- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nokia 6310 - nem az, ami volt
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz
PAtr0n #28881 üzenetére
No, ígértem hogy beszámolok aksi csere ügyben. Megjött, hátlap is, így belevágtam. a gyári plasztik hátlap könnyen lejött, aksi is kifelé. Teszem bele az újat, hátlap vissza tétel előtt persze próba. Meg se nyikkant. Innentől kezdődött a tortúra:
Mivel védelemmel ellátott Li-polymer aksi, így kimeneti feszültséget bontás nélkül csak a szalagkábel csatin lehet mérni. Ott nem mértünk semmit, ellenben a gyári aksimon szépen ott csücsült kb. 3.7V (ebben az állapotában a telefon 22%-ot mutatott).
Mivel veszteni valóm nincsen, és bízva az eladó rugalmasságában, boncolni kezdtem az aksit. Feltártuk az elektronikát (ez aksi alján van, kábé egy széles vele, és ebből jön ki a szalagkábel). Nem kell nagy ördőngősségre gondolni, a lelke egy 6 lábú IC, ami azt csinálja, hogy az akku negatívot választja le mélymerülés, zárlat, illetve túltöltöttség észlelésekor.
Szóval Kifordítva az elektronikát, már könnyen rá lehet mérni az akku pólusaira. Itt közel 4.3V-ot mértem, ami azt jelenti, az aksi teljesen fel volt töltve. A biztonság kedvéért merítettem műterhelés segítségével az aksin, nehogy azért ne induljon, mert túltöltöttséget érzékel az elektronika. Lemerítettem 3.9V környékére kb 2 óra alatt, és próbálkoztam újra. Még mindig nem indult a telefon, a gyorscsatin 0V volt mérhető.
Azután következett a keresztcsere minden formája. Új aksi - régi elektronika: nem jó. Régi aksi - új elektronika: nem jó. Visszacserélve minden eredeti állapotba, Régi aksi - régi elektronika: jó, Új aksi - új elektronika: nem jó. Itt már kezdtem belenyugodni, mondván majd küldenek másikat, de azért hajtott a dolog, ezért még egyszer szétkaptam és kereszt cseréltem párszor, aminek az lett az eredménye, hogy a régi aksi - régi elektronika kombó megörökölte az új hibáját, tehát szar lett, az újon viszont megjött a kimenetre az akkufesz. Megörültem ennek, mondván a régi már úgyse túl jó, az új meg valamiért jó lett -finally- , beszereltem.
És azóta horror: random újraindulások, kikapcsolások, kb 45% után 100%-ra töltődik pár perc alatt, ugyanakkor 30%-nál kikapcsol. Most ott tart, hogy csak villog perosan a bekapcs led (mintha nem lenne benne aksi), és ennyi.
Sajnos nem derült ki a sok keresztcsere alatt, hogy mivel is van baj, és félő, hogy sok forrasztgatással már kinyírtam mind2 panelen az IC-t.Az eladóval közben ledumálva a következő szállítmány, a telefonban lévő aksi védelmet meg ideiglenes átkötöm direktbe. Remélem tanulságos írás volt, majd még beszámolok, mi lett a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest