Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkpower
aktív tag
Hát mondjuk a szervizesek is tudnak ritka hülyeséget mondani. Ami a zr-n van fólia, a tipikus gyártói fólia, hogy szállítás közben óvják a portól, karctól a kijelzőt, de az, ha akarod se tudod 1 hétnél tovább rajta tartani, mert van egy fül ugye, ami a könnyebb leszedést segíti, de egyúttal garantálja, hogy elkezd feljönni a fólia széle, nem fog tapadni, csak a szöszhöz ami alá kerül, ergo ha nem asztalon használod, le kell venned.
A hátsó is ilyen, bár az még fent van nekem. De úgy nézem,h ott se a fólián van a sony felirat. -
matthews
aktív tag
Uraim! Két kérdésem van valaki válaszoljon légyszíves!
1. Hogyan lehet beállítani, hogy a Play Store-ból a memóriakártyára telepítsen?
2. Ha előbbi nem, akkor hogyan lehet áthelyezni a memóriakártyára a letöltött alkalmazásokat?Köszönöm a segítséget!
-
darkpower
aktív tag
-
matthews
aktív tag
válasz
darkpower #590 üzenetére
Az első kamera a fólia miatt is halvány (először én is így jártam, néztem is mitől oly életlen a képe
) , de mivel VGA ezért ne várj sokat tőle. Én nem vagyok fólia párti. Egy Pierre Cardin bőrtokban hordom. Az ION-on is volt egy két halvány karc, ezen is lesz de nem bánom. Csak nagyobb baj ne legyen.
-
darkpower
aktív tag
Na csatlakoztam én is a táborba. Annyi észrevétel, hogy az első kamera nektek is elég homályos képet csinál? Valamint van aki használ fóliát a kijelzőn?
-
ChoppR
tag
válasz
matthews #582 üzenetére
Erre emlékszem. Én is paráztam, hogy nehogy mellé nyomjak. Mint az Amerikai Kommandó c. filmben, mikor a koreai nyelvű atomrakéta semlegesítő gombját keresték
Hívtak az XXL gsm-től. Kész a telóm. Keddre már meg is lesz (vidék - futár).
1 hónap volt a javítás, hibás hangszóró csere. Remélem több minden nem romlik el. Ha lejár a garancia (1 év), akkor ezeket a cseréket hogy lehet megoldani? Mennyibe fog fájni külföldről rendelni alkatrészt, illetve kivel rakassam bele? Ötlet? -
matthews
aktív tag
Ha valaki Telenoros legyen szíves írja már meg, hogy hogyan állította be az MMS-t mert a honlapon jelzett szerint nem megy. SMS-t is küldtem de visszaírtak, hogy a készülék nem támogatott....
-
matthews
aktív tag
Nah megjött az enyém is... Hát mit mondjak. A szívem repes amikor azt látom kiirva, hogy 1240 Mb szabad memória van a 360 helyett ami az Ionon volt..
Amúgy nagyon szép szerintem és a hátlapja sem csúnya szvsz.
Időm nem nagyon volt csinálni vele semmit, de majd egy pár nap használat után írok többet. A hangja szerintem jó, nem túl hangos nem is túl halk. Pont jó. Azonnal frissítettem 4.2-re.Na majd később.
-
geccoblaze
aktív tag
A gsmarena a tesztjében átlag alattira pontozta a hangszóróját, és azt írta, nagyon figyelni kell, nehogy lemaradjunk egy hívásról, mert olyan gyenge a hangerő. Tényleg ennyire rossz a helyzet? Mondjuk utcán zsebben? Vagy elég egy jó rikácsoló csengphangot választani? Rezgése milyen erős?
-
ChoppR
tag
válasz
darkpower #575 üzenetére
XXLGSM-nél vettem. Felhívtam őket ma. Volt egy srác, ő nagyon rendes volt. Segített a reklamációnál, hívta a szervizet. A fejlemény, hogy a szeptember 12.-én visszaküldött készülékembe a héten érkezik meg a csere alkatrész. Mivel ugye itthon nem gyártják ezt a típust, ezért ezzel majd nektek is kalkulálnotok kell, ha így jártok. Ez így már szép és jó, csak nem értem ezt miért nem lehetett mondjuk hetente megüzenni, hogy várunk, várunk, várunk. Na kíváncsi leszek. Ha visszaért, letesztelem. Remélem most már tökéletes lesz a kis drágám!!
-
Fred23
nagyúr
Használja valaki fólia nélkül? Érdekelne, hogy úgy mennyire bírja a kijelző. "Shatter proof and scratch-resistant glass"-ról írnak. Én nagyon fólia-ellenes vagyok, és eleve nem vennék olyan telót, amit csak azzal ajánlanak, illetve levenném biztosan gyorsan, ha olyat vennék, amin van. Általában ezért nem is gondolkodtam eddig nagyon Sony telókban, de valamelyik topikban olvastam, aztán meg rá is kerestem, és tény, hogy az Xperia V már 76k, a ZR meg 100K-ért már vihető. Mi lesz velük 2-3 hónap múlva? 70-ért V, és 90-ért ZR?
Szerintetek számít, hogy van rajta fólia?
-
Sztojcsi
tag
#572 Valaki?
-
ChoppR
tag
Srácok! 1 hónapja nincs hírem a telefonomról. 2 hete hívtam a szervizet. Azt mondták, hogy majd ha visszaérkezik, úgyis jelentkeznek.. Na most itt csak az a probléma, és azért vagyok miatta ideges, mert az elmúlt 1 hónapban esett az ára szépen 10-15 ezer Ft-ot. Nekem ki téríti meg ezt a "kárt"? Nem panaszkodnék, mert hát mindennek folyamatosan esik az ára, de hát "ember", azért nem bánnám, ha a kezeim közt veszítené az értékét, és nem a világ másik felén. Na holnap ismét felhívom őket. Kapják be!
-
Sztojcsi
tag
Sziasztok!
Némi tesztolvasgatás és sok tanakodás után úgy döntöttem, hogy ilyen telefont szeretnék venni. De nem nagyon találtam általános tapasztalatokat és infókat itt az első hsz.-ben ahogy az a legtöbb topikban van.
Valaki össze tudná foglalni hogy mik az általános tapasztalatok ezzel a típussal? Vannak-e tipikus hibák, mikre kell számítani, mi az amit esetleg nem említett a cikk?
-
vbandit
tag
Megkerdeztem svédországba a Zr mennyi hivatalos sony garanciával :4000 svéd korona. kb 160e ft
-
-
cyberkind
félisten
Valaki megmondaná hogy a Sony-nál meddig szokás támogatni a telefont szoftverekkel ?
Gondolok az új rendszerre mint a 4.4 .
Illetve a Z vagy a ZR jobb összességében ? -
vbandit
tag
Használ valaki olcsó utángyártott dokkolot?
-
ChrissTa
tag
válasz
darkpower #550 üzenetére
viewdetails és darkpower: Köszönöm a válaszokat!
Na igen a vám az még érdekes lehet... Ezért is reménykedtem, hogy talán valahol az EU-n belül megjelenik a teló.
Nem értem miért nem hozza be a sony ezt a telót hivatalosan. Aki a csúcsot akarja, az úgyis megveszi a Z-t vagy a Z1-et. Nekem az 5" és afeletti méretű tepsifonok már túl nagyok. Ez a 4,5"-4,6" a határ, ami még egy kézzel is kezelhető számomra.
-
vbandit
tag
sziasztok
A Zr belső hangszórója mennyire hangos,mert most V- m van és az nagyon halk az összes eddigi telefonomhoz viszonyitva
valaki tudna egy képet csinálni a működő alsó ledrol?
mindenhol olvasok róla de képet sehol nem találok milyen ez a valóságban.
köszönöm előre is! -
darkpower
aktív tag
válasz
ChrissTa #548 üzenetére
Azért én az expansys garira szavazok inkább, mint egy gsm boltéra. A szervizelés ugyanannyi idő lenne, itt Choppernek is 1 hónapot mondtak valamelyik gsm bolt esetén. Egyedül akkor jársz rosszabbul, ha elkapják a vámon a cuccot
Ráadásul expansys esetén vehetsz extra gari időt is -
ChrissTa
tag
válasz
darkpower #544 üzenetére
Azt már láttam, hogy kb az összes ázsiai országban kapható, de ugyanúgy nem lesz rá rendes gari, mint ha gsm boltból venném.
Amúgy tud valaki olyan gsm boltot mondani, amelyikkel már volt garanciás ügyintézése bolti garis telóval és még azután is ajánlani merné?
Ha mégis közvetlenül a forrástól, Kínából rendelnék, akkor fennáll továbbra is a kérdésem, hogy factory reset esetén a kínai nyelv lesz a deafult? (Tényleg nem volt még nem EU régióból származó okostelóm. Régen a butafonok idejében a kínából behozott telefonnál a factory reset az a full kínai menü visszaállítását eredményezte...)
Szerk: bocsi a helyesírásért, de késő van már...
-
cyberkind
félisten
Heló mindenkinek .
Ez lenne a kérdésem : Sony Xperia ZR telóról mi a vélemény ?
Fontos az is hogy könnyen lehessen frissíteni a telót, a Sonynál ez hogy megy és meddig támogatnak szoftveresen ? -
pippin80
tag
Sziasztok.Akit èrdekel egy ilyen kèszülèk privàtban keressen meg.Szinte új.
-
Langsam
aktív tag
válasz
jagertibi #536 üzenetére
Oké, de én azon filózok, hogyan állapítják meg, a nem rendeltetésszerű használatot, pld. 1,5 m helyett 1,6 m és 30 perc helyett 31 perc.
Ezek direkt sarkított példák, de ha egyszer egy telefon elázott, akkor szerintem ember nem mondja meg hogy pontosan mitől és hogyan, ha egyéb fizikai sérülés nincs rajta. Ráadásul gyárilag vannak olyan helyek, ahova befolyhat a víz, gondolom nem a párára elszíneződő megoldás játszik itt. Konkrétan azért rugózom ezen, mert ha rászánom magam a vételre, akkor én bizony használni szeretném vízben is, természetesen ésszerűen, de az 1.5 m és 30 perc limit alatt nyugodtan.
Vagy nyugodjak meg, a vízállóként (IP58) hirdetett telefonnál teljes garancia vesztést okoz a beázás...De még inkább arra a pillanatra lennék kíváncsi, amikor valaki egy sérülésmentes de beázott telefont visszavisz a sufni gsm-be, vagy akármilyen nagy de bolti garit adó telefon boltba, hogy mostan akkor ezt pedig kérem szépen alássan itten tovább hogyan is ?
Üdv. Langsam
-
deville00
csendes tag
-
ChrissTa
tag
Sziasztok!
Egy ideje szemezek mar ezzel a telefonnal. Sajnos ugy latom nem lesz belole gyari garis verzio. (expansys-on sincs meg fent
) Igy elkezdtem megnezni a gsm boltokat. Egyik helyi boltban kerdeztem, hogy melyik orszagbol szarmazik a megrendelt telo es Kinat mondtak. Ez azt jelenti, hogy ha csinalok egy factory reset-et a telon, akkor kinai lesz a GUI? OK, hogy benne van a tobbi nyelv is az OS-ben, de kinaiul annyit sem tudok, hogy megtalaljam a nyelvi beallitasokat a menuben...
Bocsi, ha hulyeseget kerdezek, de eddig mindig rendes gyari garis teloim voltak es ilyen problema meg nem merult fel.ZR tulajoktol kerdezem, hogy nektek honnan szarmazik a telotok? Kinabol jon az osszes szurke importos cucc?
Elore is koszi a valaszokat!
-
jagertibi
aktív tag
Hát én úgy gondolom hogy ez a beázás dolgot azért megvizsgálják, hogy hogyan és menyi víz kerül bele. Mivel akkor vízálló ha mindene le van zárva. Gondolj bele hogy félrészegen az ifjú tini belevágja a haverok előtte medencébe a telefont, és mondjuk menet közbe gellert kapva lerepül a hátlap. Vagy ha a csatlakozóknál nincs bedugva a védő gumi. Én nem védeni akarom a sony-t de nem minden esetben vízálló a telefon. Az enyém mindenesetre rendesen bírja a vizet. Konkrétan én ha koszos lesz megmosom a mosogatóba.
-
deville00
csendes tag
Gondolkodom, hogy lecseréljem régi Arcomat, amely tökéletesen működik ugyan, csak kicsit lassúnak érzem
ZR tökéletes lenne (bár ha lenne egy Z1 mini végleges specifikáció, az még megingathatna), csak a garanciális dolgoktól félek, de a kérdés most nem ez. Amit vesztek partnero, ujgsm, akárkiktól az c5503 vagy c5502?
-
Langsam
aktív tag
válasz
MuzikJunkie #49 üzenetére
Szia, a számból vetted ki a szót. Kezdettől fogva figyelem a ZR fórumot, mert nagyon erősen gondolkodom a vételen, pedig (szerintem) jó telefont cserélnék le, egy Nokia PV 808-ast (a fiamé lesz) mert a ZR az első olyan androidos telefon, amely az összes tulajdonsága alapján (kijelző mérete, hardver, extrák, nem rossz kamera, stb.) komolyan tetszik.
De.
Az egyik fontos tulajdonsága éppen a vízállóság lenne, mert 1,5 m és 30 perc az elméletileg teljes értékű vízállóságot takar egy strandolós akcióban, vagy mondjuk zuhogó esőben való videózásnál.
El nem tudom képzelni egyébként, hogy mi értelme lenne a gyárnak 1,5 m-es vízállóságot ígérni a reklámban és a honlapján, ha a garancialevélen azonnal kizárja a beázásból eredő felelősségét. Ha így lenne (sanszos) akkor mi értelme van az ilyen telefont megvenni, mert amiért megvetted arra nem használhatod, mert különben van egy garancia nélküli telefonod, amit beázás esetén dobhatsz a kukába, mert jó eséllyel nem érné meg javítani. És ez így a 100ezres vételár ablakon való kidobását jelentené. Ha lenne gyári garancia, akkor még meg lehetne kóstolni a gyártót egy konkrét beázás kapcsán (szerintem annak ellenére, hogy kizárták a felelősségüket) de bolti garancia esetén (értéke gyakorlatilag nulla, sajnos 2 telefon esetén is tudom, olyan telefonnál is vízártalmat mondtak, ahol 100 %-hogy nem volt beázás, mert a vételkor megvett szilikon tokból gyakorlatilag ki sem vettem, esőben sem vettem elő a telefont) ennek az esélye hasonlóan kevés lenne.
Szóval lenne itt egy telefon, amelyet megvennék a vízállósága okán felbuzdulva, de nem merem.
Fura egy helyzet állt elő szerintem konkrétan a ZR ügyében.
Akinek már van ZR-je, megköszönném, ha beírná ide a strandolási részt a garancia papírból.
Üdv. Langsam. -
törölt tag
válasz
leslie_smith #531 üzenetére
Igaz, valóban 4.3 :-)
Nagyon tetszik a zedár.
Az s-t úgy érzem kinőttem, zavar hogy pl a chrome azonnal kilövi a launchert a memóriaból, és elég sokat laggol is a kezdő képernyő.
Gondolom 2gb ram esetén ilyenek már nincsenek. Azért egy megerősítés jól jönne :-) -
törölt tag
Üdv! Mennyire kényelmes egy kézzel használni a készüléket?
Nekem most xperia s van ami 4.2 col, és ezt meg épp tudom egy kézzel, de meg kell dönteni a telefont hogy az értesítő sávot le tudjam húzni.
Ezen még képes akadozni a gyári kezdő képernyő? -
ChoppR
tag
válasz
leslie_smith #528 üzenetére
Valamivel had nyugtassam már magam, hogy a telefonom -20 ezerrel olcsóbb lett
4.3 mikorra várható? Valami infó?
-
darkpower
aktív tag
Mindenki gyári romot használ még?
-
ChoppR
tag
válasz
pippin80 #522 üzenetére
Itt ami a "szemnek láthatatlan", az az Áfá-s trükközés. Pl mikor én vettem az xxlgsm-től, az 120 volt tartozékokkal együtt még augusztusban, viszont benne volt a 27%-os Áfa, amit miután visszaigényeltem, 95 ezer volt a telefon. A legtöbb cég azért tudja olcsón, tartozékokkal adni, mert náluk 0%-os Áfa van, így nincs mit visszaigényelni. Az említett 102 ezres árban sincs Áfa.
#524 - nagyon jó ez a füles, de képtelen vagyok megszokni, hogy valamit be kell nyomni a hallójáratomba. biztos öreg vagyok már, de maradok a jól bevált réginél
-
pippin80
tag
válasz
leslie_smith #523 üzenetére
A füles az kimondottan jó a sonynál.
-
pippin80
tag
válasz
leslie_smith #521 üzenetére
Nem csak ők áruulják úgy.sok webshopba lehet úgy kapni telefont.valami eus csomag.
-
matthews
aktív tag
válasz
pippin80 #519 üzenetére
Az oldaluk ezt írja szó szerint:
"A készülékek mindegyike ÚJ! Dobozos, Bontatlan Csomagolású Kártyafüggetlen. Gyártói vagy Bolt Garanciás. Magyar menüs és az összes Gyári hozzá tartózó tartozékot tartalmazza."
Ezek szerint igen. A telefonban is azt mondták, hogy bontatlanul adják ide....
De várok még. Hátha jövő héten már bemegy 100 alá....
-
matthews
aktív tag
Partnero-nál már 102.000.... hmmm..
-
pippin80
tag
Hát èn még nem raktam bele vizbe.Anno a Z-t kipróbáltam,de inkább meghagyom ezt a tulajdonságát arra,ha véletlen esik bele valamibe.
Soldier:Az biztos,hogy tudásban sokkal tőbb a ZR mint az One mini.Annak a telefonnak a kinézete jött be nagyon.Viszont na megnéztem egy filmet a Zr-en,hát valami eszméletlen szép képe van és a hangja fülhalhatóval szintén zseniális.
-
-
ChoppR
tag
válasz
pippin80 #501 üzenetére
Azta. Úgy látom egyre jobban növekszik a ZR-esek száma kicsiny országunkban. Jó vétel, gratula.
Az enyém még mindig szervizben van. Hívtam őket tegnap. Azt mondták, hogy még nem érkezett vissza hozzájuk, de amint megjön szólnak. (elszállt a felső hangszóró, nem tudtam vele telefonálni). A hátlappal hamar megbarátkoztál?Ha valaki akarna vásárolni, akkor a hangszórós sztorimat leszámítva, ami 2 hét után jött elő, én tényleg ajánlom az xxlgsm-et. 27%-os áfa benne van a készülékben, és nem 0%-kal trükköznek. 1 év gyári és 2 év szoftveres garanciát kaptam rá.
-
pippin80
tag
válasz
matthews #500 üzenetére
Az ujgsm-től rendeltem.Nem ez vokt az elsődleges,hanem egy htc one mini.Ki is hozták tegnap.Csináltam rajta egy gyári visszaállitást(minden telefont nullázok,mielőtt belaknám)és eltünt róla a magyarnyelv.Hívtam őket és mondták,hogy mindegyik htc ilyen.Nekem meg így nem kellett és ez volt az ami még tetszett ebben az árban.Szó nélkül cserélték.Egy óra alatt itt volt a futár vele.Korrekt.112000 ft .Gyorsaságra nagyon ott van.A kijelző sztem akárki akármit mond,gyönyörű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japánok újdonsága az igazi vízállóságot hozza el nekünk, víz alatti fényképezést tesz lehetővé, ráadásul mindezek mellett hardveres téren is az élen jár.
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Honda topik
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Ukrajnai háború
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest