- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
luke.
aktív tag
-
Gusztáv
addikt
Nekem az a kedvencem, aki leírja hogy flottás csomagban van, tehát a publikus csomagokban elérhető percdíjjakhoz képest sokkal kedvezőbbeken beszél, és még fel van háborodva, hogy nem kap extra készülék kedvezményt. A nyugati példákat meg kár felhozni, kicsit más a piac mérete, meg összetétele. Meg 100 más dolgot lehet találni, ami kinn olcsóbb, miért pont a telefon lenne kivétel.
-
foxymaxy
senior tag
Háát nemtom :-/
Elég sok vélemény elhangzott, és mindben "lehúzzák" a szolgáltatókat.
Had legyek én a "külön vélemény"
Nem csinálok ingyen reklámot de az első előfizus telómat akkor még magyar szolgáltatótól wettem, azóta is ott vagyok.
Mindig "hosszabítok" és vásárlás elött többsoron átnézem az árakat mindehol.
Favorizálom a jó minőségű készülékeket és ezért hajlandó vagyok némi felárat fizetni ésszerű határokon belül.
A mostani telefonom kártya függetlenül gyári garival 180k lett volna a szolgáltató 60k-val olcsóbban adta, sufni gsm 65k-val ocsóbb bolti garival amiről jobb nem beszélni
Egyipt):
Ezidáig bármiben problémám volt mindig korrektül orvosolták 1x volt készülék csere, többször garis javítás, és idáig korrekt volt minig az ügyintézés.
Tehát maradok a jóbevált előfizus megoldásnál.
Viszont abban teljes mértékben igaz hogy "nyugaton" a kinti bérekhez viszonyítva korrektebb árakat produkálnak, mint "keleten" -
Gusztáv
addikt
válasz
bluemirage #93 üzenetére
Ok, ez lenne a logikus lépés. De a valóság az, hogy a telefonvásárlók nagy rész (90%) ezt nem fogja megcsinálni, hanem bemegy a szolgáltatóhoz, vagy esetleg megnéz 1-2 nagyobb, ismertebb elektronikai boltot (jellemzően akiknek bedobják a szórólapját). A netet biztos nem áll neki túrni napokig. Persze, aki mondjuk Mobilarénát olvas, az valószínűleg komolyabban utánanéz, de ez azért az erős kisebbség. Amikor én is utoljára telefont vettem, én is így tettem és a végén egy német boltból rendeltem meg az új telefonomat.
-
fojuzer
aktív tag
Tisztelt mindenki/Kéretik közölni!!/ azt ahol min 10-20.000.-HuFt-al lementek a teló árak,még akaár az újabbak is.Szerettel várjuk eröl a hireket.BUÉK!
-
B1T3
addikt
válasz
callmeakos #56 üzenetére
Tegnap voltam bent a magentáéknál, pont előttem vásárolt valaki egy Note II-t, de ő 10 ezresekkel fizette ki.
-
Én nem a boltot ajánlottam, ilyet nem is nagyon szabad a PH-n. Csak az én sztorimat támasztottam alá. Az adott esetben én így nyertem, azokkal szemben akik rabsággal veszik, ámde részletre. Valóban túrni kell a NET-et. Aztán nyomozni a bolt után, aztán fórumokon kiszimatolni, ellenőrizni, hogy a gyári gari valóban gyári gari-e. Pl. a Sony üfsz. is felhívtam.
Ez nem nagyon kerül pénzbe. Kicsit kevesebb idő a facebook-on és több idő a fenti tevékenységekkel és megnyílhat az esély olcsóbb független telefonra. Egyetlen hátránya lehet. Ki kell fizetni egészben.
A HTC-t (anno azt is néztem) viszonylag' kedvező áron, de mindenképp korrekt feltételekkel a Speedshop-ból lehet megvenni. Régi szerződött partnerek. Stb... stb... Szóval keresni kell az ilyen shop-okat.
Csoda bolt nincs ahol minden olcsóbb.Szép is lenne...
@sing1ep1ayer
+1 -
sing1ep1ayer
őstag
Miért nem rendelnél mobilt webshopból? Mégis mi szól ellene? Hogy így olcsóbb? Hogy ingyen házhoz jön és nem kell elmenni érte? Vagy az hogy 8 napon belül indoklás nélkül visszavetetheted?
Ha nagy a para, akkor bemész az üzletbe és megnézed, megfogdosod, kipróbálod, de ha van egy kis eszed, akkor utána a neten veszed meg, nem pedig a helyszínen.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Peterson_ #34 üzenetére
"...bemegyek egy üzletbe, megkínálnak kávéval míg várakozok, és mivel aranykártyás vagyok, így előre vesznek az ügyintézésben."
Ez mégis melyik üzlet?
Mert én eddig bárhová mentem be aranykártyás ügyfélként minimum fél órát várakoztam és soha senki nem kérdezte még meg, hogy kérek-e kávét. Nem is értem. A számítógépben még csak látják hogy adott sorszámú mókus milyen kártyával rendelkezik, mert a terminálon az ennek megfelelő menüpontot választod és így előre tudnak venni (bár mint mondtam én ezt sosem tapasztaltam még), de utána, amikor leülsz honnan tudja a kávés hostess hogy te ki vagy? Kirakod magadra egy táblán, hogy "ARANYKÁRTYÁS ÜGYFÉL"?
-
AMD Power
titán
Lumiákat jól feltolták.
-
Gusztáv
addikt
válasz
bluemirage #59 üzenetére
Megnézve az oldalt, amit ajánlottál azért nem olyan rózsás a helyzet, mint amit leírtál. Elvétve találni olyan készüléket, ami olcsóbb lenne mint pl a T-Mobile 2 éves sima hűséges árai. Persze 1-2 akciós készüléknél ez összejöhet, de általában drágább 10-15%-al és csak egy év forgalmazói garancia van rájuk a 1-1 év helyett.
-
G-Vas
csendes tag
válasz
callmeakos #4 üzenetére
A telenornál nincs OT-918. A One Touch c , az valójában OT-985.
Lényegében ugyan az a két telefon, annyi, hogy a One Touch C-ben van előlapi kamera, és vaku, tehát ennyivel jobb mint a t-mobilnál az OT-918, és sokkal olcsóbb is. -
luke.
aktív tag
Bitzos, pedig tavaly év végén drágább volt 2 év XS-el.
-
luke.
aktív tag
Samsung Galaxy S3 Mini 2 év előfizúval 72900, webshopban pedig 65610. Nem stimmel a 76900!
-
lexter00
őstag
Telenor?Az is szép egy állatfaj,2500ft/hó flottás csomagom van erre rápakoltak 1250ft telekom adót és azzal ijesztgetnek hogy felemelik 2500ft-ra!!Kérdeztem a kapcsolattartómat a cégnél ő azt mondta menjek a Telenorhoz mert ők szabták ezt a díjat, a Telenor meg azt mondta hogy menjek a kapcsolattartómhoz mert nekik ehez az adóhoz semmi közök nem rajtuk múlik hogy ki mennyit fizet.
Úgyhogy lesz egy 5000ft/hó telefonszámlám amiből csak a felét beszélhetem le.
Én nem ilyen feltételek mellett írtam alá de ez már az én szoc problémám.Lejár a hűségem és lépek le leszek inkább feltöltős.De telefont se veszek szolgáltatótól az is biztos.nagyon bír bosszantani mikor tudom hogy hülyének néznek!! -
Ezekkel az árakkal már egy autószalonnál is felfigyelnének
-
MuzikJunkie
aktív tag
Alcatel OT995 45 ezer? Decemberben 27 is volt.
Érdekes, hogy az alsó és középkategóriában inkább árat emeltek, drágábbaknál meg csökkentettek. -
demyen
tag
kiváncsian várjuk.
Azért egy storit megosztok.
Még anno vettem valamelyik szolgáltatónál olcsón 2 év hűséggel egy motorola v360 telót, ami akkor se volt egy csúcs készülék, majd fél év múlva hozzá egy azt hiszem v3 motorolát társkártyával, de pénzügyi gondok miatt 1 év után nem tudtam tovább fizetni, és valahogy nem is tartottam fontosnak (költözés, külföld, stb).
De nemrég kemény majd 500 ezer ft vasaltak be rajtam letiltás formályában, pedig számlatartozásom "pár" ezer ft volt. Jó aláirtam, megérdemlem, de azért dúrva egy kötbérek kamatok egyéb költségek egy pár ezres telóért...nembaj, legalább feketelista miatt többet ilyen nem lesz gondoltam erre töröltek belőle mint irták pár hónapja....
, többet előfizetéssel készüléket nem veszek... részletre -
Rusi
senior tag
-
Rusi
senior tag
Akik most itt morognak a T-re, jobb ha meg se nézik a vodás árváltozásokat, amit hamarosan kiteszek, egyszerűen horror...
-
enginev3.0
félisten
válasz
buvartacsko #12 üzenetére
Bocs hogy lemertem írni a véleményem, én kérek elnézést
Viszont azt hiszem az én hozzászólásom több értelemmel és a cikkhez kapcsolódó információval rendelkezett mint a tiéd
-
Kár hogy a T így kezdi az évet,lehetett volna egy kicsit könnyed az árak megszabásában.
-
Rusi
senior tag
válasz
unrealnoise #57 üzenetére
Nos, én nem a honlapot nézem, mert a Netshop számomra nem lényeges, ellenben az árlista igen. Amíg ott szerepel, addig kapható, a Netshopban meg lehet hibásan szerepel (illetve nem szerepel), de az is lehet, hogy épp ott nem rendelhető (ahogy van olyan készülék, ami meg az árlistán nincs, a Netshopban mégis szerepel még, lásd mondjuk SE Xperia Play). Tudom, hogy modern, meg "cool" dolog a neten vásárolni (én is szoktam), de pont a mobiltelefon az, amit biztos nem vennék így, csak személyesen.
-
coccolino
aktív tag
-
fojuzer
aktív tag
Bla-Bla kinek? mi az Óllcsó-Drága az egyedül a Vevö-Vásárló Anyagi-Pénztárca-Bank Bet/ függ s jövöben is igy lészen,miden más Igaz!
-
coccolino
aktív tag
válasz
bluemirage #59 üzenetére
Félreértettél, az adott részben a Sony ügyfélszolgálatára gondoltam, melyre a készülék megvásárlásával jogot formáltál, ezen felül a szolgáltató a szolgáltatásnál is biztosít hasonlót, a T-Mobil a 2-t egyesíti
Megint félreértettél, a felárra céloztam ami a rövid távú fedezetlen követelések kockázataiból ered
Amíg a nagy elektronikai áruház 1x sarcol meg a bújtatott kamattal, addig jelen esetben megveszed a drágább telefont és mellé a havi díjas szolgáltatást 2 év teljes kiszolgáltatottsággal
És ha pl. az autószerelőmnek aláírnám, hogy x évig ide hordom a kocsimat javíttatni (pl.: márkaszerviz kötelezettség a garanciás évek alatt), mely idő alatt x alkalommal megsarcol, lehet azt mondaná hogy hagyjam a részleteket, ez is és a következő szerviz is ingyen voltEgy publikus mérlegből túl sok következtetést Én nem vonnék le, de vegyük ténynek, így is le merem fogadni, hogy a bolt és a T-Mobil beker árai jelentősen eltérnek
Szerinted az a hülye aki hagyja, nem aki kapja, szerintem mindkettő
-
bajaki
őstag
Hát ez egy vicc. Pofátlanul árazzák a készülékeket.
-
Rozzo
tag
Ezt egyszerűen hülyeségnek tartom, pl: az Xperia U 10kval drágább (feltöltő), és így kártyafüggetlenül olcsóbb. Most a Tré egy nagy lócitrom. Tényleg mennyiért adnak lócitromot? A Trénél 10k?
-
tomcsi_84
csendes tag
Háát, én új előfizetőként kaptam meg a 70eFt-s telót 24 havi részletre 0 Ft előleggel XS csomagban.
Kérdeztem is a sráctól, hogy vmi fedezetvizsgálat, vagy előleg nem kell-e? Annyit mondott, hogy XL nagyságú csomagnál kell előleget fizetni (de ott meg 0 Ft a teló). A fedezetvizsgálatnál meg max megkérdezik, hogy mennyit keresek, de azt igazolni sem is kell. -
unrealnoise
senior tag
válasz
unrealnoise #57 üzenetére
már linkelve. előbb elfelejtettem.
-
válasz
coccolino #58 üzenetére
Az ügyfélszolgálatot ne kavard be ebbe. Én is beszélek a T-s ügyfélszolgálattal, azért mert fizetek havi előfizetési díjat és ez abban benne van. Ha olyan életszínvonal lenne mint nyugaton, vagy olyan fo
Az említett cég már nem kis szereplő és a növekedés dinamikája is döbbenetes, keress beszámolót... az idei gondolom még nincs benn.
e-beszamolo.irm.huNagyon jó dolgot boncolgatsz, a szolgáltató valóban egy szolgáltatást értékesít és el kell döntenie, hogy a készülék árában, részletfizetésben, a tarifacsomagokban ezt hogyan árazza ezt be. Nálam kénytelen csak a tarifacsomagban árazni.
A világ boldogabbik felén ez a mérlegelés olcsóbb készülékeket jelent a szolgáltatóknál.... és érdekes módon talán olcsóbb tarifacsomagot is?
Az 1 éven belül részlet pedig durva drága dolog! Azt ne írd le ilyen lazán. Durva kölcsön és most ne csak a fogyasztási hitelek kamataira gondolj! Szerintem ez Te is tudod. Gondolom az autószerelőd is más árat mondana Neked, ha 1 éven át adnád neki a szerviz árát. A kamatmentes részlet pedig mindig sok-sok kamatot takar, ez már századforduló utáni amerikai áruházakból ismert. Ott alkalmazták először pl. a "részletre olcsóbb" szlogent. Ez pl. a másik véglet.
Valós ár: 100 (ez nem nyilvános)
Egyszerre fizetve: 130
Részletre: 12x10...
szerinted melyiket válasszák a vásárlók?Szerintem egyikünk sem tudja megmondani, hogy a szolgáltatói telefonok azért drágábbak, mint nyugaton . és egyre többször, mint a helyi függetlenek, mert a részletfizetés drágítja meg, vagy azért mert így kalkulálják ki a szolgáltatás árát. Ezt én sem tudom. Hiszen a telefont és hozzá kapcsolt szolgáltatást egy az egyben nézi a szolgáltató. Ebben egyetértek.
Összefoglalva, ha az emberek nem lennének rászorulva, hogy részletre vásároljanak, akkor az egyre többször olcsóbb független készülékkel jobban járnának. Ahhoz még mindig vehetnek olyan tarifát amilyet akarnak. A hűséget pedig addig nem szükséges a szolgáltatóknak pozitív irányba beárazni, amíg a részlet és/vagy tájékozatlanság miatt úgyis náluk veszik a telefont.
-
coccolino
aktív tag
válasz
bluemirage #45 üzenetére
Nállunk erősebb - és egyre több gyengébb - gazdasággal rendelkező országokban szolgáltató cégek a részletfizetés helyett ingyen odaadnak egy telefont, csak csatlakozz hozzájuk 2 évre és add meg a lehetőséget nekik, hogy minnél több dolgot eladjanak neked ez idő alatt
A részletfizetési teóriáddal véleményem szerint annyi a probléma, hogy egyik szolgáltató sem kínál éven túli lejáratú kölcsönt, így ezek költségei nem indokolnak ilyen mértékű többlet felárat
A másik dolog az árazásban, hogy van új ügyfél és régi ügyfél
A két csoport között a különbség ég és föld, míg az új ügyfél esetén megértek egy bizonyos többletet a kockázatok miatt (nem fizeti az előfizetést, a készülék részleteit, előre nem látható költségeket generál, stb.), addig a régi ügyfelek esetében 2 év után már illik rendelkezni olyan adatbázissal, amivel minimalizálhatóak az előző csoportól eredő kockázatokAzt is vedd figyelembe, hogy a shop ahol vetted a telefont, egy kis szereplője a piacnak, nem fog a gyártótól x-xx ezer telefont berendelni, kisebb árréssel kénytelen dolgozni (és még így is 10e forintal olcsóbban adta el a telefont neked), és ebben az árban is benne van az ügyfélszolgálat, a szervíz, a terméktámogatás, stb.
A szolgáltatóknak véleményem szerint a szolgáltatás a fő tevékenységi körük, új ügyfelek szerzése a cél, és ehhez eszközökre van szükségük, amit közvetlenül nem az ügyféllel fizettetnek meg
Az is egy dolog, hogy amíg megveszed a kártyafüggetlen készüléket, és nem kötsz hűségnyilatkozatot, addig a Te előfizetésedet egy rövid távu kontraktusnak felel meg, melyre építeni nem lehet, így az ebben rejlő kockázatot is árazni kell valahol
Majd akkor fogsz egy hasonló aspektusú levelet írni - mint amilyenekre reagáltál - mikor hír arról szól, hogy az előfizetésed +10%-al drágult -
unrealnoise
senior tag
érdekes, hogy a kereső nem hozta be és a samsung készülékei közt sem találtam. meg sehol máshol.
google-ben rákeresve itt van a note 2 telenor oldalán:
http://www.telenor.hu/mobiltelefon/samsung/galaxy_note_iiitt az S3-as oldal, itt jobb oldalt már vannak árak, meg minden egyéb, ami Note 2 alatt nincs:
http://www.telenor.hu/mobiltelefon/samsung/galaxy_s_iii/kek -
Rusi
senior tag
válasz
unrealnoise #52 üzenetére
Bocs, a Telenornál kapható a Note2, mégpedig S kategóriában (SmartExtra 2 csomag, havidíj: 4 790 Ft) 139 990-ért. Kártyásan is van, úgy 169 990 forintba kerül (bár az tuti nem normális, aki kártyásan vesz meg egy ilyen kaliberű készüléket...).
-
unrealnoise
senior tag
Az meg nagy igazság, hogy ha már a nagy többség egy S2, S3-as képességű telefonnal fog járkálni (nem is olyan soká...), akkor az egész okostelefon lufi ki is pukkadhat.
Ahogy leírtad, netezésre meg videózásra meg zenélésre ezek már bőven elegendőek lesznek, egyszerűen nem lesz lassan miért váltani.
Én egy, pontosabban két valamit várok nagyon. valami pöpec színes, ekönyves, gyors képfrissítéssel rendelkező kijelzőket a telefonokba, és ezzel együtt természetesen sokkal jobb akkuidőket.
Aztán majd jöhetnek azok, hogy ezek ütésállóak, meg vízállóak lesznek. (a sony már idén is próbálkozik ezzel - a csúcskategóra közelében)
nekem most s2 van, mint írtam, egy note 2-re azért idén lehet benevezek, bár nem keresek sokat én sem. van olyan haverom, aki már a PC-t is majdnem teljesen kiváltotta egy S3-al. Ha én megvenném a note 2-t biztos vagyok benne, hogy jó ideig nem lenne érdemes komolyabbra cserélni...
-
buzuss
tag
Örömmel hallom s látom az áresést, mivel így a többi szolgáltató is kénytelen lesz hamarosan csökkenteni.
-
unrealnoise
senior tag
Nekem személy szerint idén lejár T-mobilnál az előfizetésem, és bár az S2-nek lényegében semmi baja, lehet majd lecserélem október környékén...
Anno többek közt azért jöttem el a Vodafone-tól, mert 20.000 Ft-al olcsóbban adták (kb.) ugyanolyan előfizetési díj és csomag mellett a Galaxy S2-t, mint a vörösöknél.
Álljon hát itt pár aktuális ár:
(Olyan 5.000 forint környéki csomagokat néztem ki előfizetési díjként, 2 éves hűségnyilatkozattal. Az csomag neve és ára ott van zárójelben.)Galaxy Note 2:
t-mobil: 132.291 Ft (Mozaik S) - 5400 Ft)
vodafone: 179.990 Ft (Vodafone Matrix 2 - 5360 Ft)
telenor: nincs fent jelenleg (nem kapható ideiglenesen)feltöltőkártyásan:
t-mobile: 157.491 Ft
vodafone: 201.990 Ft
telenor: nincs fent jelenleg...Galaxy S3:
t-mobil: 118.791 (Mozaik S) - 5400 Ft)
vodafone: 159.990 (Vodafone Matrix 2 - 5360 Ft)
telenor: 123.459 Ft (Klasszik 4 - 5590 Ft)feltöltőkártyásan:
t-mobile: 143.991 Ft
vodafone: 189.990 Ft
telenor: 161.535 FtT-mobilnál ugye a -10%-os netes megrendelés árát írtam ki végig, az ember úgyis onnan veszi meg, én legalábbis biztos.
Amit le lehet ebből szűrni, hogy a vodafone rohadt drága. Az volt másfél éve is. Jelenleg is olyan árazásuk van, hogy az embert azt hinné, valami prémium szolgáltatóval áll szemben, aztán közben nagy nudli az egész.
A weblapjuk is fércmunka a másik két szolgáltatóéhoz képest, egyszerűen nem éri el a szintjuket. Értem én, hogy nem is akkora az előfizető bázisuk, mint a másik két szolgáltatónak, de azt már képtelen vagyok felfogni, hogy akkor miképpen akarnak ezen változtatni, ha ennynire brutálisan rossz árakkal szolgálnak szinte folyamatosan.
Ja és a Vodafonnál a Karácsony is elmaradt.
Nyugodtan lehet szemezgetni még az árakat elnézve, de bátran kijelenthető, hogy a vodafone általánosságban is brutálisan drága. Igazából kész hülye ilyen különbségeket elnézve, aki ot vesz valami komolyabb telefont...
-
unrealnoise
senior tag
nem tudom egyesek mit néznek, nem azt mondom, hogy olcsóak előfizetéssel a telefonok, de azért túlzás az, hogy függetlenül annyiba fájnak. Alsóbb kategóriákban ez még gondolom előfordulhat, de közép és felsőkategórában azért szvsz ritka.
Szürke importos telókat meg oké, hogy megkapod olcsón, de be is fürödhetsz velük. Normális garival ellátott telefonok árai (függetlenül) meg azért már közel sem olyan jók.
-
Próbáltátok nézni, hogy hogyan változtak az árak. Szidtátok, ha nőtt (még ha nem is érint Titeket) és csak kevesek méltatták azt, hogy csökkentek az árak számos esetben. A cikk megfogalmazása is ezt készítette elő. Részemről no comment.
Sokkal érdekesebb, amikor a végeredményt próbáljátok más szolgáltató éppen aktuális listájával összevetni. Ez már ésszerűbb, de így is szinte lehetetlen. Hiszen mindig egy adott szolgáltatáshoz, tarifához kötött árakról beszélünk. Figyelembe véve az eltérő használati szokásokat és igényeket, így már közel lehetetlen összehasonlítani a szolgáltatóknál a készülék árakat, az eltérő csomagok, percdíjak miatt.Volt viszont egy hsz. ami szerintem mindent visz és rávilágít a lényegre: A szolgáltatók abból élnek, hogy náluk "kamatmentes" részletre tudod megvenni a telefont. Ez egy lényeges pont! Sok ember havi nettó fizetésénél nem sokkal kisebb, sőt esetenként drágább telefonnal rohangál. Ez szintén no comment.
A részletre történő vásárlás miatt, egyre több esetben drágább a telefon, mint kártyafüggetlenül pl. 2 év gyári(!) garival. Én is így vettem egy ismert shop-ban 75 eFt-ért egy hónapja Xperia P-t 2 év gyári garival, aminek érvényességét a Sonynál ellenőriztettem... A helyi topikban nagyon sokan így tettek és tesznek. Akkor a T-Mobile-nál ugyanez 85-88 eFT volt 2 év rabsággal. Külön izgalom, hogy a T-Mobile-nál a doboz tartalma jelképes. Hiányzik belőle a HDMI kábel és a gyári bőrtok. Főleg az előbbi több ezer forint, de vannak akik a Sony bőrtokért izgulnak fel... végül is tökmindegy. A független telók létjogosultsága az android térnyerésével egészen más dimenzióba került. Gondoljunk itt a szoftverfrissítésre.Ez az eset még nem általános, de nem is egyedi. Valaha ezt el sem lehetett képzelni, hogy független készülékek olcsóbbak legyenek a szolgáltatói hűséges készülékeknél.
Ez sokkal szomorúbb... Innen nézve nekem az látszik, hogy az csóró igényekre (itt kell megsértődni) reagálva a szolgáltatók kénytelen a telefon értékesítések nagy részét részletre megoldani, ez is tükröződik az árakban és egyre gyakrabban magasabbak az árak a gyári garis függetlenek áraihoz képest.
szerk: Hosszú ideig készült, de ahogy látom azóta egyre többen látják így.
-
poncso6
tag
Bónusznak megszűnt a kamatmentes hitel opció Lumia 920-ra köszönöm!
-
kiskaktusz
addikt
A 2010-es Galaxi mini ár az wtf?
-
Anubis_9
addikt
Gratulálok: januárban akartam Samsung Galaxy S Advance-et venni, de majd' egy 10-essel több!
-
ramrit
tag
Komolyan mondom, undorító, amit művelnek ezek a "magyar" szolgáltatók. Függetlenül olcsóbban meg lehet venni a telefonok 95%-át. Még úgyis drága ha flottában vagy, pl.a Voda, ahol én mint kiemelt ügyfél és flottavezér, majnem drágábban kapom meg a telefont, mint Jóska Pista, aki az utcáról besétál telefont venni. Persze a percdíjak jók, de a készülék árak kissé viccesek.
Külföldön bezzeg lehet 1€-ért adni jó telefonokat, 40€ havi díjjal, ami valljuk be, az ottani fizetésekhez mérve, nudli.
De ez Mo. Ebből csak 1 van! Mi így szeretünk Téged...
-
coccolino
aktív tag
Már egy ideje figyelem a szogláltatói árakat, mint 15 éve Vodafone-s előfizető (komoly számlaforgalommal), így naivan gondoltam jelent valamit
2.000,- Ft kedvezményt webes rendelés esetén, és további 6.000,- Ft kedvezményt a lojalitásomért cserébe, amennyiben 2 évre újra aláírok 2 év tarifamegtartás mellettkonkrétan emlékszem, hogy Karácsony előtt a HTC Desire X - esetemben - kb. 40e Ft-ért elhozható lett volna az adott kedvezmények nélkül, adott feltételek mellett
ez a mai napon kb. 70e forint lenne, ugyan azokkal a feltételekkel, a kedvezmények nélkül
Karácsony volt, rendben, aki figyelmetlen vegye meg dupla áron, nagyjából mindenhol a kamuakciók, és a túlárazott termékek látens akciójával kecsegtettek
Azt sejthetné az ember, hogy január 04.-e van, még szinte semmi sem történt, így bízom benne, hogy az árak realizálódnak
Ha így marad még az osztrák T-Mobile-nal is érdemesebb előfzetést venni, ahol 30-40 Euróért 1000 perc és SMS jár az ingyen One X mellé, és lehet jobban jön ki az ember roamingben
Ja igen, kockzázati árazás, a kartelbe bújtatott konkurenciakövető ármagatartás, a birka megkopasztása számomra is egyértelmű, de ebben az aspektusban nem csak benzinért éri majd meg kijárni Ukrajnába -
Peterson_
addikt
válasz
bokrosolajos #35 üzenetére
Ezt konkrétan nem tudtam, mert akkoriban én még kártyás voltam.
De éccsanyám előfizus volt az elejétől.Még a Westeles időben emlékszem, hogy szórták utána a telefont ha régóta volt előfizető.
A számlák mellé meg még volt a Találkozások magazin, még van is belőle két stóccalAhhoz képest valóban rettenet, de nekem még így is a legjobb(na meg meg is szoktam
)
Egy ideig még a vodán gondolkodtam, de talán két 70-es ismerősöm van
-
Peterson_
addikt
válasz
bokrosolajos #32 üzenetére
Nem tudom, nekem kb annyi volt az Aranykártya igénylés, hogy bementem, mondtam hogy kérek.
Ez volt két perc, aztán mondták, hogy mivel külföldön gyártják le, így kb 60 nap mire kiküldik.
Kicsit több, mint egy hónap volt.
A platinát már automatikusan küldik.
Nekem is voltak gondjaim a Trével, most is van, ez pedig a lefedettség(mert valami szánalmas).Ezt leszámítva viszont nem rossz, hogy bemegyek egy üzletbe, megkínálnak kávéval míg várakozok, és mivel aranykártyás vagyok, így előre vesznek az ügyintézésben.
A készülékvásárlás is egyszerű volt.Van azért elég szolgáltató, pl virtuálisak is, ha akarsz, válthatsz szerintem.
Abban amúgy igazad van, hogy a hűségre vásárlásnál pl bagatell kedvezményt kapsz.
-
tomcsi_84
csendes tag
Hát, én kb. 7 év után váltottam vodáról T-re.
Az Xperia P kerek 30-cal többe került volna náluk. Mikor bementem adategyeztetésre vodához az átírás miatt még futottak egy kört, s végül már csak 6-7 ezer lett volna a különbség a két szolgáltatói ár között, de végül mégis váltottam. Most meg egy hete arra várok, hogy végre elintézzék az átírást, mert vmi miatt folyton visszadobják a számhordozásom.
És pont akartunk venni barátnőmnek is egy Xperia U-t még múlt héten (legalább a telefonok is passzoltak volna egymáshoz) , erre fel nem volt készleten (a gép szerint legalábbis volt, csak az eladó nem találta) Rakattunk is el egyet, ha érkezne új készlet, de tegnap láttam én is, hogy eddig 20 helyett már duplájába kerülne, így viszont már kérdéses a vásárlás...
-
bokrosolajos
őstag
Ma már UTÁLOM A T-MOBILE-t
Soha más szolgáltatóm nem volt, még a Westel óta náluk vagyok... De amit az utóbbi 2-3 évben mutatnak a hűség politikájukkal elképesztő. Még az Aranykártyával is csak a gond van, nem küldik automatikusan, neked kell utána járni, ha fél év után megkapod, kiderül, hogy kódot is kell igényelni. Webshopból 4x rendeltem, mindegyik alkalommal egy héten belül visszaírtak, hogy sajnos ÉPP NINCS. Ha feliratkoztam értesítőre, jött az E-mail, hogy beléphetek van. Beléptem, kiírták, hogy sajnos MÁR NINCS.
egyszerűen semmit nem tudtam rendelni az elmúlt egy év alatt, bármit szerettem volna.Ahogy látjuk,hirtelen, átlag +10 ezer forinttal megdrágultak a készülékárak. Egyáltalán semmi értelme bármire hűséget aláírni (nekem sincs), mikor független készüléket ugyanennyiért is kapni
Én már csak azt várom, hogy legyen egy új szolgáltató a piacon. és akkor végre SZEVASZ T
-
Janaboy
veterán
Nem ertem a nagy meglepetest, veget ertek a karacsonyi akciok
-
DS39
nagyúr
-
culas25
tag
A floppy és az USB között is lehetne árrés.... ehelyett inkább eltűnt a floppy.
Más kérdés, hogy egy galaxy mini-nél sokkal többet ér egy pár éve csúcsot jelentő hagyományos telefon.Szóval semmi nem indokolja, hogy egy galaxy mini-ért 27-et kérjenek előfizetéssel, kivéve a vásárlói butaság.
-
Fancy-boy
addikt
A Nokia C5-03 meg hány éve ott van már?
Még mindig gyártják?
-
culas25
tag
Mivel még mindig nő az okos telefonok iránti kereslet, így megtehetik. A magyar vásárlók amúgy is a kevésbé tudatos fajtából valók, nálunk nem nehéz ilyet megcsinálni, morgolódunk...aztán mégis csak megvesszük drágábban.
Azért majd ha pár év múlva mindenkinek lesz olyan okos telefonja, ami az összes fontos funkciót megfelelő minőségben tudja hozni (mint a mai csúcskategóriásak, vagy akár kicsivel gyengébbek is), és az akkori csúcskategóriát az fogja meghatározni, hogy csak 4x-es vagy 5x-ös retina felbontású -e a kijelző, tehát nem sok értelmes oka lesz az 1-2 évenkénti váltásnak....na akkor vagy leépítés jön, vagy árcsökkentés. -
callmeakos
veterán
válasz
sing1ep1ayer #23 üzenetére
Ezaz
Telenornál van ZTE Blade III, 3000el drágábban. Egy kis különbség van -
rankesz
veterán
válasz
sing1ep1ayer #23 üzenetére
Hehe, karácsonykor 15200 volt dominóban webshopból...
-
sing1ep1ayer
őstag
Samsung Galaxy Mini két éves előfizetéssel 27 432 Ft
Jesszus, ezért a szemétért (bocs, ha ilyened van) még pénzt mernek kérni? Ezt a készüléket lassan dominóval is ingyen kellene adniuk, ha vállalod a két éves szolgáltatói hűséget, nemhogy még elő is fizetsz!
-
DS39
nagyúr
válasz
callmeakos #19 üzenetére
azért kell egy árrés a hagyományos telók és az okosok között. 25k a legalja az alsó kategóriának, ez szerintem reális.
btw a Telenor is vissza fogja húzni az árakat, csak ők mindig lassan reagálnak a piacra.
-
James Dean
csendes tag
Nokia Lumia 920
két éves előfizetéssel 160 020 Ft (+30 Ft)
???Szánalom??? -
callmeakos
veterán
válasz
Valentino K. #15 üzenetére
Az összes prepaid ár.
(#20) DS39
Nem az a felháborító elsősorban hogy mennyivel vitték feljebb, hanem hogy a jelenlegi árakat miért érzik versenyképesnek. -
unrealnoise
senior tag
A vodafone viszont utolérhetetlen minden területen
nem is értem, hogy akarnak így előfizetői számokon jelentősen növelni...
-
Peterson_
addikt
Hű hát így azért már morci.
De amúgy nem azért tűnik ilyen soknak az áremelés,mert az ünnepekre levitték szinte mindennek az árát, most meg vissza az az előtti szintre?
-nem mintha így sokkal barátibb lépés lenne.noxwill:
-Azért ezzel erősen tudnék vitatkozni.
Nem véletlenül nem hosszabbított hűséget az asszony sem.
A számot nem engedték ki, és még lemondani is 3 napba telt.
Egyik szolgáltató 19, a másik egy híján húsz...de mondjuk a Telenor sok esetben arcpirító húzásokat produkált. -
Def26
félisten
válasz
callmeakos #4 üzenetére
Még se mennék a telenorhoz.
-
Valentino K.
senior tag
válasz
callmeakos #4 üzenetére
Nos és milyen csomagban? Mert bemásoltál pár árat, de azt nem írtad oda, hogy milyen tarifacsomaggal kerül ennyibe
-
foxymaci
senior tag
Sose értettem miért kell az alsó kategóriás telefonokat ilyen drágán adnia..... galaxy mini 30 ért.... alcatelek is pff elég szánalmas de tényleg ...
-
buvartacsko
addikt
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
oké, és akkor most mi hova sz**junk?
-
Nazara
őstag
Szerintem a karácsonyra leakciózott dolgok árát vitték újra feljebb.
-
rankesz
veterán
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
Csak onnan nem kapod meg 1 vagy 2 évnyi kamatmentes részletre, ezért élnek meg ezek a mocskok, máskülönben az ecceri ember is péhán venné a telefonjait
-
Sealka
csendes tag
válasz
callmeakos #4 üzenetére
HTC 8x:
Telenor: 142.534
T-Mobile: 130.500HTC 8S
Telenor: 80.784
T-Mobile: 67.500 !Ez tényleg szánalom!
-
enginev3.0
félisten
Sose vennék szolgáltatótól telefont
Ugyan azt garisan megkapom hardverapron sokkal olcsóbban -
GALARDO
addikt
+30
Vicc...Legalább akkor nem csak egyszínű (halálunalmas) feketébe lenne.
Remélem jön lassan a kék változat, vagy esetleg piros, vagy a fehér 920-as.
-
callmeakos
veterán
Na a Voda meg a Tré komolyan mondom pacsizhatna egymással. A Telenor maradt az egyetlen értelmes szolgáltató.
Csak hogy lássunk némi példát:
Alcatel OT-918:
Tré: 28 990-
Telenor: 14.990-A duplája!
Alcatel OT-995
Tré: 54 990-
Telenor: 44.990-Huawei Y200
Tré: 31.990
Telenor: 19.990Szánalom a köbön
-
Oppenheimer
nagyúr
Lumia 920 ennyiért már nem éri meg.
A Lumia 800 meg úgy látom túl jól fogyott.
-
juiced
csendes tag
Lumia 920 +30ft ?
-
Dany007
veterán
No, hát ez szép. Még jó, hogy mostanában nem szándékozok (megint) új telefont venni.
Csak tudnám mi indokolja az áremelést? Ennyire viszik a telefonokat? Mert ha egy típusra amúgyis kicsi a kereslet és még felemelik az árát akkor nyilván még kisebb lesz a kereslet, tehát nincs sok értelme. Szal nyilván azokat a készülékeket viszik mint a cukrot...Viszont láttam olyat is, hogy +140Ft meg +30Ft...
Na ennek mi értelme?
Ami viszont meglepő, hogy ahogy kivettem az áremelkedésből, több típusnál pl XXL díjcsomag esetében eddig ingyenes volt a készülék, mostmár viszont húszonezrekbe kerül... Ez se semmi! Erre lehetne mondani, hogy a csalók ellen van. Nehogymár ingyen csúcskészülékhez jussanak aztán meg nem fizetik az előfizut. No de ha én ilyen árú készülékkel és így akarnék csalni, akkor az a plusz 20-24 ezer forint egyáltalán nem vágna földhöz. Hiszen ezeket 100 ezer fölött értékesítik utána... Legalábbis jóval drágábban ahhoz, hogy az a 20-24 ezer forint visszatartó erő legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest