- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Csakénvagyok #162 üzenetére
Mostanában valahogy mindig úgy jönnek az ilyen állóvíz felkavaró hírek, hogy folyamatosan pörögjön a fórum
-
bambano
titán
Megpróbálom részletezni:
te hivatkoztál egy olyan, egyébként létező és bizonyított pszichológiai jelenségre, amit tudtommal önigazolásnak neveznek, hogy ha valaki választott valamit, akkor arra azért fogja azt mondani, hogy jó, mert szégyellené bevallani, hogy melléválasztott.
Ez eddig oké és ez eddig rajtunk kívülálló pszichológiai kutatások eredménye.Csakhogy te olyan kontextusban hivatkoztál az önigazolásra, amely szerint *csak* az önigazolás szabálya miatt mondja valaki a linuxra, hogy jó, vagyis a linux csak azért jó, mert félünk bevallani, hogy valójában rossz és melléválasztottunk. És mivel nem volt semmi pontosítás vagy kitétel, az állításod szerint nincs más érv a linux jósága mellett.
Én meg azt mondom, hogy ez nem igaz, vannak felhasználók, akik nem önigazolásból mondják, hogy a linux jó, hanem azért, mert megfelel az igényeiknek. Ilyen vagyok pl. én. Mellékesen megjegyezném, hogy az univerzális kvantor tagadásához megfelel az egzisztenciális kvantor.
Bocs, de a kijelentésed azon részének kivesézését, hogy az vonatkozhat-e windowsos cuccokra, nem vállalom, azt tegyék meg a má$ik oldal fanjai. Az a sejtésem, nekik is volna okuk hozzászólni.
-
bambano
titán
Mondj már egy indokot, hogy miért ne lehetne nekem jó a linux? Szerinted nem létezik olyan ember, akinek megfelel? Ha olvastad a hsz-eimet, általában le szoktam beszélni az embereket arról, hogy linuxozzanak, ez azért valamennyit kell, hogy nyomjon az objektivitás latjában.
De hogy tipikusan csak higgye az ember, hogy a linux jó, objektíven ne legyen az, az barokkos túlzás.
-
bambano
titán
konkrétan ezt írtad: "Én is használok ubuntut, szerverünkön gentoo linux van". Ebből következik, hogy te vagy a szerver üzemeltetője? Mivel negatívan nyilatkoztál a linuxról, ebből inkább arra következtet az ember, hogy nem te vagy a szerver üzemeltetője.
Az meg a legtöbb linuxot leszóló hsz-szel probléma, hogy el sem lehet hinni, hogy amit a linux nyújt, az elég? Miért kell azt feltételezni, hogy valaki linuxon wine-vel vagy más emulációval futtat windowsos programokat? Nekem nem kell fotóbolt, nem érek rá játszani, a melóm meg linuxhoz köt, nekem nem kell windows. Nem azért van linux a desktop gépemen, mert szeretem a wine-t (egyébként nem szeretem), hanem azért, mert ezzel tudok dolgozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- XPEnology
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest