- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctvagyok
őstag
Nekem van a G4-ben és igen. Előző telefonomban is volt.
Nem használom naponta, de néha jól jön. Mondjuk ha nincs meg a klíma kapcsolója vagy kimerül az elem és lerohad a tököd. Na akkor tudod értékelni majd az infrát.
Persze ha nagyon noname cuccod van akkor lehet semmilyen program nem kapcsolgatja. De van infra ami tanítható is. Szóval az sem feltétlen gond.Persze nem ettől lesz szar a Z5, de van olyan pillanat, amikor hasznos.
A jogos kritika a z5-tel szemben az OIS hiánya, meg sok helyen írják, hogy nem a legcsúcsabb kijelző került bele. Ezt leszámítva a remek üzemidő a mostani flagshipek nagy részét alázza, szóval van itt pro érv is.
-
viera
őstag
Olvastam a Z5 tesztet a Geeks-en,hogy ezek mekkora baromságokat írnak össze róla.Jól leszólta persze a kamerát,hogy ebben a kategóriában a legrosszabb.Meg,hogy kevés használat után is szinte forró.
Nem értem, én napi 4-5 órát használom folyamatosan és nem tudtam még nagyon felmelegíteni.Csak komolyabb játékkal 1 óra használat után.
Az infrát persze hiányolja belőle 2015-ben. -
A sonyi gui lehetosget teremt ra , hogy a virtualis gombk sorrendjet feltudja az ember cserelni?
Amugy en is nagy nexus parti vagyok/voltamde teny nekem, mar kellenek azok a plusz extrak, amit a csupasz stock droid sajna nem tud megadni, de meg ugy sem, ha launchert teszek fel
. Mokolgatni meg nem akarok(root stb...)
Amugy eleg jok lettek igy elso blikkre a mostani nexusok, de nekem mar nagy lenne a 6p. A g4 is kisse nagy. A 6s vagy a z5 mozgatja a fantaziam , csak sajnalok megint penzt kolteni telefonra -
Xleslie
csendes tag
válasz
Quadgame94 #3 üzenetére
Minden tekintetben? Nem túlzás ez?
Az S6 pl. nem víz és porálló... a TW gyenge, tele van ba...va minden felesleges szarral, én pl. ezt utálom, ezért is használok Nexus-t. A többiben meg közel azonosak.
Ok árban nem de az egy mások kérdés...Nekem tetszik, most először gondolkodok azon, hogy Xperia Z-t vegyek.
Lehet ez lesz a következő telcsi. -
törölt tag
Köszi, a Trepn Profiler applikációért
-
viera
őstag
Nem tudom,nálad miért melegszik annyira.De én a Z3-hoz tudom hasonlítani és nem nagyon melegebb annál.Én nem játszok telón,de pont a melegedés miatt kipróbáltam komolyabb játékokkal is.Akkor azért elég meleg lett,de nem volt forró.Én melóban napi 4-5 órát használom folyamatos mobilnettel de nem találtam különösen melegnek.Pedig mostanában figyelem is pont ezért mert annyit írtak róla.Nekem esti 100%-ról reggelre ugyanúgy 100%-on van,pedig 3-szor ébreszt mire felkelek.
-
cynu
tag
Nézd meg cpu-z app-al amikor nagyon melegnek találod. Nekem a Z5 max 60C-ig melegedett eddig. Egy M4 Aqua volt nekem előtte, az 81C is volt rendszeresen.
Nekem a Z5 kifejezetten "hűvösen" tűnik az M4 aqua után.
Igaz, az M4 nem volt felszerelve hőcsövekkel, ezért is csak közvetlenül a SoC-nál forrósodott fel az elő-, és hátlap is. -
Avar8
újonc
Üdv.mindenkinek.A Z5 tulajdonosok hozzászólásait olvasgatva csak az a költői kérdés merült fel bennem,hogy Z5 és Z5 között milyen különbség lehet,vagy én mit szúrok el annyira.Csak pár napja van nálam,de már az üzembe helyezésnél is csak pislogtam,amikor első bekapcsolás után regisztráláskor,valamint a frissítések során úgy felmelegedett mint amilyenre a közel 4 éves Xperia S-em sem volt képes...Ez azóta sem változott.Negyed óra átlagos böngészés és kifejezetten langyosodik.Ugyanúgy a videózásnál.( elég bő 5 perc a langyosodáshoz.Ja...és nem 4K-s videózás) Más részről az üzemidő rendben van,még akkor is ha azért 100%-os esti töltöttség után nekem reggelre lement 95%-ra.Véleményem szerint a képek is rendben vannak.Gyors,nem akadozik,abszolút prémium érzést nyújt...csak ezzel a "felfújt melegedéssel" nem tudok mit kezdeni.....kissé lehangoló.
-
viera
őstag
Lezárult a vakteszt szavazás,érdemes megnézni.
-
Telekomtol van , aki, mar vasarolt z5? Telekomos sw , barmilyen formaban van rajta? Illetve fuggetlen?
-
Lirion
addikt
Be kell kapcsolni a kijelzőt, megérinteni és akkor felold a telefon hiba nélkül.
Gyanítom, hogy az lehet a háttérben, hogy mivel a bekapcsoló gombon van az olvasó, direkt nem old fel azonnal, mert nem biztos, hogy fel akarja oldani a júzer. Lehet, csak az időt akarja megnézni.. I6s-nél is vannak panaszok, hogy túl hamar felold a home gomb megnyomására. Egészen biztos vagyok benne, hogy ez nem hiba, hanem szándékos (és szerintem jó) döntés.
-
no more
veterán
Múlt héten próbáltam én is a telefont egy Sony boltban. Tényleg gyönyörű szép, képről is, de élőben szebb! Kegyetlenül gyors, minden azonnal megnyílik, szupergyorsak az animációk, abszolút nulla akadás, nincs lag. Egyedül a multitasking felületnél ha megérintettem egy appot, akkor fordult elő egy apró késés, nem reagál mindig, azonnal. De ezt eddig az összes Sony telefonnál tapasztaltam. Az ujjlenyomat-olvasó szerintem a legkényelmesebb helyen van, tökéletesen el van találva, viszont tényleg bénán érzékel sajnos és nálam sem működött normálisan a gomb nyomvatart, készülék felold lehetőség. Talán 10-ből egyszer, ha feloldotta magát. Be kell kapcsolni a kijelzőt, megérinteni és akkor felold a telefon hiba nélkül.
A Snapdragon hisztit nem értem, egyáltalán nem melegedett, bár nem nyüstöltem sokáig, talán 1/4 óra volt, langyos sem lett. Drága, drága, de szerintem megérdemelt volna egy ajánlott plecsnit.
-
batt
aktív tag
Lőttem pár képet z5-tel! Majd ha lesznek igényesebb képek akkor töltök még fel,ezek csak menet közben!
-
daniel909
addikt
akinek van egy kis érzéke a fotózáshoz az bármilyen telobol kitűnő képet tud kihozni. van egy csoport a google+on smartphone photography. a legjobb képeket ace 2 és hasonló kaliberű telókkal lövik.
aki meg nem tud fotózni az dslr-el is béna képeket fog készíteni... én magam is tudok fotózni, még az ipaddel is egész jó képet lehet csinálni.... pedig abban nem bajnok kamera van. de FBra több mint jó.
-
Örni
senior tag
Gsmarena fényképezős vakteszt 6S vs S6 vs Z5, szavazzatok
-
batt
aktív tag
Igen ahogy néztem elég nagyok ezek a vakuk! (még) ÉS az ASUS-nak sikerült eddig a legkisebbre megcsinálni!
-
cynu
tag
válasz
mackoman #254 üzenetére
Vodásnál (legalább is nálam) ott az x.... :-(
Sajnos nem független...
Z5 sorstársakat kérdezném a vaku fényerejéről!
Nekem korábban a Z1C nagyon gyatra volt, utána az M4 Aqua akkorát "szólt", h télen hómentesíteni is lehetne vele!
A Z5 vakuja, sajnos gyengébbnek tűnik, mint ami a Z1C-n volt....
Szóval, többieknél mibe helyzet vakufronton? -
Örni
senior tag
Ha ez is Sony érzékelővel készült, akkor a Sonynál harakirit fognak elkövetni, a saját szoftverük miatt. Nézzétek azokat a részleteket!
-
19_OsY_81
aktív tag
Amint jelentősen mérséklődik az ára, ez lesz a következő telóm...
( Z2 tulaj)
-
batt
aktív tag
A T mob-nál az összes sony csúcs készülék független! Termékjellemzőknél írva is van! "Kártyafüggetlen igen"
-
leslien
nagyúr
aki szolgáltatónál vette nézze már meg pls ezt:
Szerviz menü(tárcsázóba ütve *#*#7378423#*#*) SIM lock-nál, ha nincs [X] 5 sehol.
Akkor független -
rocks
aktív tag
Köszi 😊
-
urby01
csendes tag
Szuper! Várjuk a véleményeket!
Engem főképp a kamera és a lagmentes viselkedés érdekel!
egy héten belül döntenem kell hogy m9 s6 vagy z5..
Szívem szerint az m9be tenném a sony ujjlenyomat olvasóját és a samu kameráját de ezt sajna nem lehet...
Szóval várom az összehasonlító véleményeket...
-
viera
őstag
Nálam is volt 2 hétig S6 Edge.Nagyon szép teló,de az a szaggatás meg akadozás...
Nem beszélve az akkuról.Nekem jobban bejön most a Z5 kijelzője.Az S6 Edge-nél az nagyon zavart,hogy a fehér szín a kijelzőn inkább sárga volt.Nálam is eddig ugyanaz a fura,hogy 2-3 mp mire mindent bezár.De frissítéssel biztos javítva lesz.Szerintem az akku is nagyon hasonló eddig mint a Z3-nál. -
spawn21
veterán
válasz
kbadam83 #237 üzenetére
Így van.
Ezt le akartam írni én is. Nem melegszik, jobban bírja mint az s6 pl.
Aksiban ez valami óriási. Nem tudom hogy bírtam az s6-al. Kijelző nagyon szép. Nem melegszik. Nagyon sebes...
Egy hiba van eddig.. Amikor kilövöm a háttérben futó alkalmazásokat, akkor kb 3-4 mp mire kilép onnan.
-
rocks
aktív tag
Érdekelne hogy szolgáltatótól hűséggel részletre, vagy függetlent érdemesebb venni?
Most cserélném a sima Z-m. Ja és akinek van már attól kérdezném hogy tok nélkül csúszós - e, és farmer zsebben el fér? (a Z 5" ez meg 5,2") -
kbadam83
senior tag
Csatlakoztam egy fehér darabbal.
Az első lényeges szempont a többieknek a jövőre nézve, hogy folyamatos program frissítések és telepítések közben illetve első beállítások alatt ( kb. 1 órája nyúzom) még langyosnak sem nevezném a hátlapot.
A Galaxy S6 Edgem ilyenkor már forró volt a keret mentén!!! Számomra eddig durván pozitív a kütyü, főleg annó a Z3+ után!!! -
altntv
csendes tag
Nem tudjatok, hogy lehet megfogdosni Őt es a kistesóját?
-
Roberto76
tag
Na végre. Ezt vártam. Z5 tulajtól a tapasztalatokat. A többi billentyűzet huszár hidegen hagy. Várom én is a fotókat.
-
viera
őstag
válasz
majestic #227 üzenetére
Szerintem az üzemidő hasonló mint a Z3-nál.De pár nap múlva többet tudok mondani.Mert jövő héten már csak a Z5-öt fogom nyúzni,eddig nálam volt mellette a Z3 is összehasonlítás miatt.Nekem is fontos ez a része. Még annyit,hogy este ha leveszem töltőről reggelre ugyanúgy 100%-on van.
-
ctvagyok
őstag
válasz
babkukta #223 üzenetére
Aki szerint ez egy szar telefon az hülye. Csak annyiból, emennyibe kerül, bármi mást vehetek és még marad is. A G4-ből majd kettő is kijön, ha a legolcsóbb GSM boltból veszem. Jó tudom, lesz ez olcsóbb is, de addigra jön a következő generáció. Ezt a telefont a z4 helyett kellet volna kiadni.
Szerintem erre gondol a legtöbb fikázó, nem pedig fizetett Samsung ügynökök. -
viera
őstag
-
Szerintem is tul van hypeolva ez a melegedes story(foleg a v2es soc mar nem kene hogy melegedjen). A nagyon hard user talan megtudja fektetni,illetve , ha 4kba megy a mokazas huzamosabb ideig, de lassuk be nem igy hasznaljak az atlag userek a keszulekeket. Szep is lenne , ha tenyleg osszefosna magat a telefon egy atlagos hasznalattol is, akkor tenyleg lehuzhatna a rolot a sony.
Lojjel , majd pls tavolabbi kepet is, arra vagyok nagyon kivancsi -
babkukta
senior tag
Atyám, mi folyik itt... mivan, ide járnak a fizetett Samsung hirdetők vagy mi? Nem azért a 2 ft-ért, de borzasztó végig olvasni ezt a 200 hsz-t. Láttatok egy tesztet. Senkinek nincs egy hangyányi tapasztalata se a készülékkel kapcsolatban, de mindenki tud róla mindent, milyen érdekes...H lehet úgy vmiről véleményt írni, h nem is ismered? Olvastad h melegszik.... Úúúúú azta. Próbáltad? Tapasztalatom alapján mindegyik telefon melegszik játék közben, még a G4 is, 808 ide vagy oda.
Vízállóság, honnan tudjátok h ez milyen? Hány felhasználótól hallottátok eddig h ez beázott? Ja, h még nincs is senkinek ilyen.. ok. Ha pedig már itt járunk, ez ha vízálló ha nem, nagyobb az esélye annak h túlél egy kád vizet, mint bármelyik konkurens
Fénykép.. érdekes, én a Z3am szebb képeket tudok csinálni, mint ami itt van MA-n, pedig nem állítgatok órákig. Jó, éjszaka tényleg szörnyű, de nappal nem -
batt
aktív tag
válasz
#50677760 #221 üzenetére
Nem vitatkozni akarok,hiszen van ráció abban amit mondasz,csak kíváncsiságból kérdezem.
Melyik készülék kamerája a legjobb szerinted? (még nagyon friss ez az új kamera a z5ben ami előtt még sok driver és szoftver optimalizálás vár! De szerintem így elsőre sincs sok baj vele! )
Nagyon fel van fújva ez az egész melegedéses téma én akárhogy terheltem nem tapasztaltam semmi különöst sem abba hogy forró lenne a teló sem hogy nem működne valami! Szinte az összes gyártó flagship készülékébe 810 van és lesz is! (még a nexus is)
Az ár meg relatív,nézőpont kérdése! Azért ha megnézed amik 810-el vannak szerelve és amik jönnek azok igenis a 200k árkategóriába jönnek! Kivéve a htc (tudjuk mért) és a One +kompromisszum meg nem kell kötni hiszen a döntés a tied hogy mit veszel!
-
törölt tag
Olvasom a kommenteket.Nem az a gond, hogy nem a legerősebb a kamera, az sem hogy a 810 még mindig képes felforrósodni, a valódi gond az, hogy 240 ezer forintért kellene kompromisszum képesnek lenni.Na ez a nem mindegy.(Szerintem)
-
batt
aktív tag
Nem nagyon volt időm és nem is vagyok profi de azért itt egy kép Z5-el lőve,a fókusz a vízcseppes levélen van szándékosan!
-
e-newsee
addikt
Ez így igaz, a jó kép sokkal inkább függ a témától és a vágástól, mint a kép minőségétől.
Ilyenkor mindig eszembe jut a klasszikus vicc, mikor a háziasszony dicséri a fotóst, hogy nagyon szépek a képei, biztos nagyon jó gépe van. Mire a fotós visszavág, hogy köszöni szépen, a vacsora is nagyon finom volt, biztos nagyon jó fazekai vannak. -
vicze
félisten
Olvasd el miről beszélek először, utána meg gondolkodj el rajta.
Fotóztam pár ezer képet mostanában DSLR-rel, hogy tudjam mi a különbség, de DSLR-t NEM tartok magamnál minden nap, ahogy az emberek 99,999%-ka, így a megörökíteni kívánt pillanat nem fogja megvárni, hogy nálam legyen a megfelelő eszköz hozzá. +mint írtam van olyan eset, amikor a DSLR elvérzik, pl. mivel sokkal több fényre van szüksége és ha nem elég jó az objektíved vagy a szenzorod akkor cseszheted, hiába nagyobb a záridő, ha bemosódik, a mobilok pedig low light körülmények között igen nagyot fejlődtek, és a mertéből eredő bizonyos helyzetekben aló felhasználásba nem megyek bele.
Tehát mobilt és DSLR-t összekeverni értelmetlen egyik se helyesíti a másikat, ezt a baromságot elfelejthetné végre mindenki, főleg valaki, akinek DSLR-je van és egyből fotósnak képzeli magát. (Kinek nem inge ne vegye magára.)
Amin én problémázok(és a többség), hogy a Sony automatikája, ami pont olyan szar képet csinál mintha valaki nem ért a DSLR-het és csak kattintgat. Egy mobil kamera tudás nélkül kellene megfelelő és az adott esethez legjobb képet produkáljon, teljesen magától minden állítgatás nélkül, mert pont olyan emberek használják akiknek ez a tudás hiányzik. Ezt a konkurencia 100x jobban kivitelezi jelenleg mint a Sony. Amíg az automatika szar, a kamera egésze szar marad, az emberek ezt fogják leginkább használni és Sony is ezt erőlteti mindenáron.
"ki mondta mar egy ilyen képre, hogy azta?"
Tessék ez mind telefonnal készült! A pillanat megörökítése nem elsősorban nem az eszköztől függ, hanem a kreativitástól és tudásról esetleg szerencsétől(Igen ironikus, hogy pont a Sony-tól a link). Persze megfelelő eszközökkel ezeket mind kompenzálni lehet bizonyos szintig. -
Lirion
addikt
A fotós igen, de aki mobillal vagy kompakttal fotózik, az nem fotós, csak egy hétköznapi, hozzá nem értő emberke, akinek az igényeit ki tudja szolgálni egy mobil is és nem kell vennie több százezer forintos dslr gépeket vagy éppen egy kompaktot még olyan összegben, mint amennyi a telefon volt. Senki nem akar esküvői fotózást vállalni telefonnal és azt se írta senki, hogy ilyesmire alkalmas volna a mobil.
-
Lirion
addikt
válasz
RaveForce #200 üzenetére
Ezeken a képeken valami kreatív effektussal mesterségesen van elmosva a háttér, tehát ezek utólag szerkesztett képek (és teljesen lényegtelen, hogy ezt a telefon teszi rögtön a kép elkészültekor). DSLR-rel teljesen fölösleges összehasonlítani, mert úgyis el fog vérezni az összes mobil, de egy közepes kompaktot bőven ki tudnak váltani, a legtöbb embernek tökéletesen elég a mobilok által nyújtott minőség (sokan még egy ace 3 képeivel is elégedettek, főleg idősebbek).
-
e-newsee
addikt
Én is szeretem a Sonyt, de ha ennyit kiadnék valaha egyszer egy telefonra (soha), akkor inkább egy Samu. Őket nem szeretem, de a csúcstelóik legalább tényleg csúcstelók. Hogy valamelyik S, vagy egy Note, azt majd akkor dönteném el, de ez a Sony a teljesítményt leszámítva a Zenfone 2-vel van egy ligában. Szerintem annak a kamerája is lassan jobb lesz, mint ez az agyonélesített olajfestményeket gyártó Sony szoftver. Pedig a hardver jó lenne alatta.
De ez mind csak személyes vélemény. -
Pjotr
senior tag
válasz
RaveForce #200 üzenetére
Nem értelek, azt mondom, hogy mobillal max. ilyen képeket érdemes lőni, komolyabbra nem való. Erre ilyennel peldalozol? Mikor vmi fotóművész csaj mobilos agyonretusalt képeit kitettek a mobilarenara, mindenki hányt. Vigyorgok a vasúton meg pozolok a media markt-ban, ehhez nem kell huszmegapixel
Meg ilyet fotózni se kene, pláne azért nem, hogy demonstráljak vele minimális hattermosast, ami gyanítom szoftveres. Inkább a hordotorzitast csökkentettek volna.
Aki régebb óta írkal a fórumra hülyeséget az okosabb? Vagy mi az összefüggés?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nulláról újratervezett Xperia helyett fontos és üdvözölendő friss tulajdonságokkal érkezett meg a Sony legújabb 5,2 hüvelykes versenyzője, amely mutatósabb, mint valaha.
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bestbuy játékok
- Macska topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Green, Kártyafüggetlen,
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest