- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Kínában Robotaxisodott a Model Y
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
roti86
őstag
válasz csabi10 #28594 üzenetére
Én ezt tettem fel. Gyors és stabil működés. Én az Sswitch-et sem használom, elég csak a cfs011 kernel, amit az előbb linkeltem.
Recoveryből a zipet feltelepíted és kész is vagy.
-
rutyika68
őstag
Hali!
Azt észre vettétek, hogy a CM8.3-ra ha az új kernelt vagy bármilyen Mod-ot tesztek fel,
az első újraindítás után, telefon infóban a Mod-nál CM8.3 helyett CM8.2 ír ki." Az az igazság, hogy nincs igazság, és ez az igazság"
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Miután a szervizben a JD1est rakták a telefonomra, amivel szintén produkálta a random restartot úgy döntöttem, hogy megpróbálkozok egy főzöttel.
Mielőtt elkezdeném... a jelenlegit mivel tudom lementeni a gépemre?Néztem az odin-t de azzal backupolni nem lehet...
Köszi előre is!
-
Peace
nagyúr
válasz petikeke #28574 üzenetére
Köszi, ez a winamp ritka pofás és gyors!!! Mondjuk előbb is eszembe juthatott volna, hogy rákeressek, de ugyebár jobb később... Na meg én úgy vagyok vele, hogy egyszer szépen beállítom magamnak, és onnantól elvagyok vele hónapokig. Csak akkor vagyok ideges, mikor a launcher pro kiírja nekem, hogy lejárt, és behal az egész. Olyankor csak egy restart segít szegény telón. Mondjuk ez eddig 3-szor fordult csak elő május óta.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Ez a formázás félreértés onnan adódhat, hogy régebben a legtöbb ember számítógépén egy vinyón csak egy partíció volt, ergo, ha azt formázta, minden adata törlődött. Ma már, a nagy vinyók világában sokan több partíciót csinálnak (pl. 1 rendszer, 1 adat), de lehet, hogy a nagy többségnél még most is csak egy partíció van. Innen eredhet, hogy a formázással minden adat elveszik a teljes adathordozóról, holott csak az adott partícióról.
-
membrandj
nagyúr
Köszi az infókat!
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
tibz03
őstag
Te miről beszélsz?! Leírtam a kész tényeket. Ha ez nem tetszik, akkor így jártál. Az előző témával kapcsolatban is minden körmöddel ragaszkodtál a saját "igazadhoz", holott alapfogalmakkal sem vagy tisztában. Ami persze nem baj, de ilyenkor esetleg hallgasd meg (olvasd el), hogy mit mond a másik, mert előfordulhat, hogy jobban tudja, mint te.
Az meg, hogy szembesítelek a kész tényekkel, és ez nálad kiveri a biztosítékot, nem engem jellemez.
-
sssz
őstag
válasz tibz03 #28576 üzenetére
hagyjuk már könyörgöm!!!!!!!!!!
komolyan ezentúl minden egyes hozzászólásomat át fogom bogarászni, hogy nehogy kétértelmű legyen, mert nincsen kedvem hadakozni!!!!
de a legegyszerűbb ha ezentúl nem válaszolok semmilyen kérdésre, csak olvasok.
ha valakinek még kell segítség megtalál priviben.
szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!
-
tibz03
őstag
Első bekezdés utolsó mondata. Csak nem ennyire szelektíven kéne olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
sssz
őstag
válasz tibz03 #28569 üzenetére
ha hamarabb mondod, hogy már kipróbáltad akkor én se téptem volna a számat.
a live wallpaper szinte semmit se ér. nekem is tetszik, de egy komolyabb már megakasztja a telót sajnos.
petikeke: szerintem az adw ex is jó. kijött az újabb verziója is. van még mit fejleszteni rajta, de már mérföldekkel jobb mint a sima adw
[ Szerkesztve ]
szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!
-
tibz03
őstag
Ha jól tudom, a zenelejátszós probléma a gyári ROM-nak köszönhető. Érdemes lenne felraknod egy főzött ROM-ot, azzal megszűnnek a gondok. Abba aztán beletehetnéd a live wallpaper-t is (aztán vagy használod, vagy nem). A Zeam-ről nem tudok semmit. Én is LauncherPro-t használok. Kipróbáltam már mást is, de mindig visszatértem ehhez, nekem eddig ez jött be a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz tibz03 #28570 üzenetére
Ja ja, ezt olvastam anno mikor megvettem, hogy eléggé haldoklik a live wallpaper használata közben, szóval lehet inkább kihagyom. Majd a következő telefonon. Mondjuk egyetlen egy bajom van a telefonnal mióta 2.1-re frissítették. Hogy az új zenelejátszó teljesen meghal akár 15-20 másodpercre is egy mix lejátszásánál. Nincs valami pöpec és gyors zenelejátszó, amit ajánlani tudnátok? Zeam-et nagyon sokan dicsérik és ajánlják. Sokkal jobb, mint a Launcherpro?
[ Szerkesztve ]
-
-
Peace
nagyúr
válasz tibz03 #28549 üzenetére
Értem, köszi. Szinte biztos voltam ebben a garanciavesztés dologban, de azért reménykedtem. Mérlegelem, hogy megéri-e a kockázatot. Mármint arra gondolok, hogy full hülye vagyok telefonhoz, de ha tényleg olyan egyszerű, akkor lehet megpróbálom. Amúgy a nexus interface az lényegében nem is az, csak nexus témájú live wallpaper és nexus boot logot(telefon bekapcsolásnál) jelent? Mármint az interface az továbbra is luncherpro(azt használom) marad, ugye?
-
sssz
őstag
válasz tibz03 #28565 üzenetére
természetesen úgy gondoltam, hogy előtte csinálok egy particiót
értem mit akarsz mondani, nem vagyok hü...e, tudom hogy "elvileg" hogy működik illetve hogy kellene működnie. De egyáltalán nem biztos hogy az ott lévő "felirat" ugyanazt a parancsot tartalmazza mint egy pc-nél. azt kellene, de amig ki nem próbálja valaki valóban, addig csak feltételezzük mit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
"a format sd card opciót azért majd egy esetleg teljes újrahúzásnál megnézem mit csinál" - Minden esetben törli az elsődleges partíciót. Mivel neked nincs app2sd partíciód (ha jól tudom), ezért - úgymond - az "egész" memóriakártyát formázza (törli róla az adatokat). Ha lenne app2sd partíciód, akkor ahhoz hozzá sem nyúlna, csak, az elsődlegest formázná ebben az esetben is.
(#28566) sssz: Akkor majd legalább meglátod, hogy az app2sd partícióhoz hozzá se lesz nyúlva.
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
Ööö, csak én nem értem, hogy mit kéne nézni ezen a képen?
"format sd-card" = Az elsődleges partíciót (azaz, amire az adatokat pakolod) formázza. Az app2sd partíció teljesen érintetlen marad, megmaradnak rajta az adatok is.
"format sd-ext" = A másodlagos partíciót (azaz az app2sd partíciót) formázza. Megmarad az elsődleges partíció az adatokkal együtt, ahogy a másodlagos is megmarad, csak le lesz formázva.Egyikkel se fog eltűnni az SD kártyáról egyik partíció sem. A régi recovery-ben volt egy "Delete 2nd partition" menüpont, na az törölte az app2sd partíciót (mindamellett, hogy az elsődleges partíciókról is törlődtek ezáltal az adatok). De a mostani recovery-kben nincs meg ez a menüpont.
Ha ezek után sem világos, akkor feladom.(#28560) mm89:
"Ez hdd-nél is így van, nem muszáj egyesével törölgetni." - HDD-nél (vagy bármi más adattárolónál) hol lehet olyat csinálni, hogy ráeresztesz egy "nagy formázást", és eltűnik az összes partíció? Most komolyan, ez honnan jött nálatok?! Formázni nem az adattárolót magát lehet, hanem az azon lévő partíció(ka)t. Én még 12 éve fdisk-kel partícionáltam a HDD-met DOS-os felület alól, szóval van némi fogalmam az dologról.
Windows alól nem kezelhető az ext fájlrendszer. Ha jól emlékszem, talán éppen látja a windowsos partíciókezelő program, hogy az a tárhely le van foglalva valami által, de nem tudja beazonosítani (ezáltal törölni/módosítani/formázni stb. sem) a partíciót.Ha valaki törölni akarja az SD-jéről az app2sd partíciót, akkor két lehetősége van jelenleg (windowsos felhasználók esetén):
1. Felteszi az LK2.08-as kernelt, aminek a recovery-je tartalmazza ezt az opciót.
2. Letölt egy bootolható partíciókezelő programot (pl. GParted Live CD), kiírja CD-re, erről bootol, és a megjelenő linuxos felületen futó partíciókezelő programmal tudja majd kezelni az SD kártya partíciót (ehhez természetesen kártyaolvasó szükséges, ha nem lenne elég egyértelmű).
Na, részemről lezártnak tekintem a témát. Aki nem hisz nekem, az járjon után, vagy csináljon, amit akar.
[ Szerkesztve ]
-
sssz
őstag
válasz #09908736 #28562 üzenetére
na, akkor már nem kell kipróbálnom
kár, hogy ez az újból kimaradt. bár végülis itt nagyon nincs is szükség particióra, mert ugye az sd-re pakolás itt már anélkül is megy.
ezért irtam jópárral korábban, hogy az akinek még a régi 2.1-es recovery menü van fenn, azzal még érdemes megcsinálni, mielőtt felteszi a CM-et.
szerk: a format sd card opciót azért majd egy esetleg teljes újrahúzásnál megnézem mit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
sssz
őstag
igen, én is gondolkodtam már rajta hogy lehet géppel kellene megformázni (van kártyaolvasóm), de lusta vagyok levenni a hátlapot, kivenni a kártyát, aztán vissza
szerk: nem tudom, majd egyszer kipróbálom ha lesz hozzá lelkierőm, hogy törli-e az egész kártyát
[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
De ezzel csak formázni tudod, törölni nem az app2sd partíciót ha jól látom. Vagy azt mondod hogy "format sdcard" ? Ha az az egész kártyát formázza (ami Recon szerint lehetetlen) akkor törli a partíciókat is. Ez hdd-nél is így van, nem muszáj egyesével törölgetni.
Egyébként meg windows alól én partition manager programmal csinálnám, az látja az ext ket is ha jól emlékszem.. (két okból nem szoktam windows segítségével megoldani az ilyeneket: 1. nincs kártyaolvasóm a géphez. 2. linuxot használok, az meg tudja kezelni az ext fájlrendszert alapból )
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
tibz03
őstag
válasz CUskater #28556 üzenetére
De olyan nincs, hogy komplett vinyót formázol. Csak partíciót lehet formázni. Az, hogy te adott esetben egy vinyón egy partíciót hozol létre, és formázod, az egy dolog.
Példa: egy vinyón van két partíció (C:, D: ), és azt akarod, hogy csak egy legyen, akkor előbb törölnöd kell mindkét partíciót, létrehozni egyet (C: ), és azt megformázni. Nincs olyan, hogy "leformázom az egyész vinyót", és csak egy partíció marad."Visszatérve a kártyára: vedd ki nyugodtan a telóból és formázd meg, vagy csak a telóval formáztasd le, és ugrott is minden adat és partíció." - Ez egyáltalán nem így van. Formázni csak partíciót tudsz, teljes kártyát (vagy legyen az bármilyen más adattároló) nem! Windows alatt a kártyának csak a FAT32-es (elsődleges) partícióját látod, az app2sd partíciót nem is látod, nem is tudja kezelni a Windows.
"Azt nem értem miért akartok recoveryből formázni, mikor van ennél jóval egyszerűbb módja is, ha törölni akarod a partíciókat." - Mi az az egyszerűbb mód? Windows alól eleve lehetetlen.
(#28555) sssz: Akkor viszont annak az opciónak az volt a neve, hogy "delete 2nd partition". A formázáshoz nem sok köze van.
[ Szerkesztve ]
-
CUskater
tag
válasz tibz03 #28554 üzenetére
Na ja ha egy két részre osztott merevlemez egyik partícióját formázod csak arról tűnnek el a cuccok ez igaz, de nem erről van szó. Mert ugye ha a komplett vinyót formázod ugrott mindkét partíciód. Visszatérve a kártyára: vedd ki nyugodtan a telóból és formázd meg, vagy csak a telóval formáztasd le, és ugrott is minden adat és partíció.
Szerk.: Azt nem értem miért akartok recoveryből formázni, mikor van ennél jóval egyszerűbb módja is, ha törölni akarod a partíciókat.
[ Szerkesztve ]
"Az élet szar, mondta Jézus, és bedobta a tömegbe a keresztet!"
-
sssz
őstag
válasz tibz03 #28554 üzenetére
szerintem egyértelmű. azt írtam, hogy a 2.1-es rom régi recoveryjében. én úgy tudom abban csak kettő fajta volt . a régi (aminél a spica felirat van) és az új, ami zöld betűs. Tehát a régiben volt (aminek spica háttere van).
de szerintem ezzel már megint többet foglalkoztunk mint amennyit kéne.
-
tibz03
őstag
Akkor még egyszer megkérdezem, mert az előbb elkerülte a figyelmedet: melyik recovery-ről beszélsz? A régiről (LK2.08 kernel), ahol Spica felira van a háttérben (és, ha jól emlékszem, szürke színű a háttér), vagy az újról, ami fekete hátterű, zöld betűkkel? Mert a régiben lehet partíciót törölni, az újban pedig nem lehet. Az újban én is formáztam már az SD-kártyámat több alkalommal is, soha sem törlődött az app2sd partíció, csak leformázódott az elsődleges (fat32).
(#28553) CUskater: No comment. Már nem tudok rá mit mondani, komolyan. Nem fárasztom inkább magamat. Na jó, de: ha van egy HDD a gépedben, és két részre van partícionálva (pl. nálam van egy C: és D: meghajtó), és a D:-t formázod, attól még a C: megmarad sértetlenül (az adatok is megmaradnak rajta), és a D: is megmarad, csak az adatok lesznek róla törölve. Ugyanez a helyzet a recovery-ben is: van egy "format sd-card" és egy "format 2nd partition" (vagy ilyesmi) nevű opció. Egyik az egyik partíciót formázza, másik a másikat.
[ Szerkesztve ]
-
roti86
őstag
Van új kernel a CM8.3-hoz, ezzel már működik a Wifi is.
-
sssz
őstag
válasz tibz03 #28550 üzenetére
nem tudom, hogy mit csinál az sd formázása "hivatalosan" nekem 8 GB kártyám van, formázás után 7,8 GB szabad hely lett rajta. a partició azt hiszem 1 GB volt. mindenesetre a legnagyobb amit be lehetet álítani.
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
A régi recovery alatt nem tudom, mit értesz. Az LK2.08 recovery-jében valóban volt olyan opció, hogy "delete 2nd partition", ez törölte az app2sd partíciót, de a mostani recovery-kben (legyen az főzött ROM vagy CM) nincs meg ez az opció.
A "format SD card" nem törli az app2sd partíciót, hanem formázza az elsődleges (fat32) partíciót, ezt nem tudom, hogy honnan vetted, mert már a múltkor is mondtad. -
tibz03
őstag
Nem nehéz. Rootolni kell a telefont, majd egy olyan ROM-ot feltenni rá, ami támogatja a live wallpaper-t. Első hsz.-ban van ehhez a segédlet, elsőre ijesztőnek tűnhet, de igazából csak pár egyszerű lépés. A rootolás ugyan garanciavesztéssel jár, de bármikor vissza lehet a telefonra tenni egy gyári ROM-ot, így a garancia újra él.
-
sssz
őstag
válasz tibz03 #28547 üzenetére
ha 2.1-e van fenn, akkor van a recoveryben (legalábbis a régiben) egy olyan, hogy format sd card. az törli. ezért írtam neki, hogy még mielőtt felrakja a CM-et csinálja meg. én pont ugyanigy csináltam hétvégén, mielőtt felraktam a 8.2-t.
-
sssz
őstag
válasz membrandj #28545 üzenetére
ha cm-et akarsz felrakni, akkor miért csak kernelt akarsz frissíteni?
kapcsold ki a samdroid toolsban az app2sd-t, utána recoveryben szüntesd meg a kártya particióját, nyomj egy factory resetet és utána kezd el a recoveryben a CM telepítést.
de az egész CM fájlt töltsd le és azt telepítsd. az a biztos.szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!
-
membrandj
nagyúr
hali. Csak kernelt,hogy lehet frissíteni?( cm - et akarom felrakni). Az a kerdesem meg meg mindig el,h. az app2sdt hogy kell megszuntetni(2.1) mert,ha csak siman kikapcsolom,akk nem omlik ossze az egesz rendszer? Sd-n partriciot meg tudom recoveryven torolni? koszi
-
Peace
nagyúr
Nehéz EZT megcsinálni?
T-mobileos készülékem van, ők frissítették telót 2.1-re, de semmi más nem lett módosítva rajta. Csak ritka jópofa ez a nexus one kezelőfelület meg a live wallpaper, azért gondoltam, ha nem túl bonyolult, akkor megérne egy próbát. Viszont ha nekem teljesen kínai, amit a srác írt, akkor jobb ha bele sem kezdek? Erre gondolok:
"I have LeightWeightMod v2 ROM and then I put LkMod v. 2.5.1 PDA file with ODIN Multi Downloader. With this PDA file you can use the live wallpapers.
Then, I've installed a launcher from Nexus One and that's all!
Really easy with ODIN."[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
Miért van az, hogy nem tudok dalvik-cachet wipeolni? Soha nem sikerült még, mindig Error wiping dalvik-cache.
-
rutyika68
őstag
válasz csabi10 #28540 üzenetére
Próbáltam én is natúrba a CM-et, szinte mióta megjelent ez első alpha, és kernel és módok módosítása nélkül is összetud omlani (hisz még csak alpha), de a tapasztalataim alapján
azt tudom mondani hogy különböző módok nélkül hamarább belassul a teló, és miért ne hoznám ki belőle amit csak kilehet. De mint ahogy a szólás mondja "Kinek a pap, kinek a papné" Nekem a papné" Az az igazság, hogy nincs igazság, és ez az igazság"
-
mm89
őstag
válasz rutyika68 #28537 üzenetére
hmm, ez nekem is feltűnt már, csak úgy emlékeztem hogy jártam úgy hogy nem bootolt, de lehet hogy olyannál volt amikor egy tök új romot raktam fel és elelejtettem factoryt wipeolni.
Ez esetben bocsimás:
mostanában csinál olyat 8.2 vel hogy kinyomom a képernyőt az oldalsó lock gombbal, és csak kikapcsolja, de a bill.zárat nem rakja rá. Ha a call-end gombbal nyomom akkor se. Ha magától kapcsol ki a kijelző, akkor se. Újraindítás után viszont jó, ugyanazokkal a beállításokkal.[ Szerkesztve ]
-
csabi10
senior tag
válasz Camper2006 #28528 üzenetére
Én úgy használom a CM 8.3-t ahogy azt criminal megcsinálta, nincs vele semmi gond.
Amúgy nem hiszem hogy nagyon sokat számítana, hogy az eredeti kernelt használod vagy másikat. -
sssz
őstag
válasz rutyika68 #28533 üzenetére
talán majd hétvégén. de őszintén szólva, azok az újítások amik benne vannak a 8.3-ban nekem nem túl fontosak.
lehet megvárom a 8.4-etszabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!
-
-
kanak
csendes tag
Valaki meg tudja mondani, hogyan kell skype-ot ugy beállítani, hogy ne a külső hangszóróból jöjjön a hang?
Üdv.
-
tibz03
őstag
válasz easy...rider #28527 üzenetére
Már ne is haragudj, de nem mondtam semmi rosszat. Ha azt mondom, hogy a józsefvárosin lehet hamis Nike pulcsit kapni, akkor törvényt sértek? Erősen kétlem.
Arról nem is beszélve, hogy tegnapi téma, rég elfelejtette mindenki, de neked mindenképp hozzá kellett fűznöd a megjegyzésedet félkövérrel kiemelve, mintha csak moderátorként leteremthetnél engem. Szóval inkább ne erőltesd ezt a stílust.
[ Szerkesztve ]
-
roti86
őstag
válasz Camper2006 #28528 üzenetére
-
Camper2006
tag
8.3 suck, 1%-os kernelt ráengedsz bármelyiket, wifi nuku...
𝐍𝐨𝐰 𝐥𝐨𝐚𝐝𝐢𝐧𝐠. . .42% ▓▓▓▓▓▓▓▓░░░░░░░░░░░░ 100%
-
sssz
őstag
válasz roti86 #28523 üzenetére
nem tudom, hogy ezek egyáltalán kellenek-e nekem.
skype-ot nem használok, wifi tetheringet se (meg erre azt hiszem van valami másmilyen progi is a marketen)GPS-el eddig nem volt gondom (bár 2.2 alatt még nem próbáltam "éles" navigálást)
-
syler123
veterán
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ugye a cm 8.3-ban is van magyar nyelv?
GPS-javítás jól jönne, mert nehezen talál holdat.
Meg nektek nem csinál olyat hogy a home képernyő fc-zik? A laucher pro, meg az adw ex is.[ Szerkesztve ]
-
roti86
őstag
Szerintem várj a 8.3-al, a cheekybutt kernelekkel bugos a wifi (nem kapcsolódik) és még pár hibát felsoroltak a topicjában.
Egyébként ezen újításokat hozza a 8.3:
- skype audio fix
- framework fix (ez nem tudom micsoda)
- wifi tethering
- GPS javítás (gyorsabban talál műholdat) -
sssz
őstag
válasz rutyika68 #28521 üzenetére
akkor ezek szerint mindent ujra fel kell rakni? kár, hogy hétvégén csináltam meg, várhattam volna még két napot
miben jobb, másabb a 8.3, mint az előző?érdemes újra "elölről" felrakni mindent, ugy gyorsabb lesz a rendszer? vagy elég updatelni a 8.2-t?
[ Szerkesztve ]
-
rutyika68
őstag
Hali!
A CM8.3-hoz az aláírásomban szereplő összeállítást ajánlom.
Ha a krnl-ckMod.bfs.003A.zip tettem fel, a wifi meghülyült, legalább is nálam ez történt.
Kérlek benneteket, hogy írjátok meg a tapasztalataitokat MC 8.3-rol." Az az igazság, hogy nincs igazság, és ez az igazság"
-
csabi10
senior tag
válasz Camper2006 #28514 üzenetére
Köszönöm.
-
membrandj
nagyúr
"hali. Ha új romot akarok felrakni es ap2sd-m van, akkor csak siman kikapcsolom? Move dalvikot is? Partriciot hogy tudom torolni? Koszi." Valaki?
-
roti86
őstag
válasz Stauffenberg #28511 üzenetére
Szia.
Személy szerint nem ajánlom a cserét, szét kell hozzá nagyon szedni a telefont, ha még garanciás, akkor a garit is bukod vele. Inkább cseréld ki a komplett késszüléket fehérre.
szerk.: ráadásul elég költséges egy gyári, jó minőségű elő+hátlap
[ Szerkesztve ]
-
petikeke
tag
Én a Cm 6.5 óta használok 2.2-t.
A cm 8.2+all2ext2+ck mod 010 CFS+intercept 3d driver+nexus S sound driver+build.prop módosításokkal+UV -150/-270mV+YT HQ fix-el atom stabil a telefon.
Soha nem volt FC, újraindítás. Magyar, gyors és nagyon sokáig bírja. Ha zenét hallgatok és wifizek meg játszok akkor se kell naponta töltenem (persze nem egész napos játszás).
Az iránytű nem működik, és a divx lejátszás se tökéletes, de minden más szuper. A kamera is jobb. Soha nem mennék vissza 2.1-re. Ég és föld a kettő.OnePlus 7t
-
BalanceR
addikt
Köszi az infókat!
Szerintem még várok....
Nem látom értelmét , és nincs is időm naponta flashelni... hátha kijön valami újabb mod...
ami talán jobbá teszi a telót, ha a Divix/Youtube/Compass menne, nem gondolkodnék, de ezeket mind használom, szóval nem érné meg ezeket eldobni a pici gyorsulásért....#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
mm89
őstag
válasz BalanceR #28510 üzenetére
Youtube nem tökéletes: néha bevillan a play gomb középen, de már van HQ mód ha felteszed a video drivert.
Iránytű nem működik ha jól tudom.
Divix lejátszás kicsit szaggat, de nem vészes és megy.
flash lite nincs. legalábbis én úgy tudom, pedig nekem is kéne.
A többi OK.
Csinálsz egy odin backupot a mostani rendszerről, esetleg tar backupot is, aztán feltolsz egy cm et (a legjobb ha frissen flashelt romra) és kiderül hogy tetszik e.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Stauffenberg
nagyúr
Hai!
Elég rég jártam már erre, látom vannak még itt arcok a régi szép időkből. "Szomorúan" jelentem be, hogy megváltam a kis Spicámtól egy Motorola Defy kedvéért. A kérdésem a Spica elő és hátlapját illeti:
Barátnőmé lett a telefon és ő jobban szeretné fehérben látni. Ugye hivatalosan is létezik ilyen színben és pár GSM boltban lehet elő és hátlapot is kapni hozzá. Van valaki aki cserélte már? Nagyon szét kell hozzá szedni a telefont? Megoldható egyáltalán otthoni eszközökkel? Egyszer már törtem félbe SonyEricsson előlapot csere közben... nem szívesen járnék így. Főleg, hogy mostanság sokszor egybe építik a kijelzőt meg az előlapot.
Előre is köszi! Stauff
-
BalanceR
addikt
Eddig FE turbo 2.1-et használtam, gondolkodom, hogy váltsak-e 2.2re...
Egy pár kérdés a régóta 2.2-t használókhoz:A stabilitás nekem nagyon fontos, szóval ebből a szempontból jó a 2.2?
FC-k, fagyások, mennyire jellemzőek?
A GPS/Wifi mennyire stabil?
A phone rész sokat gyorsul?
A giroszkóp kifogástalanul működik?
Az iránytű működik 2.2 alatt?
Van olyan 2.2-es rom , amiben van Flash /Flash lite támogatás?
A DivX lejátszás mennyire problémás, nagyon szaggat egy nagyobb (1GB+) filmnél?
A Youtube megy rendesen?
A kamera sebessége / minősége romlik?
Az akku jelenleg nonstop wifivel napi 2 óra BT zenével 2 nap, ezt 2.2vel is tudja?
Mi a legnagyobb hátránya 2.2höz képest?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
mm89
őstag
válasz ronnni5000 #28508 üzenetére
Rootolni elvileg lehet, de semmi értelme. Ha romot akarsz telepíteni ahhoz recovery menü kell, ahhoz meg Odinnal kell rootolni, esetleg előtte flashelni. utána lehet gondolkozni a romokon.
Persze ha csak sima gyári szoftvert akarsz feltenni akkor nem kell se flash, se root, csak egy pc meg Odin.
De mint mondtam, olvasd el az 1. hsz-t. Flash, root a spica segédletben.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz ronnni5000 #28506 üzenetére
Nem baj, csak nincs rootolva a teló. Olvasd el az 1. hsz-t és ne kérj érte pénzt (vagy ha már kérsz, akkor oszd szét a fórumon segítők között is )
-
ronnni5000
tag
jaaa és
3 >>>> recovery menüt amikor elö akarom hozni a három gombbal akkor egy háromszög jön ki benne egy felkiáiltójellel....ez baj?? :S -
ronnni5000
tag
sziasztok, annyit szeretnék kérdezni hogy
1>>> galaxy spicara hogyan tudok teljes eu térképpel ingyenes igott rátenni?? nagyon fas. vagyok ezért nagyon örülnék egy részletes leirásnak :S2YYY szeretném a legeslegegyszerübben feltehetö 2.2 es fözött romot rátenni a telora!! ebben aki segit annak annyir hálás vagyok hogy uhhhhh amugy bevállaltam egy srácnak 5000 ért, hogy frissitem neki, azt hittem egyszerü lesz de a spicarol semmit nem tudok) sgsemet szoktam frissiteni azért hittem hogy ez is menni fog) :S várom a segitségeket,KÖSZÖNÖM
[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
Az ext -t biztos nem.
A davlik ot ha sd-re raktad, akkor azt tuti, mert régen nekem is kellett amikor updateltem a romot.
Felraktam a v3as video drivert, youtubeon működik a HQ, de elég gatya merrt villog néha a középen levő play gomb. A divix video lejátszásában nem sok különbséget érzékeltem.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
bors95
tag
igen ezt teszem! köszi !!!ÍGY MŰKÖDÍÍK!!! - megvan minden nagyon örülök! remélem működik! ja és abból ha a csomagból bármit felrakok(intercept gl) nem lehet gond ugye?minden 8.2 alá van?
[ Szerkesztve ]
-
sssz
őstag
válasz bors95 #28499 üzenetére
nekem nem volt gond,egészen a 4. lépésig odáig csináltam végül.
a CM 8.3-at ha felrakom, akkor minden moddot/patchet úja kell raknom?
-
mm89
őstag
válasz bors95 #28499 üzenetére
Ha nem megy, akkor próbáld úgy hogy bekapcsolgatod mindegyik után. Az ext mód ugye átpakolja a dolgokat, elvileg azt is jó lett volna bekapcs-kikapcs után felrakni.. Azzal kárt nem okozol, ha kapcsolgatod, max több idő, de még mindig kevesebb mintha újra kéne flashelni..