Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Sony Xperia ZR - ugrás a medencébe

A japánok újdonsága az igazi vízállóságot hozza el nekünk, víz alatti fényképezést tesz lehetővé, ráadásul mindezek mellett hardveres téren is az élen jár.

Bevezető, tartozékok

Nem is olyan régen belebotlottam egy régi fórumba, ahol a legvékonyabb telefon címéért ment az ádáz küzdelem, a nyertes pedig egy olyan készülék volt, ami nagyjából 17 milliméteres vastagsággal bírt. Ha erre az adatra valaki ránéz, elnyom magában egy mosolyt, hiszen mára már a tégla, jó ég, mi ez felkiáltások jutnak először eszünkbe. A lassan végletekig történő vékonyítás talán akkor lesz tényleg ámulatba ejtő, ha fél centiméter alá megyünk. Hogy kinek kell mindez, azt én nem tudom, de egy tény, a hatalmas kijelzőket csak akkor lehet könnyebben átérni, ha nem túl vaskos a készülékház. Az új, legalábbis az öreg kontinensen új őrület a vízállóság, habár Japánban ez már szinte kötelező tulajdonság a mobiltelefonok esetén. A lényeg mindenesetre egyértelmű, sokszor féltett kedvencünket védeni az elektronikai kütyük egyik legádázabb ellenségétől, a víztől.

Sony Xperia ZR
[+]

A Sony elsőként mutatott be Európában olyan csúcstelefont, ami már a (víz)ellenállóság egy bizonyos fokának is megfelelt, és nem titkolt módon ez is az egyik legfőbb vonzereje a mobilnak mind a mai napig. Egy nyári kiránduláson például sokszor jönne jól egy olyan fényképezőgép, amivel akár vízalatti fotókat is lehetne készíteni, végre a búvárkodás során felfedezett tengeri kincseket nemcsak emlékeinkben tudnánk megőrizni, hanem fizikai, de legrosszabb esetben is digitális formában raktározhatnánk el, méghozzá egy kompakt eszköz segítségével. A Sony Xperia ZR pont erre való, vagyis úgy kell fogalmazni, hogy a japán gyártó szerint éppen ezt az álmunkat váltja valóvá, ugyanis a dedikált kameragombnak és a vízállóságnak köszönhetően végre vízalatti fotókat is készíthetünk vele.

Sony Xperia ZR
[+]

Senkit sem lep meg, hogy a VIP Phone által rendelkezésünkre bocsátott telefon doboza fehér színben tündököl, egy Sony logó és egy sajtófotó dobja meg az egyébként elég sivár összképet. Kicsomagolás után azonnal láthatjuk a telefont, méghozzá egy külön kis mélyedésbe helyezve. Alatta külön rekeszekbe helyezték el a tartozékokat, vagyis a használati útmutatót, a különleges kialakítású agybadugós fülest, pár plusz gumiharangot a headsethez, de nem maradhatott ki a microUSB kábel és a töltőfej sem. A masina követi a fiatalság trendjét, így fehérben, feketében, rózsaszínben és türkizkékben is elérhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Sony Xperia Tablet Z - gyönyörűségem

  Lélegzetelállító külsővel, erős hardverrel és IP57-es minősítéssel érkezik a japánok újdonsága, alig van hibája, de az ára sem alacsony.

 • Sony Xperia SP - a jónevű japán

  Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

 • Sony Xperia ZL - kicsivel jobb

  Együtt mutatták be az Xperia Z-vel, azonban utána nagy csönd lett körülötte, pedig a ZL több egy szimpla átnevezésnél, valamiben jobb, valamiben nem.

 • Sony Xperia Z - a nagy varázsló

  A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.