Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iGO Primo
-
Mobilarena
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Möhe
addikt
Miért nem látom a DHCP-ben a tv-t, a médiajátékost,és a nast?
Csak a PC-t látom,és a telefont. PEdig fixált ip-je van mindnek. (gyári FW ) -
woodworm
veterán
"Dune303D képtelen lejátszani wifin keresztül az m2ts BD fájlt akadásmentesen. A LuCI szerint 60-70 Mbit/s a kapcsolat, a film ennek mindössze a fele"
Ha a wifi kapcsolat tulajdonságainál megjelenik egy kapcsolati sebesség, az csak a wifi szabványból eredő elméleti sebesség. Hasznosan ennek tört része használható. Számodra ez azt jelenti, hogy 60-70Mbiten kb. 3-4 MByte/s másolási sebességet tudsz elérni. Ez már BD25-ös filmek esetében is igen döcögős lehet.
-
Heffi
őstag
Én is próbálgatom a hálózatom képességeit, de sem a TV, sem a Dune303D képtelen lejátszani wifin keresztül az m2ts BD fájlt akadásmentesen. A LuCI szerint 60-70 Mbit/s a kapcsolat, a film ennek mindössze a fele, de mégis olyan a lejátszás mintha 5-6 fps-el menne, hang meg nem is érthető. Még úgy sem működik, ha 1 m-re van a routertől.
-
gógyi
aktív tag
Sziasztok!
Med10003XD-vel filmet szeretnék nézni TP-Link TL-WDR4300 routeren keresztül, kb 9 méter távolságból, de nincs fal köztük. Normális az, h az 1-2 gigánál nagyobb mkv-k akadnak? Miért nem látja a Mede8er az 5GHz-es hálózatot is? Az gyorsabb lehetne, nem? -
ACE-
addikt
Üdv, gyors kérdésem lenne, hogyan tudom a Media servert kikapcsolni? A beállításokban az USB setting/Media Server alatt azt írja, hogy stopped, mégis látható a server...
-
Heffi
őstag
válasz
vargalex #1885 üzenetére
Ok, értem.
Amúgy ma próbáltam kideríteni, hogy miért is nem megy a tévével a lejátszás. A LuCI a kezdőlapon 144 Mbit/sec-es kapcsolatot jelzett, A valósidejű vezetéknélkőli adatoknál meg 13 Mbit/s-t jelzett a gtafikon. (ezzel a routerrel csak a tv volt összekapcsolva, semmi más). Előszedtem a jelenleg eladó 3600-ast is ,amin gyári szoftver van, azzal sem működik a dolog. Ezek szerint csak a TV adaptere nem teljesíti a paraméterekben megadott sebességet.
Csináltam ma egy rövid rendszertesztet is, ammi anyiban merült ki, hogy a szerverről (amit ugyan szervernek hívok mindíg, de gyakorlatilag egy asztali gép 4 TB hellyel, 8 GB memóriával G840 procival, dedikált vga nélkül és 27-35w között fogyaszt) elindítottam a lejátszását egy FHD MKV (18 GB méretű) filmnek 4 eszközzel egyidőben. Mindegyik akadásmentesen vitte (2 pc, média lejátszó, tv belső lejátszó).
-
persnongrat
tag
Kicsi routerem úgy döntött, hogy ő most rebootol egyet.
Hogy miért, arra nem tudtam rájönni, mert vagy nem tudta sync-elni a diszket, ahová a logokat írom, vagy eleve nem is írt semmit a logba.
Most sűrűn anyázok miatta. -
Heffi
őstag
válasz
persnongrat #1881 üzenetére
Ebben 2 wifi van, vagy egynek kezelné?
-
adakiller
senior tag
Próbáltam FTP-n is, hátha a sambával van vmi, de kb. ugyanez a sebesség van ott is
-
adakiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1873 üzenetére
Köszi ettől függetlenül a segítséget
-
-
adakiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1871 üzenetére
picit lassabb, de mondhatni igen
-
-
adakiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1869 üzenetére
Bocsánat, pontosítok, Ext4 nálam is. Természetesen belső formázóval csináltam én is, 3-as opcióval:
/dev/sda3 (475629 MB)
/mnt
ext4
defaults
nem
igen -
-
adakiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1867 üzenetére
Szia!
ext3 a filrendszer az USB winyón, gépen pedig NTFS
megnéztem alaplap biosába, routerben is, mindenhol azt írja 1 GB-es a kábel, illetve a csatlakozás. Lan kártya driver utsóra frissítve. Lan kártya eszközkezelőn belül lecsekkolva, 1 GB-es full duplex csatlakozás.
Amúgy win7 64-bit SP1-el az oprendszer, ha ez számítana.
Perpill nincs ötletem hol mit lehetne módosítani, javítani.
upd.: 140 MBIT-el tudok rá most másolni, visszafele maradt 60-70
-
-
adakiller
senior tag
Sziasztok!
4300 router esetén gigabites hálókártya és gigabites hálókábel esetén vargalex openwrt firm-el az usb-re kötött WD Mybook-ra max 100 mbit-el tudok másolni, onnan pedig kb 60-al. Szerintetek mi lehet a probléma?
-
Heffi
őstag
válasz
vargalex #1861 üzenetére
Köszi a leírást, sikerült is beállítanom. Most itt van nálam a gigabites switchemhez csatlakoztatva. Majd ha lesz időnk kábelezünk a szomszédban.
Annyi sajnálatosság van a dologban, hogy sem 2,4 sem 5 GHz-es wifivel képlelen akadásmentesen lejátszani m2ts kiterjesztésű filmet a tv, pedíg a router 15 cm-re van a wifi moduljától. Amint ugyanezen routerhez hálókábellal csatlakoztattam, folyamatos lett a lejátszás. -
-
Heffi
őstag
A kábel egyetlen hátránya, hogy a túlfeszültséget villámkár esetén továbbítja a készülékek között. Én annak idején minden szobába behúztam a falban. Van, ahova kettőt is.
Visszatérve a 4300-hoz: Ha összekötöm kábellel a kettőt, akkor lan-lan kapcsolódást kell választanom, hogy egy csporton belül maradjanak az eszközök. A wifi továbbra is beállítható, hogy a másik házban lévő eszközök az oda telepített routerhez csatlakozzanak?
-
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1853 üzenetére
Voltam egy számtec boltban, keresni a toldó kábelt. Azt javasolta a gyerek, vegyek le két antennát, mert úgy a legerősebb jelre áll be majd a router. Szakértő, nem?
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1855 üzenetére
Hát kábelnél biztosabb megoldás nincs
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1853 üzenetére
Viszont azzal még megpróbálkozhat, hogy kicseréli őket erősebb antennákra és a megfelelő irányba állítja őket.
-
-
Heffi
őstag
válasz
vargalex #1851 üzenetére
Kszi, majd ha hiányolja a gyerek, akkor kiszenvedem.
Más: Hoztam egy 5 m-es antennahosszabítót és atz egyik antennát kitettem az épületen kívülre. Rosszabb lett a jelminőség. Azt hiszem feladom ezt a WDS dolgot és kifeszítek egy UTP kábelt a két ház között a megfelelő magasságban (úgy a kábeltévék szintjén). Ha így lenne összekötve a 2 router, a wifi része ugyanúgy működne, igaz?
-
Heffi
őstag
LuCI-ban "virtual server"-t hol lehet beállítani?
-
Heffi
őstag
válasz
vargalex #1848 üzenetére
A 2 switch a nagy távolság miatt van, kb 170-180 m kábel van elföldelve a két ház között. A dreambox lan része képtelen volt ekkora távolságon működni, ezért mellé raktam egy linksys PSUS4 eszközt. Sajnos amikor lecseréltem a 1043-as routert a 3600-ra, az képtelen volt ekkora kábelen kommunikálni, ezért ahol legtávolabb tudtam, beleraktam egy másik switch-et is.
A 2 db 4300.as kb egy magasságban egymásnak szemben van, légvonalban max 8 méter a távolság. A kliens elött csak egy cserépsor van, semmi egyéb. Az én oldalamon a tetőtér holterében van az eszköz, mert oda futnak be a hálókábelek. A kliens irányában 30 cm tégla 3 5 cm hőszigetelés állja az útját. Még arra gondoltam, hogy az antennákat kellene kirakni valahogy a kültérbe, csak kábeleket kellene csináltatnom.
Egyébként amikor itthon állítgattam a két eszközt, akkor nagyon biztató volt, hogy 80-85%-os kapcsolat mellett 405 Mbit/s sebeséget olvastam LuCI alatt és akkor is volt egy födém dupla szigeteléssel a két router között.
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1843 üzenetére
Ez van lekicsinyítve, ilyen a paint
Amúgy most, hogy kipróbáltam az Open WRT-t, nagyon tetszik. Stabilabnak érzem, mint a gyári szoftvert. Amikor próbáltam összekapcsolni wifin a 2 routert, at 5 GHz-es kapcsolódás esetén a szervert nem érte el a Dune, hiába indítottam újra a rendszer érintett elemeit, Alex féle FW-vel meg flottul ment a lejátszás.
-
-
Heffi
őstag
Ha még beállítani nem is sikerült teljesen (nagyobb jelszint miatt át kell helyeznem a főroutert, vagy kivésni a tűzfalat), de megrajzoltam a működtetett hálózat összes elemét:
Sajnos per pillanat nincs a két router között olan sávszélesség, ami egy magasbitrátájú (kb 60 Mbit/s) BD film online lejátszását akadásmentesen biztosítaná.
Ami a valóságtól eltér a rajzon, az a szomszéd hálózata, ugyanis a kábelezés még csak a felmérésnél tart, illetve megvárom, amíg megfelelő sebességre feltornászom a WDS kapcsolatot.
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
újabb problémám adódott a routeremmel, sajnos bizonyos időközönként megszakad a wifi, de csak az adatforgalom áll le a PC, Laptop, mobil továbbra azt mutatja, hogy kapcsolódva, de csak korlátozva. Megnéztem a routeren a logokat, és ezeket a gyanús bejegyzéseket találtam, lehetséges, hogy ez miatt van, és hogyan lehetne javítani?Sep 26 13:12:09 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:fd:52:b2:bc:2f IEEE 802.11: disconnected due to excessive missing ACKs
Sep 26 13:21:20 OpenWrt daemon.err miniupnpd[1780]: upnp_event_recv: recv(): Connection reset by peer
Sep 26 13:21:23 OpenWrt daemon.warn miniupnpd[1780]: upnp_event_process_notify: connect failed: No route to hostKöszi
-
vargalex
félisten
Szia!
Szerintem a kliens routeren a BSSID mezőbe be kell írni az elsődleges router wifi MAC címét.
De a legegyszerűbb talán úgy, ha a WiFi-nél nyomsz egy Felderítés gombot, majd a felajánlott dolgokat hagyod (persze a WPA jelszót meg kell adnod), majd a felajánlott Ügyfél módot átállítod Ügyfél (WDS)-re és a Hálózatot átállítod LAN-ra.
-
Heffi
őstag
-
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1825 üzenetére
Eddig is segítettél, biztos több tapasztalatod van hálózati témában, mint nekem. Alex is feltűnik néha, biztosan megmondja majd a tutit, ha nem boldogulok.
Kösz a tippekért. Amúgy pár napja rendszeresen olvastam a 3600-as topikját, mert úgy volt, hogy olyan eszközökkel fogok WDS-ezni, de hiánycikk lett az a típus, ezért vettem ebből a fajtából kettőt.
-
Engem nagyrészt hiába, mert ASUS routerem van, Tomato fw-vel, így OpenWrt és TP-LINK témákban csak kontárkodok, de ezt most is el tudom mondani, hogy WDS kérdésben nem igazán fogok tudni segíteni! De majd, talán más... Ha itt nem kapsz választ, nyugodtan kérdezz a 1043-mas, vagy 3600-as topikokban, ott is mindenki ugyanezt az fw-t használja, és kicsit nagyobb élet van mint itt!
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1815 üzenetére
Elkezdtem a küzdelmeket. Mindkét eszközre felraktam az OpenWrt-t. Először a kliens eszköznek szánt routerre frissítettem, hogy kicsit lássam a menüt szerkezetet és a funkciókat (aminek kb 90%-áról nem tudom, hogy micsoda
)
Vettem a bátorségot, s miután elpihentek a sávszélességfogyasztó gyerekeim, a főrouternek használt eszközt is frissítettem. Először megijedtem, mert újraindítás után nem volt elérhető a kezelőfelület, de a köztes switch újraindítása segatett a dolgon.
A Wan port konfigurálása megvolt pik-pak és újra van net. Kezdem a konfigurálást és foglak itt zaklatni bennetek segítségért, az már tuti.
-
PeLa87
aktív tag
válasz
persnongrat #1821 üzenetére
persnongrat: Ez jó! Rég nevettem ekkorát!
Toolfan: szívesen!
-
persnongrat
tag
Másfél percig törtem a fejem, hogy
1. Miért nincs legalább valami TLD-re emlékeztető karaktersor az ipcimed mögött (.hu, .com, .org stb.)
2. Miféle, valószínűleg orvosi eszközök gyártására specializálódott cég lehet ez az ipcimed, hogy még ftp szerverük is van.Azt hiszem, időszerű lesz orvoshoz fordulnom...
-
Toolfan
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy alap kérdésem a 4300-as routerrel kapcsolatban. Megcsináltam az ftp szervert, a TCommanderben tudom is használni. Hogyan érhetem el böngészőből az ftp- t? Előre is kösz a válaszokat!
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1815 üzenetére
Köszi, majd este elszórakozok vele.
-
Möhe
addikt
Végül is nem raktam fel a vargalex fw-t.
De beszéltem pár emberrel, akikkel volt közös pont a rendszerünkben. Vagy a szolgáltató,vagy a router (neki is gyári fw-s) ,vagy a router és a NAS is ugyan azok voltak mint nálam. De ők tudtak letöltést kezdeményezni. Csak nálam van valami gebasz. 3 klienssel sem tudok torrentezni nCore-ról,1st-ről gond nélkül. Még a portokat is változtattam mind a routeren mind a NAS-on is,de semmi. Minegyik port ip és mac alapján van forwardingolva.Reset is volt már.
Lassan agyf@szt kapok. Mit lehet még tenni? -
openwrt-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.bin
Minden tudnivaló itt!
http://logout.hu/bejegyzes/vargalex/openwrt_for_tp-link_tl-wr1043nd_by_vargalex/hsz_1-50.html
Kíváncsi leszek rá, hogy hogy fog menni ezzel!
-
vargalex
félisten
Szia!
LAN oldali forgalomnak nem szabad terhelnie a routert.
Én anno, amikor megvettem a D-Link DIR-825-öt, addig volt rajta gyári firmware, amíg recovery módban felment rá az OpenWrt.
(Így a gyári firmware-ot nem is ismerem.) De szerintem Intruder2k5 is hasonlóan volt az Asus RT-N16, illetve később az RT-N66U routerével is. Igaz, nála Tomato ment rá. Ha hardware-os probléma van, az kijön alternatív firmware alatt is.
-
Heffi
őstag
válasz
vargalex #1807 üzenetére
Szia Alex!
Első ízben mindkettőt bekapcsoltam. Az FW frissítés után először az 5 GHz-t, de nem volt net, így átálltam a 2,4-re.
Nem lakótelepen lakom, alig van wifi eszköz a közelben, + ami van, az más csatornán dolgozik. A 2,4-hez a 7-es, az 5 GHz-hez a 40-es csatornát állítottam be. Mindkettő a 40 MHz-es frekvencián.
Gondolkodom Open WRT-n, csak kicsit tartok tőle, hogy nem boldogulok a beállításokkal. Illetve ma hozta a posta a 2 routert, kicsit kellene használni a gyári FW-vel, hogy hibátlanok-e a hardverek.
No meg én nem szeretnék semmi kacifántos dolgot ezektől a hálózati eszközöktől (Torrent, usb HDD, médiaszerver stb), én csak azt szeretném, hogy szolgálják ki a hálózatom internettel és az eszközök közötti adatforgalommal.
Amúgy a házi szerveremen fut egy ISCSI program, 2 target-el, amiket a fiaim gépei használnak. Ez terhelheti a routert? Bár a 3600-nál nem volt semmi probléma ezzel kapcsolatban.
-
-
vargalex
félisten
Szia!
Szerintem erről a tesztről van szó. De azért meg kell említeni, hogy nem esik szó a firmware-ok verziójáról, illetve arról sem, hogy a wifit azonos csatornán tesztelik-e. A vezetékes teszten mért különbség lehet mérési hiba is (annyira kicsi), de adódhat az eltérő firmware verziókból is.
-
chab7
addikt
válasz
Intruder2k5 #1803 üzenetére
Sajnos nem tudom hol milyen tesztben olvastam (angol volt az tuti), de ez volt a lényege, hogy a 3600-os kicsit előrébb végzett. Ha jól emlékszem még benchmark félék is voltak képekben.
Csak jeleztem hogy ilyenről már olvastam amit a hozzászóló tapasztalt, nem azt mondtam hogy így is van. Engem viszont akkor ez a 3600 felé vezérelt - főleg mivel a 4300 nyújtotta specifikációs többletet nem használtam volna ki azóta sem, ellenben a 3600-ra kihozott működésbeni többletet igen. -
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1805 üzenetére
Nem tudom mi értelme a 2 WDS-nwk, azaz azt hittem így szélesebb sávszélesség van a két router között.
Amúgy már egyforma a FW a két készüléken, de WDS-en keresztül már a net is borzalmasan belassul pár perc után. Visszamentem a kőkörszakba. (midjárt fogok valami szerszámot, feltöröm az úttestet és áthúzok egy hálókábelt a másik házba).
-
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1801 üzenetére
Upsz! Nem egyformák, a fene egye meg, most bajlódhatok ezzel is.
A WDS opciót lehet egyszerre mindkét rádión használni, vagy elég csak az egyiken?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Lenovo Legion 5 (16IRX9) Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (3 év Prémium Lenovo Garancia)
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest