- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
Új hozzászólás Aktív témák
-
adabra
senior tag
válasz adabra #13849 üzenetére
Esetleg még ez jöhet szóba. Kijelző méretéhez képest elég filigrán
Alcatel Idol 2 Mini -
adabra
senior tag
válasz tomy86 #13848 üzenetére
Köszi az infókat.
Nekem is az a gyanúm, hogy bizony ennek a típusnak (pontosabban minden példánynak) vannak hardveres hibái, csak a Sony(Ericsson) ezt sohasem ismerte el...
Ismerőseim körében van még 3 Ray, mindegyik szarakszik időnként valamivel.
A "spontán" újraindulás gyakori, és a wifi is problémás: időnként úgy tesz, mintha csatlakozva lenne, de valójában nincs kapcsolat. Olyat is láttam, hogy csatlakozott wifi mellett ment a mobilinternet is.Próbálkozok még valamelyik ROM-mal, de ebből rövidesen telefon csere lesz, mert: [link]
Csak nem tudom, mi lenne megfelelő, ami viszonylag kisebb méretű = keskeny
Xiaomi MI2S
S4 Mini
Motorola Razr i
Jiayu G2FMoto G
Moto X
Ez utóbbiak már "nagyok". Bár egy Moto X-re szívesen elcserélném a saját Nexus 4-emet is...[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
válasz tomy86 #13846 üzenetére
Szia!
Úgy látom, Te tartod a lelket ebben a topikban...
A feleségem használ egy Ray-t; jelenleg egy CM7.2 -es ROM van rajta (már vagy egy éve).
A telefont néhányszor csak a (remek) mérete mentette meg attól, hogy falhoz vágja(m)
Bármilyen ROM-mal időnként újraindul, leginkább hívás előtt (csengéskor), közben vagy közvetlenül a beszélgetés után. Néha máskor is (pl. táskában). Jó ideje kikapcsoltam a PIN-t, hogy legalább elérhető legyen utána is.Az utóbbi hónapokban az akku merülés aggasztó méreteket öltött; de nem általában gyengébb az akku teljesítméne, hanem a wifi, BT, cella készenlét szívja le erősen. A képernyő sokadik a sorban, pedig "normál" esetben az szokott a legnagyobb fogyasztó lenni. Egyébként rendeltem ebay-ről egy eredinek és újnak mondott akkut, de most éppen e két tulajdonság valódiságán megy a disputa az eladóval
Az lenne a kérdésem, hogy az általad használt ROM-nak vannak-e a napi használatot megakadályozó/megkeserítő hibái? Az XDA-s fórum utolsó oldalán pl ezt olvastam:
Is there a fix for the low microphone's volume?
Unfortunately no, we're trying to find a solution for that but it's difficult to fix.Ezzel mi a helyzet? Illetve még fontos lenne, hogy rendesen használható-e a bluetooth headset -tel?
Köszönöm
-
adabra
senior tag
A feleségem Ray-e gyakran újraindul (általában hívás befejezése után, néha csörgéskor). Kissé herélt gyári ICS van rajta. De mindegy is...
Arra gondoltam, hogy néhány napra telefont cserélünk, és rakok rá valami jófajta főzött cuccot. Ha stabilan működik, akkor visszakapja. Ha nem, akkor megy rá vissza a GB ROM.
nobodyAtall 3.4 -es kernel-je ígéretesnek tűnik. Az a kérdésem, hogy melyik ROM-mal használható stabilan?
Atawallpa és talán mások is próbálták már.
Köszönöm -
adabra
senior tag
válasz t-motion #11935 üzenetére
A feleségem Ray-ét kb másfél hónapja frissítettem GB-ről ICS -re. Azóta szinte minden nap újraindul. Leginkább telefonálás végén, de néha már a hívás felvételekor. Nem tudom, mi lehet az oka, de ez így nagyon gagyi.
Lehet, hogy visszateszem a GB romot. Vagy valami főzöttet. Super Jelly Bean -t v CM -t használ valaki napi rendszerességgel? -
adabra
senior tag
"...
És volna még egy kérdésem, bár az nem biztos, hogy típus specifikus. Ha hívnak valakik, és a hívás listán megmarad a telefon számuk, azt hogy tudom egy SMS-be elküldeni valakinek úgy, hogy ne keljen az agyamat terhelni a megjegyzésükkel? (meg ne keljen papír hozzá :-)"Nekem nem Ray-em van (a feleségemnek igen, de most nincs a közelben a telefonja), de javaslom az exDialer használatát. Sok mindent próbáltam már, de _számomra_ messze ez a legjobb (okos/kényelmes, gyors) tárcsázó ill. névjegyzék kezelő.
Ebben ha hosszan nyomsz a híváslista elemére, akkor meg lehet osztani (text vagy vcard formátumban). Ez működik névjegyzékben lévő és ott nem lévő bejegyzésre is. -
adabra
senior tag
Sziasztok!
A feleségem Ray-én 2.3.4 -es GB ROM van (4.0.2.A.0.69).
Az utóbbi időben memória (? vagy tárhely) hiányában a facebook (automatikus) frissítése sikertelen. Mondjuk nem nagy baj, mert nem használ(unk) facebook-ot, meg egy csomó felesleges gyárilag telepített programot sem. De talán ráférne a telefonra egy kis frissítés.
A telefon maga azt mondja, hogy nincs elérhető frissítés (hahaha).Mit tanácsoltok? Állítólag ennek a verziónak a root -olása nem megoldott. Telepítsek manuálisan vmi ICS verizót, és root után "heréljem ki" a felesleges dolgokat?
Valaki próbálta a CM10 -est? Mennyire stabil / használható? Nem akarok olyan ROM-ot feltenni, amivel szívás van, de a lehetőségek közül a legjobbat választanám (legjobb? megbízható, akadásmentes, nincsenek benne felesleges facebook, timespace, stb cuccok).
Ja és olyan megoldás kellene, amit nem kell gyakorta "hekkelni" ("Édesem, már megint nem működik ez a ...!" jellegű mondatokat szeretném elkerülni )Nem riadok vissza a bootloader nyitástól (úgyis sufnigsm garancia van a készülékre), de ha anélkül megy, az nem baj.
Köszönöm! -
adabra
senior tag
Sziasztok!
tudtok ajánlani alkalmazást, ami híváskor be(ki)mondja a hívó nevét? Ahogy a Symian-os Nokiák is tudták ezt...
Kösz
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
2 (v 3) kérdésem lenne:
1. GB alatt megoldható, hogy az exDialer törölje a nem fogadott hívás jelzést az állapotsorból? 4.0.2.A.0.69 verzió (német import) van fenn, úgy tudom, nem root-olható
2a. ICS 4.0.4 alatt a led-es figyelmeztetés tényleg egyáltlán nem működik? Valahol azt olvastam, hogy a nem fogadott hívást jelzi, csak a többit nem (sms, email, ...)
2b ICS-ben lévő smart dialer -ről tud valaki egy rövid összehasonlítást adni az exDialer ellenében?
Köszi
-
adabra
senior tag
Sziasztok. Nem tudom, szoktak-e itt ilyet kérdezni: hol érdemes vásárolni ilyen készüléket?
Megbízható bolt kellene, gyári garanciával, nyilván minél olcsóbban.
T-nél Dominoval elég jó ára van, de gondolom, az SIM-lock -os...
Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...