- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-rac
senior tag
köszi! most már nem csinálja a gombos dolgot, szóval megleszek vele. fú nem tudom, valamelyik beállításoknál voltam, ahol google fordító szintű volt a leírás, bár nem zavar, mert ugyis angolul használom a telefont
bada 1.2 van rajt.
viszont pár dolog érdekelne. milyen beállításokkal jó a gps? mert nem értek ezekhez a dolgokhoz. azt tudom, hogy a progim minden indításnál szinkronizálni akarja a licenszet, és én mindig szinkronizálom, de azt hittem csak egyszer kell. a térképet mindig netről tölti, vagy egyszer elég neki? szóval ha nekem nincs netem, akkor tudom használni a pontos helymeghatározást térképen?
a nokia n900-al az volt a legnagyobb gond, hogy egy nagy városban eltévedtem ahol nincsen wifi, elindítottam a nokia mapsot de nem csinált semmi netkapcsolat nélkül és kérdezhettem az embereket mindenféle idegen nyelven, hogy mi merre vanszerk.:
igen, és azt kihagytam, hogy nem tudok alkalmazásokat kitenni az asztalra (nem tudom lehet-e egyáltalán), valamint 4 oldalas az asztalom és ha én csak kettőt használok, hogyan tudom eltüntetni a másik kettőt?
-
Bazsee71
őstag
Köszi a választ!
Ennek nagyon nem örülök, ez a fő problémám a jelenlegi LG Arénánál is. Esetleg olyan zenelejátszó alkalmazás nem létezik, ami ezt lehetővé teszi? Nagyon nem jó dolog, mikor 2-3 gigányi zene mellé felteszek egy új mappát, és azt halásszam össze egy ömlesztett listából.
-
Teaway
veterán
"Ez nem stimmel az 512 MB-al: "ugyanennyi ROM az OS-nek és a körítésének""
Nézd el nekem, hogy nem tudok fogalmazni: arra a helyre gondoltam, ahova az OS, a driverek, az interfészek, stb. be vannak "égetve". (hasonló, mint az EEPROM (elektromos úton törölhető/programozható, majd a normál használat során csak olvasható memória))
-
Teaway
veterán
Informálódtam...javíts ki, ha vmit rosszul értelmeztem...tehát: van ugye 512MB(?) RAM-unk, ahol az appok futnak és dolgoznak, van kb. ugyanennyi ROM az OS-nek és a körítésének, vmint 2 GB flash RAM, aminek a bontása: e-mail és multimédia üzenetek ~600MB, saját multimédiás tartalmak ~400MB, appok (játék, widget, egyéb alkalmazás) ~1000GB.
-
Netrus
csendes tag
-
-
Teaway
veterán
Még ide tenném be az ARDefender-t is
-
Nem tudom. Én csak az egykori tapasztalataimat írtam, képzelheted hogy mennyire akartam azt, hogy szaggasson nekem a telefon
Főleg amíg még a sajátom volt, és használni szerettem volna.
Egy SunSpidert igazán futtathatnál rajta azért
Hátha elavultak a mérési eredményeim (30s a Wave-en az első 1.2-es JID szoftverrel).
-
Nekem a gmail.com es az m.google.com/buzz ez a ket oldal. A picasaweb.google.com is valoszinuleg, de a badas idokben meg nem hasznaltam. Persze szigoruan a Mobile nezetben, nem a Basic HTML-ben amit bunkofonokra szantak (es a maximum, ami pl. WP7-en mukodik).
AS: Meg a mesenyuszi. A JS motor egy iPod Touch 2G szintjet hozza, ez ey objektiven megitelheto teny. A memoriakezeles meg meg mindig szar.
-
Nekem felhasználóként is az a véleményem, hogy lassú a böngészője. De ez azért van, mert olyan oldalakat használok sokat (pl. Google Buzz), amiknek a mobilváltozata sok Javascriptet használ, amitől az egész telefon képes szaggatni.
Elég megnézni egy JS benchmarkot, pl. SunSpider, és kiderül a turpisság.
-
Teaway
veterán
Amit üzenethangnak állítok be, az sokkal hangosabb, mintha ugyanazt csengőhangnak állítanám be. Természetesen azonos hangerőt használva mindkét esetben. Az teljesen mindegy, hogy mi a hang: bármelyik gyári minta/dallam/általam felmásolt mp3.
Teszteredmény: üzihang 1-es fokozat = csengőhang 5-ös fokozat
-
Poldi
tag
Ezek szerint többünknek fennáll ez a hangerő "plusz". Szerintem szoftver hiba. (Lehet hogy csak a T-nek sikerült elszúrni vmit? Teaway nálad milyen verzió fut?)
Gondoltam, hogy csak beállításkor ennyire hangos, de nem, alkalmazva is az.
A gyári hang nálam is 5-ös, ezen a hangerőn a kedvenc mp3 észrevehetően torz (azért nem olyan vészes).
Egyébként ugyanezt a fájlt használtam az előző tel-ben kifogástalanul (Samsung U800).
De ez legyen a legnagyobb bajom a telefonnal. Mellesleg minden nap találok vmi szuper dolgot benneMás: vki tud esetleg "parancsikon" widget-ről?
Jól jönne egy olyan ikon, amivel tetszőleges alkalmazást el lehetne indítani...
-
csingacsgukk
csendes tag
Köszönet minden értékes hozzászólásért. Egy hete én is a WaveII mellett
döntöttem. Ezüst színű, T-s. Egyszerüen gyönyörű.
Nokia 5800 után nagy élmény , pedig azt is szerettem.
Semmi negatívum. 290ft-ért az Asphalt ötöt is megvettem már.
Csak ismételni tudnám az előttem szólókat. Isten áldja...................... -
Poldi
tag
Köszönöm az infókat!
Én is éreztem, talán túlreagálom ezt a hátlap-mozgást.
A korábbi Samsungomban volt "megjelenített név" mező. A névjegyzéket KIES-el importáltam csv-fájlból. Minden korrekt volt, ezért lepődtem meg, hogy utána mégsem látszik.Teaway: A hangerő gomb nem jutott eszembe, talán mert némák voltak az oldalak...
Thx!
-
SpaceKombajn
aktív tag
tt van még néhány: wave tests
-
ImI87
őstag
Ne paráztassatok ilyen dolgokkal, hogy nem rendes szoft van a telómon!
Most vettem először GSM boltban telót, ezt is azért mert tele lett a tököm a tetves szolgáltatókkal, és megfogadtam, hogy soha többé nem veszek szolgáltatós telefont, meg hűséget. Kicsit aggódtam is, mert sok rosszat hallani az ilyen szürkeimportos, meg átszoftverezett, kifüggetlenített kamu telefonokról. Direkt olyat kértem, ami hivatalos magyar Samsung garis. Így persze drágább is lett, mint a bolti meg az EU garis, de nem érdekelt.
A dobozt ott nyitották ki előttem, le volt ragasztva matricával. A dobozban a papírok magyarok voltak, benne volt egy szürke magyar nyelvű garanciajegy, amit kitöltöttek.
Ezek alapján 100% biztos, hogy ez rendes magyar garival van, és el is fogják fogadni a szervízben?
-
duvi
nagyúr
Közben XXJK9 ügyben EZT találtam a német bada fórumon. Nem tudok németül, de az oldal közepén van egy rövid angol nyelvű megjegyzés:
"- Notice
This Firmware is not officially supported by Samsung Mobile. You will lose your warranty by flashing this firmware. We are not responsible for any broken Waves and we are not a official Samsung Support Center. Firmwares like this one are only for research and testing."Ez viszont nem túl jó hír
Hivatalosan nem támogatja a samu ezt a firmwaret mivel tesztverzió. A rosszabbik hír, hogy garanciavesztéssel jár ennek a használata!
Ezek után erős a gyanúm, hogy nem is lesz frissítés erre a firmre. Akkor pedig marad a multizás. (manuális frissítés)
A történet másik fele viszont a hivatalos magyar garancialevél amivel mindketten vettétek a telót. Lehet, hogy érdemes lenne megmutatni a samu szerviznek. Nehogy később gondotok legyen még ezzel a szoftal.
Persze a fent leírtak csak az én kutatásomon alapulnak. Lehet, hogy tévedek és félreértettem valamit? -
Csekusz
tag
Duvi, ezt a szoftver-verziószámot már meg akartam én is kérdezni.
Megint megnéztem, a 3 hete vett független waveII-m szoftver s.száma:...SS8530XXJK9.
A Kies sem ajánl fel frissebbet, újabbat, a my samsungban nézegettem még, de ott sincs semmi ilyesmi.
Khm..., furcsa. Szerinted ? -
szunyog199
tag
Köszi. Én is ezeket a díjcsomagokat néztem, már csak azt nem tudom melyik lenne praktikusabb. Egy telefonon lévő mobilnet ami fix havidíjas, vagy egy sima mobilinternet ami csak akkor számláz ha használom. Végülis ha ugy nézzük egyforma a kettő, mert ha a telefonon van akkor bárhol bármikor netezhetek, ha meg mondjuk egy ,,pendrivon,, van a mobilnet, akkor meg csak akkor ha laptoppal vagyok, viszont nem fix díjas.
Na majd alszok még rá egyet.
-
Leon74
csendes tag
Köszi! Csak azért gondolom, hogy ez volt, mert amikor ezt kihúztam, akkor fagyot egyből.
Igen, próbáltam azt is. Próbáltam már a Kies-sel is összekapcsolni, de nem érzékeli, ha elindítom a telefont, ahogy bejön a főképernyő, már fagy is. így a gép sem látja.
Még a microSD-t akartam kivenni, de ki sem tudom műteni. A boltban tették be én meg hiába feszegettem ki sem jön. Bár nem hinném, hogy az lenne a gond. -
Leon74
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Sajnos nem tudom beütni a számokat, mert egyből fagy a gép. Nagyon úgy nézem,h szerviz lesz belőle. Ami kicsit nehezíti a dolgot, mert Bpen vetten, én meg vidéki vagyok.
Úgy néz ki, hogy nincs szerencsém az első okos telefonommal. Csak felmerül a kérdés bennem, h ok most megjavítják, de utána, hogyan merjek letölteni bármit is? vagy csak ez egy szerencsétlen véletlen volt? -
Leon74
csendes tag
Az aksival is próbálkoztam. sajna ugyanaz az eredmény. Csak arra tudok gyanakodni. Mert a leöltés után kiraktam, azonnal fagyott. Aztán ha újraindul, ahogy tölti be őket, egyből fagy. semmit nem tudok kezdeni vele. Szoftver frissítést nem csináltam. jóformán szinte semmit, két napos a készülék, csak most ismerkedtem vele. beállítgattam a névjegyzéket, stb.
A SpeedDialX2 volt a Widget amit kiraktam. utána történt a "baleset." -
McLarenF1
csendes tag
Telefonról nem ment, de letöltöttem és működik. Egyből frissíteni kellett, most jónak tűnik. De nagyon lassan megy át a telefonra egy videó. Köszönöm a segítséget! Még annyit akarok kérdezni, hogy vannak frissítések ehhez a rendszerhez? Vagy majd csak a 2.0 lesz valamikor?
-
t256
őstag
Kösz a választ!
Még egy dolog! Maga az OS mennyire gyors és milyen gyakran van frissítés? Androidnál a 2.1 elég lassú Bladen, hivatalos frissítést csak ígérgetik. Főzött romokat próbáltam, de mindegyiknél más hiba jön elő.
Szeretem az Androidot, de valahogy Nekem nem az igazi. Motorola Defyt nézegettem még, de szintén 2.1-es.
Ha a Bada jobb ilyen szempontból váltok! Ha jól olvastam GPS is van. -
McLarenF1
csendes tag
Köszönöm szépen a linket. A dobozban csak egy rövidített változat volt. Közben rájöttem a Kies-re, de már másodjára próbálom és nem megy. Samsung Kies telepítő ablak, írja, hogy a Kies telepítőfájljainak a letöltése folyamatban van... De semmi nem történik tovább. Ilyenkor mit kell csinálni?
-
SpaceKombajn
aktív tag
Köszi, igen láttam, már akkor is olvastam, de jobban nem néztem meg, így a két vége (ahol az alapszínű wave fekete) egy kicsit sötétebb színű, jobban is néz ki mint a sajtófotókon.
Találtam egy videót is az ezüstről: silver wave II kibontás -
Csekusz
tag
Amit még gyorsan hozzátennék, hogy, a rádió például szuper érzékeny, ugyanott ahol a nokia 6730 classic 4-5 állomást talált (ua. a szoba mint a wi-fi -nél is), ez 9 -et. Talán a gyári headset is számíthat, ahhoz (legyünk igazságosak) philips-et vettem.
Jah még annyit, hogy 35 vagyok és lihegek mire a 4.-re felérek... -
Csekusz
tag
Sziasztok !
Köszönöm, kedves duvi a gyors és precíz válaszodat, sikerült, meg is van. Érdekes pont ott kotorásztamén is ma délelött, de arra a behajtani tilos táblára nem mertem rábökni...
Az opera minit mindjárt megnézem, talán jobban kézre állna nekem.
A telefonálás minősége, stabilitása parádés (piros szolgáltatós vagyok), tiszta és szakadás mentes.
A wi-fi -t is csak azért kritizáltam, mert van egy két anntennás TP-Link routerem, panelban lakom (8 cm -es válaszfalak) és egy szobával, meg kb. 5 méterrel a router mellett 1 sávos a jelerősségem a telcsin... Nem tudom. Szerintetek...? Végül is elég, csak érdekes azt hittem, 15-20 méterig király vagyok egy ilyen routerrel.
Még egyet. Ez a mostani a 2. akksi-töltésem. Meddig hagyjam fent töltőn szerintetek, elég 6-7 óra, vagy több kell neki ?
Egyébként nagyon tetszik a telcsi, a bada nekem bejön, az Apps remélem még bővül azért (a free-k elég gyönguszkák), 4 Gb-os 4 cl.-os Emtec kártyát vettem végül is hozzá.
Mégegyszer köszi ! -
Csekusz
tag
Köszi duvi, kedves Tőled, hogy ilyen hamar válaszoltál és megnyugtattál !!!
Hjaj, viszont én nem hallgattam Rád és elkövettem a garis papír-hibát, pont úgy, ahogy írtad: nem figyeltem és a bolt nem töltötte ki/bélyegezte le nekem. Itthon jutott eszembe...
A Mammut-ban vettem, szfvári vagyok. Ilyenkor...? Én ...rha.
égyébként nagyon tetszik a telcsi, nyúztam vagy 2 órát (akksi még 2 egységen), de majd ma merülök el jobban benne. Megyek veszek micro SD-t, 8 G-ra (class4) gondoltam, erre tervezett fólia, meg szilikon tok már megvan....
Szóval szuper eddig minden, minusz a garis papír... -
Szellem.
nagyúr
Az a helyzet, hogy már utánnajártam.
Olyan ici-pici a pont, hogy letojom. Ezért nem éri meg megbontatni a telót.Len alul van.
A Samunál azt mondták, hogy ha 72 órán belül jön ki, a készüléket azonnal cserélik. Mivel tegnap jött ki és a készüléket hétfőn vettem, így ebben az időben nem vagyok benne.Ma viszont azt mondták a WestEnd-es Samu szervízben, hogy 3 pixelhiba után cserélik. A Polusban lévőben pedig már rendelte is volna meg az ember a kijelzőt. Viszont ez a koma volt a legsegítőkészebb. Aszonta, hogy egy ilyen kis pici pöttyért, főleg minekután alul van, ne bontassam meg a telót, mert az már nem lesz olyan. Ebben igaza is van. Egyenlőre hagyom a fenébe.
-
Szellem.
nagyúr
Köszi!
Tényleg nagyon örülök neki.
Viszont lenne kérdésem:
KIES megvan, telóval összekapcsolva. Samsung Apps-ből témák egyebek letöltve már.
Viszont, háttérképeket, plusz témákat honnan tudok még leszedni az SA-n kívül?
Navigációs szoftvert mit érdemes és lehet feltenni a Wave 2-re?(#570) AS : Köszi! Iszonyat örülök neki, és tényleg veszett gyors!
-
Csekusz
tag
Szééép, miután írtam, utána olvastam vissza, duvi részben már válaszoltál is néhány
kérdésemre, kételyemre.
Tudom, ízlések és pofonok, de kérlek Benneteket még akkor is írjátok azért le pár szóval a véleményeteket, ha úgy vélitek, hogy ez azért elég szubjektív kérdés, hogy wave I, vagy II ...!
gyorsan még egy "apróság": itt az oldalon végzett teszteket olvasva és bézve a telók által készített fotókat, nekem úgy tűnik, mitha a waveII (teszt)képei lényegesen gyengébbek, mosódottabbak lennének...
Ezért is lenne jó, ha minden benyomásotokat, véleményeteket, tanácsotokat leírnátok, valóban sokat segítenétek vele !
Köszke...és ujra visszaolvasgatok azért...., hátha...! -
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- SSD kibeszélő
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest