Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Íme, a One UI 8
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heffi
őstag
Sikerült beállítani, ment is vagy 5 percig és a Fő router lefagyott. Próbaképp a házi szerverem csatlakoztattam a 2. routerre vezetékkel. Elindítottam a Dune médialejátszón az Avatart, pár percig ment a lejátszás, aztán kimerevedett a kép. Újra indítottam a lejátszót, de már nek kapott ip-t.
Érdekesség, hogy hiába dugtam vissza a Fő router hálókábelét a gépembe, már nem tudtam elérni a menüjét, de közben egy másik asztali gépen a fiam vígan netezett (amíg nem áramtalanítottam a routert).
Egyébként azt lehet tudni, hogy a szerverem mért nem jelenik meg a DHCP kliens listában? Ezé a gépé lenne a 100-as IP cím.
A windows-os hálózati térkép sem fedi a valóságot, kicsit belejavítottam, hogy legalább a vezetékes dolgok látszódjanak.
Miközben írtam ezt a hozzászólást, másodjára is befagyott a filmlejátszás, de a net még megvan. Lehet gyengébb a 4300-as típus, mint a 3600-os?
-
-
Möhe
addikt
válasz
Intruder2k5 #1797 üzenetére
hát jó
-
-
Möhe
addikt
válasz
Intruder2k5 #1795 üzenetére
Tré home 30/20
szerk: PC ,és NAS is kapott fix ip-t ,de csak a PC látom
-
-
Möhe
addikt
Valami nemjó a routerrel! Bajom volt az nCore-al mert nem ment a letöltés. Frissítettem fw-t (gyári) , nem jött be, kaptam port állítási segítséget hogy azon talán. Megvolt, reboot, és folyton szakad a net! Tanácsot kérek mi a f... a baj!
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1792 üzenetére
Köszönöm. Próbálkozom a beállításokkal.
-
Heffi
őstag
Megjött a két router. Az egyiket beraktam a régi 3600-as helyére, ez osztja a netet és az IP címeket.
A másikon mit kell állítani, hogy annak a menüjét is elérjem, hisz per pill mindkettőé a ...0.1, és egy hálózaton ez galibát okozna.
-
WinnerB0Y
senior tag
Kipróbáltam azt a beállítást. Annyit elértem vele, hogy már visszakapom a netet és nem kell restartolnom a modemet. Viszont ami még fontos lehet:
Kizárólag League Of Legenda közben jelentkezik a probléma. -
-
Tommy1982
tag
válasz
Intruder2k5 #1787 üzenetére
-
-
Tommy1982
tag
Vargalex firmware-ben hol tudom beállítani a Google DNS szervereket?
Köszi -
-
Heffi
őstag
válasz
woodworm #1783 üzenetére
A vas már úton van, a többi majd próba közben derül ki. Gyakorlatilag két szembenlévő ház között szeretném kiterjeszteni a vezetékes hálózatot úgy, hogy az eszközök egy csoportba maradjanak. Jó lenne, ha 80-100Mbit/s sebességet bírna a ké router közötti kapcsolat.
Mind a két wifinél be kell(lehet) kapcsolni a WDS funkciót? Vagy nem számítana semmit sem?
-
woodworm
veterán
Nekem már igen magas ez a sok csatlakozási szabvány, de a leírás is elég zavaros. Biztos én vagyok az értetlen, de szerintem pont fordítva értelmezi a WISP csatlakozásnál a Client és Bridge beállításokat. Client üzemmódban wifin csatlakozik a szolgáltató felé és kábelen osztja a jelet a csatlakozott gépekre. Bridge üzemmódban nem routol, csak hídként viselkedik egy wifi forrás és egy kábelen csatlakozott gép között.
Egy a fontos, legjobb tudomásom szerint a Gigabites routerek között egyik sem tud WISP-hez csatlakozni a gyári fw-vel. A gyengébbek közül a WR543G/743ND/843ND tudja.
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1781 üzenetére
-
Az OpenWrt, így a vargalex build admin felületének a neve!
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #1779 üzenetére
Innét puskáztam a Wisp bridge-t.
Visszakérdeznék: Mi az a LuCI?
-
-
Heffi
őstag
Sziasztok!
Holnap elvileg 2 db ilyen router lesz a birtokomban. A hálózatomat szeretném kiterjeszteni WDS funkcióval.
Van valami leírás, vagy valaki összefoglalná, hogy miket kell A és B eszközön beállítani?
Első körben marad a gyári FW, ha nagyon nem akar működni a dolg, akkor megy rájuk az Alex féle.
Erről jut eszembe, WISP bridge módora van lehetőség az Ő szoftverében?
-
-
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1773 üzenetére
Helyi Telekomos-Falusis net, kábelmodemes. (egyébként senki másnál nincs ilyen probléma). Konkrétan erről a szolgáltatótól kapott modemről van szó: [link]
Pontosan ez az, tehát a "B" s változat. -
-
WinnerB0Y
senior tag
Hali!
vargaalex féle fw van a routeremen és pár napja azt történik, hogy így konkrétan megszakad a kommunikáció a modem és a router között amit csak a modem újraindításával lehet helyrehozni.
Lehet e valami beállítási hiba a routerben vagy egyszerűen b*sszam ki az ablakon a modememet? -
Toolfan
csendes tag
Sziasztok! Kérdezni szeretnék a media szerverrel kapcsolatban. Gyári firmware van a routeren(WDR4300), a media szerver működik, a gépen vlc media playerben elérhető az összes tartalom, viszont a TV- n csak a mappák jelennek meg, a bennük lévő tartalom nem. A TV Sony KDL EX520. Lehet ez router vagy gépbeállítási hiba, vagy TV probléma lehet? Előre is kösz!
-
Tommy1982
tag
válasz
vargalex #1766 üzenetére
Ha nem az USB, akkor sajnos nincs ötletem, hogy mitől lassú, így néz ki most a mount:
root@OpenWrt:~# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime,size=63372k)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,noatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noatime,mode=600)
/dev/mtdblock3 on /overlay type jffs2 (rw,noatime)
overlayfs:/overlay on / type overlayfs (rw,noatime,lowerdir=/,upperdir=/overlay)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,noatime)
/dev/sda2 on /mnt type ext4 (rw,relatime,data=ordered) -
csixy
addikt
válasz
vargalex #1756 üzenetére
Kicsit off , de azért idepasszol a következő megfigyelés.
Most pár napig próbálgattam az ócskapiacos fritzbox gyűjteményemet (mellesleg szólva egyébként csodák tudás szempontjából, főleg a 7170-es , hogy magára engedi az angolnyelvű GUI-t) és a WLAN-jaikkal minden együttműködik,de a samsung GTP6210-es az orosz 4.1.2es rommal egyik fritzre sem hajlandó ráakaszkodni , csak annyit ír, hogy titkosítva ,mentve és passz.
Másrészt pedig androidos telóval WLAN-os kapcsolattal a viber a fritz wifijével csodásan együttműködik, a TP-link wdr3600-as wifijével viszont csilingel lobácsol a hang mint egy csiphibás beteg dbox-kettesen a műholdas adás hangja.Szóval sok múlik a kliensen is , de valami nem stimmel a 3600-as wifijével is (sem) !
-
laktop
tag
Statikusan osztom ki az IP-ket MAC cím alapján a gépeknek (vargalex 1.1.7). Viszont ha egy olyan gépnek,a minek nem osztok IP-t beállítanak fixen egy IP-t (és persze átjárót, maszk ..), akkor ugyan úgy fel tud csatlakozni a hálózatomra és azon keresztül a netre is.
Hogyan tudnám ezt is MAC cím alaján szűrni és fel sem engedni, hasonlóan, mint a wifi-nél?
-
-
Tommy1982
tag
A vinyóm egy 500-as Toshiba ext4 fájlrendszerrel. Valószínűleg a router USB portja ennyivel tud csak írni, kipróbáltam az FTP-t is, és az is csak 2 MB/s sebességgel ír a vinyóra, olvasás FTP-n keresztül 5-6 MB/s.
Valószínűleg a nagy méretű torrenteket továbbra is PC-n töltöm majd le, a seedelés meg majd megy tovább a routeren. -
SteveBeard
senior tag
válasz
Tommy1982 #1759 üzenetére
Szia!
"QSS" A router hátulján levő reset gombot lehet használni a HDD gyors leválasztásához. A Vargalex féle firmware-ben alapból azt használja a script.
Transmission: Nekem most a 2.81 van, de nem vettem észre, hogy az ncore nem szeretné. De a korábbi verziókkal sem volt semmi gond. Szerintem a több szálon való írás terheli nagyon a routert, ezért ha vannak olyan seederek, akik nagy sebességgel töltenek fel, akkor kevesebb szálon tölts le. Calamint a cache méretét állítsd 0-ra.
Szerintem más torrent klienssel sem járnál jobban. -
sepsi0
őstag
válasz
vargalex #1758 üzenetére
Már írtam róla, nálam nem akar működni. Ha beállítom "duál" módba az 5ghz-es csatorna átvált egyből clientbe.
Gyárival tökéletesen működik. Csak úgy sikerült életet lehelnem az 5ghz-be, ha titkosítás nélkül ment.(#1759) Tommy1982
Szerintem a vinyó olvasási/írási sebessége határolja be a létöltest, nekem ntfs-el 2-3Mb, igaz nem támogatott filerendszer, de már rátettem a vinyómra 2tb anyagot mire rájöttem, hogy nem ntfs kellett vólna..
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
vargalex #1756 üzenetére
Gondoltam arra is hogy valamelyik eszköz okozza azért végigpróbáltam az összes eszközzel hogy csak egyetlen eszköz csatlakozott a routerhez de mindegyiket leszórta Cseréltem a laptopba wifi kártyát de az sem segített. Ismerősöm áthozta ma az ő wdr4300(v1.0) át és azzal tökéletesen működik már reggel 9 óta. Nekem v1.6 -os van és a gyári firmware -el is ugyanolyan rossz. Hétfőn valószínlég elküldöm szervizbe
-
Tommy1982
tag
válasz
Tommy1982 #1754 üzenetére
Update...
pár dolgot már sikerült megcsinálnom:
- QSS: mit akarok én, ilyen gomb nincs is rajta, viszont van más megoldás a vinyó gyors lecsatolásához, hogy a routert ne kelljen kikapcsolni?
- /dev/root megtelését a transmission okozta, nem volt mount-olva a vinyó, és ide akarta a torrentet letölteni
- FTP jelszót sikerült módosítanom és működik is rendben
- a transmission helyett van más torrent kliens, amit lehetne használni a routeren? Nem mondható gyorsnak a UPC 120-as nethez (max 4-5 MB/s letöltési sebbesség, és ez is ingadozik, pedig még lenne erőforrás, mert mellette 5 MB/s-es tempóval töltöttem le a vinyóról FTP-n keresztül, és csak akkor akadt ki a router). A másik problémám a transmission-al, hogy az ncore csak a 2.40-es és 2.50-es verziót támogatja.
- Pendrive formázását a vinyó a mellé még nem sikerült megoldanom.
Köszi -
sepsi0
őstag
válasz
vargalex #1756 üzenetére
Sziasztok!
Nálam tökéletesen működik a wifi openwrtvel. Nem kellett lejjeb venni az erősségen, én úgy vettem észre nem is bevolyásol semmit. Egy a bajom a gyárihoz képest, hogy egyszerre nem lehet használni a 2,4 és 5ghz-et.
Pedig nekem van, hogy 6-7 eszköz lóg a wifin, ja meg a wfis epson nyomtatómat csak akkor tudom csatlakoztatni routerre, ha lebutítom a wifit. 20hz, b,.... maradt a kábel.
1.1 hw van nekem. -
vargalex
félisten
válasz
fabiandaniel #1755 üzenetére
Szia!
Azért azt tegyük hozzá, hogy a kliensektől is erősen függ, hogy egyáltalán előjön-e ez a jelenség.
-
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
még csak ismerkedek a vargalex firmware-el, és sajnos jönnek elő a problémák...- a /dev/root (/rom) teljesen megtelt egy újraindítás után, pedig nem töltöttem le egy csomagot sem, mit érdemes törölni benne?
- be akartam állítani az ftp jelszót, de nem engedi, mert csak olvasható a "passwd"
- QSS gombot és az automount-ot startservices-ben akartam aktiválni, de ez sem ment, mert ez is csak olvasható
- a routeren van egy 500 gigás külső vinyó, erről megy a torrent és a swap, ez mellé szeretnék csatlakoztatni a másik USB portra, egy pent, és ezzel megnövelve a rendszer tárhelyét, leformáztam "pivot root" verzióban, de újraindítás után eltűnt minden rendszerbeállítás és telepített csomag. Kikapcsoltam a routert és kihúztam a pent, ezután ment újra rendesen minden. Lehetséges, hogy a pent "pivot overlay"-ben kellene leformázni, vagy egyszerre 2 adattárat nem lehet használni?
Köszi -
jarlax
tag
válasz
fabiandaniel #1751 üzenetére
Tegnap este visszaraktam a gyárit, gyermekeim elmondása szerint azóta nem dobta le őket egyszer sem, és a laggok is megszüntek. Szinte semmit nem állítottam át, csak jelszót meg 20 Mhz-re raktam.
4 óra alatt ez már jó teljesítmény, úgy hogy azt hiszem marad ez. Nem tudom mi volt a gond a vargalex félével, de valami biztos nem volt jó, mert bármit állítottam, dobálta. Androidos telókat, PC-t mindent. Viszont LAN-on semmi gond nem volt. -
vargalex
félisten
válasz
fabiandaniel #1751 üzenetére
Szia!
Esetleg még ezt is érdemes megpróbálni.
-
jarlax
tag
Köszönöm!
Pedig többször is kerestem, de így nem találtam meg. -
jarlax
tag
Sziasztok!
A gyári fw visszaállításában kérnék segítséget. vargalex-ről szeretném visszarakni, csak kipróbálás céljából, hogy azzal is szakad állandóan a wifi. Gyerekeim már nem hagynak békén, mert szerintük egyre rosszabb a net, 5 percenként ledobálja őket. Minden csatornát végig próbáltam már, de nem nagyon javul. -
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Akinek felhasználóneves és jelszavas netje van, hol állította be a Vargalex firmware alatt? Mert nem találom és lehet, hogy olyan netem lesz...
-
extraktor
tag
Létezik az, hogy nem ad le elég áramot egy 2,5"-s külső hddhez az usb portja azért nem ismeri fel?
-
Möhe
addikt
Üdv.
Beléptem klubba én is.
De segítséget kérnék. Hol tudom megadni a torrent,NAS és médialejátszónak a portot?
Gyári FW 3.13.31 Build 130319 Rel.57876n -
extraktor
tag
Sziasztok!
Felraktam a Vargalex firmware-t de a külsö hdd-t nem tudom hogyan tudnám életre kelteni. A linkelt segédprogram szerint nincs rákötve semmi, a router hátulján az usb ledek sem villognak.
-
cyber86
őstag
Openwrtben valami mást is engedélyezni kell torrent port nyitáshoz? Mert a programba is beírtam a portot de az írja, hogy nincs nyitva pedig nyitva kéne lennie.
-
maláj
addikt
én is beálltam a sorba - de én a gyári fw-rel fogok "dolgozni"
-
krealon
veterán
válasz
Tommy1982 #1731 üzenetére
Vargalex firmware-et a gyarira a sima firmware frissitesi modon lehet feltenni a webes feluleten.
A visszateres is pontosan ilyen egyszeru, csak arra kell figyelni, hogy _boot_ mentes verzio legyen feltoltve.
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
sikerült vennem egy ilyen routert, a Vargalex firmware-t egyszerűen webes felületen kell rárakni vagy trükkösebb?
Köszi -
Mate
nagyúr
Nekem is kábelen van és 2 különböző játék megy. A CS nem megy egyszerre, de lehet ez a CS hibája lesz.
-
kaszaf
aktív tag
Szia!
Upnp-t kapcsold be. Adj fix ip-t a gépeknek ahonnan játszotok (dhcp address reservation). Nat legyen bekapcsolva (hardweres). Legújjab firmet rakd fel mindenképpen. HA wifi-n csatlakoztok a titkosítás legyen wpa2-psk és aes az encryption. Minden más auto. Nálam így tökéletes a játék (COD-ok főleg 2-től felfelé).
-
Mate
nagyúr
Na most feltűnt egy dolog, ami megint nem stimmel és szerintem nem a játék, hanem a router a ludas.
Ha testvérem elkezd játszani egy online játékkal, majd akarok csatlakozni én is, akkor kidob. Ha ő nem játszik, akkor megy gond nélkül.
Ha én kezdek el előbb, majd ő akkor csak simán baromi magas a pingje, de legalább megy neki.
Mit kéne beállítani ahhoz, hogy ezt kiküszöböljük?
-
Mate
nagyúr
Sikerült!
A probléma annyi volt, hogy én barom simán rádugtam egy usb hosszabbítókábelt a gép mögött a nyomtató kábelére és úgy a routerre. Ezzel nem is lenne gond, de a gépig is már 2 hosszabbítókábellel ment a jel és a 3. kábellel már vagy 7 méter lett a távolság. Amit ügye usb2 nem visz át.
-
Mate
nagyúr
Print server be van kapcsolva. A programmal fel is vettem a nyomtatót és látja is. Látszólag minden rendben.
Mikor nyomtatok alul jelzi a program, hogy küldi a fájlt a router a nyomtatónak. Aztán pár másodperc után windows jelzi, hogy nem sikerült a nyomtatás és nem is nyomtat.
-
sepsi0
őstag
Rádugtad a routerre, bementél az usb settingsbe és print servert online állapotra állítottad? Így nem ismeri fel a nyomtatót a router? Ha igen akkor probáld azt hogy kikapcsolva dugd rá és amikor onlinere állítod a server akkor kapcsold be.
Ha így sem akkor dugd össze aztán indíts újra a routert. -
PeLa87
aktív tag
-
Mate
nagyúr
Elsiklott a kérdésem, így ha nem baj felteszem őket mégegyszer
1. Mi lehet az oka annak, hogy nem tudok nyomtatni a routerrel?
2. Milyen előnyei és hátrányai lennének egy open-wrt-nek?
Ahogy olvastam nem olyan stabilak, mint a gyári, illetve körülményes visszarakni utána a gyárit. Ez igaz?
-
krealon
veterán
válasz
Toolfan #1699 üzenetére
"Szeretnék majd róla torrentezni, de nem igazán értek a beállításokhoz. Van olyan hely, ahol le van írva részletesen, hogy miként tudom ezt megoldani?"
Ugyanugy lehet torrentezni a 4300-assal, mint a 1043-assal.
-
Toolfan
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #1711 üzenetére
Sajnos nem enged be
-
Egy nagyon érdekes dolog történt egy barátommal.
Egyik napról a másikra megszűnt az internet elérése.
A belső hálót látta, elérte a routert.
A beállításokban nem változtatott semmit. Sem a windowsban, sem a routerben.
A win hálózati központja azt mutatta, hogy kint van az interneten.
Minden létező variációt kipróbáltunk. Másik router (az is TP-link, csak régebbi típus), másik géppel. (azt kiengedte. Gyári beállítások visszaállítása. Semmi.
Utolsó ötletként felraktuk az utolsó FW-t, ami elvben csak a iOS eszközökről való távoli konfigot engedi.
Nos ezután minden rendbe jött, és azóta is jó.
Azt még megjegyezném, hogy az IP binding, lefoglalás, stb. be volt állítva, de kipróbáltuk azt is, hogy a PC-t kivettük ebből.
Szerintetek mi lehetett a baj? -
Toolfan
csendes tag
Sziasztok! Feltettem a Vargalex-féle OpenWRT- t. GYári firmware alatt láttam a winyót, de azóta eltűnt. Az álatala ajánlott formázást lefuttattam, a csatolási pontok menüben látom a winyót, de nem tudom elérni a hálózaton. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen módszerrel tudom elérni a winchestert, hogy használni tudjam, a hálózaton, ill. hogyan tudom torrentezésre belőni? El lehet érni külső hálózaton, és ha igen, hogyan? Előre is kösz a válaszokat!
-
Mate
nagyúr
Én is azzal raktam fel.
Rányomok a nyomtatásra és alul feljön egy ablak miszerint:
"Printing....
<Print Information>
Server: TL-WDR4300 - 192.168.0.1
Printer: Hewlett-Packard - HP LaserJet 1018
File: Helyi alsó szintű dokumentum"Majd jelzi a windows, hogy nem sikerült a nyomtatás és nem történik semmi.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Pár napja vagyok büszke tulaja a kicsikének. Voltak problémák, de szerencsére sikerült beállítani a kicsikék.
240-es UPC-s nettel megy a dolog.
Kábelen 250/22-vel megy, wifin 2,4-en 90-130 között. Úgyhogy minden tökéletes.
Viszont nyomtatót nem tudom beállítani. A programja felismeri, be is állítottam a leírás alapján, de itt megállt a tudományom. Tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/i5-G7/8GB/256SSD/Magyar)
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G
- Kedvező ár! HP Zbook 15 Workstation laptop (15,6FHD/i7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest