Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szimeonov

tag

Hát az előttem szólókhoz csak annyit tudok hozzátenni, hogy jelenleg két darab oprendszer van a gépemen, egy Win7, meg egy Debian Lenny.
    Lenny-n szoktam dolgozni, mert sokkal gyorsabban futnak vele a munkamhoz szukseges eszkozok. Osszeizzadtam azt, hogy egy ati driver felmenjen de igy mar ha fimet (HD) akarok nezni, akkor nem kell hozza ujrainditani a gepet. A rendszer igy sem lett tokeletes, mert frissitette a kernelt, aztan az uj kernellel nem jon be a grafikus felulet rendesen, biztos driver problemak vannak, igy a regebbi kernellel inditom. Szerintem egy otthoni felhasznalonak sokkl kellemesebb, kenyelmesebb Windows-t hasznalnia, de munkamhoz jobban megfelel a dolog.
    Win 7-bol talan a 7000-es valtozatot hasznalom, meg vagyok vele elegedve, en miota Win 7-et vagy Vista hasznalok meg virust nem kaptam el, csak AVG van a gepen. A rendszer telepites ota egy kicsit belassult, a linuxnal ezt nem tapasztaltam. Azert jo a Windows, mert sokkal tobb driver, meg felhasznalobaratabb programok erhetok el. Gondolok itt pl.: a nyomtatot felismeri a linux is, de win alatt sokkal tobb funkciot erek el a beallitasok kozott. Egy masik pelda CoverDesigner-t linux ala is szereztem egyet, de se a nyomtatomat nem ismeri (2 darabot ismer), a kezelese is elegge gaz. Szerintem ha megjelenik a Win7, s ha mar nem leszek diak, akkor beszerzek egy eredeti peldanyt, mert annyit meger a dolog, hogy ne szenvedjek barmiert ha fel szeretnem rakni.

Új hozzászólás Aktív témák