Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• slycugel2000

tag

válasz cigam #7245 üzenetére

Köszi a választ!

Közben végigppróbálgattam több eszközzel (2TB, 3TB, 8TB, 18TB) az összes USB porton (USB 2.0, USB 3.1 Gen1, USB 3.1 Gen2), úgy, hogy közben kiiktattam a netet és felfüggesztettem a Kaspersky-t és a következő van:

Az Orico-val be sem tölti a logikai meghajtók közé, csak a fizikai lemezeknél látszódik, ahol csak a Partíciók fül elérhető. Sajnos az eSATA kábelt nem tudom használni, mert nem támogatja az alaplapom. De lehet, hogy azzal sem menne.

Volt egy régi Sharkoon QuickDeckPro USB 3.0-m is, ezzel is kipróbáltam, pedig ennél azt írja a HDS, hogy nem támogatja, viszont itt legalább betöltölti a logikai meghajtók közé, csak kiírja az Áttekintésnél, hogy "A merevlemez állapota ismeretlen.
    Ez az USB eszköz nem szolgáltat további információkat a jelenlegi állapotról. Mindazonáltal a Lemez -> Felület teszt opcióval átvizsgálható az állapota."

Szóval elég furcsa, hogy az elvileg nem kompatibilis eszköznél (Sharkoon) több infó látszódik, mint az elvileg kompatibilisnél (Orico). Mit gondoltok?

Ezeknek a HDD-knek csak úgy tudom ellenőrizni az egészségi állapotát, ha bekötöm az alaplapra a SATA-n keresztül, de ez azért elég macerás művelet minden alkalommal. (Több, mint 20 belső winyót használok archív célokra az USB dock-kon keresztül)

Mi lenne a javslatotok? Vegyek egy tuti kompatibilis USB dock-kot csak a health status csekkolása céljából? Vagy van valami egyszerűbb megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák