- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
válasz
bluemirage #93 üzenetére
Ok, ez lenne a logikus lépés. De a valóság az, hogy a telefonvásárlók nagy rész (90%) ezt nem fogja megcsinálni, hanem bemegy a szolgáltatóhoz, vagy esetleg megnéz 1-2 nagyobb, ismertebb elektronikai boltot (jellemzően akiknek bedobják a szórólapját). A netet biztos nem áll neki túrni napokig. Persze, aki mondjuk Mobilarénát olvas, az valószínűleg komolyabban utánanéz, de ez azért az erős kisebbség. Amikor én is utoljára telefont vettem, én is így tettem és a végén egy német boltból rendeltem meg az új telefonomat.
-
Gusztáv
addikt
válasz
bluemirage #59 üzenetére
Megnézve az oldalt, amit ajánlottál azért nem olyan rózsás a helyzet, mint amit leírtál. Elvétve találni olyan készüléket, ami olcsóbb lenne mint pl a T-Mobile 2 éves sima hűséges árai. Persze 1-2 akciós készüléknél ez összejöhet, de általában drágább 10-15%-al és csak egy év forgalmazói garancia van rájuk a 1-1 év helyett.
-
coccolino
aktív tag
válasz
bluemirage #59 üzenetére
Félreértettél, az adott részben a Sony ügyfélszolgálatára gondoltam, melyre a készülék megvásárlásával jogot formáltál, ezen felül a szolgáltató a szolgáltatásnál is biztosít hasonlót, a T-Mobil a 2-t egyesíti
Megint félreértettél, a felárra céloztam ami a rövid távú fedezetlen követelések kockázataiból ered
Amíg a nagy elektronikai áruház 1x sarcol meg a bújtatott kamattal, addig jelen esetben megveszed a drágább telefont és mellé a havi díjas szolgáltatást 2 év teljes kiszolgáltatottsággal
És ha pl. az autószerelőmnek aláírnám, hogy x évig ide hordom a kocsimat javíttatni (pl.: márkaszerviz kötelezettség a garanciás évek alatt), mely idő alatt x alkalommal megsarcol, lehet azt mondaná hogy hagyjam a részleteket, ez is és a következő szerviz is ingyen voltEgy publikus mérlegből túl sok következtetést Én nem vonnék le, de vegyük ténynek, így is le merem fogadni, hogy a bolt és a T-Mobil beker árai jelentősen eltérnek
Szerinted az a hülye aki hagyja, nem aki kapja, szerintem mindkettő
-
coccolino
aktív tag
válasz
bluemirage #45 üzenetére
Nállunk erősebb - és egyre több gyengébb - gazdasággal rendelkező országokban szolgáltató cégek a részletfizetés helyett ingyen odaadnak egy telefont, csak csatlakozz hozzájuk 2 évre és add meg a lehetőséget nekik, hogy minnél több dolgot eladjanak neked ez idő alatt
A részletfizetési teóriáddal véleményem szerint annyi a probléma, hogy egyik szolgáltató sem kínál éven túli lejáratú kölcsönt, így ezek költségei nem indokolnak ilyen mértékű többlet felárat
A másik dolog az árazásban, hogy van új ügyfél és régi ügyfél
A két csoport között a különbség ég és föld, míg az új ügyfél esetén megértek egy bizonyos többletet a kockázatok miatt (nem fizeti az előfizetést, a készülék részleteit, előre nem látható költségeket generál, stb.), addig a régi ügyfelek esetében 2 év után már illik rendelkezni olyan adatbázissal, amivel minimalizálhatóak az előző csoportól eredő kockázatokAzt is vedd figyelembe, hogy a shop ahol vetted a telefont, egy kis szereplője a piacnak, nem fog a gyártótól x-xx ezer telefont berendelni, kisebb árréssel kénytelen dolgozni (és még így is 10e forintal olcsóbban adta el a telefont neked), és ebben az árban is benne van az ügyfélszolgálat, a szervíz, a terméktámogatás, stb.
A szolgáltatóknak véleményem szerint a szolgáltatás a fő tevékenységi körük, új ügyfelek szerzése a cél, és ehhez eszközökre van szükségük, amit közvetlenül nem az ügyféllel fizettetnek meg
Az is egy dolog, hogy amíg megveszed a kártyafüggetlen készüléket, és nem kötsz hűségnyilatkozatot, addig a Te előfizetésedet egy rövid távu kontraktusnak felel meg, melyre építeni nem lehet, így az ebben rejlő kockázatot is árazni kell valahol
Majd akkor fogsz egy hasonló aspektusú levelet írni - mint amilyenekre reagáltál - mikor hír arról szól, hogy az előfizetésed +10%-al drágult
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- DUNE médialejátszók topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Foxpost
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged