Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bluemirage

őstag

válasz Gusztáv #89 üzenetére

Én nem a boltot ajánlottam, ilyet nem is nagyon szabad a PH-n. Csak az én sztorimat támasztottam alá. Az adott esetben én így nyertem, azokkal szemben akik rabsággal veszik, ámde részletre. Valóban túrni kell a NET-et. Aztán nyomozni a bolt után, aztán fórumokon kiszimatolni, ellenőrizni, hogy a gyári gari valóban gyári gari-e. Pl. a Sony üfsz. is felhívtam.
    Ez nem nagyon kerül pénzbe. Kicsit kevesebb idő a facebook-on és több idő a fenti tevékenységekkel és megnyílhat az esély olcsóbb független telefonra. Egyetlen hátránya lehet. Ki kell fizetni egészben.
    A HTC-t (anno azt is néztem) viszonylag' kedvező áron, de mindenképp korrekt feltételekkel a Speedshop-ból lehet megvenni. Régi szerződött partnerek. Stb... stb... Szóval keresni kell az ilyen shop-okat.
    Csoda bolt nincs ahol minden olcsóbb. :N Szép is lenne... :K

@sing1ep1ayer
    +1 :K

• bluemirage

őstag

válasz coccolino #58 üzenetére

Az ügyfélszolgálatot ne kavard be ebbe. Én is beszélek a T-s ügyfélszolgálattal, azért mert fizetek havi előfizetési díjat és ez abban benne van. Ha olyan életszínvonal lenne mint nyugaton, vagy olyan fo

Az említett cég már nem kis szereplő és a növekedés dinamikája is döbbenetes, keress beszámolót... az idei gondolom még nincs benn.
    e-beszamolo.irm.hu

Nagyon jó dolgot boncolgatsz, a szolgáltató valóban egy szolgáltatást értékesít és el kell döntenie, hogy a készülék árában, részletfizetésben, a tarifacsomagokban ezt hogyan árazza ezt be. Nálam kénytelen csak a tarifacsomagban árazni. :D
    A világ boldogabbik felén ez a mérlegelés olcsóbb készülékeket jelent a szolgáltatóknál.... és érdekes módon talán olcsóbb tarifacsomagot is?
    Az 1 éven belül részlet pedig durva drága dolog! Azt ne írd le ilyen lazán. Durva kölcsön és most ne csak a fogyasztási hitelek kamataira gondolj! Szerintem ez Te is tudod. Gondolom az autószerelőd is más árat mondana Neked, ha 1 éven át adnád neki a szerviz árát. A kamatmentes részlet pedig mindig sok-sok kamatot takar ;) , ez már századforduló utáni amerikai áruházakból ismert. Ott alkalmazták először pl. a "részletre olcsóbb" szlogent. Ez pl. a másik véglet.
    Valós ár: 100 (ez nem nyilvános)
    Egyszerre fizetve: 130
    Részletre: 12x10...
    szerinted melyiket válasszák a vásárlók? ;)

Szerintem egyikünk sem tudja megmondani, hogy a szolgáltatói telefonok azért drágábbak, mint nyugaton . és egyre többször, mint a helyi függetlenek, mert a részletfizetés drágítja meg, vagy azért mert így kalkulálják ki a szolgáltatás árát. Ezt én sem tudom. Hiszen a telefont és hozzá kapcsolt szolgáltatást egy az egyben nézi a szolgáltató. Ebben egyetértek.

Összefoglalva, ha az emberek nem lennének rászorulva, hogy részletre vásároljanak, akkor az egyre többször olcsóbb független készülékkel jobban járnának. Ahhoz még mindig vehetnek olyan tarifát amilyet akarnak. A hűséget pedig addig nem szükséges a szolgáltatóknak pozitív irányba beárazni, amíg a részlet és/vagy tájékozatlanság miatt úgyis náluk veszik a telefont.

• bluemirage

őstag

Próbáltátok nézni, hogy hogyan változtak az árak. Szidtátok, ha nőtt (még ha nem is érint Titeket) és csak kevesek méltatták azt, hogy csökkentek az árak számos esetben. A cikk megfogalmazása is ezt készítette elő. Részemről no comment.
    Sokkal érdekesebb, amikor a végeredményt próbáljátok más szolgáltató éppen aktuális listájával összevetni. Ez már ésszerűbb, de így is szinte lehetetlen. Hiszen mindig egy adott szolgáltatáshoz, tarifához kötött árakról beszélünk. Figyelembe véve az eltérő használati szokásokat és igényeket, így már közel lehetetlen összehasonlítani a szolgáltatóknál a készülék árakat, az eltérő csomagok, percdíjak miatt.

Volt viszont egy hsz. ami szerintem mindent visz és rávilágít a lényegre: A szolgáltatók abból élnek, hogy náluk "kamatmentes" részletre tudod megvenni a telefont. Ez egy lényeges pont! Sok ember havi nettó fizetésénél nem sokkal kisebb, sőt esetenként drágább telefonnal rohangál. Ez szintén no comment.
    A részletre történő vásárlás miatt, egyre több esetben drágább a telefon, mint kártyafüggetlenül pl. 2 év gyári(!) garival. Én is így vettem egy ismert shop-ban 75 eFt-ért egy hónapja Xperia P-t 2 év gyári garival, aminek érvényességét a Sonynál ellenőriztettem... A helyi topikban nagyon sokan így tettek és tesznek. Akkor a T-Mobile-nál ugyanez 85-88 eFT volt 2 év rabsággal. Külön izgalom, hogy a T-Mobile-nál a doboz tartalma jelképes. Hiányzik belőle a HDMI kábel és a gyári bőrtok. Főleg az előbbi több ezer forint, de vannak akik a Sony bőrtokért izgulnak fel... végül is tökmindegy. A független telók létjogosultsága az android térnyerésével egészen más dimenzióba került. Gondoljunk itt a szoftverfrissítésre.

Ez az eset még nem általános, de nem is egyedi. Valaha ezt el sem lehetett képzelni, hogy független készülékek olcsóbbak legyenek a szolgáltatói hűséges készülékeknél.

Ez sokkal szomorúbb... Innen nézve nekem az látszik, hogy az csóró igényekre (itt kell megsértődni) reagálva a szolgáltatók kénytelen a telefon értékesítések nagy részét részletre megoldani, ez is tükröződik az árakban és egyre gyakrabban magasabbak az árak a gyári garis függetlenek áraihoz képest.

szerk: Hosszú ideig készült, de ahogy látom azóta egyre többen látják így. :R

Új hozzászólás Aktív témák