Sony Xperia ZR - ugrás a medencébe

Bevezető, tartozékok

Nem is olyan régen belebotlottam egy régi fórumba, ahol a legvékonyabb telefon címéért ment az ádáz küzdelem, a nyertes pedig egy olyan készülék volt, ami nagyjából 17 milliméteres vastagsággal bírt. Ha erre az adatra valaki ránéz, elnyom magában egy mosolyt, hiszen mára már a tégla, jó ég, mi ez felkiáltások jutnak először eszünkbe. A lassan végletekig történő vékonyítás talán akkor lesz tényleg ámulatba ejtő, ha fél centiméter alá megyünk. Hogy kinek kell mindez, azt én nem tudom, de egy tény, a hatalmas kijelzőket csak akkor lehet könnyebben átérni, ha nem túl vaskos a készülékház. Az új, legalábbis az öreg kontinensen új őrület a vízállóság, habár Japánban ez már szinte kötelező tulajdonság a mobiltelefonok esetén. A lényeg mindenesetre egyértelmű, sokszor féltett kedvencünket védeni az elektronikai kütyük egyik legádázabb ellenségétől, a víztől.

Sony Xperia ZR
[+]

A Sony elsőként mutatott be Európában olyan csúcstelefont, ami már a (víz)ellenállóság egy bizonyos fokának is megfelelt, és nem titkolt módon ez is az egyik legfőbb vonzereje a mobilnak mind a mai napig. Egy nyári kiránduláson például sokszor jönne jól egy olyan fényképezőgép, amivel akár vízalatti fotókat is lehetne készíteni, végre a búvárkodás során felfedezett tengeri kincseket nemcsak emlékeinkben tudnánk megőrizni, hanem fizikai, de legrosszabb esetben is digitális formában raktározhatnánk el, méghozzá egy kompakt eszköz segítségével. A Sony Xperia ZR pont erre való, vagyis úgy kell fogalmazni, hogy a japán gyártó szerint éppen ezt az álmunkat váltja valóvá, ugyanis a dedikált kameragombnak és a vízállóságnak köszönhetően végre vízalatti fotókat is készíthetünk vele.

Sony Xperia ZR
[+]

Senkit sem lep meg, hogy a VIP Phone által rendelkezésünkre bocsátott telefon doboza fehér színben tündököl, egy Sony logó és egy sajtófotó dobja meg az egyébként elég sivár összképet. Kicsomagolás után azonnal láthatjuk a telefont, méghozzá egy külön kis mélyedésbe helyezve. Alatta külön rekeszekbe helyezték el a tartozékokat, vagyis a használati útmutatót, a különleges kialakítású agybadugós fülest, pár plusz gumiharangot a headsethez, de nem maradhatott ki a microUSB kábel és a töltőfej sem. A masina követi a fiatalság trendjét, így fehérben, feketében, rózsaszínben és türkizkékben is elérhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

 • Európában kezd az Xperia M

  A legfontosabb európai piacokon már augusztus végétől elérhető lesz a Sony mérsékelt árfekvésű okostelefonja.

 • Sony Xperia M - inkább előd, mint utód

  A Sony különleges és egyedi formatervét megkapta ugyan a telefon, ám sajnos a jó sebesség ellenére a kijelző és a kamera is a várakozások alatt teljesít.

 • Sony Xperia Z1 - vissza a kamerához

  A japán gyártó az elmúlt pár évben nem feltétlenül kamatoztatta a képalkotással kapcsolatos teljes tudását mobiljaiban. Most is inkább elméletben teszik meg.

 • Érkezik az Xperia Z1S

  Újabb Sony csúcsmobil sajtófotóját szellőztette meg a megbízható kapcsolatairól ismert @evleaks.

Előzmények

 • Sony Xperia Tablet Z - gyönyörűségem

  Lélegzetelállító külsővel, erős hardverrel és IP57-es minősítéssel érkezik a japánok újdonsága, alig van hibája, de az ára sem alacsony.

 • Sony Xperia SP - a jónevű japán

  Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

 • Sony Xperia ZL - kicsivel jobb

  Együtt mutatták be az Xperia Z-vel, azonban utána nagy csönd lett körülötte, pedig a ZL több egy szimpla átnevezésnél, valamiben jobb, valamiben nem.

 • Sony Xperia Z - a nagy varázsló

  A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.

Hirdetés