Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• guestavfl

csendes tag

válasz Raymond #231 üzenetére

Köszi a választ, utánnanéztem a neten az Everest 3.0 CPU Queen adatoknak, örömmel tapasztaltam, hogy ebben sokkal jobbak az AMD proceszorok, sőt az FX-62 ugyancsak egy két pontal de legyözte a 2,93 Ghz es Core2Dou-t (ami azért nyilván nem reális).

• guestavfl

csendes tag

válasz Raymond #223 üzenetére

Üdv! ha jól tudom az Everest a memoriolvasás, irás, késleltetés sebességét méri, végül ad egy pontot a CPU score-ra. Elmagyaráznád nekem, hogy miért pontosan ez a benchmark CPU score értéke felelne meg egy valós alkalmazás (pl egy sakkprogramm) során mérhető eredményeknek? Gondolom nyilván lenne egy erős összefüggés, de egy szintetikus tesztből azért nem következtethetünk mindig egy valós programm eredményeire. De ha te tudod kb hogy müködik egy sakkprogramm és, hogy egy CPU teljesitményét ezen programm alatt valószinüleg az everest program alapján lehet legjobban megbecsülni, akkor köszi a segítséget.

• guestavfl

csendes tag

válasz Gergo_pet #199 üzenetére

Üdv! Én sem tudom pontosan, hogy müködnek a programmok sőt igazából általában sem nagyon tudom részleteiben, hogy müködik egy programm, de az biztos, hogy egy sakkprogramm teljesitményét egyáltalán nem befojásolja a VGA. Egy sakkprogramm alatt a rendszer teljesítményét a CPU határozza meg alapvetően (na jó esetleg a RAM mérete és az FSB) és a programmm egyébként ki is irja hány változatot elemez másodpercenként, vagyis ha ugyanazt az állást ugyanazzal a programmal vizsgálnánk különböző CPU-k (rendszerek) alatt csak fel kéne jegyezni x idő alatt hány millió változatot elemzett a gép. Vagyis ez lehetne egy processzortesztekben szereplő progik közt mint pl a photoshop stb. de még soha sehol ilyet nem láttam, pedig akik ilyen programokat használnak kiváncsiak lehetnének melyik proci, hogy teljesit alattuk (online sakkszervereken az a hír járja sokkal erősebbek az AMD procik de senki sem mérte szerintem). Abban egyetértek, hogy a téma nem igazán vág a CPU-GPU páros témaköréhez, bocs csak ez már régóta érdekelt ezért kérdeztem, de ezek szerint ilyen tesztről ti sem tudtok, jó lenne egyszer a PH csinálna ilyet is...

• guestavfl

csendes tag

Üdv!
    Szerintem nagyon jól rávilágít a teszt arra, hogy játékra nincs értelme Core2 procit venni, hiába erősebb a processzorteszteken (cpu limites) játékok alatt. 100.000 Ft alatti kártyát kihajt egy egy 3200A64 vagy ha dual core akkor 3800X2 ami 30.000Ft és egy 25-30000 forintos alaplappal könnyen felhúzható 2600-2800 MHz-ra, a csúcskártyákkal meg mindenki max képminőségi beállitással játszik (jó kivéve a LAN-osokat), ahol meg alapvetően VGA limit van. Szóval ha valaki a játéktesztek (CPU limites beállitások) jó eredménye miatt akarna Core2 re váltani, szerintem ez a teszt bebizonyitja nem érdemes. (Videotömörités ipari méretekben az más)
    Más: Én sokat sakkozom számitógépes programmokat használva, de még sehol (pedig a külföldi cpu oldalakon is nézelödöm) nem láttam processzortesztet valamelyik népszerű sakkprogramm alatt pl Fritz9 stb, ha tud valaki ilyenről irja meg, köszi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés