- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
guestavfl
csendes tag
válasz
Gergo_pet #199 üzenetére
Üdv! Én sem tudom pontosan, hogy müködnek a programmok sőt igazából általában sem nagyon tudom részleteiben, hogy müködik egy programm, de az biztos, hogy egy sakkprogramm teljesitményét egyáltalán nem befojásolja a VGA. Egy sakkprogramm alatt a rendszer teljesítményét a CPU határozza meg alapvetően (na jó esetleg a RAM mérete és az FSB) és a programmm egyébként ki is irja hány változatot elemez másodpercenként, vagyis ha ugyanazt az állást ugyanazzal a programmal vizsgálnánk különböző CPU-k (rendszerek) alatt csak fel kéne jegyezni x idő alatt hány millió változatot elemzett a gép. Vagyis ez lehetne egy processzortesztekben szereplő progik közt mint pl a photoshop stb. de még soha sehol ilyet nem láttam, pedig akik ilyen programokat használnak kiváncsiak lehetnének melyik proci, hogy teljesit alattuk (online sakkszervereken az a hír járja sokkal erősebbek az AMD procik de senki sem mérte szerintem). Abban egyetértek, hogy a téma nem igazán vág a CPU-GPU páros témaköréhez, bocs csak ez már régóta érdekelt ezért kérdeztem, de ezek szerint ilyen tesztről ti sem tudtok, jó lenne egyszer a PH csinálna ilyet is...
-
X@b3e
addikt
válasz
Gergo_pet #180 üzenetére
Na igen, én a VGA-t is túlzásnak tartom ennyiért, ez mondjuk mellékes most, de ha kevésnek találod a 23k különbözetet, akkor biztos jó munkahelyed van / anyu, apu kőgazdag, vagy ilyesmi.Számold azt is hozzá, hogy mennyibe kerül egy jobb lap és RAM hozzá. Szerintem az sem dobálja a pénzét, aki netán ennyit ad ki VGA-ra, nem hinném, hogy bárki is úgy vesz gépet (1-2 kivételtől eltekintve), hogy ''ennyit rászántam már, akkor az a 20-30 rongy már le van sz@rva''...
Lehet, hogy 2-3 hónapig spórol egy-egy alkatrészre, legalábbis ha a gépen kívül esetleg magadat is fent kell tartani, akkor irígylem azokat, akiknek nem gond ez az ''apró'' többlet... -
X@b3e
addikt
válasz
Gergo_pet #178 üzenetére
Igazad van, az Oblivion kivétel és van még néhány prociizzasztó gamma, de a döntő többségnél nem látni azt a különbséget, ami - hangszúlyozva - ezen a téren megérné az árkülönbséget az X2-vel szemben.
Vindeorender, kódolás, 3DS Max már más kérdés.
Mod: Mondjuk ilyen erővel még a 2 mag is luxus, de a kategóriáját tekintve már csak ez jöhet szóba. Remélhetőleg a Vista után ez változik, és jobban ki lesznek használva a második magok.
[Szerkesztve] -
X@b3e
addikt
válasz
Gergo_pet #176 üzenetére
''de ha nagyon zavar elnézést'' - elnézem
Látom tetszik neked ez a képzavar szó, de még ha igaz is lenne, ide akkor sem illik.
Lehet, nem volt igazán érthető, nos nekifutok akkor mégegyszer:
Vegyünk egy X1900 - as kártyát, vessük össze az eredményét a tesztkörülmények közt és az X2-es platformon ugyanazokat az értékeket látom, mont a Core2-nél. -
zakacs
csendes tag
válasz
Gergo_pet #156 üzenetére
Gergo én nem mondtam hogy gafyik lesznek az első dx10es kártyák, és még azt sem írtam hogy nem lesznek középkategóriás dx10es kártyák.
CSak próbáltam rámutatni( ezek szerint nem sikerült) hogy most csak azért spórolni és nem venni vgat mert majd jön a dx10 egy év múlva badarság.De persze mindenki azt csinál a pénzével amit akar. Én csak leírtam a véleményemet mint ahogy az te tetted.
DE azért megpróbálom mégegyszer: A számítástehcnika fejlődése FOLYAMATOS, nem számítanak ezek a kis dolgok mint dx10 váltás(és ez ÍGY van).
Szerintem Gergő
ezek az újítások csak a csúcskártyákon jönnek ki, mert a a középkategóriások gagyik lesznek hozzá. Lesz e dx10es kártyád amin esetleg modernebb a megjelenítés de nem lesz akkora számítási tejlesítmény hogy ezt kihasználd. Mondjuk az igaz hogy esetleg szebben ábrázolja a vizet és talán esetleg ez még nem is jár akkora fps csökkenéssel de nem lesz higyon a grafika. És lehet hogy nem is hasznélja ki soha.(pl 6600gt és a sm3.0)
DE ha ezt veszed az se rossz mert akkor te gyakrabban veszel középkategóriás kártyát. EZ nem baj ez nem számít, erre kár betüt fecsérelni.
DE szerintem aki most vesz egy csúcs vgat az most kurva szép dolgokat lát a monitirán és majd amikor te vaszel dx10es középkategóriát akkor kb az ugyanúgy fog menni mindkettőn de lehet neki még akkor is gyorsabb lesz(mert esetleg neki 256bites a memje), te vettél két karit ő egyet ár kb ugyanannyi és Ő járt jobban sztem.
DE az a véleményem hogy te sem jártál rosszul, mert neked is megy.
A dx10es viták mega sm iták azoknél számítanak akik évente vesznek csúcsgépet mert ők tényleg elbaszhttíák, de nekik ugyis lesz pénzük cserélni)
Enyyit akartam reagálni kedves gergo_pet(és én téged is megértelek)
-
Allien
veterán
válasz
Gergo_pet #88 üzenetére
Jájjj, ember!
Egy VGA NEM arról szól, hogy minimum beállítás melett fusson (az esetek nagy részében). Ergo, minek fusson egy game 6000 fps-l (kivéve ezek szerint a cod 1-2, és az összes q3 motorral készített gamma), akkor inkább legyen bekapcsolva az, amitől szép is lesz! NEM a kőkorszakban élünk, amikor egy nvidia 5700 megverte az összes ati-t alap beállítás melett, de amikor ráadták a lényeget (AA meg társaik) beledöglött! Az összes cucc, tehát 7900 GT, és társaik elöbb, utóbb olcsóbbak lesznek, ergo, igenis, van értelme ennek a tesztnek. A hülyeség meg nem akadály, dx 10, meg a vista még lótúró! Az első pár vga kört el is kell felejteni (nem is beszélve, hogy pont önmagadat cáfolod meg, mert NEKED egy év mulva KIZÁRT, hogy dx10-s kártyád legyen, mivel az is 140 felett lesz, és ennyit most is sajnálsz vga-ra), majd ha lesz olyan gamma, ami már CSAK vista-n hajlandó elindulni, no, akkor KELL majd dx10-s vga-t venni, mert addigra már talán (!) működni is fog a vista+dx10 NORMÁLISSAN (illetve, addigra már minden ársávban lesz alternatíva dx10-re)! -
Dzsekó
addikt
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Gergo_pet #88 üzenetére
''Onnantól kezdve, hogy leirtátok a VGA-kat, tulajdonképpen értelmét veszti a teszt, ugyanis aki meg tud venni egy 7900GT-t, annak valószinűleg nem lesz gondja a core2 megvásárlással sem, és BIZTOS, hogy nem fog gondolkodni sem PentiumD-n sem X2-n, ez egyértelmű. ''
és mi van azokkal, akik először vettek CPU-t (+alaplapot), és utána veszik a VGA-t?
''bekapcsolva hagytátok a 16-os AF-et, minek?
...
elég kevesen vannak jelenleg, akik az AF-et a legnagyobb beállitáson hagyják''
az AF ezeken a kártyákon már csak nagyon minimálisat lassít, a 8 és 16x-os AF között pedig szinte nincs is különbség. mellesleg ezekkel a kártyákkal alap, hogy az AF mindig be van kapcsolva (már a 9800 Prón is a 16x-os AF volt az alap).
''Szóval hiába van valakinek csúcskártyája, biztos, hogy nem azon a beállitáson fog játszani, ahol a VGA limit jön elő, hanem azon ahol (ha már limitlázban égünk) vegyeslimit alakulhat ki. ''
ezt megálmodtad?
''aki core2-t vesz, annak minimum a jelenleg leggyorsabb videokártyát kell vennie, mert csak azzal lehet, ha lehet egyáltalán összeilleszteni, a többi túl gyenge hozzá. Namost akkor ne vegyek procit 50ezerért, mert túl gyors, de vegyek hozzá videokártyát 160-ért mert az való hozzá, kicsit érdekes hozzáállás.''
nem értelmezted jól, a cikk utolsó oldalán az utolsó előtti bekezdést olvasd el mégegyszer. -
radírfej
senior tag
válasz
Gergo_pet #88 üzenetére
''Namost akkor ne vegyek procit 50ezerért, mert túl gyors, de vegyek hozzá videokártyát 160-ért mert az való hozzá, kicsit érdekes hozzáállás. ''
arról, hogy mint vegyen az ember, szerintem nem ez a cikk szól...
ez a cikk a ''mi mit hajt ki'' második része, semmi több.
nem eligazítás abban hogy mit KELL venni, mi lesz jó a Windows Harakiri korában 2018-ban. -
LSL1337
őstag
válasz
Gergo_pet #88 üzenetére
gergo_pet kicsit elfogult c2-s vagy már bocsi
én persze kicsit AMD-s de ha vki a 939es systemét upgrade-eli pl egy 4200+-al amit kicsit túlhajt ez ki fog hajtani egy közepes dx10-es karit
ha az embereknek az a célja hogy a játék több fps-el fusson, akkor célszerűbb a vga-ba ölni a pénzt nem a drága c2 lapba és prociba, mert ugye előjöttek a vga-limitek, ha 16x-os élsimítással is megvan a 30 fps-em akkor biztos hogy nem fogom levenni 8x-osra, leglaábbis én, mert a 30 az bőven játszaható
2év múlva ha lesz elterjedt egy olyan kari aminek a kihajtásához kell majd egy core2, egy 7600GThez elég egy 3200+ egy 7900ashoz egy 3800+ vagy egy x2
aki pedig 7900GT felett vásáról nála már nem igazán érdemes az anyagi korlátokról beszélnünk
szerintem is most a 7900Gt tulajok sokat buknak majd mivel nagyon sok van belőle és gyakorlatilag dx10es gamek messze nem úgy néznek ki mint dx9ben, lsd. farcry dx 8on
nyilván neked kellenek más programok is te nem csak játszasz a gépeden is
előrevásárlás:
nos igen de emnnyivel mert ha c2-t veszel hogy a jövőbeni kariakt kihajtsd?
2 év múlva lesz normális áron olyan VGA
szóval annyira előtekinteni pénzkidobás
nálad indokolható a c2 ha videótömörítés stb
de gamer-eknek abszolút nem
Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest