Új hozzászólás Aktív témák
-
ZBO
tag
Üdv mindenkinek!
Egy öregedő procihoz keresnék videokártyát. Egy AMD 2,5+ Barton magos ki tud hajtani egy 7600 GS-t 100%-osan? Nem szeretném, ha csak félgőzzel menne az új kártyám.
(Az általam olvasott tesztek csak újabb procikról szólnak.) -
elfelejtette
veterán
Hali!
Pont ezen filóztunk mi is a 7300GT totyikban, hogy az AGP vs. PCIE - 'cseréljek vagy sem' gondolatmenet mostanában hogy alakul olyan tekintetben, hogy ha mondjuk a kari memóriájában nem férnek el a textúrák, akkor milyen sebességű rendszermemóriánál mennyivel csökken a teljesítmény, mivel ugye oda tárolódik el a többlet, és annak az elérhetősége igencsak romlik egy DDR400-as rendszermemóriánál pl. egy húzott rendszerben üzemelő (nem feltétlenül core2-re gondolok!) DDR2-1000MHz tuningmemóriához képest!
Üdv. -
joshua7
veterán
fLeSs:
Régi topik, meg minden, de gondoltam ez a legmegfelelőbb... szóval nem tervezitek a 3. részt?
Kíváncsi lennék, h a 8800-as szériával hogyan módosulnának az eredmények. Meghogy egy 3ghz körüli sc Athlon proci mit tudna. Ahol nincs dc támogatás, ott gondolom kicsit a 2.7ghz-es x2 fölött lenne, de biztosra kéne menni. -
Charpy
csendes tag
Jó cikk!
De azért, ha csúcskategóriás kártyákat SLI-vel is próbálták volna a tesztekben, akkor tuti nem lett volna mind1 1600*1200-ban az, hogy milyen CPU szolgálja ki a VGA-kat...
De azért jó volt ezt végigolvasnom... Elgondolkodtató -
-
footy
addikt
Valaki elmagyarázhatná nekem ezt a 640*480-as felbontásban történő 3d-teljesítmény dolgot, mert mikor az egyik fórumban azt találtam, mondani, hogy tapasztalataim alapján(játékok/húzás/3dmark) 640-ben a processzor végzi a számításokat, akkor azt mondták , hogy ez baromság
fLeSs Wanted... -
Raymond
titán
válasz
guestavfl #228 üzenetére
Az uj Everest verziokban mar nem csak memoria tesztek vannak, hanem klasszikusnak mondhato CPU sebesseg tesztek is kulonbozo tulajdonsagokra. Ezek kozul a Queen benchmark lenne talan a megfelelo, mivel ez a klasszikus Queens Problem sakk/matematikai/ feladatot oldja meg egy 10x10-es tablan.
-
Palika71
őstag
Szerintem, ha Te megteheted azt, hogy most építesz egy Core2 rendszert, akkor azt nem fogod három évig őrizgetni.
A konfigomat két éve építettem, és mára már sokkal jobban elavult, mint akkor sejtettem volna. Pedig nekem legalább a dx9 elavulása nem tett be ráadásképp.
Persze, ha nem teheti meg az ember, hogy fejlesszen, akkor kompromisszumokat köt (építkeztem-megnősültem).
De ha most tetszenek neked egy Core2 és egy 7900 -as (némi voltmoddal) adta lehetőségek, akkor mindig is a legjobbat szeretnéd, és a gyártók pedig megtesznek mindent, hogy legyen lehetőséged a pénzedet elkölteni!
Nekem most a fejlesztéshez csak az alaplapot, a procit, a memoriákat, a vga -t, meg a tápot kell kicserélnem, a többi maradhat!
Szóval, 1.5-2 év, és a hájghtekhez mindent cserélni kell!
Persze, ez csak az én véleményem!
Éljen a Core2! -
guestavfl
csendes tag
Üdv! ha jól tudom az Everest a memoriolvasás, irás, késleltetés sebességét méri, végül ad egy pontot a CPU score-ra. Elmagyaráznád nekem, hogy miért pontosan ez a benchmark CPU score értéke felelne meg egy valós alkalmazás (pl egy sakkprogramm) során mérhető eredményeknek? Gondolom nyilván lenne egy erős összefüggés, de egy szintetikus tesztből azért nem következtethetünk mindig egy valós programm eredményeire. De ha te tudod kb hogy müködik egy sakkprogramm és, hogy egy CPU teljesitményét ezen programm alatt valószinüleg az everest program alapján lehet legjobban megbecsülni, akkor köszi a segítséget.
-
bgaborj
csendes tag
Többen írtátok, hogy a teszt eredménye kicsit lehűtheti a Core 2 processzorok iránti lelkesedést. Nekem pont ellenkező a tanulsága. Most rakok össze egy új konfigurációt, és azt hiszem, hogy mindenféleképp érdemes Core 2-t választanom hozzá, mert egyrészt nemcsak játék van a világon (video-feldolgozás, mp3 tömörítés stb.), másrészt akkor az alaplap-processzorhoz évekig nem kell hozzányúlnom, legfeljebb kb. másfél év múlva videókártyát cserélnem és a proci még azt is ki tudja majd hajtani, az akkor megjelenő játékokkal.
-
Gergo_pet
aktív tag
válasz
guestavfl #219 üzenetére
Aham, nem rossz az ötlet, nem volt még szerencsém sakkprogramhoz, de ezekután úgy gondolom tényleg nem rossz ötlet a cpu gyorsaságának tesztelésére, bár ehhez a cpu-vga teszthez tényleg nincsen semmi köze, mert itt a vganak semmi szerepe, akkor az meg már tiszta proci teszt, arra meg végülis ott vannak a szintetikus benchmarkok, szóval egy olyan proginál egyértelműen a minél gyorsabb cpu határozza meg a játék sebességét, a vga semmit nem számit.
Viszont a source teszt botokkal nagyon jó ötlet, ugyanis ott a botok mindig ugyanazt az útvonalat követik, szóval ott még az sem lehetne kifogás, hogy az AI változik, mert ha valaki mindig ugyanarra megy akkor a botok is majdnem mindig ugyanazt csinálják. Ráadásul be leht állitani, hogy mind kessel menjen, igy még a különböző felszerelés sem zavarna be.Frapssal mérni közben az fps-t és kész is a teszt. Akár 1280-ban és magasabban is, ott már biztosan bejátszana a cpu is rendesen. -
guestavfl
csendes tag
válasz
Gergo_pet #199 üzenetére
Üdv! Én sem tudom pontosan, hogy müködnek a programmok sőt igazából általában sem nagyon tudom részleteiben, hogy müködik egy programm, de az biztos, hogy egy sakkprogramm teljesitményét egyáltalán nem befojásolja a VGA. Egy sakkprogramm alatt a rendszer teljesítményét a CPU határozza meg alapvetően (na jó esetleg a RAM mérete és az FSB) és a programmm egyébként ki is irja hány változatot elemez másodpercenként, vagyis ha ugyanazt az állást ugyanazzal a programmal vizsgálnánk különböző CPU-k (rendszerek) alatt csak fel kéne jegyezni x idő alatt hány millió változatot elemzett a gép. Vagyis ez lehetne egy processzortesztekben szereplő progik közt mint pl a photoshop stb. de még soha sehol ilyet nem láttam, pedig akik ilyen programokat használnak kiváncsiak lehetnének melyik proci, hogy teljesit alattuk (online sakkszervereken az a hír járja sokkal erősebbek az AMD procik de senki sem mérte szerintem). Abban egyetértek, hogy a téma nem igazán vág a CPU-GPU páros témaköréhez, bocs csak ez már régóta érdekelt ezért kérdeztem, de ezek szerint ilyen tesztről ti sem tudtok, jó lenne egyszer a PH csinálna ilyet is...
-
WZP
aktív tag
Szituáció amit szerintem a világ legerősebb PC-je sem képes 24FPS fölött tartani: CS: Source, cs_militia full grafon+35 BOT tűzharcban. Nálam 1FPS volt mert lejjebb nem tudott menni a számláló de szerintem már -2FPS volt(értsd: több másodpercenként 1 kép)
ezt lehetne tesztelgetni...
-
psybu
csendes tag
válasz
FireKeeper #212 üzenetére
ja, elképzelhető, hogy van összefüggés a nagyobb konfig és a teljesítménynövekedés között, de nem zárom ki azért a csillagok állásának befolyásoló tényezőjét vagy a puszta véletlen szerepét sem.
az ''eggyel nagyobbat'' egyébként a 7600gt-hez képest értettem, tehát valami 7800, 7900 mennyit dobna, mert lehet, hogy most a vga lett a szűk keresztmetszet rts-ben. -
csurdongulos
tag
Ha egyszer CPU tesztre vetemednétek ajánlanám az LFS-t hozzá: [link]
van hozzá benchmark ''progi'' [link] , a játék demojával készült, tehát még csak pénzt sem kell kidobni rá.
Ez az egyik leg CPU igényesebb autós szimulátor és nagyon jól lehetne belőle következtetni arra, hogy melyik CPU mire is képes. A vga nem annyira lényeg neki, de AA meg AF mellett már az is jó összehasonlítási alap lenne. -
psybu
csendes tag
válasz
FireKeeper #209 üzenetére
igazából szerintem az ai-nak nem az a része ''fogyaszt'' sokat, amelyik a játékmenetet irányítja, hanem az útvonalkeresés, és a rengeteg adminisztráció, ami az egységekhez tartozik.
de jó kérdés, engem is érdekelne a válasz, hogy a régi konfigommal szemben az új melyik része és milyen mértékben gyorsított. (xp 2100+ 9800pro vs. c2d 7600gt) a régi gépen a 8 személyes pályákon (zero hour) aa nélkül slideshow lett pár perc alatt a játék, az új konfigon meg aa-val hasít minden. igazából pont érdekelne, hogy mennyit számítana egy eggyel nagyobb videó. -
FireKeeper
nagyúr
mondjuk nem tudom hogy egy rts mennyivel jobban izzaszt meg egy cpu-t. mármint mennyivel jobban mint egy fps. mer attól egy tegyük fel értelmetlen, idióta, hentelős, lövöldözős játéknál se pihen a proci... az ilyen hiperokos stratégia ai-a nem hiszem hogy annyira leterhelné a procit, hogy az tényleg érezhető legyen (vegyük pl a starcraftot
tiszta jó ai-a van és mi az igénye? p166. vagy a praetorianst. szerény véleményem szerint az egyik ''legokosabb'' stratégiai játék. mi kell neki? p2 400) persze ne értsétek azt hogy megvetem a stratégiát, jobban is csípem mint az fps-eket....
-
psybu
csendes tag
ez nyilván valami szinkronizációs bug, de _szerintem_ minden visszajátszást így mentenek el, mert így ugyanazon az apin keresztül gond nélkül meg lehet oldani a különböző játékos-típusok kezelését (localuser, netuser, ai, replay), és a replay-fájlok is így lesznek a legkisebbek.
egyébként az eset konkrétan c&c generals zero hour-ral történt, de ennek ellenére szerintem jó tesztalany lenne, rengetegen játsszák, és terhelhető is. (egy bizonyos fokig)
-
Nem vág annyira ide, de azért megjegyzem, hogy a következő konfiggal még akár az év végéig vagy akár hosszabb ideig is ki lehet húzni minden tovvábbi gond nélkül és ráadásul elérhető áron már beszerezhető:
i875 alaplap
3,2 GHz Northwood (512/800)
2x1024 DDR400
X850XTPE AGP, 256 MB/256 bit
250 GB HDD
SB Audigy 2 ZS
400-450W táp
Ez szerintem nem vészes árilag és nem 100 fps fogunk vele kapni a legújabb játékoknál, hanem mondjuk csak 80-t vagy 70-t. Egy régebbi konfiggal is érdemes mondjuk sztem letesztelni a mai Gammákat, hogy lássuk mennyire jó befektetés a Conroe vagy az A64.
Vikthor -
psybu
csendes tag
az arrogáns stílusod elengedem a fülem mellett.
az rts visszajátszással kapcsolatban tévedsz sajnos. egy komoly, szaggatós pályánál ugyanis volt már rá precedens, hogy más lett a visszajátszás, mint ami történt, olyannyira, hogy végül nem az nyert, aki eredetileg! (a replaybe ugyanis valószínűleg csak az inputot mentik le, nem pedig a konkrét, megtörtént eseményeket így az ai ugyanúgy megy visszajátszásnál. ha jobban belegondolunk jogos is a dolog, hiszen elvileg amit egyszer ki tudott számolni a gép, azt másodszorra is ugyanúgy fogja tudni, nem igaz, fless?)
az rts és bármilyen más típusú játékokról annyit, hogy egy ilyen teszt szempontjából nem az a lényeges, hogy milyen típusú a játék, hanem hogy mennyire terheli a vga-t
egy fps-nél ez a kérdés, egy rts-nél meg az a kérdés, hogy a cpu-t mennyire terheli le.
de hát cpu-gpu párosításról szól a teszt, de lehet, hogy félreérthető a cím, és valójában télleg fps/gpu-teszt. -
fLeSs
nagyúr
nos, az egymagos procik az első tesztben vannak, úgy látom vagy nem olvastok, vagy nem tudjátok felfogni. a cikkben is le van írva és itt a fórumban is már kb. 3-szor, de azért kifogásoljátok ezt még 15-en.
az rts és bármilyen más típusú játékokról annyit, hogy egy ilyen teszt szempontjából nem az a lényeges, hogy milyen típusú a játék, hanem hogy mennyire terheli a vga-t és hogy minél általánosabb képet kapjunk a hardverek teljesítményéről. tudtommal az rts-ek nem is annyira vga-gyilkosak vagy ha igen, akkor frame-limitáló van bennük.
a sok egység mozgatásos téma még jó ötlet is lenne, ha meg lehetne valósítani, csakhogy egy visszajátszott replayben már nincs AI, ha viszont játszás közben csinálom a tesztet akkor már nem összehasonlíthatóak az eredmények, mert egyik esetben az x egység erre megy a másik esetben másfele megy, mást csinál, stb.
továbbra is úgy látom, hogy sokan csak magyaráznak a vakvilágba mintha értenék a dolgokat, de nem értik, nem értik hogy miről szól ez a cikk (meg az első része), mert ha értenék akkor nem kérdeznének butaságokat. az első oldal erről szól és mégis. pedig nem bonyolult.
ez nem ''sértésnek'' szántam. -
3P
tag
Igen én is mindig hiányoltam, hogy jórészt csak FPS (illetve FPS nézetű játék) van a tesztekben. Tudom, hogy nagyon népszerű, de mint ahogy írod is egy RTS, vagy akár egy erős fizikájú autós játék (esteleg más szimulátor) már lehet egész mást mutatna.
Talán az ilyen típusú játékokhoz nem igazén készül ''time demo'', illetve hasonló tesztelésre alkalmas lehetőségek.
[Szerkesztve] -
psybu
csendes tag
bocs, ha butaságot kérdezek, de mi értelme van 3 fps-t összehasonlítani, amikor még a szerző által is nyilvánvaló, hogy ezeknek a játékoknak jellegükből fakadóan a videó a szűk keresztmetszet? egy rts teljesítményteszt szvsz érdekes lehetett volna, hiszen egy nagyobb pályán sok egység mozgatása (AI) már igencsak megizzasztja a cput is.
én úgy képzelem el, hogy ha a legjobb cpu-gpu párost keressük, akkor különböző jellegű játékokat és különböző proci párosításokat kéne tesztelni. (tehát mint ahogy mondták is, pl. egy magos procival is)
(a szerzőtől bocs, nem ''sértésnek'' szántam, csak ezektől a cikkektől sosem érzem magam okosabbnak. hátha építő jellegű kritikának bizonyul a megjegyzésem a jövőre nézve)
-
3P
tag
Jó lett volna látni 1 magos CPU-kat is tesztben, főleg, ha az a címe, hogy ''CPU-VGA-párosítás hatékonyan''. Ez alatt azt értem, hogy ''lehet'', hogy hatékonyabb CPU-VGA párost kapnánk ua. pénzért 1 magos CPU-val és a különbözetből jobb VGA-ra fordított kialakításból.
Mindegy nem volt benne hát nem volt benne, de ahogy látom többen is hiányolták...
ps. A DX 10-es karik teljesítményét meg nem ismerjük, várhatóan nagyon jók lesznek, de a promo DX10-es játékokhoz már nem feltétlen lesz elég DX10-es effektek mellett egy a megjelenéskor is közép kategóriának számító butított DX10-es kari... Szóval nem feltétlen pénzkidobás most egy jobb DX9-es kari, és majd 2-2,5 év múlva venni akkor egy már mgfizethető DX10-es karit venni, ami már röhögve elég lesz az átlag DX10-es játékoknak. -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
guestavfl #185 üzenetére
Hát szerintem biztos nem fogsz ilyet találni, bár nem ismerem ezeket a programokat, nemvalószinű, hogy nagyon durván kihasználnák a videókártyákat. Nem hiszem hogy jobban zabálnák az fps-t mint egy FEAR vagy HL2 vagy TR az Obliról meg ne is beszéljünk. Valószinűleg azért akadhat, ha egyáltalán van ilyen jelenség, mert nincs rendesen optimalizálva. Jó példa erre mondjuk az 18Wheels of steel, kamionos játék, egy full alapkategóriás grafikával rendelkező teljesen egyszerű játék, viszont még 1024-ben is beszaggatott a konfigomon, mert nem volt rendesen optimalizálva a dolog. Azért meg kell emlitenem, hogy mondjuk egy FEAR 1280-ban is simán futott rajta high grafikkal (mielőtt még valaki jönne az ellenvetésekkel, mint már többször kiderült én nem használok élsimitást és anizot sem)
-
Gergo_pet
aktív tag
Neked plusz 11ezer is nagyon sok, de azért beruházol egy értelmetlenül drága alaplapba, ami csak azért annyi mert teli van pakolva sok fölösleges extrával (iránymikrofon), ráadásul az első generációs lap, ami támogatja a core2-t. Esetleg ha nincs szükséged wifire, iránymikrofonra, meg kikapcsolt állapotban is használható mp3 lejátszóra, válassz egy gigabytot, és máris spóroltál 20ezret. Lol és akkor jön nekem azzal, hogy neki 11ezer is sok, de azért beválasztja a lehető legdrágább asus alaplapot amit a cor2-höz lehet kapni.
-
Austi
tag
Én most váltok Core 2 re és szerintem jobban jártam vele mintha X2 re váltottam volna.
Configom az adataimnál. -
slayer006
addikt
válasz
FireKeeper #190 üzenetére
felejtsd el a kiskerárak.hu -t
legföljebb arra jó, hogy mit - hol árulnak, de mivel ''bemondás'' alapján készül, arra is kb. 60% -ba -
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #189 üzenetére
elég off, de ha már az áraknál tartunk, nem hiszem hogy egy x850xt pe annyit érne (117k~120k) mint egy mai csúcskártya...
[link] -
guestavfl
csendes tag
Üdv!
Szerintem nagyon jól rávilágít a teszt arra, hogy játékra nincs értelme Core2 procit venni, hiába erősebb a processzorteszteken (cpu limites) játékok alatt. 100.000 Ft alatti kártyát kihajt egy egy 3200A64 vagy ha dual core akkor 3800X2 ami 30.000Ft és egy 25-30000 forintos alaplappal könnyen felhúzható 2600-2800 MHz-ra, a csúcskártyákkal meg mindenki max képminőségi beállitással játszik (jó kivéve a LAN-osokat), ahol meg alapvetően VGA limit van. Szóval ha valaki a játéktesztek (CPU limites beállitások) jó eredménye miatt akarna Core2 re váltani, szerintem ez a teszt bebizonyitja nem érdemes. (Videotömörités ipari méretekben az más)
Más: Én sokat sakkozom számitógépes programmokat használva, de még sehol (pedig a külföldi cpu oldalakon is nézelödöm) nem láttam processzortesztet valamelyik népszerű sakkprogramm alatt pl Fritz9 stb, ha tud valaki ilyenről irja meg, köszi. -
dante3
addikt
Jól beszélsz! Pl. én is így vagyok ezzel,már fél éve rakosgatom a pénzemet félre,hogy majd veszek egy jó konfigot! Ma meg is akartam venni az alaplapot amit abolt weblapján 59000 ft -ért árulnakés azzal fogadnak ''sajnos megdrágult 70000ft,csak még nem frissítették az árlistát! Ebből csak az jön,hogy megint lejjebb kell adnom az igényeimből!
Nekem a plusz 11000ft is nagyon sok egy lakáshitel+rezsi mellett! -
X@b3e
addikt
válasz
Gergo_pet #180 üzenetére
Na igen, én a VGA-t is túlzásnak tartom ennyiért, ez mondjuk mellékes most, de ha kevésnek találod a 23k különbözetet, akkor biztos jó munkahelyed van / anyu, apu kőgazdag, vagy ilyesmi.Számold azt is hozzá, hogy mennyibe kerül egy jobb lap és RAM hozzá. Szerintem az sem dobálja a pénzét, aki netán ennyit ad ki VGA-ra, nem hinném, hogy bárki is úgy vesz gépet (1-2 kivételtől eltekintve), hogy ''ennyit rászántam már, akkor az a 20-30 rongy már le van sz@rva''...
Lehet, hogy 2-3 hónapig spórol egy-egy alkatrészre, legalábbis ha a gépen kívül esetleg magadat is fent kell tartani, akkor irígylem azokat, akiknek nem gond ez az ''apró'' többlet... -
X@b3e
addikt
válasz
Gergo_pet #178 üzenetére
Igazad van, az Oblivion kivétel és van még néhány prociizzasztó gamma, de a döntő többségnél nem látni azt a különbséget, ami - hangszúlyozva - ezen a téren megérné az árkülönbséget az X2-vel szemben.
Vindeorender, kódolás, 3DS Max már más kérdés.
Mod: Mondjuk ilyen erővel még a 2 mag is luxus, de a kategóriáját tekintve már csak ez jöhet szóba. Remélhetőleg a Vista után ez változik, és jobban ki lesznek használva a második magok.
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
képzavar = nem érthető, ugyanazt jelenti, ki ezt használja ki azt.
Nos ismét nem teljesen világos a dolog. Mondjuk vegyük az Obliviont, ugy gondolom ilyen kategóriáknál érdemes a feketelevest megszemlélni. Ha már csúcskártya, csúcsjáték illik hozzá. Nézd meg az 1280-as értékeket, akár 10 fps különbség is van a core2 javára, mert itt látszik, hogy sokkal erősebb a proci. Viszont ha te az 1600-as értékekre gondoltál, akkor igazad van ott egyenlőek az értékek, mivel ennyit tud a videókártya, aonban a GX2-nél már ott is kijön, hogy erősebb a core2, 4-5 fps-re nő a különbség, bár még ott is a videókártya erőlködik jobban, nem a proci. Tehát amint lejjeb veszed a felbontást és kikapcsolod az extrákat egyből kijön a két proci közti erőkülönbség.
A régebbi játékoknál persze a procik röhögve birják a teljesitményt, ott a videókártyák szabnak gátat a dolognak, fontos persze megemliteni, hogy ez csak magas felbontásokon igaz, amint lejjeb viszed a felbontást egyből megmutatkozik a procik közti különbség. Mondjuk már nagyon várom a Crysis (ha nem igy kell irni elnézést) és az Unreal 3 teszteket, és csak félve emliteném meg a, nem nem is emlitem meg csak körülirom, szóval azt a csernobilban jatszodó játékot, de psszt nehogy megint elhalasszák még 1 évvel.
[Szerkesztve] -
X@b3e
addikt
válasz
Gergo_pet #176 üzenetére
''de ha nagyon zavar elnézést'' - elnézem
Látom tetszik neked ez a képzavar szó, de még ha igaz is lenne, ide akkor sem illik.
Lehet, nem volt igazán érthető, nos nekifutok akkor mégegyszer:
Vegyünk egy X1900 - as kártyát, vessük össze az eredményét a tesztkörülmények közt és az X2-es platformon ugyanazokat az értékeket látom, mont a Core2-nél. -
Gergo_pet
aktív tag
Általában ezért van a fórum, hogy lehessen okoskodni, meg vitatkozni, aztán majd jön valaki okosabb aki leosztja az észt, addig meg had szórakozzunk kicsit, és lehet hogy egy teszt igen sok szerteágazó problémát vet fel, amin jólesik értelmes emberekkel vitatkozni, akik esetleg megmondják, ha valamiről nagyon nagy hülyeséget irunk. Remélem az 5000 hozzászólás között nem bánod ha 200 hulyeség is benne van, de ha nagyon zavar elnézést. Ja és nem vettem magunkra (hoppá, pedig a hangok is megmondták hogy egyedül vagyunk) csak gondoltam reagálok.
A második fele pedig nemkicsit képzavar, ha az a legjobb videokártya és legjobb proci akkor hogyan lehet azt a szintet hozni kisebb videokártyával és procival? -
Gergo_pet
aktív tag
aztabetyarmindenit, what kind of world is this? ''gafyik' und noh ein mal ''elbaszhttíák''???
Ne haragudj, csak kicsit nehéz olvasmány volt, megszenvedtem vele. Csak annyiban nem értek egyet, hogy miből gondolod, hogy a dx10-es középkategória nem lesz gyorsabb, mint a mostani felsőkategória? Már csak abból kiindulva, hogy lassan már most minden kari 512 mega memoval jön ki, de mind1.
Ja és nemtom te mit néztél középkategóriának, de mondjuk vegyünk alapul egy 7600GT-t 50ezer, GX2 150ezer, azt akárhogyan osztom szorzom 3x-os ár.
Végülis tejesen mind1 ezen nem veszünk össze, csak azt akartam kihozni, hogy én személy szerint sokkal jobb megoldásnak tartom egy 50ezres vidkari és egy ugyanolyan árú proci megvételét, minthogy 100ezrekért vegyek vidkarit és 20-ért procit. Ez persze valószinűleg azért van mert én nem csak játékra használom gépet. De ez már off totyik.
A tesztre visszatérve igazán dühitő, hogy egy csucskategóriás gépen (értem ezalatt egy core2 GX2 párost ami csak ezt a két komponenst nézve 200 fölött van)mindent bekapcsolva nemsikerül elérni a 80 fps-t. Ezekután már csak a qvad SLI-ben elért eredményekre lennék kiváncsi, hátha félmilláért megkaphatnánk a 100 fps-t
.
-
X@b3e
addikt
Bár tudnám, hogy aki nem érti maga a cikk létrejöttének lényegét, az miért okoskodik a topicjában... Remélem nem veszi senki olyan magára, akinek nem kéne, de ez már vicces volt.
Core2-höz pedig érdemes GX2-t párosítani, mert kisebb kártyával X2-vel is lehet hozni játék alatt azt a szintet. De ez nem baj nekünk. -
zakacs
csendes tag
Még annyit akarok írni(de azt ténleg befejezem) hogy szerintem fpsel nem jó 25 fpsel játszani
És m,ég annyit hogy 50fps-el sem
Lehet az valakit nem zavar és az is biztos hogy a miziba meg a tv csak 24-25 képkovka megy és az nem zavar de nem is én vagyok a filmben
CSak nézem azt
Szerintem azért kell nagyonsok fps egy fpsben(xD) mert amikor fordulunk akkor is változzon a táj mindíg mint az igzi életbe. Mert 25 fpsnél ja nagyon gyorsan fordulsz akkor egy előfordul hogy míg te mozgatod az egerd és azt várnád hogy változzon a táj az nem fog mert ugyanazt a képkockát látod 1/25öd másodpercig, és ezért nem tod beleélni magad igazán és ez zavaró.
Biztos sokakat ez nem zevar mert megszokák de észre lehet venni , ahyogy valaki észreveszi a 60hz képernyőt is és a zavarja, valakit nem zavar.
Ezért sztem legalább annyi fpses kell mint amennyi a monitor frekije
És a csébe a 100fps limit nemc csak ezért van, ott vannak más dolgok is(pl célkerszt is ettől függ)
Csak ennyit akartam))
-
zakacs
csendes tag
válasz
Gergo_pet #156 üzenetére
Gergo én nem mondtam hogy gafyik lesznek az első dx10es kártyák, és még azt sem írtam hogy nem lesznek középkategóriás dx10es kártyák.
CSak próbáltam rámutatni( ezek szerint nem sikerült) hogy most csak azért spórolni és nem venni vgat mert majd jön a dx10 egy év múlva badarság.De persze mindenki azt csinál a pénzével amit akar. Én csak leírtam a véleményemet mint ahogy az te tetted.
DE azért megpróbálom mégegyszer: A számítástehcnika fejlődése FOLYAMATOS, nem számítanak ezek a kis dolgok mint dx10 váltás(és ez ÍGY van).
Szerintem Gergő
ezek az újítások csak a csúcskártyákon jönnek ki, mert a a középkategóriások gagyik lesznek hozzá. Lesz e dx10es kártyád amin esetleg modernebb a megjelenítés de nem lesz akkora számítási tejlesítmény hogy ezt kihasználd. Mondjuk az igaz hogy esetleg szebben ábrázolja a vizet és talán esetleg ez még nem is jár akkora fps csökkenéssel de nem lesz higyon a grafika. És lehet hogy nem is hasznélja ki soha.(pl 6600gt és a sm3.0)
DE ha ezt veszed az se rossz mert akkor te gyakrabban veszel középkategóriás kártyát. EZ nem baj ez nem számít, erre kár betüt fecsérelni.
DE szerintem aki most vesz egy csúcs vgat az most kurva szép dolgokat lát a monitirán és majd amikor te vaszel dx10es középkategóriát akkor kb az ugyanúgy fog menni mindkettőn de lehet neki még akkor is gyorsabb lesz(mert esetleg neki 256bites a memje), te vettél két karit ő egyet ár kb ugyanannyi és Ő járt jobban sztem.
DE az a véleményem hogy te sem jártál rosszul, mert neked is megy.
A dx10es viták mega sm iták azoknél számítanak akik évente vesznek csúcsgépet mert ők tényleg elbaszhttíák, de nekik ugyis lesz pénzük cserélni)
Enyyit akartam reagálni kedves gergo_pet(és én téged is megértelek)
-
spirit007
senior tag
''Ollie: ne viccelj már 20 fps nem folyamatos kép.''
Az lehet , de én anno nem egy játékot toltam végig átlag ennyivel
pl. '99 ben a SIN -t 10-15 fps-el -
WZP
aktív tag
válasz
ballington #150 üzenetére
low-mid grafon van
egyébként a procim kevés a játékhoz, animációk számolása miatt akadok nagyrészt...
-
Gergo_pet
aktív tag
válasz
X Factor #161 üzenetére
Hát igen, azt lehet leszűrni, ha veszel 100ezerért egy vidkarit és mindent maxra tolsz a játékokban nem számit a proci, kár hogy ezt eddig is tudta mindenki. De igy legalább lehet azt mondani, hogy nem éri meg a core2, mert ugyis a videokártya lesz a gyenge pontja a gépednek. Arról nem szól a fáma, mivan ha valaki nem akar full grafikon játszani, mert akkor esetleg kiderülne, hogy mégis kellhet az a core2.
Ollie: ne viccelj már 20 fps nem folyamatos kép.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Élek a gyanúperrel, hogy wow alatt akármilyen vga van, a processzor mindig számítani fog, mert rengeteg az együttható, ami bizony nem a vga dolga. Pl raidek alatt. 40 karakter mozgását cselekményeit számolni meg ilyesmik. Valami okos erősítsen már meg, hogy nekem most videokártyát kell cserélnem, és nem processzort
ja és wowos tesztet a phra. Azzal is játszanak párezren -
-
spirit007
senior tag
Érdekességnek jó volt ez a teszt .
Viszont ez a kategória hány fórum tagot is érint a több tízezerből ? (Nyugodtan maradjatok ülve mind a 3-an ...)
Mégis késre menő vitákat olvashatunk -
Gergo_pet
aktív tag
Fless: az utolso bekezdést tényleg benéztem bocs, de a többit fenntartom és nem hiszem hogy csak ugy meg szoktam álmodni dologokat, általában tapasztalataim alapján beszélek, éppúgy ahogyan gondolom te is és mindenki más itt a PH-n, valószinűleg nem azt irja ide amit esténként ábrándozik az ágyban fekve, azért ennyire nem kell senkit lebecsülni, lol.
zakacs: Nem azt mondtuk, hogy a mostani csucskártyák gagyik lesznek, csak éppen akkora különbség lesz a grafikában mint anno a dx7-dx8-dx9 váltások között. Valahol voltak képek a FarCry-ról mindhárom beállitással, ha esetleg megvan a játék ki is tudod próbálni, feltéve ha támogatja a kártyád mindhármat. A különbség pl a viz ábrázolásában ég és föld. (gyönge képzavar)Tehát nem lesznek gagyik dx9-ben fantsztikusan fogják tolni a dolgokat. Én azt mondanám inkább, hogy dx10-es kártyából is lesz közép kategória, nem csak 140-ezres. Tehát inkább megveszek majd egy középkategóriás dx10-es kártyát, mint egy 150-ezres dx9-est. És hogy nem lesznek jók az első dx10-es kártyák, szerintem ez badarság. Azért ha jobban belegondolunk, mostmár eljutottak a gyártók egy olyan fejlettségi szintre, amikor azt mondhatjuk, ha kiadnak valamit, az általában már elég jó és bár biztosan vannak kezdeti kompatibilitási és egyéb problémák, de az architektúra nem sokat változik, igy egy két patch, esetleg bios frissités megoldja a gondokat. Tehát én lehet, hogy túl rendes vagyok a gyártókkal szemben, de megelőlegezem mostanában nekik a bizalmat, hogy már az első generációk is éppolyan jók, mint a 3. 4. Persze mindig akadnak kivételek, de azokat hamar megtudjuk, hála az ilyen oldalaknak, mint a PH.
-
Gergo_pet
aktív tag
Nem egészen erre gondoltam, egyébkén 5milliószor elmondtam már, hogy ne túlozz (6000 fps).
Szóval én arra gondoltam, hogy ha valaki megtahatné, hogy mindent bekapcsolva a vidkártyáján elér 30-40 fps-t, de ha kikapcsolja mondjuk az élsimitást és ugy már 70-80 fps, akkor nagyon valószinű, hogy nem a 30-40-et fogja választani. Ha játszottál már 30 fps-el mondjuk egy NFS-t meg utána 80-al ugyanazt, akkor tudod miről beszélek. Szóval félreértelmezted én nem azt mondtam hogy egy 7900GT-vel 640x480-ban kell tolni.
Természetesen bennem van az is hogy szenvedélyes source user vagyok, igy mondhatjuk azt is, hogy az fps-ből élek, helyesbitve, ha van fps, akkor tovább élek.Bár abban nincs ilyen gagyiság, mint a q3-ban, de alapvetően minden LAN alapú játékra igaz, ha nem szab határt a neted sebessége (mondjuk lanparty) akkor a következő bosszantó dolog a kevés fps. És hiába tolod te 30 fpssel gyönyörű grafikkal, egy 100-140 fps-el rendelkező ember ugy szarra gyilkol, hogy aztán nézegetheted a hulládon a 4x élsimitást órákig.
-
Pít
tag
Nagyon jó lett a cikk, de kíváncsi lennék az újjabb leosztásra, ha olyan játékok szerepelnek majd, melyek támogatják az többprocesszoros rendszereket.
Szerintem a 2X-ek nagyobb előnyre tennének szert! -
válasz
ballington #150 üzenetére
Inkább legyen 15-20 fps de szép, mint 100 fps de ronda.
-
he7edik.
addikt
GG fLeSs
Veszek egy X2 a mostani cfg.-be majd jövőre esetleg a K8L.Valószínűleg a legtöbb A64 tulaj így fog tenni aki dualcore procira vágyik. -
Donnie
őstag
A cikk csak megerősített, hogy abban a VGA limites felbontásban amiben én játszom (1920x1200) nem szükséges még egy darabig lecserélnem az X2-t. Szinte mindenhol azonos az eredmény, vagy minimális az eltérés. Jó lett a cikk, gratula.
-
zsulboy
senior tag
Nagyon jó lett a teszt!Grat!
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
Nah, én már a Prescott-Athlonok korában is vártam hasonló tesztet!
Nagyon jó lett a cikk, grat és thx! -
zakacs
csendes tag
Én komolyan mondom nemértek néhány embert!
Ti azt hiszitek hogy ha jön a dx10 akkor a mostani csúcskárgyák gagyik lesznek?
EZT nem gondoljátok komolyan!
HA jön a vista meg a dx10 akor megszűnik a korábbi világ és semmi nem fog működni jajj mi lesz velünk úristen segíts a szegény dx9ceseken))
Szánalom, a Ti4200 is meddig élt de ez csak egy példa,meg a nem kell ahhoz dx10 hogy egy csúcskártya elavuljon, csak szimplán elég neki egy unalmas félév és máris van sokkal jobb és szebb, de attól még a régivel is lehet játszani kérem.
És addig amíg megjönnek a csak dx10es járékok akkor már el is felejtjük hogy hány pipa volt a 7900gtxbe, az tuti.
Remélem sikerült átadnom a világlátásomból egy picinyt))
A cikk nagyon helyénvaló és létjogosult[nem veszek core 2őt)], inkább gyüjtök 7900gtre
)
-
sviba
tag
Jó kis iromány, különösen az első magyarázó oldalon a szkepszis meg az irreveláns szó, meg az oldal végén ez az idézet: ''hogy egy GeForce 6600 GT-nek teljesen mindegy, hogy egy 2,66 GHz-es Pentium 4 vagy egy 2,6 GHz-es Athlon 64 van alatta'' szegény laikusok, mostmár tényleg totál ellehetnek veszve, hogy 2.6 ghz-et 2,66 ghz-hez hasonlítotok...
Jó hogy azért van az 1. oldal hogy észt osztson
Maga a teszt nagyon tetszett, bár legtöbbünket nemhiszem hogy komolyan érint, de mostmár legalább megtudtam, hogy a Core2 még hittérítőnek is jólenne olyan craft van benne...
[Szerkesztve] -
RpPRO
őstag
Informativ, lenyegretoro, erdekes es tanulsagos teszt. Gratula.
-
rogers
aktív tag
Na ezt én is nagyon tudnám támogatni.
A legtöbb nemzetközi portál és amúgy a PROHARDER is beveszi a Half Life 2-t a tesztjátékok sorába. De mondjuk egyszer megnézném a Counter Strike Source-t is hogy miként viselkedik a ''laborban''.Elvégre is azért elég sokan játszák... akárki akármit mond
-
#gab_
őstag
hm. érdekesek az Oblivion eredmények.
-
WZP
aktív tag
Javaslom hogy egy Source motoros játék is szerepeljen az aktív tesztjátékok között...
-
Allien
veterán
Most ez ugye relatív! MAJD meglátjuk, ugye, mert pont TE (is) emlegeted az ominózus 5xxx szériát, és ugyebár, pl az 5200-s IS dX9-es!
Csak éppen lótrutyi, mert azt tudja, csak nem ''úgy'', ahogyan kellene, de legalább volt, amikor 20 ropi is volt, és legalább papíron, de jól mutatott, hogy ''tudja'' a dX9-t. Akkor mitől lenne tuti, hogy az újabb generáció sokkal külömb lenne? A csúcskártyák valszeg azért csak képessek lesznek már dX 10-re, dX9-t pedig kicsit lasabban, mint azok a vga-k, melyek ugye csak dX9-t tudnak. Már, ha ugye az a tendencia folytatódik, ami kb. eddig, de ez mind fikció.
-
LSL1337
őstag
új
lol elnéztem nagyon tényleg 2004 március végi játék
amúgy nem azt mondtam hogy első hanem az első igazi, szerintem elég sok dx9es dolgot tudott ráadásul akkoriban a grafikája nagyon megleőzte a korát, igaz ma már 1.33-as verzióban kicsit jobb a grafika, de a 2004es sem volt semmi, szerintem szebb a hl2nél, de ott a történet és a játékmenet sokkal jobb, azért is lett GoTY
ráadásul a Crytek első gameja volt -
rogers
aktív tag
Nekem is tetszett a cikk, köszi.
Egy dolgot hiányolok belőle amit pont itt a PROHARDVERen láttam előszőr, azóta már más szakportálokon is terjed persze (vagy onnan terjedt ide). Szóval a limitlázban mindenki átlag FPSeket elemez aztán hol van a MINIMUM FPS?
Abba nem szól bele valamilyen módon a CPU-VGA kombináció?
Avagy teljesen korelál az átlagFPS-hez?
Én csak abból indulok, hogy még a legdurvább X1900XTX is alul tudja múlni magát játékélményben, amikor az átlagos FPS ugyan 60 és 100 között van, de amikor kicsit mozgalmasabb rész jön a játékban bemászik harminc alá.
Gyengébb kártyákkal esetleg ez még számottevőbb...?
Szóval miért is maradt ki ez a szál? Szerintem fontos. -
dragonfx
veterán
Ebből az derül ki még mindig hogy a core 2 duo a lgjobb vétel akár még a legkisebb verzió is.
-
rollins
őstag
Multidéző: Az első dx9-es vga a Radeon 9700, az első dx9-es PC játék a Tomb Raider AoD volt?
-
joshua7
veterán
de a dx10nek már van húnév és az előzetes videók is megnyugtatóak, játékmenet is fincsinek ígérkezik, ubisoft+crytek is jól hangzik szóval ráadásul (elméletileg) jelenleg csak egy platformra fejlesztik, ami még jóttehet az optimalizácónak
amúgy lehet hülye kérdés de ha nincs dx10es kari akkor mien karin tesztelik a gamet és csinálják az in-game videókat? ennyire nem értek a game fejlesztéshez
Amennyire tudom, mindaz amit azokból a játékokból láttál, dx9-en ment. -
LSL1337
őstag
válasz
JamesHolden #104 üzenetére
Jamesholden, ismerős név
a videó az yo, codban nem megy össze a célkereszt, de ott is ugyan ez van csak a célkereszt nem megy össze ennyire -
LSL1337
őstag
én nem mondtam hogy jelentősen gyorsabb lesz, de ha az az effekt csak dx10es karin lesz elérhető tehát ha lesz 8600GT, amit lehet hogy egy húzott 7900GT majd beér, lehet hogy a 8600 kicsit drágább is lesz, de ha az tudja azt az effektet, akkor én benevezek majd egy olyanra
amúgy remélem a 8as szériánál már alap lesz az 512 VGA RAM, végülis az következne logikusan, 7800-nál ultiamte volt az 512, 7900nál alap és a 7950en ultimate az 1024 akkor a 8600on már alap az 512
ha minden jól megy akkor akár már ősz végén is kijöhetnek a dx10es karik, de megvenni semmi értelme január elött a crysis az első dx10es game csak akkor jön, addigra kicsit mérséklődik az ár, remélhetőleg
az 5xxx-es szériánál a dx9 debütnél nem volt megjelenés környékén dx9képességeit nagyban kihasználó game első igazi dx9es fecske a farcry volt 2003 tavasz-nyár
de a dx10nek már van húnév és az előzetes videók is megnyugtatóak, játékmenet is fincsinek ígérkezik, ubisoft+crytek is jól hangzik szóvalráadásul (elméletileg
) jelenleg csak egy platformra fejlesztik, ami még jóttehet az optimalizácónak
amúgy lehet hülye kérdés de ha nincs dx10es kari akkor mien karin tesztelik a gamet és csinálják az in-game videókat? ennyire nem értek a game fejlesztéshez -
#gab_
őstag
válasz
JamesHolden #104 üzenetére
crosshairscale5500 rulez
-
dr42
tag
ertelme a vitanak nincs, akik szerint a sok fps hulyeseg, ugyanabba a taborba tartoznak, akik szerint az asztallap vagy a tescos egerpad ugyananynit jelent mint a 10ezres gaming pad...
-
bLL^
senior tag
válasz
ballington #89 üzenetére
A két mondatodból kiszűrhető az ellentét. Azért ugrasz nagyot(és kevésbé ránt a fegyver) mert több fps-el folyamatosabb a játék és erre jön még a q3 engine bug h 125-nél illetve 333-nél nagyobbat ugrasz illetve kevésbé ránt mint 130-150nél illetve 350-400fps-nél.
-
Nem értem, hogy miért gondolja mindenki, hogy a videokártyák következő generációja - csak azért mert dx10-es - jelentősen gyorsabb lesz a mostaninál?
Az ellenpélda pont az Nvidia FX 5x00 sorozata, ahol eléggé harmatos lett a teljesítmény, holott azok voltak az első dx9-es, nvidia kártyák.
Szerintem örülhetünk majd, ha a dx9-es játékok egy kicsit gyorsabbak lesznek majd a dx10-es karikon. -
JamesHolden
aktív tag
ráadásul a fegyverek se szürnak annyira, nézzetek meg pár codos fregmoviet ppsh-val harboron nem szerencse hanem mert megvanneki a 333 fps így nem szór annyira
mielött bárki hülyének nézne ez a q3 motornál tényleg így van
bizony így van, de még CS:Sourceben is! nézzétek a célkereszt ''viselkedését'' 60-90-120-180 FPS-nél [link]
[Szerkesztve] -
bzsolto
csendes tag
Köszi a cikket, nagyon tanulságos volt számomra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Home server / házi szerver építése
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Yettel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest