Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Nem vitatjuk.
Kell az R1 usereknek is procit gyártani drágán, akik lusták és/vagy buták a tunionghoz
hardline (hardlány?
) Neked is szól a kis versedért:
Komolyan: leCCarom ki mire herdál... Itthon FX, bódottá. Cégbél gyííöt, most valami core2D E8350 vagy mi a franc... Elvagyok azon is. Sokkal nagyobb baj, h itt csak a játék meg a játék a szempont. Munka is van. FX ócóbb. Árát röhögve kitermelte. Intellel nem ez lenne. Persze, lehet ócó deszkára rakni: megnéztem, ami nekem megfelel, az ott is 32k volt anno. Nekem fontos, hogy áll és mennyi SATA csati van, fontos hogy férek a hűtőhöz, vizesblokkot hogy rakom rá, USB3, ilyesmik. Azé' Intelnél sem adják ingyen. Hűtő kell oda is, céges i5 is repülő lett egy év alatt, pedig házventi volt, szűrő volt... akinek a gyári cooler megfelel, az süket, vagy alacsony az ingerküszöbe... Engem a RED HDD seek is zavar... de monitort is cseréltem a zizegő táp miatt. Nah, ennyi. Fentire nem kell hisztizni, többiek is beszóltak. Röhögni kell rajta.
-
westcoastog
veterán
Truedat.
Remélem átjön a poénod mindenkinek.(#465) MK VII
Amúgy, egyem meg a hajam, vagy legyek helikopter, de sosem tudom megérteni mit lehet ennyit karatézni azon mi a jobb, 9 év amd után eljött az inteles időszakom, oszt csókolom, nem tudnék erről órákat morfondírozni hogyakkormostmelyik.Kb mint haverom: Bmw-t vegyek ne szar Fordot. Nem is mondtam neki semmit, úgyis azt veszek amit akarok, minek álljak le vitatkozni ilyen témákban, semmi értelme, mindenki a saját oldalára húz.
Persze olvasni jó a topikot kaja mellé, de sehová nem halad érdemben a vita.
-
MK VII
veterán
"Vagy alsó szegmensben egy jó ár/érték arányú dologgal, ami nagyságrendekkel orbaveri az intelt"
Pont az alsó szegmensből fog kivonulni az AMD...
(#432) gtamate2
"Nem vitatom hogy vannak olyan felhasználási területek ahol jobban jár az ember egy FX-el, viszont a játék nem ide tartozik."
Jobban jár vagy nem jár jobban.... Ez annyira nem mérvadó. Mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi a jó és, ha az FX-el úgy érzi, hogy minden igényét kielégíti akkor lehet az Intel jobb vagy nem akkor is az ő igényeinek tökéletesen megfelel az FX és nem fogja érdekelni,hogy mennyivel jár jobban az intellel.
Szóval itt nem arról van szó,hogy papíron melyik a jobb. Neked, Nekem, Neki, Apunak, Anyunak, Kis Pistának megfeleljen az amit használ. Innentől kezdve kit érdekel melyik a jobb.....(#435) gtamate2
"Azt mondtam hogy ha játékra kell kizárólag a gép ésszerűbb döntés egy i5 mint egy fx."
Igen ésszerűbb ezt szerintem senki nem vitatja... -
Whysperer
addikt
Doze... d emegnézted a Tessék .. kirukkolás ami persze ugyan úgy jó a Intelnek is ,de directx12-be eddig több tesztben is ( nem csak AMD-s) tesztben is jól szerepel az FX-is meg a ATI is. Most ezzel rukkoltak elő.. Persze minden oldalnak jót fog tenni az 12.
Doze: "2 szálon Egy Pentium G gyakorta jobb választás mint bármelyik AMD, mindig a használati értékkel vagytok kiakadva, de hol van 1-2 szálon az AMD " Mi az ami 2 szálat izzaszt és az átlagfelahsználó használja,de nagyon ahol az AMD vérzik? 1-2 szálas játékok. mer tnem hinném,hogy egy video vagy hasonló problémát jelentene bármelyik NEW GEN cpu-nak.
-
Praston
tag
Azért a 2 szálas pentium bőven elég játékra elég merész kijelentés. Ha WoT-ozol , WoW-ozol, akkor persze, mert nem kamatoznak a több szálból, de bf3/4 multi alatt igen is hasznos a 4 magos i5 vagy fx6xxx / fx8xxx. Attól függ számít-e neked a max beállítás stabil 60 fps-el (vagy akár 144 fps 144 hertz-es monitor esetén, stb) vagy megelégszel közepes beállitással stabil 30 fps-el. Nem mondom hogy rossz lenne a pentium, de van ahova kevés.
-
MK VII
veterán
És,ha valakinek pont az a heppje,hogy ráncigáljon meg fagyasztóba rakja a gépét? Lelke rajta.
Én pont nem az az ember vagyok most itt aki meg akar akárkit is győzni az FX vagy az Intel mellett. Sokat olvasom az FX és az Intel topikot is és tudom,hogy ez a vica-verza hozzászólás dobálózás sehova nem vezet.
Igen én is Pentium G-t használok és tudom,hogy mit tud. Viszont a Pentiumnak a 2 mag a hátránya.. Én nem játszok WoT-tal meg miegymással. Ha kijön egy új játék akkor kipróbálom/kipróbálnám. De pl Nekem a Mortal X el sem indul... Lehet a vinyóm miatt,mert xarakodott most meg egy xaros régi 5400rpm-es 120-as laptop vinyó van az asztalimban,hogy legalább netezni tudjak...Majd,ha odajutok, hogy veszek egy SSD-t akkor megint megpróbálom.. Addig is én úgy érzem,hogy ezekhez a mostani játékokhoz igen is kevés egy Pentium G !! 4,5ghz-en a 3258-as már elég jól használható,de kompromisszumokkal. Ehhez képest mondjuk egy FX-6100 is már sokkal jobb választás, ha csak játszadozni akar az ember. Hardcore gémerek meg úgysem fognak itt szarakodni a ph-n, hanem bekapcsolják a gépüket amibe a legújabb Intel cicereg és játszanak.. Mi meg dobálózunk az adatokkal...
(#424) Whysperer Na azért az durva és beteges..
-
Whysperer
addikt
De Doze te egy ember vagy pl neked nem kell Én egy másik ember vagyok nekem Maya 3d-hez kell. most miért vegyek egy i3-t 40 ezerért vagy egy pentiumot,hogy de erős egy szálon és közbe meg meghal renderbe.. Nem mindenki csak egy szálon játékokat használ. Én például pénzt keresek vele. és amikor ezt vettem már akkor 10%-kal gyorsabb vol tmint az i5 2500-m és ezt még húzni is tudtam és majdnem 3 éve így megy hibátlanul és Hidd el nekem Digit Picturesnél vagyok most nem kis dolgot renderelünk és hasonló munkáim vannak otthon is és 10% ilyen munkáknál nagyon sok idő ám!
ha neked nagy terhet jelent ,hogy felszereltem egy 8000 Ft-os brockent. aztán nyomtam 10 gombot és alapfeszen megy 4,2-n ,ha ez tehernek számít akkor legyen.
Én azt az elvet mondom az IDŐ PÉNZ és nekem a 8 szál sokat megsprólot és hozott a konyhára.
-
jedis
senior tag
Nem tudom, hogy miben jobb egy cerka, mint egy FX, gondolom fogyasztásban biztos, meg árban, de másban nem nagyon ! Általános felhasználásra, pl. net; film; fésbuk, a legalja 10E Ft -os alap procik is megfelelnek, egy ugyancsak 10E Ft-os alaplappal, ( cerka, kétmagos APU-k stb. ) de ha már tovább nézünk egy kicsit, akkor megugranak az igények, és az árak is ! Pl. ha már játszogatni akar az ember, akkor a cerka elég felejtős ! Az sem igaz, hogy az AMD alá drágább lap kell ! Már 25-től kapni minőségi 970-es alaplapokat, melyek egy FX-6... procit vígan elhajtanak ! A másik 25-30 a proci, így 60 alatt megáll a kettő, ami meg egy alap I5 ára ! Ha már itt tartunk, megnézem azt a "Kékvérű" I5-I7 tulajt, aki egy 15E Ft-os alaplapot tesz a drágasága alá !
Főleg ha beruházott egy jó kis "K"-s procira, és egy olyan lapalapot vesz alá, amivel nem tudja "felpöckölni" !
Ide a rozsdás bökőt, hogy 30 alatt nem raknak lapot az ilyen "Gamerprocik" alá !!! Megnéztem az Ipon-on a 1150-es alaplap felhozatalt, és ár szerint rendeztem be őket ! 10 olyan alaplap van a végén, ami 100E Ft felett van !!!!!!!
Gondolom ezeket nem veszi a kutya sem, és 3-4 év múlva mennek az elektronikai hulladékba !!!
Tudom hogy le van maradva az AMD gyártástechnológiában, és processzortechnológiában is, de nem fényévekkel, ahogy itt sokan állítják ! Simán vállalható alternatíva sokaknak/sokunknak ! Remélem jövőre domborítanak valamit ezzel a ZEN-el , ez mindenkinek jó lenne ! A piros tábornak is, és a kékeknek is, mivel megindulna egy kis piac(ár)verseny !
Nem rossz ez az FX-6... annyira !!!!
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest