- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gizmo94
veterán
válasz
fater1969 #29405 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy egy rakat fos lesz a fóliától, csak annyit, hogy valamennyit elvesz minden amit rárak a kijelző minőségéből. Ha a 100%-ból 2%-ot, akkor annyit, de észrevehető. És valóban nem szentírásként írtam, csak ez a tapasztalatom. Kipróbáltam már sok telefonon, többféle fóliával is.
gyuromoj: Abban az esetben ha flipes tokot használsz, viszont mindenképpen javasolt a fólia, mert az a finom berakódott porral, a kvarcszemcsékkel nagyon csúnyán el tudja intézni a kijelzőt. Ebben az esetben mindenképpen rakj rá valamit!
-
tisvol
aktív tag
válasz
fater1969 #27384 üzenetére
Általában mindig leírom, ha előjön a "téma".
Valamilyen anyagot, csak nála keményebb anyaggal lehet megkarcolni. Az üveg az egyik legkeményebb anyag. Nem is egyszerű a megmunkálása, vágása, csiszolása. Speciális összetételű szerszámokkal lehetséges csak. (Már érdemes megnézni a mezei csiszolókorongok összetételét). Tehát az üveg legnagyobb ellensége (hogy némi képzavarral éljek) a legkisebb por, a homok, és az ezekben található kvarckristályok. A fúró, a kapalács, a csavarhúzó nem tehet benne kárt. Mindig mosolygok, ha valaki azt mondja, hogy a kulcsa mellett volt, és megkarcolódott a kijelző. Ezzel összefüggésben mindenféle tok, és tartó használata is kerülendő. Az üveg és a tok közé szorult kvarcristályok folyamatosan súrlódnak egymáson, és így okozzák a legnagyobb kárt az üvegben. A legjobb megoldás olyan belebújtatható tokot használni, aminek finom puha a bélése, és legyen minél vastagabb ez a bélés. Ezekben mélyen megülnek a porszemek, így okozva a legiksebb kárt. Mindenféle hajtogatós, műanyag xar tok csak árt. Egy petákot nem érnek. -
Gizmo94
veterán
válasz
fater1969 #27384 üzenetére
A Gorilla Glass üveg, legalábbis amit eddig leszedtem jó párat az mind az volt,sosem műanyag. Ez az üvegrátét viszont szerintem ordenáré. Fogtam már a kezembe ilyennel ellátott telefont, nekem rendesen béna volt. Ha valakinek tetszik ez az akármi, az használja egészséggel, de részemről ha fizetnének érte sem raknám rá, olyan idétlen.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
fater1969 #27379 üzenetére
Mióta telefonom van, világ életemben fólia és tok ellenes voltam. Az volt az elvem, hogy nem fogom azért sz@r tokban hordani, és elrondítani a telefont - meg teleragsztgatni fóliával - hogy s következő tulajnak szép telefont adjak el X idő múlva. Én bámulom a becsomagolt szétmatricázott telefont azért, hogy a következő tulajnak ne kelljen. Egész jól el voltam ezzel az elvvel olyan 10+ évig, szinte az összes telefonomat makulátlan állapotban adtam el...azonban az elmúlt fél évben 3 telefont "csaptam földhöz". Szerencsére mind3 megúszta apróbb dolgokkal (keret sérülés, karcos kijelző), de cseszhettem, ráadásul a 4 hónapos telefonom sérült kerete miatt is jelentősen értékcsökkent lett...most érkezik az S4, és rendeltem hozzá tokot és fóliát is. Rájöttem, nem érdemlem meg azt a luxust, hogy ezek nélkül használjam, mert ha ilyen béna vagyok, akkor biza kell a tok + fólia. Megrendeltem ezt a fóliát és egy gyári tokot. Majd meglátjuk...
-
mycso
veterán
válasz
fater1969 #27380 üzenetére
Elvileg a gorilla glass is az és vannak mindenféle szipi-szupi kalpácsosszögeskéses stb. tesztek, ám mégis karcolódik.
Sőt hiába pl. gorilla glass2 van 2 különböző márkájú telefonon, az egyik könnyebben karcolódik a másik meg kevésbé.
Aki félti a karcoktól és bejön neki rakjon rá fóliát, de azért túlzásokba esni felesleges.
1-2 telefonos topikban linkelgetnek olyan hiper-armor tokokat, hogy iszonyat. -
mycso
veterán
válasz
fater1969 #27331 üzenetére
Annó, amit minőséginek merek nevezni az egy 3-4k forintos gyári samsung fólia, amit 7"-os tabon használtam. Na az már határeset volt, de az is idegesített. Jó nekem így fólia nélkül.
(#27345) Z.m.Z: az nem lehet megoldás, hogy a freemailt összekapcsolod a gmail fiókoddal?
Én így használom és semmi problémám. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest