Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
-
partymaci
aktív tag
konkretan ilyen a projektor és Colormunki Displayel kalibrálnám, addig eljutottam hogy felismeri a program és be kell állítani a kontrasztot fényerőt, színeket de itt el is akadtam,... szimplán nem csinaltam még ilyet dispcalGUIval.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Teljesen. Egy bazinagy zöld jeszoké gomb az egész
Meg kell érteni, el kell fogadni, hogy ez a termék nem a "mifajtánknak" készült. Viszont akik megveszik baromi boldogok vele, mert azt tudja ami nekik kell. Viszont nem való mindenkinek, ahogy a komolyabb műszerek sem.
(Kaptam belőle egyet tesztre, ha gondolod valamikor kölcsönadom
)
-
Nyugdíjas
nagyúr
De ettől pont nagyon tökéletes otthonra. Nekem tetszik
Ha az a cél, hogy pontosan be legyenek állítva az otthoni kijelzők, ideális.
Persze ha valakinek az otthoni felhasználás az, hogy eljátszogatna ő ezzel hétvégente pár órákat, meg ugy elkezdene belemerülni a dolgokba (marhára nem ajánlom, ha csak nincsen két élete
), az más...
-
i are robot
senior tag
Köszi! Úgy néz ki ez megoldotta. Viszont most más hiba jött elő, valami CRT not initialized, vagy hasonló.
Néztem X-Rite oldalán a supportot, hogy ott milyen hibalistákat írtak, de konkrétan ilyet nem találtam, úgyhogy meg vagyunk lőve. Most az jön, hogy másik szoftverrel fogok próbálkozni, talán a BasicColor Display5-ös megoldás lehet.
-
eddie1978
senior tag
Erre gondoltam: DELL U2312HM
szerk:
Amire nekem kell: hobbi fotózgatáshoz. Nem ebből élek, ezért nem kell 500000Ft-os Eizo vagy hasonló. Jelelnleg a fentebb említett notebookom van. Azt szeretném elérni, hogy a jelelneginél jobbak legyenek a betekintési szögek és pontosabbak a színei. Zavaró, ha megmozdulok, már teljesen mást látok.
Ha a jelenlegi helyzeten tudok javítani egy fent linkelt monitorral, az nekem már elég. Később egy gépcserénél már lesz a gépben DisplayPort.Köszi a választ!
-
Stitch
őstag
Ja, közben leesett, hogy a sima VA az már nagyon régi technológia. A Prad-os cikk első bekezdésébe néztem csak bele és meggondolatlanul írtam.
Kalibrálás előtti és utáni report ábrát tud az i1D2 és/vagy a Spyder3-4 Express? Ilyenre gondolok.
-
Stitch
őstag
Itt még van raktáron. Ez az i1D3 változat nálam nem játszik, ennyit nem szeretnék rááldozni.
És az említett monitorokhoz érdemes egyáltalán a sokkal jobb eszközt venni?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Tök kár beleúszni abba, hogy most a PVA, vagy az IPS a jobb. Benzin/dízel kérdés ez. Mindegyiknek van baja, meg előnye is bőven. Én aztmondom, hogy csak "úgy nagyjából" fotózik az illető akkor szinte mindennel elégedett lesz ezek közül. Ha meg komolyan veszi magát, és ezt a dolgot akkor ugyis megnéz egy pár kijelzőt mielőtt dönt.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ők nem csinálnak ilyesmit. Ismerem őket. De egyébként miért nem jó erre a célra egy Colormunkival, vagy más "olcsóbb" spektróval készített korrekciós mátrix az i1DPro-hoz? Nem olyan mint ha egy 22000USD-s cuccal csinálnád, de lényegesen pontosabb lesz, és elég jól kombinálja a két eszközt ahhoz, hogy erre a célra amire mi hazsnáljuk már tökéletesnek lehessen mondani... Persze enek a hátránya, hogy minden monitorhoz meg kell csinálni.
-
KTTech
veterán
Ettől függetlenül a mostani műszered többet téved, mint egy driver vagy épp videokártya csere (főleg, ha azonos gyártóról van szó)... régen, analóg összeköttetésnél még számottevő volt az eltérés AMD/nVidia/Intel közt, ma már DVI/DP/HDMI összeköttetésnél nem igazán az...
-
KTTech
veterán
Nem része, ilyen szinten, hanem különálló egység
Amikor cserélik, a panel marad. Tehát egy esetleges pixelhiba, folt a diffuzeren is ott marad...
(az exfőnököm most nekemadta azt a kb. 6 éves TN monitort, amit tőlem vett meg még a Samsung megvásárlása előtt. Kijelző fényereje pontosan 0
ebben invertercsere és jó is lesz)
-
Igen, ez a panel különbsége lesz, de konkrétan a kalibrálás menetére gondoltam, pl TN-nél van olyan, hogy ha 100-on van egy szín, akkor elég furcsa dolgokat produkál (leírni ezt nehéz) és csak 80-ig lehet vele elmenni. Ilyesmire gondoltam, hogy IPS-nél ha 100-ra jönne ki egy szín, akkor is jó az eredmény?
-
gorgo
őstag
Amit feltettek az ugye egy kép, ami kb. 400 pixell széles volt, és vagy 200 magas...
Ebből azt tok amit akarok és azt nem amit nem akarok
De elég meggyőző volt, azaz hogy piszokul eltér a középen 90° alatt láthatótól.Nem kötözködöm, és természetesen kösz a segítséget mindenkinek.
Ugyanakkor valami júzer véleményt is olvastam, aki 2233 valamiről váltott U2412m-re és nagyon meg volt elégedve...
-
dezz
nagyúr
Ez végülis olyan, mintha a bemeneti értékeket először megszoroznánk 0,85-tel, utána pedig egy 1,0 feletti számmal. (Tulajdonképpen éppen ez történik az elektronikában.) Változó, hogy a maxra vett kontraszt minek felel meg, 1,25-1,5-2,0... Gondolom, jelen esetben 1,25. Így a végeredmény ugyanúgy 1,0, mintha maxon lenne az RGB és 1,0-án (azaz a default 50-en) a kontraszt. Én a max. közelében szoktam hagyni az "RGB"-t, mert akkor nem változik a kontraszt "viselkedése". Mondjuk, végülis mindegy, mert amúgy sincs értelme magasabbra venni a kontrasztot alapesetben a default 50-nél, mert az "eredmény" 1,0 fölötti része le lesz vágva, azaz jön a clipping - nálad pedig ez eleve meg sem történhet. Csak nem mindegy, hogy a monitor hány biten számol, mert a 0,85-tel való szorzás után elveszhetnek értékek.
-
dezz
nagyúr
"Nálam 85 körül van mindhárom"
Most már csak az hiányzik, hogy itt mi a max., 100, 128 vagy 256?
Sajna minden gyártónál más és más, sőt néha típusonként is.
"2709w-m van"
Ja vagy úgy, azt nem ismerem. Bár a Dellnél általában 50 a default kontraszt és 100 a max, ami csak akkor nem csinál clippinget (meg néha ilyen-olyan elszíneződést a világos részeken), ha alacsonyabb az "RGB" a szokásosnál, ezért gondoltam, hogy itt is ilyesmiről lehet szó.
-
gorgo
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Nos, a monitorváltás azon is múlik, hogy mennyibe kerül. Mennyiért lehet manapság olyan moncsit kapni, ami nem szenved a TN panelesek betegségében? (esetleg használtan?).
Sajnos már megszoktam a nagy (24") méretet és a 16:9 arányt is, félek nagyon drága lenne váltani... -
Igen, ezt tudjuk, hogy ott van elvileg a legjobb, de azt is tudjuk, hogy ez gyakorlatban szépen kiégeti a világos részeket. A kérdés, hogy belőjük 80-100 közé, de mi alapján? Ugye az RGB tényező és a fényerő már önmagában hatással van rá, ha alapból 100-as fényerőn kezdem el állítgatni lesz kb 50 az optimális kontraszt, ha 50-es fényerőn, akkor meg 100-as a kontrasztot mutat optimálisnak, tehát ez a kérdés még mindig, hogy oké hogy ez és az között van az optimális tartomány, de honnan tudom megmérni, hogy mondjuk 80 kontraszt 20 fényerő a helyes arány vagy 90 kontraszt 10 fényerő? Mert ugye a kalibráló mindkettőt helyesnek mutatja.
(a számok csak példák, nem egyeznek meg a valódi értékekkel amiket beállítottam)
-
-
Holnapi programom: sötétítés és Win újrarakás, sehogy sem akarja az igazságot, pedig már mindent megpróbáltam.
Addig is marad az x y kérdés, még mindig nem tudom mit jelent, nagyon örülnék ha valaki felfedné előttem a titkot.
A kontraszt beállítására pedig van hivatalos módszer vagy bizonyíték a gyári érték elméletre? Eddig mindenki mást mondott, de a BenQ-n tesztelve megcáfolódni látszik a gyári értékes dolog, mert a kontrasztskálán sokkal jobban szerepel a 65-ös értékkel, mint az 50-es gyárival. Jó lenne tudni mi az igazság. (és most nem a kontrasztarány növekedésére értem, hanem a skála eleminek láthatóságára)
-
Letakarítottam+ világos volt, de tökéletesen feküdt a monitorra, környezeti fény nem juthatott be. (ha be is jutott volna akkor pont az ellenkezőjének kellett volna történnie, hogy a fekete lett volna jóval több nem?)
Egyébként akkor mi a hiba amikor a*-ra és b*-ra "nan"-t ír basiccolor? Újraindítottam mindent, de még mindig ugyanaz a hiba.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem is, bár i1Display Pro-val, eddig még csak Macen,de 2-3szor csinált olyan hibát, hogy error 22-vel elszállt, ha már kalibráltam egyet. Ujra kellett inditanom, szóval bekapcsolásonként egy kalibrálás...
Majd asszem megirom nekik, elvégre erre van a public beta.
Egyébként most először gondoltam kipróbálom mi ez az L* gamma. Tulajdonképpen ez kivel is van? Tök ciki ezt most megkérdeznem,de jó pap is holtig tanul
Olvasgattam utána de nekem nem teljesen tiszta az ügy. Viszont valamivel jobb deltaE-t ad, mint a 2.2, és szemre sincsen nagy különbség, csak egy lehelettel mintha simábbak lennének a gardiensek.
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
Igen, használtam, nem is volt tökéletes a kék... hiába, a nagy színtér és az i1D2 nem puszipajtások (hacsak nincs összehangolva a készülékkel, ami esetemben nem állt fent).
Az ADC már az 1.1-ben is szar volt, nem is használtam.
Ha meló van, akkor nem előtte kezdek el művészkedni az új programmal
hanem "kicsit" előtte, vagy utána... amikor nem gond az időveszteség.
-
KTTech
veterán
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
ATM_automata
őstag
Én egyre kevésbé hiszek a szemmel való kontrollálásban....nagyon jó szemének meg agyának kell lennie annak, aki erre képes...a nagyon durva eltérést biztosan látom, (tapasztalat alapján) de a kis eltéréseket már nem.
A 2 képpek kapcsolatban lenne kérdésem, meglátásom, amiket a postba linkeltél. Az első kép esetében a vissza mérésnél nekem is mindig 2 kockánál jelöl egy piros meg egy sárga négyzetet. Ez mit jelent? A kapott értékeket ami a jobb oldalon van hogyan kell értelmezni, mikor jó és mikor nem az eredmény?
Ezen a képen és a második képen is a kezelő paneleknél vannak állítható csúszkák (DeltaE Type és Tolerance levele). Ezek mit állítanak és mire érdemes őket beállítani? (ez a kérdés minden forumozónak szól, aki haszálja a műszert és a szoftvert vagy tudja mitől döglik a légy.
)
-
KTTech
veterán
"monitorok esetén nem D65 (6500Kelvin), hanem "native", mert különben zöld lesz a végeredmény."
Ez így ebben a formában nem igaz. Vannak olyan nagy színterű monitorok, aminek a native az 5800K... pl. az Eizo S2231 is ilyen, és nagy színterű. Megjegyzem nálam nem is lett zöld...
Az ADC nálam nagyon csúnya dolgokat művelt, jobb a kézi vezérlés.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezt még meg kell látnom. Pl. a tévémet annyira jól belőtte az i1 Display Pro, hogy nem si adom el, pedig tegnap már félig lebeszéltem az egyik barátommal
Remélem az eszköz iylen jó, nem a szoftver
Mindezektől függetlenül én azt várom, hogy a jövőbeni munkaeszközöm az i1 Display Pro+BasICColor 5 lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest