Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
oliwire #33781 üzenetére
Nimda hsz-ére írt válaszodra válaszolva (
), eddig is láttam néha, hogy szokott "akadozva" változni a fényerő, de ma neon fénynél suliban kb. megijedtem, hogy mi lett vele, annyira durván villogott vagy 10-15mp-ig
Ennyire még nem változgatta sose, csak most. Mindegy, csak eszembe jutott
-
Lajbymester
tag
válasz
norbert1998 #33784 üzenetére
A messengerhez jött a javítás vagy a romhoz?
-
Nimda
addikt
válasz
norbert1998 #33795 üzenetére
...és blakey: igazatok van, megnéztem pár videót a hibáról és az teljesen más intenzitású.Az enyém jóval gyorsabban vibrál és az egész képernyőt érinti.Mindegy, kikapcsolom az auto szabályozást.
-
jety91
őstag
válasz
iziboy #33790 üzenetére
minimum 50% kell neki.
Flashtool eddig ment?
Ha nem akkor driver probléma van. Windows 8.x esetén fejlesztői módban tudod csak a flashtool mappában lévő drivereket felrakni, mivel nincs mikrofosos driveraláírásuk. Itt egy leírás hozzá, hogy hogyan indítsd el a windowst.
Ha igen:
- ftf fájl biztosan nem hibás? (rosszul lett letöltve)
- Lehet tényleg nagyon alacsony az akkuszinted a sok próbálgatás miatt, így kapcsold ki hátul az off gombbal (3 rezzenésig nyomd) majd dugd rá simán csak a kábelt. Ilyenkor tölteni fog, viszont nem fog bekapcsolni (tehát nem lesz bootloopban).Egyéb eshetőségre nem tudok gondolni.
-
blakey
titán
Ha egy másik telefon is ugyanott lett volna akkor ugyanazt csinálta volna, volt elég telefonom, hogy lássam miként viselkednek. A villogás ami jelen volt néhány készüléken teljesen más jellegű és nem ennyire látványos illetve minden esetben érzékelhető, legalábbis nekem ez jött le.
-
Nimda
addikt
válasz
oliwire #33781 üzenetére
Sajnos nem, a nappali világosság mellett vettem észre.Szakaszosan vibrált, nem állandóan, amíg ki nem kapcsoltam az auto szabályozást.Valami a szenzorral lehet, illetve az azt vezérlő szoftverrel.Lehet a 7-es panellel szerelt készülékekkel nem nagyon foglalkoztak
raziel01 igen, igazából nem is szerettem az auto beállítást, együtt lehet élni nélküle.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Lajbymester #33778 üzenetére
dettó, de ez a messenger hibája, volt, hogy slimen sem ment, de megjavult, mikor frissítés jött rá
-
bogil99
aktív tag
Szerintem most akár már nyithatnátok egy akksi topicot is. Nem gondoltatok még rá?
Más.
Erre senki?: Tudtok rá olyan alkalmazást/beállítást vágy bármit, amivel látom hogy a bejövő hívásom a másik telefonomról van átirányítva? Olyan is érdekelne, hogy kimenő hívásom várakoztatását kijelezze! A régi Nokiám tudta ezeket, ez meg állítólag okos telefon... -
oliwire
őstag
válasz
iziboy #33777 üzenetére
Ahogy írja, tedd mtp módba, és jónak kell lennie. Ezt azt hiszem az beállítások--> xperia--> usb csatlakozásnál lehet megtenni.
(#33778) Lajbymester
Én úgy hiszem, hogy akkor ez a messenger hibája, mert amúgy a mikrofon normálisan működik, lehet vele telefonálni, jól hallanak
(#33779) Nimda
Ezt napfényben csinálja, vagy neoncső mellett? Mert ha neon mellett, akkor csak a váltakozó áram frekvenciája miatt csinálja, mert a neoncső is "villog", csak olyan gyorsan, hogy az emberi szem nem veszi észre.
-
Logeeen
senior tag
válasz
PAINfájdalom #33775 üzenetére
Nem raktam fel még. Majd ha jó lesz a telefon része.
-
Nimda
addikt
Ma vettem észre, hogy néha vibrál a képernyő.Gondolom ez az a hiba, ami sok készüléket érintett.Ezt nem igazán értem, hogy miért, hiszen elvileg javították.Viszont ha kikapcsolom az auto fényerőszabályozást, akkor rendbejön nem vibrál.A javítás sajnos nem mindenkinél hozott érdemi változást, ahogy olvasom...
-
Lajbymester
tag
Na a 205-össel végre gyors a telefon, egy "apró" bug van benne, vagyis azt hiszem maradt benne, mégpedig hogy a mikrofon driverével van valami, mert fb messengerben a hangot felveszem, majd mikor küldené, lefagy a program és task switcherben ki kell lőni, hogy helyreálljon, de ezután a felvétel gombra nyomva kiírja, hogy nem érhető el a mikrofon eszköz, és innentől kezdve se a kamera nem akar felvenni videót, se semmi más nem akar többé kommunikálni a mikrofonnal... reboot után javul csak meg a probléma... azt hiszem megy vissza a 4.1.
-
iziboy
tag
14/046/2014 21:46:52 - ERROR - Error flashing. Aborted
14/046/2014 21:46:53 - INFO - Device disconnected
14/046/2014 21:46:56 - INFO - Device connected with USB debugging off
14/046/2014 21:46:56 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP modeEzt írja a flashtool. Vagyis az USB hibakeresés ki van kapcsolva és ezért nem megy? De ha a telefont se tudom bekapcsolni akkor, hogy kapcsoljam be azt?
-
norbert1998
nagyúr
igazából tényleg böszme gyors, viszont a biszkerék aznem éppen
inkább mint a zsírozott villám, ahogy egyik topiktárs mondta anno. én is imádtam, de xperiátlannak tartottam és meguntam, így feltettem a pure-t, hát az egy nagy csalódás volt... vissza a slim, épp hogy belaktam, kijött a 2105, na mondom, ezt ki kell próbálnom ...és így is tettem, azóta az van, ez gondolom sokmindent elárul róla, szóval ha zavar az xperiátlanság, nyugodtan dobd fel ezt
-
válasz
oliwire #33771 üzenetére
Egyelőre ez a Slimkat nagyon állat. Pörög, mint a buszkerék, milliónyi beállítást kínál, és benne van a régi TV kikapcsolási animáció. Kicsit furcsa a Timescape után a gyári felület, de barátnőm használja, Ő is választotta a Slimkat-et az elérhető listából. Ha ilyen gyors marad, megváltás lesz.
-
-
válasz
oliwire #33764 üzenetére
Sikerült. Felraktam a Slimkat-et. Jó nagy szívás volt (ADB driverek kellettek, nem indítottam újra Flashtool telepítés után, emiatt nem indult el a flashelés), de kész. Vicces, hogy TWRP és CWM is van a telefonon, csak nem tudom melyik hogy indul el, de mindkettővel flasheltem. TWRP-vel az alap 4.3-at, utána kernelcsere után CWM-el a rendszert és a GAPPS-ot.
-
jety91
őstag
-
zragon18
tag
Én is most tettem fel a 205 frissítést és eddig teljesen meg vok vele elégedve...
mondjuk nekem előtte se volt semmi bajom a gyári 4.3-al.
-
oliwire
őstag
Elvileg így jönnek sorban a gyári firmware-k:
12.0.A.1.257 (4.1)
12.0.A.2.245 (4.1)
12.0.A.2.254 (4.1)
12.1.A.0.266 (4.3)
12.1.A.1.201 (4.3)
12.1.A.1.205 (4.3)Ebből a legelsőt lehet rootolni. A másodikat, harmadikat kernelcserével, a többi csak pre rooted van. Legutolsót próbáld ki, root nélkül is jól működik, rootolva meg még jobban tud, ha greenify-jal hibernálsz dolgokat.
-
raziel01
veterán
Cm-el lehet telefonalni?
Mit jelent, hogy nincs gsm/mobile baseband? -
raziel01
veterán
-
Srácok, segítség kellene, szájbarágósan, mert totálisan belekeveredtem a szoftververziókba.
Szóval adott az SP, T-s, emiatt ugye zárt BL, OTA-s frissített 4.3, ami borzasztó lassú, gyári visszaállítás után is. Egyszerűen sokkal többet várok egy ilyen hardvertől.
Kipróbálnám a bagyusz féle AOKP-t, vagy SlimKAT-et, de ehhez ugye kell CWM, ahhoz meg root. Oké.
DE. Hogy a fenébe rootolhatnám? A telefon szerint 12.1.A.1.201 a szoftververzió.
Tanácstalan vagyok...
-
iziboy
tag
Erre valaki tud megoldást? [link]
-
blakey
titán
válasz
szintiboy920 #33743 üzenetére
Nekem cm11 van fent, 5 nap használat után továbbra is jó.
-
Szmoki
senior tag
válasz
szintiboy920 #33743 üzenetére
CM11 fent volt tegnap kb fél órát, mert össze-vissza érzékelt gépelésnél, meg 2 pontos érintésnél érzékelt 3at is. Ez lehet csak NÁLAM volt, passz. Most Slimkat 4.8 van fent, a próbálgatások előtt volt fent 1 hónapot, semmilyen hibát nem produkált, szóval marad ismét egy jó ideig. De persze kinek mi
-
oliwire
őstag
válasz
latyika1994 #33739 üzenetére
Az ingyenes csak a külső alkalmazásokat tudja, a donation version pedig szinte mindet, de ahhoz kell xposed keretrendszer, amit sima külső apk-ként kell feltenni.
-
Szmoki
senior tag
válasz
sayCet #33737 üzenetére
Raziel01: +1
Vagy nem használtál még slimkatet. Nem kell egyből leszólni, ha fut viber, messenger, antivirus, swiftkey, Lux, meg még jó pár dolog teker a háttérben elég fos a gyári rom. Már ha a böngészőt teszem le 'tálcára' és visszalépek újratölt.
Slimkat könnyedén megbírkózik minden kívánságommal -
latyika1994
tag
válasz
oliwire #33732 üzenetére
Szia!
Igen tudom hogy jóval több applikáció van a láthatón kívül. Egy részét ki is pucoltam, amik feleslegesek számomra, és a rendszernek sem kell feltétlen.
A Wakelock detector advanced módjáról még nem is hallatom, megtaláltam a beállításokban este kis is próbálom hátha rájövök valamire
Amúgy a greenify csak az általam telepített alkalmazásokat tudja hibernálni ?
Üdv. Laci
(#33733) sgeza
Ezeket én is ismerem, és használom is, de rajtam ez nem segít :S De azért hátha használ majd valakinek. -
szintiboy920
csendes tag
A telenorosoknak még mindig nincs frissítés
valaki nem tud valami belső infót hogy mikor adják már ki??
-
raziel01
veterán
Srác azt írja, hogy megvan a 4.4.3 de kellene neki bagyusz segítsége, mert a BT nem megy és a Baseband is ismeretlen. Ez már haladás.
-
sgeza
veterán
A nagyon akksi merülősöknek
Nekem sima eredeti gyári vodafone-os legfrissebb (205-ös) rommal ha jól emlékszem, még talán 1%-ot sem merült az éjjel. Azért nem tudom pontosan, mert nem 100%-ról indult (az eddigiekkel sem merült nagyon többet 2-3%-nál).
Nálam be van kapcsolva a Stamina mód (amik kellenek, azt hozzáadtam kivételnek), valamint a wifi speciális beállításoknál (ezt szerintem sokan nem is módosítják) átállítottam a "Wi-Fi fenntartása alvó állapotban" beállítást "Soha..."-ra, hogy kikapcsolt képernyőnél egy idő után (azt hiszem 15 perc) kapcsolja ki a wifit. A mobilnetet alapból kikapcsolom, ha wifis környezetben vagyok.
Akinek nagyon merül, próbálja ki így.
-
oliwire
őstag
válasz
latyika1994 #33720 üzenetére
Sajnos azt kell mondjam, hogy nem feltétlenül a látható alkalmazások sokasága okozza a merülést. Ha megnézése, akkor az alkalmazások--> mind alatt sokkal több látható, és sokszor köztük van a ludas. Ha nem nyúlsz hozzá, akkor a wakelock detector advanced mód bekapcsolva, plusz az akkustatisztika jól meg tudja mutatni, hogy mitől merül. Ilyenkor segít a root, greenify.
(#33731) Ferelson
Ez egyedi probléma lehet, mert nekem sokkal jobb lett az akkuidő. Meg is mutattam. Még azóta nem kellett tölteni.
-
Ferelson
tag
Valóban így most már több nap használat után kijelenthetem, hogy kevesebbet bír az aksi a 205 fw-nél. Úgy látszik mindig kell valamiféle kompromisszumot kötni.Tegnap töltöttem délben kb kész lett 100%-ra, most (kevés használat után) 56%.
-
törölt tag
Sziasztok,
az Xperia SP-met (T-Mobile-os) szeretném fővesztés terhe mellett
szétbarmolni, mert a gyári szoftver egy tetű.
Melyik ROM-ot ajánljátok most, ami a legstabilabb, gyors, pattogós, nincsenek multitasking gondok, mint a gyárival.. ? Hugomnak szeretném lepasszolni, mert én kapok egy cégest, de nem szeretném, ha ő szívna dolgokkal. Facebook, gmail, böngésző, ennyi kb. ami kellhet neki, hogy jól menjen vele, talán még a Skype..
semmi durva dolog.A Cyanogen-el szemezgettem, de stable még nincs rá, csak Nightly build, ami nem tudom, mennyire stabil, ha minden nap jön ki belőle új
Most a 4.3 gyári .205-ös van rajta a 201-es után tegnap frissítve, hát ugyanolyan tré
-
törölt tag
Sziasztok,
az Xperia SP-met (T-Mobile-os) szeretném fővesztés terhe mellett
szétbarmolni, mert a gyári szoftver egy tetű.
Melyik ROM-ot ajánljátok most, ami a legstabilabb, gyors, pattogós, nincsenek multitasking gondok, mint a gyárival.. ? Hugomnak szeretném lepasszolni, mert én kapok egy cégest, de nem szeretném, ha ő szívna dolgokkal. Facebook, gmail, böngésző, ennyi kb. ami kellhet neki, hogy jól menjen vele, talán még a Skype..
semmi durva dolog.A Cyanogen-el szemezgettem, de stable még nincs rá, csak Nightly build, ami nem tudom, mennyire stabil, ha minden nap jön ki belőle új
-
Nimda
addikt
válasz
latyika1994 #33722 üzenetére
Én azt javaslom, este 100%-ról indulj, így tisztább képet kapsz, hogy mennyire merül készenlétben.
-
Nimda
addikt
válasz
latyika1994 #33719 üzenetére
Jól tetted, kiváncsi leszek én is
bár nekem teljesen gyári fut, még rootot sem látott a telóm.
(#33722) ezt csak úgy megjegyeztem
-
latyika1994
tag
válasz
latyika1994 #33719 üzenetére
Kicsit megcsonkítottam
, ez az egy oldal alkalmazás maradt mindössze
Jöhet az 1 napos teszt.
-
Nimda
addikt
válasz
norbert1998 #33711 üzenetére
Ráadásul kétszer is írtam
igazából nem zavar, nem vagyok bejelentkezve, így nincs jelen a taskban, de igazad van, letiltottam
latyika1994 a régebbi telóimnál nekem az volt a módszerem, hogy amint fagyasztottam vagy töröltem az alkalmazásokat + dalvik, utána töröltem az ezt végrehajtó programot is, pl.én a TB-t használtam.
-
eames
tag
válasz
norbert1998 #33709 üzenetére
Igen, 201-ről 205-re frissült. McAfee van rajta alapból, akkor törlöm.
Greenifyt írták itt sokan, ennyire jó? -
latyika1994
tag
A "többi szemét" gondolom a play játékok, és társai google+, sociallife.. stb. Nekem ezek mind le vannak törölve. Szóval még az sincs hogy néha néha futnának. Amiket meg előbb felsoroltam nem hinném hogy annyira aksi zabálók lennének ? Főleg ha nem is futnak. Megpróbálom hogy este letörlöm a Greenify-t és hogy úgy milyen lesz a helyzet.
-
Nimda
addikt
válasz
norbert1998 #33707 üzenetére
Inkább leírom, hogy nálam mik vannak telepítve:
-Időkép
-TCommander
-WhatsApp
-Wave (ez egy élő háttérkép)
-album, walkman, moviesés az alap google alkalmazások, gmail, youtube, hangouts, térkép, hangouts és ennyi.A többi szemét tiltva van.
Bocsi ezt latyika1994-nak szántam.
-
eames
tag
1 napja van meg a telefon és nagyon elégedett vagyok vele. Gyors, gördülékeny, szép
. De lenne pár kérdésem: A futó alkalmazásoknál írja a memória használatot, most pl 653, szabad 187, de ez összesen csak 840.
Az alap alkalmazásokból és szolgáltatásokból mit lehet/érdemes törölni?
Milyen alkalmazásokat ajánlanátok amik segítik a rendszer folyamatosságát, az aksi működését? Tegnap este 100%-on vettem le a töltőről, reggelre 80 alatt volt, de gondolom kell neki pár nap mire beáll.
Vírusirtó?
Szilikon tokból, fóliából van valami ajánlott? Esetleg ebay, vagy csak úgy telefonos üzletből?
Egyébként 4.3, tegnap frissítettem Update Service-el. -
norbert1998
nagyúr
9-kor vettem le kb.
-
Nimda
addikt
válasz
latyika1994 #33703 üzenetére
Nézd meg a futó alkalmazásokat, mi megy a háttérben.
-
jansky1
senior tag
Update óta mintha kicsit gyérebb lenne a térerő!
Tegnap voltunk egy kis településen, 3 Tés telefon volt, egy samsung s3, sony xperia e1 meg az én SP-m. Az első kettő tökéletesen működött, nekem meg néha, néha volt egy kicsi, de nagyrészt semmi!telefon hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest