- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bigdady #16780 üzenetére
A GPS-szel időnként megnézi hol vagy, plusz ugyanezt csinálja a wifi-vel és BT-vel is, akkor is, ha azok nincsenek bekapcsolva. Egyébként ez alap android szolgáltatás, nem kell hozzá a find my device, meg tudod nézni merre jártál a google mapson belül. Ezeket amúgy ki lehet kapcsolni, fe igazán csak a wifi+BT scannelés ami valamivel jobban meríti a telót.
Ezek fogyaszthatnak valamennyit "feleslegesen":
- Connectons -> Location -> High Accuracy (önmagában ez a legkevésbé felesleges szerintem)
- Connectons -> Location -> Improve Accuracy -> Wifi / BT scanning (ha ezek ON-on vannak, a készülék scannel ezekkel akkor is, ha nincs a wifi/BT bekapcsolva)
- Connectons -> More Connection Settings -> Nearby device scanningMaga a Google Location History önmagában nem fogyaszt sokat, mert ahhoz fér csak hozzá, ami engedélyezve van neki (lásd fenti pontok).
-
válasz
Jano_023 #16741 üzenetére
Nekem volt S7 edge-em, annál jobb készülék az S8 szerintem. A SoT hasonlóan alakul (S8+ esetén), de azt vettem észre, hogy nagyban függ a használati szokásoktól is. Hogy mi javult?
- nagyobb és még szebb kijelző, így több tartalmat látsz egyszerre
- kisebb a kijelző lehajlása a széleken, így kevésbé zavaró, és az érintéseket már szoftveresen is szűrik
- valamivel jobb a DAC
- pörgősebb a rendszer, és kiforrottabbnak is tűnik (de ez minden generációra igaz)
- van DEX hozzá
- a fogása is jobb, jobban kezelhető tok nélkülDe én a helyedben azért megvárnám az S9-et. Egyrészt nem vagyok benne biztos, hogy drágább lesz, másrészt az valszeg 6GB rammal és dupla kamerával érkezik.
(#16747) kaisers: ezek csak sima háttérképek
-
válasz
Horovic #16669 üzenetére
Igen, függetleneket árul, de ugyanúgy tiltható. Sőt, bármelyik telefon tiltható, csak be kell menni a rendőrségre, feljelentést tenni, hogy ellopták, és a feljelentéssel elmenni a szolgáltatókhoz, és máris tiltva van. Ugyanez történik, ha részletre vesz valaki telefont, és nem fizeti a részleteket. Kérj számlát az eladótól, abból kiderül, hogy részletre vette-e. Ha részletre vette, csak végszámlával vedd meg, ami azt jelenti, hogy kifizette az összes részletet (gyakorlatilag egy igazolás a szolgáltatótól, hogy már nincs rá tartozása).
-
válasz
lecso56 #16629 üzenetére
Valaki azt írta, hogy sikerült neki ezt megkerülni úgy, hogy újra flashelte a romot KIES-sel. Bár elvileg nem lenne szabad így sem működnie neki. Mivel ez egy védelmi funkció, hogy ha ellopják a készüléket, ne tudja más használni. Ha az újra flashelés sem segít, akkor szerviz.
-
Ilyen gyári tokot látott már valaki élőben? Elég furán néz ki.
-
Hú srácok, most hasonlítottam össze a sima S8 és az iPhone X kijelzőjének méreteit. Meglepődtem, hogy az S8-nak kicsit szélesebb a kijelzője, és az X-é egy kicsit magasabb (nem mintha az X-nél számítana, mert a teteje használhatatlan az idő és a térerő kijelzésén kívül másra). PEdig pont azzal jötte4k az S8 ellenében, hogy hiába nagyobb a hasznos felülete, de csak egy vékony csík a kijelzője. Hát konkrétan ez pont az új iPhone-ra igaz, csak ott becsapja az érzékszerveket az, hogy alul, felül nincs az a káva, mint S8-on.
-
válasz
janosibaja #16292 üzenetére
Mindenkinek egyéni a SoT, pont azért írtam le a részleteket is, mert így árnyaltabb a kép. Egyébként nálam is megy a BT, és szintén Mi Band 2-vel (ezt kifelejtettem).
Szerintem az én felhasználási szokásaimmal, kifejezetten jónak mondható az üzemidő. -
válasz
Metal213 #16284 üzenetére
Nekem 6 óra körül alakul a napi SoT.
Részletek:
- normál módban van (tehát nem energiatakarékos)
- felbontás maximumon
- téma: sötét/fekete
- kijelző fényereje: automatán
- egész nap nem kapcsolom be a wifit (netezés használat átlag kb 2 óra lehet, a samsung browserrel)
- naponta kb 2 óra zenehallgatás
- 3-4 órát játszok naponta (játékok alatt be van kapcsolva a maximum enerigatakérkosság a game launcherben)
- 2 privát, és 1 exchange-es email szinkronizál folyamatosan
- 2 időjárás app szinkronizál óránként
- keveset telefonálok, 5-10 perc naponta
- 1 SIM-es a telefon, és a térerő általában jó
- nem fotózok, az nálam nem átlagos felhasználás (persze ha elmegyünk valahova, akkor igen, de ez ugye nem naponta történik meg)
- AoD be van kapcsolva, csak este 10-től, reggel 7-ig szünetel.
- BT végig be van kapcsolva, Mi Band 2 jelzi a hívásokat és SMS-eket
- Bixby be van kapcsolva, és néha használom
- Nincs semmi letiltva, csak pár app, amit a telefon menüjében is le lehet tiltani (facebook és társai)
- samsung health folyamatosan fut és monitoroz -
válasz
bubibaba31 #16211 üzenetére
Ingyenes: Here WeGo
Appon belül le tölteni a térképet és beállítani, hogy offline legyen.
-
válasz
Leslie1966 #16114 üzenetére
Igen.
(#16115) Gabó75: nincs megoldás, ill. csak roottal. 3rd party appok már csak úgy tudják a kijelzőt ki, ill. bekapcsolni, hogy a rendszer automatikusan kér valami azonosítást. Ez egy biztonsági előírás, mert ha egy app le tudja zárni a képernyőt, akkor be is tudja kapcsolni, így bárki hozzáférhetne a telefonodhoz.
-
válasz
firemanus82 #16046 üzenetére
Mert ott aktív kapcsolat van.
-
válasz
N.otorious #15960 üzenetére
2018. március 1-ig teljesen ingyenes minden, onnantól kezdve:
Havi zárlati díj: 300 Ft
Feltöltési díj: 1%, de minimum 200 FtBővebben: [link]
-
Milyen VR, cardboard eszközt érdemes venni S8+-hoz olcsón?
-
-
-
válasz
Zsozsoka 74 #15661 üzenetére
Plusz még gyenge a térerő, így simán fogyaszthatja szépen az akkut a hanghívás.
-
válasz
Zsozsoka 74 #15657 üzenetére
Azt azért tudod, hogy az a 3 óra telefonálás felér vagy 2 óra SoT-tal? Nézd meg, a kijelző 8%-ot, a hanghívások 6%-ot fogyasztottak. Ennek fényében teljesen jó az a SoT nálad. Ne várj magas SoT-ot, ha sokat telefonálsz, ez a normális.
(#15658) Stellaway: nézd, neked Galaxy A5-öd van. Mivel nekünk gyárilag rajta van a telefonon a Bixby, és mindenféle buherálás nélkül működik, rossz topikban próbálod megtudni, hogy neked mit kéne tenned, hogy felhackeld a telefonodra. Nem mi vagyunk azok, akik segíteni tudunk ebben.
-
válasz
lanszelot #15640 üzenetére
Tele van hülyeségekkel a versus.com. Mindenben vagy jobb a Note8 vagy ugyanolyan mint az S8+, lévén, hogy ugyanaz a SoC van benne. Egy dologban marad el csak, és az az akku méret. Még jó, hogy ilyen fals adatok alapján vonsz le konzekvenciákat...
Azt a pent amit meg vettél hagyjuk. Messze nem azt a funkcionalitást adja, amit az S pen. Eleve vicces a Note penjéhez hasonlítani.
-
válasz
Aszi10 #15616 üzenetére
Neked sima S8-ad van? Mert az S8+ eleve jobban bírja. Na meg sok egyéb dolog is számít. Pl. milyen a térerő (rossz térerő pl zabálhatja az akkut). Milyen fényerővel használod a telefont (van aki csutkára húzza, az meg ugyancsak úgy meríti, mint ahogy titanic a jéghegyes epizód után tett). Vagy van aki sokat telefonál. Akár 1 óra telefonálás is merítheti annyira a telefont, mint 1 óra SoT (ez is függ a térerőtől). Stb, stb.
-
-
válasz
McNamara #15573 üzenetére
Alapvetően google, mert úgy tudod elmenteni az összes képed (automatikusan), hogy nem foglal tárhelyet a google photos appal. Azon felül meg 15GB van.
(#15574) monguz: hát ki más hibája lenne, ha nem az app fejlesztőké? A samsung nem nyúlhat bele más appjába. Az nyilvánvaló, hogy a legtöbb app soha nem lesz Dex kompatibilis.
-
-
válasz
Viktor0610 #15306 üzenetére
Az én gyakorlati tapasztalatom szerint meg egy kicsivel jobb az S8+
-
válasz
kukika2 #15279 üzenetére
Nézd, eléggé össze van rakva ahhoz ez a mobil, hogy ne kelljen nagyon másról beszélni. Szerencsére.
SoT -tal kapcsolatban: néztem Note 8-as akku teszteket, és mindegyikben jobb SoT jött ki a Note 8-nál, mint az S8+-nál, ami meglepő. Pedig ugye ugyanaz a hardver, kivéve, hogy a Note -nak 2 kamerája van, másfélszer annyi RAM-ja, és kicsit nagyobb kijelzője és kisebb az akkuja (3300-as). Viszont a 7.1.2 van rajta gyárilag. Ezért reménykedem, hogy az újabb android verzióval a Samsungnak sikerült jobban optimalizálnia a fogyasztást, és mi is megkapjuk.
Basszus, ha belegondolok, hogy pont a kisebb akku miatt nem a Note 8-ra rendeltem elő, hanem S8+-t vettem...
-
válasz
Viper26 #15221 üzenetére
Hát, eléggé fapados. Persze megéri a pénzét, mert mégis csak csúcshardver, de ennyi. Ráadásul az idei modell már nagyon elavult pár szempontból, az egyik a kijelző, amikor minden gyártó 2:1-es arányút és nagy felbontásút szerel a csúcskészülékeibe (néha már a középkategóriába is), az OP leragadt az 5.5 fHD-nál. A kamera meg jelentősen rosszabb a Samsung/LG/Google mobiljainál. Ott van az OS is, ami papíron stock, de gyakorlatilag nagyon messze van tőle a felszín alatt, ezért ők sem tudnak gyorsan kiadni update-eket. Ha meg másik romot teszel rá, pl egy AOSP-ot, elesel a második kamerától, és még az első is általában rosszabb képeket fog készíteni. Szóval megéri a felárat az S8. És ha megnézed a Pixeleket, már a google is rájött, hogy nem elég stock androiddal kiadni egy csúcstelót, kell mellé még egy csomó körítés, és várhatóan még több extrát adnak az idei Pixelekhez. Egyébként a stock android pártiaknak tényleg nagyon jó a OnePlus, bár még mindig meg kell barátkozniuk olyanokkal, hogy a kamera elmarad a csúcstól, nincs vízállóság, és a kijelző is rosszabb, mint a csúcskategóriában elfogadott.
-
válasz
Viper26 #15214 üzenetére
Nekem elegem van a gyári droidokból. Annyira fapadosak, hogy kénytelen vagy egy csomó extra alkalmazást telepíteni/venni.
És nem is arról van szó, hogy a samsung még egyszer megcsinálja, amit a google (vagy más) egyszer megtett. Ez pont fordítva történik. A samsung tette először a telóiba a splitscreent és az app shortcutotat is, a google csak később implementálta ezeket. Szóval ha a samsung nem tenne extrákat a droidokba, lehet, hogy sokkal rosszabbak lennének a stock droidok is.
-
válasz
polonic #15204 üzenetére
Pl. az app shortcutok a 7.1-ben jelentek meg, melyeket már a 7-esbe is beletett a samsung a saját verziójában. Na most ilyenkor ki kell szedni a saját implementációt először, és át kell írniuk az összes (samsung) appot az újra. Most már valszeg hamar megjelenik a mi telónkra, a 7.1, mert azzal jött ki a Note8 (vagy pedig eleve a 8-at adják majd ki).
(#15206) bigdady: nem, eleve nem is látod a kijelzőt, ha be van csukva a tok.
-
válasz
janosibaja #15126 üzenetére
Azok nem sima képek, hanem animáló hátterek. Vagyis semmit sem érnél egy képpel. Úgy néz ki, hogy ezek apk-k.
-
válasz
Den Hadnagy #15097 üzenetére
Nem akartam biztosítást kötni.
-
válasz
Den Hadnagy #15095 üzenetére
Érdekes, mert nálam megkérdezték a Telekomnál, hogy akarok e biztosítást kötni (ugyanúgy Telenornál vagyok).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest