- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Smoke
aktív tag
Az lehetséges, hogy nem lehet 4GB-nál nagyobb fájlt felmásolni a belső memóriába? Próbáltam kábellel, WIFI-n, de pont 4GB-nál megáll és nem másolja tovább.
-
mekker
őstag
válasz razorka777 #27894 üzenetére
Hát nem tudom, csak Symbiannál így szoktam meg, nem gondoltam volna, hogy a 14 éves gyereknek bankkártya kell, ha éppen Angry Birdsszel akarja leszívni a szülei pénzét
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
válasz razorka777 #27891 üzenetére
Úgy érted, hogy van 2000Ft feltöltés a telefonomon és nem vehetem mondjuk az Angry Birds 8-at meg droid alól, csak kártyával? Az elég érdekes.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Az miért van, hogy a Play csak bankkártyával enged fizetni, mobilfeltöltésről meg nem?
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #27887 üzenetére
Szóval akkor most nem kell kiszedni a zip-ből a kernelt, értem
Az átlátszó sáv világít neked? Meg ami még zavart a nightly 25-ben, hogy a billentyűzetnél mikor nyomom a betűket, a felugró betű képe bugos, mögé rak mindenféle kis kép darabokat. Más gond nincs vele, ahogy én használom, lényegesen jobb, mint a gyári ,bár még nem telefonáltam vele azóta, arról a részről nem tudok mit mondani
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #27875 üzenetére
Ha a Nightly 25-t lecserélném erre Weeklire, akkor elég ezt meg csinálni, vagy mi ennek a módja?
1. A letöltött .zip kiterjesztésű fájlt másold a telefon belső memóriájába.
2. Kapcsold ki a telefont, majd lépj be a CWM Recovery-be.
3. A következőket csináld végig: wipe data/factory reset | wipe cache partition | advanced > wipe dalwik cache | mounts & storage > format /system
4. Install zip from sdcard > kiválasztod a felmásolt zip-et és vársz míg feltelepül.
5. Kész.A flashtoolos kerneles dolgot is meg kell csinálni megint?
-
razorka777
veterán
válasz nintendojet #27884 üzenetére
egy időben én is használtam, de aztán áttértem a google féle mentésre.
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
nintendojet
tag
válasz razorka777 #27882 üzenetére
Én az elsőt használom, dropbox-szal is megy. Már egy éve megy rendesen.
Sony Xperia P [CM] > Motorola Moto G 2014 [CM12.1] > Oneplus 3 [stock], Sony VAIO VPCCA2S1E [Arch Linux]
-
EAndrew
aktív tag
válasz darvinya #27860 üzenetére
Helló!
Nekem tudsz ajánlani valamilyen backup progit (és akkor ne a PCC-t), amivel kitudom úgy menteni az sms-t és telefonszámokat, hogy később visszatudjam tenni, akár még egy másik típusú android telefonra is?
Üdv!
"Nem tudtam pontosan, hogy mit akarok, de azt tökéletesen megvalósítottam." :)
-
winotto
tag
válasz razorka777 #27878 üzenetére
Ezt cwm-ből egyből tudom telepíteni vagy előtte a zip-ből ki kell másolnom a kernelt és flashtool-al feltelepíteni és utána a cwm ? Jelenleg a 10.2 van fent
-
razorka777
veterán
Aki ki szeretné próbálni a 4.1.2-es CM-et, de nem az FXP féle bughalmazost, hanem ezt:SlimBean Unofficial Build
Hozza a CM10 sebességét és minden megy rajta.
Ja, és ultra smooth.Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
razorka777
veterán
válasz horvath85g #27876 üzenetére
Érdekes, mert a telepítés végén dobja a hibát, de ennek ellenére felmegy.
Percy azt ígérte ezt hamarosan javítani fogja.Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
horvath85g
aktív tag
válasz razorka777 #27875 üzenetére
nekem mostanában a gapps-el vannak gondjaim.
a gapps-kk-20140105-signed.zip status7 hibát dob. nem tudom feltenni. van valami ötleted mi lehet az oka? -
razorka777
veterán
válasz horvath85g #27874 üzenetére
Eddig nagyon jó, kíváncsi leszek pár nap múlva.
Smoothabb, mint az előző verzió, most már a gyári böngésző is használhatónak tűnik.(#27873) S. Szabi : Igen
[ Szerkesztve ]
-
horvath85g
aktív tag
válasz razorka777 #27872 üzenetére
és milyen?
én kipróbáltam az omnit. ha oylan stabil lenne, mint a cm akkor azt használnám, de sajnos még nem jó. egész jól működött egy ideig, de aztán elkezdett állandóan újraindulni
remélem fejlesztik tovább. -
S. Szabi
őstag
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #27870 üzenetére
Azt meg kérdezhetem nálad milyen verzió vagy mi van most fenn?
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #27868 üzenetére
Mi a különbség a NIGHTLY és a WEEKLY verzió között? Mit jelölnek ezek?
-
razorka777
veterán
1.USB tethering Fixed
2.Bluez Update
3.Goo.im and OTA Update support added
4.Improved Battery performanceSamsung Galaxy A52s 5G&A72
-
bododani
senior tag
válasz razorka777 #27866 üzenetére
Értem.
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
bododani
senior tag
Tud valaki egy olyan progit amivel a régebbi (2011) headsetek működnek a telón?
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
-
S. Szabi
őstag
válasz razorka777 #27858 üzenetére
Az rendben van, de valahogy csak vissza lehet ebből a .dbk-ból, vagy nem? SMS beckup progival kellett volna igaz? Na majd legközelebb.
Próbáltam rákeresni, de nem találtam mit lehet kezdeni ezzel a .dbk-val
-
S. Szabi
őstag
Előtte le mentettem a PC Companionnal az SMS-eimet, amiket most nem tud vissza állítani. Esetleg van rá megoldás?
-
S. Szabi
őstag
válasz S. Szabi #27854 üzenetére
Óóó, meg van Ez a 9-es verzió telepítése, innét, de gondolom a lényege ugyan az
3. A letöltött ROM-ból másoljuk ki a kernelt (boot.img), majd töröljük a zipből.
4. Másoljuk a memóriakártyára: Rom, Gapps, Fix Acelerometer
5. A telefont kapcsoljuk ki.
6. Indítsuk el a Flashtoolt, majd: Villámjel -> Fastboot mode -> csatlakoztatjuk a telefonunkat Fastboot Módban (Hangerő fel gombot nyomva tartjuk, majd csatlakoztatjuk a kábelt, ami után kéken fog világítani a LED) - > Select kernel to flash -> Betallózzuk a kernelt -> Reboot.
7. Kihúzzuk a kábelt a telefonból és belépünk a CWM-be induláskor (hangerő le nyomogatása).
8. CWM-ben: Wipe Dalvik Cache -> Format Cache -> Format Data -> Format System ->Wipe Data/Factory Reset
9. Az Install zip from sdcard menüpontra lépünk (megkeressük a ROM-ot és telepítjük) ->
Install zip from sdcard (megkeressük a Gappsot és azt is telepítjük) ->
Install zip from sdcard (megkeressük a Fix Acelerometert és ezt is telepítjük)
10. Újraindítjuk a telefont és kész is! (az első indulás akár 1-2 perc is lehet.) -
S. Szabi
őstag
válasz darvinya #27852 üzenetére
A Kernel-t hogyan tudom ki szedni belőle
Melyik fájl az? Amit találtam az alapján a boot.img , de lehet megint nem jól értelmeztem. Ha ez az, akkor csak ezt az egy fájlt kell kiszedni belőle?
És majd Flashtoolban (Sony Mobile Flasher by Androxyde) a Flashmode-ot kell választani?
[ Szerkesztve ]
-
csacsi67
addikt
válasz HardSanyeee #27848 üzenetére
Itt egy leirás [link]
-
darvinya
titán
válasz S. Szabi #27851 üzenetére
Abban a zip-ben általában benne van a saját kernel-e.
De én az mondtam, hogy nyitás előtt fel kell rakni kernel nélküli zip-et a SD belső tárolóra.
Utána nyitás.
Ekkor Flashtool-al felrakni a CM kernel-t(ennélkül nem is megy a CM).
A CM kernel tartalmaz CWM-et és azzal felrakni CM Op.-ot.Gapps nem tudom mi, mert ennyire nem foglalkoztam vele a függő telom miatt.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
S. Szabi
őstag
válasz darvinya #27850 üzenetére
Szóval amit letöltöttem "cm-11-20140130-UNOFFICIAL-nypon-NIGHTLY-25.zip" ahhoz nem kell külön kernelt fel tenni, csak rakjam rá az SD-re, bootloader nyitása, és a CM telepítése?
És az a Gapps az micsoda? Ha jól értelemezem, a gyári google alkalmazások?
Bocsi ha hülyeséget kérdezek, nem igán tiszta ez a dolog, hogy pontosan mi micsoda, próbáltam előtte bőven utána olvasni
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz S. Szabi #27849 üzenetére
Nem, ha CM-et akarsz.
Annak ott a saját kernel-e.Bootloader nyitás előtt érdemes feltenni a CM telepítő zip-et a SD belső tárolóra, mert annélkül nincs Op. rendszer.
Ha már nyitott akkor csak gyári fw-vel indul be.
Ezt Flashtool-al vagy Flash Tool-al lehet feltenni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
HardSanyeee
őstag
Fel szeretném tenni az Enigma ROM-ot, és az instrukciók között azt olvastam, hogy ki kell nyitni a bootloadert hozzá. És itt már problémákba ütközök. A leírás alapján a 15. lépésnél megakadok, egyszerűen nem ismeri fel a telefont. A 12-13-as ponttal voltak némi problémáim, de elvileg áthidaltam őket. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a 12-13-as pontok sikerültek-e? Mert a 15. pont sikertelensége sajnos arra enged következtetni, hogy nem jött össze a fent említett két pont. Valakinek van ötlete?
-
S. Szabi
őstag
válasz horvath85g #27833 üzenetére
Na, meg néztem hogyan kell kinyitni, sikerülni is fog, a különleges kulcs is meg van.
Az van oda írva, hogy nyitás után újra kell telepíteni a telefont, mert minden törlődik.
Na akkor megint jön a kérdés, hogy szerintetek mit érdemes rá tennem, az előző hozzászólásaim alapján?
-
duronx
senior tag
válasz razorka777 #27844 üzenetére
Reméltem hogy nem ezt írod akkor felrakom újra előröl az egészet.
Köszi"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
duronx
senior tag
bocs a dupláért
Lehet hogy ott rontottam el hogy a következőket végigcsináltam: wipe data/factory reset | wipe cache partition | advanced > wipe dalwik cache | mounts & storage > format /system
miközben az xda enigma oldalán nem írtak ilyet. (de ez lehet hogy hülyég amit írtam )
[ Szerkesztve ]
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
duronx
senior tag
válasz razorka777 #27841 üzenetére
Köszi, közben rájöttem viszont arra nem jöttem rá miért nem ismeri fel a sim-et és miért nem tudom visszarakni a CWM-et ötlet?
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
duronx
senior tag
válasz razorka777 #27839 üzenetére
Köszi, akkor pont a jót sikerült letöltenem
Más, melyik Enigma rom működik a legjobban: v6.3_XP_Revision vagy az v6.3_XU
Köszönöm előre is a segítséget.
-
duronx
senior tag
Valaki meg tudja mondani hogyan tudom manuálisan kikapcsolni a telót?
Csak az újraindulás sikerül. (sajna a sony feliratnál megragadtam)
Köszi[ Szerkesztve ]
-
maszat07
tag
Sziasztok!
Laptopra milyen programot kell telepítenem ahhoz hogy az Xperia Link segítségével tudjanak egymással kommunikálni??
Előre is köszi a választ!Úgy pofonváglak, hogy csokorba szeded a villanyoszlopokat és felköszöntöd vele a trafóházat!
-
duronx
senior tag
Melyik flashtool működik jól? 0.9.13.0 van most fenn a gépemen, de flash-elés után nem ír ki semmit, így nem tudom mikor húzhatom le a telót. Melyik verziót szedjem le?
A téma összefoglalóban található link nem működik
-
zsoltzsolt
addikt
Sziasztok! Valaki tudna segíteni, hogy tudnám eltűntetni a walkman app - ból a már nem létező zeneszámokat? Adatok törlése meg oldotta meg
[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz horvath85g #27826 üzenetére
Helló!
Akkor ezek közül melyiket érdemes felrakni?
Ezt: cm-11-20140130-UNOFFICIAL-nypon-NIGHTLY-25.zip
Vagy az egy dátummal régebbit: cm-11-RC-1-UNOFFICIAL-nypon.zip ?Ezekkel meg szűnik a hívás bug, illetve a tárcsázóban az akadás? GPS bug?
Más nem zavar ezeken kívül, szeretem ezt a telefont, de mivel ugye nem jön több hivatalos frissítés... Számomra teljesen érthetetlen, hogy egy ilyen telefont hogy lehet ilyen alapvető hibákkal meg hagyni, amit nem hiszem, hogy olyan hű de nagy dolog lett volna javítani három szoftveren keresztül is, szóval gondoltam ki próbálok egy Custom ROM-ot, most először, még eddig nem csináltam ilyet, de úgy döntöttem bele vágok.
Mivel azt írja a telefon, hogy "Bootloader unlock allowed: yes", csak simán ezt kell csinálni? ->
0. Ments le minden fontos adatot a telefonról.
1. A letöltött .zip kiterjesztésű fájlt másold a telefon belső memóriájába.
2. Kapcsold ki a telefont, majd lépj be a CWM Recovery-be.
3. A következőket csináld végig: wipe data/factory reset | wipe cache partition | advanced > wipe dalwik cache | mounts & storage > format /system
4. Install zip from sdcard > kiválasztod a felmásolt zip-et és vársz míg feltelepül.
5. Kész.[ Szerkesztve ]
-
horvath85g
aktív tag
válasz nintendojet #27828 üzenetére
nem, mert az xposed még nem kompatibilis vele. (és az kell a greenifynak)
-
nintendojet
tag
válasz horvath85g #27826 üzenetére
Szia!
ART-tal használod?Sony Xperia P [CM] > Motorola Moto G 2014 [CM12.1] > Oneplus 3 [stock], Sony VAIO VPCCA2S1E [Arch Linux]
-
duronx
senior tag
Sziasztok!
2 napja raktam fel a Dark romot a telóra és elég rossz az aku idő eddig.
Éjszaka 30% esett az aku, feltöltöttem és 5 óra alatt 60% ot esett minimális használat mellett
Várjak még pár napot és beáll az aku vagy tegyem vissza az Enigmát?"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
mekker
őstag
Hogy áll most a CM 4.4?
-
bethowen2
csendes tag
válasz razorka777 #27821 üzenetére
Van valami tipped hogy mit lehet az ellen tenni hogy mikor kicseng a teló és felveszed ne mondjuk 6-7 másodperc múlva kapcsoljon..ezért kezdtem el a romok cserélgetését....
-
bethowen2
csendes tag
válasz razorka777 #27817 üzenetére
Sikerült a SUS-el!!!!!!
Köszi szépen a segítséget!!!! -
s4tch
veterán
válasz bethowen2 #27813 üzenetére
...dehát nem bekapcsolt állapotban kell csatlakoztatni a géphez a telefont, ha flashtoollal akarsz frissíteni... Idézek a témaleírásból:
"5. Amíg a program előkészíti a fájlokat, addig kapcsold ki a telefont és várj legalább öt másodpercet. Ha a program végzett, akkor fel fog dobni egy csatlakoztatásra felszólító ablakot, tehát most kell rádugnod a telefont a kábelre úgy, hogy a Hangerő le gombot nyomva tartod. Ha jól csináltad elindul a flashelés és elengedheted a hangerő le gombot."
-
attila.86
tag
válasz freemanone #27811 üzenetére
De már nyitott is, volt is fent CM múlt héten, de az én ízlésemnek még túl bugos szegény.
Majd egyszer talán, ha meg lesz addig. -
attila.86
tag
válasz tarcsay #27803 üzenetére
Ugyanúgy 5 marad mind, ha függetleníted, csak az X-ek nem lesznek, ott, ez lesz a különbség.
Nekem vodás volt, és hivatalos úton lett függetlenítve. Az meg csak hab a tortán, nem tudom, mindig is az volt-e vagy csak azóta, de nyitható a bootloader-em is.
Lehet ez az ajándék a legális dolgokra. -
razorka777
veterán
válasz horvath85g #27805 üzenetére
Még nem próbáltam.Most elég stabil a 10.2, egyelőre marad ez.
Majd jönnek a CM11-es stabilabb verziók, akkor majd ránézek.(#27803) tarcsay: A függetlenítés még mindig tiltott a fórumon, kérlek ezt a témát itt hanyagold, ahogy darvinya korábban már mondta.
-
ted_mosby
senior tag
válasz horvath85g #27806 üzenetére
Már én se lepődök meg De az is jó h eddig támogatták a telefont, mert nekem már 1.5 éve van meg. Bár egy ideje nincs rá frissités. . Mindegy, de lassan ideje nekem is új telefon után nézni. pedig szerettem, de hát az idő meghagyta rajta a nyomát.
Sony Xperia Z1 Compact Felhasználó | "Az előre nem látott lehetőséget azonnal használd ki, s az előre nem látott nehézségekre rögtön tettel felelj." ~ Carl Von Clausevitz
-
tarcsay
csendes tag
http://unlockthatphone.com/unlock-sony%20ericsson?gclid=CLf_j7yvs7wCFdShtAodgVYA1w
szerintetek ez jó lehet a függetlenítésre?
[ Szerkesztve ]
-
horvath85g
aktív tag
most már hivatalos, nem lesz több sw upgrade p-re:
" The list of devices which will “not receive any further software upgrade support” includes the following models: Xperia arc S, Xperia S, Xperia SL, Xperia ion, Xperia acro S, Xperia go, Xperia P, Xperia J, Xperia miro, Xperia sola, Xperia tipo and Xperia U. "
support
(persze nem lepődtem meg.) -
horvath85g
aktív tag
válasz razorka777 #27785 üzenetére
nálam jó cm11-en.
az omni romot próbáltad már? -
horvath85g
aktív tag
szerintem amúgy sem könnyű téglát csinálni. de egyszer egy defy-al majdnem sikerült: egy rosszul sikerült flashelés után, már tölteni sem volt hajlandó. mire megtaláltam a megfelelő gyári romot és bebootolt már csak 20% maradt az akkuban. azt hiszem az volt az utolsó lehetőségem próbálkozni romokkal. de sikerült végül de ha nem tölti, az sem tragédia mert másik defy-al is meg lehet oldani.
-
tarcsay
csendes tag
válasz razorka777 #27802 üzenetére
ezt írja: bootloader unlock allowed: no
de viszont a sim lock-ba ez van:
(×)network 5
(×) network subset 5
(×)service provier 5
(×) corporate 5
(×) sim 5sim nélkül volt!
azt olvastam h igy lehet a kóddal függetleníteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Path of Exile (ARPG)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Elektromos cigaretta 🔞
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest