Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Cobretti13
üzenetére
Zárt BL-en nem lehet kernelt cserélni.
-
riszter
senior tag
Sziasztok!
Miért nem találom a PCC-ben olyat hogy biztonsági mentés??? Váltanék ics-re de elötte kellene egy mentés, nem? Hogyan kell mentenem?
-
Cobretti13
tag
Sziasztok.Hogyan tudom megnézni,hogy melyik kernelt használom(2.6.32.9-perf-et ír,de ebből nem derül ki nekem,hogy ez melyik)?Telenoros az Xperiám és RealIcs6-ot használok,rootolva van,zárt a bl-em,cwm fent van.Valamint valaki leírná,hogyan lehet zárt bl-en kernelt cserélni?
-
oleeg
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valamilyen jó és normális tokot? Ebay-en nézegettem párat de nem győztek meg.
Köszönöm:
o.
-
dobobazsy
őstag
Real ICS r6 alá szerintetek érdemes feltenni az 587 kernelét?
én még a 431-ét használom, mert ugyebár a cwm a kernelt nem frissíti.. -
Isten88
senior tag
válasz
walkmanboy
üzenetére
Szia!
Gyári ROM-ok.
(#12477) Bergo: "Hogyan rootolj 4.0.4 (4.1.B.0.587 & 4.1.B.0.431)-et".
-
kommunism
aktív tag
válasz
albinolynx
üzenetére
És melyik verzió, és mivel jár ez a nyitott bootloader?
-
Bergo
tag
Üdv mindenkinek!
Ma vettem egy ilyen xperia mini prot újonnan függetlenül és eddig nagyon tetszik. Bár csak 4órája vettem
Van egy LG GT540esem is mert eddig azt használtam
szóval már 2 éve használok androidos telefont 
Úgy tervezem, hogy ezen a fórumon is aktív tag leszek
Viszont most kezdő xperiásként lenne pár kérdésem.
1. hogy lehet legegyszerűbben rootolni a telefont? Linknek is örülnék ha van
2. érdemes-e 4.0ára frissíteni? Van ami nem működik 4.0ával vagy minden tip-top lesz és szintén Magyar?
3. mik a kötelező és ajánlott appok rá?
4. mik azok a progik amik törölhetők gond nélkül? Jó lenne ha leírnátok melyik alkalmazás mire való hogy el tudjam dönteni számomra hanyagolhatók-e
Egyenlőre ennyi lenne
köszönöm a válaszokat 
/Bergo/ -
bck.ek
tag
udv , egyik ismerosom megkert h nezzek ra a minijere es jelenleg olyan allapotba van h nem kapcsol be , megprobalt uj romot rarakni de idaig jutott, tudnatok segiteni?
-
bostone
addikt
A home gomb kialakítása másnál is billenőkapcsoló hatást kelt vagy csak nálam ilyen speciális a helyzet?
-
fatal`
titán
válasz
walkmanboy
üzenetére
Flashtoollal fel tudod rakni. ROMot XDA-n találsz.
-
walkmanboy
tag
sziasztok. szeretnék ics-re váltani függő t-mobile készülékem van. Nekem még nem jött ki, azt írja a SEUS ill. a PC COMPANION. Hogyan tudnék ics-re váltani? global van-e? segítsetek lécci, nem értem hogyan/hol.
-
Jelentem, a sárga led töltéskor c. kérdéshez szeretnék még hozzászólni.
Mostanában töltöttem a telefont (kikapcsolt állapotban) úgy, hogy 15% alá volt merülve, onnan töltődött fel 100%-ig, és a LED jelzésének csak két fázisa volt, piros és zöld. Sárga soha.
Gyári ICS van rajta, gyárilag függetlenül lett véve a telefon. -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Tud valaki nekem ajánlani valami jowebshoppot ahol ehez a telefonhoz minöségi tokokat lehet venni !! Kihuzhatosra vagy valami hasonlóra gondoltam és bör legyen ! Köszi a választ elöre is !
-
Isten88
senior tag
Szívesen, de Én csak fordítottam.

Az 5-ös pontban az van, hogy más kernellel csináld meg a 2-es és 3-as pontban lévőket. A 3-as pontban "Kövesd az utasításokat a telefon csatlakoztatásához és a flasheléshez."
Flashtool utasítása:
"2 - Power off the device"
Minden esetre örülök, hogy sikerrel tudtad használni.

-
Ghard
őstag
-
bala6120
senior tag
válasz
bala6120
üzenetére
CM10
Így már működik a proximity hívás közben, szépen lekapcsolja, majd be a kijelzőt
:
Forrás
Szerkeszteni kell ezt: /system/etc/hw_config.sh
Így: ..*)
val_cycle=2
val_nburst=8
val_freq=2
val_threshold=15
val_filter=0
;;értékeket erre átírni:
*)
val_cycle=0
val_nburst=26
val_freq=0
val_threshold=2
val_filter=0
;; -
G@be22
tag
Sziasztok, most rootoltam telenoros 4.0.4es Mini Pro-m, és szeretném megkérdezni, hogy mik azok a system app-ok, amik feleslegesek, memót zabálnak és törölhetők

-
bala6120
senior tag
ST15i-n nincsenek ilyen problémák. 3 napja használom. A proximity hol lekapcsolja a kijelzőt, hol nem. Azt a kamera fix-t felejtsétek már el. Allen Hu-nak töröltetni kellene vagy javítani, mert sok usert megszivat vele, mert elb.ssz. az audiót. Az alap kamera a libek hiánya miatt nem megy. Én a CFV-5-t használom, működik. HDPI témák is mennek

Baseband .77.
-
kommunism
aktív tag
lejárt a telóm garanciája ugyhogy ugy döntöttem , hogy itt az ideje rootolni a telót, szeretném kipróbálni a jelly beam-et. Valaki tudja hogy van-e erre a telefonra működő stabil verzió?
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
tmp0124
üzenetére
KOnkértan én bementem a " T-Mobile-ho' "
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1. A fent már leírtakban: a jól működő ICS 4.x OS-el egy idő után nem működött az érintőképernyő!
Alig gondoltam rá, hogy pont az itt leírtak szerinti frissítés után kifogok egy hardveres hibát, de úgy tűnik így van: megpróbálták fw-t rátolni és nekik se' ment
... A készülékem szervizbe került, max. 15 nap ugye.
A lényeg: rákérdezve arra, hogy ugyan miért van a dobozon a "4-esre frissíthető" matrica és hogy MIKOR lesz már végre ICS, az volt a válasz hogy "Karácsonykor"
Najó: konkrétan állítólag decemberben (ez évben, netán?
), de erről nem csak ők tehetnek, dehogyiiis! 
2. Kicserélték szó nélkül a 60 fokon kimosott iPhone headset-em - amúgy megúszta, szépen szólt, csak a mikrofon lett KO...

-
bogil99
aktív tag
válasz
fatal`
üzenetére
Ezt a formázást leírnád részletesebben?
Tegyük fel, hogy már fenn van a custom ROM és vissza akarom csinálni az elmentett, jól bekonfigurált jó kis .857-et szeretném visszarakni. Hogyan, honnan (melyik progiból) kell formáznom, és mit? (Full system, vagy data és dalvik?)
Nem szeretném ott kezdeni, hogy végy egy .58-as GB-t...
-
Isten88
senior tag
Sziasztok!
Ha megcsináltam a (#12422)-es hozzászólásban leírtakat, csináltam CWM-ben egy backupot, akkor azt elvileg bármikor vissza tudom tenni CWM-ből.
A kérdésem az lenne, hogy ha felteszek egy custom ROM-ot, akkor megmarad-e a CWM? -
fatal`
titán
válasz
bostone
üzenetére
Saját billentyűzetnél (és a swiftkey x-nél is) hosszan nyomod a gombot és a képernyőn kell taperolni utána. Én emiatt használom a smart keyboardot, ott hosszan nyomod a gombot, ilyenkor átvált az első ékezetes betűre és utána rövid nyomásokkal lehet váltogatni közöttük.
(#12427) bogil99: Az még a 2.3.3. A 42-es már 2.3.4.
(#12428) w.simmons: Felajánlja.
(#12433) ko9: Ezekszerint nem lesz MIUI Update?

-
ko9
addikt
válasz
albinolynx
üzenetére
FXP140-et, bíztam benne, hogy az FXP leszokott arról, hogy általában az újabb a rosszabb... Most felraktam én is a 139-et, meglátjuk mi lesz. Ha más nem, saját build

-
albinolynx
senior tag
-
ko9
addikt
Egy időre meguntam a ROMolást, mondom felrakom a CM10-et, belakom, és használom. Szép álom volt, ez hétről-hétre rosszabb... Nincs hang csak fülesen, nincs térerő se .72-es, se .77-es basebandel. eléggé melegszik az akksi, kamera megint nincs, és hotbootol videólejátszás közben.
Egyszerűen nem értem meg, ha már valamit kijavították, akkor miért nem hagyják meg azt a verziót? Oké, értem fejlődni kell, de nem feltétlen visszafele
-
w.simmons
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap a T-mobilos telómra felraktam flashtoollal az ics-t, és olyan kérdésem lenne, hogy ezek után a software update alkalmazás fel fogja ajánlani az esetleges újabb frissítést vagy ezek után nekem kell mindig manuálisan frissítgetnek flashtoollal??
-
Isten88
senior tag
válasz
Isten88
üzenetére
Az 11918-as hozzászólásban lévő linkek nem működnek, át kellett költöztetnem őket. A mostani helyükön fognak maradni, zip-be csomagolva.
Linkek:SK17i_4.0.A.2.368_GENERIC_(1244-7088).zip
Xperia MiniPro (SK17i)_4.0.2.A.0.42_HU.zip
xperia_mini_pro_4.1.b.0.587_generic_ce3_world_by_hb78_96a6a.zip
-
Isten88
senior tag
Hogyan rootolj 4.0.4 (4.1.B.0.587 & 4.1.B.0.431)-et
Először is: a felelősség a Tiéd. Reklamálni saját magadnak, saját magadnál tudsz. Én semmilyen felelősséget nem vállalok.
Kövesd az összes utasítást lépésről lépésre
Beállítások --> Biztonság --> „Ismeretlen források” legyen kipipálva
Beállítások --> Fejlesztői lehetőségek --> USB-hibakeresés legyen kipipálva
Beállítások --> Xperia --> Kapcsolódás --> USB-kapcsolódási mód --> válaszd az MSC (Adattárolási) módotLegelőször is kell egy Flashtool
1. Töltsd le a Neked kellő 4.1.A.0.562-es kernelt (SK17-hez ez kell)
4.1.A.0.562
4.1.A.0.5622. Menj a C:\flashtool\firmwares\ mappába, törölj mindent és másold be a letöltött kernelt.
3. Indítsd el a Flashtoolt, lattints a „villám” ikonra (bel oldalt a „File” menü alatt)
Válaszd a Flashmode-ot, majd Okézd le.
Így kell kinéznie, majd okézd le.
Image
Image
Kövesd az utasításokat a telefon csatlakoztatásához és a flasheléshez.
A Flashtool lehet, hogy hibaüzenetet mutat a kernel flashelése után, de ne aggódj. A build számod változik, de az android verzió nem. Minden ugyanúgy megmarad. Szóval ne menj a telefon beállításaiba és ne ellenőrizd.4. Flashelés után indítsd újra a telefonod. Valószínű, hogy nem fog teljesen elindulni, a SONY felíratnál elakad, vagy a fekete képernyőnél.
Bármi legyen, indítsd újra a telefonod és folytasd a rootolással --> (Bizonyosodj meg róla, hogy bezártad a Flashtoolt, mielőtt futtatod a Rooting Toolkitet).
Most csatlakoztasd a telefonod a PC-hez és Rootold a telefonod. Leírás:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1601038
Ha problémád van a toolkit letöltésével, akkor itt van a Rooting Toolkit.
Rooting Toolkit
Rooting Toolkit5. Töltsd le a kernelt. Ha Neked 4.1.b.0.431-esed van, töltsd le a megfelelő kernelt. Ugyanez vonatkozik a 4.1.B.0.587-esre.
4.1.b.0.431
4.1.b.0.431
4.1.B.0.587
4.1.B.0.587
Most flasheld a kernelt (ugyanúgy, mint ahogy a 2-es és 3-as lépésben felül leírtam.
A mobilod most már rootolt (nézd meg, hogy települt-e a Superuser app a telefonodra).
Forrás: http://talk.sonymobile.com/thread/41119 Fordítás: Isten88Ha kell CWM, akkor -->
x-Parts
x-PartsKamera sztereóvá tétele: Ezt kell bemásolni kicsmagolás és "media_profiles.xml"-re való átnevezés után a /system/etc mappába, felülírva az előzőt, újraindítás után sztereó lesz a hang videófelvételnél.
Azért van két link a letöltéshez, mert az első az általam feltöltött tárhelyre mutat, a másik az eredeti forrást jelöli meg. Minden fájlt becsomagolva (.zip) töltöttem (ok: ha hibás a letöltött fájl, nem engedi kicsomagolni).
Köszönet a cikk íróinak, a szoftverfejlesztőknek, különösen ko9-nek -
Isten88
senior tag
válasz
rutyika68
üzenetére
Fú, nagyon köszönöm!
Utángyártott kijelzőm van, eddig ~fél fényerővel ment, akármit is állítottam, ezzel viszont látni rendesen.
Bátran lehet ajánlani ezentúl az utángyártott kijelzővel rendelkezőknek a Disable Auto Brightness Xperia-t.
Azért linkeltem be, hogy aki használja a keresőt, az megtalálja.

(#12413) pepe091: Oké, fordítok akkor egy kicsit, meg felteszem az általam használt tárhelyre a szükséges progikat, hogy ott is meglegyenek.
Meg .zip-be feltöltöm újra a ROM-okat biztonsági okok miatt. -
bostone
addikt
Billentyűzet a saját ajánlott vagy smart, esetleg más ajánlott? Az ékezetes betűk hogyan jönnek elő, hosszan nyomással vagy többszöri bepötyögéssel?
-
válasz
babaresz
üzenetére
Mivel semmit nem írtál a telefonodról, elég nehéz segíteni, csak durr bele a közepébe, ahelyett hogy olvasnál, de már megszoktuk...
Szóval gondolom T függő készüléked van, ezért nem jelez a PCC. A T ugyanis nem adta még ki, lehet nem is fogja, szóval rakd fel flashtool-al a legújabb gyári szoftvert, és kész. Útmutatóhoz, és ftf fájlhoz a flashtoolhoz, csak keress egy kicsit vissza!
-
babaresz
csendes tag
bocs a láma kérdésért, de ezek szerint már kijött a telóra a 4.0, hogyan tudom frissíteni rootolás nélkül? sony ericsson honlapját nézegettem, de az csak azt mondja, hogy töltsem le a pc companiont, az majd mindent megcsinál, de az csak annyit mond, hogy a legfrissebb cumó van rajta és kész
szóval megköszönném, ha valaki elmagyarázná, esetleg linkeket is mellékelne.
köszi szépen!
-
Polllen
félisten
válasz
SimonJanos
üzenetére
A T-nél lehet egyáltalán még kapni

(Meg megérné, 40k-ért új független, 30k körül sztem már lennie kell még garis független készülékeknek.) -
SimonJanos
aktív tag
válasz
bostone
üzenetére
Ár / teljesítményben odaver a készülék... A legtöbb alkalmazás teljesen jól és láthatóan "fut vele". A billentyűzet nagyon jó (azért virsli ujjakkal már biztosan nem : ), konkrétan én még webfejleszteni, írni is szoktam rajta!
Ami fontos: nem tudom mennyire olvastad az előzményeket, de ha T-Mobile*-os vagy, akkor mindenképpen bűvészkedned kell az AndroidOS 4.x miatt *
, ami ehhez a készülékhez is "kötelező": sokkal-sokkal jobb mint 2.3.x! -
fatal`
titán
válasz
bostone
üzenetére
A billentyűzet kifejezetten jó!
Szériahiba nem nagyon van, a korai készülékeken ciripel a videófelvétel (csak halk környezetben hallható, illetve ha a füledhez nagyon közel rakod a jack dugót), zenehallgatást és ilyesmit nem érint és az új készülékeket sem. Más hiba nem nagyon van, esetleg az, hogy a használattól kopik a hátlap sarkán a festék, azért ez nem akkora probléma, nekem egy éves korára jött elő.
-
bostone
addikt
Szemezgetek ezzel a típussal, kifejezetten a billentyűzet miatt. Mennyire használható? A készüléknek mik gyenge pontjai?
-
Ghard
őstag
válasz
bogil99
üzenetére
Egy dominós meg egy "usb stickes" netes simkártya van benne. Egyszerre csak az egyik lehet aktív. A váltás dominósról a netesre csak újraindítással megy,újraindítás nélkül nagyon ritkán sikerül,ilyenkor azt irja hogy "#MM3 a sim kártya nincs engedélyezve". Viszont netesről a dominósra mindig megy restart nélkül.
Havi 2000ért 2gb mobilnet nekem megér ennyi macerát,sajnos a rendes előfizetéses csomagokkal (vagyis egy sim netre meg telefonálásra) elég rendesen lehúzzák az előfizetőket mindegyik szolgáltatónál.
-
Ghard
őstag
válasz
bogil99
üzenetére
Akkor vibrál,mikor hosszan netezek.

A fényerővel játszik az automata fényérzékelő,csak néha megbolondul,ilyenkor vibrál a kép.
Ha ujjal letakarom,akkor megszűnik,szóval biztos ez a hiba oka.
Az sem segít ha 100%ra teszem a fényerőt,ilyenkor is előjön. Valahol olvastam,hogy rootnál valamit lehet szerkeszteni a fájlokban és az kikapcsolja az érzékelőt,mert menüben nem lehet. -
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Az hogy a telefon napi 5ször kiírja hogy a sim kártya blabla és újra kell indítani a telefont hogy legyen újra hálózatom, ez sim vagy telefon hiba szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- Honor Magic7 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ezek szerint nem? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Najó: konkrétan állítólag decemberben (ez évben, netán? 

, ami ehhez a készülékhez is "kötelező": sokkal-sokkal jobb mint 2.3.x!