Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- Két butatelefon és egy 5G-s okos a HMD-től
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srodney
senior tag
válasz
trolglodita #15 üzenetére
ó hálistennek,aszittem már le kell cserélnem az xp-t....
-
Sk8erPeter
nagyúr
Cathfaern előttem egy az egyben elmondta, ami eszembe jutott a hsz.-ed olvasása után.
Én is álszenteskedhetnék róla, hogy mennyire szép dolog a szabvány (épp ezért utálja minden webfejlesztő az Internet Explorert, mert a fejlesztői szarnak a szabványokra/ajánlásokra, legalábbis régen csak ez volt a jellemző, ma már pár fokkal talán jobb a helyzet), ettől még ez nem változtat azon, hogy a böngészők helyenként egyedi implementációi miatt tény, hogy egyes oldalak egyes böngészőkben másképp jelennek meg. Ugyanígy igaz ez Firefoxra is!!!!!!!!4négynégynégy (ezt remélem sikerült feldolgoznod öngyilkosság nélkül)
Ergo webfejlesztéskor kötelező elővenni más böngészőt is, nem csak a kedvencedet, megnézni, hogy néz ki benne az oldal, ha bármi megjelenítésbeli probléma van, akkor elkezdhetsz nyomozni, mi a baj, és mondjuk szidhatod a böngészők készítőinek anyját, de attól még meg kell csinálni.
Egyébként ne haragudj, de van egy olyan érzésem az eddigi érvelésed alapján, hogy úgy mondod meg a tutit erről a témáról, hogy még egy darab komolyabb honlapot nem készítettél, és nem igazán tudod, mivel jár a hibák felderítése a különböző böngészőkben, valamint el is hiszed, amit mondasz, hogy márpedig a Fájörfox-szal minden kúl.
Az alkalmazásokról való hozzáállásod meg nagyjából összefoglalható az alábbi mondatoddal:"ha az érvrendszered következménye az, hogy a jól működő böngészőt elutasítod és egy rosszul működőt favorizálsz"
Hihetetlen, hogy mennyire ragaszkodsz ehhez a "jól működő"-"rosszul működő" felosztáshoz.(fanboy-feeling) Tehát továbbra is fenntartod, hogy azért, mert a Külügyminisztérium gány honlapja szarul jelenik meg Chrome-ban, akkor szerinted a Chrome rosszul működik. Először reménykedtem benne, hogy legalább félig viccelsz.
Egyrészt nem igaz, hogy a Chrome egy "rosszul működő" böngésző (gondolom távolról utálod, "mert a Pisti assszonttta", vagy valami hasonlóan jól megalapozott véleményre építesz), másrészt - mint említettem vala - a Firefoxban is egyes oldalak szarul jelennek meg. Tehát ha követném az érvelésedet, most némi kutatás után mutathatnék neked egy oldalt (gyorsan leszögezem, nem kutakodom), ami épp Firefoxban jelenik meg szarul, Chrome-ban mondjuk jó, és akkor arra döngethetném a mellemet, hogy bebizonyítottam, hogy a Fájörfox egy szar, és háhá, nyertem. Ezt a kicsit vicces, szűk látókörű, szemellenzős okfejtést inkább meghagyom másnak!
===
(#109) devbence : igen, ez jogos.
===
(#110) rt06 : elmondom, hogy: bambano kijelentette, hogy a Chrome kvázi egy szar, rosszul működő böngésző, mert a Külügyminisztérium említett honlapja szarul jelenik meg benne.
Mellesleg a szabványok követésének kötelezővé tételével egyetértenék, de hiába vitázunk arról, melyik a szabványkövetőbb böngésző, attól még a böngészőkre optimalizálás követelménye megmarad.
-
rt06
veterán
azert az erdekelne, hogy a fenebe' sikerult egy ipv6-os hirbol bongeszoflame-et kihozni
-
devbence
tag
Ez a flamewar amugy kemeny.. Egy soha veget nem ero vita ez a Firefox vs Chrome vs Opera vs SokSokSok browser..
Szerintem abszolut meddo temakrol vitatkoztok, ne probaljatok meggyozni egymast, a borsofozeleket sem kell mindenkinek szeretnie! -
-
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #105 üzenetére
ha az érvrendszered következménye az, hogy a jól működő böngészőt elutasítod és egy rosszul működőt favorizálsz, akkor az érvrendszereddel van baj. nekem nincsenek szövegértelmezési gondjaim és ezzel itt az elenyésző kisebbségbe tartozom.
önmagában rossznak tartom, hogy böngészőre optimalizálni. ha már mindenáron optimalizálni kell, akkor a szabványra kellene, nem pedig egyes böngészők téveszméire.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szövegértelmezési gondjaid vannak?
Olvasd már el az előbbi hozzászólásomban kifejtett érveket, nem azért kerülöm, ha tehetem, "mert csak", hanem azok miatt, amiket az előbb írtam, hadd ne kelljen már újból elhadarnom, azt hiszem, az elég érthető okfejtés volt. Ha már szélsőséges vélemény: én két böngésző között váltogatok aktuális preferencia szerint, és mindkettőt valamilyen szempontból nagyon jónak tartom, a Firefox-szal szemben viszont legalább érveket hoztam fel, míg szerinted kizárólag a Firefox számít "rendes" böngészőnek, hogy a többit miért nem tartod jónak, az már a rejtély kategória. (Persze nem muszáj kifejtened, de remélem érzed a különbséget.)
Egyébként már eleve ott kezdődik a probléma, hogy nem látod be, hogy talán nem egy immár közel 20%-os részesedésű másik böngészővel (Chrome) van a baj, ha abban egy weboldal szanaszétesik, és ha FF-ban mégsem teszi, az nem a FF érdemeit növeli. Mint már korábban említettem, a Chrome lassan megelőzi a Firefoxot, ergo arra optimalizálni mindenféle honlap esetén szinte kötelező - ahogy Firefoxra is. Legalábbis ha az adott oldal tulajdonosai nem szarnak nagy ívben egy ekkora felhasználói bázissal rendelkező böngésző felhasználóira. -
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #98 üzenetére
oké, tehát azt a böngészőt, amivel jól jelenik meg az oldal, kerülöd, azt, amivel meg nem, szereted. és én vagyok a szélsőséges.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #102 üzenetére
Nem keserítettél el.
Ettől függetlenül az Opera tényleg kifejezetten gyors, a Firefoxhoz képest fénysebességgel lehet vele böngészni.
Én nem "hibahatár", hanem felhasználói élmény alapján kategorizálom inkább a böngészőket.
De már nagyon OFF.Szerk.: komolyra fordítva: ez nem fanboy-kodás, mert ha tipikus fanboy lennék, akkor nem váltogatnám időnként a böngészőket. Többnyire Chrome és Opera között váltogatok. De a FF-ot elsősorban a sebességében észrevehető jelentős negatív különbség miatt sosem sikerült megszeretnem, pedig mindenféle előítélet nélkül próbálkoztam vele sokáig. A Firefoxot elsősorban a Firebug miatt használtam nagyon sokáig, de mára a Chrome natív fejlesztőeszköze részemről teljes mértékben kiváltotta ezt a kiegészítőt, plusz néhány dologban többet is tud (pl. abban, hogy a konzolra dobált üzenetek megtekintéséhez nem kell frissíteni az adott lapot, ha nyomok egy F12-t a fejlesztői panel megnyitásához, de most hirtelen csak ez jutott eszembe), persze nyilván elképzelhető, hogy egy-két dologban talán okosabb még a Firebug, ezt nem tudom. Az Opera Dragonfly-on viszont még bőven van mit fejleszteni.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Sk8erPeter #100 üzenetére
El kell keserítselek, az Opera sem gyorsabb. rviktor25 -nál is ott a pont. Legtöbbször simán hibahatáron belül vannak a különbségek.
-
rviktor25
tag
nálam ezek a sebességek verzióról változnak mindkettőnél és néha egyik gyorsabb, néha a másik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest