze mindannyian tudjuk, hogy a májkroszoftos office 2010-et is bárki tesztelheti, nem kell kulcs."
kell kulcs, nyomsz egy "Download now"-t és ott virít mellette a generált kulcs. -
julius666
addikt
kérdezz meg 100 embert, mivel keres a weben és azt is, hogy miért. (hint: mert azt ismeri)
Tény. És most ugyanerre kérlek, csak a windowsal. Ugye jó vízzel prédikálni?
nem olvasol IT Café-t?
2-3 alkalommal, fél-egy órára tényleg leállt. Hűha, mással ilyen sosem történt még.
- még a wave-es képedhez: Ja, persze mindannyian tudjuk, hogy a májkroszoftos office 2010-et is bárki tesztelheti, nem kell kulcs.
-
Speeedfire
félisten
én próbáltam anno a yahoo, win keresőt mostanában a binget is nagyon régen meg az altavistát használtam
de nekem nem jöttek be, lehet h én vagyok maradi...
mindenesetre ez nekem eddig bejött"nem olvasol IT Café-t? "
mi az az itcafé?
amikor nekem kellett valami mindig üzemelt -
julius666
addikt
Nem igaz, én 2 éve érettségiztem, és lehetett használni openoffice-t, linuxot, stb. Csak előre szólni kellett jelentkezésnél (nálunk megkérdezte az infótanár, mert rendes volt).
Arról hogy windowson oktatnak:
Biztos valakik érdeke volt a dolog. DE! Linuxon is el lehet lenni persze ilyen openofficekkel meg mozillával meg stb, szóval amit általánosban tanítanak, arra bőven elég. De onnantól fogva, a felsőoktatásban, ahol esetleg kéne vmi szakterület-specifikus programot használni, már meg vagy lőve, mert az csak winre van. Ha meg linuxon neveled fel az embereket, akár hiszed, akár nem, pont ugyanolyan értetlenül fognak majd a windóz előtt állni, mint most a linux előtt.
Illetve, akárki akármit is mond, azért a linux még messze nem olyan felhasználóbarát. Amit én 3 óra fórumböngészgetéssel megoldok problémát, egy nem infós irányultságú sosem fogja. Ez van.Illetve ezt direkt a végére hagytam: egy ismerősöm linuxon érettségizett, emelt szinten openofficeon, és lefagyott a gec*be közben, úgyhogy jól el is cseszte az érettségijét. Aztán persze fórumon utánanézett a dolognak, és ismert hiba volt, amit azóta ki is javítottak, de akkor már ugye b@szhatta.
Tanulság: az opensource se mindig jobb mint az ms.
BADABUMM. -
moonman
titán
válasz
Speeedfire #48 üzenetére
"nem azért használ valaki gugli alkalmazást mert gugli, hanem azért mert nagyon jó, gyors, ingyenes"
kérdezz meg 100 embert, mivel keres a weben és azt is, hogy miért. (hint: mert azt ismeri)"én még nem találkoztam olyannal h egy google szolgáltatás leáltt volna"
nem olvasol IT Café-t?"mindig van support"
persze közlik a blogjukon, hogy dolgoznak rajta, de becsszó ez volt az utolsó."nekem pl a böngészőm is chrom, mert kicsi, gyors mindent tud ami nekem kell"
akkor örülök neki, hogy jót választottál. nem ezzel volt eddig sem a problémám. -
Speeedfire
félisten
-
moonman
titán
válasz
julius666 #45 üzenetére
"Őőő... Mi van?"
http://itcafe.hu/hir/google_books.html"Nálunk közterületen azt és akkor fotózol, amikor akarsz"
erről már több hosszú vita is folyt. igen, közterületen bármit. ehhez képest befotóznak a kertesház kertjébe is, a mi társasházunk előtti területnél pedig kint van a "magánterület, belépés csak lakóknak" tábla (önkormányzat tette ki, nem mi nyomtattuk) és mégis teljes részletességgel rajta van a google térképen a belső udvar is. az, hogy nem teszi be a lábát (szép is volna, páros lábbal rúgnánk ki) nem mentesíti őket a magánterület-sértés alól. ráadásul ez csak itthon érvényes, több országban is szigorúbban veszik ezt. -
julius666
addikt
de itt nem a Google-nek kéne "engednie", hanem a Google-nek először kérdeznie kéne, és ha megengedik, akkor csinálhatná, amit megengedtek neki.
Ez ugyanígy igaz lehet az MS-re is. Bár szerintem az a böngészős ökörség úgy volt f@sság, ahogy volt, de más szemszögéből ez lehet h pont fordítva van.
a Google beharácsolja a fizetős tartalmakat, azokat saját magán keresztül ingyen elérhetővé teszi, majd amikor a tartalmak előállítói elkezdenek hőzöngeni, a Google nagy kegyesen "engedményeket tesz"?
Őőő... Mi van?
mi az, hogy fogja magát és kimegy az utcára és lefényképezgeti a magántulajdonokat és ha rászólnak, hogy hé, nálunk ezt törvények szabályozzák ám, akkor nagykegyesen utólag - külön kérésre - kihomályosít részeket?
Nálunk közterületen azt és akkor fotózol, amikor akarsz (na jó, szélsőségektől eltekintve, szoknya alá nem szabad
). Nem tudom máshol ez hogy van, de szerintem ugyanígy. Magánterületre tudtommal nem tették a lábukat.
Ha te mondjuk Londonban az utcán fotózol, és felnyomod netre hogy megoszd az ismerőseiddel, kifotostoppolod az emberek arcát meg a redszámokat? -
moonman
titán
"tanár kollégáim csak MS Officet taníthatnak"
elbaszott egy iskola lehet, ugyanis már elég rég hivatalosan is mehet Linuxon az okatás."a kormány is azt mondja, hogy ez van, ezt kell szeretni"
a kormány pont nemrég foglalta törvénybe, hogy tökmindegy, mindaddíg amíg nyílt forrású dokumentumformátumokkal, protokollokkal működik."Lehetsz akármilyen elvakult az MS felé, nézz körül, mert a kedvenc céged is úgy beeszi magát még az oktatásba is, mint egy métely."
ezt egy másik topicban nemrég kifejtettem. ez egy közös érdekkapcsolat."Majd fogják őt is piszkálni a különböző kormányhivatalok mindenhol, ettől sem tartok."
én meg tartok. Apple-t is huszonhatszor fel lehetett volna akasztani már, valamiért mégsem nyúltak még soha hozzájuk. (leszámítva néhány apró európai pert.) -
ntomka
nagyúr
De, tisztában vagyok vele. De amíg pl tanár kollégáim csak MS Officet taníthatnak, az alapvető fájlműveleteket csak Windowson taníthatják, mert a kormány is azt mondja, hogy ez van, ezt kell szeretni, addig hadd beszéljek nyugodtan monopolról. Lehetsz akármilyen elvakult az MS felé, nézz körül, mert a kedvenc céged is úgy beeszi magát még az oktatásba is, mint egy métely. Szóval ez van, ha a Google így kinövi magát, akkor kinövi. Az MS is garázsból indult, a Google is. Majd fogják őt is piszkálni a különböző kormányhivatalok mindenhol, ettől sem tartok. Szerintem felesleges a para, mert egyben nagyon igazad van. A választás lehetősége egyéni felhasználás területén tényleg megvan (még).
-
moonman
titán
válasz
julius666 #38 üzenetére
"a gugliéknál sokkal jobb az integráció"
ez azért van, mert nekik a web az elsőszámú platform, míg a Microsoftnak a desktop OS. ott aztán megvan az integráció.
amúgy jó lesz ez a Live is, mert MS is felismerte a webalkalmazások fontosságát, csakhát náluk nem ez a cég profilja. a wave-ről meg ennyit.
-
moonman
titán
úgy látom, nem vagy tisztában a monopólium fogalmával. monopol pl. az, ha egy darab internetszolgáltatót választhatsz, mert a kerületben nincs más.
de amíg bármilyen rendszert választhatsz magadnak, a többség viszont saját akaratából, önállóan dönt a Windows mellett, az nem monopólium, hanem népszerűség.
-
ntomka
nagyúr
-
julius666
addikt
válasz
adequate_cou #34 üzenetére
Van webmessenger is, az mondjuk kivételesen jobban is tetszik mint a google talk, habár a wave-nak ugye nyomába sem érhet
Egyébként a live-os cuccok funkcionalitásban kb. egyenértékűek a googleosokkal, de valahogy a gugliéknál sokkal jobb az integráció.
Az ms-nél nem érzek igazán hosszútávú koncepciót, bár ez lehet hogy csak nálam van így, hogy nem használom napi rendszerességgel, és ezért néhány dolog idegen. A google-nél sem tökéletes a helyzet jelen pillanatban (elég csak a youtube-ra gondolni, még mindig nem sikerült beilleszteni a többi szolgáltatás közé igazán, mint pl a docs-ot), de náluk igenis látom, hogy ilyen irányba halad a dolog, elég csak az utóbbi 1 év fejlesztéseit megnézni.
És a wave-hez meg még csak hasonlót sem tudott felmutatni senki, akárki akármit is mond. -
moonman
titán
"No igen. Ezt megteszi a Microsoft is. Ja igen, őt is fel akarták darabolni! És mi lett a vége? Maradt egyben."
a vége az lett, hogy nincs monopol helyzetben és minden lépését árgus szemekkel követik, ha pedig merészel valami új dolgot befejleszteni a Windows-ba 26 jogi procedúrát kell végigjárnia, hogy ne basszák meg hátulról. ja és készítenie kellett Media Player nélküli, meg IE nélküli meg lassan Notepad nélküli változatokat is. ja és meg kellett nyitnia kvázi minden dokumentum és protokoll forráskódját. és még folytathatnám.
"a Google rendre engedett"
már bocsánat, de itt nem a Google-nek kéne "engednie", hanem a Google-nek először kérdeznie kéne, és ha megengedik, akkor csinálhatná, amit megengedtek neki. az pl. milyen már, hogy a Google beharácsolja a fizetős tartalmakat, azokat saját magán keresztül ingyen elérhetővé teszi, majd amikor a tartalmak előállítói elkezdenek hőzöngeni, a Google nagy kegyesen "engedményeket tesz"? mi az, hogy fogja magát és kimegy az utcára és lefényképezgeti a magántulajdonokat és ha rászólnak, hogy hé, nálunk ezt törvények szabályozzák ám, akkor nagykegyesen utólag - külön kérésre - kihomályosít részeket? és még sorolhatnám.
-
moonman
titán
válasz
adequate_cou #34 üzenetére
mobil értesítés (az igaz, hogy egyelőre magyarországra nem elérhető, de lesz)
"az oprendszerek terén ő is egy monopolista cég."
ha monopolista lenne, akkor nem léteznének market share grafikonok, meg OS X, Linux, Unix, stb. -
ntomka
nagyúr
"...monopolizálja a piacát."
No igen. Ezt megteszi a Microsoft is. Ja igen, őt is fel akarták darabolni! És mi lett a vége? Maradt egyben. Szóval erről ennyit. Amíg minden területen, minden államban a hatályos törvények szerint cselekszik, addig úgy sem fogják tudni feldarabolni, különben az embereknek a demokratikus törvényekbe vetett hite rendülne meg (ami egyébként is labilis dolog). Példának ott van a sok ország, ahol a Streetview ellen tiltakoztak, és mindegyiknél a Google rendre engedett is a követeléseknek. De ott van Kína is, ahol állami felügyelet mellett jelenik meg a cég úgy, hogy az a Google profilját ne "rontsa" (és ez persze nézőpont kérdése). És ha jól tudom a Microsoft is igyekszik minden ilyen nemzetközi és állami követeléseknek eleget tenni, pedig az oprendszerek terén ő is egy monopolista cég.Én úgy látom ezt az egészet, hogy ahogy annak idején beindult a "fúj, Microsoft, utáljuk" szindróma, úgy kezd feléledni a "fúj, Google, utáljuk " szindróma...
-
adequate_cou
senior tag
Bennem megvan az egészséges félelem de realitását nem látom neki. Mindazonáltal attól nem rettegsz, hogy sokkal emberibb-komolyabb(külpolitika, kereskedelem, energiaszektor) területeken hasonló helyzet már bekövetkezett?
Visszaléptem hotmailbe, 10 percet eltöltve azzal, hogy az általad leírt dolgokat kipróbáljam ott is.
Naptár használható, mobil értesítés nem bökte ki a szemem így fél perc után abbahagytam a keresést, webmessengerre nem találtam utalást sem a hotmailben, gondolom ha valahonnan a fiók mélyéről előkotornám akkor sem lenne annyira moddolható és kényelmesen használható mint Gmailben.
Office Web appsot kipróbálni sem tudtam, Chromemmal nem engedi. -
A mobilos részhez illik a Mobilarénás "Android konferenciát tervez a Google" hozzászólásom.
-
moonman
titán
válasz
adequate_cou #31 üzenetére
"Melyik szolgáltató akár hasonló dolgokat felmutatni?"
ha már hotmail-ről jössz tudhatnád, hogy a webes felületen ott van a:
- naptár
- mobil értesítés
- webmessenger
- Office Web apps
- levélszerkesztésnél oldalsávos gyorskereső, térképpel, képekkel, miegymássalszóval nem tudom, mi az a nagyon hűdeextra a gmail-ben.
"Milyen negatív dolgok sülhetnek ki ebből?"
reméljük, odáig nem jutunk el, hogy kiderüljön. de ha valakiben nincs annyi egészséges félelem, hogy tartson attól, hogy egyetlen mammutcég kezébe kerüljön lényegében a teljes internet és minden felhasználó minden személyes adata, azzal kár vitatkozni. -
adequate_cou
senior tag
Én pl. most váltottam hotmailről Gmailbe, egyik legjobb döntésem volt amit mostanában megléptem. Ha már email szolgáltatásról beszélünk, felhasználóbarátság szempontjából akkor az Gmaillel kezdődik. Alap dolgok, jön egy levél melléklettel, mellékletre görgő lenyom már nyitja is meg google docsban a cuccot, importálom más helyekről a leveleimet amiket régebben használtam(hotmail, freemail), kliensen belül gtalkon chatelek, ott van a határidőnapló elviekben sms értesítéssel. Melyik szolgáltató akár hasonló dolgokat felmutatni?(meg persze a többi Flickrrel meg Facebookkal kapcsolatos plugin, de ilyennel nem élek de sokan igen).
És Firefox helyett is Chrome, nem véletlenül, minimalista, gyors.
Milyen negatív dolgok sülhetnek ki ebből? Mármint tudom milyenek, de mi az amit mostani állami szabályozás ne tenne lehetetlenné?
-
moonman
titán
"Szerintem nem eros csak a keresesben."
akkor nézd meg, hány ismerősöd gmail-es? ha videót keresel, hol kezded? youtube-on. ha térképen tervezel hol kezded? google maps-en. honnan származik a hirdetések 95%-a a weboldalakon? google ads.és akkor a Chrome-ot és az Android-ot nem is vettük, mert ezek még viszonylag alacsony elterjedtségű cuccok, de rém erőszakosan nyomják ezeket is, a userek meg nyelik mint kacsa a nokedlit, merhát "gúgl".
"Gyakorlatilag az a tejelo tehene"
a kereső? na ne vicceljünk már. a reklámok, az a tejelő tehene."Kb most van abban a korszakban, mint 10 evvel ezelott az m$. De arrol is kiderult, hogy legvar volt az egesz, es senki sincs 1 termekere sem raszorulva."
utolsó információim szerint a Windows még mindig 95% fölötti részesedéssel bír."A Google is igy fog jarni, ha a felasznalok megunjak es elfordulnak tole"
utolsó információim szerint a Windows még mindig 95% fölötti részesedéssel bír."mert az egesz a felhasznalok altal letrehozott tartalomra epit"
tehát máris semmi köze a 10 évvel ezelőtti MS-hez."A dinoszauruszuk mindig kihalasra vannak itelve."
ehhez képest mindig is dinoszauruszok között éltünk. -
dark100
aktív tag
Szerintem nem eros csak a keresesben. Gyakorlatilag az a tejelo tehene, es onnan probal minden mas piacot megkaparintani. Kb most van abban a korszakban, mint 10 evvel ezelott az m$. De arrol is kiderult, hogy legvar volt az egesz, es senki sincs 1 termekere sem raszorulva. A Google is igy fog jarni, ha a felasznalok megunjak es elfordulnak tole, akkor a Google elpusztul, mert az egesz a felhasznalok altal letrehozott tartalomra epit, ahol o akar lenni a (megkerulhetetlen) platform. Csak azutan az egesz rugalmatlan mostrumma valik, mar nem ad, hanem csak kenyszerit. A dinoszauruszuk mindig kihalasra vannak itelve.
-
Narxis
nagyúr
Nem csak a Google van monopolhelyzetben egy területen. Ezek nem pártok hanem profitorientált multinacionális cégek, és itt nem 1-2 cég van hanem vagy egy tucat, mindegyik más és más területen van erős pozícióban, a többi területen pedig erős verseny van ami a felhasználónak csak jó lehet.
Őszintén szólva furának tartanám ha itt most beavatkozna egy állami szerv, akkor nem 1 céget kellene megregulázni...és nem is kettőt...
Az egyszerű felhasználó érdekeit kell védeni, nem pedig nyakörvet aggatni minden mamut vállalatra.
-
mert monopolizálja a piacát. és a "de hát van x, meg y" csak addig jó ellenérv, amíg azok meghatározó tényezők. ugye diktatúrákban is mindig volt egy(-két) ellenzéki párt, csak épp sosem nyert(ek).
az intel esetében is elmondható, h nincs monopólium, hiszen ott az amd, node nem egy olyan időszak volt/lesz, amikor az intel mellényzsebből megvehette volna az egész amd-t.
-
julius666
addikt
válasz
Speeedfire #17 üzenetére
Pontosan.
Amúgy meg meg kell nézni, hogy a microsoftot itt nálunk euba milyen vígan perelgetik minden apró lóf@szért. Bele se merek gondolni, mi lenne hogyha bebizonyosodna a gugliról hogy nem úgy bánik a bizalmas adatokkal ahogy kéne.
Szóval addig biztos vagyok benne hogy nem lesz semmi probléma, amíg a politikusoknak karrierépítés és az ellenlábasok lobbijainak zsebtömő tevékenysége miatt érdekében fog állni az ilyesmi ellen a fellépés.
-
ddekany
veterán
"A demokracia az olyan diktatura ahol 4 evente 1 napig szabad vagy."
Gyakorlatban a kettő közül választhatsz, amit felkínálnak (maradva a Republikánus VS Demokratánál). Ezt amúgy arra mondtam, hogy valaki itt örült, hogy amíg van MS is, addig jó... Hát azért ha már csak MS és Google-van van aki számít... De persze lehet azt is jónak nevezni, elvégre, rendet kell tartani.
-
akom
őstag
válasz
Speeedfire #21 üzenetére
Hehe látom te is éjszakai bagoly vagy..
Csak nem nálatok is festik a lőteret ?
-
Speeedfire
félisten
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
Speeedfire #17 üzenetére
Én is így vagyok vele. Lehet tőlem mamut cég, de amit csinál, azt veszett jól csinálja, és ingyenes.. addig nincs gond semmivel. ;D
-
Speeedfire
félisten
én kb 1 éve nagy rajongója vagyoka a guglinak
nagyon jó és sikeres dolgokat készítenek a srácok
elég sok helyen próbálkoznak ezáltal ha az egyik bebukik akkor a másik ott van még
ingyenes gyors szolgáltatásai vannak
kell ennél több?
h hatalaomra tör? lehetséges! és akkor mi van?
akkor is ingyenes és jó
mellette meg van még "1-2" cég
ha valaki nem csipázza a gugglit akkor ez van
én egy acconttal elvégzek nem kevés múveletet amit más kb 10-zel -
tuskooo
addikt
Lehet szeretni vagy nem szeretni, hogy a Google terjeszkedik, viszont simán ki lehet maradni. Nem kell használni, ennyi. Én is csak a keresőt használom megszokásból meg a youtubeot, de semmi mást nem.
-
akom
őstag
50 év múlva minden egy kézbe lesz, csak nem Skynet lesz a neve hanem Google...
Remélem nem ébred öntudatra !
-
Narxis
nagyúr
Ott a pont. Amíg van MS, Apple, (és meg vagy fél tucat nagy IT cég) addig nem aggódok. Igaz mindegyik más és más területen dominál, de igyekszenek behozni a lemaradást. Nem kell itt semmit se darabolni, darabolják otthon a zöldséget meg a kenyeret. Annak idején a Microsoft-al is ezt akarták csinálni, de rájöttek, hogy hülyeség.
Szerk.: közben elfelejtem amit eredetileg akartam írni.
Tervezem egy Androidos telefon vételét a jövő évben, úgyhogy fejlődjenek csak.
-
dark100
aktív tag
-
-
törölt tag
válasz
Sandormaster #3 üzenetére
tuszd bing-gel keresni, hotmail-lel levelezni, wimo telefonnal telefonálni, és hoppá: windows-os számítógépet használni otthon. tényleg olyan nagy és rémisztő lenne a kugli?
-
KEndre
HÁZIGAZDA
egy idő után már nem fogják tudni szavatolni a privát szféra jogainak védelmét... ha egy-két belső terrorista egyszer robbantani fog (digitális 10/11)... vagy csak paranoiás vagyok?
-
Sandormaster
aktív tag
Most már kezd tényleg rémisztően nagy lenni a gúgli, az ember keres a gúglival, a youtube-on néz videókat, gmailen levelez, lassan androidos gúgli telcsivel telefonál, vagy akár lesz pc helyett gúgligép
Tényleg annyira szerteágazó, hogy lassan egy darabolás ráfér, illetve nem tudom hogy jogilag nem fog-e majd egy idő után arra szintre jutni hogy a monopolhelyzete miatt állandó pereskedésekbe bonyolódik?! Mint mondjuk az MS?! -
az a valami lehetne egy masszív feldarabolás a francba most már...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest