Hirdetés
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megtollasodik középkategória
Új hozzászólás Aktív témák
-
matthews
aktív tag
-
ChoppR
tag
Kérnék egy kis segítséget!
Mostanában észre vettem, hogy baromi gyorsan merül az aksim. Szerintem futhatnak valami háttér alkalmazások, amik leszívják. Pl. éjfélkor levettem a töltőről, (se wifi, semmi), reggel 9-re 88%-on állta.Van valami program, amivel le tudom tiltani a sok sz'rt, ami elvileg a háttérben futhat? -
kopepe
aktív tag
Haj !
Vennék 1 ZR-t.Használt is megfelel.Tudtok 1-et?Két év után váltanék defy-ről -
-
ChoppR
tag
Helló!
Van híretek róla, hogy mikor lesz 4.3-as frissítés?
-
darkpower
aktív tag
Szerintem a zr azért időtállóbb egy ilyen hardverrel, mint a V.
Nem tudom a v mennyire volt stabil, nekem a zr lassan 60 napja megy folyamatosan, újraindítás és fagyás nélkül... -
vbandit
tag
igen,v is volt,most meg zr van.
sokkal gyorsabb az utóbbi, stabilabb is.
nem fagy,nem veszti el a tererot.
Viszont a,média része rosszabb.
de amiert váltottam, ez kibír 1napot nálam intenzív használat mellett de a v-t délután már tölteni kellett.
nagysagban elhanyagolható.
a zr befer a v hez vett utesallo tokba -
Langsam
aktív tag
Én is sokáig vacilláltam a V és a ZR között, végül V-t vettem.
Aztán olvasva a V használatiját megint elgondolkodtam a ZR-en, mert a V IP57-es vízbe merítést, a ZR meg IP58-as víz alatti használatot tud. Csábító a gyártó szerint is teljes értékű víz alatti használhatóság. Ehhez képest a V tulajdonosok egy része gyakorlatilag komplett víz alatti telefonként használja, minden gond nélkül.
(én még nem mertem megmeríteni)
Viszont nekem már a V nagysága is határeset, a ZR még nagyobb, most meg írod hogy a kamerája pocsék, megint elbizonytalanodtam. A V képei tényleg szépek, videója még sötét tornateremben is teljesen korrekt,
de csábító a ZR nagyobb teljesítménye és a 2 giga ram a V 1 gigájához képest, meg az IP 58. De a média ?
Szóval nem tudom, de jól értettem hogy Neked mind a kettő telefon megvolt ?
Üdv. -
tengo24
tag
Sziasztok!
Készülékvásárlás előtt állok.
Tetszik ez a telefon, de megéri a kb. 30.000 ft-os felárat az Xperia V-vel szemben? Van valakinek tapasztalta.
Melyiknek jobb a kamerája? (ez az egyik legényegesebb momentum részemre, a vízállóság mellett) -
matthews
aktív tag
Gyerekek!
Van aki a rossz video hang miatt bombázza a Sony-t? Mert én írtam vagy 10 levelet de egyre sem kaptam választ.
Légyszíves írjon aki panaszát lerebegte a Sonynak, hogy kapott-é választ.
Köszönöm előre is.
-
jagertibi
aktív tag
Cimbi levelezett a sony-val hogy a V-ről lehúzta a fóliát, de a logón meg a garanciavesztésen kívül más nem történik. Ugye se a V, se a ZR garanciáztatása Magyarországon nem megoldott. És ez azért szerintem ultraciki hogy gyári fóliára még fóliát kellene húzni hogy ne karcolódjon, mert én is egy csomó hajszálkarcot összeszedtem már az első hónapban.
-
Danndi
tag
Hali! Láttam már volt téma a gyári fólia, de muszáj megkérdeznem, hogy volt e már valaki aki lehúzta a telóról?? Az egyik havernak van ZR, és alig 1 hetesen leejtette a munkatársa, apróbb sérülések vannak a fólián, de le akarja húzni, de az egyik szervizes beparáztatta (hogy nem csak a SONY logó jön le, hanem hogy az érzékenység is ugrik...(szerintem baromság))...
-
lmisi
senior tag
válasz
leslie_smith #683 üzenetére
Z1s valami 130 ezer Ft. Japánban és mire nálunk megjelenik...
-
matthews
aktív tag
válasz
leslie_smith #683 üzenetére
Egyértelmű ironia volt.
Vertem is a fejem a falba, hogy nem vártam még egy hónapot. De mindegy. Amennyiért én vettem annyit is megér. -
leslie_smith
aktív tag
válasz
matthews #682 üzenetére
Ez remélem irónia akart lenni
Szerintem az "under investigation"-ból ha legalább a ZR nem kerül gondok lesznek
Én meg rájöttem,hogy megéri várni
PartNero-nál már csak 91 körül mozog a ZR míg a Z mindig 114
A Z1 135,ha a Z1S-re is jót alkotnak meg leszek lőve ha nem akkor egyértelmű a választás -
matthews
aktív tag
Heehehe... Ez nagyon "biztató":
Az SP megkapja. Igaz. Végül is sokkal fejlettebb a hardvere mint a ZR-nek.
-
Kobak 27
tag
Szia!
Én az újmobilshop-ban vettem a Rákóczy úton 101.000 Ft-ért. Ha jól tudom az ár már 100 alatt van kicsivel.
A tapasztalataim jók a készülékről, én egy Motorola Defy-ről váltottam, ami gyakorlatilag meghalt. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Ezen minden gördülékeny, jól működik, 1 hónap alatt 1x indítottam újra, és akkor is csak azért, hogy kvázi kipróbáljam alapból mennyi memóriával dolgozik. A 2 giga memória nagyon nagy előny, eddig semmi sem tudta megakasztani. A kijelzője szerintem elég jó, napfényben is jól olvasható. Én a Z-vel hasonlítottam össze, és bár igaz, hogy az full hd, de fakóbb a kijelzője. Amúgy meg 4,6"-ban minek a full hd? Semmi jelentősége nincs.
Vízállóságot próbáltuk, nem volt gond.
A szürke import szerintem nem gáz, bár azért remélem, hogy nem lesz vele gond. Az üzletben készségesek voltak, adtak átalakítót, és a normál sim kártyámból is csináltak mini-t. Ez a T-nél 5000 ft...
Nekem alapvetően bevált a telefon, csak a navigációval küzdök kicsit, mert még mindig nem működik az igo rajta.
Szóval ezt a telefont ne hasonlítsd egy alacsony kategóriáshoz. Pont annyival erősebb, hogy ezek a fagyások eltűntek. Tudom, hogy milyen amikor lefagy, a Defy sűrűn csinálta sajnos.
Ezért az árért ez egy nagyon jó, majdnem csúcskategóriás telefon. Ár értékben csak a Motorola G fogja verni, de azt nem tudni mennyibe fog itthon kerülni. -
knuckle
aktív tag
én várnék decemberig első körben, mivel akkor megkapja majd a 4.3-at, reméljük január-februárban meg majd a 4.4-et is
amúgy ez nálam is van, de csak ennél a .67-nél... előtte a 244 nél nem volt. -
barabasr
csendes tag
Sziasztok! én is csatlakoztam a zr tulajok táborába
jo kis telefon!
Egy gondom van vele, miota feltettem rá a frissitést kamerázásnál robottszerü, torz a hang... ezzel lehet valamit kezdeni? mig nem frissitettem nem volt ilyen gond, kár volt frissiteni :S esetleg tudtok valami infot hogy lehet visszatenni rá az elözö softot ??? -
Langsam
aktív tag
válasz
Kobak 27 #677 üzenetére
Szia. Én a megjelenése óta szemezek a ZR-rel, de még nem szántam rá magam a vételre. Smybianról váltanék, az android megszokására próbaképpen vettem egy Vodafone Smart Minit, remélem azért a ZR jobb lesz, mert pld. a Mini-nél a giroszkóp állandóan lefagy, az érintőképernyő sokszor nem vagy jól reagál, stb.
De bízom benne, hogy ezek a sokkal kisebb árkategóriának a "sajátosságai".
Ami eddig visszatartott a ZR-től az az, hogy csak szürkeimportban lehet beszerezni, ami nem sok jóval kecsegtet, a mostani hasonlóan szürke Nokiám már szeptember óra van a szervizben, no comment.
Meg a másik a vízállóság, ami az egyik legnagyobb vonzerő lenne, de micsoda dolog hogy egy vízállósággal reklámozott telefonnál a beázás garanciavesztést okoz...
Pont ma nyomkodtam egy ZR-t a boltban, hát a kijelzője tényleg jóindulattal is csak átlagos, pasztelles az egész, de végül is az nem lenne gond, azt így kell elfogadni.
Érdekelnének a vizes tapasztalataid a ZR-rel kapcsolatban, és hogy Te honnan és mennyiért vetted, milyen tapasztalatokkal. Mindenképpen vízálló telefont szeretnék, de a S4 mini aktív valahogy nem gyere be.Üdv.
-
Kobak 27
tag
Sziasztok!
Először is csodálkozom, azon a rengeteg szkeptikuson, hogy ez nem jó, az nem jó.
Minden telefonnal van probléma, sajnos a tökéletes telefon még nem létezik, de tapasztalatom szerint a ZR meglehetősen jó. Nekem a Z már túl nagy lett volna, és zavart az üveg hátlapja, annál azért többet zúzom sajnos. Pozitív volt nekem pl, hogy gyárilag fóliázva van, igaz a fiam már egy késsel meg is sértette, úgyhogy cserélni fogom, de jó, hogy van.
A hardver szerintem kiszolgál majdnem mindenkit, nincs szégyenkezni valója. A memóriánál én azt tapasztaltam, hogy nem ment le 750-800 mega alá, a max amikor legyilkoltam mindent kb 1200 mega volt. Ja, amióta megvan, kb 1 hónap még nem indítottam újra, és nincs lassulás. A belső memória valóban 8 giga, amiből mondjuk 4-5 használható. Sajnos azt én sem tudtam elérni, hogy az sd-re települjenek a cuccok, ahogy olvastam ez root kérdése, de mondjuk nem is telepítek 2 gigás játékokat. Az EA autós játékát kipróbáltam, nem volt gond a futtatással, csak sokat foglalt.
1 problémám van csak, amire nem tudom, hogy van e már megoldás, hogy nem tudok feltenni se igo-t, se Sygic-et. Mindkettő fölmegy, de amikor elindítom kilép. Van már erre megoldás? Jó lenne navinak is használni, mert nagyon jó kis telefon.
Én mindenkinek ajánlom, szerintem ár értékben nincs most nagyon jobb. Aki jobbat akar, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Hurkans
csendes tag
Sziasztok!
Éppen telefonvásárlás előtt állok és megtetszett a ZR, de azt olvastam, hogy a 8gb belső memória egyrészt ketté van osztva másrészt, nem nagyon engedi a nagyobb játékokat (~2gb-os háttértartalommal rendelkezők) a berakott SD kártyára átteni, így azért elég gyorsan megtelik az a 5-6gb amennyit valószínüleg használhat az ember...
Főként netezésre, játékra, fényképezésre használnám a telefont. A játékoktól mennyire melegszik? (Jelenleg Neo-m van ami néha rendesen fel tud melegedni)
A RAM-ból mennyit lehet úgy használni ha az ember mindent a világon kitakarít? (a mostani elvileg 512 mb-ból ~200 mb-ot lehet csak használni) és ez elég? vagy kevés?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
knuckle
aktív tag
biztosan megkapja, csak mint korábban a kollega is írta, első körben még nem.
érdekes is lenne, ha nem kapná meg, hiszen gyakorlatilag alig különbözik a nagytestvértől -
darkpower
aktív tag
válasz
matthews #669 üzenetére
Már bocs, de egy szóval nem mondták,h nem fog kapni kitkat-et, egyelőre annyit tudni, hogy 4.3-t a következő hónapban(várhatóan) a kitkat-et pedig első körben a fent említett készülékek kapják meg
A kitkat esetén "first raft"-ként került említésre az 5 készülék, ami azt sugallja, hogy lesznek még, amelyek megkapják
-
matthews
aktív tag
Ezt láttátok?:
[link]Ezek szerint a Sony csak 4.3-ig viszi a ZR-t Ezek.... ehh..... Nem találok szavakat. Az egyik legjobb hardver a világon. Csak tudnám mi a sz...rnak csinálnak akkor ilyen telefont.
Katasztrofálisak. Most őszintén. Vegyek Samsungot mert ők támogatásban jók? De könyörgöm, bűn randa telefonjaik vannak. Nexus-t? Nem csúnya telefon de nem tetszik az alkalmazás felülete... meg klasszisokkal drágább... Nokia? Az ablakoktól idegbajt kapok.
Sonyék meg szarnak a júzer fejére...Tényleg nincs tökéletes dolog a világon... Csak a szopás. Az van. Mindennel.
Bocsánat az érzelgősségért, de kicsit csalódott vagyok.
-
andras707
csendes tag
válasz
soldier2 #667 üzenetére
Köszönöm szépen!
Tok kérdés: vettem szilikon tokot de a gombokat elfedi és nyomhatatlan.. Azontanakodtam hogy snitcerrel kivágom nekem megfelelőre, csinált már valaki ilyet?
Aktív tok: http://shop.brando.com/Power-Jacket-with-cover-For-Sony-Xperia-Z-Ultra-4500mAh_p10103c1599d003.html Ha jól látom az a connector port kerül használatra, ami a zren is van, akkor ez most kompatibilis vele, cserében méretben nem illik rá igaz? Van hasonló zr-hez is? Mert elég tetszetős a kialakítás...
Pár app kérdés:
A "hideninja vpn" alkalmazásnak van bármi haszna amúgy vagy csak paranoia?
Az ilyen xperia ui-t lecserélem esetleg más felületre (http://mobilarena.hu/hir/alkalmazasbemutato_themer.html), akkor a sonys alkalmazások ugye ugyanúgy elérhetőek maradnak? -
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz
andras707 #665 üzenetére
Bár a valószínűleg a címtár nagyobb biztonságban van a felhőben mint a telefonodon, de termeszetsen megoldható. Tarolhatod őket a telefonon is - mikor beirsz egy új számot választhatsz, hogy hova mentse. Vagy ha már a felhőben van, letiltod a szinkronizálást, és töröd a felhőből őket.
-
andras707
csendes tag
Sziasztok! feltelepítettem az ingyenesen letölthető gru meg city of secrets meg a brain attack nevű jétkokat, viszont ahogy nézem a belső memóriába pakolta a gép, ahelyett, hogy a memória kártyára telepítette volna. Hogyan tudom a telepítés helyét én megszabni és kiválasztani?
-
-
andras707
csendes tag
http://www.amazon.co.uk/Black-Battery-Cover-Repair-Xperia/dp/B00FGREEJ0%3FSubscriptionId%3DAKIAJWJZQGL4LYHUH2MA%26tag%3Dlamdao-21%26linkCode%3Dsp1%26camp%3D2025%26creative%3D165953%26creativeASIN%3DB00FGREEJ0#productDescription Ti láttok pontos szállítási árat?
a másik amit találtam: http://www.ebay.de/itm/Black-Battery-Back-Cover-Case-Replacement-For-Xperia-ZR-M36-Rear-Door-Cell-/350886138519?pt=US_Other_Cell_Phone_Accessories&hash=item51b2719297#shpCntId
http://www.amazon.co.uk/Rubber-Smooth-Xperia-Headphone-Winder/dp/B00DSI3OJ0/ref=pd_sim_sbs_ce_1 amúgy ilyen kivágott felületes cuccra vágyom.
Akkor az lesz, rendelek.
-
RootRulez
félisten
Sok a baj, egyre inkább nem bánom, hogy nem ilyet vettem (de amúgy még mindi gtetszik)...
-
andras707
csendes tag
Sziasztok akkufedelet hol lehet kapni? a mai nap során a jobb felső pöcköt sikerült letörni és így nem zár megfelelően fent, az akksi körül pattan ahogy kell, de megnyugtatóbb lenne, ha ott is zárna...
ebayen 14euró plusz 6eurós szállítási ktsget találtam. -
andras707
csendes tag
Sziasztok! van olyan tok, amiben az expozíció és a képernyő feloldás gombja nem fedett, hanem kivágás van ott? fogtam ma egy gumi tokot és nekem nagyon merevnek tűnt, amiben elég nehéz benyomni a gombokat.. van valakinek tuti tippje itt Pesten?
-
vbandit
tag
Sikerült valakinek mp3-at megadni ébresztő hangként?
Simán ki tudom választani, de nem azon ébreszt
Már próbáltam berakni az alarm mappába stb, de úgy se működik. -
-
soldier2
őstag
válasz
andras707 #646 üzenetére
Nem hiszek ezekben az akkukímélő varázslásoknak. Az akku élettartama a feltöltés/merülés ciklusok számától függ alapvetően, illetve kismértélben a hőmérséklettől, illetve az akku élettartamától (használat nélkül is tönkremegy egy idő után). De a LiPol akkukról elmondható, hogy gyakorlatilag gondozásmentesek. Töltöd őket mikor jólesik, és bírják a mai okostelefonkban durván 2 évig. (Az előző laptopomban az akkut ritkán használtam, gyakorlatilag 50% töltöttséggel tartottam a szekrényben az idő nagy részében, és csak egyet értem el vele: mikor kellett volna, soha nem volt feltöltve teljesen, és 2 év után így így is kb az eredeti teljesítmény 75%-t tudta. Miután ellopták, az utódnál nem foglakoztam ilyesmivel, és kb ugyanott tartok
)
-
andras707
csendes tag
válasz
soldier2 #645 üzenetére
Sziasztok! a Lenovo p780as telefonjának logoutos cikkében olvastam hogy van ilyen akksi töltés védője, meg akksi kalibrálója, ez kompatiblis lehet a sony zr-rel, vagy csak lenovo termékeken működhet?
Van értelme bármi akksi kalibrátor programnak? tud bármit is hozzáadni a hozzáadott teljesítményhez?
A sony stamina valóban jó cucc és két napot lightos nyüstöléssel valóban kibír a gép, 3órás gps használattal a stamina képes volt 25%os merítést okozni csupán, miközben ment a sportstracker progi.. de van még valami egyéb, energiaspóroló és akksi kímélő lehetőség?
Meg lehet valahogy kímélni az akksik életét? Gondolom azért a folyamatos töltés és kisütés nem tesz jót ezeknek az akksicelláknak...
-
-
andras707
csendes tag
Sziasztok!
Az alkalmazásokat ti mivel tartjátok karban és hogyan lövitek ki? Nekem elég sok alkalmazás nem záródik be a vissza gomb megnyomásakor csak bekerülnek a háttérbe, az alkalmazások közti váltógombbal hiába húzom el oldalra az alkalmazásokat nem szabadul fel memória.
Appkilleren kívül van vmi jó tippetek mivel lehet kordában tartani a memóriát? -
ted_mosby
senior tag
Hát ez nagyon bejövős főleg a vízállóság
-
knuckle
aktív tag
válasz
RootRulez #640 üzenetére
nos én úgy gondolom, hogy ezt egy frissítés megoldja, és nem lesz gond a továbbiakban
viszont ezen felül a telefon nagyon ott van, akksi is jól bírja, még komoly nyúzással (gps, wifi, állandó 3g, stb )
csont nélkül bírja a nap végét, de egy kis sakkozással, beállítással, odafigyeléssel több is kihozható a telefonból
a képeknél állandóan tesztelek, hol így hol úgy.
arra jutottam, hogy ez csak a kiválló automatikus módnál van így.
valahogy nem sikerül neki belőni a tutit, de hátha ez csak szoftveres para.
a kamera dolog már csak azért is vicces mert lássuk be, és sokan tudják is, a sony sok más telefonhoz szállít optikát, és azok még sokkal kisebb ( 8Mpix) jobb képet csinálnak, és miért?
csakis a szoftver miatt, legalábbis szerintem -
RootRulez
félisten
válasz
darkpower #639 üzenetére
Sztem az nem túl nagy igény, hogy a videó ne legyen nézhetetlen szar.
Értelemszerűen ha komoly dologra kell, arra ott a fényképezőgép, de ha már valamit gyorsba rögzítenék, amihez a teló van kéznél, akkor már legalább ha nézem/hallom, valamilyen szinten legyen jó, illetve nem ilyen.
-
darkpower
aktív tag
válasz
RootRulez #638 üzenetére
Egyfelől én várnék a helyedben egy nexus 5-re, kb annyiért mint a zr, ez is beszerezhető lesz.
Másfelől nem igazán értem,h mit vársz egy mobiltól fotózás/videó készítés terén, ha annyira számít a minőség, akkor ezt a kategóriát el kell felejteni, és venni egy normális digitális gépet, ha meg mégsem annyira fontos, akkor bőven lehet várni egy javítást/elviselni,hogy ez mégsem egy digitális kamera, hanem telefon..
-
knuckle
aktív tag
válasz
RootRulez #623 üzenetére
sajnos nem egyedi a dolog, és nálam is van ez a szörcsögő izé hang
viszont én már 4.2.2-vel kaptam meg a telefont, így nem tudtam csinálni 4.1.2-vel tesztvideót...
nálam még némi pixel para is bejátszik sajna
viszont egyelőre még csak én veszem észre, ha nagyon nézem...de a tudat, hogy van, elkeserítő
viszont a kb 1 hónapos gariztatási idő miatt, csak akkor viszem majd be, ha elkezdenek szaporodni, vagy pedig már zavaró lesz, vagy ha már alig van hátra 2 hónap a gariból...
de az még odébb van
ezen felül viszont a kamerájánál is vannak azért bajok, beégnek a képek meg ilyesmi.
de viszont én is ebben bízom, hogy majd a 4.3 vagy 4.4 javítani fogja
nem ártana bele egy jobb kamera app, de nem igazán találtam
rootolva meg nincs és nem is akarom, míg van rajta gari -
matthews
aktív tag
válasz
RootRulez #634 üzenetére
Ha én azt tudnám.... Azért volt a nagy nevetés. Amúgy elképzelhető, hogy lesz, mert a jelenlegi csúcsok közt van a teló. Ennél csak a Z, Z1 meg a Z1 mini jobb. 4.3-at ígérte a Sony, de köztudott, hogy ígérni nagyon tud....
Meglátjuk.... Nekem nagyon nem bántó a videó, mert én inkább fényképezek vele. De azért majd írok a Sonynak, csak meg kell fogalmaznom először, ugyanis az angolom nem a legjobb.... -
matthews
aktív tag
Az a felvétel ami a mobilarenán van teljesen jó. Úgyhogy ezt a 4.2-s frissítés qrta el. Szinte tuti. Nah majd a KitKat orvosolja.....
-
matthews
aktív tag
Nos...Többször is végig néztem és valóban... A jelenség fennáll, még ha nem is olyan durván mint nálad. Azt vettem észre, hogy a háttérzajok tompák, ugyanis ha a közelében beszélek akkor szépen hallható és nem olyan mintha üvegbe beszélnék. És igen: 2 mp-ig jó a hang azután kezdi el tompítani. Úgyhogy ez szoftveres hiba lesz biztosan. A baj az, hogy 4.1-en nem csináltam videót, mert szerintem azon jó lehetett...
Ami még elképzelhető az a szigetelés miatt, bár akkor meg az elejétől olyannak kellene lennie....
-
RootRulez
félisten
válasz
matthews #629 üzenetére
Tehát akkor nem általános a probléma, hito sztem megér egy gariztatást...
Na ezért sem tudom, hogy bevállaljak-e egy itthon hivatalosan nem forgalmazott telefont vagy Jó lesz-e nekem egy Nexus 4 ehelyett...
Itt megkérdezni talán nincs is értelme, aki ezt olvasgatja, úgyis ZR-t mond.
-
hito
nagyúr
válasz
RootRulez #627 üzenetére
Próbáltam LG Camera-val is, ugyanez volt, csak még egy picit rosszabb. A probléma jelen van sajnos minden ZR-nél és kevés esélyt látok arra, hogy javítani fogják. Mondjuk ha sok mocskolódó, reklamáló levelet kapnak akkor lehet, hogy kezdenek vele valamit. Nagyon érdekes, hogy a videófelvétel elején kb. 2mp-ig tök jó a hang, aztán valami szoftveres baromság lefojtja.
-
lmisi
senior tag
A készülékeiteken van előre felrakott mcafee vagy egyéb borzalmas antivirus tákolmány akár csak próbaverzióban?
-
hito
nagyúr
válasz
RootRulez #621 üzenetére
Szinte biztos. Ez lenne a tökéletes telefon számomra. Most nem több, mint megint egy idegesítő példája annak, hogy ilyen nem létezik.
Már cseréltem HTC One-ra, végcél egy Z, vagy egy Z1 (ez utóbbi mondjuk még elég borsos), de a ZR mérete sokkal inkább megfelelő volt számomra. Mind1, ez van.
-
andras707
csendes tag
válasz
andras707 #617 üzenetére
Hali:
megoldva:
A mappába rendezést tudom laikus kérdés volt de sikerült megoldani.Calender appot sikerült találni.
Igen a billentyűzet használatát is sikerült megszokni.
Stamina helyspecifikus wlant elindítottam (bár azt még nem tudom hogy magátol most be fogja kapcsolni a wlant állandóan itthon avagy csak akkor amikor én akarok szinkronizációt)
Hálózati prefnél levettem 2g/wdcma-ra, úgy értelmeztem ezzel jobban tudok spórolni energiát.
Amire nem jöttem még rá:
Hogyan tudom definiálni, a szinkronizációs időintervallumot? Olyat találtam hogy vagy engedem a szinkronizálást vagy nem.
Vízállóságot nem mertem tesztelni. -
andras707
csendes tag
Sziasztok!
Én is ma vettem az xxl gsmből, ezért tudok mai árat mondani, a honlapon kiírt ár csak magára a készülékre vonatkozik, a tartozékokkal együtt 108 (bruttó).
A telefon gyönyörű,még szokjuk egymást.
Ehhez lenne pár kérdésem:
Az xperia facebook szinkronizálást hogyan lehet emberspecifikussá tenni? Ezalatt az értem hogy van pár ismerősöm akik zenei megosztásait követni szeretném, másokat meg ignorálni, ezt hogyan lehet beállítani a zenei hírcsatornáknál? Ugyan ehhez a szekcióhoz, hol lehet paraméterezni a szinkronizálás gyakoriságát? (manuális/automatikusan naponta/egyéb időköz)Tettem fel fb chatet, amit egyszerűen nem tudtam kilőni, mindig futott a háttérben, hogyan lehet elérni, hogy én indítsam és én állítsam le? app killer kilövi de magától újra el is indul.. mi a teendő?
Gmail gomb nem hajlandó továbbengedni, amíg nem szinkronizálom le, de több gmail fiókot használok rendszeresen, miképpen lehetne a leszinkronizálást megúszni?
A tesztben mutatták a srácok hogy valahogy az egyéni ablakkereteken belül a programokat mappákba lehet rendezni, ezt hogyan lehet előcsalogatni? (alkalmazást hozzáadni és levenni sikerült, emg arrébb is tenni, de mappába rendezésre nem jöttem rá..)
Van értelme futtatni a háttérben a vírusirtót? Tényleg van valami nagy veszély a telefonra? Hogyan lehet a fb contactokat úgy letölteni a fb profilomból, hogy visszafelé ne küldjem meg a meglévő ismerőseim email címeit? van valami importálható címtár?
Van olyan alkalmazás hogy ismerősök szülinapjait kijelzi a gép, adott napra és az adott napra vonatkozó calendar?
A helyspecifikus wlant hogyan lehet definiálni? A stamina rész paraméterezése érdekelne, hogy miképpen is kellene ezt ügyesen belőni.. gps, bluetooth, autooff, kivétel mikor mozogni megyek és trackingelni szeretném merre is járok éppen...
A cikkben a készenléti időre 2gre rövidebb idő van megadva mint 3g esetén, most akkor tényleg 3g lenne a takarékosabb?
LTE-re ha csak fb updatek, meg levelek érdekelnek van valós szükség? Vagy csak aksi élettartam csökkentő hatással van? Lehet hálózati preferenciát megadni, hogy beszélgetésre elég a 2g térerőcsökkenés esetén menjen fel 3gre ahol jobban tud sugározni?
A beszélgetések során (skype, fb chat vagy bármi egyéb levelezés) a virtuális billentyűzetre próbál reflektálnia gép és szavakat próbál megbecsülni, ami néha jó, néha bizony bugyutaság, amikor jót talál ki öröm van, de a bugyutaságot hogyan lehet gyorsan a beírt tartalomra átvezetni? mert amikor a beírt karaktersor kijelzésére kattintok rendszeresen a q betűt veszi be, vagy eleve azt hiszem, hogy minden rendben s elküldéskor mégis az általa kitalált nem megfelelő megoldást küldte el, mi a teendő? Nem szeretném kikapcsolni a prediktív szövegbevitelt mert nem rossz, csak az elágazás választással és annak megjelölése nem kézenfekvő számomra..
Akkor ez a vízállóság inkább esőre vonatkozik, de medencébe ne vigyem, jól értem? az xxl gsmben azt mondták ma hogy nézzem meg figyelmesen két ip érték van megadva és az ip 58 inkább csak a sim része, de van még hangszóró és kamera ami beázhat, erről mi a véleményetek? Olvastam kicsit visszafelé, ahol az egyik fórumozó írta, hogy neki most volt hangszóró cseréje, azzal mi történt?
Elnézést kérek a hosszú levelemért, remélem fogok kapni pár választ, de akárhogy is, köszönöm, ha vettétek a fáradtságot, s legalább elolvastátok a kérdéshalmazt.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Ma vettem egy ZR-t. A videófelvétel alatt miért vesz fel minősíthetetlenül szar minőségű hangot? Mielőtt megvettem olvastam róla, de nem gondoltam volna, hogy ez ennyire gáz lesz. Esetleg tervezi javítani ezt a Sony?
-
vbandit
tag
Szeretnék egy szilikonos puha tokot a telomhoz, van valakinek bevált tipusa?
Most rendeltem egy szép fekete tokot, de az sajnos kemény, így most adhatom el
Ha valakinek esetleg kell szóljon 710Ft- ért vettem.
ilyen: -
ChoppR
tag
xxlgsm-mel jól jársz. Annyi, hogy a kiegészítők, pl. a hálózati töltő nem EU szabvány, vagyis kell hozzá egy átalakító. Van USB rajta, úgyhogy gépről is tudod tölteni. A headset nagyon korrekt. Kb 7.000 Ft-ba kerül alapból is. Azt hiszem más nem volt a dobozban. Nekem augusztus végén volt 120 ezer (113e + 7e kieg.). Egyre jobb vétel ez a telefon. 2 Gb ram sokáig elég lesz!
A számlámon ez szerepelt: 119.900 Ft bruttó / 94.409 Ft nettó - (Áfa: 25.491 Ft)
-
matthews
aktív tag
Partnero-nál ÁFA nincs. Én rákérdeztem. Nekem ÁFA nem volt fontos, viszont az igen, hogy bontatlan legyen bár nem volt az. Legalábbis nem volt leragasztva sehol a doboz. De működik szépen (kopp-kopp). Adtak hozzá töltő átalakítót is. Ha olcsóbb lett volna akkor amikor vettem a B-Tel-t választottam volna. Korrektek és kedvesek voltak a telefonban.
-
henry
tag
Kiegészítés:
http://www.b-tel.hu
gyári tartozékok, 1+1 év garancia, magyar nyelvű, kártyafüggetlen
104.000.- (27% ÁFA-t tartalmaz)
Ez az ország boltja minőségi díj ér II. helyezés valamit?
Külföldi ügyvezető, külföldi tulaj, székhelyszolgáltatós székhely, korábbi
végrehajtás, nincs leadott elérhető előző évi mérleg, esélytelen...http://www.fortunagsm.hu
Sony Xperia ZR
99 000 Ft (beleértve 0 % ÁFA)
Új, kártyafüggetlen mobiltelefon. 12 hónap garanciával, mely üzletünkben érvényesíthető! -
henry
tag
Rövid összehasonlítás: (2013.10.18. 12:59 adatok alapján)
http://vip-phone.hu: Sony XPERIA ZR C5503 Kártyafüggetlen mobiltelefon +MAGYAR NYELV+TARTOZÉKOK
Csomag tartalma: telefon, hálózati töltő, akkumulátor, headset, adatkábel
HálózatÁRTYAFÜGGETLEN
Garancia: 24 hónap garancia
Magyar nyelvű menü: Van
Összesen (nettó): 86 606 Ft
Összesen (bruttó): 109 990 Ft (tehát a webshop szerint 27% "ÁFÁS")http://www.partnerogsm.shp.hu
Sony C5503 Xperia ZR Fekete 99.000.-
A készülékek mindegyike ÚJ! Dobozos, Bontatlan Csomagolású Kártyafüggetlen. Gyártói vagy Bolt Garanciás. Magyar menüs és az összes Gyári hozzá tartózó tartozékot tartalmazza.
ÁFA nem állapítható meg a honlap alapjánhttp://www.xxlgsm.hu
100150.- Ft-tól
Garancia: 36 hónap **
* Minden új készülék ára 27% áfával értendő, az árak csak a készüléket tartalmazzák. Az egyéb tartozékokról érdeklődjön.http://www.gsmline.hu
A készülék új, független és minden gyári tartozékkal forgalmazzuk. A termék magyar nyelvvel rendelkezik, amennyiben magyar forgalomban elérhető a magyar nyelv. A termék 27% áfa tartalommal bír.
OEM Német nyelvű készülék töltővel 100.150.-
Teljes gyári kiszerelés magyar nyelvű készülékkel 105.900.-
viszont vagy + gomb, mely szerint 27% áfa tartalommal is megrendelhető, arra kattintva
csak a 126800 Ft-os tartalmaz 27% ÁFÁt.Tudom, hogy hívjam fel őket
DE 2013-ban még mindig ott tartunk, hogy a gsm boltok (is) képtelenek egyértelmű és hiteles infot adni az oldalaikon....
Egyébként eddig honlap alapján vip-phone, ChoppR ajánlása alapján xxlgsm...
-
ChoppR
tag
xxlgsm-nél vettem a telefont. a 27%-os áfa benne volt az árban. Az, hogy elromlott a hangszórója, az egy dolog, de a garanciát teljesítették, csak mivel külföldről jött az alkatrész, ezért 1 hónap volt, mire visszakaptam a telefont. Én ajánlom őket. Érdemes felhívni a cégeket, mert nekem 6-ból 5 mondta, hogy bocs, de akkor mi mennyit fogunk keresni az eladáson, ha beletesszük az ÁFÁ-t?.. érdekes volt.
-
henry
tag
Sziasztok!
Az alábbi cégek közül melyiket ajánlanátok v. zárnátok ki Xperia ZR vásárlás esetén?
xxlgsm , gsmline , partnerogsm , vip-phone
Jövő héten lenne aktuális a vásárlás és képtelen vagyok érdemi infot szerezni róluk, ami alapján dönthetnék.
(Fontos szempont, hogy 27% ÁFA legyen a számlában, egyébként a pár ezer forintos különbség az árban nem szempont, a garis ügyintézés és a gyári doboz v. tartozékok megléte annál inkább.)Sajnos a honlapjaik alapján az infok nem egyértelműek.
Köszönöm a segítséget.
-
ChoppR
tag
válasz
matthews #604 üzenetére
Itt vagyok. Szoktam olvasni a fórumot, csak nem jeleztem. Kedden megjött a teló. Szépen be volt csomagolva (futárral hozattam vissza, mert vidéki vagyok). Minden rendben. A hangszórót cserélték. Remélem nem lesz több probléma.
Ami nagyon bánt, hogy elveszett a Hungry Shark Evolution mentésem, pedig már majdnem megvolt a nagy fehér, úgyhogy most kezdhetem megint elölről. -
matthews
aktív tag
ChoppR kolléga?!?! Nagyon csendben vagy. Rendben van minden a telefonoddal?
-
matthews
aktív tag
Tegnap kipróbáltam vízben. Azért beszivárog itt-ott. Még ma is volt benne pedig tegnap kitöröltem. Igaz az akkut nem érinti de azért vigyázós. Ha egy kicsit is megsérül az akkut védő gumi cseszhetjük.
-
matthews
aktív tag
válasz
jagertibi #600 üzenetére
Van rajta még egy fólia én is látom. Igaz precíz nagyon.
Szóval akkor elégedjek meg a 4 gigával ami szabadon van? Pedig Gingerbredéknél még volt olyan lehetőség, hogy memóriakártyára másolta a cuccosokat.
Nah mindegy. Gyakorlatilag akkor nem lehet telepakolni mert azonnal riaszt, hogy kevés a hely....Erre csak azt mondom amit Basar Al Fajasek barátom mondott (egyetemen) aki ennyit tudott magyarul: Fászóóm!
:-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japánok újdonsága az igazi vízállóságot hozza el nekünk, víz alatti fényképezést tesz lehetővé, ráadásul mindezek mellett hardveres téren is az élen jár.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Cyberpunk 2077
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Akku: 83%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest