- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Nowhereman #217 üzenetére
kerlek, mondd mar el megegyszer, mit jelentenek a dose es doze szavak, lehetoleg egy-egy szotarbol szarmazo link-kel megtoldva, mert pl a sztaki egeszen mast mond, mint amit te probalsz elhitetni
-
dekoninck
aktív tag
Remélem, lesz ez a nem túl magas elterjedtség magasabb is, és ez segít a linux betegségeinek gyógyításában.
Én kíváncsiságból telepítettem Ubuntut 1 éve, de nem váltottam még teljesen. A notimon előretelepített Vista van, amivel nem volt semmi bajom... egész addig, amíg most nem próbáltam ki az Ub 9.04-et. Mindennapi feladatok elvégzésére, levelezés, böngészés, office, filmnézés sokkal kellemesebb mint a Windows. Gyorsabb, reszponzívabb az egész rendszer valahogy. Gyorsabban indul. Ugyanaz a szoftver pl. (FoldIt) gyorsabb, imádom, hogy a DVD-ket rögtön a filmnél kezdi lejátszani a médiapléjer, hogy akárhány vezetékes hálózatot eltárolhatok és klikkre kapcsolódok, stbstbstb. Ja, és (szubjektíve) baromi jól néz ki a rendszer. A Vistát használom néha videoszerkesztésre (Sony Vegas, megvettem), Photosphopra nem (mert nem vettem meg). Játék = Flash gémek
A Win7 biztos kafa, de hogy pénzt már nem fogok arra kiadni, az hétszentség. Az Apple-re se, valszeg. Videoszerkesztő meg majdcsak lesz [sóhajtva megvakarja az ősz hajszálait] -
Morden24
nagyúr
válasz
Nowhereman #214 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy az információhiányos okoskodásodat és a nem megfelelő angoltudásodat alamuszi bunkózással kéne kompenzálnod, de te tudod.
Mindenesetre örülünk, hogy egy hibás információ kivételével 'rengeteget' adtál a fórumhoz -
Nowhereman
őstag
hagyjátok! nem mindenki alkothat olyan gyönyőrű szavakat mint "dózeroló gép"/(valszeg a dózerol->dózeroló gép), de én asszem maradok a doze->dózer változatnál, esetleg a lánctalpas tolólapnál, vagy mondom a nevén
omatsu D65, de azért jól derül rajta az ember. És mondjuk exkavátoroló gép a kotró helyett, nem rosz...
Szóval nem kell melre szívni! Engem is csak az érdekel, hogy bár a cenzor egyébként értelmes érvekkel cenzurázta a winf0st, ennek az angol megfelelője miért nem esik cenzura alá. Mert ennyi erővel idegenül lehetne Qanyázni ezerrel?
Ő majd talál más kifejezéseket. Lehet hogy nem tudja mi is az - és legfőbbként nem is akarja tudni, de legalább hasonlóan hangzik.
-
VladimirR
nagyúr
-
dark100
aktív tag
válasz
VladimirR #194 üzenetére
szarfoslinux, vagy a buzikurvafirefox kifejezesek
Ez nagyon szegeny fantaziara vall. Ennel probalj meg jobb vulgaris kifejezesket gyartani. A winfos pl ugyanazokat a maganhangzokat tartalmazza, es a kezdo illetve az utolso betu is megegyezik a windows-al, ezert jol hangzik. Kiejtesben pedig meg jobban hasonlit az eredeti szora.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #210 üzenetére
hat neked mi faj?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Nowhereman #208 üzenetére
monnyad bubi, ha eleg sokaig birod, lehet elhisszuk
-
Vaffi
csendes tag
válasz
Nowhereman #202 üzenetére
és arcod nem ég "huje" írásakor?
Látom nem érted....
-
Morden24
nagyúr
válasz
Nowhereman #199 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de kicsikét félrenéztél valamit.
A Windoze-t tényleg használják MS-basherek, csak éppen nem azért, mert eltol (te mit hittél, hogy a dózeroló gép miatt ez a neve, vagy mi?), hanem a "dose" angol szó miatt, ami többek között bekábulást meg elalvást is jelent (a sebességére utaltak ezzel).
Ha már kioktatsz másokat, legalább a közölt információnak legyen valami értéke.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Nowhereman #202 üzenetére
egy kis segitseg moonman post-janak ertelmezesehez, mert lathatoan nem megy egyedul
#203: erre semmi olyat nem tudnek irni, ami bennmaradna egy esetleges moderacio utan, szoval maradjunk annyiban, nem gyoztel meg affelol, hogy nem hazudsz, s a rosszindulaton, hangulatkeltesen kivul semmi mas okod nincs a winfos irasmodra
-
-
moonman
titán
válasz
Nowhereman #187 üzenetére
igen az esti film nalunk is home video divx-ben szokott lenni. (ne nezz mar teljesen hujenek...)
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Nowhereman #199 üzenetére
te most tenyleg ennyire sotet vagy, vagy csak engem nezel annak, hogy ezt a magyarazatot megeszem?
-
Racecam
nagyúr
válasz
VladimirR #197 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy maga a "winfosozás" önmagában nem tiltott, ha csak nem húzzuk rá, hogy a fos szó túlságosan vulgáris, de ez mondva csinált indok lenne. Inkább ha olyan vitában fordul elő, ahol egyértelműen flame keltő, pont a vita tartalma miatt, akkor kerülendő.
Egyébként nekem sem tetszik, ahogy az összes többi ilyen jelző, de ennek általános tiltása, én úgy érzem, hogy túlzás lenne egy fórumon. Ez nagyom messzire és rossz irányba vezetne, mert nyilván lehetne még sok példát hozni, hogy akkor ezt se, meg ezt se és a végén a moderátorok egy szótárral olvasnák a fórumot. -
VladimirR
nagyúr
válasz
Nowhereman #196 üzenetére
megis melyik resze?
ez egy egyszeru, fonetikus irasmodja a windows szonakRacecam: melyik idezett resz szerint? csak mert ha az altalam idezett szerint, akkor elobbi allitasod, miszerint (idezem) "A winfosozás egyébként nem tiltott...", nem helytallo
kerhetnek a kerdesben egy egyertelmu allasfoglalast? (mar csak a tovabbi felreertesek elkerulese vegett is) -
VladimirR
nagyúr
A moderáció, a moderátor, a házigazda:
[...]
amit tiltunk fórumunkban:
[...]
a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot).
[...]
minden olyan hozzászólást, amely "flame"-nek minősül. Ide értve az erőteljes érzelmi töltettel ellátott, személyeskedő, felesleges indulatokat gerjesztő, öncélú, a másik fél lejáratására és a közösség rombolására alkalmas, észérveket nélkülöző, provokáló hozzászólásokat.ezzel szemben a jelzok hasznalata valoban tiltott... (de ha gondlod, kipontozhatod - en mar nem tudom)
de vegulis nekem mindegy, viszont innentol kezdve ne lepodjetek meg, ha idonkent majd megyek a modkerbe kerni megerositest egy-egy hozzaszolashoz (egy moderator/hazigazda altal az adott topic-ba irt post kepeben), miszerint a szarfoslinux, vagy a buzikurvafirefox kifejezesek tokeletesen megfelelnek a moderacios alapelveknek
p.s.: arrol nem is beszelve, hogy igy - ha lehet - meg nevetsegesebb a post, mint volt (mennyivel szebb lett volna atirni windows-ra - akkor mindenkinek megfelelne, s nem lenne egyertelmu egy ovodas szamara is, hogy mi allt ott)
-
VladimirR
nagyúr
akkor a tisztelt es elsosorban elfogulatlan moderator legyen szives kiszedni awinfos-ozast is
koszonomszerk.: javitok, hazigazda, csak az elobb meg nem latszott
-
Racecam
nagyúr
Legyetek szívesek befejezni a személyeskedést!
Ezen kívül, a Windows-t, vinfos-nak hívni egy operációs rendszerekről szóló vitában erősen flame keltő, így kerülendő.
-
Nowhereman
őstag
Nos divx-et lehet gyártani tv adás, vagy éppen videokamerás vagy vebkamerás felvétellel. És lehet, hogy ez most neked újdonságként hat, de mondjuk egy digtalizált házi-video megmutatásához nem szükséges semiféle jogvédelmet sérteni.
az alaptalan vádaskodás meg nem csak szerintem lopás, de még a törvény szerint is.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Nowhereman #185 üzenetére
pedig minden pontban igaza volt
az, hogy neked a linux-ra valtas megoldast jelentett (melynek szivbol orulok), nem jelenti, hogy a windoze-volt a szar (sot!) -
Nowhereman
őstag
Kedves moonman. örülök neki hogy remek alkalmat nyújtottam a szellemi kissebségi érzésed kompenzálására. És ha "annyi eszed sincs", hogy megértsd, hogy mindezt a problémát már rég megoldottam azzal, hogy linuxra váltottam, akkor életed hátralévő része valszeg ezzel fog eltelni...
-
VladimirR
nagyúr
nem, nem mondom, hogy osszeeskuves (de meg ha az is lenne, engem leginkabb a sok besult agyu atomfan zavar akik gondolkodni nem, de linkelni nagyon tudnak), fentebb leirtam, hogy igen, atlagos felhasznalas mellett szamit, viszont attol eltero esetben annyit er, mint halottnak a csok
egyebkent nem, nem mertem, hasznalom a gepet elsosorban nem benchmark-olok, de romlani nem sokat tud
-
floatr
veterán
válasz
VladimirR #180 üzenetére
Valójában ez egy összeesküvés, hogy a linux felhasználóknak szar legyen. De ha netán torrentezés és hasonlók miatt töredezik a filerendszered, akkor egy kolléga korábban kinyilatkoztatott értékrendjéhez igazodva annyit tudnék mondani, hogy ha nem lopnál, akkor nem töredezne
Egyébként kicsit komolyabban, valószínűleg a dolog ezen a téren az átlagfelhasználáshoz idomul. Az e2defrag-ot sokan mitikusan veszélyes állatnak vélik, az e4 még nincsen kész, de Vladi javasolt egy XFS-t defragostul. Ehhez még én annyit hozzátennék, hogy vm alatt használhatsz egy XP-t ntfs-el, és defragolhatsz rajta. Vagy vegyél egy külső vinyót, pakolj rá ntfs-t, és havonta egyszer bootolj be XP alá defragolni.
Egyébként mérted már, hogy mennyivel lassabb/szarabb ilyen töredezetten? (má nem fikából firtatom, csak elkezdett érdekelni)
-
sajoati
csendes tag
Más nem is ellenőrizte le, mennyire hitelesek ezek az adatok?A wikipédia adatai szerint (azt meg most én nem ellenőriztem
) máshogy fest a kép.
Az hogy lehet, hogy a MacOS mindenütt 5% körüli, emezeknél meg 10%?
W3C-nél a Linux is duplája, ráadásul a tendenciák is teljesen mások, mint a cikkben leírtak.(W3C-nél a Linux pl. stagnál, OneStatnál szinte kimutathatalan, Net Applicationsnél emelkedik.)
Net Applications April 2009
Win 87.90%
MacOS 9.73%
Linux 1.02%W3 Counter April 2009
Win 88.71%
MacOS 5.31%
Linux 2.16%OneStat December 2008
Win 93.72%
MacOS 3.66%
Linux 0.47%Median April 2009
Win 91.22%
MacOS 4.95%
Linux 1.13% -
dark100
aktív tag
válasz
Cathfaern #170 üzenetére
Addig igaz, hogy az ilyen hirek erdeklik az embereket, de a hozaszolasok mar tobbsegeben nem a hirrol sozlnak, hanem mindenki ujra elismetli a sajat szerepe szerinti velemenyet. Es miutan egesz sokan vagyunk, ebbol hatalmas mennyisegu szoveg keletkezik rovid ido alatt. Kivancsi lennek, vajon ujat is tudnank mutatni magunkrol? Egyszer ki kene probalni, hogy egy hir kapcsan mindenki szerepet cserel, es a masik oldal szemszogebol mond velemenyt. Vajon abbol mi sulne ki
-
szimeonov
tag
Hát az előttem szólókhoz csak annyit tudok hozzátenni, hogy jelenleg két darab oprendszer van a gépemen, egy Win7, meg egy Debian Lenny.
Lenny-n szoktam dolgozni, mert sokkal gyorsabban futnak vele a munkamhoz szukseges eszkozok. Osszeizzadtam azt, hogy egy ati driver felmenjen de igy mar ha fimet (HD) akarok nezni, akkor nem kell hozza ujrainditani a gepet. A rendszer igy sem lett tokeletes, mert frissitette a kernelt, aztan az uj kernellel nem jon be a grafikus felulet rendesen, biztos driver problemak vannak, igy a regebbi kernellel inditom. Szerintem egy otthoni felhasznalonak sokkl kellemesebb, kenyelmesebb Windows-t hasznalnia, de munkamhoz jobban megfelel a dolog.
Win 7-bol talan a 7000-es valtozatot hasznalom, meg vagyok vele elegedve, en miota Win 7-et vagy Vista hasznalok meg virust nem kaptam el, csak AVG van a gepen. A rendszer telepites ota egy kicsit belassult, a linuxnal ezt nem tapasztaltam. Azert jo a Windows, mert sokkal tobb driver, meg felhasznalobaratabb programok erhetok el. Gondolok itt pl.: a nyomtatot felismeri a linux is, de win alatt sokkal tobb funkciot erek el a beallitasok kozott. Egy masik pelda CoverDesigner-t linux ala is szereztem egyet, de se a nyomtatomat nem ismeri (2 darabot ismer), a kezelese is elegge gaz. Szerintem ha megjelenik a Win7, s ha mar nem leszek diak, akkor beszerzek egy eredeti peldanyt, mert annyit meger a dolog, hogy ne szenvedjek barmiert ha fel szeretnem rakni. -
moonman
titán
-
moonman
titán
"Érted a lényeget: a driver része az opengl icd, de ezt kiveszik a win-be melléket driverekből. Miért?"
mert nem kiveszik, hanem nincs is benne. pont azért mert minden egyes driver-verzióval változik. de ha megfigyeled, a beépített driverekkel a DirectX-es játékok sem mennek ám 100%-osan, ráadásul semmi extra funkció nem érhető el. notebook-omon például arra jó csak a Win7 által is feltelepített Ati driver, hogy teljes felbontásban legyen az asztal, de ha kellenek a beállítások, az energiagazdálkodás, a rendes sebesség, akkor bizony fel kell tennem a HP-s Catalyst csomagot.
-
bambano
titán
válasz
Csakénvagyok #162 üzenetére
Mostanában valahogy mindig úgy jönnek az ilyen állóvíz felkavaró hírek, hogy folyamatosan pörögjön a fórum
-
-
törölt tag
lehet valaki TÚL HÜLYE a Window$hoz?
töredezettséghez:
Szerintem elég egyszerűen elmagyarázza. -
Csakénvagyok
őstag
Kel néha egy ilyen hír is, ami az állóvizet felkavarja. Így hogy megszüntek a feszültséglevezető topikok, valami el kell vitázni.
Amúgy Linux-Windows, hát az hogy tök ingyenes, az sokat dobb a latba. Hogy nincs vírusveszél az megint. Picit szokatlan, de hát ez van, bele lehet jönni. Átlagos othoni felhasználásra tökéletes. Minek kihajtani azt a pénzt az ablakon. Amúgy már kisiskolástól kellene már OPrendszerre szoktatni a népet, ne egy magáncégnek hajtani állami pénzen a hasznot
-
azbest
félisten
"magyarul: amikor felteszed a grafikus kártyád driverét, hopp, máris van hardveres OpenGL meghajtásod."
Ez így van, viszont sokan azt a drivert használják amit az oprendszer feltesz. A nem informatikus felhasználók (tudatlanságuk miatt) nem a driver hiányára gondolnak (hisz van fenn driver - felismeri a hardvert és sok játék megy is vele), hanem a programokat fikázzák, a fejletsztők pedig inkább nem erőltetik az opengl-t.
Érted a lényeget: a driver része az opengl icd, de ezt kiveszik a win-be melléket driverekből. Miért? Nem az ms készíti a drivereket, amiket felkívál, hanem ugyanannak a drivernek a csonkolt változatát terjesztik, amit a gyártó is terjeszt. Ezzel burkoltan hátrányos helyzetbe hozzák az opengl-t a dx-szel szemben. Vagy legyen driver, vagy ne legyen. Ha pedig mindenképp ragaszkodnak a csonkoláshoz, akkor nem ártana figyelmeztetés, hogy korlátozott funkcionalitásúak a beépített driverek.
tunerekkel kapcsolatban: ez így van, de én arra reagáltam, hogy linux alatt rosszabb lenne a helyzet
"ha működne minden hardver rendesen linuxon, tehát pl egy jobb hangkártyához volna driver és ki lehetne használni minden funkcióját,"
Win alatt sem használják ki a lehetőséget sok esetben."gond akkor van, ha te rányomsz a szkriptfuttatásra a böngészőben"
a javascript szerves része a webes tartalomnak, ha letiltod, akkor az oldalak nagyrésze nem működik megfelelően. A trükkös fertőzések általában valamilyen hibát használnak ki, a képkezelés bugja pedig rendszer szintű volt, ha jól emlékszem... minden program ami az oprendszerbe beépített képkezelő rutint használta sebezhető volt. A legtöbb fertőzés olyan, hogy megkérdi megfertőzheti -e a gépet, de nem lehet kijelenteni, hogy csak ilyen létezik. Persze a frissítések engedélyezése csökkenti a rizikót, de mindig van egy első eset, amikor kiderül a dolog: ha eléggé meglepetészszerű a hiba, akkor mire kiderül már rengetegen megfertőződtek.
-
törölt tag
és arról tudsz, hogy pl. másolásnál nem kell ctrl-c ctrl-v, hanem simán kijelölöd a másolni valót, oda kattintasz, ahova akarod másolni és a görgető gombra nyomva át is másolta? gnome-on mindenképp így van, de a kde-ben is, azt hiszem.
a "görgetőgombot lenyomva" alatt azt érted, hogy akkor görög magától? -
törölt tag
válasz
VladimirR #138 üzenetére
Lehet, de mi következik ebből? Az, hogy tehát egyszer volt vírusom, az is amiatt, hogy balfasz voltam. Ez is alátámasztja, hogy a vírus nem az internetbű gyün, hanem a hülyeség szüli.
Mellesleg úgy az egész cikkhez annyit tudnék hozzátenni: ki nem szarja le? Most komolyan, érdekes cikk, de kinek hír értékű a tartalma? Ezzel egyáltalán nem a szerzőt fikázom, csak szerintem ez senkinek nem befolyásolja a másnapját, mi nem tudjuk befolyásolni a számokat -> akkor mi a fenének van vita róla?
-
moonman
titán
az, hogy felkerült már eleve illegális, ha letöltöm, az magyar jogszabályok szerint nem, csak nem etikus.
egyébként ha én megveszek egy zenei albumot vagy egy filmet eredetiben, hüje leszek berippelni és feltenni a netre. ezzel egyrészt bűncselekményt követek el, másrészt nem ajándékba kapom a fizetésem. de lehet, hogy csak simán irigy vagyok.
-
moonman
titán
előszöris a "dobozoshoz jár csak support" kijelentés csak elméletben igaz. aki telefonált vagy írt már a Microsoftnak levelet, az tudja, miről beszélek.
"Az oprendszerhez mellékelt driverekből pedig kihagynak mindenféle hardveres opengl támogatást" "ha még találkozik opengl programmal, akkor látja hogy ez nem megyen vala"
nemtom, nekem pl. a Google Earth is kiválóan elfut OpenGL módban. amúgy meg:
"Windows Vista supports two primary OpenGL implementations:
Hardware manufacturers provide OpenGL ICD (installable client driver) with variable renderer string. The OpenGL version supported depends on the hardware manufacturer.
Microsoft's software OpenGL 1.1 implementation (renderer string is GDI Generic), is clustered in higher numbered pixel formats.""Just like Windows XP, Windows Vista does not contain an OpenGL ICD "in the box." End users will need to install drivers from OEMs or video hardware manufacturers in order to access native hardware-accelerated OpenGL. These drivers can be found on the Web sites of most hardware manufacturers."
magyarul: amikor felteszed a grafikus kártyád driverét, hopp, máris van hardveres OpenGL meghajtásod.
"Vista alatt is necces a tunerek támogatottsága."
a legtöbb modern tuner azért működik, ha nem is teljes funkcionalitással (Media Center nem mindegyiket kezeli, bár ehhez is van szoftveres hekk és a Win7 Media Center már jóval több fajta tunerrel képes együttműködni), a választáshoz segítségképp át kell nézni a hardverkompatibilitási oldalt.
"akaratlanul is meg lehet fertőzni gépet"
lehet, nekem még nem sikerült. biztos túl béna vagyok. ellenben amikor tesztképpen mégis be akartam fertőzni valami "nagyon elterjedt" vírussal, vagy másfél óráig kerestem, mire valami warezoldalon sikerült hatvanöt biztonsági figyelmeztetés után letöltenem valami trójait.
"Xp alatt jó eséllyel megfertőződnek"
nos, amíg az IE cache-be letöltődik, addig XP-n sincs gond. gond akkor van, ha te rányomsz a szkriptfuttatásra a böngészőben, vagy eleve engedélyezve van minden (le van tiltva minden védelmi funkció), és ráadásként rendszergazdával vagy bejelentkezve.
-
azbest
félisten
ugyanígy te is szétnézhetsz a windows-os fórumokon, hogy milyen problémákat írnak... ott is megtalálod ugyanezeket. A hivatalos support segítségét pedig win esetében akkor veheted igénybe, ha dobozos oprendszert vettél, ez linux alatt is így van. Ha dobozos az oprendszered, akkor a közösségi oldalakon lehet kérdezgetni egymást, hogy miért nem megy valami. Az pedig, hogy melyik rendszer kapcsán lehet megoldást is találni a kérdések mellett már egy másik történet. De a lényeg, hogy látom jól szórakozol azzal, hogy hülyeségeket írsz be és még te szólod le a többieket.
(#21) moonman: igen megengedi, hogy opengl drivert telepítesenek rá. Az oprendszerhez mellékelt driverekből pedig kihagynak mindenféle hardveres opengl támogatást. Gondolom nem a hardver gyártók miatt van ez, hisz gyári driverek csonkolt változatát mellékelik a win-hez.
Egyébként ezen nem is kell meglepődnünk, az Ms érdeke, hogy a DX terjedjen,... miért is mellékelné a konkurencia támogatását alapértelmezettként. Sok user pedig csak felteszi a win-t és a beépített / netről win update-tel letöltődő driverekkel kezdi használni a rendszert, aztán ha még találkozik opengl programmal, akkor látja hogy ez nem megyen vala, s nem biztos hogy a driver telepítés lesz a következő lépése, hanem a program fikázása... nem csoda, ha inkább a beépítetten is teljes támogatást kapó grafikai alrendszert választják a fejlesztők(#61) fradi81: azért a vistára átállás kapcsán is voltak kedves hardvergyártók, akik a frissebb szériájukhoz sem adtak ki drivert, csak hogy egy újabbat rásózhassanak a kedves vevőkre (creative), a tv tunereknek is elég jó a támogatottsága... sok alapból megy... a legújabbakhoz kell kézzel piszkálni a rendszert (hozzáadni a drivert). Vista alatt is necces a tunerek támogatottsága. A leadtek tunerekről olvastam, hogy a legjobban támogatottak (driver és program készül vista alá) - hát elég bugos még az is, evr módot sem támogatja még ezért hiába van dxva-s kodek, nem használja a program vista alatt a hardveres gyorsítást. Mostanában jött ki újabb driver valamelyik más gyártó kártyájához is, amivel már kb kihasználják a lehetőségeket.
(#111) moonman : akaratlanul is meg lehet fertőzni gépet. A vista ilyen szempontból nagy előrelépés volt az elkülönített böngészőjével. Találtam már korábban hardver gyártó oldalán is trükkös gif képet, egyetemi oldalakra is kúszott már fel féreg és számtech bolt oldalán is jelzett már a vírusírtó. Xp alatt jó eséllyel megfertőződnek. Ahogy máskor is emlegettem a környezetemben lévő xp-t használó nem informatikusok közt elég rendesen terjed pendriveon vírus... (pedig van akinek vírusírtója is van). Tudom régi rendszer, de még nagyon magas az elterjedtsége, ezért nem lehet kihagyni az összképből.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
"35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja."
természetesen miután megvetted. ha letöltötted, akkor azt valaki már nem magáncélra sokszorosította. ráadásul:
"(3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről más személlyel készíttetnek másolatot számítógépen, illetve elektronikus adathordozóra."
-
Nem akartam belefolyni ebbe a vitába, de én rendszeresen csinálok XVID, vagy h264-es fájlokat a DVD-imből.
Szinte mindegyik megvan ilyen formában is, mert így nem kell végignéznem a DVD-n lévő reklámot, és a hülye figyelmeztető szöveget. Ráadául pár olcsóbb kiadás némi szinkron-korrekcióra szorul. -
moonman
titán
ez meg egy álszent hüje duma. az, hogy a törvény jelenlegi állása szerint a lopott anyaghoz büntetés nélkül hozzájuthatsz, nem jelenti, hogy nem lopsz. mellesleg az általános szerzői jogi törvény kizárólag a szerzőnek engedélyezi a sokszorosítást, szóval eleve sántít ez a törvény is.
-
-
Satcom
tag
Valahogy a többség szeretet kérdést gyárt az egész dologból és tűzzel vassal ragaszkodik a "kedvencéhez" , még akkor is amikor már a hülye is látja, hogy nincs igaza.
Moonman: Én egy káoszt kaptam 2 éve(céges hálózat, nem eredeti Windows-ok ennek következménye, hogy minden ami a neten volt azt el is kapták), azóta rend és fegyelem van, eleinte húzták az alkalmazottak plusz a főnök a szájukat de azóta már ők is látják. -
VladimirR
nagyúr
elarulnad, hogy ezt miert nekem irtad? (amugy ha mar bekapcsolodtal te is a trollkodasba jo szokas szerint, ajanlanam figyelmedbe a #6-os hozzaszolast, valamint a #15-ot, melyben jol lathatoan mindket felhez szoltam)
mellesleg igen, a toredezettsegmentesites mondhatni a maniam, mikor 50% folotti toredezettsegu particioim vannak es nem talalok normalis progit ra (az mv-n kivul persze), "mer' a linux nem toredezik"
az, hogy nem mainstream hasznalat soran fordul elo ez nalam, nem lehet indok
olyan, mintha azt mondana az orvos a torott kezu gyereknek, hogy nem gipszeli be, mert az ember keze ugysem torik el (mainstream hasznalat soran) -
Vladi
nagyúr
válasz
VladimirR #82 üzenetére
Mániád ez a töredezettség.... xfs esetleg?
A hírhez: jupppiihííí!!!
-
moonman
titán
válasz
Nowhereman #130 üzenetére
"ha filmet akartam nézni bogarászhattam új kodekért, amivel aztán a másikon nem volt hang"
mert annyi eszed nincs, hogy ha már lopsz (a boltban ugye nem kapni divx-es "filmeket"), két kattintással feltegyél egy K-Lite-ot.
"mindenféle menő antivírus-tűzfal ellenére az anyuka szörfözgetései után menetrendszerűen előkerültek az ajándékok"
mert annyi eszed nincs, hogy anyádat ne rendszergazda fiók elé ültesd.
"És az egyébb nyelvű irásokkal ég az arca az embernek, a szövegszerkesztő csak magyar és angol szöveget ellenőriz helyesírásilag."
mert annyi eszed nincs, hogy megtanulj helyesen írni. ha ettől ég az arcod, azon nem is csodálkozom.
"És az egészért még fizethet az ember, vagy svarcozhat."
van egy gyenge tippem, melyik megoldást választottad.
hogy is mondják? "a Windows felhasználóbarát csak megválogatja, kivel barátkozik."
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Nowhereman #130 üzenetére
Ha ésszel használod a gépet akkor nincs ennyi gond.
Nem kell mindenféle codecpackokkal teleszemetelni a rendszert, MPlayer és elfajzásai (MPF, SMPlayer), VLC, stb. megoldják maguk.
AVG, Avira, és anyukád/öcsikéd pornót is nézegethet, akkor sem lesz gebasz, külön tűzfal meg teljesen felesleges, időnként lehet csekkolni a gépet 1-1 antispyware-rel, de ezek mellett nekem sose volt semmi.
OOo és Symphony szintén van Windows-ra is. -
Nowhereman
őstag
Nálam nincs önigazolgatás. Tele lett a tököm azzal, hogy ha filmet akartam nézni bogarászhattam új kodekért, amivel aztán a másikon nem volt hang. Elegem volt azzal, hogy mindenféle menő antivírus-tűzfal ellenére az anyuka szörfözgetései után menetrendszerűen előkerültek az ajándékok. És az egyébb nyelvű irásokkal ég az arca az embernek, a szövegszerkesztő csak magyar és angol szöveget ellenőriz helyesírásilag. És az egészért még fizethet az ember, vagy svarcozhat.
Ha megmenekül ezektől az ember, és még fizetni sem kell érte, akkor most miért is lennék egy önigazoló mazo? -
moonman
titán
válasz
#64791808 #127 üzenetére
a nimdát mi is beszívtuk anno, mert az előző rendszergazda ügyesokos* volt. 2000-en ugye nem voltak tűzfalak és az említett Symantec sem központi frissítéssel ment, hanem közvetlenül és persze egyik sem volt teljesen friss.
pont azon a héten kaptuk be, amikor átvettük a rendszert, gondolom nem kell mondani, hogy jól adta magát a helyzet, a főnökség is biztos örült, hogy az újak egyből összedöntik a rendszert, a magyarázkodásra meg persze senki nem kíváncsi. azóta persze már 2003/XP van és hosszú évek óta nemhogy vírus, de leállás sem volt, szóval gondolom rendben van az imázsunk.
*oem Windows-ok group policy és a legalapvetőbb védelem nélkül, Exchange szerver open relay-ként, stb., nem folytatom...
-
Én is gondoltam nod32-re, de csak majd ha lesz kedvem erre is pénzt adni. Most nem fér bele.
Egyelőre elvagyok 2-3 ingyenessel (1 rezidens, a többivel meg heti teszt), hiszen az ingyenes avira megfogja az említett trójait, direkt kipróbáltam.(#127) Cerebellum: Ok, azt elfogadom, hogy a hülyeségbe beletartozik a rendszergazda hülyesége is, de az ellen nem tudok védekezni. Adott egy progi, amit használnom kell, ha nekik akarok dolgozni. Ha megfogta volna a virnyákkereső, akkor nem raktam volna fel, hanem szóltam volna, hogy küldjék el tisztán. Két hiba együttes jelentkezése kellett a fertőzéshez. Ez elött XP-n sosem volt vírusom, és azóta is csak játékoskedvű sütikkel találkoztam, amik semmit sem ártottak.
-
törölt tag
Akkor megmaradhatunk abban, hogy egy elbaszott programot futtatsz egy szerverről, ahol nem ért munkájához a rendszergazda.
Ez mind a moonman-féle vírus-hülyeség ekvipotenciáltételt, mind pedig a kétes forrást kimeríti a vírusfertőzések okai közül.
További kérdés?
És igen, biztos én vagyok a buzi, de mióta kétágú vagyok, sosem volt víruskeresőm, vírusom pedig egyszer volt, SP nélküli XP-n, amikor megjelent az RPC-n keresztül shutdownt toló ügyesség. Kijött a patch, megdöglött a féreg. Tehát a víruskereső hasznos, okos dolog, de az egyetlen dolog, ami a vírusfertőzés ellen véd, az a józan paraszti ész.
-
válasz
VladimirR #123 üzenetére
Hát, ez sajna nem stimmelt, rendszergizda módban indítottam a gépet, mert a szóban forgó program nem megy fel XP-re sima felhasználó módban - emlékeim szerint.
(#124) moonman: Én akkoriban Norton Antivirust használtam, mert a cég ezt vette meg nekünk otthonra.
Amitóta Avirát használok, azóta tiszta a gépem. -
moonman
titán
nekünk NOD32 Enterprise-unk van bent, jönnek is néha a státusz e-mailek, hogy fogott ezt azt.... csak éppen http szűrésről van szó, mert a fájlt még az iecache-be sem engedi leírni. így aztán elég nehéz befertőződni. (pláne, hogy ilyenkor odamegyek és személyesen mészárolom le a személyzetet.)
a saját gépemen nincs is antivírus (vélményem szerint nem kevés szopástól kímélem meg magam ezzel, a teljesítményről nem is szólva) és valahogy 5 év alatt egyszer sem kezdett "furcsát csinálni", sem lehalni, sem semmi ilyesmi. eddig vírussal csak úgy találkoztam, hogy direkt rákerestem, letöltöttem és elindítottam - virtuális környezetben antivírus-tesztként.
-
1 - a rendszergazda hülyesége miatt miért érdemlik meg a többiek? No mindegy, azóta már tiszta a szerver.
2 - nem mondtam, hogy mindenki, csak annyit állítottam az elején, hogy "nem csak...".
3 - a gépem azelött semmi furcsát nem csinált, és a szerveren is megtalálta a rendszergazda a virnyákot, úgyhogy ezt a verziót kizárnám, hacsak nem fertőződik meg egy szerver a http-n keresztül. A mondat második felét meg hagyjuk, az oviból már kinőttem.daa-raa: igen, ez lett volna a megfelelő lépés, de akkor sajnos ez volt a legkisebb gondom, mert sokat csúsztam a munkával emiatt. Lehet, hogy hibáztam, mert később sem küldtem el.
Mindenesetre, azt a vírusírtót már nem használom. -
moonman
titán
1: ha a munkahelyi szerveretek vírusos, akkor meg is érdemlitek.
2: szerinted mennyire életszerű, hogy mindenki a munkahelyi szerverről fertőződik be?
3: simán el tudom képzelni, hogy nem a fájl volt vírusos, hanem már fertőzött volt a gép, vagy kitaláltad az egészet. no offense. -
-
Van megoldás, hogy hogyan kell "ráerőszakolni" Ubuntu 9.04-re a zárt drivert (Catalyst 9.3) HD széria előtti kártyákra (xorg-xserver downgrade), majd hétvégén írásbelik után logouton írok róla egy cikket. Ubuntu topikban is leírtam róla pár dolgot, de az kicsit zavaros, érdemes várni pár napot még, amíg megírom a cikket.
Egyébként meg ez szintén nem a linux, hanem az Ati hibája.
-
Killing
addikt
Nagyon kemény...
Majd bill bácsi cuccai tarolnak. -
bambano
titán
Megpróbálom részletezni:
te hivatkoztál egy olyan, egyébként létező és bizonyított pszichológiai jelenségre, amit tudtommal önigazolásnak neveznek, hogy ha valaki választott valamit, akkor arra azért fogja azt mondani, hogy jó, mert szégyellené bevallani, hogy melléválasztott.
Ez eddig oké és ez eddig rajtunk kívülálló pszichológiai kutatások eredménye.Csakhogy te olyan kontextusban hivatkoztál az önigazolásra, amely szerint *csak* az önigazolás szabálya miatt mondja valaki a linuxra, hogy jó, vagyis a linux csak azért jó, mert félünk bevallani, hogy valójában rossz és melléválasztottunk. És mivel nem volt semmi pontosítás vagy kitétel, az állításod szerint nincs más érv a linux jósága mellett.
Én meg azt mondom, hogy ez nem igaz, vannak felhasználók, akik nem önigazolásból mondják, hogy a linux jó, hanem azért, mert megfelel az igényeiknek. Ilyen vagyok pl. én. Mellékesen megjegyezném, hogy az univerzális kvantor tagadásához megfelel az egzisztenciális kvantor.
Bocs, de a kijelentésed azon részének kivesézését, hogy az vonatkozhat-e windowsos cuccokra, nem vállalom, azt tegyék meg a má$ik oldal fanjai. Az a sejtésem, nekik is volna okuk hozzászólni.
-
Azért nem csak a hülyeség vezethet vírushoz/trójaihoz/egyéb kártevőhöz, illetve stabilitási problémához.
Vannak olyan programok, amik elbaltáznak dolgokat. Nyilván ezt te is tudod.Én pl. most XP-vel érthetetlen belassulásokat tapasztalok, és a boot után is eltelik 30-35 mp szünet, mire a bizonyos háttérben futó alkalmazások beindulnak (víruskereső, email kliens, stb.). Pedig ugyanazokat használom, mint eddig, és újabban jött csak elő egy friss telepítés után valamivel.
Mondjuk, én nem szidom a win-t, de egyelőre nem értem miért jött elő a probléma... :S
Talán valami driver, vagy egyéb progi kavart be, pedig nem telepítgetek összevissza, csak ami a munkához kell. -
Vitus
őstag
"De ebben az 1%-ban boldog userek is vannak, akiket nem szopatnak olyan hibák, mint amik a Winfos-ban vannak..."
reakció:
"Ebben az 1%-ban olyan userek is vannak akik szeretik sz@patni magukat"
Az állításom semmivel nem volt túlzóbb mint az amire reagáltam. De ha mindig csak a puszta mondatokat kiragadjuk és meg sem próbáljuk azokat értelmezni akkor ez lesz a vége egy végtelenített flame. És igen ezt ennyivel el lehet intézni mert nem is akarod megérteni azt ami oda van írva, hanem csak kifogásokat és hibákat találni amibe bele lehet kötni. A másik lehetőség, hogy valóban nem érted a lényeget, akkor meg idézgethetünk naphosszat és akkor sem lesz jobb. Erre írtam, hogy nem vagy itt, hogy felébresszelek.
-
törölt tag
úgy tudom a HD2300 az csak ilyen kamu HD, csak a neve az, de nem tartozik ahhoz a szériához.
moonman: alapvetően igenis azt kéne. csak az a baj, hogy a windowshoz nagyon sokan úgy állnak hozzá, hogy ahhoz nem lehet hülyének lenni, annyira egyértelmű rendszer, annyira "mindenkinek készül".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest