- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
Nowhereman #187 üzenetére
igen az esti film nalunk is home video divx-ben szokott lenni. (ne nezz mar teljesen hujenek...)
-
moonman
titán
-
moonman
titán
"Érted a lényeget: a driver része az opengl icd, de ezt kiveszik a win-be melléket driverekből. Miért?"
mert nem kiveszik, hanem nincs is benne. pont azért mert minden egyes driver-verzióval változik. de ha megfigyeled, a beépített driverekkel a DirectX-es játékok sem mennek ám 100%-osan, ráadásul semmi extra funkció nem érhető el. notebook-omon például arra jó csak a Win7 által is feltelepített Ati driver, hogy teljes felbontásban legyen az asztal, de ha kellenek a beállítások, az energiagazdálkodás, a rendes sebesség, akkor bizony fel kell tennem a HP-s Catalyst csomagot.
-
moonman
titán
az, hogy felkerült már eleve illegális, ha letöltöm, az magyar jogszabályok szerint nem, csak nem etikus.
egyébként ha én megveszek egy zenei albumot vagy egy filmet eredetiben, hüje leszek berippelni és feltenni a netre. ezzel egyrészt bűncselekményt követek el, másrészt nem ajándékba kapom a fizetésem. de lehet, hogy csak simán irigy vagyok.
-
moonman
titán
előszöris a "dobozoshoz jár csak support" kijelentés csak elméletben igaz. aki telefonált vagy írt már a Microsoftnak levelet, az tudja, miről beszélek.
"Az oprendszerhez mellékelt driverekből pedig kihagynak mindenféle hardveres opengl támogatást" "ha még találkozik opengl programmal, akkor látja hogy ez nem megyen vala"
nemtom, nekem pl. a Google Earth is kiválóan elfut OpenGL módban. amúgy meg:
"Windows Vista supports two primary OpenGL implementations:
Hardware manufacturers provide OpenGL ICD (installable client driver) with variable renderer string. The OpenGL version supported depends on the hardware manufacturer.
Microsoft's software OpenGL 1.1 implementation (renderer string is GDI Generic), is clustered in higher numbered pixel formats.""Just like Windows XP, Windows Vista does not contain an OpenGL ICD "in the box." End users will need to install drivers from OEMs or video hardware manufacturers in order to access native hardware-accelerated OpenGL. These drivers can be found on the Web sites of most hardware manufacturers."
magyarul: amikor felteszed a grafikus kártyád driverét, hopp, máris van hardveres OpenGL meghajtásod.
"Vista alatt is necces a tunerek támogatottsága."
a legtöbb modern tuner azért működik, ha nem is teljes funkcionalitással (Media Center nem mindegyiket kezeli, bár ehhez is van szoftveres hekk és a Win7 Media Center már jóval több fajta tunerrel képes együttműködni), a választáshoz segítségképp át kell nézni a hardverkompatibilitási oldalt.
"akaratlanul is meg lehet fertőzni gépet"
lehet, nekem még nem sikerült. biztos túl béna vagyok. ellenben amikor tesztképpen mégis be akartam fertőzni valami "nagyon elterjedt" vírussal, vagy másfél óráig kerestem, mire valami warezoldalon sikerült hatvanöt biztonsági figyelmeztetés után letöltenem valami trójait.
"Xp alatt jó eséllyel megfertőződnek"
nos, amíg az IE cache-be letöltődik, addig XP-n sincs gond. gond akkor van, ha te rányomsz a szkriptfuttatásra a böngészőben, vagy eleve engedélyezve van minden (le van tiltva minden védelmi funkció), és ráadásként rendszergazdával vagy bejelentkezve.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
"35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja."
természetesen miután megvetted. ha letöltötted, akkor azt valaki már nem magáncélra sokszorosította. ráadásul:
"(3) Nem minősül szabad felhasználásnak - függetlenül attól, hogy magáncélra történik-e -, ha a műről más személlyel készíttetnek másolatot számítógépen, illetve elektronikus adathordozóra."
-
moonman
titán
ez meg egy álszent hüje duma. az, hogy a törvény jelenlegi állása szerint a lopott anyaghoz büntetés nélkül hozzájuthatsz, nem jelenti, hogy nem lopsz. mellesleg az általános szerzői jogi törvény kizárólag a szerzőnek engedélyezi a sokszorosítást, szóval eleve sántít ez a törvény is.
-
moonman
titán
válasz
Nowhereman #130 üzenetére
"ha filmet akartam nézni bogarászhattam új kodekért, amivel aztán a másikon nem volt hang"
mert annyi eszed nincs, hogy ha már lopsz (a boltban ugye nem kapni divx-es "filmeket"), két kattintással feltegyél egy K-Lite-ot.
"mindenféle menő antivírus-tűzfal ellenére az anyuka szörfözgetései után menetrendszerűen előkerültek az ajándékok"
mert annyi eszed nincs, hogy anyádat ne rendszergazda fiók elé ültesd.
"És az egyébb nyelvű irásokkal ég az arca az embernek, a szövegszerkesztő csak magyar és angol szöveget ellenőriz helyesírásilag."
mert annyi eszed nincs, hogy megtanulj helyesen írni. ha ettől ég az arcod, azon nem is csodálkozom.
"És az egészért még fizethet az ember, vagy svarcozhat."
van egy gyenge tippem, melyik megoldást választottad.
hogy is mondják? "a Windows felhasználóbarát csak megválogatja, kivel barátkozik."
-
moonman
titán
válasz
#64791808 #127 üzenetére
a nimdát mi is beszívtuk anno, mert az előző rendszergazda ügyesokos* volt. 2000-en ugye nem voltak tűzfalak és az említett Symantec sem központi frissítéssel ment, hanem közvetlenül és persze egyik sem volt teljesen friss.
pont azon a héten kaptuk be, amikor átvettük a rendszert, gondolom nem kell mondani, hogy jól adta magát a helyzet, a főnökség is biztos örült, hogy az újak egyből összedöntik a rendszert, a magyarázkodásra meg persze senki nem kíváncsi. azóta persze már 2003/XP van és hosszú évek óta nemhogy vírus, de leállás sem volt, szóval gondolom rendben van az imázsunk.
*oem Windows-ok group policy és a legalapvetőbb védelem nélkül, Exchange szerver open relay-ként, stb., nem folytatom...
-
moonman
titán
nekünk NOD32 Enterprise-unk van bent, jönnek is néha a státusz e-mailek, hogy fogott ezt azt.... csak éppen http szűrésről van szó, mert a fájlt még az iecache-be sem engedi leírni. így aztán elég nehéz befertőződni. (pláne, hogy ilyenkor odamegyek és személyesen mészárolom le a személyzetet.)
a saját gépemen nincs is antivírus (vélményem szerint nem kevés szopástól kímélem meg magam ezzel, a teljesítményről nem is szólva) és valahogy 5 év alatt egyszer sem kezdett "furcsát csinálni", sem lehalni, sem semmi ilyesmi. eddig vírussal csak úgy találkoztam, hogy direkt rákerestem, letöltöttem és elindítottam - virtuális környezetben antivírus-tesztként.
-
moonman
titán
1: ha a munkahelyi szerveretek vírusos, akkor meg is érdemlitek.
2: szerinted mennyire életszerű, hogy mindenki a munkahelyi szerverről fertőződik be?
3: simán el tudom képzelni, hogy nem a fájl volt vírusos, hanem már fertőzött volt a gép, vagy kitaláltad az egészet. no offense. -
moonman
titán
ez úgy működik, hogy vannak páran, akik képesek voltak megtanulni három konzolparancsot, aztán felizzadták a zubuntut és ettől a felismeréstől egyből hatszorosára nőtt az amúgy sem kicsi arcuk és innentől már csak lenézve, magas lóról tudnak beszélni az alattvaló pór windózosokról (a Linux megválogatja a barátait és hasonló színvonalas beszólások, valamint a kibaszott kompizkocka mutogatása).
aztán van a másik oldalon is pár jólnevelt, aki megingathatatlanul hisz benne, hogy a Linux az valami elfajzott szörnyeteg és csak routerekbe és szerverekre jó, de jáddzani meg fotósoppolni (sőt adóbevallani) is csak windózon lehet. hozzáteszem, ez a halmaz legalább annyira sötét a Windows-hoz, mint a másik.
és vagyunk páran, akik csak azért szállunk bele időről-időre a vitába, mert valami akkora egetverő fasságot olvasunk, hogy az már a heti két flame-en edzett tűrőképességünk ellenére is kiveri a biztosítékot. vagy csak simán nem akarjuk, hogy marhaság legyen leírva, mert idetéved valami gyanútlan 3rd party olvasó és még elhiszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest