- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #18745 üzenetére
Nem tudom, picit gyanús nekem, hogy egy ennyi idős készülékhez még árulnak gyári alkatrészt.
Mágneses kábeled van hozzá? Ha azzal töltöd, nem kell nyitogatni az usb ajtaját.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #18743 üzenetére
Nekem a kijelző vibrált a messenger használata közben sokszor, ha a buborékos chat-fej be volt kapcsolva.
Ebay-ről, Aliexpress-ről szerintem bagóért fogsz tudni rendelni egy olyan kis ajtót hozzá.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Patrick76496 #18718 üzenetére
Szerintem se vedd meg annyiért már. Esetleg valami új Xiaomi picit drágábban nem játszhat?
BRIKLY: kifejtenéd ezt picit? Hogyhogy nem csinálta azt a P10, amit akartál?
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Patrick76496 #18716 üzenetére
szia, attól függ, mennyiért. szerintem még mindig jó kis cucc és teljesen használható idegbajmentesen a mindennapokban, ha elég a 16 GB tárhely, meg ha jó az akksija. Mennyiért kínálják?
-
Courage_7
aktív tag
válasz
savafan71 #18672 üzenetére
Elenyésző. Fapadosabb kicsit a felület, Messengernél nincs chatbuborék, gifeket nem jeleníti meg asszem, ilyesmi. Amire kell, arra tökéletes.
Kelly: megnéztem pontosan, túloztam kicsit, de így is a Fb 340, a Messenger 341 mega (igaz hogy aktívan nem a Z2-t, hanem egy Z5 Premiumot használok, de gondolom ez nem számít). Én is ledöbbenek sokszor, hogy hogy meg tud telni a 16 gigás mobilok tárhelye, a 8 gigásokról már nem is beszélek, azok a használhatóság határán vannak alap appok mellett is.
-
-
Courage_7
aktív tag
válasz
savafan71 #18665 üzenetére
EZ a program megcsinálja, de lehet kézileg egyből a telefonból is indítva. Menü - beállítások fogaskerék- biztonsági mentés és visszaállítás - gyári adatok visszaállítása, de ha így csinálod, inkább rakd töltőre, nehogy lehaljon a folyamat közepén, ha rossz az akksi. Kárt nem okozhat, lévén mindkettő gyári megoldás és nem kell kókányolni semmivel. Tárhely problémára ha nincs, javasolnék egy MicroSD-s bővítést, oda rengeteg dolgot át tudsz pakolni. Sajna az appok mérete évről évre nő, a régi telók meg nem bírják memóriával lassan.
-
-
Courage_7
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #18547 üzenetére
Tárcsázóba: *#*#7378423#*#* service tests-> NFC
-
Courage_7
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #18540 üzenetére
Ér az szerintem többet is, ha megvannak a tartozékai és jó állapotú a telefon is (külsőleg-belsőleg). Esetleg szoftveresen frissen lehetett volna tartani (nem csak az új Androidra gondolok), és akkor tényleg nem lehetne sehol belekötni. Hardver szerintem is elég, kijelző oké, szolgáltatások oké (talán tényleg az ujjlenyomat-olvasó hiányozna), de nekem se volt más ok, hogy Z5P-re váltsak. Viszont még tartalékosnak jó a Z2 is 😀
-
Courage_7
aktív tag
válasz
BoneDragon #18462 üzenetére
Nem segítene, ha biztonsági módban megpróbálnád elindítani a telefont? [link]
-
Courage_7
aktív tag
válasz
SüdiLaller #18454 üzenetére
A vicces az egészben, hogy általában a hátlap forrósodik fel jobban, a felső résznél. Benti használatnál nem katasztrofális, inkább kültéren. Mondjuk az előző S801-es telefonom is melegedett szépen.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
SüdiLaller #18452 üzenetére
Nálam is néha felmegy 65-70 fokra, akkor azért már nem olyan jó kézben tartani.
A bitcoin-bányászatot el is hiszem, sajnos elég régi security patch van már rajta..
-
Courage_7
aktív tag
válasz
FirstAndroid #18392 üzenetére
Ha jó állapotú meg megvannak a tartozékai, akkor igen.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Cranberries #18382 üzenetére
Sok névjegyed van? Ha sehogy sem sikerül, meg lehetne próbálni felvinni őket újra, már Google-kapcsolatként. Ha újként adod hozzá, tuti jó lesz.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Cranberries #18379 üzenetére
Szerintem ott lesz a baj, hogy nem Google-kapcsolatként vannak elmentve a névjegyeid. Volt Xperia solám 4.0.4-es Androiddal, ott anno kapásból megtaláltam ezt a lehetőséget, amikor ugyanezt akartam elérni, mint te. Válassz ki egy névjegyet, és próbálkozz, nézz át minden opciót. Azt is jó lenne tudni, hogy pontosan melyik Android verzió van a telefonodon és melyik szoftververzió. Működnie kell.
Ha tudsz angolul, ez is segíthet: [link]
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Cranberries #18359 üzenetére
Google - kapcsolatként kell őket elmenteni. Itt egy kép segítségnek:
[kép]bocs, nagyon igénytelen lett, de a két fenti zöld nyíl mutatja, hogy mi a fontos
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Vexille #18356 üzenetére
Hard resettel próbálkoztál?
Nincs esetleg fent valami app, ami miatt csinál furcsaságokat a rendszer? Nekem pl. egy kékfény szűrő appnál egyes weboldalakon megfagyott a chrome, meg egyes értesítések nem tűntek el automatikusan a képernyő felső részéről, nekem kellett őket bezárogatni. Lehet, hogy itt is valami hasonló a baj. -
Courage_7
aktív tag
Most jött meg a telefonomhoz rendelt elő- és hátlapi üvegfólia. A telót tokban szoktam használni (Nillkin Frosted Shield), de szerintetek mennyire hülyeség, ha a hátlapra is felteszem az üvegfóliát? Úgy olvastam, hogy a tok és a hátlap közé véletlenül bekerülő porszemcsék, és egyebek is karcolhatják a hátlapot.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
szaszi008 #18279 üzenetére
Szia, az enyém 2014 34. heti gyártmány. Az akksija (számomra) kifogástalan, 4-5 óra kijelzőidő megvan használattól függően.
A térerő nekem is gyengébbnek tűnik, mint az előző telefonomnál, de ennek hátrányát nem láttam még soha. A Wi-Fi érzékenység viszont szintén gyengus, szerintem ez szimplán ilyen, nem lehet mit tenni ellene.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Majko102 #18262 üzenetére
Abszolút...
A Sony a 4.0.4-es droidot is elcseszte, "szép" idők voltak mikor a solában 512 mb rammal kellett volna egyszerre zenét hallgatni, üzenetet írni és egy böngészőlapot nézegetni. Néha még a telefonálásban is elvérzett szegény
Egyébként a 801 mellett ráadásul Adreno 330 van. -
Courage_7
aktív tag
válasz
bandi0000 #18256 üzenetére
Értelek mindkettőtöket. Az biztos, hogy ezeket néha én is használom (jó a krómot elég gyakran, de nekem kielégítő a helyzet), bár nem vagyok annyira "power user" talán, mindenesetre ez a második SD801-es telefonom,és a melegedés valóban jelen van sokszor. Habár engem annyira nem zavar. Én mindent az első androidos telefonomhoz hasonlítok (Xperia sola), ahhoz képest minden megváltás. Lehet, hogy ezért vagyok ennyire elégedett a Z2-vel 😀
Amíg ki nem purcan, és lassul be nagyon vészesen, addig nyúzni szeretném.
Arról van esetleg tapasztalat, hogy a hírhedt SD810-es eszközökhöz képest a 801 melegedése mennyire számottevő? -
Courage_7
aktív tag
Igen, így már világosabb a dolog
Akkor valószínűleg nekem nincsenek nagy igényeim úgymond. Ennek az Androidos biztonsági csomagnak vannak amúgy tapasztalható hátrányai, ha nem friss? Ha az ember megbízható appokat használ, gondolom nagy baj nem lehet belőle.Majko: milyen alkalmazások hozták ki a telefont a sodrából? Sajnos én nem használok (szerintem) semmi falrengetőt, talán itt a baj
-
Courage_7
aktív tag
Arra tud valamelyikőtök magyarázatot adni, hogy az emberek miért cserélnek le egy ilyen készüléket?
Mármint itt nem olyanokra gondolok, mint Kelly fórumtárs esetén, hogy szimplán megunta. Hanem aki azért cseréli le, mert elvileg elavult. De mire nem elég manapság egy ilyen telefon? Tényleg nem értem, a Snapdragon 801 meg a 3GB RAM nálam a böngészéstől a játékokig is tökéletesen helytáll, az akksi is nagy, a kijelző szép, a kamera is okés. Van olyan fórumozó, aki mondjuk vett ehelyett egy Xperia Z5-öt, egy XZ-t, egy csúcs Samsungot, iPhone-t, vagy bármi más újabbat, és reális indoka volt rá? Vagy csak szerintem sikerült "túl időtállóra" a 2014-es csúcstelefon felhozatal?
-
Courage_7
aktív tag
válasz
SüdiLaller #18244 üzenetére
Látom. Akkor nem fogom fürdetni én sem... Habár használtan vettem, és makulátlan állapotú, a kamerára azért szükségem van.
Más: játék közben el lehet valahogy tüntetni a virtuális gombokat? Némely játék esetén magától eltűnik, de van, aminél nem. Van erre valami app, esetleg beállítás?
-
Courage_7
aktív tag
válasz
SüdiLaller #18242 üzenetére
Beázott a telefonod? Vagy csak poénkodsz?
-
Courage_7
aktív tag
Sziasztok!
Nálatok előjött olyan hiba, hogyha a Facebook Messengerben gépeltek (nem is magában az alkalmazásban, hanem a kis buborékokból, amit a telefon képernyőfedvénynek hív), akkor gépelés közben vibrál a képernyő (de azt is csak időszakosan, valamikor jó)? SwiftKey billentyűzetem van, de a gyári Sony-sal is csinálta, bár ritkábban. Ha belépek a Messengerbe az ikonján keresztül (tehát nem a buborékokból üzengetek), akkor nincs ez, és semmi más alkalmazással sem. A legújabb rom van fent, mielőtt használatba vettem, kétszer is csináltam hr-et. Egyébként teljesen elégedett vagyok a telefonnal.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
kelly416 #18212 üzenetére
Érdekes, én Padfone S-ről "váltottam" (ugyanaz a hardver), de azzal sem volt semmi baj igazából. Az akkuja kb. 3 óra képernyőidőt bírt, a rádiója rossz volt, de én használtam volna, az automatikus fényérzékelő hibásan működött. De ezekkel még együtt tudtam volna élni tényleg, viszont én is vágytam valami újra. Erre itt van. Ez a fenti 3 Padfone hibát nem tartalmazza, helyette vannak másik "bajok", amik gondolom inkább Sonys sajátosságok, mintsem problémák, de ez van, megszoktam a Padfone UI-jának szerethető elemeit :-)
-
Courage_7
aktív tag
Screenshotot csak a kikapcsolási menüből lehet csinálni (bekapcsoló gomb hosszan nyomva)? Régi telefonom tudott olyat, hogy az alkalmazásváltót hosszan nyomva is lőtt egy képernyőmentést.
-
Courage_7
aktív tag
Próbálgattam az Xperia biztonsági mentést. Ha valakinek kellene, próbálja meg úgy, hogy újraindítja a készüléket, és újrapróbálja a folyamatot kézzel (biztonsági mentés és visszaállítás -> egyebek -> kézi), de az alkalmazásokat NEM menteti le. Nekem legalábbis emiatt akadt el 50%-nál, de így már jó.
-
Courage_7
aktív tag
válasz
Omega.2000 #18173 üzenetére
szia,
ezt keresd a kamera appban: [link]
először a fogaskerékre koppintasz, aztán lefelé görgetsz és ott lesz az Adattároló nevű menüpont.
-
Courage_7
aktív tag
nálam ennyi volt Stamina nélkül ma
Két és fél éves kb. a telefon az előző tulaj nem sokat használta.
Más: van ez a biztonsági mentés, ami a Sony sajátja, nem a Google-ös. Elvileg elmentené a kezdőképernyő elrendezését, az üzeneteket, kontaktokat stb., de nálam nem működik. Először megállt az alkalmazások mentésénél 50%-on,újrapróbáltam, és akkor már csak 0%-on maradt 1 óra után is.
Másnál ez működik? Mit csinálok rosszul?
-
Courage_7
aktív tag
Arra van lehetőség, hogy képernyő feloldásnál egyből a feloldási mintát rajzolhassam le, és ne kelljen előtte felfelé elhúzni az órát meg az értesítések listáját?
-
Courage_7
aktív tag
Sziasztok!
A minap lettem tulajdonosa egy ilyen gyönyörűségnek.
Nektek mi a legfrissebb szoftververzió és Android biztonsági szint?
Azt tudom, hogy Nougat nem lesz a készülékre, de nálam 2016. májusi a biztonsági szint, ezzel azért nem akar valamit kezdeni a Sony?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest