- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fex
tag
Sziasztok!
Egy kis javítás az MSI K9VGM-V-hez:
[link]
A honlapon azt írják, hogy - Supports a maximum memory size up to 2GB.
A tesztben a táblázatban viszont 8 gb van írva... (jó is lenne)
Üdv,
Fex
[Szerkesztve] -
Soma01
veterán
Most olvastam végig a témát és talán itt (is) felhozom, hogy azt olvastam [link], hogy a SATA2 nem ugyan az mint a ''SATA 3Gb/s''!! Ez igaz? Mert hot plug-ot nem támogt a ''SATA 3Gb/s'' álítólag. Az alaplapok honlapján sem írják, hogy SATA2-ek lennének, csak ''SATA 3Gb/s'' írnak a gyártók. N430-ról beszélek...
Amúgy letisztázódott már az Gigabyte téma? Olyan alaplapot akarok venni (vagy Abitot, Asus-t nem mert drága). Milyen ramokkal mennek ezek jól? 800-as Kingmax-ot tervezek bele. -
Komplikato
veterán
Felhozom a topikot hátha valakit érint vagy érdekel:
ATI ... AMD RS690 versus NVidia C51 integrált VGA tesztje - [link]
Egyenlőre csak kínaiul rakták ki, de a táblázatok szerintem érthetőek. Mondjuk az ''integrált X700'' kb. akkora kamu, mint az az RS4xx sorozatnál az ''integrált X300'', de reális, hogy 2x annyi pipe-al kb. kétszer olyan ''gyors'', mint az RS48x sorozat. De a rendszermemória keményen visszafogja ezeket. (Idő kérdése mikor lesz alaplapi chipset mellé vagy bele integrálva 64-128MB VGA cache.)
Ellenben ha valakinek HDMI-s gép kell nem melegedő chipsettel, meg pici 3D tudással, akkor szerintem ott van a szeren. (A C51 is, csak szvsz az ''forrófejübb''.) -
ftc
nagyúr
hááát a Goodram memokkal semmi gond,csak nem megy 1T-ben...és hiába fesz emelés CL4-ben sem hajlandó...
ennyi a memóriákról...ha lejjebb megy a memoria ára beruházok Buffalo vagy Kingmax ramokra...de MDT(vagy valami ilyen)rammal szakitanak az AM2-es procik -
válasz
VaniliásRönk #125 üzenetére
Na mar most ha nem olyan ritka, es emiatt ment itt a hepaj, akkor a konstruktivitas jegyeben linkelnel is valamit?
-
válasz
VaniliásRönk #123 üzenetére
De arrol ment itt az ize, hogy a kulfoldi cikkek meg a forumok tele vannak konkretan ezen lapoknak a RAM altal okozott stabilitasi problemaival, nem?
-
válasz
VaniliásRönk #121 üzenetére
Akkor meg mi a csudanak ment itt a flame oldalakon keresztul a memoriarol meg a stabilitasrol?...
-
Ize, csak en nem lattam, v tenyleg nem linkelt meg senki semmit az allitolagos memoriaproblemakrol? (Erdekelne a dolog, mert pont ezzel a GB lappal szemezek.)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Csak azt nem értem akkor miért kellett drága, igényes hardware-t tolni egy szutyok BIOS alá? (a szorzóállítás sem megy vele) Nem logikus.
Mondjuk én pont ezért kedvelem az Abitot, nem kivételeznek, minden alaplapjukon normális BIOS van, és a hardware is tuningbarát szokott lenni, nem értem miért fikázzák annyian. -
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #116 üzenetére
Valahol anyagi kérdés a GB dolga is. Ha már ez a lap is tudná azt, amit a jóval drágább márkatársai, akkor saját maguknak építenének konkurenciát. Mondom, itt globális piacra kell gondolni, nem a mi pici kelet-európai gyakorlatunkra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem feltétlenül van így. Az nF4x0-ek már 80nm-en készülnek, így valószínűleg jobban bírják a tuningot, szóval nem csak a csóró tuningosoknak jelentenek komoly alternatívát.
Az ASUS és az ASRock lapokra spec igaz, hogy a hardware-en spórolnak (gyengusz feszszabályozás, max. +0.05V), de a Gigabyte lapnál pl. elszomorító, hogy kimaradt a BIOS-ból a HT állítás, mert hardware szempontból tényleg jó alaplap lehetne, ez nem anyagi kérdés...
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Sir Psycho #114 üzenetére
Az, hogy elsősorban, nem jelenti azt, hogy másra nem lehet használni. Éppen ezért is mutattuk be az alkalmazásteszteket és írtuk a konklúzióba, hogy ezek a lapok alig (vagy egyáltalán nem) lassabbak mint a nagyok, szóval akár beléjük is lehet rakni a nagy procit, de nem ez az elsődleges céljuk. Jól mutatja ezt az is, hogy a gyártók nem nyomják őket tele mindenféle olyan tuningos fícsörrel (pl. tuningbios) és kiegészítővel mint a drágább lapokat. Éppen ezért tudnak olcsók is maradni. Persze alapórajeles, alapbeállításos A64 X2 5000+-re ezek is lazán elbírnak
csak hát nem az a profiljuk.
A nem éppen tuningra teremtés a stablilizáló áramkörökön is lejöhet. Bár nem próbálhattuk (mert szerintünk nem ez a küldetésük), de úgy gondolom, hogy ezekben az alaplapokban nem lehetett volna úgy húzni a processzorokat mint az izmosabb Asusokban DFI-kben.
Az integrált VGA-k is csak azért tudnak ennyit, mert nem játékra, hanem a szükséges minimumra - esetleg HTPC alapra - tervezték őket.
Asszem, az anyagilag jobban eleresztet országokban meg sem fordul a tuningosok fejében, hogy ilyen integrált VGA-s alaplapot használjanak, a mi (anyagi) helyzetünk ebben speciális. -
Sir Psycho
aktív tag
Csak mint észrevétel:
Azért '' Mivel integrált VGA-s alaplapot véleményünk szerint elsősorban irodai felhasználás, HTPC alapozásra és kisebb teljesítményű, olcsó konfigurációk építésésre használnak,'' ezzel a kijelentés kisebb teljesítmény részével nemfeltétlen értek egyet.
Nemteljesen állja meg a helyét a kijelentés, mégpedig mint írjátok: ''Azokban az alkalmazástesztekben, ahol egyértelműen a processzor végzi a munkát, minimális volt a különbség tesztalanyaink között, sőt a videokártya nélküli megoldások sem mutattak számottevő előnyt.'' ergo akkor, ha nem az integrált vga-t használja az ember akkor ugyanolyan (közelolyan) teljesítményű lapot kap az ember a pénzéért.
A teszt amúgy tetszetősre sikeredett, számomra kicsit elszomorító ezeknek az int. vga-knak a teljesítménye azért az ember kicsit többet várt tőlük, a többi szolgáltatástol eltekintve. -
Vamp
senior tag
Olcsó laphoz olcsó RAM. Ej
Nekem 2*256 Kingston szaladgál a 6150-es foxconn lapon. Mit értetek olcsó ramon? Noname de sokat, vagy mondjuk ennyit mint nekem, de jót? -
Foglalt név
addikt
Nem igazán értem mért kell 2. oldalon ezen problémázni. A lapok teljesítményét tesztelték. Abban teljesen korrekt a teszt. Annyit kellett volna esetleg megemlíteni, hogy érdemes az új foglalatnál utánanézni az memória inkompatibilitásnak. Aztán ha bemegy a user a boltba, megveszi a gépet és jól válogatott, akkor ezt a teljesítményt kapja, vagy nem kap semmit, akkor meg úgyis visszaviszi. Még mindig jobb lett volna, mint egy olyan cikk, hogy nálunk járt ez az 5 lap, találtunk olyan memóriát, amivel egyik sem indult el, úgyhogy nem írunk róluk, mert úgysem müködnek.
-
Hun'reeth
őstag
Attól féltem nem raktok bele kraftosabb lapokat és elmarad az összehasonlítás lehetősége. Tévedtem.
Nem értem minek b@sztatjátok fLeSs-t? Baromira nem számít milyen memória van benne 800 v 667 v 533 és nem is kompatibilitási problémákról szólt a cikk ilyesmit az adott lapok saját topicjaiban lehet kibeszélni. Maradtam tisztelettel. -
csak halkan mondom, hogy tényleg vegyétek figyelembe, hogy iszonyat mennyiségű tesztet kell megcsinálnunk és egyszerűen időkorlátaink is vannak. magyarra fordítva ha egy ilyen tesztnél tényleg végignéznénk 10 különböző ram-mal is a lapokat, akkor mondjuk kimaradna a következő vga cikk. vagy valami. de egész biztosan nem tudnánk ennyi anyagot csinálni.
ez a teszt a lapokról, azok teljesítményéről szólt. a ram témába eleve nem akartunk belemenni, ezért választottunk hozzá egy olyan ram-ot, amivel tuti nem lesz gond. és azért van a fórum (!), hogy akiknek van még plusz tapasztalatuk, azok ide leírják, segítendő a többieket a döntésben. és nem arra van a fórum, hogy akinek van plusz infója, az belekössön a szerzőbe.
szeretném, ha ezt mindenki így gondolná, mert igazság szerint baromi szar az állandó fikázás mellett dolgoznia bárkinek -
Csiszike
tag
Helló Rudi!
Az Asus deszka DVI-n keresztüli képét vizsgáltátok? Úgy gondolom, hogy azon a kimeneten jó minőségű képet kellene kapni, mivel a 6150 alacsonyabb órajelű RAMDAC-ja ott nem szól bele a dolgokba, mert nincs is D/A konverzió, egyből a digit jel megy ki.
Jól gondolom? Ha nagy butaságot írtam, akkor kérlek javítsatok! -
mizol
tag
válasz
Foglalt név #100 üzenetére
Erről a memória inkompatibilitásokról én is olvastam több fórumon, de mindegyik nforce5xx-es alaplap volt (pl. Asus M2N-E + OCZ!). Most megértük, hogy a régi jobban megy az újjal
Ezeknél az integrált lapoknál (nforce4) én semmilyen problémáról nem hallottam.
Nekem ment a noname 512 667-es is, meg most megy dualban a 2x1G PQI is.
Mellesleg szerintem nincs semmi értelme a vitatkozásnak, mert valaki így gondolja valaki úgy. És ha nem akarja elfogadni a másik vélemyényét, akkor meg végtelen történet... -
Foglalt név
addikt
1GB-s 667-es hynix. Néztem direkt a lap leírását, ds 1GB-os modul szerepelt(típusszámra fejből nem emlékszem) a dual-ban is támogatott ramok között. Utána nagykerben próbáltuk mással is. De 2x512 Kingmax-el is 3000 körül volt a memória olvasás, ami erősen single channel-nek tünik.
Amig nálam volt végigjátszottam, mind a két modult végigpróbáltam, mind a négy aljzatba. Ha jól emlékszem a sárga volt rajta a channel1, abban bírta kb. 4 percig a windows. A másikban volt, hogy a post-ig sem jutott el.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Foglalt név #98 üzenetére
Milyen memóriával nem met az Asus lap?
-
Foglalt név
addikt
Ez korrekt volt
Ha ilyen volt nálatok az érthető, ellenkező esetben én sem érteném a dolgot. Egy olcsó lapba olcsó ram kerül, ez evidens. Az am2-es fórumok pedig hemzsegnek, az inkompatibilitási problémáktól, a ddr1es dual channel bevezetésénél sem volt szerintem ilyen fejetlenség. 3 hete én is még am2-vel bajlódtam. Direkt olyan ramot vettem, amit támogatott az asus lap éppen a tesztben vizsgált vm volt nálam. 3 nap alatt sikerült feltelepítenem az xp-t, ami legtovább 4 percig bírta és utána fagyott. Commodore-on kezdtem, láttam már gépet. Nagykerben futottunk pár kört, végig néztük mivel lehet a baj. Mikor rájöttünk, hogy a dual channel egyáltalán nem ment a lapon, visszavittem az üzletbe, ahol vettem. Az eladóval pedig arra jutottunk, hogy nem érdemes cserélni, mert nem elszigetelt esetről van szó, sorban jönnek vissza hozzájuk a lapok. Szóval picit olyan dolog ez, mint amit a tuningnál szoktatok írni. Minden darab egyedi, nektek pont szerencsétek volt. Dehát mint tudjuk, egy mérés, nem mérés. Tehét magára vessen, aki egy példából általánosít
-
Male
nagyúr
Szerintem ilyenkor annyit lehetne, hogy amolyan átlag-olcsó memóriáknak megfelelő időzítéseket, órajelet állítotok be a RAM-nak. Időben szerintem ugyan annyi lenne. Tudom, a sorrenden nem változtat szinte semmit (bár itt az integrált VGA miatt talán nagyobb jelentősége van), viszont ha majd otthon leméri a hasonló rendszerét, nem lesz az, hogy ''Miért kapokok 10%-al rosszabb eredményeket, mint ti?''.
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #93 üzenetére
Bizony, igen, már csak ilyenek vagyunk: ''a verekedés úgy kezdődött, hogy visszaütöttem''. Az ember alapvetően olyan, hogy másokban keresi a hibát, hiszen ő, a saját logikája szerint, helyesen járt el. Velem is kötekednek, mindenkivel kötekednek, én sem tudok higgadt maradni, de ezt tök fölösleges felemlegetni, ilyenek vagyunk és kész. Próbáljunk meg higgadtan, újból nekifutni a támának, talán lesz valami haszna.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #93 üzenetére
én a kötekedésre reagáltam egy teljesen normális kérdéssel amire érkezett 2 értetlenkedő meg egy ember kezdetű válasz. ellenben a te szöveged megintcsak kihúzza a gyufát a zsebemből, de nembaj, eléritek hogy majd semmilyen kérdésre nem fogok válaszolni és akkor majd meg az lesz a baj, utána lehet nézni a google-ban.
-
fLeSs
nagyúr
fantasztikus, csak nem értem, hogyha most meg bevallod, hogy nem értesz hozzá és nem is érdekel akkor minek kellett benyőgni, hogy ez nem jó/sántít/stb. kb. ennyit érnek a hsz-eid, csak a hangulatkeltés és kötözködés a célod, lécci máskor tartózkodj az ilyen megnyilvánulásoktól.
valszeg azért szívnak egyesek am2+ddr2-vel, mert olyan ramot vesznek, amit nem szeret az az adott alaplap vagy rossz időzítéseket állítanak be vagy mitomén. mi épp azért használjuk ezt a corsair-t mert ezzel és a korábbi corsair-jeinkkel sosem volt gond, eddig egy alaplap volt, ami nem indult el vele, de az gyakorlatilag csak 1-2 fajta rammal akart elindulni, szal ott sem a ram volt a gáz.
''A kulfoldi oldalak valahogy nem felejtik el leirni, hogy bizony vannak stabilitasi problemak a lapokkal''
adjál lécci pár linket, megnézném hogy hol akadtak rá bármilyen ramkompatibilitási hibára, vagy hogy egyáltalán mire gondolsz, mert érdekel.
az összes topik olvasgatására nincs időm de ha megfizetsz akkor akár ''oszthatom is az észt'' ha gondolod másodállásban, megbeszélhetjük. -
rudi
nagyúr
Mi, tesztelők is egyszerű, halandók vagyunk, akik 8-10 órát (gyakran kicsit többet is) húznak le munkával, ez alatt igyekszünk a lehető legjobb munkát végezni. Jelen esetne az annyit jelentett, hogy az egyetlen rendelkezésünkre álló DDR2 memóriakészletünkkel (ami nem véletlenül Corsair, többéves tesztelői tapasztalattal választottuk, akárcsak az egyes tesztek kiegészítő hardvereit) és a lehető legtöbb alkalmazásban megvizsgáltuk az elérhető alaplapokból annyit, amennyire időnk futja.
Ebbe az időkeretbe, igyekeztük belesűríteni azoknak a fő szempontoknak a vizsgálatát, ami a vizsgált hardverkör (jelen esetben az integrált videokártyás alaplapok) felhasználhatóságát meghatározzák. Mivel integrált VGA-s alaplapot véleményünk szerint elsősorban irodai felhasználás, HTPC alapozásra és kisebb teljesítményű, olcsó konfigurációk építésésre használnak, ezért a tuninglehetőségek aprólékos elemzésébe nem mentünk bel, ugyanis nem tartottuk fontosnak.
Mindenkinek szíve joga, hogy ez ne tessen, ne elégedjen meg az általunk nyújtott információkkal és máshonnan is tájékozódjon, de meg kell értenetek, hogy nekünk egyszerűen ennyire futotta. Nem azért mert lusta rohadékok vagyunk, hanem mert az integrált videokártyás alaplapok lehető legmélyebb elemzése mellett az egész hazai hardverkínálatról igyekeznünk kell a lehető legkerekebb képet adni.
Ahelyett, hogy, méltatlankodtok, szidtok minket, talán jobb lenne értelmes hozzászólásokkal kibővíteni az ismeretanyagot, amit szolgáltatni tudtunk. -
twollah
nagyúr
Nekem ez kinai, sot nem is erdekel.
En csak azt latom az AM2 foglalattal foglalkozo topicokban, hogy eleg sokan masszivan szivnak az AM2 + DDR2 kombinacioval, es ez engem igen csak eltantorit attol, hogy az osszekuporgatott penzem egy instabil rendszerbe oljem bele.
A PH! tesztekben, meg mit olvasok, hogy minden poccre megy!
A kulfoldi oldalak valahogy nem felejtik el leirni, hogy bizony vannak stabilitasi problemak a lapokkal.
Akkor most hol van az igazsag?
Amugy ha mar ennyire kened, vagod a dolgokat miert nem osztod az eszt ezekben a topicokban is?
Persze ez utobbi koltoi kerdes volt.
(megyek aludni, tovabb kellemes idegeskedest)
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Ember, még mindig nem fejtetted ki, hogy mi sántít a tesztben, csak azt szajkózod, hogy vmi nem jó a rammal kapcsolatban, de hogy miért nem jó arra még mindig nem adtál magyarázatot. Talán érteni kéne ahhoz amibe beleböfögsz?
Elmagyarázom helyetted a szitut: ha mondjuk 667-es ramot tettünk volna a gépbe tudod mi változott volna meg? Semmi! Ugyanis ez nem ramteszt, hanem alaplap + vgateszt (vmilyen szinten). De hogy lásd a DDR2-667 és 800 közötti különbséget AM2-nél: [link]
Ha a Corsair helyett mondjuk noname ramot tettünk volna bele ami gyengébb időzítéseket tud, akkor mit változott volna? Semmi! [link] és [link]
Először nézz utána a dolgoknak amibe megpróbálsz belekötni, mert ez így elég cinkes neked. -
twollah
nagyúr
Ember nem mindenkinek futja a legdragabb, legjobb, es legajanlottabb ramokra CPUra, tapra, stbre.
Egyszeru halando jomunkas emberek vagyunk akik 8-10 orat huzzak az igat, megvonjak a szajuktol a falatot, hogy osszekuporgassak a hon ahitott konfigot.
Bocsass meg nekunk pondroknak, hogy fel merjuk emelni a szavunkat, hogy ez a teszt egy kicsit santit (a tobbi teszt is santit neha, de most ne kezdjuk Adamnal, es Evanal a dolgokat).
Ennyi...
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #85 üzenetére
Vegre vki aki kivetelesen egyetert velem.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #85 üzenetére
ez is egy kimerítő magyarázat volt a kérdésemre...
-
fLeSs
nagyúr
nem magyaráztál meg semmit.
mi az, hogy ''a teszt ram resze nem tukrozi a valosagot''? mit nem tükröz? szted mi lenne más egy másfajta rammal? és mi az a ''ram resze''?
a másik meg hogy nem volt instabilitás, ha lenne, akkor le lenne írva. gondolod, hogy majd minden alaplapot letesztelünk 7329 féle rammal mert az AN9 topikban szívnak vagy mi? a biliből kiveheted a kezedet... -
twollah
nagyúr
IMHO eleg sokat.
Az AN9/KN9 topicban eleg sokan szivnak a 667Mhzes ramokkal, sot nem csak azokkal hanem szinte az osszesse.
Erdekes modon a tesztekben minden flottul megy, poccre stb.
Sosem esik szo arrol, hogy bizony az alaplap instabil stb.
De nem errol van szo, hanem arrol, hogy a teszt ram resze nem tukrozi a valosagot.
Termeszetesen megint en leszek a schmutzig geci, mert belekotok mindenbe.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
A teszt szep + jo, de van benne egy kis bibi.
Aki ilyen tipusu fapad alaplapot vesz az nem biztos, hogy megengedheti maganak a Corsair TwinX1024-8000UL memoriat mindjart majd 40ezer local creditert.
IMHO jobb lett volna vmi fapad 667Mhzes rammal tesztelni a konfigokat.
Kicsit rohelyes, hogy Atlag Geza aki a tesztben szerepel vesz egy fapad alaplapot hozza egy 3500+os CPUt, es a majd legdragabb memoriat.
Vagy csak en vagyok ennyire szorozos, kakan csomot kereso? -
twollah
nagyúr
Egy ilyen tesztet mar nagyon regota vartam.
-
törölt tag
VaniliásRönk nem fejtette ki részletesen:
KN9: nF4 Ultra
KN9S: nF550
KN9 Ultra: nF570 Ultra.
A KN9-en nincs IEEE-1394, viszont van rajta két PATA csatorna. Az nF5xx-es lapokon csak egy PATA csatorna van.
Egyébként meg: [link]
mizol: Az egy magos AM2-es procik mindegyike csak DDR2-667-ig támogatja a RAM-okat.
fLeSs: Pont emiatt raktam oda a linket.
[Szerkesztve] -
3P
tag
válasz
VaniliásRönk #68 üzenetére
Köszi.
-
mizol
tag
Apropó! Arról ki, mit tud, hogy a Sempronok nem támogatják a DDR2-800-as memókat?
Miben nyilvánul meg ez? Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata? -
3P
tag
válasz
VaniliásRönk #64 üzenetére
Igen én is a KN9-ek közül kérdeztem, hogy a 3 közül melyiket?
Vagy én értek félre valamit?
Abit AMD SktAM2 KN9 ATX 16e+áfa
Abit AMD SktAM2 KN9S ATX 17e+áfa
Abit AMD SktAM2 KN9 Ultra ATX 20e+áfa
Az Ultran ahogy látum dual gigabyt ethernet van ez sem lényeges. Szóval nem igazán tudom, hogy a 3 alváltozat közül melyik lenne jó... -
VaniliásRönk
nagyúr
Az NF4-et (KN9), mert arról tudom hogy jól húzható, stabil, az NF5-öket a PH-s kollégák sem ajnározták. A Silent OTES 285-ön is bőven 50°C alatt tartja a chipsetet (a BIOS kevesebbet mér, de 40°C biztos van) Az SLI felesleges, eleve nem is éri meg.
Annyi gond van vele, hogy ha tuningolsz, akkor áramtalanítás után pár reset kell neki hogy magához térjen, de ilyet NF570-es Abit lapról is hallottam már. Plussz a szokásos NF4 PATA-SATA dili, nem szeret SATA-ról bootolni ha van PATA hdd is, de állítólag ki lehet játszani. -
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
Meglepoen gazdag az arahoz kepest. De aki lapot akar venni, az ugyis nagyon utananez a dolgoknak. Vagy nem, s akkor eloszor megjarja, utana meg utananez rendesen! Szeretem a PH!-t, de 1 cikk alapjan nem szabad semmilyen hardware-t vasarolni. De ez mar nagyon off
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
én nem készítettem erről képet, de ez a teszt (inkább csak vmi bemutató) erről az alaplapról szól: [link]
CTRL+F1-et nyomtál? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #56 üzenetére
Tuningarzenálról írnak, ezalapján egy jóhiszemű olvasó azt hiheti, hogy jól lehet húzni az alaplappal, pedig nem. Ha ez nem félrevezetés, akkor mi?
Jut eszembe, a legfrissebb BIOS-ban már a ramot sem lehet állítani, semmilyen paraméterét... -
3P
tag
válasz
VaniliásRönk #50 üzenetére
Egyébként nem ragaszkodom az NF430-hoz, sőtt...
Szóval nem kell integrált VGA. Találtam AMD SktAM2 KN9-et is rögtön 3 db-ot. Melyiket ajánlod közüllük és miért?
Abit AMD SktAM2 KN9 ATX 16e+áfa
Abit AMD SktAM2 KN9S ATX 17e+áfa
Abit AMD SktAM2 KN9 Ultra ATX 20e+áfa
Volt még SLI is, de az nem érdekel, hacsak nem kínál valami jelentőset a dual VGA-n kivül még. -
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #55 üzenetére
A CPU<->NB HT Speed meg a CPU<->NB HT Width mi akar lenni ha nem az?
-
venember83
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #52 üzenetére
Ok csak a feszultsegrol irtak, nem hiszem h felrevezetne a cikk barkit is!
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #52 üzenetére
jobb lesz ha visszaszívod...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #45 üzenetére
[link]
ezen a képen biztos csak dísznek van ott a HT Speed meg Width. -
mizol
tag
válasz
VaniliásRönk #48 üzenetére
Na igen, lehet bírna még a proci, de mivel adott 667-es RAM - ezt sem lehet visszaosztani -, RAM feszt nem lehet emelni, ezért inkább hagyom
(ezen tutira stabil - prime95)
Egyébként durva, hogy 1600@1800-as Sempron terhelve max 36C! (hajrá P4)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Én is NF7-S 2.0-ról váltottam AM2-re.
Ilyen alaplappal még nem volt dolgom, szóval konkrétumokkal nem szolgálhatok, dehát Abit...
Azért ellenőrizd a leírásában a BIOS beállításokat mielőtt megveszed, de szerintem kizárt hogy ne figyeljen ott rajta a jó öreg Softmenu.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
Mégis mi az ökörség abban ami le lett írva? a HT-sebességről nem esik egy szó se.
Ja tudom, te Abit fan vagy, ezt a múltkori cikk topikjában is bizonyítottad... -
3P
tag
válasz
Köszi közben találtam egy helyet itthon is 20e + áfa-ért. A lap nagyon megtetszett. Volt már Abit lapom is, azzal sem volt gondom. Szóval akkor ezzel tényleg megy a tuning, akkor ebben lehet állítani a HT szorzót is?
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de most csak egy K7-esem van, abban meg ilyen nem volt még... ;)
-
mizol
tag
válasz
Az a helyzet, hogy az én kis lapom BIOS-ában nem lehet semmit sem állítani!
...DE, van az nTune5, amivel is Windowsban lehet néhány paramétert molesztálni, pl. a HT szorzót is (egyébként feszt, DRAM/FSB-t nem- de ez gondolom változhat laponként is)
(Így a 3000+ Sempron szépen megy 1800-on, feljebb nem próbáltam, mert nincs rá szükségem). -
VaniliásRönk
nagyúr
Ez ökörség.
A feszültségeket lehet állítani, de a HT szorzót és a sávszélességet nem, így ha megfeszülsz sem húzol a CPU-n semmit, mert a legtöbb CPU nem képes 1000MHz feletti HT-re, némelyik elmegy 1100-ig, de az sem valami sok.
Az NF-M2 még nagyon új, valószínűleg pár hét még mire kapni lehet, de megéri várni rá, én sem bántam meg hogy kivártam a KN9-et, nagyon megy.
[Szerkesztve] -
3P
tag
válasz
VaniliásRönk #40 üzenetére
Köszi. Valóban szeretnék 2@2,5GHz-es tuningot. A tesztben ezt olvastam, akkor most mi az igazság?
''Meglepően gazdag volt a Gigabyte lap tuningarzenálja. A HyperTransport link feszültségét külön is növelhetjük. Az északi híd/PCIe/HT-link és a déli híd feszültsége hat lépésben, százalékosan is állítható. Természetesen a CPU és a memória feszültsége is megadható, az utóbbi akár 2,4 volt is lehet.''
Ehhez az Abit laphoz tudnál adni valami hazai forrást, én sajna sehol nem láttam. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #41 üzenetére
Előbb utóbb váltani kellett, jönnek majd a gyorsabb DDR2-k, akkor majd elvérzik a DDR 1. Meg az Intel már átállt DDR2-re, az AMD-nek is lépnie kellett.
És arról sem szabad megfeledkezni, hogy így olcsóbbá vált a tuning, nem kell 500-600MHz-es méregdrága DDR-t venni a komolyabb húzáshoz. -
venember83
nagyúr
válasz
#65675776 #37 üzenetére
Az nyilvanvalo, h DDR2-t kezelo memoriainterfeszu procit nem szabad es jo is h nem lehet DDR1-es lapba tenni, ez nyilvanvalo.
Azt nem ertem, h minek kell ennyire nyomni a DDR2-t ha nem is gyorsabb mint a sima DDR. Csak azert mert sok DDR2 modul van amit el kell adni? Szoval, csak DDR2 miatt uj foglalat??? Nekem ez mar sok. Mas (DDR2-ramot gyarto vallalatok) erdekeit a sajataim ele tenni, nem ertem. A foglalatvaltas egyetlen valamennyire ertheto indoka, h 110 Watt helyett 120 Wattot tudjon biztositani a procinak. Mind1, tul sok itt nekem a marketing... De kosz a ravilagitast!Meddo maga az egesz tema, sry h felhoztam.
[Szerkesztve] -
mizol
tag
Én is örülök, hogy az olcsó lapokkal is készült végre teszt!
Nekem MSI K9NGM-L van, benne egy 3000+ Sempron.
Ezekben az ''új'' integrált VGA-kban az a jó, hogy télleg szinte mindent tudnak (DX, SM, PS stb.), kisebb felbontás, gyengébb minőség mellett akár még játékra is lehet használni.
Az igazi változás szerintem mégis az - a régi integrált lapokkal szemben -, hogy egy külső (PCI-E) VGA-val ugyanazt a teljesítményt tudják, mint nem integrált társaik (Biostar TForce 6100 AM2 teszt: [link]). A következő hasonló jellegű tesztben javaslom, hogy legyenek ilyen összeállítással mért adatok is -
ftc
nagyúr
A VIA-s lapom van már kb 2 hete...1 rossz tapasztalatom van vele és az pedig,hogy hiába az állítható FSB de HT visszaosztás nincs...225-s FSB felett a win már elszállt a távoli mezőkre...utánna meg teljes adat vesztésem lett szal...tuning max 220-ig...
-
törölt tag
válasz
venember83 #28 üzenetére
Azért kell foglalatot váltani, hogy ne lehessen véletlenül rossz procit rakni a lapba. Abból lett volna kavarodás és szívás, hogy megveszi az ember a lapot, RAM-ot, procit, aztán kiderül, hogy az egész nem kompatibilis egymással. (Pl DDR2 RAM DDR2-es proci, csak a lap éppen DDR1 foglalatokat tartalmaz, és a többi szabad kombináció.)
Chip(set)-et meg azért nem kellet cserélni, mert ahhoz a proci csak egy darab HT linken keresztül kapcsolódik. Az viszont nem változott, sőt a HT3.0 is visszafelé kompatibilis a HT1.0-val is. A lényeg, hogy a chip(set) tudja biztosítani a megfelelő buszszélességet és órajelet. -
jodován
tag
én is így tudtam. van egy műholdvevő kártyám, elméletileg az tud rögzíteni (a hd-t nem tudom), és nem a procira hárul a feladat. lehet, hogy később veszek vmi külső egységet, amivel antennás (analog, digital, tv, rédijó), kábeles és műholdas dolgokat is tudnék fogni, és persze rögzíteni.
végül is, a lényeg, hogy egy hd videót is támogató kicsit htpc jellegű géphez keresek alapot. komoly játékra nem igen használnám. viszont biztos hogy a zenélgetés is életeleme lenne. pl: mixvibes (PENTIUM III 1 Ghz minimum, 256Mo RAM minimum), ableton. (és ne akadjon a zene, ha pl: optikai és merevlemez között közbe másolok)
a baj, hogy videokátyákhoz nem nagyon értek, hogy melyik mit támogat. pl: hdcp másolásvédelem a hd videóknál. -
peterszky
őstag
ezekhez az integrált megoldásokhoz képest hol van kb az Intel GMA950?
-
3P
tag
Köszönöm, de Gigabyte NF570-esből cak SLI-st találtam, ami önmagában ugyan nem lenne gond, de emiatt drágább is... :-/
Végül is talán mindegy, mert asszem megvárom a 0,65 mikronos procik eljövetelét, s akkor az már inkább a jövő év elejét, addig meg még változhat, ha nem is a kínálat, de az árak valószinűleg. -
3P
tag
Hmm...
Én is a cikkben szereplő Gigabyte M55plus-S3G alaplapot néztem ki magamnak, de valahogy nem tudom magam egyik kijelőlt táborba sem képzelni magam.
Szóval én ehhez a laphoz egy 256MB-s X1900XT VGA-t akarok venni 2x1GB RAM-ot, és vagy egy 1 magos 3800+ -t, vagy egy 2 magos 3800+ (most már ez az utóbbi az esélyes). A 2 magos AM2-es proci esetén egy 2,5GHz-es tuningot szeretnék elérni (asszem ez nem elérhetetlen talán alap feszen sem).
Azt már olvastam a lapról külföldi oldalon is, hogy nagyon jó tuningra is. A Gigabyte lapokkal eddig gondom sem volt soha. ;)
Az SLI és CF megoldások nem érdekelnek, mert nem kivánok egyszerre 2 VGA-t tenni a gépbe. A kérdésem az lenne, hogy a fent leírt konfighoz is érdemes-e ezt a lapot venni, vagy kaphatok (nem kell SLI) ebben az árban olyan lapot is ami esetleg ettől jobb és nem integrált VGA-s? Integrált VGA-ra sincs szükség, max. VGA hiba esetén bopnuszként segíthet rajtam. -
HERR Z
veterán
Ez a giga lap szimpi, minden szempontból.....amúgy ebbe a lapba is lehet elvileg állítani az int. vga órajelét
jah:
''A már nálunk is kapható Gigabyte M55plus-S3G 1.2-es verziója bizony elkényezteti felhasználóját. A GeForce 6100-as integrált videovezérlőt tartalmazó alaplapot az F5-ös BIOS-ra frissítve a menüben engedélyezhetjük a Robust Graphics Booster nevű megoldást, melynek segítségével 1 és 50 % között emelhetjük meg a grafikus mag sebességét. Ennek eredményeképpen 33 %-os túlhajtásnál is betonbiztos maradt az alaplap, és ráadásul még a szintén integrált 6150-es GeForce-nál is nagyobb sebességre tehetünk szert, (átlagosan 10-12 %-kal). Szerencsére a Gigabyte több alaplapjában is élvezhetjük a plusz sebességet, ezek a következők: M55plus-S3G, M51GM-S2G (NVIDIA C51), M61P-S3, M61PM-S2 és az M61VME-S2.'' -
Male
nagyúr
Hiányzott már egy cikk ezekről tényleg!
Amiről viszont nem írtatok benne, az a TV kimenet minősége... kiváncsi lettem volna, hogy milyen. Fekete keret (nemcsak win alatt) van e, és úgy egyáltalán milyen a képminősége.
Ja, és ami feltűnt: az ECS lapnál a BIOS fotón látok egy Tv Standard opciót... ha nincs rajta video kimenet, akkor az minek van? Esetleg kapni hozzá valami kivezetést? (olyasmit mint a Matroxnál, vagy talán egy apró PCIe-s kártya formájában, vagy mittomén)
-
venember83
nagyúr
elolvastam, igen, kizarolag a ddr2 miatt, lenyegeben, csak kerdes, h ha ugyis uj memoriavezerlot kellett ''epiteni'' a prociba, akkor ezt miert nem tettek meg s939 alatt s kesz. AM2-vel lenyegeben belatta, h hulyeseg volt 3 fele foglalatot eletre kelteni, hisz most visszatert az 1 foglalathoz s ujjong, h ez micsoda kiraly megoldas... Ezt eddig is igy gondoltam, csak azt nem tudom, akkor minek olvastam ujra a cikkeket
Mind1. Eljen az AM2! Kerdes, h meddig...ja s nem szeretnek vitatkozni, ha valaki maskepp gondolja, akkor egeszsegere!
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
KOszi Sracok! jokor gyutt ez a tesz\t epepn keeszul akovetkezo szamolo gep valosaga:- ))) ugy erxem beprobalunk egy MSI K9NGM2-et [link]
az sli-ket meg al;tasuk egy kicsit, de mar nagyon varjuk a brutal vga-k beveteset celszamolokent:- )))
udv
neduddki -
Foglalt név
addikt
A másik fronton(Intel) terveztek hasonló cikket? x3000, 3000, 950 és társai összehasonlítására gondolok
-
BITBOYS
addikt
Ezeket az integrált vga-kat szénné lehet tuningolni. Ha jól tudom az Xpress 200 alap órajele 300MHz. Én ezt legutóbb 500MHz-re húztam
Nagyon sokat jelentett a tuning, mert így már tudtam az NFSU2-vel 1024x768-ban játszani -
fLeSs
nagyúr
válasz
venember83 #22 üzenetére
Ha elolvasod az erről szóló cikkeinket, akkor megvilágododsz...
-
venember83
nagyúr
''A régi és az új AMD CPU-foglalat között akkora a hasonlóság, hogy sem az ATI, sem az NVIDIA, sem a VIA nem tervezett új integrált VGA-s chipkészletet hozzá.'' - akkor miert is valtott az AMD erre a foglalatra, ha meg chipsetet se kell valtani miatta? Kizarolag a draga DDR2 miatt? Vagy beallt o is a sorba a ''gyakran valtunk foglalatot, hogy ugy nezzen ki mintha folytonos oriasi fejlodesen mennenek keresztul procijaink'' hozzaallas hivekent? no flame, csak jo lenne tudni, szeretnem megerteni a filozofiat...
-
indigo
aktív tag
Sziasztok!
Örülök én is ennek a tesztnek, mivel SFF-re akarok fejleszteni. Remélem lesz folytatása esetleg más lapokkal, legfőképpen egy most megjelenő ATI-AMD RS690-assal szerelt X700-at tartalmazó lap teljesítménye érdekelne.
[Szerkesztve] -
kifu
tag
Nekem ugyan még S754-es integrált cuccom van, de netezésre , Word-höz, meg DVD íráshoz bőven elég.
Sőt! Nálam gyengébb beállításokkal a legtöbb játék elfut 1024*768-on. -
válasz
LALA_kiraly #17 üzenetére
Igen, ertem, hogy nem mindenkinek van szuksege az extra cuccokra, de hat akkor is az a szegenyesebben felszerelt darab, tehat a ''jobb'' minosites nem allja meg a helyet.
-
Cloud_s
aktív tag
A cikken felbuzdulva lefuttattam egy Rightmark Audio Analyzer tesztet, és meglepő eredményeket kaptam egy Realtek ALC882-vel:
Frequency response: +0.00, -0.00 Excellent
Noise level: -97.8 Excellent
Dynamic range: 97.7 Excellent
THD: 0.0003 Excellent
IMD + Noise: 0.0037 Excellent
Stereo crosstalk: -98.0 Excellent
IMD at 10 kHz: 0.0040 Excellent
Picit furcsa, akkor ez mindent kenterbe verne? Hangra egyáltalán nem tűnik excellentnek... -
Vartam ezt a hozzaszolast, amikor vki kifejti, hogy ''nadeazintegraltvganemjosemmireszarazegesz''.
Attol fugg, hogy mire kell. En pont ilyen lapokat nezegetek a hazi szerverbe. Grafikai teljesitmeny gyakorlatilag nem kell, viszont a teljesitmenyre szukseg lehet (fileserver gigabittel + SW RAID5-tel + esetleg titkositassal). Ehhez meg ez az integralt VGA is boven sok. -
LALA_kiraly
őstag
Az miért van, hogy az MSI-él a vga memre azt írja, hogy 64-512 között állítható, és a tesztbe 32 mb-os
-
rudi
nagyúr
A kérdésedre a válasz: Milyen minőségben? Zenélésben, ha komolyan vezed, akkor úgyis olyan hangrendszer kell (nem csak hangkártya hanem hangfalak is), ami egy-két nagyságrenddel egy ilyen integrált alaplap ára fölött van. A videozással kapcsolatban csak a nézésnél lesz szerepe az integrált VGA-nak, de nem tudom mit jelent nálad a hd. Szerkesztés/felvétel megy sempronnal is, csak nem olyan gyorsan mint egy izmosabb, dualcore hardverrel. Amúgy a cikkben is írtuk, hogy a procira alapozó alkalmazásokban ezek az integráltak ugyanazt tudják mint a normál alaplapok, ez az eredményekből is látszik, csak meg kell nézni és meg kell érteni a képeket és szöveget.
-
orbano
félisten
miből gondolod, hogy mindenki vált? mi van azokkal akik először vesznek gépet? vagy mondjuk azokkal, akiknek eddig egy p2-es gépük volt? miből gondolod ugyanakkor azt, hogy mindenkinek szüksége van grafikus teljesítményre, emellett ne kellene neki nagy számítási kapacitás?
-
jodován
tag
a napokban szedtem össze az összes int. grafikás am2-es lap listáját, és tulajdonságait. ilyen foglalatos gépben goldolkodtam, de vidkarira nem lett volna pénz. gondoltam az agp-s savage4-emnél jobbak már ezek az integrált videók. végül is úgy tűnik lesz új kártyára is forint. de ha nem kell, nem akarok mindenképp rákölteni. inkább hdd-re mem-re.
szóval örömmel fogadtam a cikket, annak ellenére, hogy még nem tudom integrált videós lapot fogok-e venni. jobb lett volna, több hardvert elemezni, de gondolom ennyi fért bele. a technikai háttér bemutatása sztem kielégítő. viszont a játék teszteket nem tartom fontosnak, de érdekességnek mindenképp jó.
kérdés:
egy jóféle hangkátyával megtámogatva, sempron 2500-3000+ procival, elég-e zenélgetésre (hallgatás, szerkesztés, dj-programok live-ban), videózásra (hd nézése, rögzítése műholdról, szerkesztgetés is) egy ilyesmi integrált dolog? -
Arrgh
csendes tag
Szvsz ezt kellett volna a Gigabyte helyett:
[link]
Occsóbb is, jobb is...
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
Nem anynira vészes a grafikájuk, de szerintme aki am2re vált tuti nem éri be ekkroa grafikus teljesítménnyel, max. csak arra jók amíg a másik vga meg nem jön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest