- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Csak azt nem értem akkor miért kellett drága, igényes hardware-t tolni egy szutyok BIOS alá? (a szorzóállítás sem megy vele) Nem logikus.
Mondjuk én pont ezért kedvelem az Abitot, nem kivételeznek, minden alaplapjukon normális BIOS van, és a hardware is tuningbarát szokott lenni, nem értem miért fikázzák annyian. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem feltétlenül van így. Az nF4x0-ek már 80nm-en készülnek, így valószínűleg jobban bírják a tuningot, szóval nem csak a csóró tuningosoknak jelentenek komoly alternatívát.
Az ASUS és az ASRock lapokra spec igaz, hogy a hardware-en spórolnak (gyengusz feszszabályozás, max. +0.05V), de a Gigabyte lapnál pl. elszomorító, hogy kimaradt a BIOS-ból a HT állítás, mert hardware szempontból tényleg jó alaplap lehetne, ez nem anyagi kérdés...
[Szerkesztve] -
Sir Psycho
aktív tag
Csak mint észrevétel:
Azért '' Mivel integrált VGA-s alaplapot véleményünk szerint elsősorban irodai felhasználás, HTPC alapozásra és kisebb teljesítményű, olcsó konfigurációk építésésre használnak,'' ezzel a kijelentés kisebb teljesítmény részével nemfeltétlen értek egyet.
Nemteljesen állja meg a helyét a kijelentés, mégpedig mint írjátok: ''Azokban az alkalmazástesztekben, ahol egyértelműen a processzor végzi a munkát, minimális volt a különbség tesztalanyaink között, sőt a videokártya nélküli megoldások sem mutattak számottevő előnyt.'' ergo akkor, ha nem az integrált vga-t használja az ember akkor ugyanolyan (közelolyan) teljesítményű lapot kap az ember a pénzéért.
A teszt amúgy tetszetősre sikeredett, számomra kicsit elszomorító ezeknek az int. vga-knak a teljesítménye azért az ember kicsit többet várt tőlük, a többi szolgáltatástol eltekintve. -
Foglalt név
addikt
1GB-s 667-es hynix. Néztem direkt a lap leírását, ds 1GB-os modul szerepelt(típusszámra fejből nem emlékszem) a dual-ban is támogatott ramok között. Utána nagykerben próbáltuk mással is. De 2x512 Kingmax-el is 3000 körül volt a memória olvasás, ami erősen single channel-nek tünik.
Amig nálam volt végigjátszottam, mind a két modult végigpróbáltam, mind a négy aljzatba. Ha jól emlékszem a sárga volt rajta a channel1, abban bírta kb. 4 percig a windows. A másikban volt, hogy a post-ig sem jutott el.
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
Ez korrekt volt
Ha ilyen volt nálatok az érthető, ellenkező esetben én sem érteném a dolgot. Egy olcsó lapba olcsó ram kerül, ez evidens. Az am2-es fórumok pedig hemzsegnek, az inkompatibilitási problémáktól, a ddr1es dual channel bevezetésénél sem volt szerintem ilyen fejetlenség. 3 hete én is még am2-vel bajlódtam. Direkt olyan ramot vettem, amit támogatott az asus lap éppen a tesztben vizsgált vm volt nálam. 3 nap alatt sikerült feltelepítenem az xp-t, ami legtovább 4 percig bírta és utána fagyott. Commodore-on kezdtem, láttam már gépet. Nagykerben futottunk pár kört, végig néztük mivel lehet a baj. Mikor rájöttünk, hogy a dual channel egyáltalán nem ment a lapon, visszavittem az üzletbe, ahol vettem. Az eladóval pedig arra jutottunk, hogy nem érdemes cserélni, mert nem elszigetelt esetről van szó, sorban jönnek vissza hozzájuk a lapok. Szóval picit olyan dolog ez, mint amit a tuningnál szoktatok írni. Minden darab egyedi, nektek pont szerencsétek volt. Dehát mint tudjuk, egy mérés, nem mérés. Tehét magára vessen, aki egy példából általánosít
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Nők, nőügyek (18+)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest