- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergo_pet
aktív tag
válasz
guestavfl #219 üzenetére
Aham, nem rossz az ötlet, nem volt még szerencsém sakkprogramhoz, de ezekután úgy gondolom tényleg nem rossz ötlet a cpu gyorsaságának tesztelésére, bár ehhez a cpu-vga teszthez tényleg nincsen semmi köze, mert itt a vganak semmi szerepe, akkor az meg már tiszta proci teszt, arra meg végülis ott vannak a szintetikus benchmarkok, szóval egy olyan proginál egyértelműen a minél gyorsabb cpu határozza meg a játék sebességét, a vga semmit nem számit.
Viszont a source teszt botokkal nagyon jó ötlet, ugyanis ott a botok mindig ugyanazt az útvonalat követik, szóval ott még az sem lehetne kifogás, hogy az AI változik, mert ha valaki mindig ugyanarra megy akkor a botok is majdnem mindig ugyanazt csinálják. Ráadásul be leht állitani, hogy mind kessel menjen, igy még a különböző felszerelés sem zavarna be.Frapssal mérni közben az fps-t és kész is a teszt. Akár 1280-ban és magasabban is, ott már biztosan bejátszana a cpu is rendesen. -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
guestavfl #185 üzenetére
Hát szerintem biztos nem fogsz ilyet találni, bár nem ismerem ezeket a programokat, nemvalószinű, hogy nagyon durván kihasználnák a videókártyákat. Nem hiszem hogy jobban zabálnák az fps-t mint egy FEAR vagy HL2 vagy TR az Obliról meg ne is beszéljünk. Valószinűleg azért akadhat, ha egyáltalán van ilyen jelenség, mert nincs rendesen optimalizálva. Jó példa erre mondjuk az 18Wheels of steel, kamionos játék, egy full alapkategóriás grafikával rendelkező teljesen egyszerű játék, viszont még 1024-ben is beszaggatott a konfigomon, mert nem volt rendesen optimalizálva a dolog. Azért meg kell emlitenem, hogy mondjuk egy FEAR 1280-ban is simán futott rajta high grafikkal (mielőtt még valaki jönne az ellenvetésekkel, mint már többször kiderült én nem használok élsimitást és anizot sem)
-
Gergo_pet
aktív tag
Neked plusz 11ezer is nagyon sok, de azért beruházol egy értelmetlenül drága alaplapba, ami csak azért annyi mert teli van pakolva sok fölösleges extrával (iránymikrofon), ráadásul az első generációs lap, ami támogatja a core2-t. Esetleg ha nincs szükséged wifire, iránymikrofonra, meg kikapcsolt állapotban is használható mp3 lejátszóra, válassz egy gigabytot, és máris spóroltál 20ezret. Lol és akkor jön nekem azzal, hogy neki 11ezer is sok, de azért beválasztja a lehető legdrágább asus alaplapot amit a cor2-höz lehet kapni.
-
Gergo_pet
aktív tag
képzavar = nem érthető, ugyanazt jelenti, ki ezt használja ki azt.
Nos ismét nem teljesen világos a dolog. Mondjuk vegyük az Obliviont, ugy gondolom ilyen kategóriáknál érdemes a feketelevest megszemlélni. Ha már csúcskártya, csúcsjáték illik hozzá. Nézd meg az 1280-as értékeket, akár 10 fps különbség is van a core2 javára, mert itt látszik, hogy sokkal erősebb a proci. Viszont ha te az 1600-as értékekre gondoltál, akkor igazad van ott egyenlőek az értékek, mivel ennyit tud a videókártya, aonban a GX2-nél már ott is kijön, hogy erősebb a core2, 4-5 fps-re nő a különbség, bár még ott is a videókártya erőlködik jobban, nem a proci. Tehát amint lejjeb veszed a felbontást és kikapcsolod az extrákat egyből kijön a két proci közti erőkülönbség.
A régebbi játékoknál persze a procik röhögve birják a teljesitményt, ott a videókártyák szabnak gátat a dolognak, fontos persze megemliteni, hogy ez csak magas felbontásokon igaz, amint lejjeb viszed a felbontást egyből megmutatkozik a procik közti különbség. Mondjuk már nagyon várom a Crysis (ha nem igy kell irni elnézést) és az Unreal 3 teszteket, és csak félve emliteném meg a, nem nem is emlitem meg csak körülirom, szóval azt a csernobilban jatszodó játékot, de psszt nehogy megint elhalasszák még 1 évvel.
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
Általában ezért van a fórum, hogy lehessen okoskodni, meg vitatkozni, aztán majd jön valaki okosabb aki leosztja az észt, addig meg had szórakozzunk kicsit, és lehet hogy egy teszt igen sok szerteágazó problémát vet fel, amin jólesik értelmes emberekkel vitatkozni, akik esetleg megmondják, ha valamiről nagyon nagy hülyeséget irunk. Remélem az 5000 hozzászólás között nem bánod ha 200 hulyeség is benne van, de ha nagyon zavar elnézést. Ja és nem vettem magunkra (hoppá, pedig a hangok is megmondták hogy egyedül vagyunk) csak gondoltam reagálok.
A második fele pedig nemkicsit képzavar, ha az a legjobb videokártya és legjobb proci akkor hogyan lehet azt a szintet hozni kisebb videokártyával és procival? -
Gergo_pet
aktív tag
aztabetyarmindenit, what kind of world is this? ''gafyik' und noh ein mal ''elbaszhttíák''???
Ne haragudj, csak kicsit nehéz olvasmány volt, megszenvedtem vele. Csak annyiban nem értek egyet, hogy miből gondolod, hogy a dx10-es középkategória nem lesz gyorsabb, mint a mostani felsőkategória? Már csak abból kiindulva, hogy lassan már most minden kari 512 mega memoval jön ki, de mind1.
Ja és nemtom te mit néztél középkategóriának, de mondjuk vegyünk alapul egy 7600GT-t 50ezer, GX2 150ezer, azt akárhogyan osztom szorzom 3x-os ár.
Végülis tejesen mind1 ezen nem veszünk össze, csak azt akartam kihozni, hogy én személy szerint sokkal jobb megoldásnak tartom egy 50ezres vidkari és egy ugyanolyan árú proci megvételét, minthogy 100ezrekért vegyek vidkarit és 20-ért procit. Ez persze valószinűleg azért van mert én nem csak játékra használom gépet. De ez már off totyik.
A tesztre visszatérve igazán dühitő, hogy egy csucskategóriás gépen (értem ezalatt egy core2 GX2 párost ami csak ezt a két komponenst nézve 200 fölött van)mindent bekapcsolva nemsikerül elérni a 80 fps-t. Ezekután már csak a qvad SLI-ben elért eredményekre lennék kiváncsi, hátha félmilláért megkaphatnánk a 100 fps-t
.
-
Gergo_pet
aktív tag
válasz
X Factor #161 üzenetére
Hát igen, azt lehet leszűrni, ha veszel 100ezerért egy vidkarit és mindent maxra tolsz a játékokban nem számit a proci, kár hogy ezt eddig is tudta mindenki. De igy legalább lehet azt mondani, hogy nem éri meg a core2, mert ugyis a videokártya lesz a gyenge pontja a gépednek. Arról nem szól a fáma, mivan ha valaki nem akar full grafikon játszani, mert akkor esetleg kiderülne, hogy mégis kellhet az a core2.
Ollie: ne viccelj már 20 fps nem folyamatos kép.
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
Fless: az utolso bekezdést tényleg benéztem bocs, de a többit fenntartom és nem hiszem hogy csak ugy meg szoktam álmodni dologokat, általában tapasztalataim alapján beszélek, éppúgy ahogyan gondolom te is és mindenki más itt a PH-n, valószinűleg nem azt irja ide amit esténként ábrándozik az ágyban fekve, azért ennyire nem kell senkit lebecsülni, lol.
zakacs: Nem azt mondtuk, hogy a mostani csucskártyák gagyik lesznek, csak éppen akkora különbség lesz a grafikában mint anno a dx7-dx8-dx9 váltások között. Valahol voltak képek a FarCry-ról mindhárom beállitással, ha esetleg megvan a játék ki is tudod próbálni, feltéve ha támogatja a kártyád mindhármat. A különbség pl a viz ábrázolásában ég és föld. (gyönge képzavar)Tehát nem lesznek gagyik dx9-ben fantsztikusan fogják tolni a dolgokat. Én azt mondanám inkább, hogy dx10-es kártyából is lesz közép kategória, nem csak 140-ezres. Tehát inkább megveszek majd egy középkategóriás dx10-es kártyát, mint egy 150-ezres dx9-est. És hogy nem lesznek jók az első dx10-es kártyák, szerintem ez badarság. Azért ha jobban belegondolunk, mostmár eljutottak a gyártók egy olyan fejlettségi szintre, amikor azt mondhatjuk, ha kiadnak valamit, az általában már elég jó és bár biztosan vannak kezdeti kompatibilitási és egyéb problémák, de az architektúra nem sokat változik, igy egy két patch, esetleg bios frissités megoldja a gondokat. Tehát én lehet, hogy túl rendes vagyok a gyártókkal szemben, de megelőlegezem mostanában nekik a bizalmat, hogy már az első generációk is éppolyan jók, mint a 3. 4. Persze mindig akadnak kivételek, de azokat hamar megtudjuk, hála az ilyen oldalaknak, mint a PH.
-
Gergo_pet
aktív tag
Nem egészen erre gondoltam, egyébkén 5milliószor elmondtam már, hogy ne túlozz (6000 fps).
Szóval én arra gondoltam, hogy ha valaki megtahatné, hogy mindent bekapcsolva a vidkártyáján elér 30-40 fps-t, de ha kikapcsolja mondjuk az élsimitást és ugy már 70-80 fps, akkor nagyon valószinű, hogy nem a 30-40-et fogja választani. Ha játszottál már 30 fps-el mondjuk egy NFS-t meg utána 80-al ugyanazt, akkor tudod miről beszélek. Szóval félreértelmezted én nem azt mondtam hogy egy 7900GT-vel 640x480-ban kell tolni.
Természetesen bennem van az is hogy szenvedélyes source user vagyok, igy mondhatjuk azt is, hogy az fps-ből élek, helyesbitve, ha van fps, akkor tovább élek.Bár abban nincs ilyen gagyiság, mint a q3-ban, de alapvetően minden LAN alapú játékra igaz, ha nem szab határt a neted sebessége (mondjuk lanparty) akkor a következő bosszantó dolog a kevés fps. És hiába tolod te 30 fpssel gyönyörű grafikkal, egy 100-140 fps-el rendelkező ember ugy szarra gyilkol, hogy aztán nézegetheted a hulládon a 4x élsimitást órákig.
-
Gergo_pet
aktív tag
Onnantól kezdve, hogy leirtátok a VGA-kat, tulajdonképpen értelmét veszti a teszt, ugyanis aki meg tud venni egy 7900GT-t, annak valószinűleg nem lesz gondja a core2 megvásárlással sem, és BIZTOS, hogy nem fog gondolkodni sem PentiumD-n sem X2-n, ez egyértelmű.
Ezekután a csúcs már csak az volt, hogy alapból végig bekapcsolva hagytátok a 16-os AF-et, minek? Abban teljesen igazat adok nektek, hogy mostmár lassan eljutunk oda, hogy általános dolog a TFT, amin biztos, hogy mindenk 1280x1024-ben nyomja, mert aki nem vak, az egyből észreveszi a torzitást. Tehát az rendben van, de pl elég kevesen vannak jelenleg, akik az AF-et a legnagyobb beállitáson hagyják (mondjuk ez természetesen betudható annak is, hogy a tesztben szereplő videokártyákat kb a számitógéppel rendelkező emberek 10-20 %-a használja, a GX2-ről nem is nyitnék vitát, kb 200 db ha van az országban, de mind1) mert fölösleges. A játékélmény szempontjából sokkal fontosabb hogy meg se röccenjen a játék, márpedig ha ezt szeretnénk, akkor ez az első amit kikapcsolunk, az élsimitás után persze. Szóval hiába van valakinek csúcskártyája, biztos, hogy nem azon a beállitáson fog játszani, ahol a VGA limit jön elő, hanem azon ahol (ha már limitlázban égünk) vegyeslimit alakulhat ki.
A másik, hogy pontosan látszik, hogy a next gen játékoknál előnyt jelent a core2, mivel már most érezhetően gyorsabb azzal, nem beszélve arról, ha a jövő év elején bejön a DX10 meg a vista, pláne nagyobb lesz az előny. És nekem senki ne mesélje be, hogy nem a jövőre, illetve atfogalmazom, az elkövetkező időszakra veszi a gépet, hanem a jelenre. Tehát nem ugy megy be senki a boltba, hogy olyan gépet szeretnék amin a mostani játékok elfutnak, meg a régiek, ami majd kijön azzal meg ugysem akarok játszani.
Ha jól értelmeztem a tesztet ezek szerint, aki core2-t vesz, annak minimum a jelenleg leggyorsabb videokártyát kell vennie, mert csak azzal lehet, ha lehet egyáltalán összeilleszteni, a többi túl gyenge hozzá. Namost akkor ne vegyek procit 50ezerért, mert túl gyors, de vegyek hozzá videokártyát 160-ért mert az való hozzá, kicsit érdekes hozzáállás.
Én úgy gondolom, nekem még akkor is bőven megéri az 50ezres proci (mert a legtöbb alakalmazásban nagyon sokat gyorsul tőle a gép) mellé egy 7600GT-is 50-ért, amit ugyis le kell jövőre cserélnem DX10-esre (nem mintha akkor szivesebben költök majd egy dx10-esre 100ezret) mert a kis 7600-ossal is simán elfutnak a játékok 1280-ban ha kikapcsolom az AF-et, meg az élsimitást, talán egy 2x él még bele is fér. Arról nem is beszélve, hogy kb a falat kezdeném el kaparni mérgemben, ha megveszek egy 150ezres kártyát és az oblivion csak 40-50 fps-el szaladgálna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Call of Duty: Black Ops 6
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest