- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Két cégre az alábbiakra akarták tudtommal Operációs rendszerek vállalata és az alkalmazások vállalata, mondjuk még mindig MS a nevük.
Az Intel x86-os architektúráján és más mikroprocesszorokon alapuló személyi számítógépek
Szerverek
Kézi eszközök, mint a menedzserkalkulátorok vagy mobiltelefonok
TV set-top boxok
Valamit ami ebből kimaradt az a másik cég. -
törölt tag
nem olyan streaming mediára gondolok, nem silverlight. az active-x esélyesebb, bár azt nem tudom pontosan hogy van, meg miért kell hozzá telepíteni a gépre dolgokat. amikor kerestem online stream-et a bajnokok ligájához, akkor az összes oldal lényegében ilyen volt.
lehet, hoyg az oldal fejlesztőjét kell megverni miatta, de akkor is megkerülhetetlen volt. -
törölt tag
a játékon kívül tudsz még mondani valami nélkülözhetetlen dolgot, ahol nem lehet kikerülni?
adóbevallás? egy rakás streaming videót biztosító oldal, ahol csak gépre telepített segédprogram futtatása esetén játszhatod le a tartalmakat (és persze csak windowsra)? most hirtelen nem jut más eszembe, de biztosan van. -
zoltanz
nagyúr
Azért.
A '90-es években a Microsoft egy olyan licencet talált ki, amelynek során a számítógépgyártók kötelesek voltak fizetni egy MS-DOS licencért, még akkor is ha egy másik operációs rendszerrel működött a számítógép.Ezenkívül ragadozó taktikát is alkalmaztak az árban, hogy kiszorítsák a konkurenciát a piacról, és technikai gátakat szabtak, hogy a konkurens cégek termékei ne működjön a Windowson.
El is ítélték az ügyben.Miután a késői '90-es években kiadták az Internet Explorer webböngészőt, a Windows számára, és elértek egy igen említésre méltó piaci részesedést a webböngészők piacán, a Microsoft antitrust caset alkották meg és hozták fel a Microsoft ellen, így a céget megvádolta az Egyesült Államok államszövetségi bírósága, hogy nem tartotta be az előzöleg általa is elfogadott rendeletet és, hogy visszaélt a monopol helyzetével, az asztali számítógépek piacán. Az ügyet végül orvosolták (a Microsoftot felosztották két cégre),
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Hát nem volt aranyköpés szagú a térkép és e-mail mellett főleg nem. Ha tisztában lennél a dolgokkal majd minden OpenGL alapú játékhoz készült Linux változat, jobban mondva egy segédprogram amivel lehett telepíteni/játszani. Doom 3-hoz is készült, nem egy ismerősöm játszott is vele, de Mac-re is készültek.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Kicsit vicces ezt látni, olyan embertől aki erősen az MS cuccait perferálja.
Microsoft is elég sok minden erős mégsem lett világvége. Előnyei meg vannak, a sok pénze miatt a Google-nek van pénze a színvonalat fentartani és még erősíteni.
Azért az sem elhanyagolható, hogy a versenyt is elég erősen kikényszeríti. Ha nem lenne Android akkor Nokia ülne a babérjain a már kissé elavult Symbian-jával, nem beszélve az MS kézi kütyükre szánt OS-evél ami ma már nagyon elavult a többséghez képest. A jövőben az Android komoly elelnfél lehet az Apple számára, ami megintcsak a piacnak tesz jót.
Böngésző terén ha nincs a Chrome nincs kikényszerítve a fejlesztésre sem a Firefox, sem az Opera, nem beszélve arról, hogy nem egy okos ötletet átvettek a Chrome-ból még az Opera is.
Egyébként is sok téren még van hová fejlődniük. A Google OS-e nagyon buta, aki annyira az open source-ot preferálja az maximum kiröhögi és felrak valami disztribúciót, aki meg ugyebár csak Windows-szal boldogul azt sem tudja mi ez az egész. Chrome is még fapados sok mindenkinek bár a kiegészítők már fejlődnek rajta és elég jól terjed.
Persze sok téren ahogy említve volt megkerülhetetlen. (Google Search, Translate, YouTube, GMail stb.) -
fordfairlane
veterán
...hát szerintem meg egy business HP vagy IBM simán bucira ver egy MacBook-ot minőségben és anyaghasználatban.
Nagy a szórás mindegyik gyártónál. A Lenovo féle SL vagy N300 széria messze nem olyan jól összerakott, mint a régebbi T modelek, illetve T-nél is a széles kijelzőjű T61 nem kelt olyan stabil érzetet, mint a 4:3 oldalarányú régebbi T60-as. A sima műanyag Macbook borítása elég gyenge, a kéztámasz alatt könnyen töredezni kezd, ugyanakkor a fémházas Macbook nem rossz. Igazából a legjobb a régi G3-as Powerbook széria volt, az olyan elpusztíthatatlan érzést keltett, ahogy kézbe fogtam.
Azért ezeket hozom fel példának, mert ilyenek fordulnak meg itt nálunk.
-
fordfairlane
veterán
Az Apple gépei többségükben korrektül összerakott márkás gépek, semmi több, persze van néhány gyengébb szériájuk is. Ami felárat ezen kívül az Apple gépekért fizetni kell, az a márkanév presztízsének felára. A luxusautók sem csupán azért olyan drágák, mert jobb alapanyagokat használnak a gyártás során, hanem mert a presztízst is meg kell fizetni.
-
zoltanz
nagyúr
Persze ők is csak pénzből élnek,
tehát kielégítik a piac minden igényét, de aminnyire lehet minőség tartják szem elött mindenhol. Azért rakj egymásmellé egy Apple-t meg egy akármit van külömbség ránézésre is.
Kiemelném a kiváló kijelzőket, ezért is szeretik a grafikusok/fotósok (igaz mások is tudnak hasonlót, notik között nincs tudtommal jobb). -
dark100
aktív tag
úgy, hogy kezd mindenki rájönni az Apple titkára: csak úgy lehet normálisan működő, stabil platformot létrehozni, ha nem engeded, hogy bárki szétberhelje. ez áldozatokkal jár, de hosszútávon a user jobban jár. ez van.
Ellenkezoleg. Csak egy monopolium jar jol a zart rendszerrel. Mert nelkulozhetetlenne valik. Es o donti el a szoftver jovojet. Meg nem lattam olyat, amikor a user jart volna jol. Egyebkent nyilt forraskodnal is gyakran ez tortenik, egy nagy megprobalja ratenni a kezet az egeszre, es a tobbieket bugfixelesre meg tesztelesre karhoztatni. Viszont ha tulzasokba esik, akkor meg mindig ott a branch lehetosege. Az Apple egyebkent meg affele high-end Linuxkent funkcional ahogy en latom. Szepen osszeszedik masok munkait es kiadjak sajat nev alatt.
-
Speeedfire
félisten
kinek a pap kinek a paplan
bár mondjuk írtam is h én nem igazán szoktam használni a webes felületet
az nekem csak 1 plusz dolog, ha esetleg nincs nálam a laptopom vagy az asztali gépem
igazán jó rendszerek meg soha sem fognak megszületni mert valakinek emiatt kell, valakinek meg amiatt
ezért jó h szinte minden dologból van legalább 2-3 alternatíva -
julius666
addikt
és ha erre most azt mondom, hogy undorodom az egész webkettőtől, akkor megint én vagyok a szemellenzős, maradi antigoogle-harcos.
Nem, én is hányok a közösségi portáloktól pl, bár az pont nem a google sara.
De ő a blogokhoz és egyéb szarokhoz csak az eszközt adja, nyomorékok mindig is voltak akik nyomatják a szemetet 1000-rel.
Egyébként vannak igenis jó blogok. -
julius666
addikt
Azért szerintem van akkora lépcsőfok a középiskolai atlaszom és a google earth között, mint a korai windowsok és az azt megelőző oprendszerek között.
Egyébként abban, hogy a web tartalom irányából a szolgáltatások irányába mozdult el (az a híres webkettő), azért eléggé vastagon van szerepe a google-nak.
Azt aláírom, hogy nélküle is végbementek volna előbb-utóbb ezek a változások, de ez igaz a többi cégre is az általad felsoroltak közül. -
RI/OS
addikt
Egyébként itt:
Azért elég durva az a ''gőzhenger'' amivel nyomulnak.
Valamit nagyon jól csinálnak azt azért lássuk be.
10 év alatt annyit hoztak össze, mint más cégek 100 év alatt se.Nem arra gondoltam, hogy milyen fasza dolgokat csináltak nekünk, hanem hogy milyen ütemben fejlődik/nő a cég...
-
ntomka
nagyúr
Nem, nem vagyok eltájolva. Akkor magyarázd már meg nekem, hogy miért van az a jelenség, mikor bekukkantok egy-egy java fejlesztő céghez, és windowson szenvednek a netbeans és társaival? Tudtommal a java a megtestesült platform függetlenség (költői túlzással). Akkor az a cég most (elnézést a kifejezésért) hülye, amelyik egy ingyenes fejlesztőkörnyezethez nem telepít ingyenes oprendszert, hanem kifizet súlyos összegeket (számomra) feleslegesen? Mert azt ne mondja nekem senki, hogy egy java (!) programozó számára nem mindegy, hogy milyen oprendszeren fejleszt.
(#87) tuskooo: Mert (sajnos) ott tartunk, hogy az egyetlen valamirevaló ellenlábasa a Googlenak az MS. Akárki akármit mond, ez így van. Az Apple lenne még, de az sokszor annyi idő alatt sem szerzett akkora potenciált az MS-sel szemben, mint a Google.
-
julius666
addikt
nézd csak meg Bing piaci részesedését.
A 2nek semmi köze 1máshoz, nem arra reagált.
mondj már egyet. már olyat, ami nem valami spéci hardveren, köpenyes rendszergazdák szervertermében futott, hanem a tömegek által is könnyen használható lett volna.
Habár nem vágom az infótörténelmet, de ha jól tudom pont hogy nem a windóz találta ki a grafikus felületet, ami miatt elterjedt annó, hanem nyúlták máshonnan. De teljesen lényegtelen, ezen kár vitázni.
-
julius666
addikt
ja, Einstein is egy hasznavehetetlen senkiházi köcsög volt, mert már találtak ki előtte is fizikai összefüggéseket.
Mielőtt még valaki azt hinné, a gugli-t Einsteinhez hasonlítom - a példával csupán a hozzászólásod végtelenül gyerekes mivoltára próbáltam rávilágítani.Már elnézést, de az eddigi megnyilvánulásaid alapján ennél jóval többet vártam tőled.
-
törölt tag
akkor az inkább júzer error, mint rendszerprobléma. Pont ez ad követketőséget, összefogottságot a hagyományos, ömlesztett levelekhez képest. Az indexelése is igen jó a guglinak, ahogy tapasztaltam. Mondjuk a spamszűrő kezd romlani, kijátszhatóvá válni, néha fals eredményei is vannak...
moonman: DOS.
Egyébként valahol a cégek elég érdekesen választanak OS-t, ha kell. már dolgoztam pár helyen, ahol célszoftvernek volt választási lehetőség, mert több platformon megélt. De valahogy AIX-et rendre kigyilkolták, mert win kell, s a célszoftver nem volt jobb tőle. Amúgy egy linux is lehetett volna elterjedt, s felhasználóbarát. Legfeljebb hülye júzer nem tudta volna szétcseszni.
-
ntomka
nagyúr
De a cégnek is kényszer valahol a választás, mert tudják, hogy a többség a wint és az azon lévő szoftvereket ismeri. Tehát ha válogatni akarnak a munkaerőben, kénytelenek win alapú platformot kiépíteni, vagy nem így van? Persze lehet csak én látom "deformáltan" a dolgot, és neked van igazad: az ms egy makulátlan cég.
-
dark100
aktív tag
Mondhattal volna egy szimpla igent is
Amugy erdekes, hogy ahol moonman megjelenik rogton Windows VS Linux (vagy MSOffice VS OpenOffice) flame lesz, holott ez most a Googlerol vagy mirol kene, hogy szoljon. Aztan nem is o kezdi, egyszeruen a jelenlete ezt provokalja ki. Ez mar komolyan mondom tomegpszihozis
-
ntomka
nagyúr
"mennyivel jobb lenne, ha más terméken nőne fel, aztán nem kapna munkát, mert semmihez nem ért, amit a való életben használnak is."
Akkor végső soron ott tartunk, hogy win 95%-a is kényszer, nem?
Miért tanuljon mást az ember, ha úgyis csak a wint kell használnia mindenhol, vagyis meg van lőve, kényszerből. Ha már így fogalmazunk a google ads esetében.
-
dark100
aktív tag
akkor nézd meg, hány ismerősöd gmail-es? ha videót keresel, hol kezded? youtube-on. ha térképen tervezel hol kezded? google maps-en. honnan származik a hirdetések 95%-a a weboldalakon? google ads.
Erdekes hogy ez a 95% a totalis diktatorikus monopolium, mig a Windows 95%-a pedig csupan a nepszeruseg
-
julius666
addikt
senki nem mondta, hogy nem jók a Google szolgáltatások. jó a Windows is, különben egyiket sem használná senki.
Félreértetted, az a hozzászólásom erre ment:
"kérdezz meg 100 embert, mivel keres a weben és azt is, hogy miért. (hint: mert azt ismeri)"Ugyanez igaz a windózra, a többségnek az a számítógép, nem is tudják hogy van más. Ha megemlítenéd nekik az operációs rendszer szót, sztem azt hinnék sebész vagy.
kell kulcs, nyomsz egy "Download now"-t és ott virít mellette a generált kulcs.
Oh, tényleg igazad van, rossz példa volt. Amikor ősszel néztem akkor elég macerás volt jelentkezni tesztelésre, de ez azóta változott.
De köszi a tippet, tép is lefeléViszont gondolom érted mire gondoltam, teszteléshez általában vmi kulcs kell, a wave rendszere így még nyitottabb is mint sok másik. Ezzel sztem nincs semmi probléma (meg ez egyébként is kukacoskodás).
-
julius666
addikt
kérdezz meg 100 embert, mivel keres a weben és azt is, hogy miért. (hint: mert azt ismeri)
Tény. És most ugyanerre kérlek, csak a windowsal. Ugye jó vízzel prédikálni?
nem olvasol IT Café-t?
2-3 alkalommal, fél-egy órára tényleg leállt. Hűha, mással ilyen sosem történt még.
- még a wave-es képedhez: Ja, persze mindannyian tudjuk, hogy a májkroszoftos office 2010-et is bárki tesztelheti, nem kell kulcs.
-
Speeedfire
félisten
én próbáltam anno a yahoo, win keresőt mostanában a binget is nagyon régen meg az altavistát használtam
de nekem nem jöttek be, lehet h én vagyok maradi...
mindenesetre ez nekem eddig bejött"nem olvasol IT Café-t? "
mi az az itcafé?
amikor nekem kellett valami mindig üzemelt -
Speeedfire
félisten
-
julius666
addikt
de itt nem a Google-nek kéne "engednie", hanem a Google-nek először kérdeznie kéne, és ha megengedik, akkor csinálhatná, amit megengedtek neki.
Ez ugyanígy igaz lehet az MS-re is. Bár szerintem az a böngészős ökörség úgy volt f@sság, ahogy volt, de más szemszögéből ez lehet h pont fordítva van.
a Google beharácsolja a fizetős tartalmakat, azokat saját magán keresztül ingyen elérhetővé teszi, majd amikor a tartalmak előállítói elkezdenek hőzöngeni, a Google nagy kegyesen "engedményeket tesz"?
Őőő... Mi van?
mi az, hogy fogja magát és kimegy az utcára és lefényképezgeti a magántulajdonokat és ha rászólnak, hogy hé, nálunk ezt törvények szabályozzák ám, akkor nagykegyesen utólag - külön kérésre - kihomályosít részeket?
Nálunk közterületen azt és akkor fotózol, amikor akarsz (na jó, szélsőségektől eltekintve, szoknya alá nem szabad
). Nem tudom máshol ez hogy van, de szerintem ugyanígy. Magánterületre tudtommal nem tették a lábukat.
Ha te mondjuk Londonban az utcán fotózol, és felnyomod netre hogy megoszd az ismerőseiddel, kifotostoppolod az emberek arcát meg a redszámokat? -
ntomka
nagyúr
De, tisztában vagyok vele. De amíg pl tanár kollégáim csak MS Officet taníthatnak, az alapvető fájlműveleteket csak Windowson taníthatják, mert a kormány is azt mondja, hogy ez van, ezt kell szeretni, addig hadd beszéljek nyugodtan monopolról. Lehetsz akármilyen elvakult az MS felé, nézz körül, mert a kedvenc céged is úgy beeszi magát még az oktatásba is, mint egy métely. Szóval ez van, ha a Google így kinövi magát, akkor kinövi. Az MS is garázsból indult, a Google is. Majd fogják őt is piszkálni a különböző kormányhivatalok mindenhol, ettől sem tartok. Szerintem felesleges a para, mert egyben nagyon igazad van. A választás lehetősége egyéni felhasználás területén tényleg megvan (még).
-
ntomka
nagyúr
-
adequate_cou
senior tag
Bennem megvan az egészséges félelem de realitását nem látom neki. Mindazonáltal attól nem rettegsz, hogy sokkal emberibb-komolyabb(külpolitika, kereskedelem, energiaszektor) területeken hasonló helyzet már bekövetkezett?
Visszaléptem hotmailbe, 10 percet eltöltve azzal, hogy az általad leírt dolgokat kipróbáljam ott is.
Naptár használható, mobil értesítés nem bökte ki a szemem így fél perc után abbahagytam a keresést, webmessengerre nem találtam utalást sem a hotmailben, gondolom ha valahonnan a fiók mélyéről előkotornám akkor sem lenne annyira moddolható és kényelmesen használható mint Gmailben.
Office Web appsot kipróbálni sem tudtam, Chromemmal nem engedi. -
adequate_cou
senior tag
Én pl. most váltottam hotmailről Gmailbe, egyik legjobb döntésem volt amit mostanában megléptem. Ha már email szolgáltatásról beszélünk, felhasználóbarátság szempontjából akkor az Gmaillel kezdődik. Alap dolgok, jön egy levél melléklettel, mellékletre görgő lenyom már nyitja is meg google docsban a cuccot, importálom más helyekről a leveleimet amiket régebben használtam(hotmail, freemail), kliensen belül gtalkon chatelek, ott van a határidőnapló elviekben sms értesítéssel. Melyik szolgáltató akár hasonló dolgokat felmutatni?(meg persze a többi Flickrrel meg Facebookkal kapcsolatos plugin, de ilyennel nem élek de sokan igen).
És Firefox helyett is Chrome, nem véletlenül, minimalista, gyors.
Milyen negatív dolgok sülhetnek ki ebből? Mármint tudom milyenek, de mi az amit mostani állami szabályozás ne tenne lehetetlenné?
-
dark100
aktív tag
Szerintem nem eros csak a keresesben. Gyakorlatilag az a tejelo tehene, es onnan probal minden mas piacot megkaparintani. Kb most van abban a korszakban, mint 10 evvel ezelott az m$. De arrol is kiderult, hogy legvar volt az egesz, es senki sincs 1 termekere sem raszorulva. A Google is igy fog jarni, ha a felasznalok megunjak es elfordulnak tole, akkor a Google elpusztul, mert az egesz a felhasznalok altal letrehozott tartalomra epit, ahol o akar lenni a (megkerulhetetlen) platform. Csak azutan az egesz rugalmatlan mostrumma valik, mar nem ad, hanem csak kenyszerit. A dinoszauruszuk mindig kihalasra vannak itelve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Medence topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged