Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz bambano #106 üzenetére

Cathfaern előttem egy az egyben elmondta, ami eszembe jutott a hsz.-ed olvasása után.
    Én is álszenteskedhetnék róla, hogy mennyire szép dolog a szabvány (épp ezért utálja minden webfejlesztő az Internet Explorert, mert a fejlesztői szarnak a szabványokra/ajánlásokra, legalábbis régen csak ez volt a jellemző, ma már pár fokkal talán jobb a helyzet), ettől még ez nem változtat azon, hogy a böngészők helyenként egyedi implementációi miatt tény, hogy egyes oldalak egyes böngészőkben másképp jelennek meg. Ugyanígy igaz ez Firefoxra is!!!!!!!!4négynégynégy (ezt remélem sikerült feldolgoznod öngyilkosság nélkül :D)

Ergo webfejlesztéskor kötelező elővenni más böngészőt is, nem csak a kedvencedet, megnézni, hogy néz ki benne az oldal, ha bármi megjelenítésbeli probléma van, akkor elkezdhetsz nyomozni, mi a baj, és mondjuk szidhatod a böngészők készítőinek anyját, de attól még meg kell csinálni.
    Egyébként ne haragudj, de van egy olyan érzésem az eddigi érvelésed alapján, hogy úgy mondod meg a tutit erről a témáról, hogy még egy darab komolyabb honlapot nem készítettél, és nem igazán tudod, mivel jár a hibák felderítése a különböző böngészőkben, valamint el is hiszed, amit mondasz, hogy márpedig a Fájörfox-szal minden kúl.
    Az alkalmazásokról való hozzáállásod meg nagyjából összefoglalható az alábbi mondatoddal:

"ha az érvrendszered következménye az, hogy a jól működő böngészőt elutasítod és egy rosszul működőt favorizálsz"
    Hihetetlen, hogy mennyire ragaszkodsz ehhez a "jól működő"-"rosszul működő" felosztáshoz. :DDD (fanboy-feeling) Tehát továbbra is fenntartod, hogy azért, mert a Külügyminisztérium gány honlapja szarul jelenik meg Chrome-ban, akkor szerinted a Chrome rosszul működik. Először reménykedtem benne, hogy legalább félig viccelsz. :D

Egyrészt nem igaz, hogy a Chrome egy "rosszul működő" böngésző (gondolom távolról utálod, "mert a Pisti assszonttta", vagy valami hasonlóan jól megalapozott véleményre építesz), másrészt - mint említettem vala - a Firefoxban is egyes oldalak szarul jelennek meg. Tehát ha követném az érvelésedet, most némi kutatás után mutathatnék neked egy oldalt (gyorsan leszögezem, nem kutakodom), ami épp Firefoxban jelenik meg szarul, Chrome-ban mondjuk jó, és akkor arra döngethetném a mellemet, hogy bebizonyítottam, hogy a Fájörfox egy szar, és háhá, nyertem. Ezt a kicsit vicces, szűk látókörű, szemellenzős okfejtést inkább meghagyom másnak!

===

(#109) devbence : igen, ez jogos. :K

===

(#110) rt06 : elmondom, hogy: bambano kijelentette, hogy a Chrome kvázi egy szar, rosszul működő böngésző, mert a Külügyminisztérium említett honlapja szarul jelenik meg benne. :D

Mellesleg a szabványok követésének kötelezővé tételével egyetértenék, de hiába vitázunk arról, melyik a szabványkövetőbb böngésző, attól még a böngészőkre optimalizálás követelménye megmarad.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz bambano #104 üzenetére

Szövegértelmezési gondjaid vannak? :D Olvasd már el az előbbi hozzászólásomban kifejtett érveket, nem azért kerülöm, ha tehetem, "mert csak", hanem azok miatt, amiket az előbb írtam, hadd ne kelljen már újból elhadarnom, azt hiszem, az elég érthető okfejtés volt. Ha már szélsőséges vélemény: én két böngésző között váltogatok aktuális preferencia szerint, és mindkettőt valamilyen szempontból nagyon jónak tartom, a Firefox-szal szemben viszont legalább érveket hoztam fel, míg szerinted kizárólag a Firefox számít "rendes" böngészőnek, hogy a többit miért nem tartod jónak, az már a rejtély kategória. (Persze nem muszáj kifejtened, de remélem érzed a különbséget.)
    Egyébként már eleve ott kezdődik a probléma, hogy nem látod be, hogy talán nem egy immár közel 20%-os részesedésű másik böngészővel (Chrome) van a baj, ha abban egy weboldal szanaszétesik, és ha FF-ban mégsem teszi, az nem a FF érdemeit növeli. Mint már korábban említettem, a Chrome lassan megelőzi a Firefoxot, ergo arra optimalizálni mindenféle honlap esetén szinte kötelező - ahogy Firefoxra is. Legalábbis ha az adott oldal tulajdonosai nem szarnak nagy ívben egy ekkora felhasználói bázissal rendelkező böngésző felhasználóira.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz WonderCSabo #102 üzenetére

Nem keserítettél el. :DD Ettől függetlenül az Opera tényleg kifejezetten gyors, a Firefoxhoz képest fénysebességgel lehet vele böngészni. :DDD
    Én nem "hibahatár", hanem felhasználói élmény alapján kategorizálom inkább a böngészőket.
    De már nagyon OFF. :K

Szerk.: komolyra fordítva: ez nem fanboy-kodás, mert ha tipikus fanboy lennék, akkor nem váltogatnám időnként a böngészőket. Többnyire Chrome és Opera között váltogatok. De a FF-ot elsősorban a sebességében észrevehető jelentős negatív különbség miatt sosem sikerült megszeretnem, pedig mindenféle előítélet nélkül próbálkoztam vele sokáig. A Firefoxot elsősorban a Firebug miatt használtam nagyon sokáig, de mára a Chrome natív fejlesztőeszköze részemről teljes mértékben kiváltotta ezt a kiegészítőt, plusz néhány dologban többet is tud (pl. abban, hogy a konzolra dobált üzenetek megtekintéséhez nem kell frissíteni az adott lapot, ha nyomok egy F12-t a fejlesztői panel megnyitásához, de most hirtelen csak ez jutott eszembe), persze nyilván elképzelhető, hogy egy-két dologban talán okosabb még a Firebug, ezt nem tudom. Az Opera Dragonfly-on viszont még bőven van mit fejleszteni.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz WonderCSabo #94 üzenetére

Számomra a Firefox abban az értelemben nem az, hogy engem ráz tőle a hideg (persze nem annyira, mint az IE-től, de ez már webfejlesztős téma is), de ez tényleg egyéni preferencia kérdése. Nem vagyok elvakult fanja egyik böngészőnek sem, de nálam a Chrome és az Opera váltak be; teljesen nyitott voltam a Firefoxra is, de szimpla tény, hogy a Firefox a többihez képest lassú. Opera oldal-betöltési sebességéhez képest mondjuk még a Chrome is annak nevezhető. Most ne vitázzunk, hogy márpedig nem, mert nem fogsz tudni meggyőzni. :DDD
    A lényeg, amiért ez egyáltalán szóba került, hogy az eredeti felvetésben igen nevetséges volt ez a korábban is idézett "nekem, rendes böngészőt (8-as firefox) használva" mondatrész... Mintha a Firefox lenne A rendes böngésző. :D Nyilvánvalóan szélsőséges vélemény. Attól még, hogy én ha tehetem, inkább kerülöm a Firefoxot, mert zavar a rendkívül lassú indulási sebessége, a számomra kényelmetlen és nem túl tetszetős kezelőfelülete és az általános tempója, attól még nem mondom azt, hogy csak az a rendes böngésző, amit én annak tekintek. :N

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz bambano #90 üzenetére

"nekem, rendes böngészőt (8-as firefox) használva"
    Ja, mert szerinted pont a Firefox a rendes böngésző? :D Ez most komoly? Szóval a Chrome szerinted nem tekinthető annak.
    Nem akarok itt böngészőháborút indítani, de hagyjuk már a hülyeséget... szerinted az normális, hogy az immár Firefoxot is lassan leelőző Chrome-ban szanaszétesik az oldal? Nem gondolod, hogy ez nem a Chrome hibája, hanem az oldal fejlesztőié?

=====

(#92) Penge_4 :
    jaja, azt nézem, Operában normálisan néz ki, már nem is esik szét, úgy, mint amikor régen jeleztem a hibát. Nahát, mi történt. :D Chrome-ban persze azóta is.
    Egyébként nem vágom, hogyan sikerült ilyen szinten invalid oldalt fejleszteniük ASP.NET-ben (ez konkrétan egy WebForms-os oldal), pedig a Visual Studio minden apró szaros validitási hibáért azonnal - jogosan - pampog, tehát a jó fejlesztőeszközök a tűrhető kinézetű, valid oldalak elkészítésére rendelkezésre állnak ASP.NET-ben is (sőt).

"Tehát ez az Opera a kényesebb is egy tévhit."
    Nem, nem tévhit. Nem tudom, mennyire szoktál webfejlesztgetni, de pl. ha JavaScriptre gondolok: bármilyen kis kivételtől azonnal működésképtelenné válhat a teljes kód, nem egyszer fordul elő, hogy egy el nem kapott kivétel keletkezése után már a kliensoldali kód megszűnik működni. Mondjuk ez annyiból jó, hogy egyből kiderülnek a programozói hibák (pl. Operánál nagyobb eséllyel előkerülnek olyan helyzetek, amikre nem is gondoltál, de ez sokszor qrva idegesítő is, mert van, hogy egyszerűen nem tudsz rájönni, mi a franc baja van, mert annyira nem beszédes a kivétel - én most ezt egy nagyon régi verziójú jPlayer használatánál tapasztaltam; működésre kéne bírni egy oldalon, frissebb verziót meg amiatt nem tudok felrakni, mert 6-os Drupalhoz max. 1.3.2-es jQuery-t lehet pakolni, ebben kötött). A HTML-struktúra szétszórtságát szintén sokszor bünteti. Ez tapasztalat, tehát nem mások véleményére alapozva mondtam, hogy kényes (nem tudtam, hogy sokan ezzel jönnek).
    Persze, valóban előállhat olyan helyzet is, hogy adott esetben épp az Opera jeleníti meg "toleráns" módon az oldalt, szétesés nélkül, lásd ezt az említett Külügyminisztériumhoz tartozó oldalt.

Huhh, bocs, asszem kezdünk nagyon OFF-ok lenni... :B

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Sk8erPeter #88 üzenetére

"Akkor még legalább a többi böngészőben jól nézett ki."
    Bocsánat, muszáj korrigálnom magam, inkább úgy értem, legalább a többi böngészőben nem úgy nézett ki, mint egy telehányt vécékagyló, hanem csak mint egy heveny hígfosás.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Penge_4 #87 üzenetére

:D
    (vigyázz, mert még a végén kiderül, hogy a jelenlegi trend szerint igen kiválónak számító ötleteket adsz :D)

Én ezen szoktam röhögni:
    http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal
    Ez még Chrome 19.0.1084.52 m alatt is szanaszéjjel esik, pedig a Chrome sajnos elég toleráns az idióta HTML-kódokkal szemben is. Opera pl. szigorúbb.
    De az a legjobb, hogy ahogy a kódjából elnézem, Frontpage-dzsel készítették a legjavát. :DDD Néhány részét meg kézzel tákolták (!) hozzá.

De csak hogy az utókornak is megmaradjon, ilyen gyönyörű most:
    http://i.imgur.com/JKlYf.jpg

Kormányzati portál. De gondolom valaki annak idején ezért a fostengerért is sok pénzt szakított.

De most komolyan, ezzel az oldallal mit akartak kifejezni? :DDD

Szerk.:
    "Utoljára módosítva: 2011.05.11." - úgy látom, csak sikerült a korábbinál is rosszabbra módosítani. Még 2008 júniusában pont erről az oldalról tettem fel kérdést az Opera topicban, hogy vajon csak nálam esik-e szét Operában: [link].
    Akkor még legalább a többi böngészőben jól nézett ki. :D

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz DUNKENSTEIN #81 üzenetére

"törvény"? :Y

Nem tudok ilyenről... De linkelhetnél forrást, mert engem eléggé meglepne, ha erről valóban törvény született volna...
    Ez szerintem kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy a W3C által kreált webes szabványok/ajánlások törvényerejűek lennének. :D De tájékoztass, ha tévedek.

IPv6, Az IPv6 bevezetése
    Szerintem csak komolyabb közös törekvés volt az IPv6 elterjesztésére: 2011 környékére prognosztizálták az IPv4-es címek elfogyását.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz PPatrik #5 üzenetére

"És ezzel végleg vége az Xp-nek. Mert ha jól nézem akkor az nem támogatja az Ipv6-ot."
    És ezt mégis hol nézted?
    Legegyszerűbb lett volna ilyen egetverően téves kijelentések előtt egy picit utánanézni: [link], [link], [link], stb.

(#20) PPatrik :
    "de nem teljesen működik"
    ezt hogy érted?

====

(#12) Airedhyal :
    "Oszt menyi router is tudja az IPv6 -ot? 5?
    Erről ennyit."

Igen, pont öt... :O :W Könyörgöm, ne hordj már össze ilyen balgaságokat, mert fáj. :N

====

(#55) tarmonster: :DD

====

(#54) rt06 :
    "csak nekem egyedul (nagysagrendekkel) tobb ipv6 cimem van, mint a vilagnak osszesen ipv4 cime"
    Azt meg hogy csinálod? :Y :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés