- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
skydragon
tag
jó kis házikó és írás
-
Buda76
senior tag
Szép ház, de ilyen kábelezéssel siralmas. Azkat elrendezve jobb lesz a légáramlás és az esztétikai élmény.
-
XCube
tag
-
planbmokus
senior tag
Rossz belenézni abba a szegény Sniper-be. Azért egy ilyen házba illik rendesen bepakolni... Főleg mert annyi hely van benne, hogy a kábelek felét le is tagadhatod...
-
_Volkovy_
nagyúr
Ócsó fekete kockában
Tetszik a minimál.
épp, hogy befér minden -
Szép ház, használd egészséggel. Nekem is Storm Sniper van, a full fekete + oldalventis és nem az AMD-s.
Teljes az elégedettség, sokáig nem tervezem cserélni.
Mondjuk mikor először megláttam a méretét, a dobozból kivéve, akkor elgondolkodtam hogy visszaviszem, mert nem fért el a szobámban. A képek nem adják vissza a tényleges méretét.A műanyag vinyókeret elvileg zajcsökkentő szerepet szolgál. Nálam a gyakorlatban is jól működik a dolog. Konkrétan nem hallani, hogy be van kapcsolva a gép, pedig kb fél méterre van a fejemtől az asztalon.
Egy bajom van vele, hogy sűrűn kell takarítani, mert a porszűrők jól teszik a dolgukat és a szép fekete ház, komoly szürkés-fehér bevonatot gyűjt a porszűrőkre, ami konkrétan gusztustalan kinézetet ad neki.
-
XCube
tag
válasz
_Volkovy_ #83 üzenetére
Nem akartam a kacsát úszni tanítani, csak leírtam a véleményemet a leírtakkal kapcsolatban
.
A csak lefújkálom kompresszorral vagy hajszárítóval portalanítással csak annyi a problémám, hogy a finom port nem szedi le a hardverekről. Én is fújok, de emellett ecsetelek is
.
-
-
_Volkovy_
nagyúr
Nem most kezdtem a szakmát, ezzel mind tisztában vagyok..
Oldallap leszedés pro: nem kell orkánt üzemeltetni belül 4-5 ventilátorral a szellőzés miatt, alacsonyabb hőfok, minden kap levegőt és ez személyes, de én szeretem látni a belétDark Archon: kiviszed az udvarra évente egyszer, hajszárító hidegen rányom 5 percre, por kifúj, gép bevisz.
-
Meridian
senior tag
A képemhez elfelejtettem írni miért is linkeltem:
az én alaplapom tápcsatija a bal felső sarokban van... na, oda nincs az a felnőtt ember aki kényelmesen be tudna nyúlniegy kicsit látni is a vezetéket amit a hátoldal mőgé vezettem el. (nekem se az e-bayen talált és onnan idelinkelt kábelhosszabbító van, csak épp ott találtam példaképet
)
A hangkártya poziciója valóban nem túl szerencsés, sajnos erre az ASUS-nál nem gondoltak (vagyis igen: minek hangkártya? hisz ott az integrált... csak persze annak a mikronfonbemenete és elektronikája csapnivaló... ég és föld a különbség a külön hangkártya és az alalplapi mikronfon bemenet között.)
-
XCube
tag
válasz
_Volkovy_ #74 üzenetére
no offense
Ha leveszed a ház oldalát egyrész jobban porosodik, másrészt csökken az árnyékolás (ez mondjuk elenyésző dolog, de akkor is
), harmadrészt több hang távozik a gépből, negyedrész pedig nem esztétikus. Egy vadiúj dizájnos háznál szerintem a legkevesebbeknek fordul meg az a fejében, hogy kapásból oldallap nélkül használja.
A fekvő hűtőkkel én egyébként hadilábon állok, ha nem muszáj, akkor nem erőltetem. Ha valakinek ezek a kedvencei, akkor viszont érdemes olyan házat választani, ami oldalról perforált (esetleg oldalventis) és felül is van benne elszívó venti. Máskülönben a ventilátor szépen szétszórja a meleget a házban.
-
XCube
tag
"Ezzel a kábellel meg felteszed a CPU hűtőt majd plusz még rányomod ezt a hosszabító kábelt, beszereled az alaplapot a helyére és ennek a kábelnek a vége ott lesz szabadon és könnyen hozzáférhetően, és így nem lesz gond rácsatlakoztatni a szuflát
"
Ezt aláírom, tényleg érdemes egy ilyen kábelhosszabbítót beszerezni, nagyon hasznos a nagy procihűtőknél. Nekem NZXT márkájú hosszabbítóim vannak, ha jól tudom azokat kicsit egyszerűbb is beszerezni itthon, mint amit linkeltél.
-
Meridian
senior tag
Nekem is Grand Kama Cross CPU hűtőm van. Nagyon jó hűtő, Cool&Quiet legtöbb esetben megállítja a ventit, mert még így is csak 40 fokos a CPU, a 6 magos AMD 1100T...
a CPU 100%-os terhelése esetén 49-50 fokos, miközben a venti csak 800-900- között pörög.Viszont a CPUra való felhelyezése nagyon nehéz. Persze az AMD CPU foglalata és a hűtőrendszer felfogatásának kialakítása miatt van mindez, az Intelnél ugye 4 pontos a rögzítés, az AMD-nél csak 2, és itt bizony feszegetni kell rendesen mire be tudod akasztani a kallantyút (mellesleg nem is rászorítós, mint a a gyári hűtő esetén, hanem kézzel rá kell nyomnod, és közben valahogy beakasztani. Igaz, a múltkori CPU-s problémának köszönhetően már rutinosan tudom le- és feltenni ezt a bazi nagy hűtőt, de elsőre bizony nagyon szenvedős mire felvarázsolod - ügyelve arra hogy közben ne maszatold szét a pasztát...
A kábelek rendezéséhez meg nem árt egy ilyen kábelt is beszerezni:
http://cgi.ebay.com/Akasa-8-Pin-2-x-4Pin-PSU-extension-Cable-/290545564434?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item43a5dd7b12Nem azért mert esetleg rövid lenne a kábel, hanem azért, mert miután felhelyezted a CPU hűtőt, az annyi helyet foglal el, hogy a tápkábel 4PIN-es vagy 4+4 PIN-es kábelét nem tudod csatlakoztatni, mivel ha beszereled az alaplapot a házba, felül nem lesz helyed a kezedned, a ház tetejének közelsége miatt... pláne ha hátul van elvezetve az a kábel, ott már esetleg rövid is lesz a tápegység kábele.
Ezzel a kábellel meg felteszed a CPU hűtőt majd plusz még rányomod ezt a hosszabító kábelt, beszereled az alaplapot a helyére és ennek a kábelnek a vége ott lesz szabadon és könnyen hozzáférhetően, és így nem lesz gond rácsatlakoztatni a szuflát
-
-
_Volkovy_
nagyúr
Ennek szerintem jobbak lennének a hőfokai oldallap nélkül, mivel így áll a procchűtő ventilátor, az alaplap felé néz és direktbe oldalról szív.
Szerintem 10 éve nem volt olyan házam, amin fenn lett volna tartósan az oldala.. ez nem véletlen. Ha nem csinálsz szellőzés-orkánt a házon belül, akkor egyszerűbb levenni, hűvösebb és halkabb lesz.
-
Gulyopapa
addikt
Ez szép ház és kitűnően szellőző, ajánlom mindenkinek :
http://prohardver.hu/teszt/cooler_master_cm_690_tovabbfejlesztve/kulso.html
-
Gabesz144
senior tag
-
Ramod
csendes tag
válasz
unclefucka #59 üzenetére
Valóban, és nem véletlenül!
Sajnos mikor a Gamepod-on regisztráltam, nem volt szabadon a Rammod, ugyanis a steamen, és a legtöbb játékban is ez a nickem. Így lettem Ramod
-
JSaN
addikt
En a CPU hutonel elakadtam, brutalis egy darab.
Am grat az uj hazhoz, szep nagyon. -
_Volkovy_
nagyúr
Ahhoz képest, hogy mennyi cucc van benne és mekkora a ház, bocs, de a kábelekről az "okádék" jelző jutott eszembe.
Én a minimál híve vagyok, de egy fele ekkora házban is rend van.. Pedig látod mi van a gépben -
KisTopi95
aktív tag
Nagyon szép az a ház, de a kábeleket vond be valamivel ha elől hagyod, ha nem akkor megy esetleg harisnya hogy ne gubancolódjanak össze. De az a plexi oltári rajta
-
unclefucka
senior tag
Grat az íráshoz! Szép ház lett
Annak idején én iszonyat nagyot léptem, amikor lecseréltem az Acorp házamat egy AOpen-re, azóta is elférek benneNem kötekedni akarok, de a nick-ed: Ramod, az aláírás a cikk végén: Rammod
De ez is csak azt bizonyítja, hogy figyelmesen végig olvastam az írást -
Jó írás, tetszenek a házon a kezelőszervek és a csatlakozók, főleg, hogy felül vannak.
De azokat a vinyó hőmérséklet értékeket hogy csinálod?
Nekem 40°C körül van mind a három, igaz, egymás alá vannak szerelve. Pedig ott van előttük a beszívó ventillátor, hátul meg természetesen még egy 12cm-es.
-
bigga
aktív tag
Jó cikk, főleg a Scythe-on röhögtem milyen picinek tűnik hozzá képest a gyári hűtő, bár tudom nem ezen volt a hangsúly, ám a házad bejövős, bár az ára nekem kicsit borsos, de valamit valamiért... Talán majd nekem is egyszer...
-
ló úr
őstag
Nekem egy ilyen szépségem van,csak a belseje is feketére van fújva
-
xabee
tag
Szia! Jó cikk gartulálok hozzá! Annyit szeretnék kérdezni,h a régi házadból a ventiket szívesen megvásárolnám, ha nincsenek széthajtva!
Nem eladóak véletlenül???Különösen a 25cm-re pályázok!
-
Jim-Y
veterán
Szia, gratu szép nagy ház, azt meg lehet kérdezni, hogy a Skythe Wingeket honnan, és mennyiért szerezted be?
üdv
-
Ramod
csendes tag
-
Szpisti
addikt
Én egy ilyen házat vettem, csak full feketében:
[link] -
UnSkilleD
senior tag
nem rossz ház de hát 30ezer... meg 5 vinyóhely nekem nagyon kevés lenne, de azért jó kis teszt
-
vinibali
őstag
mekkora fesszel hajtod te ezt a Phenomot hogy ilyen forrófejű?
-
Svájcinéger
őstag
Imádom ezt a házat ! A szoba dísze !
-
rolkaDb
aktív tag
Jó kis ház ez!
-
blackydan
senior tag
Huhh grat a szuper házhoz tényleg üt a mérete, ráadásul nekem is volt ilyen aerocool házam nagyon szerettem
-
Ramod
csendes tag
Köszönöm a képeket, adtatok pár ötletet
-
XCube
tag
válasz
Peterson_ #28 üzenetére
A második számú gépem (kolis) nekem is régi típusú házban lakik, konkrétan egy Raidmax Sagittában, aminek a tervezésénél még nem nagyon volt szempont a jó kábelezhetőség (2006 -os a kicsike
). Ez volt az első "különleges" házam és mostanáig nem váltam meg tőle, az idők során pedig jól kitapasztaltam, hogy mit hová lehet elrakni benne, az eredmény a következő:
Az otthoni pedig így néz ki
:
-
Remek a cikk,tetszenek a fotók is,de maga a ház amit vettél az nem jön be,persze ettöl még lehet jó
-
albert8
veterán
Jó kis ház...
...csak 1 gond van
AMD-s süsü van rajta -
waithEard
őstag
Szívesen megnéznék egy olyan képet, ahol már rendezve vannak a kábelek.
A cikkhez gratula!
-
-
tomic
addikt
Gratula az íráshoz. Tetszetős, főleg hogy plexis.
-
Peterson_
addikt
Jó írás volt, nekem a gépház is bejön.
Ha már kábelezünk, annyit hozzászólnék, hogy szerintem is elég kaotikus, dacára a nagy beltérnek.
Nekem egy hagyományos és régebbi házam van, itt-ott egy kis barkáccsal, szerencsére szereztem egy FSP tápot, ami előre harisnyázott.
A többi tyúkbelet meg ahol lehet elrejtem, és/vagy kötegelővel egybefonom amíg nem harisnyázom le azokat is.
A hangra mondjuk nem vagyok érzékeny, az egyik oldallap nekem alapból sosincs fent,mert valamit mindig bütykölök a gépen -
dave666
aktív tag
Gratulálok jó választás
Szép nagy ház -
Vincent_
aktív tag
Nekem is CM házam van, és nem cserélném semmire! Na jó, talán egy másik CM-re...!
-
MrTwister
őstag
válasz
kenesei1982 #13 üzenetére
Földeléssel lesz ott gond szerintem! Földelt elosztóban/konnektorba van dugva a géped? Ha igen akkor egyáltalán jó a földelés a lakásotokban? Villanyszerelővel érdemes kiméretni, megnézetni, mert néha(régi panelek) a földet csak egyszerűen rákötik a 0-ra(vagy elhagyják egy az egyben) és az minden csak nem földelés.
-
Vasinger!
nagyúr
Szvsz. jobban járnál egy külső 2 TB-os winyóval. Talán olcsóbban megúsznád, és ugye ha csak adattárolás a lényeg, akkor egy esata, USB 2/3-as külső winyó mindenre elég.
És persze legyen egy winyó rendszernek, programoknak, játékoknak.Szerintem fogadd meg a tanácsom.
-
FRENK1988
veterán
Plexi oldallapos géphez kábelrendezés dukál. Ezt leszámítva nagyon fain kis ház. Árat nem láttam...
-
XCube
tag
A gyors szerelős eszközöktől nekem is borsózik a hátam, egy éve van a gépem egy Xigmatek Utgard -ban és az volt az első dolgom, hogy kitakarítottam belőle a kártyatartó pöcköket és az ODD kapcsokat
. A ventiket is kicseréltem benne, szóval igazából már csak a váz és a burkolat az eredeti.
-
Ramod
csendes tag
Először is köszönöm az eddigi hozzászólásaitokat!
A cikkben megemlítettem, hogy, a kábelek a nemsokára érkező táp miatt nincsenek elrendezve.
Részben mindenkivel egyet értek, Hunnia1920 álláspontja hozzám is közel áll, ezért is írtam, hogy az optikai meghajtót becsavaroztam, mert biztosabb megoldás mint 2 db műanyag pöcök, és amíg el nem romlik, úgysem lesz kiszerelve, viszont a műanyag öregszik, a két pöcök egy idő után eltörhet.
A többieknek abból a szempontból van igaza, hogy szebb a rendezett házbelső, és akár valóban számíthat a hűtésnél (bár a jelenlegi értékeimmel meglepődnék).
Természetesen nem marad így, az új táp beszerelésével egyidőben el lesznek rendezve a kábelekKenesei1982: szerencsére még nem tapasztaltam ilyen problémát, bízom benne, hogy nem is fogok, viszont így, hogy említetted, figyelni fogok rá.
-
XCube
tag
Bár nem engem kérdeztél azért egy tippet adhatok
.
A CM 430 nem valami tágas kuckó, így a tálca mögött sincs hely gyakorlatilag semminek. Így hát marad a hagyományos megoldás, fel kell őket kötegelni a HDD és ODD keretek oldalára. Képek alapján nem tudtam eldönteni, hogy a táp mellett marad-e hely, ha van, akkor oda is be lehet suvasztani egy rövidebb kábelt kis csatlakozóval.
-
LackoMester
addikt
válasz
kenesei1982 #13 üzenetére
Nem kéne annyi elemet enned.
-
nekem is ugyanilyen házam van, csak nem black dragon hanem MASH edition. Ha már lyen szép házat vezzél és főént hogy a plexin belátni, a kábeleket szebben is megcsinálhattad volna. Annyi kábelelvezető nyílás és hely van a házon.....használd már ki ha ilyened van. Sokkal szebb lesz tőle és kezelhetőbb is.
Viszont nekem a házammal van vmi hiba, mert ha járkálok a lakásban és feltöltődök és úgy érek hozzá az előlapi panelhez, és a reset gomb rá van dugva az alaplapra, akkor restartol a gép. Te nem tapasztaltál ilyet?
CM felé beszámoltam a dologról, küldtek is új előlepot, de azzal se jó.
-
tálusz
tag
válasz
HUNNIA1920 #10 üzenetére
Plexis oldallapu háznál azért illő a kábeleket vmilyen formában elrendezni szvsz. A légáramlást meg fel tudják a kábelek fogni saját tapasztalatom szerint.
-
XCube
tag
válasz
HUNNIA1920 #8 üzenetére
Bevallom neked én őszintén úgy hiszem, hogy a tápegység az a része a számítógépnek, amit a lehető legkevesebbszer vesz ki az ember a házból. Ennek fényében nem értem, hogy miért baj az, ha nem a hardverek előtt kóvályognak a kábelei. Az OK, hogy nem attól hal meg egy számítógép, mert ott lógnak de a le nem fogatott csatlakozók például kiváló zajkeltők tudnak lenni, ha hozzáérnek a házhoz és elkezdenek vibrálni. Plusz ha már a tervezők lehetőséget adnak arra, hogy igényesen elrendezzük őket, akkor miért ne tegyük?
-
HUNNIA1920
őstag
Hát már aki ritkán cserél. Én ritkán cserélek, szóval nekem jó a csavaros is.
Viszont a kábelelrendezést akkor se tartom fontos dolognak, mint amennyire kiemelik annak fontosságát. Meg talán ma már nincsenek is olyan vastag kábelek mint régen (pl.: IDE), amik ténylegesen felfoghatnák némileg a légáramlást.
Bár ez is olyan dolog, hogy kinek mi jön be.
Egyébként aki már fogott a kezében csavarhúzót, annak szerintem semmivel sem tart tovább kicsavarni egy csavart, mint kipattintani egy műanyagpöcköt (élettartamot már nem is említem). -
7
addikt
válasz
HUNNIA1920 #8 üzenetére
Vicces, hogy a kábelrendezést pont azért veted el, hogy könnyebb és gyorsabb legyen egy alkatrész cseréje, ugyanakkor a gyorszárra azt mondod, hogy tökfölösleges, mert úgyis ritkán cserél az ember.
-
HUNNIA1920
őstag
Valóban szép, igényes ház.
Viszont manapság mindenki ezen a kábelelrendezésen lovagol, hogy az milyen jó dolog. Kinézetre biztos jobb, viszont hőmérséklet javulás tekintetében már szinte 0 előnye van. Sőt, ha mondjuk egy tápról van szó, aminek van 6 - 7 kábele is, ami el van rendezve, az mondjuk egy cserénél igencsak időigényes meló kiszabadítani a kábeleit. Nem beszélve arról, ha esetleg több kábel van egy rögzítőhöz kötve, akkor aztán lehet vele melózni.
Viszont ha szabadon van minden kábel, akkor a kivétel sokkal könnyebb. Nem hiszem, hogy sok ember azt nézi, hogy hogy állnak a kábelek a házában. Nekem is volt ilyen mániám, aztán rájöttem, hogy csak felesleges időpocsékolás.
Ugyanez elmondható a "könnyen szerelhető" házakról is. Aki nem fejleszt állandóan, annak szinte mindegy, hogy műanyagpöcök, vagy fém csavar tartja az alkatrészeket, mert egyszer fog egy csavarhúzót aztán pár perc alatt kiszedi. -
Apone33
őstag
Grat a jó cikkhez, és a még jobb házhoz, nekem nagyon tetszik.
-
XCube
tag
Üdv!
Gratulálok az íráshoz, szép hosszú és jó volt olvasni, bár nekem szabályosan fétisem a számítógép "evolúció" legyen az személyes vagy aktuális piaci jellegű
. És emellett még számítógép házakra is nagyon rá vagyok kattanva
.
A kábeleid viszont engem is zavarnak, pláne hogy a ház kiváló lehetőségeket nyújt a "madzagok" elvezetésére és a szükségtelenek elrejtésére az alaplap tálcája mögött. Ahogy tálusz is említette ez segíti a jobb légáramlást és akár kisebb hőfokokat is jelenthet.
Végezetül gratulálok a házhoz is, gondolom nem lesz lecserélve egy darabig
.
-
tálusz
tag
Jó kis kuckót választottál, de könyörgöm a kábelekkel csinálj valamit!
Mellesleg ha elvezeted,rendezed őket talán 1-2 fok javulásra is számíthatsz és esztétikusabb is.
Amúgy tetszett az írás! -
LackoMester
addikt
Jó írás, grat a házhoz.
Személy szerint nekem nemtetszik.
-
ló úr
őstag
gyönyörű ház :9 NEkem egy régebbi CM van,egy Venturion,én azzal is meg avgyok elégedve,na meg nincs is pénzem másikra,de jól válaszottál mindenképpen
Grat,használd egészséggel! Pár évig ki fog téged használni a házikó.
-
Garold
senior tag
Nagyon szép a ház!
Én a helyedben a kábeleket, tápkábeleket bevonnám fekete kábel harisnyával.
Így nagyobbat ütne a kinézete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- SSD kibeszélő
- Netfone
- Scum
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AI tervezheti az Apple chipeket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest