- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #105 üzenetére
ha az érvrendszered következménye az, hogy a jól működő böngészőt elutasítod és egy rosszul működőt favorizálsz, akkor az érvrendszereddel van baj. nekem nincsenek szövegértelmezési gondjaim és ezzel itt az elenyésző kisebbségbe tartozom.
önmagában rossznak tartom, hogy böngészőre optimalizálni. ha már mindenáron optimalizálni kell, akkor a szabványra kellene, nem pedig egyes böngészők téveszméire.
-
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #98 üzenetére
oké, tehát azt a böngészőt, amivel jól jelenik meg az oldal, kerülöd, azt, amivel meg nem, szereted. és én vagyok a szélsőséges.
-
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #88 üzenetére
nekem, rendes böngészőt (8-as firefox) használva teljesen jónak néz ki, legalábbis 1-2 perces vizsgálat után nem látok semmi érdemi hibát.
-
bambano
titán
lehet, hogy ennek a fele a trénél készen van, de a többi isp-nél, akik pl. függenek a trétől, biztosan nincs. mindenki arra vár, hogy a tré végre kibüfögje, hogy mit akar.
néhány nap alatt. hát persze. mondom, nem láttál még ilyet közelről. néhány nap alatt azt nem tudják végigolvasni, hogy milyen jogszabályoknak kell megfelelni és annak hogy.
hiába beszélnek már 3-4 éve a v6-ról, úgy felesleges belekezdeni, hogy nem tudod, a nagyok mit csinálnak, mert a kicsiknek ahhoz igazodniuk kell. Ha korán fogsz hozzá, lehet, olyat csinálsz, amit utána ki kell dobni, mert a gerinchálózati szolgáltató másképp gondolta.
Egyébként meg az sem igaz, hogy minden cucc tudja, például a megfizethető árú cmts-ek közül nem láttam egyet se, amelyik simán tudná a v6-os routingot. Megpatkolni a rendszert egy hozzá való méretű cisco routerrel, amelyik tényleg tudja, olyan kiadás, ami sose térül meg. persze kibicnek semmi sem drága.
-
bambano
titán
ahha, tehát bekapcsolom a cmts-en a v6-ot, ettől majd magától átszerveződik a routing, az ügyféladatbázisban is maguktól kicserélődnek a v4-es címek tárolására szolgáló mezők v6-osra, a címkiosztó algoritmusok is maguktól upgradelik magukat v6-ra, miközben a hatósági megkereséseknek való megfelelés is csak úgy hipp-hopp v6 kompatibilis lesz...
a nagy büdös francokat. ilyet csak az mond, aki soha nem látott még közelről kettőnél több ügyfeles isp-t.
-
bambano
titán
azt a mezőt 5 rfc-ben definiálták/definiálták felül, következésképp senki nem használja. ott van, foglalja a helyet, oszt annyi.
A címfordítás elvileg működhetne, az nem működik, hogy egy tcp4-es socket becsatlakozik egy tcp6-os szerver socketre. legalábbis erre nem ismerek megoldást jelenleg, de valójában nem erőltettem még a v6-ot, úgyhogy lehet számomra újat mondani.
-
bambano
titán
"QoS-t Ipv4 is támogatja tudtom szerint": végülis van hely a fejlécben, ez igaz, de a tapasztalataim szerint a kutya nem törődik vele.
""Type of service" mezője pont erre lenne alkalmas ráadásul 8byte-os,": 1998 decembere óta a 2474-es rfc-ben definiálták (később kapott update-t) és dscp mező a neve.
az a 8 byte jó lesz 8 bitnek is."addig a gerinchálókon futhatnak IPv6 csomagok, te úgyis IPv4 protokollal kapod meg az ISPtől.": na ez így ebben a formában nem működik (nem feltétlenül műszaki okokból), mert nem a gerinchálózatok zabálják fel a címek nagy részét.
"2010ben is jelentek meg olyan "routerek" (ha pontosak akarunk lenni, tudomásom szerint nem igazi router ami itthon van (általában)": de, azok igazi routerek.
-
bambano
titán
"Ha csak a magyar viszonyokat nézzük, itt megfelelő ütemben zajlott, zajlik az átállás,": hát ja, az általam ismert nagy isp-k közül van, amelyik még nem csinált semmit és lövése sincs az egészről, meg van, amelyik évek óta promótálja az ilyenolyan tesztprojektjeit, gyönyörű ppt-i vannak és ugyanúgy nem csinált semmi értelmezhetőt, mint a másik.
Egyébként nem attól minőségi az ipv6 a v4-hez képest, hogy több a cím, mert az csak egy technológiai kérdés, hanem attól, hogy qos-t támogat protokoll szinten, tehát voip meg vod alapból sokkal jobban kellene, hogy működjön rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- SzoftverPremium.hu
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest